Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 97 от 9.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 324 ОТ 1 ДЕКЕМВРИ 2011 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ЛИЦАТА, КОИТО ИЗВЪРШВАТ ТРАНСПОРТНИ ДЕЙНОСТИ В АВТОМОБИЛНИЯ ТРАНСПОРТ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 244 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2006 Г.

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 324 ОТ 1 ДЕКЕМВРИ 2011 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ЛИЦАТА, КОИТО ИЗВЪРШВАТ ТРАНСПОРТНИ ДЕЙНОСТИ В АВТОМОБИЛНИЯ ТРАНСПОРТ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 244 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2006 Г. (ДВ, БР. 77 ОТ 2006 Г.)

Обн. ДВ. бр.97 от 9 Декември 2011г., отм. ДВ. бр.19 от 28 Февруари 2017г.

Отменено с Решение № 11701 от 2 ноември 2016 г. по административно дело № 11052 от 2015 г. на ВАС - ДВ, бр. 19 от 28 февруари 2017 г., в сила от 28.02.2017 г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) Самостоятелно заетите водачи в автомобилния транспорт сами определят работното време и периодите на почивка в работния ден, междудневната и седмичната почивка в съответствие с изискванията на чл. 4, 7, 8 и 10."


§ 2. В чл. 6 след думите "работното време" се добавя "на лицата, които извършват транспортни дейности в автомобилния транспорт" и се поставя запетая.


§ 3. Член 11 се изменя така:

"Чл. 11. (1) Работното време на транспортните работници се отчита от работодателите в индивидуален дневник за всяко лице по образец съгласно приложението. При поискване работодателите предоставят на транспортните работници извлечение от индивидуалния дневник в 14-дневен срок от поискването.

(2) Самостоятелно заетите водачи отчитат работното си време в дневник съгласно приложението. Те носят отговорност за достоверността на данните в дневника.

(3) Самостоятелно заетите водачи са длъжни да съхраняват дневника на място, което позволява по всяко време да го предоставят на контролните органи на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" за извършване на проверка.

(4) Дневниците по ал. 1 и 2 се съхраняват за срок не по-малко от две години след края на календарната година, през която са съставени."


§ 4. Приложението към чл. 11, ал. 1 се изменя така:

"Приложение към чл. 11, ал. 1 и 2



РАБОТЕН ДНЕВНИК
На ......................................................, транспортен работник в ...................................................................................................................................................................................................................

(трите имена)

(име на предприятието) или

....................................................................................., самостоятелно зает водач
Дата Рег. Начало на Край на Маршрут Работно Време на Прекъсване Дневна Седмична
  № на дневното дневното на време управление на времето почивка почивка
  МПС работно работно движение извън (час и минута за (от-до) (от-до)
    време време   времето за на започване управление    
    (час, (час,   управление и час и минута      
    минута) минута)     на приключване)      
                   
 
Изготвил: ............................................
(трите имена и длъжност)
Подпис и печат на предприятието: .............................................
Подпис на самостоятелно заетия водач: .....................................


Забележка. Дневникът се съхранява в предприятието или при самостоятелно заетия водач в срока по чл. 11, ал. 4 от Наредбата за организация на работното време на лицата, които извършват транспортни дейности в автомобилния транспорт."


Промени настройката на бисквитките