Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 74 от 21.VIII

НАРЕДБА № 2 ОТ 7 ЮЛИ 2020 Г. ЗА ФОРМАТА И СЪДЪРЖАНИЕТО НА ГОДИШНИТЕ ДОКЛАДИ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ОДИТНИТЕ КОМИТЕТИ НА ПРЕДПРИЯТИЯТА ОТ ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС

 

НАРЕДБА № 2 ОТ 7 ЮЛИ 2020 Г. ЗА ФОРМАТА И СЪДЪРЖАНИЕТО НА ГОДИШНИТЕ ДОКЛАДИ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ОДИТНИТЕ КОМИТЕТИ НА ПРЕДПРИЯТИЯТА ОТ ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС

Издадена от Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

Обн. ДВ. бр.74 от 21 Август 2020г., изм. и доп. ДВ. бр.30 от 13 Април 2021г.

Предмет

Чл. 1. (1) С тази наредба се уреждат формата и съдържанието на годишния доклад за дейността на одитните комитети на предприятията от обществен интерес, наричан по-нататък за краткост "докладът".

(2) С тази наредба се уреждат и съдържанието и редът за съставяне и поддържане на регистъра за подадените в Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори годишни доклади за дейността на одитните комитети на предприятията от обществен интерес.

Приложно поле

Чл. 2. Информацията от докладите осигурява необходимите данни за изпълнение от Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори на задължението ѝ съгласно Регламент (ЕС) № 537/2014 и Закона за независимия финансов одит да извършва постоянно наблюдение на пазара на услугите по задължителен финансов одит на тези предприятия и оценка на резултатите от работата на одитните им комитети.

Форма на доклада

Чл. 3. Докладът се изготвя в електронен формат.

Съдържание на доклада

Чл. 4. Докладът съдържа информация съгласно приложение № 1, която е разделена в следните области:

1. информация за предприятието от обществен интерес и за одитния му комитет;

2. обща информация за състава на одитния комитет съгласно таблица;

3. дейност на одитния комитет;

4. информация за дейността на външния одитор;

5. мнение за работата на регистрирания одитор по отношение изпълнения от него ангажимент за задължителен финансов одит.

Изготвяне на доклада

Чл. 5. (1) Докладът се изготвя чрез попълване на въпроси на електронна платформа, достъпна на интернет страницата на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори https://www.e-cposa.bg/.

(2) Електронната платформа осигурява проследимост на информацията по отношение на идентифициране на лицата и хронология на данните за достъп и извършени промени.

(3) Информацията от електронната платформа се архивира ежедневно на мрежово устройство за архивиране на данни.

(4) Електронната платформа осигурява възможност съответният потребител да експортира въведената информация на електронен носител без възможност за редактиране след подаване на доклада.

Подаване на доклада

Чл. 6. Докладът се подава от председателя на одитния комитет или упълномощено от него лице.

Упълномощаване на друго лице за подаване на доклада

Чл. 7. (1) Председателят на одитния комитет може да упълномощи писмено друго лице за подаване на доклада.

(2) За упълномощаването председателят на одитния комитет е длъжен да уведоми писмено Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, като приложи писмено пълномощно.

(3) Уведомяването по ал. 2 се извършва лично, по пощата с обратна разписка или по електронен път чрез уведомление, подписано с електронен подпис съгласно Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги.

Регистър за подадените доклади

Чл. 8. (1) Всеки подаден доклад се регистрира в създаден за целта регистър при Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори съгласно приложение № 2.

(2) Всеки подаден доклад получава уникален регистрационен номер, който се визуализира в съответния потребителски профил на електронната платформа по чл. 5, ал. 1 в списъка с подадени документи от одитния комитет.

(3) Уникалният регистрационен номер съдържа индекс, информация за пореден номер в регистъра и дата на подаване на доклада.

(4) Информацията в регистъра се администрира от определени със заповед на председателя длъжностни лица от администрацията на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.

Информация за промяна

Чл. 9. (1) В случай на установена грешка в подаден доклад председателят на одитния комитет уведомява писмено Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори в 14-дневен срок от установяването ѝ.

(2) Уведомяването по ал. 2 се извършва лично, по пощата с обратна разписка или по електронен път чрез уведомление, подписано с електронен подпис съгласно Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги.

(3) В 7-дневен срок от подаване на уведомлението по ал. 1 Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори въвежда необходимите корекции в съответния доклад.

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 1. Тази наредба е приета от Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори на основание чл. 108, ал. 1, т. 9 от Закона за независимия финансов одит.

§ 2. Одитните комитети, които до влизане в сила на настоящата наредба не са подали своите доклади за 2019 г. чрез електронната платформа съгласно чл. 5, ал. 1, е необходимо да въведат съответната информация по реда на тази наредба.

§ 3. Тази наредба е приета от Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори с Решение № 93 от 7.07.2020 г.


Приложение № 1 към чл. 3


(Изм. и доп. - ДВ, бр. 30 от 2021 г.)


№ по ред

Въпрос

Отговор

Пояснения

Коментари

1.

Наименование на предприятието и ЕИК.

 

Моля, посочете пълното наименование, правноорганизационната форма и ЕИК на предприятието съгласно търговската регистрация.

 

2.

Адрес на управление на предприятието.

- пощенски код;

- населено място;

- телефон;

- e-mail

Моля, посочете пощенски код, населено място, телефон и служебен имейл за връзка (по възможност на лице от ръководството).

 

3.

Категория на предприятието от обществен интерес съгласно § 1, т. 22 ДР ЗСч.

- предприятие, чиито прехвърлими ценни книжа са допуснати до търговия на регулирания пазар в държава - членка на Европейския съюз;

- кредитна институция;

- застраховател и/или презастраховател;

- пенсионноосигурително дружество и управляваните от него фондове;

- инвестиционен посредник, което е голямо предприятие съгласно ЗСч;

- колективна инвестиционна схема и/или управляващо дружество по смисъла на Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, което е голямо предприятие съгласно ЗСч;

- финансова институция по смисъла на Закона за кредитните институции, която е голямо предприятие съгласно ЗСч;

- "Холдинг Български държавни железници" - ЕАД, или негово дъщерно предприятие; или Национална компания "Железопътна инфраструктура";

- търговско дружество, чиято основна дейност е да произвежда и/или да пренася, и/или да продава електроенергия и/или топлоенергия и което е голямо предприятие съгласно ЗСч;

- търговско дружество, чиято основна дейност е да внася и/или пренася, и/или разпределя, и/или транзитира природен газ и което е голямо предприятие съгласно ЗСч;

- ВиК оператор по смисъла на чл. 2, ал. 1 от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, което е средно или голямо предприятие съгласно ЗСч.

Моля, посочете в коя категория попада предприятието за отчетната година.

 

4.

Ако ценни книжа на предприятието са допуснати до търговия на "БФБ - София" - АД, или на регулиран пазар на държава -
членка на ЕС, моля, посочете икономическия сектор, към който принадлежи основният предмет на дейност на предприятието.

- селско, горско и рибно стопанство;

- добивна промишленост;

- преработваща промишленост;

- производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива;

- доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване;

- строителство;

- търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети;

- транспорт, складиране и пощи;

- хотелиерство и ресторантьорство;

- създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения;

- финансови и застрахователни дейности;

- операции с недвижими имоти;

- професионални дейности и научни изследвания;

- административни и спомагателни дейности;

- други дейности;

- неприложимо

Моля, посочете в коя категория попада основният предмет на дейност на предприятието (възможен е повече от един отговор).

 

5.

Данни за контакт с председателя на одитния комитет.

- телефон;

- e-mail

 

 

6.

Категория на предприятието според неговата големина съгласно ЗСч.

- микро- (балансова стойност на активите до 700 хил. лв., нетни приходи от продажби до 1,4 млн. лв., средна численост на персонала до 10 души);

- малко (балансова стойност на активите до 8 млн. лв., нетни приходи от продажби до 16 млн. лв., средна численост на персонала до 50 души);

- средно (балансова стойност на активите до 38 млн. лв., нетни приходи от продажби до 76 млн. лв., средна численост на персонала до 250 души);

- голямо (балансова стойност на активите над 38 млн. лв., нетни приходи от продажби над 76 млн. лв., средна численост на персонала над 250 души)

Моля, при определяне на категорията да се има предвид, че за да бъде категоризирано едно предприятие като микро-, малко, средно или голямо, е необходимо към 31 декември на отчетната година то да отговаря на индивидуална база на стойностите на два от следните три критерия - балансова стойност на активите, нетни приходи от продажби, средна численост на персонала.

 

 

7.

Статус на предприятието към 31 декември на отчетната година.

- новоучредено;

- действащо;

- не осъществява дейност;

- придобило качеството на предприятие от обществен интерес през периода;

- загубило качеството на предприятие от обществен интерес през периода;

- с отнет лиценз от съответния регулаторен орган;

- в несъстоятелност;

- в ликвидация;

- преобразувано;

- друго

Моля, посочете отговорите, които най-добре описват статуса на предприятието в рамките на отчетния период (възможен е повече от един отговор).

При отговор "друго" моля, пояснете в полето за коментари.

 

8.

Квалификация и опит на състава на одитния комитет.

съгласно приложение - таблица № 1

В колонка "Име, презиме, фамилия" моля, посочете имената на членовете и председателя на одитния комитет към 31 декември на отчетната година (възможно е добавяне на нови редове, ако съставът е повече от три лица).

Ако е имало промяна в състава през отчетната година, моля, в полето за коментари да посочите какви са промените.

 

9.

Брой заседания
на одитния комитет през отчетната година.

- 1

- 2

- 3

- повече от 3

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

10.

Колко пъти през отчетната година одитният комитет се е срещал с ръководството и с лицата, натоварени с общото управление?

- 0

- 1

- 2

- 3

- повече от 3

Моля, изберете един от възможните отговори. Въпросът се отнася за формални срещи, вкл. неприсъствено чрез конферентни връзки.

 

11.

Колко пъти през отчетната година одитният комитет се е срещал с регистрирания одитор/одиторско дружество?

- 0

- 1

- 2

- 3

- повече от 3

Моля, изберете един от възможните отговори. Въпросът се отнася за формални срещи, вкл. неприсъствено чрез конферентни връзки.

 

12.

Одитният комитет запознат ли е с резултатите от последната инспекция за контрол на качеството на дейността на регистрирания одитор/одиторско дружество, направена от КПНРО или ИДЕС?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

13а.

Одитният комитет обсъждал ли е с регистрирания одитор/одиторско дружество стратегията и плана за извършване на приключения одиторски ангажимент за предходната година?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

13б.

Одитният комитет обсъждал ли е с регистрирания одитор/одиторско дружество стратегията и плана за извършване на ангажимента за одит на финансовия отчет за последната година (отчетната за дейността на одитния комитет година)?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

14.

Одитният комитет обсъждал ли е с регистрирания одитор/одиторското дружество въпроси относно текущото изпълнение на одита?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

15а.

Одитният комитет обсъждал ли е с регистрирания одитор/одиторското дружество ключови одиторски въпроси за приключения одиторски ангажимент за предходната година?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

15б.

Одитният комитет обсъждал ли е с регистрирания одитор/одиторското дружество ключови одиторски въпроси за ангажимента за одит на финансовия отчет за последната година (отчетната за дейността на одитния комитет година)?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

16.

Външният одитор представил ли е допълнителен доклад до одитния комитет съгласно чл. 60 ЗНФО във връзка с приключилия през отчетната година одиторски ангажимент?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

17.

Одитният комитет обсъждал ли е с регистрирания одитор/одиторското дружество въпроси от допълнителния доклад на одитора съгласно чл. 60 ЗНФО?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

18.

Одитният комитет предприел ли е действия (препоръки) за изпълнение на дадените препоръки от одитора с допълнителния доклад по чл. 60 ЗНФО?

- няма препоръки;

- има препоръки и са предприети действия от одитния комитет и ръководството;

- има препоръки, предприети са действия от одитния комитет, но не са възприети от ръководството;

- има препоръки, но не са предприети действия нито от одитния комитет, нито от ръководството

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

19.

През отчетната година кой е извършил процедурата по подбор на регистриран одитор/одиторско дружество?

- одитният комитет;

- комисия по назначаване от предприятието;

- ръководството;

- не е извършван подбор/избор на регистриран одитор/одиторско дружество;

- продължен ангажимент с одитора от предходната година;

- извършен подбор от одитния комитет, но от общото събрание на акционерите/съдружниците е избран друг регистриран одитор;

- друго

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "друго" моля, пояснете в полето за коментари.

 

20.

Колко предложения са получени за участие в процедурата по подбор на регистриран одитор/одиторско дружество през отчетната година?

- 0

- 1

- 2

- 3

- повече от 3

Моля, изберете един от възможните отговори.

 

21.

Кой е направил препоръката за назначаване на регистриран одитор/одиторско дружество през отчетната година?

- одитният комитет;

- комисията по назначаване от предприятието;

- ръководството;

- не е правена препоръка за избор на одитор;

- друго

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "друго" моля, пояснете в полето за коментари.

 

22.

Колко регистрирани одитори/одиторски дружества е посочил одитният комитет в препоръката си към органа по назначаване при процедурата по подбор?

- 0

- 1

- 2

- повече от 2

Моля, обърнете внимание, че освен ако препоръката на одиторския комитет се отнася за подновяване на одитен ангажимент, тя се обосновава и следва да съдържа поне два варианта за избор на одитор, като одиторският комитет изразява надлежно обосновано предпочитание към един от тях.

При отговор, различен от 2, моля, пояснете в полето за коментари причините за това.

 

23.

Органът по назначаване избрал ли е одитора, към който одитният комитет е изразил своето обосновано предпочитание?

- да

- не

Моля, при отговор "не" пояснете в полето за коментари причините за това.

 

24.

Данни за регистрирания одитор/одиторското дружество, избрани през отчетната година.

- вид:

а) индивидуална практика;

б) одиторско дружество;

- три имена/наименование;

- рег. № от регистъра по чл. 20 ЗНФО

- вид (при съвместен одит):

а) индивидуална практика;

б) одиторско дружество;

- три имена/наименование (при съвместен одит)

- рег. № от регистъра по чл. 20 ЗНФО (при съвместен одит)

Моля, посочете имената (наименованието) и регистрационния номер на одитора.

 

25.

Откога регистрираният одитор е избран и изпълнява без прекъсване задължителен финансов одит в предприятието?

- 2020

- от 2019 г.

- от 2018 г.

- от 2017 г

- от 2016 г.

- от 2015 г.

- от 2014 г.

- от 2013 г.

- от 2012 г.

- друга година

 

- от 2020 (при съвместен одит)

- от 2019 (при съвместен одит)

- от 2018 (при съвместен одит)

- от 2017 (при съвместен одит)

- от 2016 (при съвместен одит)

- от 2015 (при съвместен одит)

- от 2014 (при съвместен одит)

- от 2013 (при съвместен одит)

- от 2012 (при съвместен одит)

- друга година (при съвместен одит)

 

Моля, посочете годината, в която одиторът/одиторското дружество е избран/о за първи път (забележка - само за последователни предходни години относно настоящия одитор).

При отговор "друга година" моля, пояснете в полето за коментари.

 

26.

С какъв мандат е назначен през отчетната година регистрираният одитор/одиторското дружество?

- 1 година

- 2 години

- 3 години

- 4 години

- 5 години

- 6 години

- 7 години

- повече от 7

 

- 1 година (при съвместен одит)

- 2 години (при съвместен одит)

- 3 години (при съвместен одит)

- 4 години (при съвместен одит)

- 5 години (при съвместен одит)

- 6 години (при съвместен одит)

- 7 години (при съвместен одит)

- повече от 7 (при съвместен одит)

Моля, посочете броя на годините, за които е избран одиторът съгласно решението на общото събрание на съдружниците/акционерите.

При отговор "повече от 7" моля, посочете конкретното число в колоната за коментари.

 

27.

За коя поредна година се изпълняват функциите на отговорен одитор по ангажимента за одит на финансовия отчет за предходната година (отчетната за дейността на одитния комитет година) от един и същ одитор?

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

- 6

- 7

- повече от 7

 

- 1 година (при съвместен одит)

- 2 години (при съвместен одит)

- 3 години (при съвместен одит)

- 4 години (при съвместен одит)

- 5 години (при съвместен одит)

- 6 години (при съвместен одит)

- 7 години (при съвместен одит)

- повече от 7 (при съвместен одит)

Моля, посочете броя на годините, през които без прекъсване е изпълнявал ангажименти за задължителен финансов одит отговорният одитор за ангажимента, приключен през отчетната година.

 

28.

Одитният комитет използвал ли е възможността за удължаване на мандата на досегашния регистриран одитор/одиторско дружество без извършване на нова процедура по подбор?

- да

- не

 

Моля, обърнете внимание, че въпросът се отнася за действия, изпълнени в рамките на отчетната година.

 

29.

Одитният комитет отказвал ли е през отчетната година одобрение за извършване на допълнителни услуги от регистрирания одитор/одиторското дружество?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "да" моля, пояснете в полето за коментар причините за това.

 

30.

Установявани ли са от одитния комитет заплахи за независимостта и обективността на външния одитор?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "да" моля, пояснете в полето за коментар какви заплахи са били установени.

 

31.

Когато е приложимо, какви са причините за установените заплахи за независимостта през отчетната година?

- в продължение на три или повече последователни финансови години регистриран одитор предоставя на одитираното от него предприятие, на дъщерните му предприятия, на предприятието майка допълнителни услуги, общата сума на възнагражденията за тези услуги надхвърля 70 % от средната сума на възнагражденията от задължителен финансов одит за последните три или повече последователни финансови години;

- общата сума на възнагражденията, платени от предприятие от обществен интерес през всяка от последните три последователни финансови години, надхвърля 15 % от общата сума на възнагражденията, получени от регистрирания одитор или одитора на групата;

- заплаха, свързана с личен интерес (заплахата, че финансов или друг интерес неправомерно ще повлияе върху преценката или поведението на регистрирания одитор);

- заплаха от проверка на собствената работа (заплахата, че регистрираният одитор няма правилно да оцени последиците от предходна преценка или дейност, или услуга, извършвана от него или от друго лице в рамките на одиторското предприятие, на което той ще разчита при формиране на преценка като част от задължителния финансов одит);

- заплаха от застъпничество (заплахата, че регистрираният одитор ще подкрепя позицията на ръководството на одитираното предприятие до степен, при която обективността му ще бъде поставена под съмнение);

- заплаха от фамилиарност (заплахата, че поради продължителни или близки взаимоотношения с ръководството на одитираното предприятие регистрираният одитор ще бъде твърде съпричастен към неговите интереси или твърде толерантен към неговата работа);

- заплаха от сплашване (заплахата, че регистрираният одитор ще бъде възпрепятстван от това да действа обективно поради действителен или възприеман като такъв натиск, включително опитите да се окаже неправомерно влияние върху регистрирания одитор);

- друго;

- неприложимо

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "друго" или "неприложимо" моля, пояснете в полето за коментари.

 

32.

Препоръчани ли са предпазни мерки от одитния комитет за ограничаване заплахите за независимостта и обективността на външния
одитор - съгласно чл. 66 ЗНФО или изискванията на Етичния кодекс на професионалните счетоводители?

- да

- не

- неприложимо

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "неприложимо" моля, пояснете в полето за коментари.

 

33.

В случай че са установени заплахи за независимостта и обективността на одитора, какви предпазни мерки са препоръчани от одитния комитет за ограничаването или елиминирането им?

- ползване на предложен от одитния комитет външен регистриран одитор за преглед на качеството преди издаване на одиторския доклад;

- прекратяване мандата на одитора;

- друго;

- неприложимо

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "друго" моля, пояснете в полето за коментари.

 

34.

