Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 2 от 7.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 382 ОТ 31 ДЕКЕМВРИ 2019 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ФУНКЦИИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 36 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2018 Г. (ДВ, БР. 24 ОТ 2018 Г.)

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 382 ОТ 31 ДЕКЕМВРИ 2019 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ФУНКЦИИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 36 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2018 Г. (ДВ, БР. 24 ОТ 2018 Г.)

Обн. ДВ. бр.2 от 7 Януари 2020г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 13, ал. 3 думите "по ал. 1, т. 1 и 2 и ал. 2" се заменят с "по ал. 1 и 2".

§ 2. В чл. 15 се правят следните изменения:

1. Алинея 4 се изменя така:

"(4) Документите по ал. 3 се подават лично от всеки кандидат, чрез пълномощник или по електронен път."

2. В ал. 5 думите "или лицето не представи оригиналите им" се заличават.

§ 3. Член 25 се изменя така:

"Чл. 25. (1) Работното време на служителите при 5-дневна работна седмица е 8 часа дневно и 40 часа седмично.

(2) Работното време по ал. 1 е от 9,00 до 17,30 ч. с обедна почивка 30 минути между 12,00 и 14,00 ч.

(3) В зависимост от организацията и графика на обученията директорът със заповед може да определи за отделни служители работно време, различно от посоченото в ал. 2, с променливи граници от 7,30 ч. до 18,30 ч., с период на задължително присъствие от 10,00 ч. до 16,00 ч., при задължително отработване на нормалната продължителност на 8-часов работен ден.

(4) Критериите за определянето на служителите с работно време с променливи граници, както и условията и редът за изпълнението на техните задължения се уреждат с правилата за вътрешния трудов ред."

§ 4. Приложение № 2 към чл. 13, ал. 3 се изменя така:

"Приложение № 2 към чл. 13, ал. 3


ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Подписаният ................................................................................................................................,

(име, презиме, фамилия)

л.к. № ......................., издадена на .................... г. от МВР - ....................................................,

с постоянен адрес: гр. .................................................................................................................,

кв./бул./ул. ................................................ № .........., бл. № ............, ап. .............., ет. .............,

и настоящ адрес: гр. ....................................................................................................................,

кв./бул./ул. ................................................ № .........., бл. № ............, ап. .............., ет. .............,

в качеството си на външен инспектор в екип, определен със Заповед № ...../.............. г.

на директора на Националния инспекторат по образованието

 

ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ:

 

1. Не съм заемал и не заемам длъжност в инспектираната институция.

2. Не работя по трудово или по служебно правоотношение на територията на административно-териториалната област, в която се намира инспектираната институция.

3. Нямам наложено дисциплинарно наказание по Кодекса на труда или по Закона за държавния служител за период една година преди Заповед № ...../.............. г. на директора на Националния инспекторат по образованието за участие в инспектирането.

4. Не съм съпруг или лице, намиращо се във фактическо съжителство, роднина по права линия, по съребрена линия до четвърта степен включително, и роднина по сватовство до втора степен включително, със/на лице, чиято работа е обект на инспектиране.

Задължавам се при промяна на горепосочените обстоятелства писмено да уведомя за всички промени в 7-дневен срок от настъпването им и да се оттегля от екипа.

Удостоверявам, че ще спазвам поверителността на всички данни или документи, които са ми били поверени, които съм открил или изготвил в хода на изпълнение на задълженията си.

Известна ми е отговорността по чл. 313 от Наказателния кодекс за посочване на неверни данни.

 

Дата: ..............................................................

ДЕКЛАРАТОР: ............................................

(подпис)


"

Промени настройката на бисквитките