Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 41 от 9.V

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 68 ОТ 3 МАЙ 2023 Г. ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 64 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2016 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА БРОЯ НА ПРИЕМАНИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ В ДЪРЖАВНИТЕ ВИСШИ УЧИЛИЩА И ЗА ПРИЕМАНЕ НА СПИСЪК НА

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 68 ОТ 3 МАЙ 2023 Г. ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 64 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2016 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА БРОЯ НА ПРИЕМАНИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ В ДЪРЖАВНИТЕ ВИСШИ УЧИЛИЩА И ЗА ПРИЕМАНЕ НА СПИСЪК НА ПРИОРИТЕТНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ НАПРАВЛЕНИЯ И НА СПИСЪК НА ЗАЩИТЕНИТЕ СПЕЦИАЛНОСТИ (ДВ, БР. 26 ОТ 2016 Г.)

В сила от 09.05.2023 г.

Обн. ДВ. бр.41 от 9 Май 2023г.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 6 се създава нова ал. 4:

"(4) За Академията на Министерството на вътрешните работи и за висшите военни училища министърът на образованието и науката може да предлага на Министерския съвет за утвърждаване и по-голям от определения по реда на чл. 5 брой на приеманите за обучение студенти по професионално направление "Национална сигурност" след мотивирано предложение на министъра на вътрешните работи, съответно на министъра на отбраната, за необходимостта от обучение на курсанти при условията на чл. 142, ал. 2 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, съответно на чл. 172 от Закона за Министерството на вътрешните работи, във връзка с кадрово обезпечаване на Министерството на отбраната, съответно на Министерството на вътрешните работи."

Заключителни разпоредби

§ 2. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките