Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 100 от 15.XII

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА АКЦИЗИТЕ И ДАНЪЧНИТЕ СКЛАДОВЕ (ДВ, БР. 42 ОТ 2006 Г.)

 

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА АКЦИЗИТЕ И ДАНЪЧНИТЕ СКЛАДОВЕ (ДВ, БР. 42 ОТ 2006 Г.)

В сила от 15.12.2009 г.
Издаден от Министерството на финансите

Обн. ДВ. бр.100 от 15 Декември 2009г.

§ 1. В чл. 3, ал. 1 се правят следните изменения:

1. Точка 1 се изменя така:

"1. началника на митницата, в която ще се извършва митническото оформяне при внасяне;".

2. В т. 2 думите "директора на регионалната митническа дирекция, в състава на която е териториалното митническо управление" се заменят с "началника на митницата".

3. В т. 3 думите "директора на регионалната митническа дирекция, в състава на която е териториалното митническо управление" се заменят с "началника на митницата".


§ 2. В чл. 4 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "Директорът на регионалната митническа дирекция" се заменят с "Началникът на митницата".

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Когато при проверката се установи, че изискванията за освобождаване са изпълнени, началникът на митницата предприема действия за митническото оформяне или писмено уведомява началника на митническо учреждение, компетентно за митническото оформяне, че са налице основанията за освобождаване, като уведомява за това органа, координиращ изпълнението на международния договор."

3. Създава се нова ал. 3:

"(3) В случаите на въвеждане на акциз на стоки от територията на друга държава членка или извеждане на акцизни стоки от данъчен склад на територията на страната, когато при проверката се установи, че изискванията за освобождаване са изпълнени, началникът на компетентната митница предприема действия за освобождаване на акцизните стоки за потребление, като уведомява за това органа, координиращ изпълнението на международния договор."

4. Досегашната ал. 3 става ал. 4 и в нея думите "директорът на регионалната митническа дирекция" се заменят с "началникът на митницата".


Заключителни разпоредби

§ 3. Правилникът влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките