Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 102 от 21.XII

ОБЯВЛЕНИЯ И СЪОБЩЕНИЯ

СЪДИЛИЩА

Великотърновският окръжен съд призовава X.X.X. с последен адрес с. Първомайци, Ловешка област, кв. № 1, ул. Днепър 3, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 29.I.1991 г. в 8 ч. като ответник по гр. д № 456/90, заведено от КСЗС "Епос" - Трън, за неизпълнение на договор. Ответникът да посочи съдебен адрес в района на съда, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

15535

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми под № 4124 от 29.ХI.1990 г. дружествена фирма с ограничена отговорност "Алфа - Мар" със седалище Варна, с предмет на дейност: транспортни и таксиметрови услуги в страната и в чужбина по суша, въздух и вода; производство, предлагане и продажба на основни и допълнителни туристически услуги и мероприятия, експлоатация на хотелски вериги, комплекси и частен жилищен фонд, заведения за хранене и развлечения, барове, дискотеки, игрални казина; туристическо-рекламна, импресарска и комисионна дейност в страната и в чужбина; производство, изкупуване и пласмент на селскостопанска продукция; промишлено производство, ново строителство, инженерингова, лизингова, научноразвойна, проектантска и маркетингова дейност в сферата на индустрията и технологиите, селското стопанство, хранително-вкусовата и леката промишленост, полиграфията, търговията, транспорта и туризма, спорта и атракциите в страната и в чужбина; търговия на едро и дребно, внос и износ, експлоатация на търговска и складова мрежа; представителска и посредническа дейност, агентиране, брокетиране, логистика; научноизследователска, развойна и внедрителска дейност, проектиране, внедряване, експлоатация и инженеринг на програмни продукти в областта на изчислителната техника, електрониката и телекомуникациите; банково дело и инвеститорска дейност; организиране на забавни, логически, електронни и тихи игри срещу заплащане; на спортни състезания, конкурси, турнири, игри, лотарии и залагания за спортни прояви; на конгреси, конференции, симпозиуми; на реклами, ревюта, изложби, базари; шев и пласмент на модни и бутикови облекла; сервизно-ремонтна дейност на автомобили, ел. уреди, радио- и телевизионна техника, електронна техника; машинописни, размножителни, телефаксни услуги и електронна информация; радио- и телевизионно излъчване (след разрешение на съответния компетентен държавен орган), и с уставен фонд 52 500 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

15547

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 3331 от 29.ХI.1990 г. дружествена фирма "СИМ и ТОН" със седалище Варна, с предмет на дейност: транспортни услуги - превоз на пътници и товари по суша, въздух и вода, туристически услуги, хотелиерство, ресторантьорство, производство на стоки и услуги, търговска дейност, посредничество, комисионерство и агентство, спедиторска дейност, представителство на месни и чуждестранни лица и фирми в страната и в чужбина, импресарска дейност, организиране и провеждане на изложби, базари, конгреси, симпозиуми и др., организиране и провеждане на курсове и обучение, производство и преработка на селскостопанска продукция (растителна и животинска), даване на вещи под наем, атракционна дейност, консултантски услуги, рекламна и издателска дейност (без книгопечатане), външноикономическа дейност във връзка с предмета на дейност, и с уставен фонд 50 хил. лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

15539

Великотърновският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 4.ХII.1990 г. по ф. д. № 3834/90 регистрира държавна фирма "Домат" със седалище с. Джулюница, Ловешка област, с предмет на дейност: изкупуване, преработка и реализация на селскостопанска продукция, месни, зеленчукови и плодови консерви, плодови и зеленчукови концентрати и сокове; транспортни услуги по предмета на дейност; търговска дейност в страната и в чужбина, в основна сфера на дейност - хранително-вкусова промишленост, и с уставен фонд 2 907 хил. лв. Фирмата се представлява от временно управляващия X.X.X.. От обнародването в "Държавен вестник" на решението за регистриране на фирмата се прекратява дейността на КЗ "Домат" - с. Джулюница, като фирмата поема активите и пасивите му по баланса към 30 септември 1990 г. съгласно разделителния протокол.

15551

Габровският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1486 от 5.ХI.1990 г. по ф. д. № 1378/90 вписа във II регистър акционерна фирма "Надекс" със седалище гр. Севлиево, Ловешка област, с предмет на дейност: производство на керамични изделия и на резервни части; сервизна, комисионерска и представителска дейност в страната и в чужбина; външнотърговски, финансови, специфични и реекспортни операции; туристически и хотелски услуги; обществено хранене; търговска, маркетингова, консултантска, инженерингова, спедиторска, транспортна, рекламна дейност, и с уставен фонд 6 000 000 лв., разпределен на 12 000 акции с номинална стойност 500 лв. Акционерната фирма се представлява от X.X.X..

15569

Михайловградският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност регистрира под № 5 от 11.ХII.1990 г. дружествена фирма с ограничена отговорност "Агромед" - ООФ, със седалище с. Медковец, Михайловградска област, и с предмет на дейност: изкупуване от страната и чужбина суровини за преработка; производство на суровини и стоки за задоволяване потребностите на населението и продажба на същите на други фирми и организации в страната и в чужбина; разкриване на фирмени магазини в страната; финансиране и изграждане на комплектни обекти за производство на стоки за широко потребление и услуги чрез внедряване на съвременни, високо-производителни, екологично чисти производствени и управленски технологии; организиране на мотелна дейност в страната, туристически обекти за летен и зимен туризъм за български и чуждестранни граждани; търговия с наши и чуждестранни стоки за български левове и чужда валута, спазвайки правните норми на страната и разпорежданията на компетентните органи; извършване проектантска, инженерингова и консултантска дейност; реализиране на бартерни сделки; производство на лекарствени суровини, етерични масла и търговия с тях; търговия, в т. ч. комисионна и консигнационна, с шевни машини, плетачни и други машини и апарати и резервни части, както и други галантерийни и пасмантерийни стоки от страната и от внос; извършване на транспортни услуги; даване на административно-правни услуги без процесуално представителство; регистриране на фирми и създаване на управленски системи за тях и други организации; ремонтно-строителни, монтажни и сервизни услуги; за извършване на дейностите си фирмата може да създава свои поделения в страната, както и да разкрива представителни бюра в чужбина, и с уставен фонд 350 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

15537

Софийският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1721 от 15.ХI.1990 г. по ф. д. № 1775/90 вписа във V регистър под № 70, т. II, стр. 97, дружествена фирма "ИНСТ - техник" със седалище с. Божурище, Софийска област, с уставен фонд 11 000 лв. и с предмет на дейност: проектантска, инженерингова, производствена дейност и сервизни услуги в строителството, промишлеността, селското стопанство, транспорта и туризма, търговски и маркетингови проучвания и услуги на български и чуждестранни юридически и физически лица, свързани с внос и износ на суровини, полуфабрикати и готови изделия от селското стопанство, промишлеността и други отрасли на икономиката, производство и търговия с бутикови стоки и уникати, антиквариат, разработване на технико-икономически анализи и обосновки за реконструкция, модернизация и ново строителство на промишлени, граждански, селскостопански, туристически и транспортни обекти, маркетингово, търговско, финансово, правно и административно обслужване на юридически и физически лица, счетоводни консултации и услуги по организацията и управлението на финансите, изготвяне и предоставяне на информационни материали в областта на стопанството и действуващите в страната нормативни актове, вътрешно- и външнотърговска дейност, посредническа, представителна и агентска дейност, посредническа, представителска и агентска дейност от всякакъв вид в страната и в чужбина, реекспортни, бартерни, лизингови, финансови, валутни и борсови сделки, изложбена, фотографска, концертна, импресарска, продуцентска, организационна, маркетингова и търговска дейност в областта на изкуството, културата и дизайна, разработване на програмно-технически и информационни системи и услуги с тях, шефмонтаж, сервиз и абонаментно обслужване на сгради и съоръжения. Фирмата се представлява от X.X.X..

15472

Старозагорският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 20.ХI.1990 г. по ф. д. № 2468/90 вписа в регистъра за държавните фирми дъщерна фирма "Летище - Стара Загора" със седалище Стара Загора към фирма БГА "Балкан" - София, с предмет на дейност: изпълнение на държавните функции по развитие на летището и безопасна експлоатация, техническо обслужване на летателни апарати, рульожки и перон, за обслужване на летателни апарати, осигуряване на аварийноспасително и противопожарно обслужване, техническо обслужване на визуалните средства за навигация, зареждане с горива и смазочни материали, даване под наем за експлоатация и рекламни нужди на сгради, помещения и площи, развитие, собствена ефективно обслужваща търговска и производствена дейност, поддържане, ремонт и експлоатация на обекти със социално предназначение, развитие на транспортни услуги, таксиметрови превози, вкл. и под формата на рент-а-кар, резервация и продажба на билети чрез гражданските бюра в Стара Загора, Хасково, Ямбол и обслужване на пътници, багажи, товари и поща, и с уставен фонд 482 201 лв., като поема съответната част от активите и пасивите на Летищен комплекс - Бургас, по баланса му към 25 юли 1990 г., който се прекратява като юридическо лице от обнародването на решението за регистриране на фирмата в "Държавен вестник". Фирмата се представлява от временно управляващия X.X.X..

15565

Старозагорският окръжен съд обявява, че в обявление № 15039 (ДВ, бр. 95 от 1990 г.) се прави следната поправка: думите "по баланса й към 30 ноември 1990 г." да се четат: "по баланса й към 30 септември 1990 г."

15562

Хасковският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 20 от 9.ХI.1990 г. дружествена фирма "Дени - 6" със седалище Хасково, ул. Изток 8-12, вх. Б, ет. 7, ап. 52, с предмет на дейност: производствена, строителна, проектантска, научноизследователска, консултантска, конструкторска, технологична, внедрителска, инвестиционна, инженерингова, търговска (в т. ч. външнотърговска), консигнационна, посредническа (включително и при продажба на ноу-хау), маркетингова, рекламна и сервизна дейност в страната и в чужбина в областта на електрониката, машиностроенето, металургията, химията, леката и хранително-вкусовата промишленост, строителство и други отрасли и промишленост, вкл. стоките за бита от изброените отрасли: производство, събиране и преработка на билки, производство, събиране, изкупуване, преработка и търговия в страната и в чужбина със селскостопанска продукция (плодове, зеленчуци, гъби, цветя, декоративни растения, пчелни продукти, кожи, птици, животни и животински продукти, фъстъци и др.), класически, реекспортни и други специфични външнотърговски операции, изкупуване, преработка и продажба на вторични суровини, свръхнормативни запаси и залежали стоково-материални ценности, търговско-посредническа дейност (при издадено разрешение от надлежен държавен орган), информационна, преводаческа, машинописна и консултантска дейност, спедиторска и транспортна дейност, лек таксиметров превоз и транспорт, изграждане, оборудване и експлоатиране на консигнационни складове, търговия с оборудване, машини, използвани съоръжения и транспортни средства, търговско представителство, посредничество и агентство в страната и в чужбина, производство на пластмасови изделия, лизингова дейност, вътрешна търговия на едро и дребно в собствени и наети магазини за продажба срещу конвертируема валута (при спазване на валутния режим), организиране на заведения за обществено хранене, ресторантьорство, хотелиерска дейност (вътрешен и международен туризъм) в собствени и наети сгради, мотели и къмпинги, дървопреработка, производство на дървени изделия (в т. ч. мебели и мека мебел), внос на материали за мебелното производство, организиране на производство и снабдяване за създаване на творби на изкуството, сувенири и произведения на художествените занаяти (без влагане на скъпоценни камъни и благородни метали) и народното творчество, търговия с тях на комисионни и консигнационни начала, вкл. чрез откриване на фирмени галерии и представителства в страната и в чужбина, импресарска, печатарска и издателска дейност в страната и в чужбина без печат, сервизна дейност, производствена и търговска дейност с промишлени стоки, селскостопански продукти, стоки на хранително-вкусовата промишленост, стоки за бита, мебели, канцеларски материали, облекла и дизайн, и с уставен фонд 12 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

15529

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за фирми на обществени организации под № 89 от 11.ХII.1990 г. фирма на обществена организация "Издателска къща "Списание Пламък" със седалище София, община "Средец", ул. Ангел Кънчев 5, и с предмет на дейност: издаване на списание "Пламък", неговите притурки и други периодични и непериодични печатни издания; копродукция за периодични и непериодични печатни издания с чужди и български издателства; полиграфически услуги; местна и световна книгопоща, абонаментно книгоразпространение на периодични и непериодични печатни издания; антиквариат (без паметници на културата, благородни метали и скъпоценни камъни), компактдискове, грамофонни плочи и други носители на информация, както и търговия с произведените периодични и непериодични печатни издания и други носители на информация; рекламна и маркетингова дейност; външнотърговска дейност - внос и износ, бартерни сделки, реекспорт; търговия с произведения на изкуството (без паметници на културата); комплексни таксиметрови транспортни услуги на хора и товари в страната и в чужбина; посредническа дейност; представителства на книгоиздателски фирми и лица; изработка на гумени и метални печати и продажба, ксероксни услуги. Фирмата е с уставен фонд 450 000 лв. и се представлява от X.X.X..

15514

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за акционерни фирми под № 189 от 14.ХI.1990 г. акционерна фирма "Металком АФ" със седалище София, община "Кремиковци", кв. Ботунец, и с предмет на дейност: иновационна дейност, трансфер на технологии, ноу-хау, лицензии, маркетинг, консултинг, инженеринг, обучение, квалификация и преквалификация на кадри, проектантска дейност, рекламна дейност (без кино и собствен печат), вътрешно- и външнотърговска дейност. Прекратява съществуването си като юридическо лице фирмата на обществена организация "ЦТНТМ - МЕТАКОМ", като всичките й права и задължения, активи и пасиви се поемат от АФ "Металком", считано от деня на обнародването й в "Държавен вестник". Фирмата е с уставен фонд 1 500 000 лв. и се представлява от X.X.X..

15464

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за чуждестранни фирми под № 68 от 21.ХI.1990 г. чуждестранен филиал "Юнайтед" със седалище София, община "Младост", бл. 318, вх. Г, ет. 6, и с предмет на дейност: производствена и инвестиционна дейност в областта на електрониката, медицинската техника, електротехниката и в селското стопанство; внос на материали - суровини и оборудване за собствено производство; износ на собствено произведена продукция. Фирмата е с уставен фонд 450 000 лв. и се представлява от Мустафа Хассан Радуан.

15672

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми с ограничена отговорност под № 75 от 28.ХI.1990 г. дружествена фирма с ограничена отговорност "Булис" със седалище София, община "Сердика", ул. Първа българска армия 133, и с предмет на дейност: производство, инсталиране и експлоатация на съоръжения, машини и оборудване в областта на отдиха и туризма, строителство и експлоатация на хотелско-туристически комплекси, офиси, търговски и промишлени обекти, търговска дейност, свързана с осъществяване целите на дружеството. Фирмата е с уставен фонд 686 614 лв. и се представлява от Хаун Гонсален Поло и X.X.X. заедно и поотделно.

15670

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 282 от 18.VI.1990 г. дружествена фирма "Компитком" със седалище София, община "Лозенец", ул. Кожух планина 1А, ет. 5, и с предмет на дейност: инженерна, консултантска и инженерингова дейност, проучване, проектиране, реконструкция и модернизация - изпълнение на ново строителство и строително-ремонтни работи на жилищни, промишлени и селскостопански сгради, проектиране, геодезични, регулационни и регулационно-застроителни планове и извършване вертикална планировка на терени, търговско-икономическа, маркетингова, посреднически и комисионерски услуги на физически и юридически лица, фирми и стопански организации, производство и реализация на селскостопанска продукция, събиране, изкупуване и реализация на билки, горски плодове, организиране на конференции, симпозиуми, срещи, концерти, спектакли, изложби, ревюта, импресарска дейност и преводачески услуги, фотографска, видеорекламна дейност и обществен аудио-визуален показ, научноизследователска дейност, проучване, проектиране, разработка, производство, внедряване, монтаж, сервиз и търговия с технически средства за автоматизация, съобщителни, информационни и електронни технологии и свързаните с тях съоръжения, машини, технологично оборудване, сгради, инфраструктура, машини и системи за производство на промишлени стоки и стоки за народно потребление, материали, резервни части и готови изделия за промишлено и битово потребление, разработване на програмни продукти и системи и разпространението им в страната и в чужбина, хотелиерство, ресторантьорство и спортно-туристически и информационни услуги, автосервиз, транспортни и таксиметрови услуги, монтаж и експлоатация на електронни игри, външноикономическа дейност. Фирмата е с уставен фонд 10 000 лв. и се представлява от X.X.X..

15671

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 452 от 5.Х.1990 г. дружествена фирма "Химсистем-Инженеринг" със седалище София, община "Искър", бул. Хо Ши Мин 14, и с предмет на дейност: проектно-проучвателна, научноизследователска, проектантска, конструкторска, технологична, внедрителска, производствена, инвестиционна, строително-монтажна, инженерингова, маркетингова, търговска, вкл. външнотърговска дейност, консултантска, лизингова, обучение на кадри, рекламни услуги (без книгозаписи и собствен печат), организиране на делови срещи, изложби, посредничество при покупка и продажба на ноу-хау, бартерни операции, преводи на лицензи и техническа документация, експертизи, шевмонтаж и наладка, обучение на кадри, електронизация, автоматизация и усъвършенстване на производствените процеси и управлението, разработване и търговия с програмни продукти, компютри и компютърни системи, счетоводни и икономически услуги, проекти за нова и усъвършенствана организация на труда и управлението, извършване на товарни, лекотоварни и таксиметрови услуги, сервизна, научноизследователска и производствена дейност в страната и в чужбина в областта на химическата промишленост и свързаните с нея отрасли на народното стопанство. Фирмата е с уставен фонд 10 000 и се представлява от X.X.X..

15321

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 470 от 22.Х.1990 г. дружествена фирма "Югед" със седалище София, община "Сердика", ж. к. Банишора, бл. 40, вх. А, ап. 75, и с предмет на дейност: ремонтно-строителни и монтажни работи, вътрешен и международен туризъм, комплексни и туристически услуги в собствени и арендувани градски и крайпътни заведения, хотелиерска дейност, работа на ишлеме на наши и чуждестранни физически и юридически лица, експорт-импорт дейност, бартинг, лизингова дейност, вътрешна и външна търговия, транспортно-спедиционна и таксиметрова дейност, производство на стоки за народно потребление - ширпотреба, ноу-хау, производство, преработка, изкупуване и пласмент на вътрешния и международния пазар на селскостопанска и животинска продукция, маркетингова дейност, проектантска и инженерингова дейност, пространствено оформяне и дизайн, импресарска и рекламна (без кино и печат) дейност, организиране и провеждане на увеселителни шоупрограми, авторемонтно-тенекеджийски и бояджийски услуги, козметика. Фирмата е с уставен фонд 10 000 лв. и се представлява от X.X.X..

15236

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 502 от 28.ХI.1990 г. дружествена фирма "Игрек - 89" (изписва се и на латиница) със седалище София, ОбНС "Оборище", бул. Вл. Заимов 30, с предмет на дейност: изкупуване, производство и продажба на селскостопанска продукция, търговска дейност, вкл. и разкриване на оказионен магазин (без благородни метали, скъпоценни камъни и паметници на културата), внос-износ, специфични външноикономически операции, представителство, посредничество, агентство, комисионерска дейност, хотелиерство и ресторантьорство, производство и продажба на дамска и мъжка конфекция и бутикови облекла, превоз на товари и хора със собствени и наети превозни средства, автомонтьорски услуги, аудио- и видеодейност, и с уставен фонд 10 000 лв., внесени изцяло. Фирмата се представлява от X.X.X. и X.X.X..

15393

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за смесени фирми под № 78 от 30.ХI.1990 г. фирма с ограничена отговорност "Випко - търговия и консултации ООФ" със седалище София, община "Слатина", ул. Симеонов век 12, вх. А, с предмет на дейност: проучване, производство и търговия в областта на промишлеността, селското стопанство, търговията, туризма и транспорта, финансови и търговски сделки, разрешени от закона, придобиване, управление и разпореждане с движимо и недвижимо имущество, придобиване и на права върху обекти на интелектуалната собственост. Фирмата е с уставен фонд 50 000 лв. и се представлява от X.X.X..

15328

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 6 ЗКО вписа в регистъра за кооперациите по ф. д. № 2272 от 18.VI.1990 г. студентска кооперация "Кооперация на учащата се младеж "Амадеус" със седалище София, община "Студентска", Студентски град "Христо Ботев", бл. 5, стая 121, и с предметна дейност: проучване, разработване, проектиране и внедряване на научни продукти, технологии; производство и реализация на машини, съоръжения и стоки за потребление; производство и реализация на селскостопанска продукция; производство и разпространение на аудио-, фото и видеозаписи, произведения на изкуството и организиране на показ от тях; организация на младежки труд; маркетингова, вътрешно- и външнотърговска дейност; социални дейности - стопанисване на бази за спорт, туризъм, столово хранене; даване вещи под наем; взаимоспомагателна каса; разпространение на печатни произведения; обучение на художествени състави и организиране на концертна дейност; услуги - информационни, рекламни, проектантски, строителни, ремонтни, туристически, транспортни, автосервизни, машинописни, преводачески, шивачески, фотографски и импресарски; издателска дейност. Кооперацията се представлява от председателя на УС заедно с друг член на същия.

15670а

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 3 от 6.VII.1990 г. по ф. д. № 172/89 допълва обявление № 1968 (ДВ, бр. 27/89), като регистрира поделение ДФ "Леда" - фабрика "Ива" - Свиленград, към държавна фирма "Леда" със седалище София с активите и пасивите по баланса към 31 март 1990 г. на фабрика "Ива" към фирма "Българска кожухарска индустрия" - София.

15

Промени настройката на бисквитките