Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 100 от 15.XII

РЕШЕНИЕ ПО ДОКЛАДА НА ВРЕМЕННАТА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА СИГНАЛИТЕ ЗА ОПОРОЧАВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОТ 5 ЮЛИ 2009 Г.

 

РЕШЕНИЕ ПО ДОКЛАДА НА ВРЕМЕННАТА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА СИГНАЛИТЕ ЗА ОПОРОЧАВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОТ 5 ЮЛИ 2009 Г.

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.100 от 15 Декември 2009г.

Народното събрание на основание чл. 86 от Конституцията на Република България и чл. 34 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Приема доклада на Временната анкетна комисия за проверка на сигналите за опорочаване на изборите за Народно събрание от 5 юли 2009 г.

2. Констатациите от сигнали, отнасящи се до непълноти и слабости в законовата уредба, да бъдат обсъдени и съобразени в хода на изработването на ново изборно законодателство. Това са: действие или бездействие на изпълнителната власт или администрацията; неподготвеност на прилагащите закона; намесата на партии и участници в изборите; неработещи контролни механизми.

3. Копие от доклада на Временната анкетна комисия за проверка на сигналите за опорочаване на изборите за Народно събрание от 5 юли 2009 г. да се изпрати до: Централната избирателна комисия, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за запознаване с констатациите и изводите в доклада и предприемане на мерки по компетентност.

4. Копие от доклада на Временната анкетна комисия за проверка на сигналите за опорочаване на изборите за Народно събрание от 5 юли 2009 г. да се изпрати на главния прокурор на Република България.

-------------------------

Решението е прието от 41-ото Народно събрание на 10 декември 2009 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките