Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 111 от 31.XII

РЕШЕНИЕ № 424 ОТ 17 ДЕКЕМВРИ 2020 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ЕЛЕКТРОННИ СЪОБЩЕНИЯ (ДВ, БР. 24 ОТ 2008 Г.)

 

РЕШЕНИЕ № 424 ОТ 17 ДЕКЕМВРИ 2020 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ЕЛЕКТРОННИ СЪОБЩЕНИЯ (ДВ, БР. 24 ОТ 2008 Г.)

Издадено от Комисията за регулиране на съобщенията

Обн. ДВ. бр.111 от 31 Декември 2020г.

На основание чл. 73, ал. 1, изречение второ от Закона за електронните съобщения Комисията за регулиране на съобщенията реши:

§ 1. В чл. 5 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Във връзка с разпоредбата на чл. 38, ал. 1 от Закона за електронните съобщения (ЗЕС) предприятията, уведомили комисията за намеренията си да осъществяват обществени електронни съобщения и вписани към 31 декември в публичния регистър по чл. 33, ал. 1, т. 1 от ЗЕС, са длъжни да предоставят на комисията годишен отчет за дейността по предоставяне на електронни съобщителни мрежи и/или услуги за изминалата година. Предприятията изготвят годишния отчет по образец на формуляр, утвърден от комисията, и го предоставят на комисията в срок до 15 март ежегодно чрез електронната система за онлайн въпросници."

2. В ал. 2 думите "до 31 януари" се заменят с "до 1 януари".

3. Алинея 3 се заличава.

§ 2. В чл. 5а се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) В 14-дневен срок от прекратяване на дейността по предоставяне на електронни съобщителни мрежи и/или услуги предприятието уведомява комисията, като подава уведомление по образец. В срок до 30 дни след подаването на уведомлението по предходното изречение предприятието предоставя на комисията чрез електронната система за онлайн въпросници отчет за дейността си по предоставяне на електронни съобщителни мрежи и/или услуги през годината, в която е подадено уведомлението. Отчетът се предоставя съгласно образец, утвърден от комисията."

2. Алинея 2 се заличава.

§ 3. Създава се чл. 5в:

"Чл. 5в. (1) Предприятията, уведомили комисията за намеренията си да осъществяват обществени електронни съобщения чрез услуги за пренос на данни (в това число достъп до интернет) и вписани към 1 юли в публичния регистър по чл. 33, ал. 1, т. 1 от ЗЕС, са длъжни да предоставят на КРС информация по образец на формуляр, утвърден от комисията. Предприятията предоставят информацията в срок до 15 август ежегодно чрез електронната система за онлайн въпросници.

(2) Образецът по ал. 1 се публикува на интернет страницата на комисията до 15 юли всяка година.

(3) В случаите, когато предоставената в срока по ал. 1 информация е непълна или неточна, предприятията са длъжни да представят необходимите корекции по нея не по-късно от 15 септември на текущата година."

Преходни разпоредби

§ 4. Годишният отчет за дейността по предоставяне на електронни съобщителни мрежи и/или услуги за 2020 г. може да се предостави и в електронна форма чрез документния портал на комисията в срок до 1.03.2021 г.

Промени настройката на бисквитките