Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 32 от 26.IV

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ "НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ "ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА" (ДВ, БР. 39 ОТ 2009 Г.)

 

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ "НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ "ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА" (ДВ, БР. 39 ОТ 2009 Г.)

В сила от 26.04.2022 г.
Издаден от министъра на транспорта и съобщенията

Обн. ДВ. бр.32 от 26 Април 2022г.

§ 1. В чл. 24 ал. 1 се изменя така:

"(1) В своята управленска дейност генералният директор се подпомага от трима заместник генерални директори."

§ 2. В чл. 40 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) Дирекция "Стратегическо развитие и инвестиционни проекти" се ръководи от директор, чиито правомощия се определят в утвърдена от генералния директор длъжностна характеристика и е на пряко подчинение на заместник генерален директор "Стратегия и инвестиции"."

§ 3. В чл. 41 ал. 1 се изменя така:

"(1) Управлението и изпълнението на инфраструктурни проекти в предприятието се осъществява от Звена за подготовка, управление и изпълнение на проекти (ЗПУИП), създадени за всеки конкретен проект, финансиран или планиран за финансиране от фондовете на ЕС, и са на пряко подчинение на заместник генерален директор "Стратегия и инвестиции"."

§ 4. В чл. 47 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) Дирекция "Обществени поръчки и административно обслужване" се ръководи от директор, чиито правомощия се определят в утвърдена от генералния директор длъжностна характеристика и е на пряко подчинение на заместник генерален директор "Администрация и международна дейност"."

§ 5. В чл. 49, ал. 2 след думата "характеристика" се добавя "и е на пряко подчинение на заместник генерален директор "Администрация и международна дейност"."

§ 6. В чл. 49г, ал. 1 основният текст се изменя така:

"(1) Отдел "Интегрирани инвестиционни проекти" е на подчинение на заместник генерален директор "Стратегия и инвестиции". Отделът управлява, организира, координира и контролира инвестиционния процес при изпълнение на инвестиционните програми и ново строителство, което не е включено в програмата за изпълнение на инвестиционни проекти от национално значение, и дейностите, свързани с него, като изпълнява следните функции:".

§ 7. В чл. 49д, ал. 1 основният текст се изменя така:

"(1) Отдел "Международна дейност" е на пряко подчинение на заместник генерален директор "Администрация и международна дейност" и изпълнява следните функции:".

§ 8. В чл. 49з, ал. 2 след думата "характеристика" се добавя "и е на пряко подчинение на заместник генерален директор "Администрация и международна дейност".

Заключителни разпоредби

§ 9. Правилникът влиза в сила от датата на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките