Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 29 от 9.IV

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-23 ОТ 21.10.2016 Г. ЗА УСЛОВИЯТА, РАЗМЕРИТЕ И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ СЛУЖБА "ВОЕННА ИНФОРМАЦИЯ" (ДВ, БР. 87 ОТ 2016 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-23 ОТ 21.10.2016 Г. ЗА УСЛОВИЯТА, РАЗМЕРИТЕ И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ СЛУЖБА "ВОЕННА ИНФОРМАЦИЯ" (ДВ, БР. 87 ОТ 2016 Г.)

В сила от 09.04.2021 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.29 от 9 Април 2021г.

§ 1. В наименованието на наредбата думите "служба "Военна информация" се заменят със "Служба "Военно разузнаване".

§ 2. Навсякъде в наредбата думата "службата" се заменя със "Службата".

§ 3. В чл. 1, ал. 1, т. 1 думите "служба "Военна информация" се заменят със "Служба "Военно разузнаване".

§ 4. В чл. 5, ал. 1 след цифрата "V" се добавя "VII" и се поставя запетая.

§ 5. В чл. 6 ал. 1 се изменя така:

"(1) Допълнително месечно възнаграждение в размер 150 лв. се изплаща за работа във височинни райони на военнослужещите и цивилните служители, на които постоянните им работни места се намират в териториални структури, обекти или структурни звена, разположени във височинни райони извън населени места при надморска височина над 1200 м, или ако денивелацията между населеното място, в което те живеят, и района на териториалната структура, обекта или структурното звено, в което те служат/работят, е по-голяма от 800 м."

§ 6. В чл. 7 ал. 1 се изменя така:

"(1) Допълнително месечно възнаграждение в размер 30 лв. за живот и работа в отдалечени райони, определени със заповед на министъра на отбраната по предложение на директора на Службата, се изплаща на военнослужещите и цивилните служители, постоянно живеещи и служещи/работещи в населени места, в които са разположени териториални структури, обекти или структурни звена, ако населените места са отдалечени над 15 км от административните центрове на областите."

§ 7. В глава втора раздел VII се изменя така:

"Раздел VІІ

Допълнително възнаграждение за специфични условия при изпълнение на военната служба и за специфични условия на труд, свързани с осъществяването или осигуряването на разузнавателна дейност

Чл. 12. На военнослужещите и цивилните служители от Служба "Военно разузнаване" се изплаща допълнително месечно възнаграждение за специфични условия при изпълнение на военната служба и за специфични условия на труд, свързани с осъществяването или осигуряването на разузнавателна дейност при условия и по ред, определени в приложение № 1 (поверително)."

§ 8. В чл. 14, ал. 1 думите "служба "Военна информация" се заменят със "Служба "Военно разузнаване".

§ 9. Създава се чл. 16а:

"Чл. 16а. (1) Допълнителното възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност може да се изплаща четири пъти годишно - през април, юли и октомври за текущата година и през януари - за предходната година, при наличие на икономия от средства за персонал в бюджета на Служба "Военно разузнаване".

(2) Наличието на икономия от средства за персонал по бюджета на Служба "Военно разузнаване" за съответното тримесечие и възможностите за изплащане на допълнително възнаграждение по ал. 1 се установяват в края на всяко тримесечие и се докладват от заместник-директора, в чийто ресор е управлението на бюджета на Службата.

(3) Разходите за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати са в размер не повече от 30 на сто от разходите за заплати, възнаграждения и задължителни осигурителни вноски по бюджета на Службата."

§ 10. В чл. 17 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 2 се отменя.

2. В ал. 3 и 4 след думите "министъра на отбраната" се добавя "по предложение на директора на Службата".

§ 11. В § 1, т. 1 от допълнителната разпоредба се правят следните изменения и допълнения:

1. В буква "а" след думата "страната" се поставя запетайка и се добавя "произтичащи от специфичните мисии, задачи и дейности на Службата в системата за ранно предупреждение от външни заплахи".

2. Буква "б" се изменя така:

"б) повишени професионални изисквания и компетентности към подбора, подготовката, обучението и професионалното развитие на служителите за изпълнение на специфичните мисии, задачи и дейности на Службата;".

3. Буква "в" се изменя така:

"в) специфични изисквания, завишени критерии и характерни особености при осъществяване или осигуряване на разузнавателната дейност."

§ 12. Приложение № 1 към чл. 12 (поверително) се изменя съгласно приложение № 1 (поверително).

§ 13. Приложение № 2 към чл. 20 (поверително) се изменя съгласно приложение № 2 (поверително).

Заключителни разпоредби

§ 14. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките