Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 96 от 27.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 232 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 19 НОЕМВРИ 1992 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 116 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1991 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ФОНД "СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ"

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 232 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 19 НОЕМВРИ 1992 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 116 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1991 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ФОНД "СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ"

Обн. ДВ. бр.96 от 27 Ноември 1992г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:

§ 1. Член 2 се изменя така:

"Чл. 2. Фонд "Социално подпомагане" набира средства в левове и валута, движимо и недвижимо имущество с цел подпомагане на деца сираци и полусираци, на самотни родители и семейства, изпаднали в материално затруднение поради наличието на тежко болни деца, и други семейства с утежнено материално положение, както и за подпомагане на заведения за социални грижи."


§ 2. Член 3 се изменя така:

"Чл. 3. От фонд "Социално подпомагане" се оказва помощ на:

1. деца сираци и полусираци;

2. самотни родители и семейства с деца с тежки физически и психически увреждания и други семейства с утежнено материално положение;

3. социални учебно-професионални заведения и други заведения за социални грижи."


§ 3. В чл. 4 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 т. 3 се заличава, а т. 4 става т. 3.

2. В ал. 2 думите "от тиражи на спортния тотализатор" се заличават.


§ 4. Създава се нов чл. 6:

"Чл. 6. (1) Фонд "Социално подпомагане" се управлява от междуведомствена комисия, включваща представители на Министерството на труда и социалните грижи, Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването.

(2) Съставът на междуведомствената комисия се определя със заповед на министъра на труда и социалните грижи съгласувано с Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването.

(3) Междуведомствената комисия издава удостоверение на дарителите за размера на дарението."


§ 5. Изменя параграф единствен от заключителната разпоредба, който добива следното съдържание:

"Параграф единствен. Изпълнението на това постановление се възлага на министъра на труда и социалните грижи, който съгласувано с министъра на финансите да издаде наредба за набиране и разходване на средствата по фонд"Социално подпомагане"."


Промени настройката на бисквитките