Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 92 от 17.XI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 1 ОТ 2013 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ЗАПАСИ ПО ЗАКОНА ЗА ЗАПАСИТЕ ОТ НЕФТ И НЕФТОПРОДУКТИ (ДВ, БР. 71 ОТ 2013 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 1 ОТ 2013 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ЗАПАСИ ПО ЗАКОНА ЗА ЗАПАСИТЕ ОТ НЕФТ И НЕФТОПРОДУКТИ (ДВ, БР. 71 ОТ 2013 Г.)

Издадена от председателя на Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" при Министерския съвет

Обн. ДВ. бр.92 от 17 Ноември 2017г.

§ 1. Член 4 се изменя така:

"Чл. 4. Агенцията може да приема предложение за делегиране на съхраняване на запаси само на Централна структура за управление на запаси (ЦСУЗ) на друга държава - членка на ЕС, но не и предложение за делегиране за създаване на запаси."

§ 2. В чл. 6, ал. 2, т. 9 след думите "писмено съгласие" се добавя "за делегиране на съхранение".

§ 3. В чл. 12 думите "икономиката и" се заличават.

§ 4. В чл. 14 се създава ал. 5:

"(5) В случай че след 15 май на календарната година, вследствие на непредвидени обстоятелства, възникне необходимост от откриване на нова конкурсна процедура по чл. 7, ал. 1, т. 22 ЗЗНН, при изготвянето на документацията се използват данните от доклада по ал. 4."

§ 5. В чл. 15, ал. 2, т. 3 изразът "30 април на календарната година, следваща тази, в която са определени нивата на запасите" се заменя с "3 години".

§ 6. В чл. 17, ал. 3 след думите "екземпляр от документацията" се добавят "за участие в конкурса".

§ 7. В чл. 26, т. 12 след края на текста се добавя "или е намаляло индивидуалното ниво на нейните запаси, определени по чл. 12, ал. 1 ЗЗНН за съответния период; цената за съхраняване не може да бъде увеличавана".

§ 8. Създава се чл. 26а:

"Чл. 26а. (1) В случай на бедствие, авария или друго непредвидимо събитие, което може да доведе до унищожаване или повреждане на нефт и нефтопродукти, агенцията може да премести запасите, за които се отнасят тези обстоятелства, в съхранител със складове, регистрирани по чл. 38 ЗЗНН, без провеждане на конкурс. В срок до 1 месец от преместването председателят на агенцията издава заповед по чл. 15, ал. 2 за откриване на конкурс.

(2) Срокът за съхранение на запасите по ал. 1 е до отстраняване на последствията от събитията, довели до преместването или до приключване на конкурсната процедура и избора на съхранител, но за не повече от една година.

(3) Съхранението на преместените запаси по ал. 1 се урежда с договор, съответстващ на изискванията на чл. 26, като цената за съхранение не може да надвишава максимално допустимата, съгласно проучването по чл. 14, ал. 3."

§ 9. В чл. 32 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "в деловодството на централно управление на агенцията" се заличават.

2. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Към искането се прилага писмено съгласие по чл. 18, ал. 3, т. 5 ЗЗНН. Съгласието се представя в оригинал, придружен от легализиран и официално заверен превод на български език. В случай че ДА "ДРВВЗ" е получила съгласието директно от съответната ЦСУЗ, то задълженото лице прилага копие на съгласието ведно с официално заверен превод на български език."

§ 10. В чл. 33 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "придружен с легализиран превод" се заменят със "с превод".

2. В ал. 2 се създава изречение трето: "Документът се представя с официално заверен превод на български език."

3. Алинея 5 се изменя така:

"(5) Застраховането на запасите се удостоверява с копие от договор за застраховка на съответното количество или декларация за застраховка на запасите, издадена от застрахователя, придружено с официално заверен превод на български език."

§ 11. В чл. 34 думата "легализиран" се заменя с "официално заверен".

§ 12. В чл. 39 се правят следните изменения и допълнения:

1. Създава се нова ал. 5:

"(5) Искането за закупуване на бланки, подписването на договор и приемно-предавателен протокол може да се извърши и от упълномощено лице, което има изрично пълномощно да извършва тези действия."

2. Досегашната ал. 5 става ал. 6.

Промени настройката на бисквитките