Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 66 от 10.VIII

НАРЕДБА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-12 ОТ 2010 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА И ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ (ДВ, БР. 32 ОТ 2010 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-12 ОТ 2010 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА И ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ (ДВ, БР. 32 ОТ 2010 Г.)

В сила от 10.08.2018 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.66 от 10 Август 2018г.

§ 1. Създава се чл. 1а:

"Чл. 1а. (1) Тази наредба се прилага и по отношение на български граждани - военнослужещи в състава на многонационални формирования или които заемат длъжности в задгранично представителство на Република България, в международни организации или в други международни инициативи на територията на страната и извън нея.

(2) За лицата по ал. 1 възнагражденията и обезщетенията се изплащат въз основа на заповед на командира (началника) на военното формирование или ръководителя на съответната структура, в която се водят на отчет и доволствие.

(3) Удостоверенията по чл. 17, ал. 2, т. 1 и ал. 3, т. 1 се издават от:

1. длъжностното лице по чл. 71у, ал. 5 от Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България - за български граждани - военнослужещи в състава на многонационални формирования или които заемат длъжности в международни организации или в други международни инициативи на територията на страната;

2. най-старшия военнослужещ, който изпълнява функциите на старши национален представител (Senior National Representative - SNR) в съответното командване, щаб или друга структура - за българските граждани - военнослужещи, които заемат длъжности в задгранично представителство на Република България, в международна организация или друга международна инициатива извън територията на страната.

(4) Когато не е определено длъжностно лице по ал. 3, т. 1 или лице, което изпълнява функциите на старши национален представител по ал. 3, т. 2, удостоверенията по чл. 17, ал. 2, т. 1 и ал. 3, т. 1 се издават от директора на дирекция "Управление на човешките ресурси в отбраната" - МО."

Заключителни разпоредби

§ 2. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките