Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 86 от 28.X

РЕШЕНИЕ ЗА ИЗБИРАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТ НА ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

 

РЕШЕНИЕ ЗА ИЗБИРАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТ НА ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.86 от 28 Октомври 2022г.

Народното събрание на основание чл. 73 и чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 36 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Създава Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание в състав от 14 народни представители, избрани на паритетен принцип - по двама от всяка парламентарна група.

2. Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание (ДВ, бр. 109 от 2021 г.) става проект на Правилник за организацията и дейността на 48-ото Народно събрание. Срокът за писмени предложения от народните представители за изменения и/или допълнения в проекта е до 28 октомври 2022 г. включително. Комисията разглежда и обсъжда предложенията, изготвя и внася съответен доклад.

3. Избира ръководство и състав на Временната комисия, както следва:

Председател: Христо Георгиев Гаджев.

Членове: Росен Димитров Желязков, Никола Георгиев Минчев, Мирослав Николаев Иванов, Хамид Бари Хамид, Йордан Кирилов Цонев, Петър Николаев Петров, Цвета Валентинова Рангелова, Явор Руменов Божанков, Мая Йорданова Димитрова, Надежда Георгиева Йорданова, Людмила Николаева Илиева, Надежда Данаилова Самарджиева и Александър Георгиев Николов.

4. Комисията се избира за срок до окончателното приемане на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

-------------------------

Решението е прието от 48-ото Народно събрание на 25 октомври 2022 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Промени настройката на бисквитките