Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 104 от 24.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 179 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 13 СЕПТЕМВРИ 1991 Г. ЗА ОЦЕНКА НА ИМУЩЕСТВОТО НА ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРИ ОБРАЗУВАНЕТО И ПРЕОБРАЗУВАНЕТО НА ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА С ДЪРЖАВНО ИМУЩЕСТВО

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 179 ОТ 13 СЕПТЕМВРИ 1991 Г. ЗА ОЦЕНКА НА ИМУЩЕСТВОТО НА ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРИ ОБРАЗУВАНЕТО И ПРЕОБРАЗУВАНЕТО НА ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА С ДЪРЖАВНО ИМУЩЕСТВО

Обн. ДВ. бр.78 от 20 Септември 1991г., изм. ДВ. бр.104 от 24 Декември 1992г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Приема Наредба за оценка на имуществото на държавните и общинските предприятия при образуването и преобразуването на еднолични търговски дружества с държавно имущество.


Чл. 2. (1) При образуването и преобразуването на държавни и общински предприятия в еднолични търговски дружества с държавно имущество капиталът им се определя въз основа на посочения в счетоводния баланс основен капитал, коригиран съгласно тази наредба.

(2) В случаите, когато капиталът не е определен по ал. 1, в тримесечен срок от образуването или преобразуването на едноличните търговски дружества с държавно имущество се извършва преоценка на активите и пасивите им съгласно наредбата. С изменената стойност се увеличава или намалява капиталът, като промяната се вписва в търговския регистър.

(3) (Отм. - ДВ, бр. 104 от 1992 г.).


Преходни разпоредби

§ 1. Приетата с това постановление наредба може да се прилага съответно и от общините при образуването и преобразуването на предприятия с общинско имущество в еднолични търговски дружества.


§ 2. В срок до един месец след влизане на това постановление в сила министърът на финансите да определи условията, на които да отговарят експерт-счетоводителите. Останалите експерти се определят от съответното министерство или ведомство.


Промени настройката на бисквитките