Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 2 от 7.I

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ

ЗАПОВЕД № ЗМФ-1263 от 30 декември 2019 г.

за одобряване на образец на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството

На основание чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството одобрявам образец на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството за предприятията, които не са осъществявали дейност през отчетния период, съгласно приложението към заповедта.

Заповедта да се обнародва в „Държавен вестник“.

Министър: Вл. Горанов

Приложение

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

10132

 

КОМИСИЯ ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР

РЕШЕНИЕ № 1299-ИК от 12 декември 2019 г.

На основание чл. 7, ал. 2 от Наредба № 7 от 2003 г. за изискванията, на които трябва да отговарят физическите лица, които по договор непосредствено извършват сделки с финансови инструменти и инвестиционни консултации относно финансови инструменти, както и реда за придобиване и отнемане на правото да упражняват такава дейност, Комисията за финансов надзор реши:

Признава придобитата от X.X.X. квалификация, отговаряща на изискванията, включени в тематичния обхват на изпита за придобиване на право за упражняване на дейност като инвестиционен консултант.

На основание чл. 13, ал. 3 от ЗКФН решението може да бъде обжалвано пред Административния съд – София област, в 14-дневен срок от съобщаването му, което не спира неговото изпълнение.

Председател: Б. Атанасов

10069

 

РЕШЕНИЕ № 1309-ОЗ от 17 декември 2019 г.

На основание чл. 13, ал. 1, т. 5 във връзка с чл. 16, ал. 1, т. 1 от Закона за Комисията за финансов надзор (ЗКФН), чл. 40, ал. 2, т. 2 и 4, чл. 31, ал. 1, т. 7 и 8 и чл. 40, ал. 2, т. 8 от КЗ в хипотезата на извършване на груби нарушения на КЗ, както и чл. 588, ал. 4 във връзка с чл. 587, ал. 4 и чл. 42, ал. 2, чл. 587, ал. 1, т. 1 и ал. 3, т. 6 и чл. 597, ал. 3, чл. 598, ал. 3, чл. 599, ал. 9 и чл. 600, чл. 42, ал. 1 от КЗ, както и чл. 59, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) Комисията за финансов надзор реши:

1. Отнема лиценза на „ЗК Юроамерикан“ – АД, с ЕИК 124634117 за извършване на застраховане, издаден с Решение № 238-ОЗ от 27.02.2014 г. на Комисията за финансов надзор.

2. Забранява свободното разпореждане с активи на „ЗК Юроамерикан“ – АД, до започване на производство по ликвидация или несъстоятелност.

3. Забранява на „ЗК Юроамерикан“ – АД, сключването на нови застрахователни договори по всички класове застраховки за срок 6 месеца, считано от датата на издаване на настоящото решение.

4. Назначава X.X.X. за квестор на „ЗК Юроамерикан“ – АД, до назначаването от съда на синдик или до вписването на ликвидатор на дружеството.

5. Определя възнаграждение на квестора X.X.X., което се заплаща от „ЗК Юроамерикан“ – АД.

6. Дава задължителни предписания на квестора по т. 4 да възложи на съответните служители на „ЗК Юроамерикан“ – АД, включително, като ги упълномощи изрично, да извършват в срока на квестурата всички необходими правни и фактически действия в рамките на закона относно:

6.1. извършването на плащания на ликвидни и изискуеми задължения на „ЗК Юроамерикан“ – АД, произтичащи от застрахователни договори;

6.2. извършването на плащания на публичноправни вземания към държавата и общините, като данъци, мита, такси, задължителни осигурителни вноски и други, по които задължено лице е „ЗК Юроамерикан“ – АД;

6.3. извършването на плащания на битови сметки и други периодични задължения (ток, вода, парно, телефон, интернет и т.н.), както и дължимите възнаграждения на наетия персонал до размера на обичайното за извършване на нормалната дейност на застрахователя.

Квесторът встъпва в длъжност от датата на издаване на настоящото решение.

Представителството на „ЗК Юроамерикан“ – АД, се осъществява от квестора. Действия, извършени от името на „ЗК Юроамерикан“ – АД, в нарушение на представителната власт на квестора, са нищожни.

Квесторът има неограничен достъп и контрол върху всички помещения, имущества и документи на „ЗК Юроамерикан“ – АД.

Всички служители на „ЗК Юроамерикан“ – АД, са длъжни да подпомагат квестора при изпълнение на неговите правомощия.

По искане на квестора полицията съдейства при изпълнение на неговите правомощия.

Решението да бъде връчено на квестора X.X.X..

Решението да бъде връчено на „ЗК Юроамерикан“ – АД.

На основание чл. 587, ал. 9 във връзка с ал. 3 и 4 от КЗ решението да бъде изпратено на Агенцията по вписванията към министъра на правосъдието на Република България за вписване на обстоятелствата, съответно за обявяване на актовете в Търговския регистър.

На основание чл. 13, ал. 7 от ЗКФН решението да се изпрати за обнародване в „Държавен вестник“.

На основание чл. 43, ал. 1 от КЗ за решението да се уведомят съответните компетентни органи на държавите – членки на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, и да се отправи искане съответните органи да предприемат действия съгласно тяхното законодателство за забраняване на свободното разпореждане с активи на застрахователя, ако такива се намират на тяхна територия.

На основание чл. 42, ал. 1 от КЗ след влизане в сила на настоящото решение да бъде уведомен Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване.

Решението да се обяви на интернет страницата на Комисията за финансов надзор, както и по друг подходящ начин.

На основание чл. 588, ал. 5 от КЗ настоящото решение подлежи на незабавно изпълнение, независимо дали е обжалвано.

На основание чл. 13, ал. 3 от ЗКФН индивидуалните административни актове на комисията подлежат на обжалване пред Административния съд – София област, по реда на АПК. Обжалването не спира изпълнението на индивидуалния административен акт. При обжалване чл. 166 от АПК не се прилага.

Настоящото решение може да се обжалва пред Административния съд – София област, в 14-дневен срок от съобщаването му.

По административното производство не са правени разноски.

Председател: Б. Атанасов

10070

 

РЕШЕНИЕ № 1311-ДСИЦ от 19 декември 2019 г.

На основание чл. 11, ал. 2 от Закона за дружествата със специална инвестиционна цел (ЗДСИЦ), чл. 13, ал. 1, т. 5 и 9 от Закона за Комисията за финансов надзор (ЗКФН) и чл. 91 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) Комисията за финансов надзор реши:

Издава лиценз на „Компас Фонд за вземания“ – АДСИЦ, София, със седалище и адрес на управление: София, ул. Георг Вашингтон № 19, ет. 2, да извършва следната дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, във вземания (секюритизация на вземания).

Потвърждава проспект за публично предлагане на 1 000 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1 лв. всяка, които ще бъдат издадени от „Компас Фонд за вземания“ – АДСИЦ, в резултат на първоначално увеличаване на капитала на дружеството при условията на чл. 5, ал. 3, чл. 13 и § 2 от ПЗРЗДСИЦ във връзка с чл. 112б, ал. 1 ЗППЦК, съгласно решение на учредителното събрание на дружеството от 9.05.2019 г.

Вписва горепосочената емисия акции (в процес на емитиране), издадена от „Компас Фонд за вземания“ – АДСИЦ, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа по чл. 30, ал. 1, т. 3 ЗКФН, воден от комисията.

На основание чл. 13, ал. 3 от ЗКФН решението може да бъде обжалвано пред Административния съд – София област, в 14-дневен срок от съобщаването му, което не спира неговото изпълнение.

Председател: Б. Атанасов

10133

 

АГЕНЦИЯ ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ И КОНТРОЛ

РЕШЕНИЕ № 3636-П от 20 декември 2019 г.

На основание чл. 1, ал. 2, т. 5, чл. 3, ал. 3, т. 3, буква „д“, чл. 4, ал. 3, чл. 8, ал. 10, чл. 22г, ал. 3, чл. 31, ал. 1 и чл. 32, ал. 3, т. 3 във връзка с чл. 3а, ал. 1 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСК), чл. 11 от Наредбата за електронната платформа за продажба на имоти – частна държавна собственост, и на имоти – собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или търговски дружества, чиито дялове или акции са собственост на търговско дружество с повече от 50 на сто държавно участие в капитала (Наредба за електронната платформа), Решение № 1725 от 22.10.2018 г. на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (ДВ, бр. 91 от 2018 г.) относно откриване на процедура за приватизация и протоколно решение № 5882 от 20.12.2019 г. на изпълнителния съвет Агенцията за публичните предприятия и контрол реши:

1. Продажбата на недвижим имот – частна държавна собственост, с предоставени права за управление на Министерството на земеделието, храните и горите, представляващ: урегулиран поземлен имот II с площ 1624 кв. м в кв. 46 по плана на с. Могилица, община Смолян, област Смолян, заедно с построените в имота сгради: двуетажна масивна сграда – ветеринарна лечебница – зала и административна част, със застроена площ 157 кв. м, едноетажна масивна сграда – стационар, със застроена площ 113 кв. м и едноетажна масивна сграда – навес, със застроена площ 27 кв. м (наричан по-нататък имота), да се извърши чрез електронен търг на електронната платформа за продажба на имоти.

2. Търгът ще се проведе при следните условия:

2.1. начална тръжна цена – 70 000 лв. (без включен ДДС);

2.2. стъпка на наддаване – 5000 лв. (без включен ДДС);

2.3. депозитът за участие е парична вноска – 13 000 лв. (без включен ДДС) или равностойността им в евро, която се превежда по банковата сметка на Агенцията за публичните предприятия и контрол в срока и съгласно изискванията на правилата за провеждане на електронния търг;

2.4. срокът на валидност на настоящата процедура е 3 месеца считано от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ с възможност да бъде удължен еднократно в случаите и по реда на чл. 7, ал. 2 от Наредбата за електронната платформа;

2.5. срокът за регистрация за участие в електронния търг е 12 работни дни до 23,59 ч. считано от регистрацията за участие на първия кандидат;

2.6. търгът ще се проведе на 15-ия работен ден считано от регистрацията за участие на първия регистрирал се кандидат от 11 ч. българско време и е с продължителност 1 астрономически час.

3. Одобрява тръжната документация за продажба на имота.

4. Режийните разноски за имота в размер две на сто върху цената, достигната на търга, се заплащат в съответствие с разпоредбата на чл. 8, ал. 10 от ЗПСК.

Изпълнителен директор: П. Александрова

10095

 

РЕШЕНИЕ № 3637-П от 20 декември 2019 г.

На основание чл. 1, ал. 2, т. 5, чл. 3, ал. 3, т. 3, буква „д“, чл. 4, ал. 3, чл. 8, ал. 10, чл. 22г, ал. 3, чл. 31, ал. 1 и чл. 32, ал. 3, т. 3 във връзка с чл. 3а, ал. 1 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСК), чл. 11 от Наредбата за електронната платформа за продажба на имоти – частна държавна собственост, и на имоти – собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или търговски дружества, чиито дялове или акции са собственост на търговско дружество с повече от 50 на сто държавно участие в капитала (Наредба за електронната платформа), Решение № 1732 от 24.01.2019 г. на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (ДВ, бр. 12 от 2019 г.) относно откриване на процедура за приватизация и протоколно решение № 5883 от 20.12.2019 г. на изпълнителния съвет Агенцията за публичните предприятия и контрол реши:

1. Продажбата на недвижим имот – частна държавна собственост, с предоставени права за управление на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Гранична полиция“, РД „Гранична полиция“ – Смолян, представляващ: поземлен имот с идентификатор 56126.43.104, с площ 15 228 кв. м, намиращ се в м. Ръждак в гр. Петрич, община Петрич, област Благоевград, ведно с построената в него сграда с идентификатор 56126.43.104.1, на един етаж, със застроена площ 24 кв. м (наричан по-нататък имота), да се извърши чрез електронен търг на електронната платформа за продажба на имоти.

2. Търгът ще се проведе при следните условия:

2.1. начална тръжна цена – 31 000 лв. (без включен ДДС);

2.2. стъпка на наддаване – 1000 лв. (без включен ДДС);

2.3. депозитът за участие е парична вноска – 5000 лв. (без включен ДДС) или равностойността им в евро, която се превежда по банковата сметка на Агенцията за публичните предприятия и контрол в срока и съгласно изискванията на правилата за провеждане на електронния търг;

2.4. срокът на валидност на настоящата процедура е 3 месеца считано от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ с възможност да бъде удължен еднократно в случаите и по реда на чл. 7, ал. 2 от Наредбата за електронната платформа;

2.5. срокът за регистрация за участие в електронния търг е 12 работни дни до 23,59 ч. считано от регистрацията за участие на първия кандидат;

2.6. търгът ще се проведе на 15-ия работен ден считано от регистрацията за участие на първия регистрирал се кандидат от 14 ч. българско време и е с продължителност 1 астрономически час.

3. Одобрява тръжната документация за продажба на имота.

4. Режийните разноски за имота в размер две на сто върху цената, достигната на търга, се заплащат в съответствие с разпоредбата на чл. 8, ал. 10 от ЗПСК.

Изпълнителен директор: П. Александрова

10096

 

РЕШЕНИЕ № 3638-П от 20 декември 2019 г.

На основание чл. 1, ал. 2, т. 5, чл. 3, ал. 3, т. 3, буква „д“, чл. 4, ал. 3, чл. 8, ал. 10, чл. 22г, ал. 3, чл. 31, ал. 1 и чл. 32, ал. 3, т. 3 във връзка с чл. 3а, ал. 1 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСК), чл. 11 от Наредбата за електронната платформа за продажба на имоти – частна държавна собственост, и на имоти – собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или търговски дружества, чиито дялове или акции са собственост на търговско дружество с повече от 50 на сто държавно участие в капитала (Наредба за електронната платформа), Решение № 1731 от 23.01.2019 г. на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (ДВ, бр. 12 от 2019 г.) относно откриване на процедура за приватизация и протоколно решение № 5884 от 20.12.2019 г. на изпълнителния съвет Агенцията за публичните предприятия и контрол реши:

1. Продажбата на недвижим имот – частна държавна собственост, с предоставени права за управление на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Гранична полиция“, РД „Гранична полиция“ – Смолян, представляващ: поземлен имот с идентификатор 56126.43.107, с площ 5436 кв. м, намиращ се в м. Тумбите, гр. Петрич, община Петрич, област Благоевград, ведно с построените в него сгради: а) сграда с идентификатор 56126.43.107.1, със застроена площ 247 кв. м; б) сграда с идентификатор 56126.43.107.2, със застроена площ 77 кв. м (наричан по-нататък имота), да се извърши чрез електронен търг на електронната платформа за продажба на имоти.

2. Търгът ще се проведе при следните условия:

2.1. начална тръжна цена – 37 000 лв. (без включен ДДС);

2.2. стъпка на наддаване – 1000 лв. (без включен ДДС);

2.3. депозитът за участие е парична вноска – 6000 лв. (без включен ДДС) или равностойността им в евро, която се превежда по банковата сметка на Агенцията за публичните предприятия и контрол в срока и съгласно изискванията на правилата за провеждане на електронния търг;

2.4. срокът на валидност на настоящата процедура е 3 месеца считано от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ с възможност да бъде удължен еднократно в случаите и по реда на чл. 7, ал. 2 от Наредбата за електронната платформа;

2.5. срокът за регистрация за участие в електронния търг е 12 работни дни до 23,59 ч. считано от регистрацията за участие на първия кандидат;

2.6. търгът ще се проведе на 15-ия работен ден считано от регистрацията за участие на първия регистрирал се кандидат от 11 ч. българско време и е с продължителност 1 астрономически час.

3. Одобрява тръжната документация за продажба на имота.

4. Режийните разноски за имота в размер две на сто върху цената, достигната на търга, се заплащат в съответствие с разпоредбата на чл. 8, ал. 10 от ЗПСК.

Изпълнителен директор: П. Александрова

10097

ОБЩИНА АЛФАТАР

РЕШЕНИЕ № 011 от 25 ноември 2019 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 от ЗУТ във връзка с Решение № I от протокол № 8 от 7.08.2019 г. на ОЕСУТ при Община Алфатар Общинският съвет – гр. Алфатар, реши:

Одобрява проект за изменение на плана за регулация в кв. 99 за УПИ I, УПИ VI, УПИ VII и УПИ VIII и кв. 99А за УПИ II-1206, УПИ III-1207 и УПИ VI – „За залесителен пояс“, и изменение на уличната регулация от ос.т. 253а през ос.т. 264а до ос.т. 285 по регулационния план на гр. Алфатар, както следва:

1. Изменение на дворищната регулация:

кв. 99, УПИ VII-5144, 5157 с площ 2349 кв. м, „За жилищно застрояване“ – собственост на „Елица“ – ЕООД, с 2118 кв. м и 231 кв. м (217 кв. м от ПИ 00415.502.5076 и 14 кв. м от ПИ 00415.502.5073) – предварителен договор за прехвърляне на собственост върху недвижим имот, сключен по реда на чл. 15, ал. 3 от ЗУТ и на основание Решение № 439 по протокол № 051 от 24.06.2019 г. на ОбС – гр. Алфатар;

кв. 99, УПИ VIII с площ 3465 кв. м, „За жилищно застрояване“ – собственост на Община Алфатар;

кв. 99А, УПИ ІІ-4058, 5159 с площ 945 кв. м, „За жилищно застрояване“ – собственост на „Елица“ – ЕООД, с 592 кв. м и Община Алфатар с 353 кв. м (353 кв. м от ПИ 00415.502.1207 и 1,5 кв. м от ПИ 00415.502.5073);

кв. 99А, УПИ ІІІ-5158 с площ 938 кв. м, „За жилищно застрояване“ – собственост на Община Алфатар, с 938 кв. м;

кв. 99А, УПИ VII-5160 с площ 1445 кв. м, „За жилищно застрояване“ – собственост на Община Алфатар, с 1445 кв. м.

2. Изменение на уличната регулация:

Закрива се улица от ос.т. 253А, ос.т. 264А до ос.т. 285 по плана на гр. Алфатар и се открива на нова улица от ос.т. 264б, 264в, 264г, 264д до ос.т. 264е, която осигурява достатъчен достъп до имотите.

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Алфатар пред Административния съд – Силистра.

Председател: Е. Талят

10098

 

ОБЩИНА КНЕЖА

РЕШЕНИЕ № 49 от 20 декември 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от ЗМСМА, одобрено задание за изработване на ПУП – ПРЗ и Решение на ЕСУТ при Община Кнежа по т. 1 от протокол № 13 от 18.10.2019 г. Общинският съвет – гр. Кнежа, реши:

Одобрява подробен устройствен план – план за регулация и застрояване (ПУП – ПРЗ) за включване в регулация (строителни граници) на нови квартали № 63 и № 64 в с. Еница, община Кнежа, област Плевен.

ПУП съдържа:

1. ПР (план регулация)

Представен е в графичен и цифров вид, отразяващ очертанията на засегнатите УПИ и имоти.

Регулацията по възможност покрива съществуващия кадастър (при наличие на документ за собственост).

Отреден е имот за обслужване на населението (за КОО).

2. ПЗ (план застрояване)

Представени са в графичен и табличен вид засегнатите имоти от мероприятията. Отразена е зоната, в която ще се преотреди теренът и за какви нужди.

Устройствената зона е с конкретно жилищно предназначение „За жилищно строителство“ (Жм) с малка височина до 10 м, като са спазени нормативните показатели съгласно Наредба № 7 от 2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони:

– височина на застрояването – ниско до 10 м;

– плътност (процент) на застрояване

(Пзастр.) – от 20 до 60%;

– озеленена площ (Позел.) – от 40 до 60 на сто;

– интензивност на застрояване (Кинт.) – от 0,5 до 1,2.

Решението за одобряване на ПУП – ПРЗ изменя действащия план в посочения обхват съгласно чл. 136, ал. 3 от ЗУТ, като действието на съответния предходен устройствен план се прекратява от деня на влизането в сила на новия или изменения устройствен план.

Председател: К. Герговска

10110

 

ОБЩИНА КОТЕЛ

РЕШЕНИЕ № 14 от 29 ноември 2019 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Котел, реши:

Одобрява ПУП – ПП (парцеларен план) в обхват на ПИ 36854.174.25 за обект „Късноантична и средновековна крепост“ (Сайганско хале) в землището на с. Кипилово, област Сливен.

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Котел до Административния съд – Сливен.

Председател: Хр. Чолакова

10140

 

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ

РЕШЕНИЕ № 850 от 26 юли 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 2 във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 8, чл. 27, ал. 4 и 5 от ЗМСМА, чл. 3, ал. 3, т. 2 във връзка с чл. 1, ал. 2, т. 6, чл. 4, ал. 4, чл. 31, ал. 1, чл. 32, ал. 3, т. 1 и ал. 4 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСК) във връзка с чл. 5, чл. 6, ал. 1, чл. 8, чл. 9, чл. 14, ал. 4 и чл. 16, ал. 2 и 3 от Наредбата за търговете и конкурсите, чл. 5, ал. 2 във връзка с чл. 5, ал. 1, т. 8 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет – гр. Кюстендил, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация Общинският съвет – гр. Кюстендил, реши:

1. Приема приватизационна оценка в размер 2 604 000 лв. и обявява публичен търг с явно наддаване за продажба по реда на ЗПСК и Наредбата за търговете и конкурсите на поземлен имот с идентификатор 41112.500.1999, с административен адрес на имота – Кюстендил, ул. Раковски № 46, целият с площ 32 101 кв. м, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: за друг обществен обект, комплекс, стар идентификатор: няма; номер по предходен план – кв. 26, парцел I – за жилищен и хотелски комплекс със спортно-развлекателен център, при съседи на поземления имот – поземлени имоти с идентификатори: 41112.500.2000; 41112.500.1912; 41112.500.1997; 41112.500.1994; 41112.500.1993; 41112.500.1992 и 41112.500.1985 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Кюстендил, одобрени със Заповед № РД-18-96 от 28.10.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, последно изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри, засягащо поземления имот – Заповед № КД-14-10-67 от 18.03.2010 г. на началника на СГКК – Кюстендил, съгласно АЧОС № 2166/28.03.2011 г. и скица № 15-470900/10.07.2018 г. на СГКК – Кюстендил, ведно с построените в същия имот: сграда 41112.500.1999.12 със ЗП – 54 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: сграда със смесено предназначение; сграда 41112.500.1999.13 със ЗП – 88 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: постройка на допълващото застрояване и плувен басейн, с изключение на: сграда 41112.500.1999.1 със ЗП – 82 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: хангар, депо, гараж; сграда 41112.500.1999.2 със ЗП – 23 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: постройка на допълващото застрояване; сграда 41112.500.1999.3 със ЗП – 71 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: хангар, депо, гараж; сграда 41112.500.1999.4 със ЗП – 222 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: административна, делова сграда; сграда 41112.500.1999.5 със ЗП – 219 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: административна, делова сграда; сграда 41112.500.1999.6 със ЗП – 43 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: постройка на допълващото застрояване; сграда 41112.500.1999.7 със ЗП – 165 кв. м, бр. етажи – 2; предназначение: хотел; сграда 41112.500.1999.8 със ЗП – 9 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: постройка на допълващото застрояване; сграда 41112.500.1999.9 със ЗП – 131 кв. м, бр. етажи – 2; предназначение: административна, делова сграда; сграда 41112.500.1999.10 със ЗП – 548 кв. м, бр. етажи – 3; предназначение: спортна сграда, база; сграда 41112.500.1999.11 със ЗП – 269 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: спортна сграда, база; сграда 41112.500.1999.17 със ЗП – 13 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: сграда за енергопроизводство, и сграда 41112.500.1999.15 със ЗП – 95 кв. м, бр. етажи – 1; предназначение: сграда за търговия.

2. Определя начална тръжна цена за продажбата на описания в т. 1 от настоящото решение недвижим имот в размер 2 604 000 лв. и стъпка на наддаване – 50 000 лв.

3. Определя депозит за участие в търга в размер 260 400 лв. и краен срок за внасянето му – до 20-ия ден от датата на обнародването на настоящото решение в „Държавен вестник“ чрез превод по банкова сметка, посочена в тръжната документация.

4. Тръжната документация за участие в търга се закупува в дирекция „Икономически дейности“ срещу документ за платена такса (цена в размер 100 лв.), внесена в касата на Община Кюстендил или по сметка BG 11 SOMB 9130 84 42298644, код за вид плащане 44 70 00, всеки работен ден до 17 ч. на 15-ия ден от датата на обнародването на настоящото решение в „Държавен вестник“.

5. Предложения за участие в търга се подават в запечатан непрозрачен плик с надписани наименование на обекта и името на участника в срок до 17 ч. на 20-ия ден от датата на обнародването на настоящото решение в „Държавен вестник“ в деловодството на Община Кюстендил – административна сграда на Община Кюстендил, пл. Велбъжд № 1, ет. 1, Кюстендил.

6. Търгът ще се проведе от 14 ч. на 21-вия ден от датата на обнародване на настоящото решение в „Държавен вестник“ в заседателната зала на административната сграда на Община Кюстендил – пл. Велбъжд № 1, ет. 2, Кюстендил.

7. В случай на неявяване на кандидат се обявява нов търг за продажба на имота при същите условия на настоящото решение, но със следните срокове:

– срок за закупуване на тръжна документация – до 17 ч. на 36-ия ден от датата на обнародване на настоящото решение в „Държавен вестник“;

– срок за внасяне на депозита за участие до 41-вия ден от датата на обнародване на настоящото решение в „Държавен вестник“;

– срок за подаване на предложения – до 17 ч. на 41-вия ден от датата на обнародване на настоящото решение в „Държавен вестник“;

– провеждане на търга – 14 ч. на 42-рия ден от датата на обнародване на настоящото решение в „Държавен вестник“.

8. Оглед на обекта се извършва всеки работен ден в срок до 15 ч. до деня, предхождащ датата за провеждането на търга след закупуване на тръжна документация и предварителна заявка в дирекция „Икономически дейности“.

9. Достигнатата на публичния търг цена подлежи на облагане с ДДС съгласно чл. 45, ал. 5, т. 1 ЗДДС. Когато последният ден на срока е неприсъствен, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден.

10. Утвърждава тръжната документация за участие в търга и проекта на договор като част от нея.

11. Определя състав на комисията за провеждане на търга в състав – 5 членове и 2 резервни членове.

12. В срок 3 работни дни след провеждането на търга тръжната комисия да представи на кмета на община Кюстендил протокола от търга.

13. Възлага на кмета на общината в срок 3 работни дни след получаването на протокола от проведения търг да определи със заповед спечелилия търга участник.

14. Възлага на кмета на община Кюстендил да сключи договор за покупко-продажба със спечелилия търга.

Председател: М. Крумова

10099

14. – Българската народна банка на основание чл. 35 от Закона за БНБ и методика, приета с Решение № 149 от 16.12.2004 г., изм. с решения № 118 от 26.11.2015 г. и № 16.03.2017 г. на Управителния съвет на БНБ, обявява основен лихвен процент (проста годишна лихва) в размер 0,00 на сто, считано от 1 януари 2020 г.

46

27. – Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет:

1. Открива на основание чл. 167, ал. 2 във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:

1.1. Административен ръководител – председател на Административния съд – Габрово – свободна длъжност.

1.2. Административен ръководител – председател на Окръжния съд – Търговище – свободна длъжност.

1.3. Административен ръководител – председател на Районния съд – Ардино – свободна длъжност.

1.4. Административен ръководител – председател на Районния съд – Бургас – свободна длъжност.

1.5. Административен ръководител – председател на Районния съд – Велинград – свободна длъжност.

1.6. Административен ръководител – председател на Районния съд – гр. Исперих – свободна длъжност.

1.7. Административен ръководител – председател на Районния съд – Мадан – свободна длъжност.

1.8. Административен ръководител – председател на Районния съд – Оряхово – свободна длъжност.

1.9. Административен ръководител – председател на Районния съд – Първомай – свободна длъжност.

1.10. Административен ръководител – председател на Районния съд – гр. Средец – свободна длъжност.

1.11. Административен ръководител – председател на Районния съд – гр. Тервел – свободна длъжност.

1.12. Административен ръководител – председател на Окръжния съд – Ловеч – изтичащ мандат.

1.13. Административен ръководител – председател на Окръжния съд – Монтана – изтичащ мандат.

1.14. Административен ръководител – председател на Окръжния съд – Разград – изтичащ мандат.

1.15. Административен ръководител – председател на Окръжния съд – Смолян – изтичащ мандат.

1.16. Административен ръководител – председател на Районния съд – гр. Генерал Тошево – изтичащ мандат.

1.17. Административен ръководител – председател на Районния съд – гр. Елена – изтичащ мандат.

1.18. Административен ръководител – председател на Районния съд – Раднево – изтичащ мандат.

1.19. Административен ръководител – председател на Районния съд – Трявна – изтичащ мандат.

1.20. Административен ръководител – председател на Районния съд – Ямбол – изтичащ мандат.

2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ, и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

9956

37. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, офис Кюстендил, на основание чл. 253 от ДОПК с постановление за възлагане на недвижим имот № С190010-091-0001082/17.12.2019 г. възлага на X.X., адрес за кореспонденция: гр. Дупница, ул. Велико Търново № 41, следните недвижими имоти: урегулиран поземлен имот IV-623 в кв. 21 по регулационния план на с. Тополница, община Дупница, с урегулирана площ 608 кв. м за парцела, ведно с построените в имота сгради: къща с разгъната застроена площ 269,60 кв. м, от които 155,60 кв. м – за двата етажа, 57 кв. м – мазе, 57 кв. м – таван; и търговски обект – магазин за хранителни стоки със ЗП 45,90 кв. м и РЗП 100,60 кв. м, изградени в УПИ IV-623 в кв. 21 по регулационния план на с. Тополница, община Дупница, област Кюстендил. Имотът е закупен за сумата 22 700 лв. Собствеността преминава у купувача от датата на постановлението за възлагане и същото подлежи на вписване от съдията по вписванията при районния съд по местонахождение на имота.

10120

19. – Университетът по библиотекознание и информационни технологии – София, обявява конкурси за заемане на академична длъжност главен асистент в професионално направление: 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (Графични проявления на кирилицата в съвременна текстуална среда) за нуждите на катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“ при УниБИТ – един; 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (Културното наследство в образователния процес: Потенциал и перспективи) за нуждите на катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“ при УниБИТ – един; 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (Опазване, съхранение и защита на културно-историческото наследство: По материали от фондовете на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“) за нуждите на катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“ при УниБИТ – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документите се подават на адрес: София, бул. Цариградско шосе № 119, стая 111. За справки – тел. 02/970 85 98, www.unibit.bg.

10136

9. – Столичната община на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – план-извадка за изменение на улична регулация от о.т. 717 – о.т. 663 до о.т. 499 и от о.т. 663 до о.т. 662 с план-схема част „Водоснабдяване“ и наложеното от това изменение граници на УПИ VІІІ – „За ДЗС“, от кв. 9, м. С. Кокаляне, и парцеларен план за трасе на нов външен водопровод от напорен резервоар „Кокаляне“ в ПИ с идентификатор 37914.6803.61 през ПИ с идентификатор 37914.6803.97, през ПИ с идентификатор 37914.6806.123 до о.т. 717 при кв. 10, м. С. Кокаляне, район „Панчарево“. Проектът е изложен в район „Панчарево“. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до главния архитект на Столичната община чрез район „Панчарево“.

10149

57. – Община Ивайловград на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за изменение на подробен устройствен план ПУП – ПР (подробния устройствен план – план за регулация) на УПИ I – за баня, от кв. 24 по ПУП на с. Железино, ЕКАТТЕ 29101, община Ивайловград, като се отрази преминаващата през урегулирания поземлен имот улица, която разделя същия на нов УПИ ХІІ – за жилищно строителство, от кв. 30 и останалата част от УПИ се предава към УПИ ІІ-126 от кв. 17 по ПУП на с. Железино. Проектът е изложен за разглеждане в стая 304 в сградата на общинската администрация, както и публикуван на интернет страницата на Община Ивайловград. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на настоящото обявление в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Ивайловград.

10137

58. – Община Ивайловград на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за изменение на подробен устройствен план ПУП – ПР (подробния устройствен план – план за регулация) на ул. Трета от о.т. 101 до о.т. 29, създаване на нова улица, свързваща ул. Трета о.т. 104 по съществуващите на място промени на дворищната регулация на квартали 10 и 14 и образуване на нов квартал 10в, ПУП на с. Кондово, ЕКАТТЕ 38248, община Ивайловград. Проектът е изложен за разглеждане в стая 304 в сградата на общинската администрация, както и публикуван на интернет страницата на Община Ивайловград. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Ивайловград.

10138

40. – Община Мадан съобщава на заинтересуваните лица по смисъла на чл. 131, ал. 1 от ЗУТ, че е изготвен проект за ПУП – ПРЗ за ПИ с идентификатори 68451.63.3 и 68451.60.10, м. Голямо равнище, землище с. Средногорци, община Мадан. Проектът е изготвен с цел промяна на статута на земеделски имоти и създаване на условия за застрояване, като за ПИ 68451.63.3 ще се обособи УПИ II-3 – пресевна за инертни материали в кв. 48, а за ПИ 68451.63.10 ще се обособи УПИ I-10 – депо за инертни материали в нов кв. 63. От част от двата имота се отнемат площи за образуване на улица с габарит 5,5 м. Достъпът до имотите се осъществява от общински селскостопански път с трайна настилка. Предвидената устройствена зона е „Предимно производствена“ със следните устройствени показатели: плътност на застрояване (Пзастр.) – 80 %; озеленена площ (Позел.) – от 20 %; интензивност на застрояване (Кинт.) – 2,5; височина на застрояване – до 10 м. Във връзка с чл. 108, ал. 2 от ЗУТ са представени устройствени план-схеми за обект: „Външно ел. захранване на „Пресевна за инертни материали“ в ПИ 68451.63.3, в землището на с. Средногорци“ и за „Изграждане на В и К за обект „Трошачно-миячно и сортировъчна инсталация“ в „Пресевна за инертни материали“ в ПИ 68451.63.3, в землището на с. Средногорци“, община Мадан. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до кмета на община Мадан в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

10107

3. – Община Монтана на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за изменение на подробен устройствен план – парцеларен план на обект: „Път І-1 (Е79) обход на гр. Монтана от км 114+512.20“, одобрен със Заповед № РД-02-14-2287 от 12.09.2012 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството, и за обект: „Път І-1 (Е79) обход на гр. Монтана от км 102+060 до км 114+512.20 – реконструкции на инженерни мрежи“, одобрен със Заповед № РД-02-15-90 от 25.06.2015 г. на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството, в частта на пътен възел при км 102+753 в землището на с. Долна Вереница, община Монтана, област Монтана. Проектът предвижда реконструкция на инженерни мрежи, като с трасето се засягат поземлени имоти от землището на описаното населено място. Списъкът с номерата на засегнатите поземлени имоти и имената на записаните като техни собственици в кадастралните регистри, придружаващи кадастралната карта на с. Долна Вереница, община Монтана, са поставени на информационното табло на общината в Монтана и на информационното табло в кметството на с. Долна Вереница, община Монтана, в землището на което попадат засегнатите имоти. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на настоящото обявление заинтересованите лица могат да се запознаят с предложения проект в стая 105 в сградата на Община Монтана и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

10150

95. – Община Симеоновград на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 20 от 20.12.2019 г. на Общинския съвет – Симеоновград, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за обект „Приемно-предавателна станция за глас и/или данни PD2265“ в част от ПИ 59210.12.11 (проектен имот с идентификатор 59210.12.178) по кадастралната карта на с. Пясъчево, община Симеоновград, област Хасково. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 ЗУТ чрез Община Симеоновград пред Административния съд – Хасково, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

10139

9. – Община Търговище на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава за изработен проект на подробен устройствен план – парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура за обект „Външно електрозахранване и водопроводно отклонение за поземлен имот с идентификатор 46228.7.24, намиращ се в землището на с. Маково, община Търговище“, през общински поземлени имоти с идентификатори 46228.11.21 и 46228.7.31. Информация по проекта е поместена на интернет страницата на общината: www.targovishte.bg, линк – Общинска администрация/обяви и съобщения/устройство на територията/. Проектът може да бъде разгледан в стая № 14 на ет. 1 в сградата на Община Търговище. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на съобщението в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

10106

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд – София област, осми състав, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че в Административния съд – София област, е образувано адм. дело № 1576/2019 г. по описа на съда по протест на прокурор в Окръжна прокуратура – София, което е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 12.02.2020 г. от 10 ч., против Наредба № 1 за обществен ред, сигурност и опазване на общинската собственост на територията на община Копривщица, приета с Решение № 56 по протокол № 4 от 28.01.2016 г. на Общинския съвет – гр. Копривщица. Конституирани страни в производството са: прокурорът в Софийската окръжна прокуратура, ответник по оспорването – Общинският съвет – гр. Копривщица, чрез председателя му.

10130

Административният съд – Хасково, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава за постъпило оспорване от областния управител на област Хасково, обективирано в Заповед № АК-04-9 от 19.11.2019 г. срещу чл. 24Д от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Хасково, по което е образувано адм. дело № 1306/2019 г. по описа на Административния съд – Хасково, насрочено за 5.02.2020 г. от 10,30 ч.

10135

Административният съд – Хасково, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор в Окръжна прокуратура – Хасково, срещу чл. 58, ал. 4 и 5 от Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Симеоновград, по който е образувано адм. дело № 1347/2019 г. по описа на Административния съд – Хасково, насрочено за 5.02.2020 г. от 10 ч.

10147

Районният съд – гр. Кубрат, призовава Фатих Челик, роден на 3.08.1987 г., гражданин на Република Турция, в двуседмичен срок от обнародване на обявлението в неофициалния раздел на „Държавен вестник“ (чл. 48, ал. 1 от ГПК) да се яви в деловодството на съда за получаване на преписи от исковата молба, подадена от Фатме Зияйдин Челик, по гр. дело № 733/2019 г. по описа на Районния съд – гр. Кубрат, І състав. Указва на ответника Фатих Челик в случай, че в двуседмичен срок от публикацията (обнародването) на обявлението в неофициалния раздел на „Държавен вестник“ не се яви в деловодството на съда за получаване на преписи от исковата молба и приложенията, ще му бъде назначен особен представител на разноски на ищеца. Указва на ответника Фатих Челик, че съгласно чл. 40 от ГПК страната, която живее или замине за повече от един месец в чужбина, е длъжна да посочи лице в седалището на съда, на което да се връчват съобщенията – съдебен адресат, ако няма пълномощник по делото в Република България. Същото задължение имат и законният представител, попечителят и пълномощникът на страната. Когато лицата по чл. 40, ал. 1 от ГПК не посочат съдебен адресат, всички съобщения се прилагат към делото и се смятат за връчени. Съгласно чл. 41 от ГПК страната, която отсъства повече от един месец от адреса, който е съобщила по делото или на който веднъж й е връчено съобщение, е длъжна да уведоми съда за новия си адрес; същото задължение имат и законният представител, попечителят и пълномощникът на страната, а според чл. 41, ал. 2 от ГПК при неизпълнение на задължението по чл. 41, ал. 1 от ГПК всички съобщения се прилагат към делото и се смятат за връчени.

10100

 

Благоевградският окръжен съд обявява, че има образувано гражданско дело № 210/2019 г. по искова молба от 24.09.2019 г. с ищец – Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, и ответници: X.X.X., с постоянен и настоящ адрес: Петрич, ул. Солунска № 24, X.X.X., с постоянен и настоящ адрес: Петрич, ул. Солунска № 24, и X.X.X., с постоянен и настоящ адрес: Петрич, ул. Солунска № 24, с правно основание: чл. 153, ал. 1 във връзка с § 5, ал. 2 от ПЗР на ЗПКОНПИ и с цена на иска: 88 355,40 лв., с която се иска да се отнеме в полза на държавата следното имущество:

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 2376 лв., представляваща пазарна стойност на лек автомобил, марка „Ауди“, модел „А4“, рег. № Е8242ВС, дата на първа регистрация – 30.12.1996 г., рама № WAUZZZ8DZVA057287, двигател № AFN115752, към датата на отчуждаване;

– сумата в размер 3418 лв., представляваща пазарна стойност на лек автомобил, марка „Опел“, модел „Астра“, рег. № Е4719ВТ, дата на първа регистрация – 2.02.1999 г., рама № W0L0TGF35X2225033, двигател № X20DTL173, към датата на отчуждаване;

– сумата в размер 1121 лв., представляваща разликата между пазарна стойност на лек автомобил, марка „Мерцедес“, модел „А 170 ЦДИ“, рег. № Е8831ВТ, дата на първа регистрация – 16.09.1999 г., рама № WDB1680081J298540, двигател № 66894030062740, към датата на отчуждаване и сумата за придобиване на МПС, марка „Фолксваген“, модел „Голф“, рег. № Е4772ВХ, в резултат от проследено преобразуване на основание чл. 149 от ЗПКОНПИ;

– сумата в размер 5500 лв., представляваща пазарна стойност на товарен автомобил, марка „Мерцедес“, модел „Варио 814 Д“, рег. № Е1998ВХ, дата на първа регистрация – 16.03.1998 г., рама № WDB6703521N072988, двигател без №, към датата на отчуждаване;

– сумата в размер 2000 лв., представляваща пазарна стойност на лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Голф“, рег. № Е4772ВХ, дата на първа регистрация – 6.09.1991 г., рама № WVWZZZ1HZNW265566, двигател № 2E171534, към датата на отчуждаване;

– сумата в размер 12 510 лв., представляваща разликата между пазарна стойност на лек автомобил, марка „Ауди“, модел „А 4“, рег. № Е 2314 КК, дата на първа регистрация – 2.01.2003 г., рама № WAUZZZ8E23A271056, двигател № AWX315192, към датата на отчуждаване и сумата за придобиване на МПС, марка „Фолксваген“, модел „Пасат“, рег. № Е1457КH, в резултат от проследено преобразуване на основание чл. 149 от ЗПКОНПИ;

– сумата в размер 3411 лв., представляваща пазарна стойност на лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Пасат“, рег. № Е1457КH, дата на първа регистрация – 26.07.2000 г., рама № WVWZZZ3BZYE428340, двигател № ATJ081949, към датата на отчуждаване;

– сумата в размер 1200 лв., представляваща пазарна стойност на лек автомобил, марка „Фиат“, модел „Мареа“, рег. № Е6925КА, дата на първа регистрация – 2.02.1996 г., рама № ZFA18500000036581, двигател № 0405839182A2000, към датата на отчуждаване;

– сумата в размер 3400 лв., представляваща пазарна стойност на лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Пасат“, рег. № Е0949КМ, дата на първа регистрация – 25.11.1999 г., рама № WVWZZZ3BZYP157667, двигател № AGM157538, към датата на отчуждаване;

– сумата в размер 5752 лв., представляваща пазарна стойност на лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Пасат“, рег. № Е6818КC, дата на първа регистрация – 10.10.2003 г., рама № WVWZZZ3BZ4E084401, двигател № AVF430122, към датата на отчуждаване;

– сумата в общ размер 10 304,38 лв., представляваща получени суми от трети лица чрез системата MONEY GRAM.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 5 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 116,72 лв., представляваща получена сума от трето лице чрез системата MONEY GRAM;

– сумата в размер 17 907,13 евро с левова равностойност 35 023,30 лв., представляваща получени суми от трети лица по разплащателна сметка IBAN BG97 CECB 9790 14C6 0767 00 в евро в „ЦКБ“ – АД, с титуляр X.X..

На основание чл. 151 във връзка с чл. 146, във връзка с чл. 142 и с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 2223 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „Сеат“, модел „Ибиза“ 1.9 Д, рег. № Е4775ВХ, дата на първа регистрация – 15.10.1999 г., рама № VSSZZZ6KZXR449920, двигател № AGR291728.

Делото е насрочено за разглеждане в съдебно заседание на 29.04.2020 г. от 13 ч. в Окръжния съд – Благоевград, и третите лица, които претендират самостоятелни права върху посоченото имущество, могат да предявят съответния иск до приключване на съдебното дирене в първата инстанция или в отделни процеси.

10148

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

23. – Управителният съвет на „Спортен Клуб ЦСКА“ – София, на основание чл. 23 от устава на сдружението и чл. 26, ал. 3 от ЗЮЛНЦ свиква общо отчетно-изборно събрание на 24.02.2020 г. в 18 ч. в София, район „Слатина“, ул. Гео Милев № 116, бл. 57, ет. 13, ап. 69, при следния дневен ред: 1. доклад на УС за спортната дейност на клуба през 2019 г.; 2. отчет за финансовата дейност на клуба за 2019 г.; 3. промени в устава на клуба; 4. избор на нов председател и управителен съвет. Писмените материали, свързани със събранието, са на разположение на членовете на сдружението в седалището му. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч., на същото място и при същия дневен ред.

10117

7. – Управителният съвет на сдружение „Съюз на българските пчелари“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква годишно отчетно събрание на 21.03.2020 г. в 10,30 ч. в залата на Съюза на запасните офицери, бул. Христо Ботев № 48, София, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад на управителния съвет; 2. доклад на контролния съвет; 3. програма за дейност; 4. приемане на бюджет 2020 г.; 5. промени в устава. Поканват се всички членове на сдружението да присъстват на събранието. Събранието е законно, ако присъстват повече от половината от всички членове. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час и може да се проведе на същото място и при същия дневен ред.

10116

6. – Управителният съвет на сдружение „Столичен браншови пчеларски съюз“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква годишно отчетно-изборно събрание на 26.03.2020 г. в 18 ч. в залата на Съюза на запасните офицери, бул. Христо Ботев № 48, София, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад на управителния съвет; 2. доклад на контролния съвет; 3. избор на председател на управителния съвет; 4. избор на управителен съвет; 5. избор на контролен съвет; 6. основни насоки и програма за дейност; 7. приемане на бюджет 2020 г.; 8. промени в устава. Поканват се всички членове на сдружението да присъстват на събранието. Събранието е законно, ако присъстват повече от половината от всички членове. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час и може да се проведе на същото място и при същия дневен ред.

10115

3. – Управителният съвет на сдружение „Обединен български пчеларски съюз“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква годишно отчетно-изборно събрание на 28.03.2020 г. в 10,30 ч. в Съюза на запасните офицери, бул. Христо Ботев № 48, София, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад на управителния съвет; 2. доклад на контролния съвет; 3. избор на председател на управителния съвет; 4. избор на управителен съвет; 5. избор на контролен съвет; 6. основни насоки и програма за дейност; 7. приемане на бюджет 2020 г.; 8. промени в устава. Поканват се всички членове на сдружението да присъстват на събранието. Събранието е законно, ако присъстват повече от половината от всички членове. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час и може да се проведе на същото място и при същия дневен ред.

10113

4. – Управителният съвет на сдружение „Пчеларско дружество „Акация“ – Банкя, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква годишно отчетно събрание на 14.03.2020 г. в 10 ч. в залата на Столична община, район „Банкя“, ул. Цар Симеон № 1, гр. Банкя, при следния дневен ред: 1. отчет на управителния съвет; 2. доклад на контролния съвет; 3. основни насоки и програма за дейност; 4. приемане на бюджет 2020 г.; 5. промени в устава. Поканват се всички членове на сдружението да присъстват на събранието. Събранието е законно, ако присъстват повече от половината от всички членове. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час и може да се проведе на същото място и при същия дневен ред.

10114

14. – Управителният съвет на сдружение „Волейболен клуб Черноморец Бяла 2008“ – гр. Бяла, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и решение на УС на сдружението свиква общо събрание на членовете на 15.02.2020 г. в 14 ч. в седалището на сдружението – гр. Бяла, ул. Гроздьо Желев № 34, при следния дневен ред: 1. приемане на нови членове в сдружението; 2. освобождаване на членове; 3. освобождаване на членове на УС и избор на нови членове; 4. отчет за дейността през 2019 г.; 5. приемане на нов устав, съобразен с новия Закон за младежта и физическото възпитание.

10112

12. – Управителният съвет на сдружение „Спортен клуб по тенис на маса „Неврокоп ТМ“ – гр. Гоце Делчев, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 2.03.2020 г. в 17 ч. в гр. Гоце Делчев, ул. Бяло море № 13, ет. 1, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на спортния клуб; 2. промяна в устава на дружеството; 3. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 25 от устава общото събрание ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред.

10153

23. – Управителният съвет на сдружение „ФК Ботев“ – гр. Грамада, област Видин, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо отчетно-изборно събрание на 2.03.2020 г. в 16 ч. в заседателната зала на Община Грамада, пл. Мико Нинов № 1, при следния дневен ред: 1. отчет на дейността на сдружението през 2019 г.; 2. промени в устава на сдружението; 3. промяна в управителния съвет на сдружението и избор на нов председател и членове. Каним всички членове да присъстват.

10111

17. – Управителният съвет на сдружение „Клуб по борба „Левски“ – Карлово, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 15.02.2020 г. в 17 ч. в Карлово, ул. Христо Генков № 1, при следния дневен ред: 1. приемане на доклад и годишни финансови отчети за 2017 г., 2018 г. и 2019 г.; 2. приемане на актуален устав на сдружението. Събранието ще се проведе в обявения час и място при наличие на предвидения в устава кворум. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага за 18 ч. на същото място и при същия дневен ред и ще се проведе независимо от броя на присъстващите членове.

10118

5. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Футболен клуб Реал“, Пловдив, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 28.02.2020 г. в 17,30 ч. в офиса на сдружението на адрес: Пловдив, ул. Братя Бъкстон № 53, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността на управителния съвет за 2001 г. – 2019 г.; 2. освобождаване от отговорност на членовете на управителния съвет за дейността им за 2001 г. – 2019 г.; 3. освобождаване на членове на сдружението; 4. освобождаване на управителния съвет поради изтичане на мандата му; 5. приемане на нов устав на сдружението; 6. избор на нов управителен съвет/управител на сдружението; 7. разни. Материалите за общото събрание са на разположение на членовете в офиса на сдружението всеки делничен ден от 9 до 17 ч. При липса на кворум (повече от половината от всички членове на сдружението) на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час по-късно на същото място и при същия дневен ред и ще се проведе, колкото и членове да се явят.

10119

30. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Пловдивско колоездачно дружество „Цар Симеон“ на основание чл. 26, ал. 1, предл. 1 от ЗЮЛНЦ свиква редовно общо събрание на 29.02.2020 г. в 10 ч. в Пловдив, ул. Асеновградско шосе № 8, ет. 2, при следния дневен ред: 1. промени в устава на СНЦ „Пловдивски колоездачен клуб „Цар Симеон“; 2. дружеството да кандидатства за членство в Българската федерация по колоездене. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час и ще се проведе на същото място и при същия дневен ред, колкото и членове да присъстват.

10152

19. – Управителният съвет на ФК „Барикади“ – Стрелча, на основание чл. 21 и 26 от устава и чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква всички членове на клуба на общо събрание на 27.02.2020 г. в 18 ч. в канцеларията на стадиона – гр. Стрелча, при следния дневен ред: 1. приемане на нови членове; 2. промяна на устава на ФК; 3. избор на нов управителен съвет.

10151

41. – Управителният съвет на ЮЛНЦ – СОПД „Футболен клуб „Балкан – Средня“, с. Средня, област Шумен, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 21.02.2020 г. в 16 ч. в сградата на Народно читалище „Извор – 1922“ – с. Средня, при следния дневен ред: 1. приемане на отчетен доклад за дейността на сдружението за 2018 г.; 2. приемане на ГФО на сдружението за 2018 г.; 3. приемане на нови членове на ЮЛНЦ – СОПД „Футболен клуб „Балкан – Средня“, с. Средня; 4. приемане на промени в устава на сдружението; 5. освобождаване на председателя и членовете на досегашния УС на сдружението; 6. избор на нов председател на УС и нови членове на УС на сдружението и определяне на мандата им. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 6, ал. 6 от устава на сдружението събранието се отлага с един час и ще се проведе на същото място и при същия дневен ред, колкото и членове да се явят. Писмените материали по отделните точки от дневния ред са на разположение на членовете на сдружението на адреса на седалището му.

10141

Промени настройката на бисквитките