Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 1 от 3.I

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО (ДВ, БР. 7 ОТ 2018 Г.)

 

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО (ДВ, БР. 7 ОТ 2018 Г.)

Обн. ДВ. бр.1 от 3 Януари 2019г.

Проект: 854-01-87/10.12.2018 г.

§ 1. В чл. 153 се създава ал. 6:

"(6) Не съставляват законова пречка за съществуването и надлежното упражняване правото на иск за отнемане на незаконно придобитото имущество в полза на държавата прекратяването на наказателното производство или влизането в сила на присъда, с която подсъдимият е признат за невинен за престъпления, посочени в разпоредбата на чл. 108, ал. 1 от закона."

§ 2. В § 5 от преходните и заключителните разпоредби се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Неприключилите до влизането в сила на този закон проверки и производства пред съда във връзка с отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, както и производства по установяване на конфликт на интереси и налагане на административни наказания, се довършват по досегашния ред от Комисията."

2. Създава се нова ал. 2:

"(2) Неприключилите проверки и производства пред съда по отменения Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество се довършват по реда на този закон."

3. Досегашните ал. 2 и 3 стават съответно ал. 3 и 4.

-------------------------

Законът е приет от 44-то Народно събрание на 20 декември 2018 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Промени настройката на бисквитките