Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 17 от 21.II

ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ, СЪБИРАНИ ОТ ЦЕНТРАЛНОТО ВОЕННО ОКРЪЖИЕ И ПОДЧИНЕНИТЕ МУ ТЕРИТОРИАЛНИ СТРУКТУРИ ПО ЗАКОНА ЗА РЕЗЕРВА НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТ 2012 Г.

 

ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ, СЪБИРАНИ ОТ ЦЕНТРАЛНОТО ВОЕННО ОКРЪЖИЕ И ПОДЧИНЕНИТЕ МУ ТЕРИТОРИАЛНИ СТРУКТУРИ ПО ЗАКОНА ЗА РЕЗЕРВА НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТ 2012 Г.

В сила от 07.08.2012 г.
Приета с ПМС № 167 от 30.07.2012 г.

Обн. ДВ. бр.60 от 7 Август 2012г., отм. ДВ. бр.17 от 21 Февруари 2023г.

Отменена с § 1 от преходните и заключителните разпоредби на Постановление № 27 от 16 февруари 2023 г. за одобряване на Тарифа за таксите, събирани от Централното военно окръжие и подчинените му териториални структури по Закона за резерва на въоръжените сили на Република България - ДВ, бр. 17 от 21 февруари 2023 г., в сила от 21.02.2023 г.

Чл. 1. (1) За издаване на служебни бележки (уверения) на пенсионирани военнослужещи, били на военна служба, за ползване на услугите в болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната - за физическо лице и съпруга/съпругата му се събира такса 2 лв.

(2) За издаване на служебни бележки на съпруга/съпругата на физически лица, били на военна служба, необходими за преглед и лечение във Военномедицинската академия и в многопрофилните болници за активно лечение, се събира такса 2 лв.


Чл. 2. За издаване на удостоверение на физически лица, били на военна служба, което да послужи пред КОС - МВР, за получаване на разрешителни за придобиване, носене и употреба на огнестрелно оръжие, се събира такса 5 лв.


Чл. 3. За издаване на служебна бележка за удостоверяване на военно звание по резерва, която да послужи за постъпване на държавна служба в Министерството на вътрешните работи и други ведомства, се събира такса 3 лв.


Чл. 4. За издаване на дубликати, копия или преписи от служебни бележки и удостоверения в случаи на изгубване или унищожаване се събира такса 3 лв.


Чл. 5. За издаване на удостоверения на физически лица за състоянието по военния отчет се събира такса 3 лв.


Чл. 6. За издаване на копия от договори за служба в доброволния резерв/предоставяне на техника-резерв се събира такса 5 лв.


Чл. 7. За издаване на дубликат на военноотчетна книжка се събира такса 8 лв.


Чл. 8. За извършване на справки от информационните фондове се събира такса 3 лв.


Чл. 9. За издаване на служебна бележка за удостоверяване заемането на различни длъжности през време на службата във въоръжените сили, която да послужи за постъпване на държавна служба в МВР и в други ведомства, се събира такса 3 лв.


Чл. 10. Административните услуги по чл. 1 - 9 се извършват в 14-дневен срок от заявяването им на място.


Чл. 11. (1) Административните услуги по чл. 1 - 9 може да се заявяват като бързи и се изпълняват в 3-дневен срок от заявяването им или като експресни и се изпълняват в рамките на работния ден, в който са поискани.

(2) Когато са поискани бързи услуги, размерът на таксата се увеличава с 50 на сто, а при експресните - със сто на сто.


Заключителни разпоредби

Параграф единствен. Тарифата се приема на основание чл. 93 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България.


Промени настройката на бисквитките