Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 6 от 19.I

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ЕКСПЕРТНИЯ СЪВЕТ ПО БИОЦИДИ (ДВ, БР. 91 ОТ 2017 Г.)

 

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ЕКСПЕРТНИЯ СЪВЕТ ПО БИОЦИДИ (ДВ, БР. 91 ОТ 2017 Г.)

Издаден от министъра на здравеопазването

Обн. ДВ. бр.6 от 19 Януари 2024г.

§ 1. В чл. 5 се правят следните изменения:

1. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Председател на Експертния съвет по биоциди е директор на ресорната дирекция в Министерството на здравеопазването, определена да осъществява техническото обслужване на Експертния съвет по биоциди съгласно Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването, приет с Постановление № 55 на Министерския съвет от 2019 г. (ДВ, бр. 26 от 2019 г.), заместник-председател е експерт от Националния център по обществено здраве и анализи, а секретар - експерт от ресорната дирекция в Министерството на здравеопазването."

2. Алинея 6 се отменя.

§ 2. В чл. 7 се правят следните изменения:

1. В ал. 2 думите "техническите сътрудници" се заменят със "секретаря".

2. Алинея 6 се изменя така:

"(6) Секретарят на Експертния съвет по биоциди изготвя протоколи за заседанията на съвета, които се подписват от него и се утвърждават от председателя."

§ 3. В чл. 9, ал. 1 запетаята след думата "съвета" и думите "техническите сътрудници" се заличават.

§ 4. В чл. 12, ал. 3 запетаята след думата "секретаря" и думата "юриста" се заличават.

§ 5. Член 13 се изменя така:

"Чл. 13. Дейностите по чл. 11 се извършват при спазване на утвърдени от министъра на здравеопазването вътрешни правила за достъп и работа с информационните системи към Европейската агенция по химикали."

§ 6. Член 17 се изменя така:

"Чл. 17. (1) Секретарят на Експертния съвет по биоциди подпомага дейността на членовете на съвета, като:

1. въз основа на становищата по чл. 15, ал. 2 изготвя проект на писмо до заявителя, с което го уведомява за установените непълноти и за срока за тяхното отстраняване;

2. участва в изготвянето на проектите на актовете по чл. 3, ал. 2, т. 16 - 18;

3. изготвя проекти на придружителните писма, с които актовете по чл. 3, ал. 2, т. 16 - 18 се изпращат до заявителите.

(2) Секретарят на Експертния съвет по биоциди:

1. подготвя справки и информация, свързана с дейността на съвета, при поискване от председателя;

2. изготвя копия на документи, свързани с изготвянето на проекти на актовете по чл. 3, ал. 2, т. 16 - 18, и ги предоставя на председателя, юриста или членовете на съвета, когато е необходимо;

3. изпраща по електронен път до регионалните здравни инспекции издадените разрешения за предоставяне на пазара на биоциди и заповедите за отмяна на вече издадени разрешения;

4. води регистър на разрешените биоциди."

§ 7. В т. V от приложението към чл. 8 думите "§ 1, т. 1 от допълнителната разпоредба на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси" се заменят с "§ 1, т. 9 от допълнителните разпоредби на Закона за противодействие на корупцията".

Промени настройката на бисквитките