Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 95 от 18.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 193 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 15 СЕПТЕМВРИ 1994 Г. ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА КОМИТЕТА ЗА МЛАДЕЖТА И СПОРТА В КОМИТЕТ ЗА МЛАДЕЖТА И КОМИТЕТ ЗА ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 193 ОТ 15 СЕПТЕМВРИ 1994 Г. ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА КОМИТЕТА ЗА МЛАДЕЖТА И СПОРТА В КОМИТЕТ ЗА МЛАДЕЖТА И КОМИТЕТ ЗА ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ

Обн. ДВ. бр.76 от 20 Септември 1994г., изм. ДВ. бр.87 от 25 Октомври 1994г., изм. ДВ. бр.95 от 18 Ноември 1994г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Преобразува Комитета за младежта и спорта в Комитет за младежта и Комитет за физическо възпитание и спорт считано от датата на обнародване на постановлението в "Държавен вестник".

(2) Определя обща численост на персонала на Комитета за младежта 15 бройки, в това число председател и заместник-председател. Определя за председател на Комитета за младежта Атанас Тодоров Мерджанов.

(3) Определя обща численост на персонала на Комитета за физическо възпитание и спорт 44 бройки, в това число председател, заместник-председател и главен секретар. Определя за председател на Комитета за физическо възпитание и спорт Валентин Петков Заеков.


Чл. 2. Създава комисия в състав: председателят на Комитета за младежта, председателят на Комитета за физическо възпитание и спорт и други членове, определени със заповед на министър-председателя, със задача да подготви и подпише разделителен протокол, уреждащ правоприемството, и да подготви за утвърждаване от Министерския съвет бюджетните сметки на новите комитети.


Чл. 3. (1) Създава към Комитета за младежта Консултативен съвет с председател - председателят на комитета, и членове - представители на министерства, на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и на Главната прокуратура, съгласно приложение № 1.

(2) За участие в работата на Консултативния съвет могат да бъдат привличани и представители на надлежно регистрирани младежки организации по ред, определен от Министерския съвет.


Чл. 4. (1) Създава към Комитета за физическо възпитание и спорт Консултативен съвет с председател - председателят на комитета, и членове - представители на министерства и на Националната спортна академия, съгласно приложение № 2.

(2) За участие в работата на Консултативния съвет могат да бъдат привличани и представители на Българския спортен тотализатор и на надлежно регистрирани спортни организации по ред, определен от Министерския съвет.


Чл. 5. Председателите на комитетите по чл. 1 в едномесечен срок да представят за приемане от Министерския съвет проекти на постановления за определяне основните функции и задачи на Комитета за младежта и на Комитета за физическо възпитание и спорт.


Чл. 6. (Отм. - ДВ, бр. 95 от 1994 г.)


Заключителни разпоредби

§ 1. В Постановление № 176 на Министерския съвет от 1992 г. за преминаване на някои стопански организации и дейности към Комитета по въпросите на младежта и спорта (обн., ДВ, бр. 78 от 1992 г.; изм., бр. 103 от 1992 г. и бр. 10 от 1993 г.) навсякъде думите "Комитета по въпросите на младежта и спорта" се заменят с "Комитета за физическо възпитание и спорт".


§ 2. В Постановление № 74 на Министерския съвет от 1993 г. за създаване на извънбюджетно звено "Административно-стопанско обслужване на Спортната палата" (бул. В. Левски 75 - София) към Комитета за младежта и спорта (ДВ, бр. 32 от 1993 г.) навсякъде думите "Комитета за младежта и спорта" се заменят с "Комитета за физическо възпитание и спорт".


§ 3. В Постановление № 258 на Министерския съвет от 1993 г. за създаване на Национален център "Спорт и здраве" към Комитета за младежта и спорта и за откриване на извънбюджетна сметка (ДВ, бр. 3 от 1994 г.) навсякъде думите "Комитета за младежта и спорта" се заменят с "Комитета за физическо възпитание и спорт".


§ 4. В Постановление № 90 на Министерския съвет от 1994 г. за откриване на извънбюджетна приходно-разходна сметка на Комитета за младежта и спорта за издръжка на националните специализирани спортни бази (ДВ, бр. 40 от 1994 г.) навсякъде думите "Комитета за младежта и спорта" се заменят с "Комитета за физическо възпитание и спорт".


§ 5. В т. 4 и 5 от Разпореждане № 121 на Министерския съвет от 1992 г. за образуване на еднолично търговско дружество с държавно имущество думите "Комитета по въпросите на младежта и спорта" се заменят с "Комитета за младежта".


§ 6. В т. 2 и 3 от Решение № 563 на Министерския съвет от 1993 г. за преминаване на зала "Универсиада" към Комитета за младежта и спорта думите "Комитета за младежта и спорта" се заменят с "Комитета за физическо възпитание и спорт".


§ 7. В т. 7 от Разпореждане № 13 на Министерския съвет от 1993 г. за преобразуване на Стопанската организация "Спортни имоти и прояви" в "Национална спортна база" - АД, думите "Комитета за младежта и спорта" се заменят с "Комитета за физическо възпитание и спорт".


Приложение № 1 към чл. 3, ал. 1

Приложение № 1 към чл. 3, ал. 1


Консултативен съвет към Комитета за младежта


Председател - председателят на Комитета за младежта


Членове: заместник-началникът на Националната служба по заетостта към Министерството на труда и социалните грижи;

началникът на Главно управление "Научно и методическо осигуряване на средното образование" на Министерството на науката и образованието;

началникът на отдел "Координация с регионални центрове" на Министерството на културата;

началникът на отдел "Детска престъпност" на Министерството на вътрешните работи;

началникът на управление "Предказармена подготовка на младежта" към Министерството на отбраната;

началникът на Главно управление "Държавни разходи" на Министерството на финансите;

началникът на управление "Лечебно-профилактична помощ" на Министерството на здравеопазването;

ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски";

експерт в ЦКБППМН при Главната прокуратура.


Приложение № 2 към чл. 4, ал. 1

Приложение № 2 към чл. 4, ал. 1


(Изм. - ДВ, бр. 87 от 1994 г.)


Консултативен съвет към Комитета за физическо възпитание и спорт


Председател - председателят на Комитета за физическо възпитание и спорт


Членове: началникът на Главно управление "Държавен инспекторат" на Министерството на науката и образованието;

началникът на Центъра за бойно-приложна и физическа подготовка при Министерството на вътрешните работи;

началникът на управление "Подготовка на войските и силите" на Министерството на отбраната;

началникът на управление "Лечебно-профилактична помощ" на Министерството на здравеопазването;

ректорът на Националната спортна академия;

главен експерт в Министерството на финансите, Главно управление "Държавни приходи".


Приложение № 3 към чл. 6, ал. 3

Приложение № 3 към чл. 6, ал. 3


(Отм. - ДВ, бр. 95 от 1994 г.)


Промени настройката на бисквитките