Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 107 от 16.XII

РЕШЕНИЕ № 1034-НС ОТ 14 ДЕКЕМВРИ 2021 Г. ОТНОСНО ОБЯВЯВАНЕ НА ВЕНЦИСЛАВА МИЛЧОВА ЛЮБЕНОВА ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В ШЕСТНАДЕСЕТИ ИЗБОРЕН РАЙОН - ПЛОВДИВ, В 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

РЕШЕНИЕ № 1034-НС ОТ 14 ДЕКЕМВРИ 2021 Г. ОТНОСНО ОБЯВЯВАНЕ НА ВЕНЦИСЛАВА МИЛЧОВА ЛЮБЕНОВА ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В ШЕСТНАДЕСЕТИ ИЗБОРЕН РАЙОН - ПЛОВДИВ, В 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Издадено от Централната избирателна комисия

Обн. ДВ. бр.107 от 16 Декември 2021г.

С писмо вх. № НС-02-115 от 14.12.2021 г. на ЦИК е получено Решение на Народното събрание за избиране на министър-председател на Република България от 13 декември 2021 г., с което на основание чл. 84, т. 6 и чл. 108 от Конституцията на Република България народният представител Кирил Петков Петков от Шестнадесети изборен район - Пловдив, издигнат от коалиция "Продължаваме Промяната", е избран за министър-председател на Република България.

Съгласно чл. 68, ал. 2 от Конституцията на Република България народен представител, избран за министър, прекъсва пълномощията си за времето, през което е министър, като се замества по съответния ред.

На основание чл. 302, ал. 2 ИК следва да бъде обявена Венцислава Милчова Любенова под № 6 от листата на коалиция "Продължаваме Промяната" за народен представител на мястото на Кирил Петков Петков за времето, през което същият изпълнява функциите на министър-председател.

При възстановяване пълномощията на народен представител, избран за министър, се прекратяват пълномощията на обявения за избран с това решение народен представител.

Предвид горното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1, чл. 302, ал. 2 от Изборния кодекс във връзка с чл. 68, ал. 2 от Конституцията на Република България Централната избирателна комисия


РЕШИ:


Обявява за народен представител от Шестнадесети изборен район - Пловдив, Венцислава Милчова Любенова под № 6 от листата на коалиция "Продължаваме Промяната" на мястото на Кирил Петков Петков за времето, през което Кирил Петков Петков изпълнява функциите на министър-председател.

Решението да се обнародва в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките