Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 86 от 28.X

РЕШЕНИЕ ЗА ЗАДЪЛЖАВАНЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ В СРОК ОТ СЕДЕМ ДНИ, ПРИ СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ, ДА ВНЕСЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВСИЧКИ ЗАКОНОПРОЕКТИ, НЕОБХОДИМИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЕЖДИННИТЕ ЕТАПНИ ЦЕЛИ ПО НАЦИОНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УС

 

РЕШЕНИЕ ЗА ЗАДЪЛЖАВАНЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ В СРОК ОТ СЕДЕМ ДНИ, ПРИ СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ, ДА ВНЕСЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВСИЧКИ ЗАКОНОПРОЕКТИ, НЕОБХОДИМИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЕЖДИННИТЕ ЕТАПНИ ЦЕЛИ ПО НАЦИОНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ, ВЪВ ВРЪЗКА С ПОДАВАНЕ КЪМ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ НА ИСКАНЕ ЗА ВТОРО ПЛАЩАНЕ КЪМ 31 ДЕКЕМВРИ 2022 Г.

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.86 от 28 Октомври 2022г.

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България


РЕШИ:


1. Задължава Министерския съвет в срок от седем дни, при спазване на законовите изисквания, да внесе в Народното събрание всички законопроекти, необходими за изпълнение на междинните етапни цели на Националния план за възстановяване и устойчивост, във връзка с подаване към Европейската комисия на искане за второ плащане към 31 декември 2022 г.

2. Задължава служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства да внесе в двуседмичен срок от приемане на решението обхватен анализ на риска по Националния план за възстановяване и устойчивост при прогнозни данни към 31 декември 2022 г., осъществен по метода на самооценката.

-------------------------

Решението е прието от 48-ото Народно събрание на 26 октомври 2022 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките