Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 99 от 22.XII

АКАДЕМИИ, УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ И ИНСТИТУТИ

355. - Научният и-т по хирургия - София, обявява конкурс за двама асистенти по анестезиология и реанимация (единият по чл. 68 КТ) към II секция при едноименната катедра със срок 1 месец от обнародването в Държавен в-к. Документи - в и-та, ул. Георги Софийски 1, тел. 51-87-11.

14705

424. - Информационният център по качеството - София, обявява конкурс за старши научен сътрудник II ст. по автоматизирани системи за преработка на информацията и управление (системи за телеобработка) със срок 2 месеца от обнародването в Държавен в-к. Документи - в центъра, бул. Г. А. Насър 52б, стая 626, тел. 68-13-73.

14386

2951. - ДФ "ЗММ" Технотроника - София, обявява към "Обособено производство" конкурси за научни сътрудници по: микропроцесорни системи за цифрово-програмно управление за металорежещи машини и роботи - трима; програмно осигуряване на цифрово-програмни управления - двама, със срок 1 месец от обнародването в Държавен в-к. Документи - във фирмата, бул. Черни връх 57, тел. 62-20-35.

14006

СЪДИЛИЩА

Бургаският районен съд, гр. колегия, призовава X.X.X. Рамос, с последен адрес Бургас, ул. Хан Аспарух 35, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 2.II.1990 г. в 10 ч. като ответник по гр. д. № 842/88, заведено от X.X.X. Де Ернандес, от Бургас, ул. Хан Аспарух 35, за развод. Ответникът да посочи съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

13995

Врачанският районен съд призовава X.X.X., с последен адрес с. Градешница, Врачанска община, Михайловградска област, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 2.II.1990 г. в 10 ч. като ответник по гр. д. № 895/88, заведено от X.X.X., от с. Градешница, за делба по ЗН. Призованият да посочи съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

11396

Омуртагският районен съд призовава X.X.X., с последен адрес Омуртаг, ул. Македонска 20, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 1.II.1990 г. и на 15.II с. г. в 8 ч. като ответница по гр. д. № 330/89, заведено от X.X.X., от Омуртаг, ул. Македонска 20, за делба. Ответницата да посочи съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

10118

II районен съд - София, гр. колегия, 12 състав, призовава Монжи Мосбахи, с последен адрес София, ул. Кавала, бл. 42, вх. В, ап. 40, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 7.II.1990 г. в 9 ч. като ответник по гр. д. № 492/89, заведено от X.X.X., от София, ул. Кавала, бл. 42, вх. В, ап. 40, за развод. Ответникът да посочи съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

10097

Пазарджишкият окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 526 от 11.ХII.1989 г. по ф. д. № 512/89 вписа във фирмения регистър Общинска агрофирма "Хеброс" със седалище Септември, с предмет на дейност: производство на селскостопанска продукция, търговия и услуги на колективни земеделски стопанства и населението в общината, страната и извън нея, изкупуване селскостопанска продукция от колективните земеделски стопанства, личния сектор и други стокопроизводители в общината и извън нея; агрохимическо обслужване на колективните земеделски стопанства и личните стопани в общината, изграждане малки мощности за преработка на селскостопанска продукция, инвестиране на средства в КЗС от свободните средства на фирмата според дяловото участие на реализираната чрез фирмата продукция; материално-техническо снабдяване с лимитни материали на фирмата и КЗС; правно обслужване; обучение и преподготовка на кадри, организиране почивното дело, и с уставен фонд 350 хил. лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

16117

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за фирми на обществени организации под № 16 от 25.Х.1989 г. Фирма на обществена организация "Център за ТНТМ Интеграл" със седалище София, община "Младост", ж. к. Младост 1А, с предмет на дейност: консултантска и информационна дейност по развитие на движението за ТНТМ в общината, провеждане обучение по проблемите на ТНТМ на дейци и ръководни кадри на това движение, обучение на младежта за работа с ЕИТ, провеждане на прегледи и изложби на ТНТМ, проучвания, разработки и сервиз на електронно-изчислителни системи, електронни модули, организиране на собствено производство или внедряване в други фирми и стопански организации, търговска дейност в страната и в чужбина със собствена продукция, лицензии и ноу-хау, маркетингова, развойна, инженерингова, проектантска стопанска дейност в страната и в чужбина, с уставен фонд 251 хил. лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X..

14443а

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 32 от 12.VII.1989 г. Дружествена фирма "Кожухарска мода ДФГ" със седалище София, община "Червена звезда", ул. А. П. Чехов 10, с предмет на дейност: обработка на кожи от всякакъв вид, изработване на кожено-кожухарски облекла, кожено-кожухарски изделия, търговия с кожи, кожени облекла, изделия от кожа, износ и внос на произвежданите стоки, модели, внос и износ на стоки, необходими за стопанската дейност на фирмата, без закупуване, обработка и производство на кожени облекла и други изделия от дивечови кожи и търговия с тях, и с уставен фонд 10 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

13384

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 72 от 20.ХI.1989 г. Дружествена фирма "БХТ" със седалище София, община "Оборище", ул. Оборище 61, с предмет на дейност: научноизследователска, внедрителска, инженерингова и маркетингова дейност в страната по създаване, трансфер и реализация на собствени биотехнологични хидролизни и химични технологии и продукти за нуждите на селското стопанство, животновъдството, промишлеността и бита, оползотворяване промишлени, битови и селскостопански отпадъци, прочистване битови, промишлени и речни води с цел опазване природната среда, и с уставен фонд 10 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

14707

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1158 от 12.Х.1989 г. Колективна фирма "Мартулков - атлас" със седалище София, община "Възраждане", бул. Г. Димитров 51, и с предмет на дейност: комплексно цялостно проучване и проектиране на нови, реконструкция, модернизация, ремонт, интериор и обзавеждане на обекти с производствено и извънпроизводствено предназначение, вкл. и авторски надзор; технологично проектиране (работни технологии); топографо-геодезични работи - попълване и поддържане планове; подробни градоустройствени планове - попълване и поддържане планове; чертожни копировъчни работи - копия от кадастрални, застрахователни и регулационни планове; дизайн - архитектурно-художествен; благоустрояване и благоустройствени планове на населени места, автоматизация на производствените процеси; машинноконструктивна част - нестандартно оборудване; макети; акустика и моделни изследвания; проектиране инженерни съоръжения в строителството; качествен технически контрол; изработване програмни продукти - проектиране, програмиране и внедряване и услуги, административно-правни въпроси без процесуално представителство, архитектурно-строителни, инженерно-строителни и инсталационни въпроси, аварии; строителство - жилищно, вилно; строително-монтажни работи за ново малкоетажно, средноетажно и многоетажно жилищно застрояване; надстрояване, пристрояване и преустройство; постройка за сезонно ползуване, стопански постройки, временни постройки, гаражи; техническо ръководство. Фирмата се представлява от X.X.X., а при отсъствие - от заместниците му X.X.X. и X.X.X..

13756

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1249 от 23.Х.1989 г. Колективна фирма "Апо" със седалище София, община "Младост", ж. к. Младост 1, бл. 71, вх. 2, и с предмет на дейност: автотаксиметрови услуги, заснемане и изготвяне планове на терени, довършителни строителни работи, електроженни и шлосерско-монтьорски услуги. Фирмата се представлява от X.X.X. и X.X.X..

13754

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 171 от 12.IV.1989 г. Колективна фирма "Спектротех" със седалище София, община "Триадица", бул. Емил Марков, бл. 1, и с предмет на дейност: разработване, производство, сервиз и ремонт на еспектрални, оптикоменични и оптикоелектронни уреди и апаратура, монтаж и пускане в действие спектрална апаратура с обучение за работа с нея, разработване методики за спектрален анализ, индивидуални и колективни курсове по спектрален анализ, консултации и лекционна дейност в областта на спектроскопията. Фирмата се представлява от X.X.X..

14017

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 480 от 6.VI.1989 г. Колективна фирма "Велев и синове" със седалище София, община "Подуяне", ул. Тодорини кукли, бл. 1, ап. 15, и с предмет на дейност: хотелиерство, ресторантьорство и производство и пласмент на сладкарски изделия. Фирмата се представлява от X.X.X., X.X.X. и X.X.X..

14025

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 559 от 29.VI.1989 г. Колективна фирма "Елвеко - Тоткови" със седалище София, община "Триадица", ул. Димитър Манов, бл. 27, вх. А, ап. 9, и с предмет на дейност: хотелиерска дейност и свързаните с нея предоставяне топли и студени напитки и закуски, транспортни услуги с лек пътнически автомобил на клиенти на хотела и други граждани и организации. Фирмата се представлява от X.X.X. и X.X.X. заедно и поотделно.

14008

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 949 от 25.IХ.1989 г. Колективна фирма "Рекламна къща студио ефир" със седалище София, община "Лозенец", ул. Орфей 2, ет. 3, ап. 9, и с предмет на дейност: набиране реклами, предназначени за излъчване по радиото и телевизията, и организиране ревюта. Фирмата се представлява от X.X.X..

14040

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми под № 35 от 20.Х.1989 г. Дружество с ограничена отговорност (ООФ) със седалище София, община "Лозенец", ул. Филип Кутев 4, с предмет на дейност: изкупуване живи нутри, зайци и други животни, кожи от нутри, зайци, диворастящи плодове, билки, гъби, фазани, водоплаващи птици, риба, жаби, охлюви, изкупуване фуражи и спомагателни материали, свързани с предмета на дейност; производство и селекция на нутри, зайци и други подходящи за разплод животни, кожи, месо, диворастящи плодове, билки, гъби, риба, жаби; клане и заготовка на фазани и водоплаващи птици, изработка на готови облекла и изделия от нутри, зайци, ценни видове кожи; производство на фуражи, плодове и зеленчуци, строителни услуги на обществени, помощни, лични стопанства и граждани; пласмент и търговия на едро и дребно чрез собствена магазинна мрежа с изкупената, преработена и произведена стока, и с уставен фонд 350 хил. лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

14139

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми с ограничена отговорност под № 57 Дружествена фирма с ограничена отговорност - рисково-иновационна търговска фирма "Интелектинопродукт" - ООФ, със седалище София, община "Оборище", бул. Владимир Заимов 58, ет. 3, с предмет на дейност: инвестиране, създаване, развойна, посредническа, инженерно-внедрителска, стопанска, научноизследователска, консултантска, информационна дейност, трансфер и инженеринг на иновационни продукти на интелектуалната собственост в страната и в чужбина, а именно: издирване, генериране, доразработване, експериментиране на идеи и превръщането им в интелектуален продукт, създаване и внедряване на иновационни продукти, вкл. надскачане на "ниво", придобиване правото на собственост върху продукти на интелектуалната собственост и трансфер, маркетингова, инвестиционна, инженерингова, развойна, научно-изследователска, консултантска, лицензионна и търговска дейност в страната и в чужбина, лизинг, свързан с дейността на фирмата, създаване програмни колективи и малки "венчърни" рискови предприятия, осъществяване представителство, посредничество, агентство и сдружаване със социалистически и несоциалистически фирми и организации, икономически и правни услуги в областта на иновациите, обучение на новатори, специалисти и менажери, създаване научни паркове и на иновационно-информационна банка за идеи, изобретения, рационализации, лицензии, разработки, внедряване, внедрители, производители и ефект, посредническа дейност и реклама, дизайн, изложби, търгове на продукти на интелектуалната собственост, реализация и спонсорство на опитни образци, пробни и малки серии, с уставен фонд 150 000 лв. и се представлява от инж. X.X.X..

16756

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1275 от 24.Х.1989 г. Колективна фирма "Есмат" със седалище София, община "Младост", ж. к. Младост 3, бл. 307, вх. 3, и с предмет на дейност: разработка и проектиране елементи за строителна механизация, автоматизация и топлофикация; производство и продажба на специализирани възли и елементи от малки серии и експериментално прилагане в строително-монтажната практика; инженерингова дейност с разработка и продажба на програмни продукти. Фирмата се представлява от X.X.X..

14034

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1307 от 2.ХI.1989 г. Колективна фирма "СС Божкови" със седалище София, община "Сердика", ул. Странджа 121, и с предмет на дейност: производство и пласмент на облекло, рекламни сувенири от текстил и кожа (без влагане дивечови кожи). Фирмата се представлява от X.X.X.-X. и X.X.X..

14010

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1308 от 1.ХI.1989 г. Колективна фирма "Юве" със седалище София, община "Студентска", ул. Волоколамско шосе 51, и с предмет на дейност: автомонтьорски услуги, диагностика на двигатели на стенд, реглаж на фарове, основен ремонт на двигатели и трансмисии, газозаварки, пароструйно миене на МПС, смяна на масла, транспортни услуги. Фирмата се представлява от X.X.X., а в негово отсъствие от X.X.X. или X.X.X..

14038

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1315 от 31.Х.1989 г. Колективна фирма "Григоров и син - експрес" със седалище София, община "Червена звезда", ул. Антон П. Чехов 48, и с предмет на дейност: автотранспортни и автомонтьорски услуги. Фирмата се представлява от X.X.X. и X.X.X. поотделно.

14023

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1316 от 31.Х.1989 г. Колективна фирма "Метсистем" със седалище София, община "Оборище", ул. Поп Богомил 2, вх. А, и с предмет на дейност: консултации, експертизи, проектиране в областта на строителството и строителната промишленост; развитие на системите, изделията, технологиите в строителството и строителната промишленост и производство на строителни изделия; монтаж, поддръжка и ремонт на телефонни централи и мрежи. Фирмата се представлява от X.X.X..

14024

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1318 от 31.Х.1989 г. Колективна фирма "Ревекс" със седалище София, община "Искър", ж. к. Дружба, бл. 22, вх. Д, ап. 75, и с предмет на дейност: проектиране, разработка, производство, монтаж, поддръжка и ремонт на битова и промишлена електроника и микропроцесорна техника; разработка на програмни продукти; научно-техническа консултация в областта на проектирането на електронна и микропроцесорна техника; дизайн; търговия с изделия, производство на фирмата. Фирмата се представлява от X.X.X., X.X.X. и X.X.X. заедно и поотделно.

14041

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1321 от 31.Х.1989 г. Колективна фирма "Култивирани гъби" със седалище София, община "Кремиковци", кв. Бухово, общежитие "Христо Смирненски", и с предмет на дейност: производство, бланширане, дълбочина, преработка, търговско-пласментна реализация на гъби. Фирмата се представлява от X.X.X..

14030

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1335 от 26.Х.1989 г. Колективна фирма "Теро" със седалище София, община "Подуяне", кв. "Хаджи Димитър", бл. 55б, вх. Б, и с предмет на дейност: производство и реализация на рязан цвят, луковица, посадъчен материал и семена, аранжиране кашпи за предприятия, учреждения, организации и фирми, таксиметрови превози и транспортни автомобилни услуги. Фирмата се представлява от X.X.X. и X.X.X..

14032

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1393 от 3.ХI.1989 г. Колективна фирма "Кентавър" със седалище София, община "Кремиковци", кв. Враждебна, ул. 58 № 5, и с предмет на дейност: презапис на аудиокасети. Фирмата се представлява от X.X.X. и X.X.X..

14031

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1378 от 4.ХI.1989 г. Колективна фирма "Тенс" със седалище София, община "Красно село", ул. Коста Петров, бл. 196, и с предмет на дейност: направа и продажба на кафе, сок, чай, гофрети, сандвичи, както и продажба на захарни изделия и цигари без кулинарна преработка на хранителни продукти. Фирмата се представлява от X.X.X., а в негово отсъствие от X.X.X..

14018

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1301 от 30.Х.1989 г. Колективна фирма "Експрес - Сарафов" със седалище София, община "Сердика", ж. к. Банишора, бл. 26, вх. Б, и с предмет на дейност: продажба на кафе, безалкохолни напитки, готови сладкарски изделия, сандвичи и грил; превоз на товари и хора с моторни превозни средства и товарно-разтоварна дейност. Фирмата се представлява заедно и поотделно от X.X.X. и X.X.X..

13732

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1196 от 12.Х.1989 г. Еднолична фирма "ЗСТ - Дъга" със седалище София, община "Оборище", бул. Дондуков 70 - партера, и с предмет на дейност: производство и реализация на заводски самозалепващи се табели. Фирмата се представлява от X.X.X..

14894

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 63 от 12.Х.1989 г. Дружествена фирма "Асис - абонаментен сервиз и информационни системи" със седалище София, община "Красно село", ул. Ив. Рилски 36, и с предмет на дейност: абонаментно сервизно обслужване на електронни системи и апарати в гаранционен и извънгаранционен срок, производство на български и чуждестранни фирми; разработване и внедряване информационни системи с използуване на електронноизчислителна техника; разработване самостоятелни програмни продукти; изработване на детайли и изделия, необходими за сервизното техническо обслужване. Фирмата е с уставен фонд 11 500 лв. и се представлява от X.X.X..

14436

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1341 от 26.Х.1989 г. Еднолична фирма "Белия слон" със седалище София, община "Красно село", бул. 9 септември 124, вх. А, и с предмет на дейност: търговия със стоки за народно потребление - кинкалерия, пасмантерия, детски играчки, домашни потреби, парфюмерия, бижутерия без златни и сребърни бижута и скъпоценни камъни, кожени изделия, конфекция на трикотажни и памучни изделия и сувенири. Фирмата се представлява от X.X.X..

14042

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1431 от 10.ХI.1989 г. Еднолична фирма "Йон" със седалище София, община "Витоша", ул. Кирил Янев 40, бл. 40, вх. А, ап. 1, и с предмет на дейност: лек таксиметров превоз с автомобил. Фирмата се представлява от X.X.X..

14037

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1360 от 1.ХI.1989 г. Еднолична фирма "Пролет - СД" със седалище София, община "Триадица", ул. Е. Телман 25, и с предмет на дейност: инженеринг, ноу-хау, проектиране, конструиране, размножаване кройки, технология и внедряване модели облекла и специфични спортни артикули по възлагане на други фирми и организации; производство и реализация чрез търговия със специфични спортни артикули (платна за сърф, делтаплан, сбруя, балони, спортни сакове) и организиране рекламна дейност по възлагане на други фирми чрез посочените производства; услуги на граждани - облекла по поръчка, илици, оверлог; производство на аксесоари към облеклото - изкуствени цветя, колани, шалове. Фирмата се представлява от X.X.X..

14033

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1377 от 4.ХI.1989 г. Еднолична фирма "Инженерингово бюро - X.X." със седалище София, община "Сердика", ул. Козлодуй 148, и с предмет на дейност: научно проучване, проектиране и внедряване безотпадни технологии и инсталации в химичната, биотехнологичната, хранително-вкусовата промишленост за пречистване битови и промишлени води и опазване околната среда. Фирмата се представлява от X.X.X..

14028

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 7 и 9 ЗКО вписа в кооперативния регистър под № 86 от 17.Х.1989 г. Кооперация "Идея и изпълнение" със седалище София, община "Оборище", ул. Г. Раковски 99, и с предмет на дейност: проектиране и изпълнение на пространствено и графично оформяне на интериори и екстериори, рекламна дейност, графичен и пластичен дизайн. Кооперацията се представлява от председателя X.X.X., а в негово отсъствие - от зам.-председателите: X.X.X. и X.X.X..

13

Промени настройката на бисквитките