Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 15.I

ПРАВИЛА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА РАБОТА НА ОРГАНИЗИРАН БОРСОВ ПАЗАР НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ (ДВ, БР. 55 ОТ 2020 Г.)

 

ПРАВИЛА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА РАБОТА НА ОРГАНИЗИРАН БОРСОВ ПАЗАР НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ (ДВ, БР. 55 ОТ 2020 Г.)

В сила от 15.01.2021 г.
Издадени от председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране

Обн. ДВ. бр.4 от 15 Януари 2021г.

§ 1. В чл. 166 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) Операторът може временно да преустанови функционирането на ЕСТ-ДД по отношение на някой от екраните за търговия, част от сегмент "Двустранни договори", при липса на ликвидност или по друга причина. Иницииране на преустановяване на функционирането на съответния екран на ЕСТ-ДД може да се предприеме от оператора след решение на борсовия съвет към "БНЕБ" - ЕАД. Операторът е длъжен да уведоми всички търговски участници и да публикува съобщение на интернет страницата си относно преустановяването на функционирането на съответния екран на ЕСТ-ДД, като предостави мотиви и посочи началния и крайния срок за преустановяването. Функционирането на съответния екран на ЕСТ-ДД се възстановява в първия работен ден след изтичане на периода, за който функционирането е преустановено."

Заключителни разпоредби

§ 2. Правилата за изменение и допълнение на Правилата за работа на организиран борсов пазар на електрическа енергия влизат в сила от деня на обнародването им в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките