Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 106 от 3.XII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 5 ОТ 1998 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЕМИТИРАНЕ, ПРИДОБИВАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА БЕЗНАЛИЧНИ ДЪРЖАВНИ ЦЕННИ КНИЖА

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 5 ОТ 1998 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЕМИТИРАНЕ, ПРИДОБИВАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА БЕЗНАЛИЧНИ ДЪРЖАВНИ ЦЕННИ КНИЖА

ИЗДАДЕНА ОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА

Обн. ДВ. бр.106 от 3 Декември 1999г.

§ 1. В чл. 3 ал. 2 се изменя така:

"(2) Българската народна банка провежда аукциони за държавни ценни книжа в понеделник. По решение на министъра на финансите БНБ може да провежда аукциони и в други дни от седмицата."


§ 2. В чл. 4, ал. 1 и 2 думите "Управителния съвет на БНБ" се заменят с "управителя на БНБ."


§ 3. В чл. 7, ал. 3 изречение първо се изменя така:

"Министърът на финансите може да не допусне до класиране в аукцион определен участник със състезателни поръчки или определени състезателни поръчки."


§ 4. В чл. 8 ал. 2 се изменя така:

"(2) Българската народна банка служебно задължава разплащателните сметки на първичните дилъри, чиито поръчки са одобрени, с общата стойност на придобитите от тях държавни ценни книжа на втория работен ден след провеждането на аукциона. По решение на министъра на финансите плащането може да се извърши и в друг срок, обявен предварително в условията на аукциона."


§ 5. В чл. 17 след думите "данните по чл. 15, ал. 2, т. 2, 4-9, 11" се поставя запетая и се добавя "платените от Министерството на финансите лихви, погасителни вноски за ДЦК с погасителен план."


§ 6. В чл. 27 се създава ал. 6:

"(6) При изплащането на погасителна вноска по ДЦК, емитирани с погасителен план, първичният дилър издава на приобретателя нов сертификат за непогасената номинална стойност, като първоначалният сертификат се обезсилва с щемпел "невалиден". Изплащането на погасителната вноска се отразява в регистъра по чл. 17, съответно регистъра по чл. 14, ал. 1."


§ 7. В § 5 от допълнителните разпоредби думите "писмено разрешение на БНБ, съгласувано с министъра на финансите" се заменят със: "писмено разрешение на министъра на финансите и управителя на БНБ."


Промени настройката на бисквитките