Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 107 от 9.XII

РЕШЕНИЕ № 842 ОТ 2 ДЕКЕМВРИ 2003 Г. ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ТЪРСЕНЕ И ПРОУЧВАНЕ НА НЕФТ И ГАЗ - ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА ПО ЧЛ. 2, Т. 3 ОТ ЗАКОНА ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА, В БЛОК "ВЕЛИКО ТЪРНОВО", РАЗПОЛОЖЕН НА ТЕРИТОРИЯТА НА

 

РЕШЕНИЕ № 842 ОТ 2 ДЕКЕМВРИ 2003 Г. ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ТЪРСЕНЕ И ПРОУЧВАНЕ НА НЕФТ И ГАЗ - ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА ПО ЧЛ. 2, Т. 3 ОТ ЗАКОНА ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА, В БЛОК "ВЕЛИКО ТЪРНОВО", РАЗПОЛОЖЕН НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТИТЕ ГАБРОВО, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ТЪРГОВИЩЕ, РАЗГРАД И СЛИВЕН

Обн. ДВ. бр.107 от 9 Декември 2003г.

На основание чл. 42, т. 1 и чл. 44, ал. 3 във връзка с чл. 5, т. 2 и чл. 7, ал. 1, т. 10 от Закона за подземните богатства


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Открива процедура за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и газ чрез провеждане на присъствен конкурс в блок "Велико Търново" с площ 4703 кв. км, определена с координатите на граничните точки с номера от 1 до 8 включително, посочени на карта и подробно описани в приложение - неразделна част от конкурсната документация и от договора за търсене и проучване.

2. Определя срок на разрешението 3 години от датата на влизане в сила на договора за търсене и проучване с право на продължения при спазване изискванията на чл. 31 и чл. 32, ал. 2 от Закона за подземните богатства и при условия и по ред съгласно сключения договор.

3. Конкурсът за определяне на титуляр на разрешението по т. 1 да се проведе на 51-ия ден от обнародването на решението в "Държавен вестник" в сградата на Министерството на околната среда и водите на адрес: бул. Княгиня Мария-Луиза 22, София.

4. Срокът за закупуване на конкурсните книжа е до 20-ия ден от обнародването на решението в "Държавен вестник". Конкурсните книжа се закупуват от стая 427 в сградата на Министерството на околната среда и водите на адрес: бул. Княгиня Мария-Луиза 22, София.

5. Срокът за подаване на заявления за участие в конкурса е до 17 ч. на 30-ия ден от обнародването на решението в "Държавен вестник". Заявленията за участие в конкурса се подават в деловодството на Министерството на околната среда и водите в сградата на адрес: ул. Уилям Гладстон 67, София.

6. Срокът за подаване на предложенията е до 17 ч. на 50-ия ден от обнародването на решението в "Държавен вестник". Предложенията се подават в деловодството на Министерството на околната среда и водите в сградата на адрес: ул. Уилям Гладстон 67, София.

7. Определя депозит за участие в конкурса в размер 15 000 лв.

7.1. Срокът за заплащане на депозита е до изтичането на крайния срок за подаване на заявления за участие в конкурса по т. 5.

7.2. Депозитът се превежда по банков път по сметка, която се посочва в конкурсните книжа.

7.3. Депозитът на спечелилия конкурса, както и депозитът на участниците, които са нарушили обявените изисквания на конкурса, се задържа. На останалите участници депозитът се връща в 14-дневен срок след обнародването на издаденото разрешение.

8. Определя други изисквания, свързани с провеждането на конкурса:

8.1. Цената на конкурсните книжа е 14 000 лв.

8.2. Конкурсът се провежда и когато има само един допуснат кандидат.

8.3. Кандидатите за участие в конкурса трябва да отговарят на изискванията на чл. 23, ал. 1 от Закона за подземните богатства.

8.4. Заявленията за участие в конкурса се изготвят и подават в съответствие с чл. 46, ал. 1 и 2 от Закона за подземните богатства и условията в конкурсните книжа.

8.5. Конкурсните предложения се изготвят в съответствие с изискванията и условията, посочени в конкурсните книжа.

8.6. В случай че в срока по т. 5 не постъпи нито едно заявление за участие в конкурса или не е допуснат нито един кандидат за участие в конкурса, се провежда нов конкурс.

9. Упълномощава министъра на околната среда и водите да организира и проведе конкурса и го определя за председател на комисията. Членовете на комисията се определят от нейния председател.


Промени настройката на бисквитките