През отчетната година има ли отказ за изпълнение на поет от външния одитор ангажимент за независим финансов одит?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "да" моля, пояснете в полето за коментари.

 

35.

Давани ли са препоръки от одитния комитет към ръководството за подобряване на системата за финансово отчитане в предприятието?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "да" моля, пояснете в полето за коментари.

 

36.

Давани ли са препоръки от одитния комитет към ръководството за подобряване на системите за вътрешен контрол и управление на риска в предприятието?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "да" моля, пояснете в полето за коментари.

 

37.

Давани ли са препоръки от одитния комитет към ръководството за подобряване на функцията вътрешен одит в предприятието?

- да

- не

- неприложимо

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговори "да" или "неприложимо" моля, пояснете в полето за коментари.

 

38.

Основни затруднения, които одитният комитет е имал при изпълнение на своите функции.

- комуникация с ръководството и с лицата, натоварени с общото управление на предприятието;

- комуникация с одитора;

- недостатъчно методически указания и насоки, свързани с работата на одитора;

- друго;

- няма

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "друго" моля, пояснете в полето за коментари (възможни са повече от един отговор).

 

39.

Имало ли е несъгласия между одитния комитет и регистрирания одитор относно посоченото от одитора в одиторския доклад?

- да

- не

Моля, изберете един от възможните отговори.

При отговор "да" моля, пояснете в полето за коментари.

 

40.

Когато е приложимо, моля, отговорете по кои елементи от одиторския доклад е имал несъгласия?

- ключови одиторски въпроси;

- параграф за обръщане на внимание;

- изразеното мнение;

- базата за изразяване на мнение;

- изявлението относно принципа "действащо предприятие";

- друго;

- неприложимо

Моля, изберете един от възможните варианти и пояснете в полето за коментари.

 

41.

Предложения относно комуникацията между одитния комитет и КПНРО.

 

Тук може да посочите Вашите предложения за осъществяване на по-добра и пълноценна комуникация между одитния комитет и КПНРО.

 

42.

Мнение за работата на одитния екип по приключения одиторски ангажимент за предходната година.

Съгласно приложение - таблица № 2

 

 


Приложение - Таблица № 1 (възможно е добавяне на нови редове, ако съставът е повече от три лица):



№ по ред

Състав на одитния

комитет

Квалификация и опит

От колко години е председател/член на одитния комитет

име, презиме, фамилия

колко години опит има в областта на счетоводството
и/или одита

външен ли е за и независим ли е от предприятието (ДА/НЕ)

вътрешен ли е за предприятието

(ДА/НЕ)

1.

Председател

 

- 0

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

- повече от 5

 

 

- от отчетната година

- от по-рано

2.

Член 1

 

- 0

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

- повече от 5

 

 

- от отчетната година

- от по-рано

3.

Член 2

 

- 0

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

- повече от 5

 

 

- от отчетната година

- от по-рано

...

...

...

...

...

...

...

Поле за коментар

 


Приложение - Таблица № 2


№ по ред

Мнение за работата на одитния екип по ангажимента

(Моля, изразете мнение относно работата на регистрирания одитор във връзка с изпълнения (приключен) през отчетната година ангажимент за задължителен финансов одит)

Въпрос

Мнение (Моля, изберете един от
отговорите)

високо ниво

средно ниво

задоволително ниво

ниско ниво

1.

Адекватност на числеността на екипа

 

 

 

 

2.

Адекватност на времевите ресурси за изпълнение на ангажимента

 

 

 

 

3.

Независимост на екипа

 

 

 

 

4.

Компетентност на екипа по специфични въпроси, произтичащи от предмета на дейност на предприятието и регулаторните изисквания

 

 

 

 

5.

Безпристрастност и обективност на екипа по изпълнение на ангажимента

 

 

 

 

6.

Обхват на комуникацията на екипа с одитния комитет

 

 

 

 

7.

Своевременност на комуникацията с одитния комитет

 

 

 

 


Приложение № 2 към чл. 6


№ по ред

Годишен доклад за дейността на одитния комитет

Предприятие от обществен интерес

 

рег. номер

дата

наименование

ЕИК


Промени настройката на бисквитките