Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 78 от 29.IX

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 9 ОТ 2016 Г. ЗА ИНСТИТУЦИИТЕ В СИСТЕМАТА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ (ДВ, БР. 68 ОТ 2016 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 9 ОТ 2016 Г. ЗА ИНСТИТУЦИИТЕ В СИСТЕМАТА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ (ДВ, БР. 68 ОТ 2016 Г.)

В сила от 29.09.2017 г.
Издадена от министъра на образованието и науката

Обн. ДВ. бр.78 от 29 Септември 2017г.

§ 1. В чл. 18 се правят следните изменения:

1. В ал. 2:

а) в т. 2 буква "а" се отменя;

б) точка 4 се отменя.

2. Създава се ал. 4:

"(4) Когато с документите по ал. 2, съответно с документите по глава трета, раздел II, се удостоверяват факти и обстоятелства, които са служебно известни на министъра на образованието и науката или се отнасят до данни, които са вече създадени, събрани, изменени или заличени от друг административен орган, съответните документи не се прилагат, като същите се описват в заявлението по ал. 1 по начин, който да позволява удостоверяването и проверката на съответните факти и обстоятелства по служебен път."

§ 2. В чл. 19 думата "Откриването" се заменя с "Вписването".

§ 3. Член 20 се изменя така:

"Чл. 20. Частните детски градини и частните училища могат да предлагат обучение по авторски програмни системи за предучилищно образование и авторски учебни програми за професионална подготовка, които се утвърждават със заповед на министъра на образованието и науката, при вписване в регистъра на институциите на частната детска градина или частното училище."

§ 4. В чл. 21, ал. 2 т. 4 се отменя.

§ 5. В чл. 23 се правят следните изменения:

1. В ал. 1:

а) в т. 2 накрая се поставя запетая и се добавя "с обяснителна записка по част архитектура;"

б) точка 3 се отменя.

2. В ал. 2:

а) в основния текст цифрата 3 се заличава;

б) създава се нова т. 3:

"3. обяснителни записки по всички части (архитектура, конструкция, водоснабдяване и канализация, електроснабдяване и отопление и вентилация), съобразени с нормативните изисквания и изготвени от лица, притежаващи необходимата техническа правоспособност;"

в) досегашните т. 3, 4 и 5 стават съответно т. 4, 5 и 6.

3. В ал. 3 текстът "3 и 4" става съответно "4 и 5".

§ 6. Член 24 се изменя така:

"Чл. 24. Документ за осигуряване на медицинското обслужване на децата и учениците е договор, сключен с медицински специалист."

§ 7. В чл. 70 ал. 1 се изменя така:

"(1) Неспециализираните държавни, общински и частни училища и специализираните училища по чл. 39, ал. 2, т. 1, 2 и 3 ЗПУО могат да бъдат определяни за иновативни училища."

Заключителни разпоредби

§ 8. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките