Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 78 от 29.IX

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ

ПРОЦЕДУРИ за управление на претоварването в случай на договорно претоварване

Глава първа

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. Тези процедури се прилагат за точки на междусистемно свързване – входни и/или изходни точки, които свързват националната газопреносна мрежа или газопреносната мрежа за транзитен пренос с преносните мрежи в съседни на Република България държави – членки на Европейския съюз, с изключение на трансграничните точки с трети държави, освен ако Комисията за енергийно и водно регулиране, наричана по-нататък „комисията“, не вземе решение тези процедури да се прилагат и спрямо тях.

Глава втора

ПРЕВАНТИВНО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРЕТОВАРВАНЕТО

Чл. 2. Операторът на преносна система – „Булгартрансгаз“ – ЕАД, е длъжен да прилага политика за превантивно управление на претоварванията с цел оптимално използване на капацитета и предотвратяване на случаи на претоварвания посредством:

1. максимално предлагане на ползвателите на мрежата на услуги по преноса при отчитане на целостта на системата в рамките на допустимите експлоатационни граници;

2. предлагане и разработване на услуги по преноса, съответстващи на пазарните нужди;

3. недискриминационни и прозрачни правила за разпределение на услугите по предоставяне на капацитет;

4. подпомагане на ползвателите на мрежата да продават неизползвания от тях капацитет на вторичния пазар за капацитети;

5. предлагане и създаване на условия ползвателите на мрежата да ползват на прекъсваема база договорения, но неизползван от други ползватели капацитет.

Чл. 3. Ползвателите на мрежата имат право да предлагат разпределения им капацитет, който не им е необходим, на пазарен принцип на вторичния пазар.

Чл. 4. Операторът на преносната система извършва мониторинг на постъпилите заявления с искане за твърд капацитет, съответно поддържа регистър на отхвърлени и удовлетворени заявления, на обратно изкупения, върнатия и системно недоизползвания и отнет капацитет.

Чл. 5. (1) Операторът на преносната система насърчава оптималното използване на капацитета, като организира вторичен пазар на капацитети.

(2) Операторът на преносната система приема заявки за пренос по капацитети, търгувани на вторичния пазар на капацитети.

(3) Операторът на преносната система осигурява платформа за регистриране на сделки на вторичния пазар на капацитети.

(4) Търгуването с капацитет на вторичния пазар се осъществява в съответствие с действащото законодателство.

(5) В случай, че операторът на преносната система не може да потвърди заявка за твърд капацитет, предлага на съответния ползвател да заяви прекъсваем капацитет, доколкото това е възможно.

Глава трета

ПРОЦЕДУРИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРЕТОВАРВАНЕТО

Раздел I

Увеличение на капацитета чрез схемата за свръхзаявяване и обратно изкупуване

Чл. 6. (1) Операторът на преносната система предлага на съответната точка на междусистемно свързване допълнителен капацитет, определен като твърд капацитет, предлаган в допълнение към техническия капацитет – „механизъм на свръхзаявяване“.

(2) Допълнителният капацитет се предлага на база „ден напред“, на цена не по-ниска от обявената от оператора на преносната система, формирана съгласно Методиката за определяне на цени за достъп и пренос на природен газ през газопреносните мрежи, собственост на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, цена за дневен продукт, като операторът на преносната система предлага такъв дневен допълнителен капацитет само в случай, че техническият капацитет на съответната точка е изцяло резервиран. Допълнителен капацитет може да бъде предлаган и като месечен капацитет въз основа на извършен анализ от оператора на преносната система на цена не по-ниска от обявената от оператора цена за продукта.

(3) Операторът на преносната система определя размера на допълнителния капацитет въз основа на статистически данни за физически използвания капацитет на съответната точка, като се вземе предвид анализът на риска от предлагането на допълнителен капацитет.

(4) Допълнителен капацитет на база „ден напред“ се обявява от оператора на преносната система на клиентския му портал не по-късно от 10,00 ч. на деня, предхождащ газовия ден за пренос. Допълнителен месечен капацитет се обявява в деня преди провеждане на търг за месечен продукт.

Чл. 7. В случай че след като операторът на преносната система е предоставил допълнителен капацитет над техническия и се установи невъзможност за извършване на пренос на всички заявени количества на тази точка (ситуация на възможно физическо претоварване), се прилага механизъм за обратно изкупуване на този капацитет.

Чл. 8. (1) За активиране на механизма за обратно изкупуване на капацитет операторът на преносната система уведомява ползвателите, които имат резервиран допълнителен капацитет на дадената точка, освободен на дневна или на месечна база съгласно механизма на свръхзаявяване, като публикува информация в деня преди преноса за провеждане на процедура за обратно изкупуване и общия размер на капацитета за това изкупуване.

(2) Ползвателите, които решат да вземат участие в процедурата, изготвят предложение за капацитет за обратно изкупуване във форма, публикувана на клиентския портал на оператора на преносната система. Предложението се подава в срок до 19,00 ч. в деня преди преноса. Предложената цена не може да бъде по-висока от обявената от оператора на преносната система цена за дневен продукт за дадената точка.

(3) Критерий при оценката за обратно изкупуване на капацитет е най-ниската предложена цена, като операторът на преносната система изкупува само толкова капацитет, колкото е необходим за преодоляване на ситуация на физическо претоварване, т.е. до размера на тази част от резервирания допълнително съгласно механизма на свръхзаявяване капацитет, която не може да се изпълни от оператора.

Чл. 9. (1) В случай че процедурата за обратно изкупуване не се осъществи успешно поради липса на предложения от ползвателите за връщане за обратно изкупуване на достатъчно твърд капацитет, твърдият капацитет на всички ползватели, резервиран по механизма на свръхзаявяване, се редуцира от оператора на преносната система пропорционално до достигане на този размер на допълнително резервирания капацитет, който може да се изпълни от оператора.

(2) За определяне на дела за всеки ползвател се използва съотношението между резервирания от ползвателя капацитет по механизма за свръхзаявяване и общия резервиран капацитет за тази точка по механизма за свръхзаявяване.

(3) Операторът на преносната система информира ползвателите за редуцирането на капацитет не по-късно от 20,30 ч. в деня преди преноса. При осъществяване на такава редукция операторът връща на ползвателя част от плащането по договора за пренос, съответстващо на редуцирания капацитет.

Чл. 10. Процедурата за свръхзаявяване и обратно изкупуване за „ден напред“ се прилага след въвеждане от оператора на преносната система на дневен продукт за предоставяне на капацитет, в т.ч. и цена за него.

Чл. 11. Операторът на преносната система предоставя на комисията периодично, както и при поискване, всички необходими данни за функционирането на схемата с цел нейната оценка. Комисията може да изиска от оператора да преразгледа схемата.

Раздел II

Връщане на договорен капацитет

Чл. 12. Ползвателите на газопреносните мрежи, които имат договори за твърд капацитет, имат право да предложат обратно на оператора на преносната система капацитет, който те не възнамеряват да ползват и който операторът може да преразпределя към други ползватели, следвайки процедурите за разпределение. Върнатият капацитет се преразпределя към други ползватели само когато целият наличен твърд капацитет на дадената точка е вече разпределен.

Чл. 13. Механизмът за връщане на договорен капацитет се прилага за договори с продължителност повече от един ден – месечни, тримесечни и годишни, и е неприложим по отношение на допълнителния капацитет, резервиран съгласно механизма на свръхзаявяване.

Чл. 14. Ползвателите на мрежата попълват предложение за връщане на резервиран капацитетен продукт, в което указват вида на заявения за връщане продукт, неговото времетраене, посока, точката на междусистемно свързване, за която се отнася, и цената на продукта, на която предлагат да бъде изкупен. Цената не може да надвишава обявената от оператора цена за съответния продукт.

Чл. 15. Операторът на преносната система регистрира предложенията в регистър на предложенията за връщане на договорен твърд капацитет и уведомява ползвателя за това.

Чл. 16. Предложените за връщане капацитетни продукти от няколко ползватели се изкупуват от оператора на преносната система при спазване на реда от по-ниска към по-висока цена, само ако съответният капацитетен продукт е разпределен/реализиран към други ползватели на мрежата.

Чл. 17. Подаването на предложение за връщане на капацитет не отменя правата и задълженията на ползвателя по действащия договор за твърд капацитет. Тези права и задължения остават в сила до момента на извършване на преразпределение на заявения за връщане капацитет към друг ползвател на мрежата.

Чл. 18. В случай на реализирано от оператора на преносната система преразпределение на предложения за връщане капацитет стойността на върнатия капацитет, изчислена по цената на предложението, се възстановява на ползвателя. Ползвателят, на когото е преразпределен капацитет, заплаща цена не по-ниска от обявената от оператора цена за съответния капацитетен продукт.

Чл. 19. Операторът на преносната система уведомява незабавно ползвателя на мрежата за всяко преразпределяне на върнат от него капацитет.

Раздел III

Механизъм за заявяване на капацитет за дългосрочен период на принципа „използвай или губиш“

Чл. 20. Договореният капацитет се счита за системно недоизползван, когато ползвателят на мрежата използва средно по-малко от 80 % от своя договорен капацитет както за периода между 1 април и 30 септември, така и за периода между 1 октомври и 31 март, общо представляващи мониторингов период, с ефективна продължителност на договора повече от една година, за което не може да посочи основателна причина.

Чл. 21. Когато ползвател на мрежата не се е възползвал от механизма за връщане на капацитет или не е предлагал или продавал своя капацитет на вторичния пазар, се приема, че този ползвател не е предложил своя неизползван капацитет.

Чл. 22. Използването на договорен капацитет за дългосрочен период се анализира от оператора на всеки шест месеца. Мониторинговият период оценява предходните 12 месеца съгласно чл. 20.

Чл. 23. В случай че в оператора на преносната система са постъпили заявления с искане за твърд капацитет през мониторинговия период и тези заявления са били отхвърлени поради липса на наличен капацитет и през този период е налице поне един ползвател, който има неизползван преносен капацитет, операторът уведомява писмено комисията.

Чл. 24. Операторът на преносната система изпраща веднъж годишно необходимите документи до комисията, доказващи използването на договорените дългосрочни капацитети на съответните точки, за периодите от мониторинговия период. Заедно с уведомяването операторът изпраща мотивирано становище с предложение за предприемане или непредприемане на действия по отнемане на капацитет, в т.ч. с анализ на разходи/ползи за влиянието на евентуалното отнемане върху приходите на оператора.

Чл. 25. Въз основа на информацията и становището от оператора на преносната система комисията извършва проверка дали по отношение на ползвател на мрежата на дадена точка са изпълнени условията за отнемане на капацитет.

Чл. 26. Когато са изпълнени условията, комисията информира ползвателя, че започва процедура по отнемане на неизползван капацитет, като посочва размера на максималния капацитет, който може да му бъде отнет, и периода от време. Комисията предоставя срок на ползвателя за представяне на становище и обосновка относно причините за неизползване на капацитета не по-кратък от 14 дни.

Чл. 27. (1) В случай че ползвателят не представи становище и обосновка в определения от комисията срок или въз основа на представените становище и обосновка комисията прецени, че не е налице основателна причина за недоизползване на капацитет, комисията приема решение за отнемане на капацитет от този ползвател.

(2) В решението по ал. 1 се посочва размерът на капацитета, периодът, за който същият ще бъде отнет, началната и крайната дата на периода, през който този капацитет ще бъде предложен на други ползватели. Максималният период на отнемане е с продължителност една година.

(3) Комисията уведомява ползвателя за решението по ал. 1.

Чл. 28. Комисията с решение прекратява процедурата по отнемане на капацитет, когато прецени, че е налице основателна причина за недоизползване на капацитет. Комисията уведомява ползвателя и оператора за решението.

Чл. 29. Комисията уведомява оператора на преносната система за решението си по чл. 27 за предприемане на действия по отнемане на капацитета не по-късно от един месец преди началото на периода, в който този капацитет следва да бъде предложен от оператора на други ползватели.

Чл. 30. Механизмът по този раздел се прилага само за договори с ефективна продължителност повече от една година или последователни тримесечия, обхващащи най-малко две години.

Чл. 31. Максималният капацитет, който може да бъде отнет частично, е в размер на 50 % от неизползвания договорен капацитет за съответната точка.

Чл. 32. Капацитет, който подлежи на отнемане, се предлага от оператора на преносната система на пазара по същия начин, както свободният капацитет.

Чл. 33. До разпределяне на отнетия капацитет към друг ползвател ползвателят, от когото е отнет капацитет, остава с непроменени права и задължения по договора, сключен с оператора на преносната система.

ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА

§ 1. По смисъла на тези процедури:

1. „Вторичен пазар“ е пазар на капацитет, търгуван по начин, различен от този на първичния пазар.

2. „Договорен капацитет“ е капацитет, който операторът на преносна система е разпределил на ползвател на мрежата съгласно договор за пренос.

3. „Договорно претоварване“ е ситуация, при която нивото на търсене на твърд капацитет надхвърля техническия капацитет.

4. „Капацитет“ е максималният поток, изразен в нормални кубически метри за единица време или в енергийна единица за единица време, на който ползвателят на мрежата има право съгласно разпоредбите на договора за пренос.

5. „Наличен капацитет“ е онази част от техническия капацитет, която операторът на преносна система не е разпределил и е все още налична за системата в дадения момент.

6. „Неизползван капацитет“ е твърд капацитет, който ползвател на мрежата е добил по силата на договор за пренос, но който същият ползвател не е заявил в рамките на крайния срок, определен в договора.

7. „Първичен пазар“ е пазар на капацитет, търгуван директно от оператора на преносната система.

8. „Твърд капацитет“ е капацитет за пренос на газ, чиято непрекъсваемост е гарантирана от оператора на преносна система по силата на сключен договор.

9. „Технически капацитет“ е максималният гарантиран капацитет, който операторът на преносна система може да предложи на ползвателите на мрежата, като вземе под внимание целостта и експлоатационните изисквания на преносната система.

10. „Управление на претоварване“ е управление на капацитетите за пренос на оператора на преносна система с оглед оптимално и максимално използване на техническия капацитет и навременно откриване на точки на бъдещо претоварване и насищане.

11. „Физическо претоварване“ е ситуация, при която нивото на търсене на реални доставки в определен момент надхвърля техническия капацитет.

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 2. Тези процедури са разработени от оператора на преносна система – „Булгартрансгаз“ – ЕАД, и са одобрени от комисията с решение по протокол № 197 от 25.09.2017 г., т. 1, на основание чл. 16, параграф 3 във връзка с т. 2.2 от Приложение І към Регламент (ЕО) № 715/2009 на Европейския парламент и на Съвета от 13 юли 2009 г. относно условията за достъп до газопреносни мрежи за природен газ и за отмяна на Регламент (ЕО) № 1775/2005 и чл. 11, ал. 1 от Правилата за предоставяне на достъп до газопреносните и/или газоразпределителните мрежи и за достъп до съоръженията за съхранение на природен газ.

§ 3. Тези процедури влизат в сила от деня на обнародването им в „Държавен вестник“ и се прилагат от 1.10.2017 г.

Председател: Ив. Иванов

7138

СТОЛИЧНА ОБЩИНСКА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИИ

РЕШЕНИЕ № 458 от 11 септември 2017 г.

На основание чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4 и чл. 31, ал. 3 ЗПСК, чл. 5 от Наредбата за търговете и конкурсите и Решение № 534 от 20.07.2017 г. на Столичния общински съвет Надзорният съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции реши:

1. На 17.10.2017 г. в 11 ч. в Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, пл. Славейков № 6, ет. 1, да се проведе публичен търг с явно наддаване за продажбата на обект: поземлен имот с идентификатор 68134.1003.109, представляващ УПИ II-497, кв. 62, м. Красно село – Стрелбище – урб. бл. 32, ул. Роженски проход № 8, ж.к. Стрелбище, София, общински нежилищен имот, стопанисван от район „Триадица“.

2. Начална тръжна цена – 603 000 лв. (Сделката се облага с 20 % ДДС.)

3. Стъпка на наддаване – 10 000 лв.

4. Депозитът за участие – 60 300 лв., се внася по банковата сметка на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции при „Общинска банка“ – АД, ул. Врабча № 6, София (сметка № BG 49 SOMB 9130 33 26474601, BIC – SOMBBGSF). Краен срок за внасяне на депозитите – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга.

5. Срок на закупуване на тръжна документация – до 13.10.2017 г. вкл. в приемното време на СОАПИ – от 14 до 16 ч. Цената на тръжната документация в размер 360 лв. (с вкл. ДДС) е платима в брой в сградата на СОАПИ, пл. Славейков № 6, ет. 1, стая № 4.

6. Срок за подаване на предложения за участия в търга – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга, в приемното време на СОАПИ – от 14 до 16 ч., в стая № 2.

7. Оглед на обекта – всеки работен ден до деня на търга след закупуване на тръжна документация.

Председател на Надзорния съвет: Н. Стойнев

6945

 

ОБЩИНА БРЕЗНИК

РЕШЕНИЕ № 463 от 24 август 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Брезник, реши:

Одобрява проект за ПУП – парцеларен план за трасе и сервитут с указано място и начин на присъединяване към въздушен електропровод 20 kV „Равнище“, извод от подстанция „Брезник“ с изграждане на нов ЖР стълб в сервитута на съществуващия електропровод, откъдето трасето минава по съществуващи полски пътища с № 06286.71.29, 06286.73.32, 06286.73.33, 06286.102.3 и 06286.73.34 до нов БКТП в ПИ 06286.72.21 по КККР на гр. Брезник.

Председател: В. Младенова

6890

ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ

РЕШЕНИЕ № 341 от 5 септември 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 ЗУТ и Решение № 19 от протокол № 2 от 16.05.2017 г. на Общинския експертен съвет по устройство на територията Общинският съвет – гр. Козлодуй, реши:

Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за определяне на трасе и сервитути с регистри за отразяване на сервитутна зона на електроснабдяване на помпена станция, разположена в рамките на поземлен имот № 37798.193.58 в землището на гр. Козлодуй.

Решението може да бъде обжалвано от заинтересуваните лица чрез Община Козлодуй пред Административния съд – Враца, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

Председател: М. Занева

6895

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ

ЗАПОВЕД № ДС-20-236 от 11 септември 2017 г.

На основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията, § 4к, ал. 6 ПЗРЗСПЗЗ, чл. 28б, ал. 8 ППЗСПЗЗ, т. V от протокол № РД-18-198 от 7.12.2016 г. на комисия, назначена със Заповед № РД-20-315 от 5.12.2016 г., и констативен протокол от 24.03.2017 г. на Община Кюстендил одобрявам план на новообразуваните имоти по § 4 на м. Гола Велика, Кюстендил, община Кюстендил, в изпълнение на Решение № 416 от 23.12.2009 г. на Административния съд – Кюстендил, в частта за имоти № 41112.83.10 и № 41112.83.11, както следва:

Заличава се имот № 41112.83.11, като площта му се придава към имот 41112.83.10. Новообразуваният имот № 41112.83.10 става с площ 737 кв. м, като в регистъра се запазва собственикът на имота – X.X.X..

Промените да се отразят в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

Одобреният план може да бъде обжалван чрез областния управител на област Кюстендил пред Административния съд – Кюстендил, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“.

Областен управител: В. Янев

6887

 

ЗАПОВЕД № ДС-20-237 от 11 септември 2017 г.

На основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията, § 4к, ал. 6 ПЗРЗСПЗЗ, чл. 28б, ал. 8 ППЗСПЗЗ, т. III от протокол № РД-18-198 от 7.12.2016 г. на комисия, назначена със Заповед № РД-20-315 от 5.12.2016 г., и констативен протокол от 24.03.2017 г. на Община Кюстендил одобрявам план на новообразуваните имоти по § 4 в м. Ивчево, землището на с. Цървеняно, община Кюстендил, в изпълнение на Решение № 389 от 18.07.2013 г. на Кюстендилския районен съд в частта за имоти № 78611.127.4 и № 78611.127.12, както следва:

1. Новообразуваният имот № 78611.127.4 става с площ 862 кв. м, като в регистъра се запазва собственикът на имота – X.X.X..

2. Новообразуваният имот № 78611.127.12 става с площ 1481 кв. м, като в регистъра се запазва собственикът на имота – н-ци на X.X.X..

Промените да се отразят в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

Одобреният план може да бъде обжалван чрез областния управител на област Кюстендил пред Административния съд – Кюстендил, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“.

Областен управител: В. Янев

6888

 

ЗАПОВЕД № ДС-20-238 от 11 септември 2017 г.

На основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията, § 4к, ал. 6 ПЗРЗСПЗЗ, чл. 28б, ал. 8 ППЗСПЗЗ, т. I от протокол № РД-18-198 от 7.12.2016 г. на комисия, назначена със Заповед № РД-20-315 от 5.12.2016 г., и констативен протокол от 24.03.2017 г. на Община Кюстендил одобрявам план на новообразуваните имоти по § 4 на м. Саманли баир, с. Слокощица, община Кюстендил, в изпълнение на Решение № 137 от 25.05.2010 г. на Административния съд – Кюстендил, в частта за имоти с номера 67461.70.19 и 67461.70.20, както следва:

1. Новообразуваният имот № 67461.70.19 става с площ 500 кв. м, като в регистъра се запазва собственикът на имота по н.а. – X.X.X..

2. Новообразуваният имот № 67461.70.20 става с площ 303 кв. м, като в регистъра се запазва собственикът на имота по решение на ПК – н-ци на X.X.X..

Промяната да се отрази в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

Одобреният план може да бъде обжалван чрез областния управител на област Кюстендил пред Административния съд – Кюстендил, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“.

Областен управител: В. Янев

6889

 

ОБЩИНА МЪГЛИЖ

РЕШЕНИЕ № 359 от 31 юли 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 ЗУТ, Решение № 309 от 30.07.2017 г. на ОбС – гр. Мъглиж, и Решение № 5 от протокол № 5 от 25.07.2017 г. на Експертния съвет по устройство на територията на Община Мъглиж Общинският съвет – гр. Мъглиж, реши:

Одобрява ПУП – парцеларен план за обект: „Проектиране и стабилизиране на горски автомобилен път (ГАП) в териториалния обхват на дейност на ТП на ЮИДП – ДГС „Мъглиж“, подобект „Изграждане на горски автомобилен път (ГАП) „Иванкова пътека – Калоянка“ в териториалния обхват на дейност на ТП ДГС „Мъглиж“ в землищата на с. Дъбово, с. Сливито и с. Борущица, община Мъглиж.

Целта на проекта е изграждане на нов горски автомобилен път (ГАП) „Иванкова пътека – Калоянка“ в териториалния обхват на дейност на ТП ДГС „Мъглиж“, като трасето преминава през поземлени имоти с № 000015, 000415 и 000427 в землището на с. Дъбово, през поземлен имот № 000484 в землището на с. Сливито и през поземлени имоти с № 000913, 000914, 000916, 000917, 000918, 000934 и 000966 в землището на с. Борущица, община Мъглиж, започващ от асфалтов път (с. Дъбово към с. Борущица) по част от съществуващ горски път без трайна настилка. За целия участък за пътното легло и банкети е избрана трошенокаменна настилка.

Дължината на горския автомобилен път е 11 377,38 м.

Определената с парцеларен план засегната площ възлиза на 83 546,68 кв. м.

Решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Мъглиж до Административния съд – Стара Загора.

Председател: Ст. Христов

6807

 

ОБЩИНА СЛИВЕН

РЕШЕНИЕ № 822 от 31 август 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 ЗУТ и чл. 21, ал. 7 ЗОС Общинският съвет – гр. Сливен, реши:

Одобрява подробен устройствен план за части от поземлени имоти 000260, 000261, 048015, 048016 и 057004, местност Бозалъка, землище с. Панаретовци, община Сливен, като имотите от земеделски се преотреждат в „за разширение на гробищен парк“.

Решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ до Административния съд – Сливен.

Председател: Д. Митев

6892

 

РЕШЕНИЕ № 823 от 31 август 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Сливен, реши:

Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за линейните обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за трасе на пътна връзка в имоти с идентификатори 67338.251.1 с НТП „полски път“ и 67338.251.2 с НТП „първостепенна улица“, общинска собственост, за осигуряване на транспортен достъп до ПИ 67338.46.19 за осъществяване на инвестиционно намерение „За автосервиз и автокъща“, местност Сливенски кър, землище гр. Сливен.

Решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ до Административния съд – Сливен.

Председател: Д. Митев

6893

РЕШЕНИЕ № 824 от 31 август 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Сливен, реши:

Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за линейните обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за трасе на водопроводно отклонение в имоти с идентификатори 67338.251.1 с НТП „полски път“ и 67338.251.2 и 67338.251.5 с НТП „първостепенна улица“, всички общинска собственост, за осигуряване на захранване на ПИ 67338.46.19 за осъществяване на инвестиционно намерение „За автосервиз и автокъща“, местност Сливенски кър, землище гр. Сливен.

Решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ до Административния съд – Сливен.

Председател: Д. Митев

6894

 

ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ

РЕШЕНИЕ № 6 от 31 август 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Търговище, реши:

Одобрява специализирана план-схема за елементи на техническата инфраструктура към действащия подробен устройствен план на гр. Търговище – за разширяване на изградената газоразпределителна мрежа на територията на гр. Търговище.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Общинския съвет – гр. Търговище, пред Административния съд – Търговище.

Председател: Х. Алиева

6891

39. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 4 ЗУТ обявява, че е издал Разрешение за строеж № РС-49 от 20.09.2017 г. на Община Бургас за обект: „Изграждане на специализиран пристанищен обект за обслужване на риболовните дейности – „Място за временно укритие на риболовните кораби“ („защитена лодкостоянка“), намиращ се в акваторията на Черно море (ПИ с идентификатор № 07079.10.1331), северно от кв. 54 по плана на кв. Крайморие, гр. Бургас, и североизточно от поземлен имот (ПИ) 07079.10.623 по КК на гр. Бургас, с допуснато предварително изпълнение по реда на чл. 60 АПК. Разрешението за строеж може да бъде обжалвано от заинтересованите лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а по отношение на предварително изпълнение – в 3-дневен срок.

6988

38. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Велико Търново, на основание чл. 239, ал. 2 ДОПК с постановление за възлагане № 44 от 15.08.2017 г., издадено от директора на ТД на НАП – Велико Търново, възлага на X.X.X. с адрес: София, район „Младост“, ул. 186 № 31, група № 94/17-1, представляваща: 1/2 ид. ч. от притежаваните от осъденото лице 5/6 ид. части от поземлен имот № 148002, намиращ се в землището на с. Гюргич, ЕКАТТЕ 18486, община Ружинци, област Видин, с площ 1,501 дка, начин на трайно ползване – нива, категория на земята при неполивни условия – четвърта. Имотът се намира в местността До стопански двор при граници и съседи на имота: № 147013 – стопански двор на „Фотоволтаик енерджи сорс“ – ООД, № 148013 – нива на Държавен поземлен фонд, № 000483 – полски път на общинска земя, № 148003 – нива на Държавен поземлен фонд. През имота минава главна водопроводна мрежа, като над водопровода и на 3 м от двете му страни се забранява разполагане на трайни и временни постройки и трайни насаждения, съгласно скица № К02189 от 27.02.2017 г., издадена от Общинската служба по земеделие – гр. Белоградчик, а съгласно нотариален акт за дарение на недвижим имот № 198, том III, рег. № 2046, дело № 515 от 2009 г., вписан под дв. вх. рег. № 1745/18.09.2009 г., том 4, акт № 39, имотът представлява нива с площ 1,501 дка, четвърта категория, намираща се в местността До стопански двор, съставляваща имот № 148002 по плана за земеразделяне на землището на с. Гюргич, ЕКАТТЕ 18486, община Ружинци, област Видин, при граници: имот № 147011 – стопански двор на X.X.X., имот № 148013 – нива на Държавен поземлен фонд, имот № 000483 – полски път – общинска земя, и имот № 148003 – нива на Държавен поземлен фонд, и съгласно Присъда № 52 от 17.11.2016 г. по НОХД № 236/2016 г. по описа на Окръжния съд – Видин, влязла в сила на 2.12.2016 г., вписана в имотния регистър при СВ – Видин, под дв. вх. № 256/13.02.2017 г., том 1, акт № 142, имотна партида № 11579, представлява поземлен имот пл. № 148002, площ 1,501 дка, с. Гюргич, местност До стопански двор, област Видин, община Ружинци, за сумата 562 лв. На основание чл. 246, ал. 8, изр. първо от ДОПК собствеността преминава у купувача от датата на постановлението.

6955

1. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 22.6, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7033

2. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 22.6, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7034

3. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 22.8, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7035

4. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 22.13, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7036

5. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X.-X., собственик на имот № 22.21 и имот № 22.22, намиращи се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7037

6. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 22.23, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7038

7. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 22.23, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7039

8. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X.-X., собственик на имот № 22.25, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7040

9. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 22.25, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7041

10. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 22.28, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7042

11. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 22.28, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7043

12. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 205.50, намиращ се в землището на гр. Ябланица, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7044

13. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 23.2, имот № 23.4, имот № 23.5 и имот № 215.12, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7045

14. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 23.22, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7046

15. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 23.27, имот № 27.47 и имот № 29.59, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7047

16. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 23.44, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7048

17. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 23.44, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7049

18. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 26.18, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7050

19. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“, участък 1, с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 26.19, имот № 26.21 и имот № 217.24, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7051

20. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X.-X., собственик на имот № 27.26 и имот № 33.6, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7052

21. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 27.40, имот № 27.46, имот № 29.62 и имот № 30.20, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7053

22. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 27.41 и имот № 217.7, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7054

23. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 28.24 и имот № 29.25, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7055

24. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 28.31 и имот № 28.32, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7056

25. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 28.31, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7057

26. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 28.31, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7058

27. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 28.34 и имот № 215.36, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7059

28. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 28.34 и имот № 215.36, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7060

29. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 28.34 и имот № 215.36, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7061

30. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 29.29, имот № 33.3 и имот № 215.5, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7062

31. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 29.29, имот № 33.3 и имот № 215.5, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7063

32. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 29.30, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7064

33. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 29.30, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7065

34. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 29.30, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7066

35. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 29.68, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7067

36. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 29.68 и имот № 217.8, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7068

37. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 29.70 и имот № 30.24, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7069

38. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 29.70 и имот № 30.24, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7070

39. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 30.22, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7071

40. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 30.27, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7072

41. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 30.27, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7073

42. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 33.4, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7074

43. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 210.33, имот № 215.4 и имот № 215.13, намиращи се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7075

44. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 210.51, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7076

45. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 215.19, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7077

46. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 215.19, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7078

47. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 215.19, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7079

48. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 215.19, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7080

49. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 215.20, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7081

50. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 215.20, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7082

51. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 215.20, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7083

52. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 215.31, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7084

53. – Агенция „Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обект: Автомагистрала „Хемус“ участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, на основание чл. 34б, ал. 3 от Закона за държавната собственост съобщава на X.X.X., собственик на имот № 217.8, намиращ се в землището на с. Брестница, община Ябланица, за постановяването на Решение № 399 на Министерския съвет от 20.07.2017 г., с което са отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“.

7085

857. – Медицинският университет „Проф. д-р X.X.“ – Варна, на основание Заповед № Р-109-311 от 31.08.2017 г. на ректора обявява конкурси за прием на редовни и задочни докторанти за учебната 2017/2018 г. в рамките на утвърдения брой с Постановление № 236 от 27.04.2017 г. на Министерския съвет по области на висше образование, професионални направления и докторски програми, както следва:

Шифър

Области на висше образование, професионални направления и

докторски програми

Форми на обучение

редовна

задочна

7.

Здравеопазване и спорт

7.1.

Медицина

Офталмология

3

Кардиология

2

Педиатрия

3

Психиатрия

3

Обща хирургия

2

Урология

2

Гръдна хирургия

2

Ортопедия и травматология

2

Хематология и преливане на кръв

2

Неврология

3

Гастроентерология

3

Оториноларингология

3

Анатомия, хистология и цитология

4

Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията

3

Физиотерапия, курортология и рехабилитация

1

Медицинска радиология и рентгенология (вкл. използване на радиоактивни изотопи)

2

Патологоанатомия и цитопатология

1

Патофизиология

1

Клинична лаборатория

1

Вътрешни болести

1

Фармакология (вкл. фармакокинетика и химиотерапия)

1

Нефрология

1

Ендокринология

1

Белодробни болести

1

Дерматология и венерология

1

Токсикология

1

Епидемиология

1

Хигиена (вкл. трудова, комунална, училищна, радиационна и др.)

1

Инфекциозни болести

1

Анестезиология и интензивно лечение

1

Неврохирургия

1

Акушерство и гинекология

1

Онкология

1

Съдова хирургия

1

Медицина на бедствените ситуации

1

Съдебна медицина

1

Обща медицина

1

Професионални заболявания

1

7.2.

Стоматология

Терапевтична стоматология

2

Хирургична стоматология

1

Ортопедична стоматология

1

Детска стоматология

1

7.3.

Фармация

Токсикология

1

Фармацевтична химия

1

7.4.

Обществено здраве

Управление на общественото здраве

2

Управление на здравни грижи

2

3.

Социални, стопански и правни науки

3.2.

Психология

Медицинска психология

3

3.7.

Администрация и управление

Организация и управление извън сферата на материалното производство (по отрасли и подотрасли)

2

1

4.

Природни науки, математика и информатика

4.1.

Физически науки

Медицинска физика

1

4.2.

Химически науки

Биоорганична химия, химия на природните и физиологично активните вещества

1

4.3.

Биологически науки

Генетика

1

Микробиология

1

Вирусология

Медицинска биология

1

Физиология на животните и човека

1

Ботаника

1

Биохимия

1

ОБЩО:

86

1

 

Необходими документи: 1. попълнена анкетна карта (образец); 2. заявление до ректора (образец); 3. автобиография с подпис на кандидата (образец); 4. нотариално заверени копия на дипломи за ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“ с приложенията към тях (Поне една от двете дипломи следва да бъде в съответното на конкурса професионално направление. Ако кандидатът е получил магистърска степен в чужбина, може да кандидатства, след като образователната му степен бъде призната по реда на Наредбата за държавните изисквания за признаване на придобито висше образование и завършени периоди на обучение в чуждестранни висши училища или представи преведено и легализирано копие от дипломата и удостоверение от МОН за признаването й.); 5. два броя снимки – паспортен формат (3,5 см/4,5 см); 6. декларация за достоверност на представените документи (образец); 7. документ за платени такси за провеждане на конкурсни изпити по специалност – 60 лв., и по чужд език – 30 лв., определени с ПМС № 105 от 3.05.2016 г.; 8. други документи, удостоверяващи интереси и постижения в съответната научна област, списък с публикации (ако има такива). Всички документи се представят в 1 екземпляр на хартиен носител в оригинал и сканирани оригинали в .pdf формат на електронен носител. Комплектът с документи на кандидата се завежда с входящ номер в сектор „Деловодство“ (ет. 1, стая 101), след което се подава в отдел „Научна дейност и кариерно развитие“ (ет. 3, стая 318). В случай на кандидатстване в конкурси по повече от една специалност или две различни форми на една и съща специалност е необходимо да се подадат отделни комплекти с документи за всяка една от тях. Таксите за конкурсните изпити следва да бъдат внесени по банков път по сметката на МУ – Варна. Основание на плащането: такса за конкурсен изпит за докторанти, имена на кандидата по ЛК. „БАНКА ДСК“ – ЕАД, BIC: STSABGSF, IBAN: BG24STSA93003100040700. Срокът за подаване на документите е 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. За справки и подаване на документи: Медицински университет – Варна, ул. Марин Дринов № 55, отдел „Научна дейност и кариерно развитие“, стаи 318 и 319; тел.: 052/677-055; 052/677-056 и 052/ 677-083.

6963

61. – Националният военен университет „X.X.“ – Велико Търново, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност главен асистент от област на висшето образование 5. Технически науки, професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника, научна специалност „Приложение на принципите и методите на кибернетиката в различни области на науката“, за военнослужещ в катедра „Компютърни системи и технологии“ във факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ „X.X.“. Условията на конкурса са обявени със заповед на министъра на отбраната № ОХ-940 от 25.08.2017 г., линк: http://www.nvu.bg/sites/default/files/nmu_files/nau4na_deinost/procedura_zras/2017/xx940_25_08_2017.pdf. Срок за подаване на документите – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в регистратурата на университета, Велико Търново, бул. България № 76, тел. за контакти: 062/618832.

6965

61а. – Националният военен университет „X.X.“ – Велико Търново, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност главен асистент от област на висшето образование 9. Сигурност и отбрана, професионално направление 9.2. Военно дело, научна специалност „Организация и управление на въоръжените сили“, за военнослужещ в катедра „Специализирана подготовка“ във факултет „Общовойскови“ на НВУ „X.X.“. Условията на конкурса са обявени със заповед на министъра на отбраната № ОХ-940 от 25.08.2017 г., линк: http://www.nvu.bg/sites/default/files/nmu_files/nau4na_deinost/procedura_zras/2017/xx940_25_08_2017.pdf. Срок за подаване на документите – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в регистратурата на университета, Велико Търново, бул. България № 76, тел. за контакти: 062/618832.

6979

617. – Институтът за литература към БАН – София, обявява конкурс за доцент в професионално направление 2.1. Филология, научна специалност „Българска литература“ (Стара българска литература), със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в канцеларията на института – бул. Шипченски проход № 52, бл. 17, ет. 7, стая 704, тел. 02/971-70-56.

6952

887. – Институтът по металознание, съоръжения и технологии с Център по хидро- и аеродинамика „Акад. X.X.“ – БАН – София, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в научна област 5. Технически науки, професионално направление 5.1. Машинно инженерство, научна специалност „Материалознание и технология на машиностроителните материали – един за нуждите на научна секция 1 „Металознание“ към института, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се приемат в института, София, бул. Шипченски проход № 67 – отдел „Организация и управление на човешките ресурси“, тел. 02/462-62-28.

6938

5. – Службата по геодезия, картография и кадастър – Велико Търново, на основание чл. 46, ал. 1 и 2 ЗКИР съобщава, че са приети кадастралната карта и кадастралният регистър на недвижимите имоти за землището на с. Страхилово, община Полски Тръмбеш, които са в службата по геодезия, картография и кадастър. В 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по тях пред Службата по геодезия, картография и кадастър – Велико Търново.

6905

45. – Столичната община на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен план за регулация и застрояване и схеми по чл. 108, ал. 2 ЗУТ на в.з. Ранова нива, район „Нови Искър“, в граници: улица по о.т. 317 – о.т. 319 – о.т. 323 – о.т. 324 – о.т. 304; сервитути на ВиК инфраструктура при о.т. 318 и о.т. 323; улица по о.т. 304 – о.т. 303 – о.т. 301; кв. 26, УПИ І, II, III и IV; улица по о.т. 299 – о.т. 297; кв. 27, УПИ I и II; североизточна граница на УПИ XI, северозападни граници на УПИ I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX от кв. 25; улица по о.т. 290 – о.т. 292 – о.т. 293; улица по о.т. 293 – о.т. 112; улица по о.т. 112 – о.т. 132 – о.т. 134; южна, западна, северна и североизточна граница на кв. 20; сервитут на ВиК инфраструктура; улица по о.т. 105 – о.т. 106; западна, северна и северозападна граница на кв. 20а; югозападна, северозападна и североизточна граница на кв. 1; улица по о.т. 1 – о.т. 2 – о.т. 5; северозападна, североизточна и югоизточна граница на кв. 3; улица по о.т. 11 – о.т. 12 – о.т. 49 – о.т. 55; улица по о.т. 55 – о.т. 191; североизточна и югоизточна граница на кв. 11; улица по о.т. 199 – о.т. 193; югоизточна, югозападна и северозападна граница на кв. 12; сервитути на ВиК инфраструктура между о.т. 193 – о.т. 211 и о.т. 203 – о.т. 207; улица по о.т. 199 – о.т. 205 – о.т. 176; улица по о.т. 176 – о.т. 173; южна и източна граница на кв. 8; улица по о.т. 227 – о.т. 207 – о.т. 211 – о.т. 216 – о.т. 221; южна и югозападна граница на кв. 14; улица по о.т. 231 – о.т. 230; улица по о.т. 230 – о.т. 234; улица по о.т. 234 – о.т. 239; източна и южна граница на кв. 15; улица по о.т. 411 – о.т. 243; улица по о.т. 243 – о.т. 244; кв. 31, УПИ I; улица по о.т. 243 – о.т. 242 – о.т. 248 – о.т. 249; кв. 32, УПИ I; улица по о.т. 248 – о.т. 250 – о.т. 256; южна и източна граница на кв. 30; улица по о.т. 338 – о.т. 337; източна граница на кв. 31; сервитути на ВиК инфраструктура между о.т. 338 – о.т. 412 и о.т. 351 – о.т. 412; УПИ XI от кв. 31; улица по о.т. 351 – о.т. 347 – о.т. 316; улица по о.т. 316 – о.т. 317; улица по о.т. 317 – о.т. 408 – о.т. 406 – о.т. 402 – о.т. 397 – о.т. 392 – о.т. 389 – о.т. 384 – о.т. 381 – о.т. 376; улица по о.т. 376 – о.т. 372 – о.т. 370 – о.т. 366 – о.т. 359; улица по о.т. 359 – о.т. 357 – о.т. 354 – о.т. 680; сервитути на ВиК инфраструктура при о.т. 355; улица по о.т. 357 – о.т. 447 – о.т. 445 – о.т. 441; улица по о.т. 441 – о.т. 376; улица по о.т. 441 – о.т. 437 – о.т. 435 – о.т. 433 – о.т. 432 – о.т. 425 – о.т. 421 – о.т. 414 – о.т. 413 – о.т. 243; сервитути на ВиК инфраструктура при о.т. 446, о.т. 442, о.т. 438, о.т. 435 и о.т. 413, който е изложен в район „Нови Искър“. Заинтересуваните могат да направят писмени възражения и искания по проекта на основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез район „Нови Искър“.

6904

1. – Община гр. Аксаково, област Варна, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за обект: Кабелна линия за захранване на поземлен имот (ПИ) № 045116 по КВС на землище гр. Игнатиево, община Аксаково, област Варна, с териториален обхват имот № 045084 – полски път, намиращ се в същото землище, собственост на Община Аксаково. Проектът за подробен устройствен план е изложен за разглеждане в техническата служба на Община Аксаково, ет. 4, стая 6. Приемен ден на техническата служба е всеки вторник от 9 до 12 ч. и от 13 до 16 ч. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до кмета на община Аксаково.

6902

4. – Община гр. Аксаково, област Варна, на основание чл. 28б, ал. 4 ППЗСПЗЗ във връзка с т. 4.16 от заповеди № РД-46-494 от 22.08.2003 г. на МЗГ и № РД-02-14-454 от 22.08.2003 г. на МРРБ съобщава, че с протокол № 26 от 28.04.2017 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 ППЗСПЗЗ са приети проекти за изменение на ПНИ на м. Лозите, кадастрален район 501, землище с. Кичево, община Аксаково, област Варна, в частта относно имот № 376 и имот № 724 в изпълнение на влязло в законна сила на 18.05.2013 г. съдебно решение № 347 от 30.01.2013 г. по гр.д. № 14971/2012 г. на Районния съд – Варна, и на ПНИ на м. Лозите, землище с. Кичево, община Аксаково, област Варна, в частта относно вписването на данни за собствеността в регистъра на собствениците към плана за имоти № 713 и № 231 в изпълнение на влязло в законна сила на 16.04.2014 г. съдебно решение № 5319 от 26.11.2013 г. по адм.д. № 15759/2012 г. на Варненския районен съд и решение № 907 от 16.04.2014 г. по к.а.х.д. № 749/2014 г. на Административния съд – Варна. Проектите за изменение са предоставени за разглеждане в Община Аксаково, област Варна, ет. 4, стая 2, дирекция „Устройство на територията“. На основание чл. 28б, ал. 5 ППЗСПЗЗ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени искания и възражения по проектите до кмета на общината.

6884

484. – Община Благоевград на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на кабелна линия НН – външно ел. захранване, до имот с № 0380053, местност с. Марулево в землището на с. Еленово, община Благоевград, с трасе и сервитут, засягащи и ограничаващи ползването на имоти с № 0.71 (път IV клас – общинска собственост), № 21.16 (пасище, мера – общинска собственост), № 0.73 (полски път – общинска собственост), № 38.41 (овощни насаждения – общинска собственост), № 0.74 (път IV клас – общинска собственост), № 38.57 (ниско застрояване до 10 м – частна собственост), № 38.58 (ниско застрояване до 10 м – частна собственост), № 38.59 (ниско застрояване до 10 м – частна собственост), № 38.45 (ниско застрояване до 10 м – частна собственост), № 38.54 (ниско застрояване до 10 м – частна собственост) в землището на с. Еленово, община Благоевград. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Благоевград. Проектът се намира в стая 214 в сградата на Община Благоевград.

6974

18. – Община Ихтиман на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на всички заинтересовани лица, че е изготвен проект с вх. № Юл-218 от 1.08.2017 г. на „Булсатком“ – ЕАД, за одобряване на подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване (Пз) и ПУП – ПП за имот № 000333 (горска територия – частна държавна собственост, с площ 0,900 дка), м. Копинината, землище с. Бузяковци, кметство с. Вакарел, община Ихтиман, ЕКАТТЕ 06851, учредяване право на строеж на DCS/LTE/WI – FI – Базова станция SFO002 „Бузяковец“, за изграждане на стълб, тип ЖР кула, за телекомуникационно оборудване и съоръжения на техническата инфраструктура към него с отреждане на имота „за съоръжение на техническата инфраструктура“ със следните показатели: плътност на застрояване – до 50 %; Кинт. (коефициент на интензивност на застрояването) – до 0,5; Позеленяване – 40 %; максимална височина – без ограничение, свободно застрояване – е. Проектът се намира в дирекция „Специализирана администрация“ в сградата на техническата служба на Община Ихтиман. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с него и при необходимост могат да направят писмени искания, предложения и възражения по проекта до общинската администрация – Ихтиман.

6941

82. – Община Ихтиман на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на всички заинтересовани лица, че е изготвен проект с вх. № Юл-182 от 28.06.2017 г. на „Булсатком“ – ЕАД, за одобряване на подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване (Пз) за имот № 10029.741.005, м. Могилата, землище с. Вакарел, за промяна статута на земеделска земя за DCS/LTE/Wi – Fi Базова станция SFO001 „Млечановци“ – за съоръжение на техническата инфраструктура със следните показатели: плътност на застрояване 50 %; Кинт. 0,5; мин. озеленена площ 40 %; застрояване – свободно (е), схема за външно ел. захранване за имот с № 10029.741.005 за трасе на електропровод 1 kV от съществуваща мрежа в района. Проектът се намира в дирекция „Специализирана администрация“ в сградата на техническата служба на Община Ихтиман. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с него и при необходимост могат да направят писмени искания, предложения и възражения по проекта до общинската администрация – Ихтиман.

6942

40. – Община Кърджали на основание чл. 28б, ал. 4 ППЗСПЗЗ съобщава, че са изработени помощни планове и планове на новообразуваните имоти по § 4к, ал. 1 ЗСПЗЗ на зони за земеделско ползване, както следва: зона за земеделско ползване (ЗЗП) № 9, попадаща в землището на с. Невестино, община Кърджали; зона за земеделско ползване (ЗЗП) № 28, попадаща в землището на с. Петлино, община Кърджали. Същите ще бъдат изложени в сградата на общината, дирекция „АСУТ“, стая 203. На основание чл. 28б, ал. 5 ППЗСПЗЗ заинтересуваните лица могат да направят писмени искания и възражения по плановете и придружаващата ги документация до кмета на общината в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

6976

37. – Община Пазарджик на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ обявява, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за трасе на оптичен кабел от съществуваща шахта, разположена в ПИ 55155.28.6, до съществуващ оптичен кабел в ПИ 55155.27.120 по КККР на гр. Пазарджик, община Пазарджик. Трасето на оптичния кабел с обща дължина 1083 м започва от съществуваща шахта, разположена в имот – общинска собственост: ПИ 55155.28.6 – полски път, преминава през него, след което пресича изградения с подходите на моста път от северната страна на моста, тръгва по моста Атлантик, излиза от него, върви по изградения с подходите на моста път от южната страна, пресича път I-8 на км 187+520 и преминава в имот – общинска собственост, ПИ 55155.27.125 – полски път, върви в него и достига границата на ПИ 55155.27.120 – полски път, където се намира съществуващ оптичен кабел, който ще бъде захранен съгласно изчертаното с лилаво проектно трасе, сервитути и регистъра на засегнатите имоти. Проектът е изложен в общината, ет. 5, стая 501. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения до общинската администрация.

6990

1. – Община Перник на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересованите страни, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план и план за застрояване (ПУП – ПП и ПЗ) за елементи на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии на строеж: Водопроводна връзка на с. Расник, община Перник; подобекти: помпена станция и водопровод. Поземлени имоти, засегнати от трасето и сервитута на водопровода и захранваща линия НН тип СВТ 3 х 2,5 мм2, са № 036003, 036002, 313, 312, 035020, 035022, 035006 и 000502, землище на с. Расник, община Перник. Проектът за ПУП – ПП и ПЗ е изложен в стая № 5, ет. 12 в сградата на Община Перник. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за ПУП – ПП и ПЗ до общинската администрация.

6900

13. – Община Поморие на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за определяне на трасе на техническата инфраструктура за обект: „Външен уличен водопровод за ПИ 005330, м. Изворите, землище с. Гълъбец, община Поморие“, преминаващо през: поземлени имоти в землището на с. Гълъбец: ПИ 000387 – полски път, общинска публична собственост; ПИ 000109 – дере, общинска публична собственост; поземлени имоти в землището на с. Порой: ПИ 000031 – дере, общинска публична собственост, и ПИ 000039 – дере, общинска публична собственост; и през улица с о.т. 71 – 72 в регулацията на с. Порой. Дължината на водопровода е 163 м, от тях 80 м са в земеделските имоти в землищата на с. Порой и с. Гълъбец, а останалите 83 м – в регулацията на с. Порой. Проектът за ПУП – ПП е изложен в сградата на Община Поморие, ул. Солна № 5. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до Община Поморие в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

6901

3. – Община Първомай на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за външни ел. и ВиК трасета за захранване на ПИ № 252008 (УПИ 8 – производствена и складова дейност) във връзка с изграждане на обект: „Цех за печене, замразяване и съхранение на замразени зеленчуци и плодове“. Плановете са изложени в общинската администрация – Първомай, стая № 107. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересованите лица могат да подават писмени възражения по проекта в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ в общинската администрация – Първомай.

6885

9. – Община Русе на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за техническата инфраструктура извън урбанизираната територия – изграждане на нова въздушна мрежа ниско напрежение в продължение на кл. А, ТП 4, ст. 10, до границата на имот 008067 по КВС на землище гр. Мартен през имот 000025 – НТП „Пътища IV клас“, общинска публична собственост. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

6975

69. – Община гр. Севлиево, област Габрово, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за трасета на електропровод и водопровод за обект: „Подземно електрозахранване НН 0,4 kV и водопроводно отклонение до имот с идентификатор 65927.88.34 – местност Балък ямаса, по кадастралната карта и кадастралните регистри на землище гр. Севлиево, община Севлиево, собственост на X.X.X. и X.X.X.. Трасето на електропровода е с дължина 9 м, подземно пресича път от републиканската пътна мрежа с идентификатор 65927.88.70 и достига до ПИ 65927.88.34. Сервитутът на електропровода е по 2 м от двете страни на оста на трасето. Трасето на водопровода е с дължина 55 м, започва от съществуващ водопровод, преминава през ПИ 65927.88.66 – път, общинска собственост, и достига до ПИ 65927.88.34. Сервитутът на водопровода е по 0,6 м от двете страни на оста на трасето. Линиите на трасетата са съгласно графичната част на проекта. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения до общинската администрация.

6977

27. – Община Смолян на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че с Решение № 569 на Общинския съвет – гр. Смолян, взето на заседанието му, състояло се на 31.08.2017 г., протокол № 28, се разрешава и е одобрено задание с изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за обект: „Водоснабдяване на съществуваща жилищна сграда в УПИ I-132.431 в кв. 287, местност Могилата – Смолян, община Смолян“, с трасе, преминаващо през поземлени имоти с идентификатори 67653.132.12, 67653.132.18, 67653.132.424, 67653.132.430 и 67653.132.431 по кадастралната карта на гр. Смолян. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица по чл. 131 ЗУТ могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Смолян, бул. България № 12.

6989

11. – Община гр. Твърдица, област Сливен, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за план-схема за газификация към ПУП (подробен устройствен план) на гр. Твърдица, община Твърдица, област Сливен, за обект: „Газоснабдяване на община Твърдица“, подобект „Газоразпределителна мрежа на гр. Твърдица“. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация – Твърдица.

6978

 

СЪДИЛИЩА

Върховният касационен съд, гражданска и търговска колегия, на основание чл. 289 ГПК съобщава на интересуващите се страни, че в открито съдебно заседание през ноември 2017 г. ще се разгледат посочените по-долу дела по отделения и дати, както следва:

НА 6.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, 4833/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 226/2016 по описа на Окръжен съд Шумен, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.-Петкова, Шумен, ул. Добри Войников 9 – 13, ет. 2, кантора 25; X.X.X. чрез адвокат X.X.-Петкова, Шумен, ул. Добри Войников 9 – 13, ет. 2, кантора 25, срещу X.X.X., Шумен, ул. Дедеагач 21, вх. 3, ет. 4, ап. 58; X.X.X., Шумен, ул. Дедеагач 21, вх. 3, ет. 4, ап. 58; X.X.X., Шумен, ул. Владайско въстание 198, ет. 2; X.X.X., гр. Нови пазар, област Шумен, ул. Стара планина 11; X.X.X., с. Велино, област Шумен, ул. Иван Вазов 10; X.X.X., с. Велино, област Шумен, ул. Иван Вазов 16; X.X.X., Шумен, ул. Жечко Попов 19, ет. 2, ап. 5; X.X.X., Шумен, ул. Жечко Попов 19, ет. 2, ап. 4; X.X.X., Шумен, ул. Ген. Драгомиров 26, вх. 1, ет. 6, ап. 17.

Второ гражданско отделение, 5040/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 502/2015 по описа на Софийски окръжен съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 2, срещу „Енерджи Делта“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 15; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 1, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 1, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 1, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 1, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 1, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 1, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Самоков, ул. Отец Паисий 1, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Неофит Рилски 54, ет. 1.

Второ гражданско отделение, 5201/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 151/2016 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от Община Поморие чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Княз Борис Първи 10, вх. Б, ет. 1, срещу „Хоризонт“ – АД, чрез адвокат X.X., Бургас, пл. Баба Ганка 4, ет. 3.

Второ гражданско отделение, 5557/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 387/2016 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Велико Търново, ул. Васил Левски 15, ет. 9, срещу X.X.X., с. Ветринци, община Велико Търново, чрез адвокат X.X., Велико Търново, ул. Цанко Церковски 39.

Второ гражданско отделение, 90/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 700/2016 по описа на Окръжен съд Пазарджик, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Пазарджик, ул. Цар Самуил 28, кантора 16, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пазарджик, ул. Цар Самуил 28, кантора 7; X.X.X., с. Равда, област Бургас, ул. Несебър 51; X.X.X., с. Паталеница, област Пазарджик, ул. Шестдесет и седма 9; X.X.X., с. Синитово, област Пазарджик, ул. Единадесета 2; X.X.X., с. Паталеница, област Пазарджик, ул. Шестдесет и седма 9.

Второ гражданско отделение, 99/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 9275/2015 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Юнак 24, ет. 7, офис 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Юнак 24, ет. 7, офис 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Юнак 24, ет. 7, офис 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Калоян 8, ет. 2, и трета страна „Европетролиум“ ЕООД, Пловдив, ул. Мария Кюри 1А, ет. 2, ап. 4.

Второ гражданско отделение, 268/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 8203/2015 по описа на Софийски градски съд, подадена от Йенс-Оливер Курт чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Калоян 10; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Калоян 10, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Граф Игнатиев 19, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Граф Игнатиев 19, ет. 1.

Второ гражданско отделение, 465/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 538/2016 по описа на Окръжен съд Плевен, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Бъкстон 5, ет. 4, офис 32; X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Бъкстон 5, ет. 4, офис 32, срещу „Банка ДСК“ – ЕАД, чрез пълномощник X.X., София, бул. Витоша 15, ет. 3; X.X.X., Никопол, област Плевен, ул. Васил Левски 101; X.X.X. (Великова), гр. Бяла, област Русе, ул. Генерал Драгомиров 15.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 394/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 247/2016 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от „Рай – Фис“ – ЕООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Цар Калоян 8, ет. 6, срещу „Юробанк България“ – АД, с изпълнителен директор X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Клокотница 2А, ет. 8, бизнес сграда ИВЕЛ, и трета страна X.X.X., Смолян, ул. Бяло море 24.

Първо търговско отделение, 791/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 5311/2015 по описа на Апелативен съд София, подадена от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, София, ул. Св. св. Кирил и Методий 17 – 19, срещу Община Ботевград чрез адвокат X.X., Ботевград, ул. Севастат Огнян 4, ет. 3, офис 2.

Първо търговско отделение, 1096/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 5064/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“, София, бул. Цар Освободител 7, срещу „Имперстра“ – ЕООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Преспа 2, ет. 2, ап. 5.

Първо търговско отделение, 1100/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 701/2016 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Катя Попова 2, офис 15, срещу „Юробанк България“ – АД, с изпълнителен директор X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Три уши 10, бл. 4, вх. Б, ет. 5.

Първо търговско отделение, 1115/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 568/2016 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от „ДЗИ – Общо застраховане“ – ЕАД, с изпълнителен директор X.X.X., София, ул. Георги Бенковски 3, срещу Анна-X.X.X., действаща чрез законния си представител X.X.X., чрез адвокат X.X., Варна, ул. Алеко Константинов 2А, ет. 2, офис 27.

НА 6.11.2017 Г. ОТ 11 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 1139/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 151/2015 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Христо Самсаров 15А, срещу X.X.X., Варна, ул. Петър Кюркчиев 6, чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Бъкстон 5, ет. 3, офис 21, и страна дирекция „Социално подпомагане“, Варна, ул. Георги Раковски 62.

Четвърто гражданско отделение, 5283/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 293/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Твърдишки проход 23, ет. 2, офис 6; „ТВ Седем“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Твърдишки проход 23, ет. 2, офис 6, срещу X.X.X. чрез адвокат Рая Назарян, София, ул. Странджа 4, вх. 1, ет. 4.

Четвърто гражданско отделение, 384/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 501/2016 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Хан Кубрат 1, ет. 6, офис 606, срещу Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2.

Четвърто гражданско отделение, 784/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 311/2016 по описа на Окръжен съд Монтана, подадена от Община Бойчиновци чрез адвокат X.X.-Георгиева, Монтана, бул. Трети март 84, ет. 2, срещу Кооперация „Освобождение“ чрез адвокат X.X., Монтана, ул. Васил Левски 15, ет. 2; Областен кооперативен съюз – Монтана, представляван от председателя X.X.X., Монтана, бул. Трети март 59, чрез адвокат X.X., Монтана, бул. Трети март 59.

НА 7.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 997/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 729/2016 по описа на Окръжен съд Русе, подадена от ЕТ „Кали – X.X. – X.X. – Понко 5“ чрез адвокат X.X.X., Русе, ул. Църковна независимост 11, срещу „Сортови семена – Вардим“ – ЕАД, чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Ресен 8б, ет. 2, ап. 4; X.X.X., с. Новград, община Ценово, област Русе, ул. Бузлуджа 23.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, 5062/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3715/2015 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 2, ап. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 2, ап. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 2, ап. 1; X.X.X.-X. чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 2, ап. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 2, ап. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 2, ап. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 2, ап. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Лавеле 19, ет. 4, офис 2 и 3; X.X.X., София, ж.к. Дианабад, бл. 53, ет. 2, ап. 4; X.X.X., София, ул. Св. св. Кирил и Методий 88, подн. Б.

Второ гражданско отделение, 5180/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 279/2016 по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Бургас, ул. Княз Борис Първи № 2, ет. 1, офис 7, срещу „Лорд“ – ЕООД, чрез адвокат X.X.X., София, ул. Граф Игнатиев 9, вх. Б, ет. 2, офис 3; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Граф Игнатиев 9, вх. Б, ет. 2, офис 3; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Граф Игнатиев 9, вх. Б, ет. 2, офис 3.

Второ гражданско отделение, 229/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1162/2016 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X., с. Тополи, област Варна, ул. Йордан Николов 10, чрез адвокат X.X., Варна, бул. Сливница 100, ет. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Поп Харитон 13; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Поп Харитон 13; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Поп Харитон 13; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Поп Харитон 13; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Поп Харитон 13; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Поп Харитон 13.

Второ гражданско отделение, 376/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 5263/2015 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Естер“ – АД, чрез адвокат X.X.X., София, ул. Света София 8, ет. 4, ап. 408, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 10, ет. 2; X.X.X. чрез процесуален представител X.X., София, ул. Цар Асен 10, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 10, ет. 2.

Второ гражданско отделение, 422/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 341/2016 по описа на Окръжен съд Ловеч, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Русе, ул. Тулча 8, вх. Д, ет. 1, срещу Община Троян, Троян, пл. Възраждане 1.

Второ гражданско отделение, 711/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1347/2016 по описа на Окръжен съд Стара Загора, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, ул. Хаджи X.X. 119, ет. 3, офис 6; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, ул. Хаджи X.X. 119, ет. 3, офис 6, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Стара Загора, ул. Кольо Ганчев 64, стая 12.

Второ гражданско отделение, 726/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 564/2016 по описа на Окръжен съд Пазарджик, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, бул. Райко Даскалов 53, ет. 1, кантора 7, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пазарджик, Адвокатска кантора 28, ул. Цар Самуил 28; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пазарджик, адвокатска кантора 28, ул. Цар Самуил 28.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 80/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4888/2015 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Добри Войников 29, ет. 3, ап. 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Добри Войников 29, ет. 3, ап. 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Добри Войников 29, ет. 3, ап. 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Прага 26, ет. 1, ап. 4.

Четвърто гражданско отделение, 610/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 433/2016 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Попово, община Попово, област Търговище, ул. Кирил и Методий 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Търговище, ул. Лилия 4, вх. Б, ет. 1, офис 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., Търговище, ул. Лилия 4, вх. Б, ет. 1, офис 5.

Четвърто гражданско отделение, 729/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 507/2016 по описа на Окръжен съд Хасково, подадена от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР, София, ул. Пиротска 171А, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Петко Р. Славейков 3, ет. 1, офис 8, и страна Министерство на вътрешните работи, София, ул. Шести септември 29.

Четвърто гражданско отделение, 960/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4453/2015 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Позитано 3, ет. 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Топли дол 11.

НА 8.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, 4689/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 672/2015 по описа на Окръжен съд Кюстендил, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Дупница, община Дупница, област Кюстендил, ул. Солун 2, ет. 3, кантора 18, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Христо Ботев 1-а, ет. 2, ап. 3; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Христо Ботев 1-а, ет. 2, ап. 3.

Второ гражданско отделение, 4962/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 202/2016 по описа на Софийски окръжен съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Ботевград, ул. Севаст Огнян 4, ет. 3, офис 2, срещу X.X.X., с. Врачеш, община Ботевград, област София, ул. Гурко 39; X.X.X., с. Врачеш, община Ботевград, област София, ул. Гурко 72; X.X.X., Карнобат, област Бургас, ул. Народен партизан 7.

Второ гражданско отделение, 537/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 129/2016 по описа на Окръжен съд Монтана, подадена от X.X.X., Монтана, ул. Васил Левски 15, ет. 2, срещу X.X.X., Монтана, ул. Граф Игнатиев 29.

Второ гражданско отделение, 594/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 284/2016 по описа на Окръжен съд Монтана, подадена от X.X.X.-X. чрез адвокат X.X., Монтана, ул. Васил Левски 15, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Монтана, ул. Васил Левски 15, ет. 2, срещу X.X.X., Монтана, ул. Георги Бенковски 7, ет. 1, чрез адвокат X.X., Монтана, ул. Васил Левски 15, ет. 2.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 4532/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2244/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от Прокуратурата на Република България, София, бул. Витоша 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Академик Иван Буреш 15.

Четвърто гражданско отделение, 5464/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1448/2016 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от „АББ България“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., Пловдив, бул. Шести септември 153, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, партер.

Четвърто гражданско отделение, 300/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2963/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от Прокуратурата на Република България, София, бул. Витоша 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Марко Балабанов 4а, ет. 4.

Четвърто гражданско отделение, 1068/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 10049/2016 по описа на Софийски градски съд, подадена от Столичната община, София, ул. Московска 33, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ж.к. Южен парк, бл. 44, ет. 3, ап. 13.

НА 8.11.2017 Г. ОТ 10 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 191/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 201/2016 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от „Пампорово“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Хаджи Димитър 15, ет. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Аксаков 28, ет. 2, ап. 3.

НА 13.11.2017 Г. ОТ 10,30 Ч.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 861/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2775/2015 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от „Тракия Търки“ – ЕООД, с управител Бодо Тобер чрез адвокат X.X.-Благова, Пловдив, бул. Шести септември 152, Легис център, ет. 2, офис 2-3А; „Доминус“ – ЕООД, с управител X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, бул. Шести септември 112, вх. А, ет. 1, офис 1.

Първо търговско отделение, 754/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 573/2016 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. в качеството й на ЧСИ, рег. № 764, чрез адвокат X.X., Казанлък, ул. Кирил и Методий 5, ет. 1, офис 7, срещу „Силмик“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., Стара Загора, ул. Генерал Столетов 111, ет. 1, ап. 1, и трета страна ДЗИ „Общо застраховане“ – ЕАД, София, ул. Георги Бенковски 3.

Първо търговско отделение, 975/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 22/2016 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Любляна 34, вх. А, ет. 6, ап. 34, срещу „Принц Фон Пройсен“ – ООД, с управител X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Стефан Стамболов 34, ет. 2, офис 202.

Първо търговско отделение, 1069/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 736/2016 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от „Застрахователно дружество Евроинс“ – АД, с изпълнителен директор X.X., София, бул. Христофор Колумб 43, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Кюстендил, ул. Гороцвет 35, ет. 2.

НА 15.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 3968/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3838/2016 по описа на Софийски градски съд, подадена от Българска народна банка чрез адвокат X.X., София, ул. Двадесети април 19, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Николай В. Гогол 15.

НА 16.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 4692/2015, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 21/2014 по описа на Камарата на частните съдебни изпълнители, подадена от Министерството на правосъдието, София, ул. Славянска 1, срещу ЧСИ X.X.X., рег. № 874 и район на действие Окръжен съд – Хасково, Хасково, ул. Преслав 24, ет. 4; Камара на частните съдебни изпълнители, София, ул. Пиротска 7, ет. 4.

Четвърто гражданско отделение, 4787/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3800/2015 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Златен рог 22, ет. 10, офис 26, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Солунска 41, ет. 1, адвокатска кантора.

Четвърто гражданско отделение, 5291/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 247/2016 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Сан Стефано 10; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Сан Стефано 10, срещу Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество чрез процесуален представител X.X.X.-X., Варна, ул. Алеко Константинов 17, ет. 1, и контролираща страна Прокуратурата на Република България, София, бул. Витоша 2.

Четвърто гражданско отделение, 1159/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2288/2016 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от Средно общообразователно училище „Свети Седмочисленици“ чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Четвърти януари 34, ет. 2, офис 6, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.-Пампова, Пловдив, бул. Шести септември 152, офис 205.

Четвърто гражданско отделение, 1630/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 819/2016 по описа на Окръжен съд Хасково, подадена от Районната прокуратура – Харманли, Харманли, община Харманли, област Хасково, бул. България 4, ет. 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Харманли, община Харманли, област Хасково, ул. Петко Каравелов 7.

Четвърто гражданско отделение, 2799/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 25/2016 по описа на Камарата на частните съдебни изпълнители, подадена от Министерството на правосъдието, София, ул. Славянска 1, срещу частен съдебен изпълнител Шукри Дервиш, рег. № 796, Петрич, ул. Полковник Дрангов 10; Камара на частните съдебни изпълнители, София, ул. Пиротска 7, ет. 4.

НА 20.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, 3538/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 207/2016 по описа на Окръжен съд Враца, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Враца, ул. Лукашов 10, ет. 4, офис 401, срещу X.X.X., действащ като ЕТ „X.X. – КОВ“, с. Оселна, област Враца, ул. Георги Димитров 5.

Второ гражданско отделение, 272/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1501/2016 по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Васил Левски 15, вх. А, ет. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Цар Симеон Първи 104, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Цар Симеон Първи 104, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Цар Симеон Първи 104, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Цар Симеон Първи 104, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Цар Симеон Първи 104, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Цар Симеон Първи 104, ет. 1; X.X.X., Бургас, ж.к. Изгрев, бл. 18, вх.1, ет. 6.

Второ гражданско отделение, 412/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 8328/2015 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. (Иванова) чрез адвокат X.X., София, ул. Стефан Караджа 18А, ет. 1, ап. 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Стефан Караджа 18А, ет. 1, ап. 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Света София 8, ет. 4, офис 404; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Света София 8, ет. 4, офис 404.

Второ гражданско отделение, 529/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 341/2016 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от X.X.X., Девин, област Смолян, ул. Шипка 36; X.X.X., Девин, област Смолян, ул. Шипка 36, срещу X.X.X., Девин, област Смолян, ул. Балканска 20.

Второ гражданско отделение, 613/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 278/2016 по описа на Окръжен съд Монтана, подадена от X.X.X., Монтана, ул. Морава 58, ет. 2, ап. 6, чрез адвокат X.X., Монтана, бул. Трети март 84, ет. 2, срещу X.X.X., с. Горна Ковачица, област Монтана, ул. Шеста 3; X.X.X., Монтана, ул. Генерал Столетов 24.

Второ гражданско отделение, 666/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 668/2016 по описа на Окръжен съд Велико Търново, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.-Йорданова, Павликени, област Велико Търново, пл. Свобода 24, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 48; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 48.

Второ гражданско отделение, 679/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 437/2016 по описа на Окръжен съд Добрич, подадена от Община Балчик, Балчик, пл. Двадесет и първи септември 6, срещу „Автомобилни превози Балчик“ – ООД, чрез адвокат X.X., гр. Добрич, бул. Двадесет и пети септември 52, ет. 2, офис 9.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 799/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 499/2013 по описа на Окръжен съд Шумен, подадена от „Рема 103“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Петър Делян 1, срещу ППК „Начало“ с председател X.X.X. чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Добри Войников 9 – 13, офис 18.

Първо търговско отделение, 850/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 236/2015 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, представлявано от Душан Рибан и X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Хан Крум 25, срещу „X.X. – Нико – 70“ – ЕООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Ловеч, ул. Търговска 21, офис 207.

Първо търговско отделение, 758/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4159/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от Станислав Бенеш чрез адвокат X.X., София, ул. Братя Миладинови 12, ет. 3, срещу „Франком“ – АД – в несъстоятелност, с изпълнителен директор X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Позитано 5, ет. 2.

Първо търговско отделение, 861/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4776/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 33, ет. 3, срещу „Телеман“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Марко Балабанов 4А, вх. Б, ет. 4.

НА 21.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 4573/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 325/2015 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от „Бутед“ – АД, чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Адам Мицкевич 3, ет. 1, офис 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Иван Богоров 1, ет. 1.

Първо гражданско отделение, 4982/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 6453/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Тодор Александров 13, ет. 3; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Тодор Александров 13, ет. 3; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, бул. Тодор Александров 13, ет. 3; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, бул. Тодор Александров 13, ет. 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Алабин 50; X.X.X., София, ж.к. Западен парк, бл. 100, вх. А, ет. 3, ап. 7.

Първо гражданско отделение, 5128/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 13208/2015 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Коста Лулчев 2В, ет. 1, офис 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Княз Борис І № 96, ет. 1, ап. 3; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Княз Борис І № 96, ет. 1, ап. 3.

Първо гражданско отделение, 5406/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 272/2016 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от „Лийгал Енд Ланд Сървисиз“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Хан Крум 25, Адвокатско дружество „Добрев и Люцканов“, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Граф Игнатиев 17; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Граф Игнатиев 17.

Първо гражданско отделение, 5543/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 189/2016 по описа на Окръжен съд Ямбол, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Казанлък, ул. Братя Миладинови 3, вх. А, ап. 5, срещу X.X.X., Казанлък, ул. Уилям Гладстон 53, вх. В, ет. 1, ап. 51; X.X.X. чрез адвокат X.X., Елхово, област Ямбол, ул. Търговска 7; X.X.X. чрез адвокат Женя Кайали, Ямбол, ул. Жорж Папазов 5, кантора 14.

Първо гражданско отделение, 315/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 13141/2015 по описа на Софийски градски съд, подадена от РПК „Младост“ чрез адвокат X.X., София, ул. Врабча 14, срещу Столична община, София, ул. Московска 33.

Първо гражданско отделение, 355/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 928/2014 по описа на Софийски окръжен съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Ботевград, ул. Христо Ботев 23, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Ботевград, ул. Саранск 5г, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Ботевград, ул. Саранск 5г, ет. 1; X.X.X., Етрополе, област София, ул. Никола Михайлов 2 – 4; X.X.X., София, ул. Иван Багрянов 19, вх. Б, ет. 1, ап. 2; X.X.X., с. Лопян, община Етрополе; X.X.X., Ботевград, ул. Янтра 8; X.X.X., Варна, ул. Генерал X.X. 64, ет. 4, ап. 7; X.X.X., с. Лопян, област София; X.X.X., с. Лопян, област София; X.X.X., с. Лопян, област София; X.X.X., София, ж.к. Люлин, бл. 122, вх. А, ет. 12, ап. 46.

Първо гражданско отделение, 754/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 595/2016 по описа на Окръжен съд Плевен, подадена от УС на ЖСК „Успех – 99“ чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Бъкстон 5, офис 32, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Луковит, област Ловеч, ул. Г. С. Раковски 2А.

Първо гражданско отделение, 892/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 667/2016 по описа на Окръжен съд Русе, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Русе, ул. Александровска 62, ет. 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Русе, ул. Коледница 5.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 2755/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 244/2014 по описа на Окръжен съд Пазарджик, подадена от „Орион Инвест“ – ООД, чрез адвокат X.X.X., София, ул. Владайска 23, ет. 3, офис 6, срещу кооперация „Всестранна кооперация „Съгласие“ чрез адвокат X.X.X., Пазарджик, ул. Хан Крум 5, ет. 2.

Второ търговско отделение, 2233/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 187/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Аебтри-сервиз и учебен център“ – ЕООД, София, ул. Искърски пролом 6 – 8, срещу „Цитрон“ – ЕООД, Пловдив, ул. Шести септември 141; ЗД „Бул Инс“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Джеймс Баучер 87; „МС – Транс“ – ООД, Пловдив, ул. Просвета 21; „Транс хит“ – ЕООД, Лясковец, област Велико Търново, ул. Максим Райкович 34, и трета страна „Г и Г Груп 1“ – ЕООД, Пловдив, ул. Белица 20, ет. 2, ап. 6; „Атем интернационал транспорт“ – ЕООД, Лом, ул. Кирил и Методий 110; „Бета-Р“ – ЕООД, Пловдив, ж.к. Тракия, бл. 77, вх. Б, ет. 7, ап. 28; „Ботев 3009“ – ЕООД, Плевен, ул. Плевенска епопея 13, вх. Б, ет. 1, ап. 1; „Орозов Транс“ – ООД, Стара Загора, ул. Васил Левски 2, ет. 11, ап. 38; „Интеграл 72“ – ООД, Търговище, ул. Алеко Константинов 2, вх. А, ет. 3, ап. 7; „Айпи“ – ЕООД, Бургас, ж.к. Изгрев, бл. 26, вх. 5, ет. 4, ап. 7; ЕТ „Лора 2000 – X.X.“ със синдик X.X.X., Видин, ул. Георги С. Раковски 5.

Второ търговско отделение, 6/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 427/2015 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Преслав 24, партер; „Автогара Инвест“ – АД, чрез адвокат X.X.X., Пловдив, бул. Марица 154, ет. 3, офис 25; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Хъшовска 5, ет. 3.

Второ търговско отделение, 441/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 212/2016 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от „Стратагема“ – ООД, чрез адвокат X.X.X., Бургас, ул Хан Аспарух 3, ет. 1; „Арастрой“ – ЕООД, чрез адвокат X.X.X., Бургас, ул. Пиротска 11, ет. 2, срещу X.X.X. – синдик на „Арастрой“ – ЕООД, в несъстоятелност, чрез адвокат X.X.X., Бургас, ул. Алеко Константинов 8, ет. 1.

Второ търговско отделение, 738/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3309/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от Алие Хюсеин Хамди чрез адвокат X.X., Казанлък, ул. Славянска 6, офис 10; Айдън Хамид Мехмед чрез адвокат X.X., Казанлък, ул. Славянска 6, офис 10; Мехмед Хамид Мехмед чрез адвокат X.X., Казанлък, ул. Славянска 6, офис 10, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Казанлък, ул. Славянска 6, офис 10; ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс груп“, София, пл. Позитано 5.

НА 21.11.2017 Г. ОТ 10,30 Ч.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 2195/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 188/2016 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от „Дилов инвест“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., Варна, ул. Драгоман 3, ет. 1, срещу „Ив Тур“ – ООД, чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Софроний Врачански 6, ет. 2, офис 2.

Второ търговско отделение, 72/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3219/2015 по описа на Апелативен съд София, подадена от Министерство на здравеопазването, София, пл. Света Неделя 5, срещу „Медитех“ – ООД, чрез адвокат X.X.X., София, ул. Ангел Кънчев 18, ет. 1, ап. 1.

Второ търговско отделение, 505/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 385/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Простор Норд-вест“ – ООД, чрез адвокат X.X., София, ж.к. Красно село, бл. 189, вх. Б, ап. 11, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, бул. Мария-Луиза 19, офис 5.

Второ търговско отделение, 990/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2233/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ж.к. Люлин, бл. 385, вх. А, партер, срещу Застрахователна компания „Олимпик – клон България“ КЧТ, София, бул. Гоце Делчев 142 – 142А.

НА 22.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 5426/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 303/2016 по описа на Окръжен съд Враца, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ж.к. Дружба, бл. 88, вх. И, ет. 2, ап. 138; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ж.к. Дружба, бл. 88, вх. И, ет. 2, ап. 138; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ж.к. Дружба, бл. 88, вх. И, ет. 2, ап. 138; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ж.к. Дружба, бл. 88, вх. И, ет. 2, ап. 138, срещу X.X.X., с. Алтимир, община Бяла Слатина, област Враца, ул. Водотечна 35.

Първо гражданско отделение, 5471/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 14320/2015 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Д-р Вълкович 6, ет. 2, офис Е; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Д-р Вълкович 6, ет. 2, офис Е; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Д-р Вълкович 6, ет. 2, офис Е; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Д-р Вълкович 6, ет. 2, офис Е; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Д-р Вълкович 6, ет. 2, офис Е; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Д-р Вълкович 6, ет. 2, офис Е, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Балчик 1; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Балчик 1.

Първо гражданско отделение, 639/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 213/2016 по описа на Окръжен съд Монтана, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., гр. Берковица, ул. Иван Вазов 12, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Монтана, ул. Васил Левски 15, ет. 2; X.X.X., София, ж.к. Люлин 1, бл. 009, вх. Г, ет. 5 ап. 23.

Първо гражданско отделение, 698/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 263/2016 по описа на Окръжен съд Шумен, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Шумен, ул. Цар Петър 5, ап. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Добри Войников 17, офис 5; X.X.X., с. Дибич, област Шумен, ул. Хан Аспарух 1.

Първо гражданско отделение, 734/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 267/2016 по описа на Окръжен съд Силистра, подадена от Себатин Исмаил Ахмед чрез адвокат X.X.X., Силистра, ул. Драгоман 11, вх. Б, ет. 1, ап. 12; Пембе Сали Али чрез адвокат X.X.X., Силистра, ул. Драгоман 11, вх. Б, ет. 1, ап. 12, срещу Джевдет Исмаил Мехмед чрез адвокат X.X.X., Силистра, ул. Илия Блъсков 17а; Зевджия Юсеин Мехмед чрез адвокат X.X.X., Силистра, ул. Илия Блъсков 17а; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Силистра, ул. Илия Блъсков 17а.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 1906/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 85/2016 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от „Банка ДСК“ – ЕАД, София, ул. Московска 19, срещу X.X.X., действаща чрез своята майка и законен представител X.X.X., чрез адвокат X.X., Трявна, ул. П. Р. Славейков 81.

Второ търговско отделение, 135/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3985/2015 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Клокотница 2А, ет. 8, срещу Застрахователно дружество „Алианц България“ – АД, София, ул. Проф X.X. 2.

Второ търговско отделение, 513/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 72/2016 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от Юръпиън Кънвърджънс Дивелъпмънт (Малта) Лимитид, регистрирано в Регистъра на търговските дружества на Малта под номер С 39453, на адрес: ул. В. Димек 4, Флориана, Малта, чрез адвокат X.X., София, бул. Ал. Стамболийски 84, ет. 10, офис 54 – 55, срещу X.X.X. – синдик на „Мега Мол Русе“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Парчевич 27; „Мега Мол Русе“ – АД, в несъстоятелност, Русе, бул. Липник 123.

Второ търговско отделение, 627/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 24/2016 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от „Интер Престиж“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, бул. Патриарх Евтимий 31, ет. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Велико Търново, ул. Васил Левски 27 Б.

Второ търговско отделение, 645/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 118/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 9, офис 4; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 9, офис 4; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 9, офис 4; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 9, офис 4, срещу Застрахователно дружество „Евроинс“ – АД, София, бул. Христофор Колумб 43.

Второ търговско отделение, 1008/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2415/2015 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Еврокомпакт“ – ЕООД, София, ул. Тодор Каблешков 14, чрез адвокат X.X., София, бул. Македония № 12, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., гр. Дупница, ул. Христо Ботев 3.

НА 22.11.2017 Г. ОТ 10,30 Ч.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 711/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 392/2016 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Ламартин 2, ет. 1, офис 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Ламартин 2, ет. 1, офис 1, срещу „Първа инвестиционна банка“ – АД, София, бул. Драган Цанков 37; X.X.X., Пловдив, ул. Капитан Райчо 70, ет. 13, ап. 72.

НА 23.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 4168/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4949/2014 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Мело 98“ – ООД, чрез адвокат X.X., Сандански, ул. Македония 38, срещу „Напоителни системи“ – ЕАД, чрез адвокат X.X., София, ул. Солунска 43, ет. 1, ап. 1.

Първо гражданско отделение, 5301/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 799/2015 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от „Белос“ – ООД, чрез адвокат X.X., Варна, ул. Поп Харитон 13, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Черни връх 62, ет. 1 (ЦПП „Знание“); X.X.X.-X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Позитано 3, ет. 1, офис 161; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Поп Харитон 10.

Първо гражданско отделение, 154/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 741/2016 по описа на Окръжен съд Русе, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Русе, ул. Гладстон 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Русе, ул. Муткурова 36, вх. А-3, ет. 2, офис 14.

Първо гражданско отделение, 350/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 261/2016 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Смолян, бул. България 3, ет. 1, ап. 10; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Смолян, бул. България 3, ет. 1, ап. 10, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, бул. България 51; X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, бул. България 51.

Първо гражданско отделение, 890/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 613/2016 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Позитано 34, ет. 1, ап. 4, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Йоаким Груев 38, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Йоаким Груев 38, ет. 2.

Първо гражданско отделение, 1016/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1680/2016 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от Община Аксаково, гр. Аксаково, област Варна, ул. Г. Петлешев 58Б, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Тодор Шишков 5, партер.

Първо гражданско отделение, 1024/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 604/2016 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Петрич, ул. Княз Борис Първи № 16, срещу X.X.X., София, ж.к. Сухата река, бл. 10, вх. Д, ет. 2, ап. 4; X.X.X. чрез адвокат X.X., Петрич, ул. Вардар 10; X.X.X., София, ж.к. Мотописта, ул. Червена роза, бл. 36, вх. Г, ет. 4, ап. 69; X.X.X., София, ж.к. Сердика, бл. 7, вх. В, ет. 4, ап. 57.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 689/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1545/2016 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Тодор Хрулев 7, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пазарджик, ул. Цар Самуил 28, кантора 1.

Трето гражданско отделение, 937/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 391/2016 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от Община Пловдив, гр. Пловдив, пл. Ст. Стамболов 1, срещу Нъварт Вахрам Апкарян, Пловдив, ул. Христо Г. Данов 8; X.X.X. чрез адвокат Нъварт Вахрам Апкарян, Пловдив, бул. Шести септември 160, ет. 7.

Трето гражданско отделение, 1780/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2502/2016 по описа на Апелативен съд София, подадена от Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Враца, ул. Митко Цветков 2, ет. 4, кантора 14.

НА 27.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 5513/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 436/2015 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X., Пловдив, ж.к. Тракия, бл. 322, вх. А, ап. 19, чрез адвокат X.X.X., Пловдив, бул. Цар Борис Трети Обединител 52, вх. В, ап. 4; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, бул. Цар Борис Трети Обединител 52, вх. В, ап. 4, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Хъшовска 5.

Трето гражданско отделение, 547/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1466/2016 по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от X.X.X., действащ чрез настойника си X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Христо Фотев 22, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Цар Симеон Първи 104, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Цар Симеон Първи 104, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Цар Симеон Първи 104, ет. 1.

Трето гражданско отделение, 793/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1680/2016 по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от X.X.X., Карнобат, ул. Н. Й. Вапцаров 14, чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Гладстон 1, ет. 1, срещу Районен съд – Карнобат, гр. Карнобат, област Бургас.

НА 28.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 5549/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 147/2016 по описа на Окръжен съд Враца, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Васил Левски 69, ет. 2; X.X.X., Враца, ул. Васил Априлов 6; „Картел“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, бул. Васил Левски 69, ет. 2, срещу X.X.X., Враца, ул. Христо Ботев 1.

Трето гражданско отделение, 270/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 661/2016 по описа на Окръжен съд Плевен, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Димитър Константинов 23, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Ресен 8, вх. А.

Трето гражданско отделение, 608/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 251/2016 по описа на Окръжен съд Силистра, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Силистра, Адвокатска колегия – Силистра; X.X.X. чрез адвокат X.X., Силистра, Адвокатска колегия – Силистра; X.X.X. чрез адвокат X.X., Силистра, Адвокатска колегия – Силистра; X.X.X. чрез адвокат X.X., Силистра, Адвокатска колегия – Силистра; X.X.X. чрез адвокат X.X., Силистра, Адвокатска колегия – Силистра, срещу Месут Махмуд Алиш чрез адвокат X.X., Силистра, ул. Христо Ботев 2, офис 2; Севим Мудин Алиш чрез адвокат X.X., Силистра, ул. Христо Ботев 2, офис 2.

НА 29.11.2017 Г. ОТ 9 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 2283/2016, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 721/2015 по описа на Софийски окръжен съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 5, ет. 1, ап. 7, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Сливница, пл. Съединение 2, ет. 3.

Трето гражданско отделение, 2895/2017, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 23/2016 по описа на Камара на частните съдебни изпълнители, подадена от Министерство на правосъдието, София, ул. Славянска 1, срещу Камара на частните съдебни изпълнители, София, ул. Пиротска 7, ет. 4; ЧСИ X.X.X., Плевен, ул. Сан Стефано 4, ет. 3, офис 2.

6873

Административният съд – Благоевград, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 АПК съобщава, че по протест на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград, против чл. 5, ал. 2, т. 5, чл. 27, ал. 2 и чл. 28, ал. 1, т. 2 от Наредбата за рекламна дейност на територията на община Гърмен, приета с Решение № 133 от 29.04.2005 г., обективирано в протокол № 13 от 29.04.2005 г. на Общинския съвет – с. Гърмен, е образувано адм. дело № 612/2017 г. по описа на съда и е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 27.10.2017 г. от 11,30 ч.

