Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 45 от 19.VI

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ЗАПОВЕД № РД-01-102 от 11 май 2015 г.

На основание чл. 11, ал. 1, т. 2 от Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти нареждам:

Утвърждавам Кодекс за професионална етика на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, приет на Първия конгрес на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, състоял се на 4 декември 2005 г., съгласно приложението.

Министър: П. Москов

Приложение

КОДЕКС

за професионална етика на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти

Въведение

Професията на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти по здравни грижи (медицинските лаборанти, рентгеновите лаборанти, лекарските асистенти, рехабилитаторите, фелдшерите, ортопедичните техници и масажистите), обединени под названието „професионалисти по здравни грижи”, се свързва със следните фундаментални отговорности: промоция на здравето; профилактика на заболяванията; възстановяване на здравето и облекчаване на страданието.

Присъщо за изпълнителите на тази професия е уважението към правата на човека, всеотдайност и чувство за отговорност. Професионалистът по здравни грижи е длъжен да упражнява своята професия по съвест и да оправдава доверието, което му се предоставя.

Етиката на професионалистите по здравни грижи е съвкупност от норми на поведение, които служат изцяло на живота и здравето на индивида и обществото.

Етичните норми регулират поведението на професионалистите по здравни грижи и отношенията им с пациента и неговите близки, колегите, лекарите и обществото.

Правилата на професионалната етика, регламентирани чрез този кодекс, са задължителни за всички професионалисти по здравни грижи.

Раздел I

Общи положения

Чл. 1. Професията на професионалистите по здравни грижи може да се упражнява само от лице със съответната професионална квалификация, призната в Република България.

Чл. 2. Професията на професионалистите по здравни грижи се основава на:

1. професионална квалификация, компетентност и отговорност;

2. хуманност, честност и милосърдие;

3. добросъвестност и добронамереност;

4. тактичност в отношенията с пациентите, колегите, личността и обществото;

5. вежливост към пациента и неговите близки;

6. толерантност към религиозните убеждения, етническите традиции и политическата принадлежност на пациентите;

7. безпристрастност към болните с различно обществено, социално и материално положение.

Чл. 3. Със своята специфична роля и професионална отговорност, компетентност и умения професионалистът по здравни грижи допринася за изпълнение на основните задачи на здравеопазването:

1. укрепване и подобряване здравето на пациента и общественото здраве;

2. предотвратяване на заболяванията, преждевременната неработоспособност и смърт;

3. лечение на заболелите и възможно най-пълно възстановяване на физическото и душевното състояние на болния по време и след заболяването;

4. увеличаване продължителността на активния и творческия живот на човека;

5. осигуряване на качествен живот без болка и достойна смърт.

Чл. 4. (1) Професионалистът по здравни грижи трябва да служи като пример на честност и почтеност и по този начин да защитава достойнството на професията.

(2) Професионалистите по здравни грижи трябва да спазват научните принципи, принципите на етиката и деонтологията и правилата на този кодекс.

Чл. 5. Професионалистът по здравни грижи трябва да спазва изискванията за работно облекло, външен вид и приветливост при изпълнението на професионалните си задължения, като по този начин защитава авторитета на професията.

Чл. 6. Професионалистът по здравни грижи е длъжен да познава и спазва своите професионални права и задължения, произтичащи от Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, нормативните актове в областта на здравеопазването, Устава на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и този кодекс.

Чл. 7. Професионалистът по здравни грижи има право да откаже изпълнение на професионални задължения в случаи на пряка заплаха за здравето и живота му.

Раздел II

Отношения между професионалистите по здравни грижи, пациента и неговите близки

Чл. 8. (1) Професионалистите по здравни грижи, като осигуряващи здравни грижи, са преди всичко заинтересовани от посрещането и удовлетворяването на нуждите на хората като био-психо-социални и интелектуални личности.

(2) Професионалистът по здравни грижи трябва да използва всички научни и професионални познания, умения, опит и квалификация в полза на пациентите с цел превенция и лечение на болести, рехабилитация и облекчаване на болката, без да компрометира собствената си научна и професионална независимост.

Чл. 9. (1) Задължение на професионалиста по здравни грижи е да се грижи за пациента, като създава лечебна среда, която подобрява колкото е възможно повече физическото и психо-социалното му състояние.

(2) При предоставянето на здравните грижи трябва да се вземат предвид личността и желанието на пациентите, особено на тези, ненавършили 12 години, преди изпълнението на медицински манипулации с цел намаляване на чувството за тревожност и снижаване на стреса.

Чл. 10. При изпълнение на задълженията си професионалистът по здравни грижи трябва да се въздържа от всякакви действия, които могат да доведат до предположението, че:

1. незаконно практикува професията;

2. сътрудничи с непрофесионалисти;

3. цели лична публичност или друга облага;

4. извършва измама или манипулира пациентите;

5. участва в нелоялна конкуренция.

Чл. 11. Професионалистът по здравни грижи оказва пълно уважение на личността, честността и почтеността на пациента. Той трябва да предприема всякакви действия, които спомагат, но и да се въздържа от всякакви действия, които могат да засегнат чувството на лична свобода на пациента.

Чл. 12. Професионалистът по здравни грижи се въздържа от всякакви действия, които могат да застрашат живота на пациента.

Чл. 13. Професионалистът по здравни грижи трябва да предоставя услугите си изключително в интерес на пациента и в рамките на задълженията и компетентността си, в съответствие с научните принципи, медицинските стандарти, Наредба № 1 от 2011 г. за професионалните дейности, които медицинските сестри, акушерките, асоциираните медицински специалисти и здравните асистенти могат да извършват по назначение или самостоятелно и другите нормативни актове, които регламентират професионалните му задължения. За тази цел той трябва да бъде информиран и да подобрява уменията си чрез продължаващо обучение.

Чл. 14. Професионалистът по здравни грижи трябва да помага на пациента с всички законни средства и да го защитава от всякакви вреди при изпълнение на професионалните си задължения.

Чл. 15. Професионалистът по здравни грижи осигурява на пациента и неговите близки информация от своята компетентност преди всяка лечебно-диагностична процедура.

Чл. 16. Професионалистът по здравни грижи избягва всяка злоупотреба поради привилегированите си взаимоотношения с пациентите и поради привилегирования достъп до тяхната личност, имущество, дом и работно място.

Чл. 17. Професионалистът по здравни грижи отказва подаръци, услуги или гостоприемство от пациентите, за които се грижи в момента, тъй като те могат да бъдат изтълкувани като възможност за упражняване на влияние за получаване на преференциално внимание или други ползи.

Чл. 18. (1) Предоставянето на здравни грижи изисква уважение към човешкия живот при всякакви обстоятелства, както и към достойнството и свободния избор на пациента.

(2) В случаите на нелечими болести в последен стадий професионалистите по здравни грижи могат да се ограничат до облекчение на физическата и душевната болка на пациента, като осигурят подходяща подкрепа за него и неговите близки.

Чл. 19. Професионалистът по здравни грижи съблюдава конфиденциалността по отношение на личната информация за пациента и преценява внимателно предоставянето на тази информация съгласно нормативната уредба.

Раздел III

Отношения между професионалистите по здравни грижи

Чл. 20. (1) Професионалистите по здравни грижи си дължат морална и професионална помощ.

(2) Забранява се оклеветяването на колега, злословенето и разпространяването на неверни и недоказани обвинения срещу него.

(3) Лични разногласия между професионалисти по здравни грижи не могат да бъдат предмет на публични полемики.

Чл. 21. Недопустимо е професионалист по здравни грижи да злепоставя колегата си чрез преценка и критика на неговата професионална дейност или чрез изказвания срещу неговата личност.

Чл. 22. Интересът на пациента, както и колегиалността изискват доверие в отношението между членовете на терапевтичния екип.

Чл. 23. Професионалистът по здравни грижи трябва да е в коректни отношения с колегите си, като оставя настрана различията си с тях в името на интересите на пациента. Той трябва да уважава и да отдава внимание на колегите си независимо от ранга, образованието или квалификацията им и да уважава йерархията.

Чл. 24. (1) Споровете от етичен и деонтологичен характер между професионалисти по здравни грижи се отнасят към комисиите по професионална етика към регионалните колегии на БАПЗГ.

(2) Професионалистът по здравни грижи трябва да информира своевременно регионалните комисии по професионална етика и когато установи злоупотреба с обема на работа и натовареността на своите колеги.

Раздел IV

Отношения между професионалистите по здравни грижи и лекарите

Чл. 25. Професионалистът по здравни грижи трябва да следва с точност лекарските предписания и да поддържа едновременно с това професионалната си компетентност.

Чл. 26. Професионалистът по здравни грижи е равнопоставен член на терапевтичния екип.

Чл. 27. Професионалистът по здравни грижи трябва да се въздържа от действия или коментари, които биха уронили честта и достойнството на терапевтичния екип.

Чл. 28. Професионалистът по здравни грижи трябва да уведомява своевременно лекарите и съответно другите отговорни лица и институции за всякакви промени и обстоятелства, които могат да поставят живота на пациента в опасност.

Раздел V

Отношения между професионалистите по здравни грижи и обществото

Чл. 29. Професионалистът по здравни грижи е активен член на обществото и съдейства за популяризирането на здравословен начин на живот и обществената хигиена.

Чл. 30. Професионалистът по здравни грижи осигурява промотивни профилактични, диагностични, терапевтични и здравни грижи с цел опазване на общественото здраве.

Чл. 31. Професионалистите по здравни грижи съдействат за развитието на професията, прилагат и повишават стандартите на здравните грижи.

Чл. 32. Професионалистът по здравни грижи не трябва с поведението и действията си, с думи или публикации да уронва престижа на професиите, на съсловната организация и на колегите си.

Чл. 33. Обществото дължи на професионалистите по здравни грижи уважение при изпълнение на професионалните им задължения и опазване на достойнството им.

Заключителни разпоредби

§ 1. Изпълнението на нормите на професионалната етика по този кодекс се контролира от БАПЗГ, като нарушенията се санкционират по реда на Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, Устава на БАПЗГ и Правилника за дейността на комисиите по професионална етика на БАПЗГ.

§ 2. Кодексът е приет на Първия конгрес на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи на основание чл. 11, ал. 1, т. 2 от Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти.

4080

МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ

ЗАПОВЕД № РД-363 от 28 май 2015 г.

На основание чл. 28, ал. 1 във връзка с чл. 27 от Закона за биологичното разнообразие и чл. 16, ал. 1 и 5 от Наредбата за условията за разработване и утвърждаване на планове за управление на защитени зони (ДВ, бр. 7 от 2009 г.) утвърждавам:

План за управление на защитена зона BG0002099 „Кочериново“ за опазване на дивите птици, разположена в землищата на гр. Рила, община Рила, област Кюстендил, гр. Кочериново, с. Стоб, с. Пороминово, с. Бараково, община Кочериново, област Кюстендил, и с. Дъбрава, община Благоевград, област Благоевград, за период от 10 години, считано от датата на обнародването му в „Държавен вестник“.

Разписаните мерки в плана за управление на защитена зона BG0002099 „Кочериново“ за опазване на дивите птици не отменят забраните и ограниченията на дейности, наложени с нормативни и други влезли в сила административни актове.

Заповедта може да бъде обжалвана по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред Върховния административен съд в едномесечен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Министър: И. Василева

4052

 

ЗАПОВЕД № РД-365 от 28 май 2015 г.

На основание чл. 28, ал. 1 във връзка с чл. 27 от Закона за биологичното разнообразие и чл. 16, ал. 1 и 5 от Наредбата за условията за разработване и утвърждаване на планове за управление на защитени зони (ДВ, бр. 7 от 2009 г.) утвърждавам:

План за управление на защитена зона BG0002101 „Мещица“ за опазване на дивите птици, разположена в землищата на с. Бабица, с. Велковци, с. Гоз, с. Сопица, община Брезник, област Перник, с. Вискяр, с. Витановци, с. Мещица, с. Радуй, с. Расник, община Перник, област Перник, с. Делян и с. Златуша, община Божурище, Софийска област, за период от 10 години, считано от датата на обнародването му в „Държавен вестник“.

Разписаните мерки в плана за управление на защитена зона BG0002101 „Мещица“ за опазване на дивите птици не отменят забраните и ограниченията на дейности, наложени с нормативни и други влезли в сила административни актове.

Заповедта може да бъде обжалвана по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред Върховния административен съд в едномесечен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Министър: И. Василева

4053

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

РЕШЕНИЕ № 220 от 23 април 2015 г.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община е постъпило заявление с вх. № ГР-94-М-57 от 6.07.2009 г. от X.X.X. с адрес София, ж.к. Люлин, бл. 714, вх. Б, ет. 3, собственик на поземлен имот № 818, к.л. В-2-8-А, с искане за разрешаване изработване на подробен устройствен план – изменение на план за регулация и план за застрояване, ПИ № 818, м. Мало Бучино, район „Овча купел“.

Към заявлението са приложени: нотариален акт № 73, том VII, pег. № 10669, дело № 986 от 20.10.2004 г.; задание; мотивирано предложение; скица от 25.01.2005 г. на дирекция „Софийски кадастър“.

Действащият подробен устройствен план е одобрен със Заповед № 132 от 5.10.1989 г.; Заповед № РД-09-50-1412 от 12.11.2007 г. и Заповед № РД-09-50-318 от 12.06.1998 г.

Отдел „Общ устройствен план“ е удостоверил, че имотът попада в устройствена зона: „Жилищна зона с преобладаващо малкоетажно застрояване“ (Жм), съгласно приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО, с устройствени показатели: плътност – 40 %, Кинт. – 1,3, озеленяване – 40 %, к. к. 10 м.

Заявлението и мотивираното предложение са разгледани и приети на ОЕСУТ с протокол № ЕС-Г-97 от 27.10.2009 г., т. 17.

Със Заповед № РД-09-50-1209 от 16.11.2009 г. на главния архитект на Столична община и на основание чл. 134, ал. 2, т. 6 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1, чл. 135, ал. 5, чл. 135, ал. 6 ЗУТ е разрешено да се изработи проект за подробен устройствен план – план за застрояване и регулация в териториален обхват: м. Мало Бучино, ПИ № 818, к.л. Б-2-8-А.

С писмо с изх. № ГР-94-М-57 от 17.11.2009 г. на началник-отдел „Градоустройство“ заповедта е изпратена до кмета на район „Овча купел“ за сведение и изпълнение и до заявителя.

Със заявление с вх. № ГР-94-М-57/2009 г. от 15.04.2010 г. е внесен за одобряване проект за ПУП – план за регулация и застрояване на нов УПИ I-818 от кв. 16а, м. Мало Бучино, и изменение на улична регулация между о.т. 66 и о.т. 69 с обяснителна записка; скица; документ за собственост; трасировъчен карнет; експертна оценка на съществуващата дървесна растителност и геодезическа снимка, заверена от дирекция „Зелена система“ – СО, на 14.04.2010 г.

На основание чл. 128, ал. 3 ЗУТ проектът е изпратен за съобщаване в район „Овча купел“ с писмо с изх. № ГР-94-М-57/2009 г. от 27.04.2010 г. на началник-отдел „Градоустройство“.

Обявеният проект е върнат след приключена процедура по съобщаване с писмо с вх. № ГР-94-М-57/2009 г. от 18.10.2010 г. на кмета и главния архитект на район „Овча купел“, с което се удостоверява, че в законоустановения срок няма постъпили възражения, и изразяват становище за определяне и фиксиране на строителната линия; разширяване на улица от о.т. 66 до о.т. 69. Приложено е съобщение по чл. 128, ал. 3 ЗУТ с подписите на заинтересуваните лица и протокол от 7.07.2010 г. на района.

Проектът и становището на район „Овча купел“ са разгледани на заседание на ОЕСУТ и с протокол № ЕС-Г-101 от 16.11.2010 г., т. 1, е уважено становището на РЕСУТ при район „Овча купел“ за разширяване профила на улица от о.т. 66 до о.т. 69 и проектът да се изработи като ПРЗ.

Със заявление с вх. № ГР-94-М-57/2009 г. от 9.12.2010 г. е внесен коригиран проект.

С протокол № ЕС-Г-18 от 1.03.2011 г. на ОЕСУТ проектът отново е разгледан и е дадено служебно предложение улица о.т. 66 до о.т. 69 да запази профила от 5 м на пътното платно, като се предвиди тротоар от 1,50 м в южната й част с цел обслужване на бъдещите УПИ.

С писмо с изх. № ГР-94-М-57/2009 г. от 22.04.2011 г. на началник-отдел „Градоустройство“ проектът е изпратен на кмета на район „Овча купел“ за съобщаване на заинтересованите страни.

Проектът е върнат след съобщаване с писмо с вх. № АБ-6602-166/4 от 14.10.2011 г. на кмета и главния архитект на район „Овча купел“, с което се удостоверява, че са изпълнени процедурите по чл. 128 ЗУТ и в законния срок за обжалване е постъпило едно възражение.

Проектът и възражението от собственика на ПИ № 693 са разгледани от ОЕСУТ. С протокол № ЕС-Г-92 от 15.11.2011 г. е взето решение за неуважаване на подаденото възражението; приемане на проекта и изпращане в СОС за одобряване на основание чл. 21, ал. 7 ЗОС.

С писмо с изх. № ГР-94-М-57/2009 г. от 4.06.2013 г. на началник-отдел „ПУП“ проектът за ИПР и ПРЗ, УПИ I, кв. 16а, м. Мало Бучино, е изпратен отново за съобщаване на заинтересованите страни в съответствие със становището на отдел „Правен“ от 31.05.2013 г.

Приключване на процедурата по обявяване на проекта и непостъпване на възражения в законния срок за обжалване се удостоверява с писмо с вх. № ГР-94-М-57/2009 г. от 25.10.2013 г. и приложени съобщение; протоколи и обратни разписки.

С поредно писмо от 8.05.2014 г. проектът отново е върнат в район „Овча купел“ за съобщаване на заинтересованите страни, като с писмо с изх. № АБ-6602-166/8 от 2.07.2014 г. район „Овча купел“ информира, че е приключило дообявяването на проекта и в законния срок за обжалване е постъпило едно възражение.

Проектът за ИПР и ПРЗ, УПИ I, кв. 16а, м. Мало Бучино, отново е разгледан на заседание на ОЕСУТ и с протоколи № ЕС-Г-73 от 7.10.2014 г., т. 6, и № ЕС-Г-6 от 27.01.2015 г., т. 4, е взето решение за приемане на проекта и изпращане в СОС за одобряване на основание чл. 21, ал. 7 ЗОС.

При горната фактическа обстановка се установява от правна страна следното:

Допускането на изработването на проекта със Заповед № РД-09-50-1209 от 6.11.2009 г. на главния архитект на Столична община е преди влизане в сила на ЗИД на ЗУТ – ДВ, бр. 82 от 26.11.2012 г., поради което на основание § 124 ПЗРЗИДЗУТ производството следва да се довърши по реда, действал преди 26.11.2012 г.

Искането за разрешаване изработването на ПУП – ПРЗ е направено от заинтересовано лице по смисъла на чл. 124а, ал. 5 във връзка с чл. 131, ал. 1 и ал. 2, т. 1 ЗУТ като собственик на поземлен имот № 818, к.л. В-2-8-А, кв. 16а, м. Мало Бучино, район „Овча купел“, съгласно представените документи за собственост, с което е спазена разпоредбата на чл. 124а, ал. 5 ЗУТ по отношение изработването на ПРЗ за създаване на нов УПИ I-818 и изменение на план за регулация на улица от о.т. 66 до о.т. 69, с цел създаване на транспортен достъп до новопредвидения УПИ съгласно чл. 14, ал. 4 ЗУТ.

Действащият подробен устройствен план е одобрен със Заповед № 132 от 5.10.1989 г.; Заповед № РД-09-50-1412 от 12.11.2007 г. и Заповед № РД-09-50-318 от 12.06.1998 г.

Кадастралната карта е одобрена със Заповед № РД-18-15 от 17.03.2010 г. на изпълнителния директор на АГКК.

Предвид горното, за разрешаване изработването на ПУП – ИПР на улица по о.т. 66 до о.т. 69 (ул. Свежест), м. Мало Бучино, във връзка с осигуряването на транспортен достъп до новосъздаден УПИ I-818 „за офиси, автосервиз и ГТП“ е налице основание по чл. 134, ал. 2 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 14, ал. 3 и 4 ЗУТ.

По действащия ОУП на СО имотът попада в „Жилищна зона с преобладаващо малкоетажно застрояване“ (Жм), с устройствени показатели: плътност – 40 %, Кинт. – 1,3, озеленяване – 40 %, к. к. 10 м. С проекта се предвижда изграждането на двуетажна жилищна сграда на пълни отстояния от регулационните граници, която е допустима в устройствена зона (Жм), съгласно приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО.

Предвид горното, проектът не противоречи на ОУП на СО, с което е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1 ЗУТ.

Застрояването е съобразено с изискванията за разстояния по чл. 31 и 32 ЗУТ.

Предвид горното, с ПЗ не се допускат намалени разстояния до имотни граници и между сгради, включително през улица.

Достъпът до новосъздадения УПИ е по улична регулация с о.т. 66 – о.т. 69, с което е спазено изискването на чл. 14, ал. 3 и 4 ЗУТ.

Спазени са административнопроизводствените правила при издаване на акта – сезиране на административния орган от заинтересовани лица по чл. 131, ал. 2, т. 1 ЗУТ със заявление по образец, разрешено е изработването на проект за ИПРЗ от компетентния за това орган, внесеният проект е съобщен на заинтересованите лица, разгледан е и е приет от ОЕСУТ.

Спазени са материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането му.

Планът за регулация е изработен върху действаща кадастрална карта, с което е спазено изискването на чл. 115, ал. 1 и 2 ЗУТ.

Проектът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове.

Проектното решение е целесъобразно и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 5 ЗУТ.

Компетентен да одобри ПУП е Столичният общински съвет, тъй като с плана се предвижда отчуждаване на част от недвижими имоти – собственост на физическо лице, за изграждане на обект „улица“ – публична общинска собственост – основание по чл. 21, ал. 7 във връзка с ал. 1 ЗОС.

Реализацията на проекта не предвижда изразходване на бюджетни средства на Столична община.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 21, ал. 1 и 7 ЗОС, чл. 135, ал. 6 във връзка с чл. 15, ал. 1, изр. 2 и чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с ал. 2 и ал. 2, т. 2 и 6, чл. 134, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 1 и чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4, чл. 108, ал. 5, чл. 110, ал. 1, т. 1, чл. 115, ал. 1 и 2, чл. 31 и 32 ЗУТ, чл. 19, ал. 4 ЗУЗСО, т. 4 от приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО и протоколи № ЕС-Г-73 от 7.10.2014 г., т. 6, и № ЕС-Г-6 от 27.01.2015 г., т. 4, Столичният общински съвет реши:

1. Одобрява проект за план за регулация на м. Мало Бучино, нов кв. 16а, нов УПИ I-3851.818 – „за ж.с.“, по червените и сините линии, цифри, букви и корекциите с виолетов и оранжев цвят съгласно приложения проект.

2. Одобрява проект за изменение на план за регулация на улица от о.т. 66 до о.т. 69 по кафявите линии, цифри и корекциите с оранжев цвят.

3. Одобрява проект за план за застрояване за м. Мало Бучино, нов кв. 16а, нов УПИ I-3851.818 – „за ж.с.“, съгласно приложения проект.

Строителното разрешение ще бъде издадено след провеждане на процедури по ЗОЗЗ.

Въз основа на одобрения план за застрояване не може да се издава виза за проектиране, да се одобрява или съгласува инвестиционен проект и да се издава разрешение за строеж с допускане на намалени разстояния към съседни имоти и/или сгради, включително през улица.

Решението и одобреният проект на подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от съобщаването.

Жалбите се подават в район „Овча купел“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правен“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

Председател: Е. Герджиков

4045

РЕШЕНИЕ № 261 от 14 май 2015 г.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община е постъпило писмо с вх. № ИБК-70-00-706 от 14.10.2013 г. от г-жа Ирина Савина – заместник-кмет на СО, с искане за разрешаване изработване на проект за изменение на подробен устройствен план – изменение на план за регулация. Към писмото е приложена скица с предложение за изменението, протокол от 26.05.2005 г. на ЕТИС, писмо с изх. № 14-07-00309 от 10.10.2013 г. от управителя на „Софинвест“ – ЕООД.

Писмото с приложените към него доказателства е разгледано от отделите в НАГ, като са представени съответните изисквания и становища към проекта за ИПР.

Със Заповед № РД-09-50-593 от 22.07.2014 г. на главния архитект на СО на основание чл. 135, ал. 5 ЗУТ е разрешено изработването на проект за подробен устройствен план (ПУП) – изменение на план за регулация (ИПР) в териториален обхват: УПИ II – „за парк“, кв. 187а, м. Южен парк, район „Триадица“.

Заповедта е изпратена за сведение на кмета на район „Триадица“ с писмо с изх. № ИБК-70-00-706 от 23.07.2014 г.

С писмо с изх. № ИБК-70-00-706 от 19.08.2014 г. е възложено на „ГИС – София“ – ЕООД, изработване на ПУП.

Изработен е проект за ИПР на кв. 187а, УПИ II – „за парк“, от „ГИС – София“ – ЕООД, който съгласно приемно-предавателен протокол от 7.10.2014 г. е предаден в НАГ. Проектът е придружен от обяснителна записка, цифров модел на магнитен носител и удостоверение за ограничена проектантска правоспособност.

Проектът е съобщен по реда на чл. 128, ал. 3 ЗУТ на заинтересованите лица.

Изработеният проект на основание чл. 12 ЗУЗСО подлежи на обществено обсъждане, което е наредено със Заповед № РД-09-2-533 от 16.12.2014 г. на кмета на район „Триадица“. Резултатите от проведеното обществено обсъждане са отразени в протокол и обобщени в доклад.

С писмо № 6602-274/5 от 27.01.2015 г. на район „Триадица“ проектът е върнат с други документи от процедурата по съобщаването, като съгласно същото в законоустановения срок не са постъпили възражения, предложения и искания. Постъпило е писмо от „Виваком“ – ЕАД, с което се удостоверява, че в обхвата на разработката не преминава електронна съобщителна мрежа, собственост на „БТК“ – ЕАД.

Видно от писмото на район „Триадица“, представянето и обществената дискусия са извършени съвместно с район „Лозенец“ заедно с процедурата за ул. Богатица.

С писмо № АБ-66-02-290 от 29.01.2015 г. на район „Лозенец“ е изпратена преписката по съобщаването и съвместното обществено обсъждане за настоящия проект и проекта за ИПР и план-схеми на техническата инфраструктура на ул. Богатица в участъка от бул. Арсеналски до бул. Джеймс Баучер, м. Лозенец I част и м. Жилищна група „Южен парк“. Приложени са констативен протокол и становище с вх. № АБ-66-02-290 от 28.01.2015 г.

Проектът, постъпилите писмо и становище са разгледани от ОЕСУТ и с решение по протокол № ЕС-Г-13 от 24.02.2015 г., т. 6, проектът е приет по реда на чл. 128, ал. 7 ЗУТ, като е предложено да бъде одобрен след изпълнение на направеното служебно предложение, а именно да се изработи експертна оценка и заснемане на съществуващата растителност и съгласно изискването на чл. 19, ал. 4 ЗУЗСО да бъдат заверени от дирекция „Зелена система“ – СО.

С писмо № ЗС-6600-250[3] от 25.03.2015 г. дирекция „Зелена система“ – СО, изпраща в НАГ заверени експертна оценка и геодезическо заснемане на растителността в обхвата на проекта. Приложено е становище от ПКО – ОСЗГ при СОС, от което е видно, че комисията подкрепя проекта, при условие че се запази седемстъблен кестен и компесаторното озеленяване се разположи в близост до обекта.

С оглед на горната фактическа обстановка се установява от правна страна следното:

С изработения план се изменя планът за регулация с цел обезпечаване в градоустройствено отношение на сервитут за отливен канал, т.е. обект публична общинска собственост, което обосновава наличие на основания за изменение на действащия ПУП по чл. 134, ал. 1, т. 2 във връзка с ал. 2 ЗУТ, а именно: влезлите в сила подробни устройствени планове могат да се изменят, когато възникнат нови държавни или общински нужди за обекти – собственост на държавата, на общините и на експлоатационните дружества.

Проектът за ИПР предвижда изменение на плана за регулация на УПИ II – „за парк“, с цел разполагането на сервитут за отливен канал, като одобряването му е от компетенциите на Столичния общински съвет на основание чл. 62, ал. 9 ЗУТ.

Трасето на съоръжението и размерите на сервитута са обозначени на чертежите с кафяв цвят.

Спазени са административнопроизводствените правила при издаване на акта – допускане изработването на ПУП при наличие на основание по чл. 134, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 2 ЗУТ, изработеният проект е съобщен на заинтересованите лица, проведено е обществено обсъждане, съгласуван е от отделите в НАГ и е приет от ОЕСУТ.

Спазени са материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането му.

По действащия ОУП на СО имотът попада в устройствена зона „Зона за градски паркове и градини“ (Зп), в която съгласно приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО е допустимо предвиденото застрояване на отливен канал по бул. Арсеналски от ул. Богатица до заустване в р. Дреновичка.

Предвид горното, изменението на ПР не противоречи на ОУП на СО, с което е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1 ЗУТ.

Предвиденият отливен канал попада в дефиницията за техническа инфраструктура по § 5, т. 31 ДРЗУТ.

Разпоредбата на чл. 12 ЗУЗСО допуска строителство на съоръжения на техническата инфраструктура, каквото съоръжение е каналът, в устройствени зони и самостоятелни терени на зелената система след провеждане на обществено обсъждане.

В настоящия случай е спазено изискването на чл. 12 ЗУЗСО за провеждане на обществено обсъждане.

Спазено е изискването на чл. 19, ал. 4 ЗУЗСО, което се установява от представените експертна оценка и геодезическо заснемане на съществуваща дървесна растителност, заверени от дирекция „Зелена система“ – СО.

Проектът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените схеми и планове.

Проектното решение е целесъобразно и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 5 ЗУТ.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 62, ал. 9, чл. 136, ал. 1 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 2 във връзка с ал. 2, чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1, изр. 2 ЗУТ, чл. 12 ЗУЗСО, т. 32 от приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО и решение по протокол на ОЕСУТ № ЕС-Г-13 от 24.02.2015 г., т. 6, Столичният общински съвет реши:

Одобрява проект за изменение на плана за регулация на м. Южен парк, кв. 187а, УПИ II – „за парк“, с предвиждане на сервитут на отливен канал, район „Триадица“, по кафявите линии и цифри съгласно приложения проект.

Решението и одобреният проект на подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от съобщаването.

Жалбите се подават в район „Триадица“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правен“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

Председател: Е. Герджиков

4077

 

РЕШЕНИЕ № 311 от 28 май 2015 г.

На основание чл. 3, ал. 2 и ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4, чл. 5, ал. 2, чл. 31, ал. 1 и чл. 32, ал. 3 ЗПСК и чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА Столичният общински съвет реши:

1. Открива процедура за приватизация и определя метод за извършване на приватизация: чрез публичен търг за следните обекти: самостоятелен обект в сграда с идентификатор 68134.4089.186.5.93 (магазин № 3), София, ж.к. Младост 4, бл. 477, ет. 1, общински нежилищен имот, стопанисван от район „Младост“, с АОС № 2093/11.02.2015 г., със съответното му право на строеж и поземлен имот с идентификатор 68134.4091.695, съставляващ УПИ IV-110, кв. 11, София, ж.к. Младост 2, общински нежилищен имот, стопанисван от район „Младост“, с АОС № 1954/12.08.2013 г. (064-15).

2. Забранява извършването на разпоредителни сделки с имуществото на обектите, сключването на договори за дялово участие, за наем, за съвместна дейност, обезпечаване на вземания и сключване на договори за кредити, отнасящи се до обектите.

3. Възлага на главния изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация сключването на приватизационните сделки за обектите.

Председател: Е. Герджиков

4030

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНСКА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ

РЕШЕНИЕ № 1802 от 5 юни 2015 г.

На основание чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4 и чл. 31, ал. 3 ЗПСК, чл. 5 от Наредбата за търговете и конкурсите и Решение № 561 от 10.10.2013 г. на Столичния общински съвет Надзорният съвет на Столичната общинска агенция за приватизация реши:

1. На 20.07.2015 г. в 11 ч. в Столичната общинска агенция за приватизация, пл. Славейков 6, ет. 1, да се проведе публичен търг с явно наддаване за продажбата на магазинно помещение, София, ж.к. Хаджи Димитър, бл. 180, м/у вх. А и вх. Б, общински нежилищен имот, стопанисван от район „Подуяне“, със съответното право на строеж.

2. Начална тръжна цена – 186 000 лв. (Сделката не се облага с ДДС.)

3. Стъпка на наддаване – 10 000 лв.

4. Депозитът за участие – 18 600 лв., се внася по банковата сметка на Столичната общинска агенция за приватизация при „Общинска банка“ – АД, клон „Врабча“, ул. Врабча 6, София (сметка № BG 49 SOMB 9130 33 26474601, BIC – SOMBBGSF). Краен срок за внасяне на депозитите – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга.

5. Срок на закупуване на тръжна документация – до 16.07.2015 г. вкл. в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч. Цената на тръжната документация – 600 лв. (с вкл. ДДС), е платима в брой в сградата на СОАП, пл. Славейков 6, ет. 1, стая № 4.

6. Срок за подаване на предложения за участия в търга – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга, в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч., в стая № 2.

7. Оглед на обекта – всеки работен ден до деня на търга след закупуване на документация.

Председател на Надзорния съвет: В. Чилова

4025

РЕШЕНИЕ № 1803 от 5 юни 2015 г.

На основание чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4 и чл. 31, ал. 3 ЗПСК, чл. 5 от Наредбата за търговете и конкурсите и Решение № 248 от 28.04.2014 г., потв. с Решение № 303 от 29.05.2014 г. на Столичния общински съвет Надзорният съвет на Столичната общинска агенция за приватизация реши:

1. На 9.07.2015 г. в 11 ч. в Столичната общинска агенция за приватизация, пл. Славейков 6, ет. 1, да се проведе публичен търг с явно наддаване за продажбата на УПИ I, кв. 57, м. Лагера, София, ул. Звездел 2 – 10, общински нежилищен имот, стопанисван от район „Красно село“.

2. Начална тръжна цена – 262 000 лв. (Сделката се облага с 20 % ДДС.)

3. Стъпка на наддаване – 10 000 лв.

4. Депозитът за участие – 26 200 лв., се внася по банковата сметка на Столичната общинска агенция за приватизация при „Общинска банка“ – АД, клон „Врабча“, ул. Врабча 6, София (сметка № BG 49 SOMB 9130 33 26474601, BIC – SOMBBGSF). Краен срок за внасяне на депозитите – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга.

5. Срок на закупуване на тръжна документация – до 7.07.2015 г. вкл. в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч. Цената на тръжната документация – 600 лв. (с вкл. ДДС), е платима в брой в сградата на СОАП, пл. Славейков 6, ет. 1, стая № 4.

6. Срок за подаване на предложения за участия в търга – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга, в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч., в стая № 2.

7. Оглед на обекта – всеки работен ден до деня на търга след закупуване на документация.

Председател на Надзорния съвет: В. Чилова

4026

 

РЕШЕНИЕ № 1804 от 5 юни 2015 г.

На основание чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4 и чл. 31, ал. 3 ЗПСК, чл. 5 от Наредбата за търговете и конкурсите и Решение № 74 от 12.02.2015 г. на Столичния общински съвет Надзорният съвет на Столичната общинска агенция за приватизация реши:

1. На 14.07.2015 г. в 11 ч. в Столичната общинска агенция за приватизация, пл. Славейков 6, ет. 1, да се проведе публичен търг с явно наддаване за продажбата на поземлен имот с идентификатор 68134.4090.498 в УПИ XXII и УПИ XVIII, кв. 2, м. в.з. Американски колеж – I ч., София, ул. 182, общински нежилищен имот, стопанисван от район „Младост“.

