Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 6 от 20.I

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-310 ОТ 2014 Г. ЗА ПРЕНАЗНАЧАВАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 60 ОТ 2014 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-310 ОТ 2014 Г. ЗА ПРЕНАЗНАЧАВАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 60 ОТ 2014 Г.)

Издадена от министъра на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.6 от 20 Януари 2023г.

§ 1. В чл. 4а, ал. 5 се създава изречение второ: "Ръководителят на структурата по месторабота на служител, участващ в конкурентен подбор, е длъжен да осигури участието на служителя в подбора."

§ 2. Създава се нов чл. 4б:

"Чл. 4б. (1) За преназначаване на длъжности в дирекция "Специални операции и борба с тероризма" (ДСОБТ) при Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" (ГДЖСОБТ) и в звената по чл. 44 от ЗМВР от длъжности с друго направление на дейност органът по преназначаване по чл. 158 или чл. 159, ал. 1 от ЗМВР задължително със заповед обявява конкурентен подбор. Редът за провеждане на конкурентния подбор се определя със заповедта.

(2) В заповедта по ал. 1 се определят:

1. вакантните длъжности;

2. условията за участие;

3. необходимите документи за участие, място и срок за подаването им;

4. начин за провеждане, който задължително включва психологично изследване и изследване на физическата годност, които се провеждат по методики, утвърдени от министъра на вътрешните работи;

5. срок за провеждане;

6. състав на комисията за подбор.

(3) При провеждането на конкурентен подбор по ал. 1 се прилагат правилата на чл. 4а, ал. 3 - 8.

(4) Служителят, успешно завършил курса за професионална специализация, провеждан по реда на наредбата по чл. 170, ал. 5 и чл. 170а, ал. 2 от ЗМВР, се преназначава в ДСОБТ при ГДЖСОБТ и звената по чл. 44 от ЗМВР на длъжността, за която е кандидатствал."

§ 3. Досегашният чл. 4б става чл. 4в.

§ 4. В чл. 7, ал. 3, т. 3 след думата "конкурс" се добавя "или за които не е започнала процедура по преназначаване на държавен служител".

§ 5. В чл. 12, ал. 2 след думите "ниво на класифицирана информация за съответната длъжност" се добавя "и е изтекъл едногодишният срок за изпитване".

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 6. В тримесечен срок от влизането в сила на наредбата се предоставят за утвърждаване от министъра на вътрешните работи методиките по чл. 4б, ал. 2, т. 4 за:

1. психологично изследване - от Института по психология;

2. изследване на физическата годност за ДСОБТ при ГДЖСОБТ - от ДСОБТ при ГДЖСОБТ;

3. изследване на физическата годност за звената по чл. 44 от ЗМВР - от Академията на МВР, съгласувано с ръководителите на звената.

Промени настройката на бисквитките