6959

Административният съд – Благоевград, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 АПК съобщава, че по протест на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград, против чл. 33, ал. 1, изр. 1 от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на територията на община Симитли, приета с Решение № 131 от 25.02.2005 г., обективирано в протокол № 16 от 25.02.2005 г. на Общинския съвет – гр. Симитли, изменяна и допълвана с Решение № 317 по протокол № 28 от 20.10.2006 г. на ОбС – гр. Симитли, Решение № 12 по протокол № 4 от 28.12.2007 г., Решение № 123 по протокол № 14 от 12.09.2008 г., Решение № 270 по протокол № 27 от 31.07.2009 г., Решение № 686 по протокол № 51 от 3.12.2010 г., Решение № 525 по протокол № 32 от 20.06.2013 г. на ОбС – гр. Симитли, е образувано адм. д. № 688/2017 г. по описа на съда и е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 3.11.2017 г. от 11,30 ч.

6982

Административният съд – Бургас, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване по протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас, против Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, спокойствието и околната среда на гражданите, за опазване на общинската собственост и околна среда, за безопасност на движението на територията на община Несебър, приета от Общинския съвет – гр. Несебър, с Решение № 543 (протокол № 18) от 31.01.2006 г., с множество изменения. По оспорването е образувано адм. дело № 2334/2017 г., насрочено за 16.11.2017 г. от 10,15 ч.

6879

Административният съд – Бургас, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от X.X.X. от Димитровград, ул. Христо Смирненски № 4-б-21, против т. 4 от раздел 4 от приложение № 6 към Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Бургас, приета с решение на Общинския съвет – гр. Бургас, по протокол № 21 от 20.12.2016 г., изм. и доп. с решения на Общинския съвет – гр. Бургас, по т. 3, протокол № 26 от 25.04.2017 г. По оспорването е образувано адм. дело № 2496/2017 г., насрочено за 16.11.2017 г. от 10,15 ч.

6880

Административният съд – Бургас, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас, против Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на община Несебър. По оспорването е образувано адм. д. № 2492/2017 г., насрочено за 23.11.2017 г. от 11 ч.

6882

Административният съд – Бургас, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване по протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас, против чл. 41, ал. 7, т. 1, т. 2, т. 2.1, т. 2.2, т. 2.3 от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Камено. По оспорването е образувано адм. дело № 2587/2017 г., насрочено за 26.10.2017 г. от 10 ч.

6933

Административният съд – Велико Търново, на основание чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от областния управител на област с административен център гр. Велико Търново по реда на чл. 185 АПК на Решение № 379 от 30.06.2017 г. на Общинския съвет – гр. Златарица, за изменение на чл. 14, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет – гр. Златарица, за което е образувано адм. д. № 671/2017 г. по описа на Административния съд – Велико Търново. Съдебното заседание е насрочено за 27.10.2017 г. от 10 ч.

6881

Административният съд – Велико Търново, на основание чл. 181, ал. 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от X.X. – прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново, с който се оспорва разпоредбата на чл. 37, ал. 1, т. 4 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цените на услугите в община Лясковец, приета с Решение № 521 от 12.02.2003 г. на Общинския съвет – гр. Велико Търново, изменяна и допълвана, за което е образувано адм. д. № 716/2017 г. по описа на Административния съд – Велико Търново. Съдебното заседание е насрочено за 24.11.2017 г. от 10 ч.

6935

Административният съд – Велико Търново, на основание чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест на X.X. – прокурор в Районна прокуратура – Горна Оряховица, срещу разпоредби от Наредбата за организиране на търговската дейност на територията на община Лясковец, приета от Общинския съвет – гр. Лясковец, с Решение № 140 от 29.07.2004 г. по протокол № 14, доп. с Решение № 325 от 28.07.2005 г. по протокол № 29, изм. и доп. с Решение № 89 от 24.04.2008 г. по протокол № 9, а именно – чл. 4, изр. 2, чл. 5, ал. 2, чл. 6, чл. 9, ал. 1 в частта „и на обществения ред“, чл. 9, ал. 2 – относно думите „сигурността“ и „спокойствието“, чл. 15, ал. 2, т. 3 в частта „прилежащия му паркинг и спокойствието на живущите в близост“, чл. 25, 26, 27, 28, 30, чл. 33, ал. 1, чл. 38, ал. 1 и чл. 39, ал. 1. Образувано е адм. д. № 675/2017 г. по описа на Административния съд – Велико Търново. Съдебното заседание е насрочено за 27.10.2017 г. от 9,30 ч.

6936

Административният съд – Враца, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Окръжна прокуратура – Враца, на разпоредбата на чл. 72, ал. 5 от Наредба № 6 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на община Бяла Слатина, по което е образувано адм. дело № 542/2017 г. по описа на Административния съд – Враца, насрочено за 7.11.2017 от 11 ч.

6937

Административният съд – Габрово, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 АПК съобщава, че по протест, подаден от прокурор при Окръжната прокуратура – Габрово, против разпоредбата на чл. 25, ал. 2 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Севлиево, приета с Решение № 256 от 16.12.2014 г. на ОбС – гр. Севлиево, като се иска неговата отмяна като незаконосъобразен, издаден в нарушение на материалния закон, е образувано адм.д. № 234/2017 г. по описа на Административния съд – Габрово, насрочено за 1.11.2017 г. от 10,15 ч.

6966

Административният съд – Габрово, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Окръжната прокуратура – Габрово, против разпоредбите на чл. 50 и чл. 75, ал. 8 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Габрово, приета с Решение № 23 от 17.03.2005 г. на ОбС – гр. Габрово, като се иска тяхната отмяна като незаконосъобразни, издадени в нарушение на материалния закон. Във връзка с това е образувано адм.д. № 233/2017 г. по описа на Административния съд – Габрово, насрочено за 1.11.2017 г. от 10 ч.

6967

Административният съд – Габрово, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Окръжната прокуратура – Габрово, против разпоредбите на чл. 40 и чл. 59, ал. 8 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Дряново, приета с Решение № 39 от 30.01.2013 г. на ОбС – гр. Дряново, като се иска тяхната отмяна като незаконосъобразни, издадени в нарушение на материалния закон, и е образувано адм.д. № 241/2017 г. по описа на Административния съд – Габрово. Делото е насрочено за 1.11.2017 г. от 10,30 ч.

6968

Административният съд – Добрич, на основание чл. 218, ал. 2 ЗУТ съобщава, че е образувано адм. дело № 329/2017 г. по жалба на „Агро-ММ“ – ЕООД, ЕИК 124645028, с искане за обявяване на нищожността на Решение № 49 по протокол № 5 от 22.12.2016 г. на Общинския съвет – гр. Балчик, с което на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 и 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ е одобрен ПУП – ПРЗ в частта относно проектираните УПИ VІ, УПИ VІІ, УПИ VІІІ, УПИ ІХ и УПИ Х, всичките в новосъздадения кв. 35 по плана на с. Дропла, община Балчик, отредени за „Пп – предимно производствена зона“, в т. ч. и ПЗ за УПИ VІ и УПИ Х в нов кв. 35 по плана на с. Дропла, община Балчик, съгласно приложените графични и текстови части на проекта. Заинтересуваните лица могат в едномесечен срок от деня на обнародването в „Държавен вестник“ на съобщението за оспорване да подадат заявление в изискуемите съгласно чл. 218, ал. 5 и 6 ЗУТ форма и съдържание, за да бъдат конституирани като ответници по делото. Делото е насрочено за 23.10.2017 г. от 14 ч.

6934

Административният съд – Кюстендил, на основание чл. 181 във връзка с чл. 188 АПК обявява, че е постъпил протест от прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил, с който се оспорва Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилища на територията на община Дупница. Предмет на оспорване е чл. 50, ал. 1 от наредбата, който е в противоречие с разпоредбите на материалния закон – чл. 7, чл. 8 и чл. 9, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси, и като такъв е противозаконен. По протеста е образувано адм. дело № 243/2017 г. по описа на Административния съд – Кюстендил. Делото е насрочено за 3.11.2017 г. от 11 ч.

6877

Административният съд – Кюстендил, на основание чл. 181 във връзка с чл. 188 АПК обявява, че е постъпил протест от прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил, с който се оспорва Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и администрирането им на територията на община Дупница. Предмет на оспорване е т. 44 от Тарифата (Списък с видове услуги и цени за тях) към наредбата, която е в противоречие с разпоредбите на материалния закон – чл. 22, ал. 3 от Закона за автомобилните превози във връзка с чл. 15, ал. 1 от Закона за нормативните актове, и като такава е противозаконна. По протеста е образувано адм. дело № 244/2017 г. по описа на Административния съд – Кюстендил. Делото е насрочено за 3.11.2017 г. от 11 ч.

6878

Административният съд – Пловдив, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 АПК съобщава, че е образувано адм. д. № 2574 по описа за 2017 г. на Административния съд – Пловдив, по жалба на X.X.X. срещу чл. 31, т. 2 от Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни транспортни превозни средства на територията на гр. Пловдив. Ответник по жалбата е Общинският съвет – гр. Пловдив. Делото е насрочено за 30.10.2017 г. от 10 ч.

6876

Административният съд – София-град, на основание чл. 218 ЗУТ съобщава, че е постъпила жалба от „Чифлик Холидей“ – ООД, с която се оспорва Решение № 555 от 28.07.2016 г. на Столичния общински съвет в частта му относно ПРЗ на УПИ VІ – за озеленяване, с режим на „Тго“ – ІХ – за озеленяване, с режим на „Тго“ от кв. 57, по което е образувано адм.д. № 4102/2017 г., насрочено за 3.10.2017 г. от 11 ч. Заинтересованите лица могат да подадат молба за конституирането като ответници в едномесечен срок от деня на обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

6969

Административният съд – Стара Загора, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжна прокуратура – Стара Загора, с който са оспорени разпоредбите на чл. 46а, т. 1, т. 2, т. 2.1, т. 2.2, т. 2.2.1 и т. 2.2.2 от Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора, по което е образувано адм. д. № 446/2017 г. по описа на Административния съд – Стара Загора, и е насрочено за 26.10.2017 г. от 14,30 ч.

6875

Административният съд – Хасково, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково, с който се оспорва Наредбата за управление на общинска пътна мрежа и улици в община Ивайловград, приета с Решение № 111 от 2004 г. на ОбС – Ивайловград, протокол № 10 от 28.12.2004 г. от заседание на ОбС – Ивайловград, по което е образувано адм. д. № 970/2017 г. по описа на Административния съд – Хасково, насрочено за 8.11.2017 г. от 11,30 ч.

6960

Варненският районен съд, ХLIX състав, призовава X.X.X., ЛНЧ 1938091300, с неизвестен адрес, като ответник по гр.д. № 7858/2017 г. по описа на Варненския районен съд, ХLIX състав, заведено от „Енерго – ПРО – продажби“ – АД, ЕИК 103533691, с правно основание на иска чл. 124 ГПК във връзка с чл. 79 и чл. 86 ЗЗД да се яви в РС – Варна, в канцеларията на деловодството на 49-и състав в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея по чл. 131 ГПК. При неявяване книжата ще се смятат за редовно връчени и на ответника ще бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 ГПК.

6932

Пещерският районен съд призовава X.X.X. Да X.X.X. с последен известен адрес: област Пазарджик, гр. Пещера, ул. Йордан Ковачев № 35, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 22.11.2017 г. в 11 ч. като ответница по гр.д. № 855/2017 г., заведено от Красимир Я. Джимов по чл. 49 СК. Ответницата да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

6883

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на Българската социологическа асоциация на основание чл. 18, ал. 2, т. 1 от устава на асоциацията във връзка с чл. 26, ал. 1 ЗЮЛНЦ свиква годишно общо събрание на 21.11.2017 г. в 16,30 ч. в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство, София 1700, Студентски град „X.X.“, бул. 8 декември, при следния дневен ред: 1. отчет на УС на БСА за работата през изминалата година; 2. избор на председател на БСА; 3. освобождаване на членове на УС на БСА и избор на нови; 4. разни.

6961

29. – Управителният съвет на сдружение „Американски университет в България“, Благоевград, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 29.10.2017 г. в 9 ч. в Благоевград, в сградата на АУБ, при следния дневен ред: 1. приемане на одитираните финансови отчети за финансова година 2016 – 2017 г.; 2. приемане на планове за финансовата дейност и развитието; 3. приемане на решения и политики за академичната дейност; 4. приемане на вътрешни политики и правилници; 5. приемане на дарения и субсидии; 6. приемане на решения за извършване на разпоредителни сделки с имуществото на сдружението; 7. промяна в състава на настоятелството, съвета на директорите и изпълнителната комисия; 8. промяна в устава на сдружението; 9. разни.

7111

Промени настройката на бисквитките