2. Начална тръжна цена – 55 000 лв. (Сделката се облага с 20 % ДДС.)

3. Стъпка на наддаване – 5000 лв.

4. Депозитът за участие – 5500 лв., се внася по банковата сметка на Столичната общинска агенция за приватизация при „Общинска банка“ – АД, клон „Врабча“, ул. Врабча 6, София (сметка № BG 49 SOMB 9130 33 26474601, BIC – SOMBBGSF). Краен срок за внасяне на депозитите – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга.

5. Срок на закупуване на тръжна документация – до 10.07.2015 г. вкл. в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч. Цената на тръжната документация – 360 лв. (с вкл. ДДС), е платима в брой в сградата на СОАП, пл. Славейков 6, ет. 1, стая № 4.

6. Срок за подаване на предложения за участия в търга – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга, в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч., в стая № 2.

7. Оглед на обекта – всеки работен ден до деня на търга след закупуване на документация.

Председател на Надзорния съвет: В. Чилова

4027

 

РЕШЕНИЕ № 1805 от 5 юни 2015 г.

На основание чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4 и чл. 31, ал. 3 ЗПСК, чл. 5 от Наредбата за търговете и конкурсите и Решение № 176 от 26.03.2015 г. на Столичния общински съвет Надзорният съвет на Столичната общинска агенция за приватизация реши:

1. На 15.07.2015 г. в 11 ч. в Столичната общинска агенция за приватизация, пл. Славейков 6, ет. 1, да се проведе публичен търг с явно наддаване за продажбата на магазин 2, София, ж.к. Христо Смирненски, бл. 32А, ет. 1, общински нежилищен имот, стопанисван от район „Слатина“, със съответното право на строеж.

2. Начална тръжна цена – 44 000 лв. (Сделката не се облага с ДДС.)

3. Стъпка на наддаване – 3000 лв.

4. Депозитът за участие – 4400 лв., се внася по банковата сметка на Столичната общинска агенция за приватизация при „Общинска банка“ – АД, клон „Врабча“, ул. Врабча 6, София (сметка № BG 49 SOMB 9130 33 26474601, BIC – SOMBBGSF). Краен срок за внасяне на депозитите – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга.

5. Срок на закупуване на тръжна документация – до 13.07.2015 г. вкл. в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч. Цената на тръжната документация – 360 лв. (с вкл. ДДС), е платима в брой в сградата на СОАП, пл. Славейков 6, ет. 1, стая № 4.

6. Срок за подаване на предложения за участия в търга – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга, в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч., в стая № 2.

7. Оглед на обекта – всеки работен ден до деня на търга след закупуване на документация.

Председател на Надзорния съвет: В. Чилова

4028

РЕШЕНИЕ № 1810 от 5 юни 2015 г.

На основание чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4 и чл. 31, ал. 3 ЗПСК, чл. 5 от Наредбата за търговете и конкурсите и Решение № 176 от 26.03.2015 г. на Столичния общински съвет Надзорният съвет на Столичната общинска агенция за приватизация реши:

1. На 16.07.2015 г. в 11 ч. в Столичната общинска агенция за приватизация, пл. Славейков 6, ет. 1, да се проведе публичен търг с явно наддаване за продажбата на магазин № 2, София, ж.к. Христо Смирненски, бл. 33, ет. 1, общински нежилищен имот, стопанисван от район „Слатина“, със съответното право на строеж.

2. Начална тръжна цена – 42 000 лв. (Сделката не се облага с ДДС.)

3. Стъпка на наддаване – 3000 лв.

4. Депозитът за участие – 4200 лв., се внася по банковата сметка на Столичната общинска агенция за приватизация при „Общинска банка“ – АД, клон „Врабча“, ул. Врабча 6, София (сметка № BG 49 SOMB 9130 33 26474601, BIC – SOMBBGSF). Краен срок за внасяне на депозитите – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга.

5. Срок на закупуване на тръжна документация – до 14.07.2015 г. вкл. в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч. Цената на тръжната документация – 360 лв. (с вкл. ДДС), е платима в брой в сградата на СОАП, пл. Славейков 6, ет. 1, стая № 4.

6. Срок за подаване на предложения за участия в търга – всеки работен ден, но не по-късно от деня, предхождащ търга, в приемното време на СОАП – от 9 до 13 ч. и от 13,30 до 16,30 ч., в стая № 2.

7. Оглед на обекта – всеки работен ден до деня на търга след закупуване на документация.

Председател на Надзорния съвет: В. Чилова

4029

 

ОБЩИНА АЙТОС

РЕШЕНИЕ № 780 от 27 май 2015 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ (редакция – ДВ, бр. 17 от 2009 г.) във връзка с § 124, ал. 1 ПЗРЗИДЗУТ (ДВ, бр. 82 от 2012 г.) Общинският съвет – гр. Айтос, реши:

Одобрява подробен устройствен план – план за регулация и застрояване за поземлен имот № 083004, м. Юртата, землище на с. Лясково, община Айтос, с цел промяна предназначението на земеделска земя за неземеделски нужди. Образува се УПИ І-4 с отреждане „За жилищни нужди“, с ниско свободно застрояване, с височина до 10 м и показатели за устройствена зона „Жм“: плътност – до 60 %, минимално озеленяване – от 40 %, и Кинт. – 1,2. Всички промени са нанесени с червени пунктирни линии, червени и сини плътни линии и сини и червени надписи и по определените ограничителни линии на застрояване на приложения проект.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ решението може да бъде оспорено от заинтересуваните лица в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

Председател: Р. Хасан

4006

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

ЗАПОВЕД № ОА-РР-483 от 10 юни 2015 г.

На основание чл. 32, ал. 1 ЗА, § 4к, ал. 6 ПЗРЗСПЗЗ във връзка с чл. 28б, ал. 8 ППЗСПЗЗ и съгласно протокол № 1 от 1.07.2014 г. и протокол № 2 от 4.06.2015 г. на комисия, назначена със заповеди № ОА-РР-319 от 20.06.2014 г. и № ОА-РР-471 от 1.06.2015 г. на областния управител на област Благоевград одобрявам плана на новообразуваните имоти в графичен и цифров вид в М 1:1000 и регистъра към него на земеделските земи, предоставени за ползване на граждани въз основа на актове по § 4 ПЗРЗСПЗЗ, за местностите Раплево-2, Света Катерина, Кошольовото, Балкьовица, Голям Чурулец, Скалата-2 и Мразеница, попадащи в землището на гр. Разлог, община Разлог, област Благоевград.

Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти могат да се подават на основание § 4к, ал. 6 ПЗРЗСПЗЗ в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“ от заинтересованите лица чрез областния управител на област с административен център Благоевград пред Районния съд – гр. Разлог.

Областен управител: Б. Михайлов

4040

 

ОБЩИНА БРЕЗОВО

РЕШЕНИЕ № 688 от 5 юни 2015 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Брезово, одобрява подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за трасе за нов подземен кабел 20 kV от ВКП на стълб № 35 до нов БКТП в ПИ № 000828 по КВС на гр. Брезово, община Брезово, за обект „Фотоволтаична електроцентрала 260 kWp в ПИ 000828“.

Заинтересованите лица могат да обжалват решението в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Брезово пред Административния съд – Пловдив.

Председател: М. Сарафов

4037

ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК

РЕШЕНИЕ № 101 от 28 май 2015 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 във връзка с ал. 2 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Пазарджик, реши:

Одобрява ПУП – парцеларен план за трасе на захранващ електропровод с дължина на трасето 11 м, започващ от място на разкъсване на съществуващ кабел 20 kV до ПИ с идентификатор 55155.27.25, м. Татар Мезар, по КККР на землище Пазарджик, преминаващ през път I клас – ПИ № 55155.27.120 (през сервитута на гореописания кабел), съгласно изчертаните с червено трасе и сервитути и приложения регистър на засегнатите имоти.

Председател: Х. Харалампиев

4017

 

РЕШЕНИЕ № 102 от 28 май 2015 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 във връзка с ал. 2 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Пазарджик, реши:

Одобрява ПУП – парцеларен план за трасе на захранващ водопровод с дължина 241 м, започващ от края на регулацията на с. Мокрище, съвпадаща със землищната граница до ПИ с идентификатор 55155.27.25, местност Татар Мезар, по КККР на землище Пазарджик, преминаващ през селскостопански път – ПИ № 55155.27.120, съгласно изчертаните със синьо трасе и сервитути и приложения регистър на засегнатите имоти.

Председател: Х. Харалампиев

4018

 

ОБЩИНА ПЛЕВЕН

РЕШЕНИЕ № 1484 от 28 май 2015 г.

На основание чл. 21, ал. 2 във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 8 и 11 ЗМСМА, чл. 8 ЗОС и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Плевен, реши:

1. Одобрява проект за подробен устройствен план – парцеларен план на елементите на техническата инфраструктура за трасе на пътна връзка, преминаващо през следните поземлени имоти – ПИ 103018, ПИ 103029, 103030 и 103031 – частна собственост, и трасе на водопровод, преминаващо със сервитут през ПИ 0.276, с начин на трайно ползване – пасище, публична общинска собственост, до поземлен имот 103016 в местността Съдовете в землището на с. Брестовец, собственост на X.X.X..

2. Възлага на кмета на община Плевен или оправомощено лице да извърши необходимите правни и фактически действия в изпълнение на решението.

Решението може да се обжалва в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

Председател: Д. Ангелов

4039

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

ЗАПОВЕД № ДС-12-4 от 8 юни 2015 г.

На основание чл. 129, ал. 3, т. 1 ЗУТ одобрявам: ПУП – парцеларен план, по чл. 110, ал. 1, т. 5 ЗУТ за линеен обект: „Захранващ подземен ел. кабел 20 kV за ПИ 000192, местност Козбен, землище гр. Перущица“, попадащ на териториите на общините Стамболийски и Перущица, област Пловдив, с трасе, нанесено с червена непрекъсната линия на чертежите, с възложител X.X.X., с адрес: Асеновград, ул. Ореховска 6.

Съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 ЗУТ заповедта може да се обжалва относно законосъобразността й чрез областния управител на област Пловдив пред Административния съд – Пловдив, в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Областен управител: Р. Петков

4062

 

ОБЩИНА „РОДОПИ“ – ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

РЕШЕНИЕ № 172 от 28 май 2015 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ – Пловдив, реши:

Одобрява ПУП – ПП на трасета за външно електроснабдяване и водоснабдяване за УПИ 721.169, 171, 172, 173, 833 – жил. стр. и разширение на полски път.

Решението може да се обжалва в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: Ат. Крушев

4038

 

ОБЩИНА ПОРДИМ

РЕШЕНИЕ № 566 от 27 май 2015 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 и ал. 2, чл. 27, ал. 5 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с Решение № 544 по т. 5 от протокол № 45 от 30.04.2015 г. Общинският съвет – гр. Пордим, реши:

Одобрява парцеларни планове на „Арго – ленд“ – ООД, с. Одърне, на инфраструктурни обекти извън урбанизираните територии – водопровод и ел. кабел 20 kV, местността Горна Шаварна, в землището на с. Одърне, община Пордим, проводи като линеен обект на техническата инфраструктура през имоти от общинския поземлен фонд в землището на с. Одърне по приложените парцеларни плано- ве за ел. проводното и водопроводното трасе за захранване на помпена станция, намираща се в поземлен имот № 000128 в землището на с. Одърне, община Пордим.

Председател: А. Събев

4060

 

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

РЕШЕНИЕ № 1895 от 28 май 2015 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Стара Загора, реши:

Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за външно ел. захранване за ПИ № 083044 и ПИ № 083043 от КВС на землище с. Малка Верея, община Стара Загора, с обща дължина на кабелното трасе 128 м за нуждите на X.X.X..

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Стара Загора до Административния съд – Стара Загора.

Председател: Е. Христов

4007

 

РЕШЕНИЕ № 1896 от 28 май 2015 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Стара Загора, реши:

Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на външно ел. захранване на ПИ с идентификатор 68850.137.23 от кадастралната карта на местност Герена, землище гр. Стара Загора, с обща дължина на кабелното трасе 361 м за нуждите на „Металимпекс 53“ – ООД, Пловдив.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Стара Загора до Административния съд – Стара Загора.

Председател: Е. Христов

4008

20. – Министърът на енергетиката на основание постъпило заявление за проучване на подземни богатства и във връзка с чл. 39, ал. 1, т. 3 от Закона за подземните богатства открива производство по предоставяне на разрешение за проучване на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства – строителни материали, в площ „Владиславци“, разположена в землищата на с. Несла и с. Владиславци, община Драгоман, област Софийска, описана със следните гранични точки в координатна система 1970 г.:

X (m)

Y (m)

1.

4629269

8456848

2.

4629186

8457616

3.

4628231

8457432

4.

4628540

8456895

 

4076

14. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 4 във връзка с чл. 154, ал. 5 ЗУТ съобщава, че е издал Заповед № РС-41 от 22.05.2015 г. за допълване на Разрешение за строеж № РС-44 от 13.09.2011 г., издадено от министъра на регионалното развитие и благоустройството, на АЕЦ „Козлодуй“ – ЕАД, за строеж „Подмяна на тръбопроводи UJ външен противопожарен пръстен в „АЕЦ Козлодуй“ – ЕАД“ – промяна на трасето на външния противопожарен пръстен на ЕП-2 в клон 1, 2, 3, 4, 9, 10, 11, 12, отклонение от кл. 1 към склад 2, отклонение от кл. 1 (от шахта 51) покрай ИЛК и построяване на нови шахти. На основание чл. 149, ал. 4 ЗУТ заповедта подлежи на обжалване от заинтересованите лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ чрез МРРБ.

4032

24. – Висшият съдебен съвет:

1. Обявява на основание чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт свободните длъжности за административни ръководители в органите на съдебна власт, както следва:

1.1. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Лом – свободна длъжност.

1.2. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Смолян – свободна длъжност.

1.3. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Карлово – свободна длъжност.

1.4. Административен ръководител – председател на Районен съд – Велинград – свободна длъжност.

1.5. Административен ръководител – председател на Районен съд – Мадан – свободна длъжност.

1.6. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Белоградчик – свободна длъжност.

1.7. Административен ръководител – председател на Районен съд – Свищов – свободна длъжност.

2. В 14-дневен срок от датата на обнародване на свободната длъжност в „Държавен вестник“ кандидатите следва да подадат в администрацията на ВСС заявление (по образец – чл. 4, ал. 1 от Правилата за избор на административни ръководители на органите на съдебната власт по чл. 167, ал. 1, т. 2 – 4 ЗСВ), че желаят да участват в избора за административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към заявлението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт; медицинско удостоверение, издадено в резултат от извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверено копие от трудова/служебна книжка и/или осигурителна книжка; концепция за работата им като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността; анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт; очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност; набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние и произход на средствата за придобиване на имуществото по образец, утвърден от ВСС, документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 ЗСВ, и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

4048

23. – Висшият съдебен съвет:

1. Обявява на основание чл. 189, ал. 1 и чл. 178, ал. 3 във връзка с чл. 190 ЗСВ 7 свободни длъжности за прокурор в апелативните прокуратури, които да се заемат след конкурс за повишаване в длъжност и преместване чрез събеседване и след конкурс за първоначално назначаване, както следва:

Орган на съдебната власт

Свободни длъжности „прокурор“ в апелативните прокуратури

Конкурс за преместване в длъжност

Конкурс за първоначално назначаване –

20 %

Апелативна специализирана прокуратура

1

1

-

Апелативна прокуратура гр. София

3

3

-

Апелативна прокуратура гр. Пловдив

1

1

-

Апелативна прокуратура гр. Велико Търново

1

1

-

Апелативна прокуратура гр. Бургас

1

-

1

 

2. Обявява на основание чл. 189, ал. 1 във връзка с чл. 180 ЗСВ конкурс за повишаване в длъжност и преместване чрез събеседване за заемане на 6 свободни длъжности за прокурор в апелативните прокуратури, както следва:

– Апелативна специализирана прокуратура – 1 свободна длъжност;

– Апелативна прокуратура гр. София – 3 свободни длъжности;

– Апелативна прокуратура гр. Пловдив – 1 свободна длъжност;

– Апелативна прокуратура гр. Велико Търново – 1 свободна длъжност.

3. На основание чл. 191 ЗСВ и чл. 32, ал. 1 и 3 от Правилата относно реда за провеждане на конкурси за младши съдии и младши прокурори, за първоначално назначаване и за повишаване в длъжност и преместване на съдии, прокурори и следователи в 14-дневен срок от датата на обнародване на обявата в „Държавен вестник“ кандидатите подават в администрацията на ВСС, София, ул. Екзарх Йосиф 12, заявление за участие в конкурса (по образец), към което се прилагат: служебна бележка от административния ръководител, удостоверяваща наличие на стаж по чл. 164 ЗСВ; кадрова справка от административния ръководител на съответния орган на съдебната власт (по образец), съпроводена с 3 акта, постановени от кандидата през последните 3 години от дейността му, избрани на случаен принцип; копие от 3 акта, изготвени от кандидата през последните 3 години от дейността му, избрани от него; други документи по негово желание, свързани с притежаваните професионални и нравствени качества.

4. Конкурсът да се проведе чрез събеседване по практически въпроси, свързани с прилагането на законите, касаещи дейността на органа в съдебната власт, за който кандидатства.

5. Датата, часът и мястото за провеждане на събеседването да се определят от конкурсната комисия след конституирането й и да се публикуват на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

4049

10. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Бургас, на основание чл. 253 ДОПК и Постановление № 26 от 29.05.2015 г. за възлагане на недвижим имот възлага на купувача X.X.X. с адрес за кореспонденция гр. Търговище, община Търговище, бул. Трайко Китанчев 45, вх. Б, ет. 7, ап. 49, следния недвижим имот, отнет в полза на държавата, представляващ: самостоятелен обект в сграда с идентификатор 51500.505.142.1.87 по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-46 от 18.08.2006 г. на изпълнителния директор на АК, съгласно схема № 38481 от 6.10.2011 г. на самостоятелен обект в сграда, издадена от Службата по геодезия, картография и кадастър – Бургас, с адрес: гр. Несебър, п.к. 8230, Слънчев бряг-изток № 1, вх. 1, ет. 4, представляващ обект 8, разположен в сграда № 1, построена в поземлен имот с идентификатор 51500.505.142, с предназначение на обекта: за офис, брой нива: 2, с площ 64 кв. м, с прилежащи части: 9,60 кв. м, при съседни самостоятелни обекти в сградата за ниво 1: на същия етаж 51500.505.142.1.88, 51500.505.142.1.86, под обекта: 51500.505.142.1.68, 51500.505.142.1.67, над обекта: 51500.505.142.1.88; за ниво 2: на същия етаж: 51500.505.142.1.88, 51500.505.142.1.85, под обекта: 51500.505.142.1.85, 51500.505.142.1.86, над обекта няма, а съгласно нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 13, том IV, рег. № 1834, дело № 584 от 2004 г. на X.X. – нотариус, вписан под № 208 на нотариалната камара, с район на действие Районен съд – Несебър, и по акта за отнемане в полза на държавата: Решение № 112 от 28.04.2010 г. по гр.д. № 476/2008 г. на ОС – гр. Бургас: офис № 8 на мансарден етаж на две нива, на първо ниво с площ 37,95 кв. м, състоящо се от стая и баня-тоалетна, и на второ ниво – с площ 26,52 кв. м, или общо с площ 64,47 кв. м, при граници на първо ниво: от изток – коридор, от запад – външен зид, от север – офис № 7, от юг – офис № 9, при граници на второ ниво: от изток – офис № 6, от запад – външен зид, от север – външен зид, от юг – офис № 9, ведно със съответните 1,79 % ид. части от общите части на сградата, равняващи се на 9,6 кв. м ид. части от общите части на сградата и 1,79 % ид. части от правото на строеж върху терена, представляващ дворно място, съставляващо парцел IV в кв. 27, целият с площ 1457,50 кв. м, от които собствени на продавача 921,25 кв. м идеални части, при граници на парцела: от север – пешеходна зона, от изток и запад – улици, от юг – парцел X, намиращ се в офис-сграда, представляваща корпус № 1 и корпус № 2, изградени в УПИ IV, кв. 27 по плана на Слънчев бряг-изток, к.к. Слънчев бряг, община Несебър, област Бургас, с протокол № 17 от 22.05.2015 г. за купувач е обявен X.X.X. с адрес: гр. Търговище, община Търговище, бул. Трайко Китанчев 45, вх. Б, ет. 7, ап. 49. Имотът се продава такъв, какъвто е към момента на продажбата, и купувачът не може да претендира за недостатъци на закупения имот. На основание чл. 246, ал. 8 ДОПК собствеността преминава у купувача от датата на постановлението.

4056

14. – Софийският университет „Св. X.X.“ на основание заповед на ректора № РД 20-920 от 8.06.2015 г. прави следните промени в обявата за конкурси (ДВ, бр. 15 от 24 февруари 2015 г.), като в приложение № 1 за Юридическия факултет за докторските програми по Международни отношения, Право на ЕС и Международно публично право конкурсът се прекратява.

4019

90. – ВТУ „Т. Каблешков“ – София, обявява конкурс за главен асистент в област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.5. Транспорт, корабоплаване и авиация (Градски транспорт) със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в деловодството на ВТУ „Т. Каблешков“, София, кв. Слатина, ул. Гео Милев 158, тел. 9709-209.

4059

32. – Техническият университет – Варна, обявява конкурси за доценти: в професионално направление 5.5 Транспорт, корабоплаване и авиация, учебна дисциплина „Навигация“ към Факултет по морски науки и екология, катедра „Корабоводене, управление на транспорта и опазване чистотата на водните пътища“ – един, със срок 6 месеца; в професионално направление 5.3 Комуникационна и компютърна техника, учебна дисциплина „Бази от данни“ към Факултет по изчислителна техника и автоматика, катедра „Компютърни науки и технологии“ – един, със срок 3 месеца; в професионално направление 5.4 Енергетика, научна специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане (по отрасли)“ към Електротехнически факултет, катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ – един, със срок 2 месеца; в професионално направление 5.4 Енергетика, научна специалност „Електрически мрежи и системи“ към Електротехнически факултет, катедра „Електроенергетика“ – един, със срок 2 месеца; в професионално направление 5.2 Електротехника, електроника и автоматика, учебна дисциплина „Физика“ към Електротехнически факултет, катедра „Физика“ – един, със срок 2 месеца; в професионално направление 5.2 Електротехника, електроника и автоматика, научна специалност „Електротехнологии“ към Електротехнически факултет, катедра „Електротехника и електротехнологии“ – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в университета, отдел „Човешки ресурси“, тел. 052/383-284.

4033

718. – Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ обявява конкурси за прием и обучение на докторанти през уч. 2015/2016 г. по следните научни специалности: Теория на възпитанието и дидактика – 1 р.о.; Теория на възпитанието и дидактика (Социална педагогика) – 1 р.о.; Теория на възпитанието и дидактика (Предучилищна педагогика) – 1 р.о.; Специална педагогика (Инклузивно образование) – 1 з.о.; Методика на обучението по математика – 2 р.о. и 1 з.о.; Методика на обучението по география – 1 р.о.; Методика на обучението по български език и литература (I – IV клас) – 1 р.о.; Методика на обучението по български език и литература (Методика на обучението по литература) – 1 р.о.; Методика на обучението по музика – 1 р.о. и 1 з.о.; Методика на обучението по изобразително изкуство (I – IV клас) – 1 р.о.; Теория и методика на физическото възпитание и спортната тренировка – 1 р.о. и 3 з.о.; Българска литература (След освобождението) – 1 р.о.; Българска литература (между двете войни) – 1 р.о.; Общо и сравнително езикознание (Психолингвистика) – 1 р.о.; Български език (Съвременен български език) – 1 р.о.; Български език (Старобългарски език) – 1 р.о.; Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Арабска литература) – 1 р.о.; Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Древнокитайска литература) – 1 р.о.; Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Славянски литератури) – 1 з.о.; История на България (Нова история на България ХVIII – ХIX в. – Възраждане) – 2 р.о. и 1 з.о.; История на България (Нова история на България 1878 – 1944 г.) – 2 р.о. и 1 з.о.; История на България (Съвременна история на България) – 1 р.о.; История на България (История на българските земи ХV – ХVII век) – 1 р.о.; Нова и най-нова обща история (Нова обща история) – 2 р.о.; Нова и най-нова обща история (История на балканските народи) – 1 р.о.; Средновековна българска история – 1 р.о.; Средновековна обща история (История на Византия и Средновековна история на балканските народи) – 1 р.о.; Стара история (История на стария свят) – 1 р.о. и 1 з.о.; Археология (Римска епоха) – 1 р.о.; Философия на правото и политиката – 2 р.о.; Теология (Пастирско богословие) – 1 з.о.; Теология (Християнско изкуство) – 1 р.о.; Теология (Нов завет) – 1 р.о.; Теология (Стар завет) – 1 р.о.; Етнология – 1 р.о. и 1 з.о.; Педагогическа и възрастова психология – 3 р.о. и 4 з.о.; Социална психология – 2 р.о. и 1 з.о.; Политология – 4 р.о. и 1 з.о.; Наказателно право – 2 р.о. и 1 з.о.; Административно право и административен процес – 2 р.о. и 2 з.о.; Финансово право – 2 р.о. и 1 з.о.; Гражданско и семейно право – 1 р.о. и 1 з.о.; Конституционно право (Конституционно право на РБългария) – 1 р.о. и 1 з.о.; Теория на държавата и правото – 1 р.о. и 1 з.о.; История на правото (Римско частно право) – 2 р.о. и 1 з.о.; История на правото (История на българската държава и право) – 1 р.о. и 1 з.о.; История на правото (Конституционна история на балканските държави) – 1 з.о.; Икономика и управление (Индустрия) – 1 р.о. и 1 з.о.; Политическа икономия – 1 р.о. и 1 з.о.; Социално-икономическа география (Регионално развитие – 1 з.о.; Информатика – 3 р.о. и 1 з.о.; Изкуствознание и изобразително изкуство – Скулптура – 3 р.о.; Изкуствознание и изобразително изкуство – Графичен дизайн и визуална комуникация – 1 р.о.; Изкуствознание и изобразително изкуство – Живопис – 2 р.о.; Изкуствознание и изобразително изкуство – Рисуване – 1 р.о.; Изкуствознание и изобразително изкуство – Стенопис – 2 р.о.; Изкуствознание и изобразително изкуство – Църковни изкуства – 2 р.о. В срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“ кандидатите подават следните документи на хартиен и електронен носител: заявление до ректора; автобиография; диплом с приложението за придобитата образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и диплом с приложението или уверение за придобита образователно-квалификационна степен „магистър“; допустими са и други документи, удостоверяващи техните интереси и постижения в научната област. Съгласно чл. 11, ал. 8 от Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности във ВТУ приемът се извършва в отдел „НИХТИД“, каб. 505 – ВТУ, ректорат. За справки и повече информация: тел. 062/618-312 и сайта на ВТУ: www.uni-vt.bg.

4046

35. – Аграрният университет – Пловдив, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност главен асистент в област на висше образование 6. Аграрни науки и ветеринарна медицина, професионално направление 6.1 Растениевъдство, научна специалност „Мелиорации“, със срок 3 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в университета, отдел „Човешки ресурси“, тел. 65 44 54.

4034

63. – Шуменският университет „X.X.X.“ обявява конкурси за: доцент в област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Методика на обучението по музика) – един; главен асистент в област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.2. Педагогика (Теория на възпитанието и дидактика – Социална работа) – един, двата със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в ректорската канцелария на ШУ, Шумен, ул. Университетска 115, корпус 1, каб. 107; за информация: тел.: 054/830 495, в. 121, GSM: 0899 901943.

4057

64. – Шуменският университет „X.X.X.“ прекратява обявения в „Държавен вестник“ (бр. 23 от 27.03.2015 г.) конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.8. Икономика (Политическа икономия) със срок за подаване на документи 3 месеца от обнародването в „Държавен вестник“.

4058

266. – Институтът по невробиология при БАН – София, обявява конкурс по професионално направление 4.3. Биологически науки, научна специалност „Физиология на животните и човека“, за нуждите на направление „Когнитивна психофизиология“ за главен асистент – един. Конкурсът е със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Информация и подаване на документи – в канцеларията на института, София 1113, ул. Акад. Г. Бончев, блок 23, стая 213, тел. 02-979-2151.

4084

81. – Националният център по заразни и паразитни болести – София, обявява конкурс за академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, по научна специалност „Епидемиология“ за нуждите на „НПЦВЕХ“ – ВМА, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи и справки: в служба Личен състав на НЦЗПБ, София 1504, бул. Янко Сакъзов 26, тел. за справки 9446-999, в. 321.

4081

57. – Община Банско, отдел „ТСУ“, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен подробен устройствен план – частично изменение на план за регулация и план за застрояване на квартали 1; 239А, 301, 302 по плана на гр. Банско (корекция на река Глазне и нова улица от о.т. 827 до о.т. 1080 (нова), изменение на улична регулация от о.т. 1056 до о.т. 1075 (нова) и от о.т. 1080 (нова) до о.т. 1050, образуване на нов УПИ II, кв. 1 от УПИ VIII (ПИ 02676.501.4485), УПИ VII (ПИ 02676.501.4295) и част от УПИ II (ПИ 02676.501.4495) с отреждане „За медицински център“, изменение на външни регулационни линии по имотни граници за УПИ IV (нов УПИ I (ПИ 02676.501.2111) в кв. 239А, УПИ VI-2810, 3150, 3233 (ПИ 02676.501.2810) в кв. 1, УПИ I-4625 (ПИ 02676.501.4625), УПИ XII-3177, 3178, 3211 (ПИ 02676.501.5501), УПИ XI-3177, 3178, 3211 (ПИ 02676.501.5500) в кв. 301 и промяна на номера на УПИ за ПИ 02676.501.2112 от УПИ V на УПИ II, промяна на номера на УПИ за ПИ 02676.501.211 от УПИ IV на УПИ I в кв. 239А), община Банско, област Благоевград. Документацията по изработения проект е на разположение всеки работен ден в стая 309 в сградата на общинската администрация – Банско. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ писмени възражения, предложения и искания по проекта могат да бъдат направени до общинската администрация в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

3983

87. – Община Благоевград на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на външно ел. захранване за „два броя вилни сгради и магазин за музикални инструменти“ в имот с № 000158, местността Чуката в землището на с. Изгрев, община Благоевград, минаващо през имоти с № 008400 (пасище, мера – частна собственост, сервитут ВЕЛ 20 kV), № 000100 (полски път – общинска публична собственост), № 000104 (път VI клас – общинска публична собственост), № 000165 (нива, орна земя – частна собственост), № 000176 (полски път – общинска публична собственост) и „жилищна сграда“ в имот с № 000204, местността Чуката в землището на с. Изгрев, община Благоевград, минаващо през имоти с № 008400 (пасище, мера – частна собственост, сервитут ВЕЛ 20 kV), № 000100 (полски път – общинска публична собственост), № 000104 (път VI клас – общинска публична собственост), № 000165 (нива, орна земя – частна собственост), № 000106 (полски път – общинска публична собственост), № 000154 (полски път – общинска публична собственост). На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация. Проектът се намира в отдел „Архитектура и проектиране“ при Община Благоевград.

4042

266. – Община Благоевград на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за битова канализация до имоти с идентификатори 04279.38.26 и 04279.38.29 в местността Кури дере – Ш.22, по кадастралната карта на Благоевград до включване в съществуваща шахта, минаваща през имот с идентификатор 04279.38.52 (общинска собственост – полски път) по кадастралната карта на Благоевград, без да се нарушава пътната настилка във връзка с гаранционните срокове на бул. Пейо Яворов, със сервитут, ограничаващ ползването на имоти с идентификатори 04279.38.10 (нива – частна собственост), 04279.38.19 (търговски обект, комплекс – частна собственост), 04279.38.21 (нива – частна собственост), 04279.38.25 (нива – частна собственост), 04279.38.26 (незастроен за жилищни нужди – частна собственост), 04279.38.28 (нива – частна собственост), 04279.38.29 (незастроен за жилищни нужди – частна собственост), 04279.38.62 (за друг обществен обект, комплекс – частна собственост) и 04279.38.70 (за друг обществен обект, комплекс – частна собственост) по кадастралната карта на Благоевград. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация, Благоевград. Проектът се намира в отдел „Архитектура и проектиране“ при Община Благоевград.

3868

267. – Община Благоевград на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на водопровод 90 РЕ и трасе на канализация 300 до имот с идентификатор 04279.26.13, местност Стара гара – Ш.14, по кадастралната карта на Благоевград, минаващи през имоти с идентификатори 04279.26.320 (полски път – общинска собственост), 04279.28.731 (полски път – общинска собственост), 04279.29.44 (полски път – общинска собственост), 04279.29.45 (водни течения – държавна частна собственост (М3Х – ХМС), по кадастралната карта на Благоевград, със сервитут, ограничаващ ползването на имот с идентификатор 04279.28.93 (водна площ, съоръжение – държавна собственост (М3Х – ХМС), местност Стара гара – Ш.14, по кадастралната карта на Благоевград. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация, Благоевград. Проектът се намира в отдел „Архитектура и проектиране“ при Община Благоевград.

3869

7. – Областният управител на област Бургас на основание чл. 149, ал. 4 във връзка с чл. 148, ал. 3 ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е одобрен работен инвестиционен проект и е издадено Разрешение за строеж № 5 от 1.06.2015 г. на основание чл. 148, ал. 1, 3 и 4 и чл. 152, ал. 1 ЗУТ за строителство на обект: „Дренажна система на писта за излитане и кацане на летице Бургас“, в ПИ с идентификатор 07079.690.72 по КК, съответстващ на УПИ VI в кв. 1. На основание чл. 149, ал. 4 ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

3980

23. – Община Велико Търново на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за частично изменение на подробен устройствен план – план за регулация за кв. 42 и кв. 42А по ПУП на с. Присово, община Велико Търново: закриване на улица от ОК № 140 до нова ОК 140а между кв. 42 и кв. 42А по ПУП на с. Присово, община Велико Търново; сливане на кв. 42 и кв. 42А по ПУП на с. Присово в един нов квартал с № 42; заличаване на УПИ І – „За жил. строителство“ от кв. 42 по ПУП на с. Присово; преномериране на: УПИ ІІ-487 в УПИ ХІV-487; УПИ ІV-487 в УПИ ХVІ-487; УПИ V-492 в УПИ ХVІІ-492; УПИ VІ-493 в УПИ ХVІІІ-493; УПИ VІІ-487 в УПИ ХV-487 от кв. 42 на с. Присово; създаване на четири нови УПИ в кв. 42 и отреждането им: УПИ ІХ – „За озеленяване“, УПИ ХІ-482, УПИ ХІІ-485 и УПИ ХІІІ-486; промяна на регулацията между новосъздаден УПИ ХІ-482 и терен – „За озеленяване“; Преномериране на квартала за всички УПИ: от кв. 42А в кв. 42 по ПУП на с. Присово. Проектът се намира в общинската администрация, стая 520. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до кмета на община Велико Търново в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

3924

16. – Община Велинград на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изготвен ПУП – парцеларен план за трасе на водопровод за минерална вода от сондаж № 1 ВКП „КЕИ К-8 Вельова баня“ до ПИ 151059 по КВС на Велинград, и дава съгласието си за учредяване на право на прокарване по смисъла на чл. 193 ЗУТ за подземен водопровод за минерална вода през общински имоти № 150025, 150102 и 150104 по КВС на Велинград и през УПИ ІІІ – парк, в кв. 184 от регулационния план на Велинград за присъединяване от сондаж № 1 ВКП КЕИ „К-8 Вельова баня“ до ПИ 151059, местност Санаториума, в землището на Велинград, ЕКАТТЕ 10450. Проектът се намира в отдел „КРЗП“, Община Велинград, бул. Хан Аспарух 35, ет. 1, стая № 2, и може да се прегледа от заинтересуваните и да се възрази в срок един месец от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ до кмета на община Велинград.

4068

6. – Община гр. Добрич, област Добрич, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за линейни обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищни образувания за ПИ № 72624.904.440 по кадастралната карта на гр. Добрич във връзка с изграждане на канализация на ПИ № 72624.904.525 в землището на гр. Добрич. Проектът е изложен в Центъра за услуги и информация на Община гр. Добрич, работно място № 8. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план – парцеларен план до общинската администрация на Община гр. Добрич.

4009

3. – Община Златарица на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 2, т. 6, чл. 208 и чл. 61, чл. 62а, ал. 4 ЗУТ при прилагане разпоредбите на § 8 ПРЗУТ и Заповед за допускане № 113 от 24.02.2015 г. и становище № 3-ЧИ-ПУП-ПР-2015 от 24.02.2015 г. съобщава, че е изработен проект за: частично изменение на действащия подробен устройствен план – ПР на гр. Златарица, община Златарица, в обхват част от кв. 97, 97А, 98, 101 и 102 по действащия подробен устройствен план на гр. Златарица, община Златарица. С внесения проект-предложение е предвидено: промяна на трасето на улица с о.т. № 239-238а-238-240-241-245-246 по новата улична ос с о.т. 239а-238б-240а-241а-245а-246а; източната уличнорегулационна граница на новопроектираната улица покрива имотните граници на съществуващите имоти при спазване разпоредбите на § 8 ЗУТ; обособяване на два нови урегулирани поземлени имота за „озеленяване“ към кв. 103, между УПИ І и западната граница на новопроектираната улица; терените за озеленяване в западните части на кв. 97а, 98, 101 и 102 се преотреждат за съответните поземлени имоти, при запазване на установената зона Ж(м) за жилищните имоти с пределно допустими показатели за преобладаващо застрояване с малка височина Нм (до 10 м), плътност на застрояване – Пзастр. – от 20 % до 60 %, интензивност на застрояване – Кинт. – от 0,5 до 1,2, необходима озеленена площ – от 40 % до 60 %, и при спазване на действащата нормативна уредба по устройство на територията. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересованите собственици на недвижимите имоти могат да направят мотивирани писмени възражениия до кмета на общината в 14-дневен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“. Проектът е на разположение в стая № 4 на Община Златарица.

4069

14. – Община Каварна на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура извън урбанизирани територии ,,Подземен електропровод 20 kV, свързващ ветроенергиен парк, състоящ се от 18 ветрогенератора, разположени на територията на с. Горичане, община Шабла, и с. Раковски, община Каварна“, със засегнати имоти на територията на община Каварна, както следва: имоти с идентификатори 62092.12.93, 62092.13.122, 62092.14.131 (стар 14.20) в землище с. Раковски, община Каварна, област Добрич. Проектът се намира в отдел ,,ТУС“ при Община Каварна и на основание чл. 128 ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в ,,Държавен вестник” заинтересованите могат да се запознаят с него, като при необходимост могат да направят писмени искания, предложения и възражения до общинската администрация, Каварна.

4070

15. – Община Каварна на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за изграждане на елементи на техническата инфраструктура за обект: „Подземен електропровод 20 kV, свързващ 20 ветрогенератора, разположени на територията на с. Пролез и с. Горичане, община Шабла, и с. Видно, община Каварна“, със засегнат имот на територията на община Каварна – имот с идентификатор 11003.25.146 в землище с. Видно, община Каварна, област Добрич. Проектът се намира в отдел ,,ТУС“ при Община Каварна и на основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в ,,Държавен вестник“ заинтересованите могат да се запознаят с него, като при необходимост могат да направят писмени искания, предложения и възражения до общинската администрация, Каварна.

4071

19. – Община Казанлък на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план на подземен електропровод за захранване на поземлени имоти № 105053, местност Валът, собственост на фондация „Бодичита“, преминаващ през ПИ: полски пътища, публична общинска собственост с № 00078, № 000051, № 000053 и № 000492; пасище, мера – публична общинска собственост – № 000368, и път IV клас – № 000060, всички в землището на с. Копринка, ЕКАТТЕ 38563, община Казанлък, с обща дължина на ЕЛ трасето 1174,5 м и общ сирвитут 2349 кв. м. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да разгледат проекта в стая 11 на Община Казанлък и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта.

3923

20. – Община Казанлък на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план на подземен електропровод за захранване на поземлен имот № 000004 – собственост на „Боби М Транс“ – ЕООД, преминаващ през поземлен имот № 022045 – полски път, в землището на с. Бузовград, ЕКАТТЕ 06848, община Казанлък, с дължина на ЕЛ трасето 139 м и сервитут 278 кв. м. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да разгледат проекта в стая 11 на Община Казанлък и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта.

3922

10. – Община Кърджали на основание чл. 25, ал. 4 от Закона за общинската собственост поради обстоятелството, че не е известен постоянният и настоящият адрес на заинтересованото лице, съобщава на X.X., собственик по запис в разписния лист на засегнатия имот от прилагането на улична регулация за прокарване на улица с ос.т. 50-51, кв. 18 и кв. 23 по ПУП на с. Резбарци, община Кърджали: Заповед № РД-47 от 21.05.2015 г. на кмета на община Кърджали за отчуждаване на част в размер на 45,84 кв. м от поземлен имот с пл. сн. № 298, кв. 18 по ПУП на с. Резбарци, община Кърджали, с площ на целия имот по цифров модел – 789 кв. м, издадена на основание чл. 44, ал. 2 ЗМСМА във връзка с чл. 21, ал. 1 и чл. 25, ал. 2 от Закона за общинската собственост, съгласно влязъл в сила ПУП – ПРЗ, одобрен със Заповед № 145 от 28.02.2001 г. на кмета на община Кърджали, и обявление за откриване на процедура по принудително отчуждаване на части от недвижими имоти, намиращи се в кв. 18 и кв. 23 по ПУП на с. Резбарци, община Кърджали, собственост на физически лица, публикувано във в. „Труд“, бр. 82 от 27.03.2015 г., в. „24 часа“, бр. 82 от 27.03.2015 г., в. „Родопи“, бр. 347 от 27.03.2015 г. и в. „Арда нюз“, бр. 40 от 27.03.2015 г., и с оглед задоволяване на важни обществени нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин. Размерът на дължимото парично обезщетение е 2119,55 лв. Обезщетението за частта от имота ще бъде внесено по сметка на Община Кърджали в „Търговска банка Д“ – АД – финансов център Кърджали, след изтичане на 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“. Изплащането на обезщетението на заинтересованото лице ще бъде извършено след доказване на собствеността на поземлен имот с пл. сн. № 298, кв. 18 по ПУП на с. Резбарци, община Кърджали. Копие от заповедта е поставено на видно място в сградата на кметство с. Резбарци, община Кърджали, и е публикувана на интернет страницата на Община Кърджали: www.kardjali.bg. Заповед № РД-47 от 21.05.2015 г. на кмета на община Кърджали подлежи на обжалване пред Административния съд – Кърджали, в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

3778

1. – Община Любимец на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – план за регулация за: изменение регулацията на улица с о.т. 550-551-554-555-1287 и на улица с о.т. 543- 542; премахване на улици: с о.т. 1290-556-553-552-545, с о.т. 546- 545-550, с о.т. 556- 555, с о.т. 553-554, с о.т. 552-551, с о.т. 544-535а; премахване на площад с о.т. 546а-546-545-544; премахване на УПИ I-1 в кв. № 195, УПИ I-2 в кв. № 198, УПИ I-3 в кв. № 199, УПИ I-4 в кв. № 200; изменение регулацията на УПИ I-24 в кв. № 203 и УПИ VII-12 в кв. № 205; прокарване на нова улица с о.т. 546-546а-544б-544а; заличаване на квартали с номера 195, 198, 199, 200, 203; отреждане на един УПИ VI – за пазар на производителя; промяна на УПИ I-16 в УПИ VII-16; обединяване на УПИ I-24, УПИ III-18, УПИ IV-17, УПИ V-17, УПИ VII-16, УПИ VI – за пазар на производителя, в един квартал № 204 по плана на гр. Любимец. Проектът се намира в отдел „УТ“, пл. Трети март 1, ет. 1, стая № 9, и може да се разгледа по всяко време на работния ден. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

3984

4. – Община Нови пазар на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ обявява на заинтересуваните лица, че е изработен проект на ПУП – парцеларен план за техническа инфраструктура – водопроводно отклонение с дължина 6,90 м и канализационно отклонение с дължина 8,50 м до ПИ 52009.131.944 (лозе) в землището на гр. Нови пазар, община Нови пазар, област Шумен. Трасетата преминават през земеделска територия – ПИ 52009.126.212 – полски пътища, публична общинска собственост. Проектът е изложен в сградата на Община Нови пазар, стая № 402, и може да бъде разгледан всеки присъствен ден. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до кмета на община Нови пазар в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на обявлението.

3908

4. – Община Перник на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е изработен проект за подробен устройствен план – план за застрояване (ПУП – ПЗ) за елементи на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираната територия на напорен резервоар с обем V – 500 м3 в ПИ 55871.641.1, Перник, ЕКАТТЕ 55871, община Перник. Част от поземлен имот № 55871.641.1, местност Душманов дол, по КК на гр. Перник, при граници: полски път, поземлен имот 55871.641.31, поземлен имот 55871.641.2 и поземлен имот 55871.641.4, с площ 2019 кв. м, начин на трайно ползване – нива, се преотрежда в имот за застрояване, отреден „За резервоар“. Преотредената част от имота е с площ 896 кв. м. Имотът е собственост на Община Перник с акт за общинска собственост № 8274 от 30.07.2014 г. Проектът за ПУП – ПЗ и ПП се намира в стая № 5, ет. 12, сградата на Община Перник. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация Перник.

4072

8. – Община Петрич на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересуваните, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за „Трасе на външно ел. захранване“ до поземлен имот с идентификатор 56126.235.1 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Петрич, м. Кумли. Трасето и сервитутите към него са предвидени да преминат през поземлени имоти по кадастралната карта на гр. Петрич, като подробно описание на имотите е приложено в регистъра на засегнатите имоти, заверен от СГКК – Благоевград, неразделна част към ПУП – ПП, както следва: поземлени имоти с идентификатори 56126.128.11 – паркинг, и 56126.128.50 – републиканска пътна мрежа, по КККР на гр. Петрич. Проектът се намира в сградата на Община Петрич. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с проекта и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация.

4010

16. – Община Пордим на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен проект за изменение на подробен устройствен план – план за застрояване за поземлен имот № 000128 по КВС на с. Одърне – общинска собственост. Проектът се намира в стая № 13, ет. 2 на общината, и може да бъде разгледан в понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък от 9 до 12 ч. и от 13 до 15 ч. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от деня на обнародването на обявлението в „Държавен вестинк“ заинтересованите могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската адмиинстрация в Информационния център на Община Пордим, ул. Иван Божинов 1.

4011

4. – Община Разград на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план – трасе за водопровод, преминаващо през общински полски път с идентификатор 61710.53.1 по кадастралната карта на землище Разград. Проектът се намира в стая 202 на Община Разград. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до кмета на общината.

