Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 95 от 18.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 252 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 7 НОЕМВРИ 1994 Г. ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕ "ПЪТНИ ТАКСИ И РАЗРЕШИТЕЛНИ" КАТО ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ НА БЮДЖЕТНА ИЗДРЪЖКА КЪМ ГЛАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПЪТИЩАТА

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 252 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 7 НОЕМВРИ 1994 Г. ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕ "ПЪТНИ ТАКСИ И РАЗРЕШИТЕЛНИ" КАТО ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ НА БЮДЖЕТНА ИЗДРЪЖКА КЪМ ГЛАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПЪТИЩАТА

Обн. ДВ. бр.95 от 18 Ноември 1994г., изм. ДВ. бр.9 от 27 Януари 1995г., отм. ДВ. бр.63 от 1 Август 2000г.

Отменено с § 1, т. 3 от преходните и заключителните разпоредби на Постановление № 143 на Министерския съвет от 25 юли 2000 г. за преобразуване на Главното управление на пътищата в Изпълнителна агенция "Пътища" към министъра на регионалното развитие и благоустройството и за приемане на Устройствен правилник на Изпълнителната агенция "Пътища" - ДВ, бр. 63 от 1 август 2000 г., в сила от 01.10.2000 г.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Образува считано от 1 юни 1994 г. управление "Пътни такси и разрешителни" като юридическо лице на бюджетна издръжка към Главното управление на пътищата със седалище София и с предмет на дейност: осъществяване контрол на разрешителните за преминаване през страната на моторни превозни средства с чужда и с българска регистрация; събиране на пътни такси в граничните пунктове от чуждите превозни средства съобразно двустранните спогодби; организиране разпределянето и контрола по използването на разрешителните за извършване на международни товарни превози от български превозвачи по ред, определен със заповед на министъра на транспорта; осъществяване на контрол в граничните контролно-пропускателни пунктове при влизане и излизане на моторни превозни средства, превозващи тежки, извънгабаритни и опасни товари.


Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 9 от 1995 г.) Определя обща численост на персонала на управление "Пътни такси и разрешителни" 151 бройки, в това число началник на управлението, в рамките на общата численост на персонала на Главното управление на пътищата.


Чл. 3. (1) Средствата за издръжката на управление "Пътни такси и разрешителни" са в рамките на бюджетната сметка на Главното управление на пътищата за 1994 г.

(2) Министърът на финансите по предложение на началника на Главното управление на пътищата да отрази произтичащите промени по бюджетната сметка на Главното управление на пътищата за 1994 г.


Промени настройката на бисквитките