Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 95 от 29.XI

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА, СВЪРЗАНИ С ПОДПИСВАНЕТО И ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА МЕМОРАНДУМА ЗА 1 МЛРД. ДОЛАРА С GEMCORP HOLDINGS LIMITED И IP3 CORPORATION ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО С МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

 

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА, СВЪРЗАНИ С ПОДПИСВАНЕТО И ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА МЕМОРАНДУМА ЗА 1 МЛРД. ДОЛАРА С GEMCORP HOLDINGS LIMITED И IP3 CORPORATION ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО С МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ КИРИЛ ПЕТКОВ

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.95 от 29 Ноември 2022г.

Народното събрание на основание чл. 79, ал. 1 и 3 от Конституцията на Република България и чл. 37 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Създава Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на Меморандума за 1 млрд. долара с GEMCORP HOLDINGS LIMITED и IP3 CORPORATION от правителството с министър-председател Кирил Петков.

2. Временната комисия се състои от 14 народни представители, избрани на паритетен принцип - по двама от всяка парламентарна група.

3. Избира ръководство и състав на Временната комисия, както следва:

Председател: Десислава Цветанчова Трифонова.

Членове: Теменужка Петрова Петкова,

Венко Николов Сабрутев,

Иво Георгиев Атанасов,

Станислав Димитров Анастасов,

Рамадан Байрам Аталай,

Искра Михайлова Михайлова,

Стоян Николов Таслаков,

Драгомир Велков Стойнев,

Илиян Славейков Йончев,

Илина Симеонова Мутафчиева,

Димитър Георгиев Найденов,

Георги Атанасов Самандов,

Гален Симеонов Монев.

4. Временната комисия установява всички факти, свързани с подписването и прекратяването на Меморандума за 1 млрд. долара с GEMCORP HOLDINGS LIMITED и IP3 CORPORATION от правителството с министър-председател Кирил Петков.

5. Разглежда и анализира документи, свързани с установяване на съдържанието, страните, начина на подписване и целесъобразността на клаузите в подписания меморандум, както и всички документи, свързани с прекратяването на меморандума и извършените проверки.

6. Временната комисия изготвя доклад за резултатите от работата си и установените факти и обстоятелства.

7. Временната комисия се избира за срок от 1 месец.

-------------------------

Решението е прието от 48-ото Народно събрание на 23 ноември 2022 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Промени настройката на бисквитките