Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 6 от 20.I

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № И-5 ОТ 15.05.2018 Г. ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МЕЖДУ НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА И МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ (ДВ, БР. 46

 

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № И-5 ОТ 15.05.2018 Г. ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МЕЖДУ НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА И МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ (ДВ, БР. 46 ОТ 2018 Г.)

В сила от 20.01.2023 г.
Издадена от министъра на отбраната и Националната служба за охрана

Обн. ДВ. бр.6 от 20 Януари 2023г.

§ 1. В чл. 2 ал. 2 се изменя така:

"(2) Оперативното взаимодействие се осъществява от началника на НСО и началника на отбраната, командирите/ръководителите на структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната или оправомощени от тях длъжностни лица."

§ 2. В чл. 3 се създава т. 6:

"6. охрана на членовете на Върховно главно командване при положение на война, военно положение или извънредно положение."

§ 3. Създава се раздел IV "Взаимодействие при охрана на членовете на Върховно главно командване при положение на война, военно положение или извънредно положение" с чл. 9:

"Раздел IV

Взаимодействие при охрана на членовете на Върховно главно командване при положение на война, военно положение или извънредно положение

Чл. 9. Взаимодействието при охраната на членовете на Върховно главно командване при положение на война, военно положение или извънредно положение се осъществява по ред и условия, определени в съвместна заповед на министъра на отбраната и началника на Националната служба за охрана (поверително!)."

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 4. Заповедта по чл. 9 се издава до три месеца от влизането в сила на инструкцията.

§ 5. Инструкцията влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките