Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 106 от 5.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 281 ОТ 27 НОЕМВРИ 2003 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА РЕЗЕРВИСТИТЕ ОТ МОБИЛИЗАЦИОННИЯ РЕЗЕРВ, ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ В УЧЕБНО-МОБИЛИЗАЦИОННИ МЕРОПРИЯТИЯ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 196 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 281 ОТ 27 НОЕМВРИ 2003 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА РЕЗЕРВИСТИТЕ ОТ МОБИЛИЗАЦИОННИЯ РЕЗЕРВ, ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ В УЧЕБНО-МОБИЛИЗАЦИОННИ МЕРОПРИЯТИЯ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 196 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2001 Г. (ДВ, БР. 75 ОТ 2001 Г.)

Обн. ДВ. бр.106 от 5 Декември 2003г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. (В сила от 01.01.2003 г.) Алинея 1 се изменя така:

"(1) На резервистите от мобилизационния резерв, взели участие в учебно-мобилизационни мероприятия, се изплаща възнаграждение в размер, определен на базата на основното месечно възнаграждение във:

1. Министерството на отбраната - за военното звание, предвидено за съответната длъжност, на която са призовани за участие в мобилизационното мероприятие като офицери, сержанти или кадрови войници; възнаграждението се изплаща от поделението, в което е проведено мобилизационното мероприятие;

2. Министерството на вътрешните работи (МВР) - за съответната длъжност, на която са призовани за участие в мобилизационното мероприятие, и за званието като офицери или сержанти от МВР; възнаграждението се изплаща от основното структурно звено на МВР, в което е проведено мобилизационното мероприятие."

2. В ал. 2 след думата "поделението" се добавя "или основното структурно звено на МВР".


§ 2. В чл. 5 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Държавното обществено осигуряване, допълнителното задължително пенсионно осигуряване и здравното осигуряване на резервистите от мобилизационния резерв, взели участие в мобилизационни мероприятия, се извършва по реда на Кодекса за социално осигуряване и на Закона за здравното осигуряване. Осигурителните вноски са в размерите, определени за кадровите военнослужещи и за държавните служители от МВР."

2. В ал. 2 и 3 след думата "поделението" се добавя "или основното структурно звено на МВР".


§ 3. В § 1 от допълнителната разпоредба след думите "Българската армия" се добавя "и в МВР".


§ 4. В преходните и заключителните разпоредби се правят следните допълнения:

1. В § 3 след думата "поделенията" се добавя "или от основните структурни звена на МВР".

2. В § 4 след думите "министъра на отбраната" се добавя "и на министъра на вътрешните работи".


§ 5. В приложението към чл. 5, ал. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. В началото на удостоверението след думата "Поделение" се добавя "или основно структурно звено на МВР".

2. В т. 4 се създава нова подточка 4.2:

"4.2. за допълнителното задължително пенсионно осигуряване в универсален пенсионен фонд лв."

3. Досегашната подточка 4.2 става подточка 4.3.

4. Думите "Удостоверението се издава в 4 еднакви екземпляра, като един остава в поделението" се заменят с "Удостоверението се издава в 4 еднакви екземпляра, като един остава в поделението, съответно в основното структурно звено на МВР".

5. В края на удостоверението след думите "Командир на поделение" се добавя "/Директор (Ректор)", а след думите "Началник на финансовата служба" се добавя "/Главен счетоводител".


Заключителни разпоредби

§ 6. Параграф 1, т. 1 влиза в сила от 1 януари 2003 г.


Промени настройката на бисквитките