4041

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд – Благоевград, на основание чл. 218, ал. 1 ЗУТ обявява, че по жалба на X.X.X., X.X.X., X.X.X. и X.X.X., всички от Благоевград, против Заповед № 451 от 27.03.2015 г. на кмета на община Благоевград, с която е одобрен ПУП – ПЗ, за промяна предназначението на имот № 000210, м. Делвино, землището на с. Делвино, община Благоевград, от „нива“ за „жилищно строителство“, е образувано адм. дело № 410/2015 г. по описа на съда и е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 15.07.2015 г. от 10 ч., зала 001. Заинтересуваните лица могат да се конституират като ответници в производството пред съда в едномесечен срок от обявяване на оспорването в „Държавен вестник“ чрез подаване на заявление до съда, което трябва да съдържа: а) трите имена, адреса, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв – за българските граждани; б) трите имена и личния номер за чужденец и адреса, заявен в съответната администрация, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв; в) фирмата на търговеца или наименованието на юридическото лице, изписани и на български език, седалището и последния посочен в съответния регистър адрес на управление и електронния му адрес; г) номер на делото; д) акта, който се оспорва, и органа, който го е издал; е) изявление, че заинтересуваното лице желае да бъде конституирано в производството като ответник; ж) подпис на заявителя. Към заявлението се прилагат писмени доказателства, удостоверяващи качеството на заинтересувано лице на заявителя. Със заявлението е недопустимо да се правят искания за отмяна на индивидуалния административен акт, както и за присъединяване към подадени жалби в законоустановения срок.

4063

Софийският градски съд, въззивно отделение, ІVб състав, призовава X.X.X. с последен адрес София, ул. Любляна 56, вх. А, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 23.11.2015 г. в 10,30 ч. като въззиваема страна по в.гр.д. № 4829/2012 г., заведено от X.X. и X.X. срещу решение на Софийския районен съд, 74 състав, постановено по гр.д. № 8810/2004 г. Въззиваемата страна да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще бъде гледано при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК.

4054

Софийският градски съд, въззивно отделение, ІVб състав, призовава X.X.X. с последен адрес София, ул. Любляна 56, вх. А, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 23.11.2015 г. в 10,30 ч. като въззиваема страна по в.гр.д. № 4829/2012 г., заведено от X.X. и X.X. срещу решение на Софийския районен съд, 74 състав, постановено по гр.д. № 8810/2004 г. Въззиваемата страна да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще бъде гледано при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК.

4055

Добричкият районен съд, гражданска колегия, VІ състав, съобщава на Селчук Чагдаш, роден на 21.11.1979 г. в Република Турция, гражданин на Република Турция, сега с неизвестен адрес, че следва да се яви в съда на 17.09.2015 г. в 10 ч. и да получи съдебните книжа като ответник по гр. д. № 975/2015 г. на РС – Добрич, заведено от X.X.X. за иск за прекратяване брака на страните. Ако въпреки обнародването в „Държавен вестник“ ответникът не се яви в съда при разглеждане на делото, съдът ще му назначи особен представител. На основание чл. 40 ГПК ответникът, който живее в чужбина, е длъжен да посочи лице в седалището на съда, на което да се връчват съобщенията – съдебен адресат, ако няма пълномощник по делото в Република България. Ако не стори това, всички съобщения се прилагат към делото и се смятат за връчени.

4036

Поморийският районен съд, гражданска колегия, четвърти състав, уведомява X.X.X., Руска федерация, с неизвестен адрес, че е ответник по гр.д. № 156/2015 г., образувано по предявен от „Водоснабдяване и канализация“ – ЕАД, Бургас, граждански иск за сумата 182,99 лв., като му се указва, че в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви в канцеларията на Районния съд – Поморие, за връчване на съобщение по чл. 131 ГПК ведно с исковата молба и приложенията към нея. При неявяване на ответника в указания срок ще му бъде назначен особен представител по ЗПП.

4065

Сливенският районен съд призовава Кумар Сандийп, индийски гражданин, с неизвестен адрес в Република България, да се яви в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ в деловодството на съда за получаване на препис от исковата молба и приложенията за отговор по чл. 131 ГПК по гр.д. № 1813/2015 г. с правно основание чл. 49 СК, заведено от X.X.X.. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа с назначен особен представител.

4035

Хасковският районен съд уведомява X.X.X., ответник по гражданско дело № 997 по описа на Районния съд – Хасково, за 2015 г., с правно основание чл. 49 СК, да се яви в съда в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“ за получаване на съобщението с приложените книжа. Ако не се яви, за да получи съобщението с книжата в указания срок, те ще се приложат към делото и ще се считат за редовно връчени. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48 ГПК.

4064

 

Софийският градски съд, І гражданско отделение, 13 състав, на основание чл. 76, ал. 1 ЗОПДНПИ уведомява, че има образувано гр.д. № 4421/2015 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу X.X.X. с постоянен адрес с. Бистрица, район „Панчарево“, ул. Младен Ангелов (39) № 25, и X.X.X. с постоянен адрес с. Бистрица, район „Панчарево“, ул. Младен Ангелов (39) № 25, и същото е насрочено за първо открито съдебно заседание на 1.10.2015 г. от 11 ч.

Определя двумесечен срок на заинтересованите лица да предявят претенции върху имуществото, описано, както следва:

От X.X.X.

– Сумата в размер 488 960,43 лв., внесена по депозитна сметка в евро № BG 10 BUIB 9888 2427 9836 00, открита в „Сибанк“ с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 53 807,97 лв., представляваща лихви по депозити по разплащателна сметка в евро № BG 17 BUIB 9888 4427 9836 00, открита в „Сибанк“ с титуляр X.X.X..

От X.X.X.

– Сумата в размер 556,12 лв., представляваща внесени погасителни вноски по договор № 4126038766 от 8.11.2012 г. в „Ти Би Ай Банк“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 106,17 лв., представляваща внесени погасителни вноски по договор № 4126041578 от 17.09.2013 г. в „Ти Би Ай Банк“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 4029,44 лв., представляваща внесени погасителни вноски по кредитна карта EURO LINE в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 14 942,60 лв., представляваща внесени погасителни вноски по сметка BG 21 UNCR 7630 1077 8871 42, открита в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

От X.X.X. и X.X.X.

Сумата в размер 30 460 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил марка „Мерцедес“, модел „Е 320 ЦДИ“ с рег. № С 2030 НМ, рама № WDB2110261A267921, двигател № 64896130019489, цвят светлосив металик, с дата на първоначална регистрация 20.03.2003 г., придобит на 31.05.2004 г. и продаден с договор за покупко-продажба на МПС от 29.01.2009 г.

4061

Софийският градски съд на основание чл. 17, ал. 1, т. 8 ЗПП вписва промени по ф.д. № 1969/1990 г. за политическа партия „Българска социалистическа партия“: вписва промени в устава на политическа партия „Българска социалистическа партия“, приети на V заседание на 48-ия конгрес на партията, проведено на 5.04.2015 г., представляваща неразделна част от решението.

4016

Софийският градски съд на основание чл. 17, ал. 1, т. 8 ЗПП вписва промени по ф.д. № 1309/1997 г. за политическа партия с наименование „Обединен блок на труда Български лейбъристи“, както следва: вписва промени в устава на ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи“, приети с решение на Петия редовен конгрес на партията от 15.11.2014 г., които са неразделна част от това решение и които се приложиха и приподписаха като неразделна част от това решение; вписва Национален съвет на ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи“ в състав: X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X.; вписва Изпълнително бюро на ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи“ в състав: председател – X.X.X., зам.-председател – X.X.X., X.X.X., X.X.X.; членове на Секретариата: X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., доц. X.X.X., X.X.X., X.X.X.. Партията се представлява от председателя X.X.X..

4103

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

11. – Управителният съвет на Фенклуб Челси България – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква редовно годишно общо събрание на членовете на сдружението на 15.08.2015 г. в 15 ч. на следния адрес: София, ул. Средна гора 97, партер, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението за периода от учредяването до 15.08.2015 г.; проект за решение – ОС приема отчета за дейността на сдружението за периода от учредяването до 15.08.2015 г.; 2. отчет за дейността на УС за периода от учредяването до 15.08.2015 г.; проект за решение – ОС приема отчета за дейността на УС за периода от учредяването до 15.08.2015 г.; 3. отчет за приходи и разходи на сдружението за периода от учредяването до 15.08.2015 г.; проект за решение – ОС приема отчета за приходи и разходи на сдружението за периода от учредяването до 15.08.2015 г.; 4. приемане на бюджета на сдружението за следващия отчетен период; проект за решение – ОС приема отчета за приходи и разходи на сдружението за следващия отчетен период; 5. приемане на нов устав на сдружението; проект за решение – ОС приема нов устав на сдружението; 6. освобождаване на член на управителния съвет на сдружението; проект за решение – ОС освобождава член на управителния съвет на сдружението; 7. избор на нов управителен съвет на сдружението; проект за решение – ОС приема нови двама членове на управителния съвет на сдружението; 8. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ (чл. 23 от устава) общото събрание ще се проведе същия ден в 16 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите членове.

4073

8. – Управителният съвет на Училищното настоятелство при ОУ „П. Р. Славейков“, Велико Търново, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 20, ал. 1 от устава на настоятелството свиква редовно общо събрание на 19.08.2015 г. в 17 ч. във Велико Търново, ул. Освобождение 29, при следния дневен ред: 1. избор на членове на управителния съвет и председател; 2. приемане на промени в устава на настоятелството. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе на същото място на посочената дата и при същия дневен ред с един час по-късно – 18 ч., независимо от броя на присъстващите членове.

4105

14. – Управителният съвет на Ромска академия за култура и образование, Сливен, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и раздел III, буква А, чл. 25 от устава на сдружението свиква редовно годишно общо събрание на сдружението на 30.07.2015 г. в 11,30 ч. в офиса на сдружението при следния дневен ред: 1. изключване, приемане на нови членове на сдружението; 2. избор на управителен съвет на сдружението; 3. избор на председател на сдружението; 4. изменение и допълнение на устава на сдружението; 5. приемане на доклад по чл. 41, ал. 2 ЗЮЛНЦ до 2014 г.; 6. приемане на бюджет за 2015 г.; 7. определяне размера на членския внос за 2015 г.; 8. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ и раздел III, буква А, чл. 27 от устава общото събрание ще бъде проведено същия ден, на същото място в 12,30 ч., при същия дневен ред. Материалите за общото събрание са на разположение на членовете в офиса на сдружението в Сливен, бул. Цар Освободител 34Г, ет. 5.

4043

1. – Съветът на настоятелите на сдружение с дейност в обществена полза „Градинско настоятелство при ОДЗ „Родопчанче“, Смолян, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 23, ал. 3 във връзка с ал. 4 и 5 от устава на сдружението свиква редовно общо събрание на членовете на сдружението на 29.07.2015 г. в 17,30 ч. в сградата на ОДЗ „Родопчанче“ в Смолян, кв. Райково, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността на сдружението за 2009 г., 2010 г., 2011 г., 2012 г., 2013 г. и 2014 г.; 2. приемане на финансов и счетоводен отчет на сдружението за 2009 г., 2010 г., 2011 г., 2012 г., 2013 г. и 2014 г.; 3. освобождаване от отговорност членовете на съвета на настоятелите за дейността им през предходни периоди; 4. освобождаване членовете на съвета на настоятелите на сдружението поради изтичане на мандата им; 5. избор на нов съвет на настоятелите на сдружението; 6. освобождаване членове на контролния съвет и избор на нови членове на КС на сдружението; 7. приемане на план за дейността и бюджет на сдружението; 8. промяна на устава на сдружението, както следва: предложение за промяна на чл. 23, ал. 3 и 5; 9. разни. Проектът за промяна на устава на сдружението е на разположение на желаещите да се запознаят с него при председателя на съвета на настоятелите на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ и чл. 26, изр. 2 от устава общото събрание се отлага с решение на съвета на настоятелите с един час по-късно, на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на членовете.

4044

Поправка. Столичната общинска агенция за приватизация прави следната поправка в Решение № 1775 от 22.05.2015 г. на Надзорния съвет на същата (ДВ, бр. 41 от 2015 г.): Думите в т. 1 „с идентификатор 68134.4082.6191.3.183“ да се четат: „с идентификатор 68134.4082.6191.3.163“.

4031

4031

Поправка. Частно висше училище „Колеж по туризъм“ – Благоевград, прави следната поправка в обявлението за конкурс в ДВ, бр. 36 от 2015 г.: Думите „раздел II, чл. 18 от Закона за развитието на академичния състав“ да се четат „раздел IV, чл. 29 от Закона за развитието на академичния състав“.

4074

4074

Промени настройката на бисквитките