Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 7 от 23.I

ЗАПОВЕД № ЗМФ-24 ОТ 9 ЯНУАРИ 2024 Г. НА МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

 

ЗАПОВЕД № ЗМФ-24 ОТ 9 ЯНУАРИ 2024 Г. НА МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Издадена от министъра на финансите

Обн. ДВ. бр.7 от 23 Януари 2024г.

На основание чл. 169, ал. 4 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс нареждам:

1. Внасянето на всеки вид от публичните задължения, установявани от Националната агенция за приходите, до започване на принудителното им събиране се осъществява по четири вида банкови сметки на агенцията, обслужвани от Българската народна банка, както следва:

а) приходите на централния бюджет - за данъци и други задължения за централния бюджет, както и лихви върху тях - банкова сметка с IBAN: BG88 BNBG 9661 8000 1950 01 - за приходи от данъци;

б) приходи за социалноосигурителни фондове към Националния осигурителен институт - за задължителни осигурителни вноски и лихви върху тях за бюджета на Националния осигурителен институт - банкова сметка с IBAN: BG97 BNBG 9661 8000 1120 01 - за приходи за държавно обществено осигуряване;

в) приходи за Националната здравноосигурителна каса - за здравноосигурителни вноски и лихви върху тях за бюджета на Националната здравноосигурителна каса - банкова сметка с IBAN: BG16 BNBG 9661 8000 1121 01 - за приходи за здравно осигуряване;

г) вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване и лихви върху тях, включително вноски за фонд "Пенсии" в размера на осигурителната вноска за универсален пенсионен фонд и лихвите върху тях за лицата по чл. 4б от Кодекса за социално осигуряване - банкова сметка с IBAN: BG65 BNBG 9661 8000 1118 01 - за приходи за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

2. Правото на длъжника да заяви по чл. 169, ал. 4 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс кой вид публично задължение иска да погаси се упражнява чрез извършване на безкасово плащане по реда на чл. 178, ал. 5 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс по предвидената за съответния вид задължение банкова сметка по т. 1.

3. Когато сумата за погасяване на публичните задължения по чл. 169, ал. 4 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс се внася с картово плащане чрез терминално устройство ПОС в офис на Националната агенция за приходите или чрез предоставена от Националната агенция за приходите електронна услуга за плащане през виртуално терминално устройство на Националната агенция за приходите, правото на длъжника по чл. 169, ал. 4 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс да заяви кой вид публични задължения иска да погаси се упражнява при извършване на плащането чрез заявяване на вида на задълженията в заявление по образец съгласно приложението.

Заповед № ЗМФ-97 от 31.01.2018 г. на министъра на финансите се отменя.

Заповедта да се обнародва в "Държавен вестник" и да се публикува на интернет страниците на Министерството на финансите и Националната агенция за приходите.





Приложение към т. 3 от Заповед № ЗМФ-24 от 9 януари 2024 г. на министъра на финансите


ЗАЯВЛЕНИЕ

за извършване на безкасово плащане чрез терминално устройство ПОС в полза на:

…………………………………………………………………………………………………………………..

(име/наименование на задълженото лице)

 

ЕГН/ЛНЧ/Служебен № от регистъра на

Националната агенция за приходите

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЕИК по БУЛСТАТ/ЕИК по Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

Заявявам, че на основание чл. 178, ал. 6 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс желая да наредя с платежна карта чрез терминално устройство ПОС:

 

По сметка за

Сума за плащане

Приходи на централен бюджет

 

Приходи за социалноосигурителни фондове към Националния осигурителен институт

 

Приходи за Националната здравноосигурителна каса

 

Приходи за допълнително задължително пенсионно осигуряване

 

Принудително събиране на публични вземания

 

 

 

 

Дата: ............................                                      ЗАЯВИТЕЛ/НАРЕДИТЕЛ: .................................................

                                                                                                                    (име, фамилия, подпис)

 

 



Извадка от Неофициален раздел бр. 7 от 23.01.2024 г. на ДВ

Промени настройката на бисквитките