Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 99 от 13.XII

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ

МЕТОДИКА за определяне на дневна такса за дисбаланс

Глава първа

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. Тази методика определя реда и условията за изчисляване на размера на дневния дисбаланс и за образуване и прилагане на дневна такса за дисбаланс.

Чл. 2. Методиката цели гарантиране на формирането на недискриминационни такси за дисбаланс за ползвателите на газопреносните мрежи, създавайки стимули за ползвателите на територията на страната да балансират ефикасно балансовите си портфолиа. Таксите отразяват реално направени разходи за дейността балансиране.

Чл. 3. Методиката се прилага поотделно по отношение на балансовите зони на газопреносните мрежи на територията на Република България.

Чл. 4. (1) Приложимият модел на балансиране е модел за дневно балансиране, който използва толеранс и финансово изчистване на възникнали дневни дисбаланси.

(2) Балансьорът купува и продава природен газ за балансиране с цел покриване на индивидуалните дисбаланси на ползвателите на газопреносните мрежи, подлежащи на балансиране.

Чл. 5. Балансьорът води отделна счетоводна отчетност по отношение на разходите и активите, с които се извършва дейността балансиране.

Глава втора

ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА РАЗМЕРА НА ДНЕВНИЯ ДИСБАЛАНС

Чл. 6. За всеки газов ден D балансьорът изчислява начално определено дневно количество дисбаланс ( нач), разпределено на ползвател на следващия ден D+1, чрез изваждане на начално разпределените количества, изтеглени на изходни точки на балансовата зона от ползвателя, от начално разпределените количества, подадени на входни точки на балансовата зона за газовия ден D от същия ползвател по формулата:

Поради технически причини формулите в текста не могат да бъдат визуализирани в програмата.

където:

е сумата от начално разпределените количества на ползвателя на всички входни точки в балансовото му портфолио за балансовата зона през газовия ден D;

– сумата от начално разпределените количества природен газ на ползвателя на всички изходни точки в балансовото му портфолио за балансовата зона през газов ден D.

Чл. 7. Балансьорът уведомява всеки ползвател за начално определеното дневно количество дисбаланс за ден D не по-късно от 13,00 ч. на следващия газов ден D+1.

Чл. 8. (1) По всяко време между 13,00 ч. на ден D+1 и 13:00 ч. на четвъртия ден в месеца, следващ месеца на отчетния ден, начално определеното дневно количество дисбаланс на ползвателя за всеки газов ден от месеца може да бъде променено в резултат на промяна на начално разпределените дневни количества на входни и изходни точки от балансовото портфолио на ползвателя за съответния газов ден. Причини за промяна могат да бъдат грешки в ИТ рутинни процедури, отчитане на протоколи за разпределение на количествата между ползватели на входни и изходни точки, човешка грешка или открити отклонения в показанията на средствата за търговско измерване от допустимия диапазон на точност.

(2) Балансьорът определя на всеки ползвател крайни количества дисбаланс за всеки газов ден на предходния месец, след като бъдат направени крайните разпределения на входните и изходните количества за балансовата зона за съответния ден по формулата:

където:

1. е сумата на крайно разпределените количества на входни точки на ползвателя по отношение на газовия ден D, определена по формулата:

 

– сумата от начално разпределените количества на ползвателя на всички входни точки в балансовото му портфолио за балансовата зона за газовия ден D;

– корекция в разпределените дневни количества на входни точки след проведена процедура по преразпределение (положителна или отрицателна) за газовия ден D;

2. е сумата на крайно разпределените количества на изходни точки на ползвателя по отношение на газовия ден D, определена по формулата:

 

– сумата от начално разпределените количества на мрежовия ползвател на всички изходни точки в балансовото му портфолио за балансовата зона за газовия ден D;

– корекция в разпределените дневни количества на изходни точки след проведена процедура по преразпределение (положителна или отрицателна) за газовия ден D.

Чл. 9. (1) Балансьорът съобщава на ползвателя информация за крайните разпределени дневни количества дисбаланс за всяка балансова зона не по-късно от 17,00 ч. на четвъртия ден на газовия месец, следващ отчетния.

(2) Ако начално определените дневни количества дисбаланс и крайните дневни количества дисбаланс, разпределени на ползвателя за всеки газов ден, са различни, изчислените дневни такси дисбаланс за всяка балансова зона се преизчисляват с база за изчисление определените крайни дневни количества дисбаланс.

Чл. 10. (1) Всички дневни дисбаланси за балансовите зони подлежат на финансово изчистване към финансовата сметка на съответния ползвател, като за всеки ден от месеца салдото на финансовата сметка се променя със сумите, изчислени по формулите:

1. за частта от дневния дисбаланс, попадащ в рамките на предоставения толеранс:

а) в случай че абсолютната стойност на дневния дисбаланс е по-голяма от изчисления толеранс за деня D в зависимост от знака на дисбаланса:

 

б) в случай че абсолютната стойност на дневния дисбаланс е по-малка от изчисления толеранс за деня D:

;

2. за частта от дневния дисбаланс, попадаща извън рамките на предоставения толеранс, изчислявана, в случай че дневният дисбаланс в абсолютно изражение е по-голям от изчисления толеранс за деня D:

а) ако дисбалансът е положителен:

;

б) ако дисбалансът е отрицателен:

;

3. съкращенията във формулите по т. 1 и 2 са, както следва:

е сумата на изчистване на дневен дисбаланс в рамките на толеранса, лв.;

– сумата на изчистване на дневен дисбаланс извън рамките на толеранса, лв.;

– цената на природния газ за балансиране за деня D, лв./MWh;

– изчислен толеранс за деня D, MWh;

– абсолютна стойност на определен дисбаланс за деня D, MWh;

МК – малка корекция, %.

(2) Сумите по ал. 1, т. 1 и 2 се добавят към финансовата сметка на съответния ползвател за всеки ден от периода на балансиране.

(3) Малката корекция се изразява в % и е в рамките от 3 % до 10 %.

(4) За първата година от въвеждане на такса за дисбаланс се определя малка корекция в размер 10 %. За всяка следваща година размерът на малката корекция по ал. 3 може да бъде променян след одобрение от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) по обосновано предложение на балансьора.

Чл. 11. (1) Балансьорът определя абсолютната стойност на толеранса за всеки ползвател, поотделно за всяка балансова зона, на дневна база, въз основа на процент от сумарния резервиран капацитет на изходни точки на балансовата зона за конкретния ден.

(2) Балансьорът определя размера на толеранса в процентно изражение всяка газова година, еднакъв за всички ползватели на газопреносните мрежи и за балансовите зони, като не може да бъде по-голям от 5 %.

Глава трета

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕНА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ЗА БАЛАНСИРАНЕ

Чл. 12. (1) За всеки ден от месеца се определя цена на природния газ за балансиране по формулата:

,

където:

е цената на природния газ за балансиране за деня D, лв./MWh;

– референтната цена на природния газ за деня D, лв./MWh;

– разходната компонента на цената на природния газ за балансиране, лв./MWh.

(2) Референтната цена на природния газ за деня D се определя за всеки ден от периода на балансиране по следния начин:

1. при наличие на борса за търговия с природен газ и извършени повече от 10 търговски сделки за покупка/продажба на природен газ с обем не по-малък от 65 000 MWh за деня на отчитане и предходните 2 дни – равна на среднопретеглената за периода цена от извършените търговски сделки;

2. при неизпълнение на условието по т. 1 – равна на утвърдената на обществения доставчик цена за продажба на природен газ на крайни снабдители на природен газ и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, приложима за съответния ден, без включена цена за достъп и пренос по газопреносна мрежа.

Чл. 13. Разходната компонента на цената на природния газ за балансиране е стойност с положителен или отрицателен знак за единица дисбаланс, изчислявана от балансьора годишно по формулата:

,

където:

е разходната компонента на цената на природния газ за балансиране, лв./MWh;

– необходими годишни приходи за дейността балансиране, лв.;

– годишно прехвърлена сума от сметката за неутралност при балансиране, лв.;

– очакван сумарен годишен дисбаланс, общо за всички балансови зони, MWh.

Глава четвърта

НЕОБХОДИМИ ПРИХОДИ ЗА ДЕЙНОСТТА БАЛАНСИРАНЕ

Чл. 14. Балансьорът изчислява необходими годишни приходи за дейността балансиране ежегодно по формулата:

където:

ОПР са прогнозни оперативни годишни разходи за дейността балансиране на природен газ за годината на определяне;

Ам – разходи за амортизация на активите, с които се извършва дейността балансиране, отчетени за предходната отчетна година;

БВ – база на възвръщаемост;

НВ – норма на възвръщаемост на капитала.

Чл. 15. Базата на възвръщаемост се изчислява по формулата:

където:

A е отчетната стойност на активите, с които се извършва дейността балансиране и имат полезен живот към края на предходната отчетна година;

Ф – балансовата стойност към края на предходната отчетна година на активите, обслужващи дейността, които са придобити чрез финансиране или по безвъзмезден начин, в т. ч. по грантови схеми, дарения, помощи, от клиенти и др.;

Амн – натрупаната амортизация към края на предходната отчетна година на активите, с които се извършва дейността балансиране;

НОК – необходимият оборотен капитал за извършване на дейността балансиране за годината на определяне.

Чл. 16. (1) Необходимият оборотен капитал отразява резултатите от проучване за необходимите средства за поддържане на достатъчен размер парични средства за посрещане на текущите задължения и задълженията към доставчици.

(2) Във връзка с определяне на необходимите годишни приходи балансьорът извършва проучване за необходимия оборотен капитал.

(3) Оборотният капитал се изчислява на основата на т. нар. „нетен цикъл на оборотния капитал“, на база дните, за които балансьорът възвръща изразходваните парични средства, пряко свързани с дейността балансиране, чрез получаването на съответните постъпления.

(4) Необходимият оборотен капитал се определя като част от паричните разходи, пряко свързани с дейност, която да съответства на нетния цикъл на оборотния капитал за една година, по следната формула:

 

където:

ГПР са годишни парични разходи;

NПС – среден брой цикли на паричните средства за една година.

(5) В случай че балансьорът не извърши проучването, оборотният капитал се определя като не по-висока стойност от 1/8 от годишните оперативни парични разходи за дейността, включително разходите за закупуване на оперативен газ и поддържане на запас от него, с цел извършване на физическо балансиране на газопреносните мрежи.

Чл. 17. (1) Нормата на възвръщаемост на капитала се определя като норма преди данъчно облагане. Тя е равна на среднопретеглената цена на капитала (СПЦК), изчислена за общия капитал на балансьора по формулата:

 

 

където:

НВ е норма на възвръщаемост на капитала преди данъчно облагане, %;

Дск – дял на собствения капитал в общия капитал, %;

НВск – норма на възвръщаемост на собствения капитал след данъчно облагане;

ДС – корпоративен данък по Закона за корпоративното подоходно облагане, %;

Дпк – дял на привлечения капитал в общия капитал, %;

НВпк – норма на възвръщаемост на привлечения капитал.

(2) Комисията за енергийно и водно регулиране одобрява норма на възвръщаемост на собствения капитал по предложение на балансьора или определя целева норма на възвръщаемост на капитала.

Глава пета

СМЕТКА ЗА НЕУТРАЛНОСТ ПРИ БАЛАНСИРАНЕ

Чл. 18. Балансьорът води сметка за неутралност, като в края на всяка газова година определя годишно финансово салдо за дейността балансиране по формулата:

 

където:

са годишните приходи от дейността балансиране, включително приходите от продажба на излишъци на природен газ, получени в резултат на извършване на дейността, както и приходите от разлики в цените на закупен природен газ за физическо балансиране и реализиран природен газ за извършване на дейността балансиране;

– годишните разходи за извършване на дейността:

– разходите за закупуване на природен газ за физическо балансиране;

– разходите за закупуване на природен газ за търговско балансиране;

– оперативните разходи за извършване на дейността;

– годишните амортизации на активите, с които се извършва дейността;

– разходите от разлики в цените на закупен природен газ за физическо балансиране и реализиран природен газ за извършване на дейността балансиране;

– определената възвръщаемост върху базата за възвръщаемост, изчислена съгласно чл. 15.

Чл. 19. (1) Определеното годишно финансово салдо от дейността () с положителен или отрицателен знак се натрупва в сметката за неутралност.

(2) Балансьорът се стреми да постигне нулева стойност на сметката за неутралност, като в края на всяка газова година предприема действие за освобождаване на цялата или на част от натрупаната стойност.

(3) Балансьорът освобождава/компенсира ежегодно част от натрупаната сума чрез корекция на разходната компонента на цената на природния газ за балансиране, като:

1. при положителна стойност на сметката за неутралност балансьорът може да освободи сума не по-голяма от определените по чл. 14 необходими годишни приходи за дейността балансиране;

2. при отрицателна стойност на сметката за балансиране балансьорът може да компенсира сума в размер не по-голям от два пъти определените по чл. 14 необходими годишни приходи за дейността балансиране.

(4) Ако след извършване на действията по ал. 3 в сметката остане определена положителна сума, балансьорът може да я освободи, за да коригира разходната компонента на цената на природния газ за балансиране през следващи ценови периоди.

Глава шеста

СЕТЪЛМЕНТ НА ДИСБАЛАНСИ. ФАКТУРИРАНЕ И ПЛАЩАНЕ

Чл. 20. (1) Балансьорът води финансова сметка за балансиране за всеки ползвател, в която се натрупват дневните финансови изчиствания на разпределените дисбаланси за всяка балансова зона поотделно, съгласно чл. 10. Всички такси за дисбаланс, предмет на дневните финансови изчиствания, се осчетоводяват във финансовата сметка за балансиране.

(2) При определяне на крайни количества на дисбаланс, различни от начално определените за даден газов ден, балансьорът преизчислява стойността на финансовата сметка за балансиране, като отчита определените крайни количества дисбаланс.

Чл. 21. (1) Натрупаните по финансовата сметка такси за дисбаланс се изчистват към/от ползвател на месечна база.

(2) При отрицателно салдо на финансовата сметка за месеца балансьорът издава фактура на ползвателя за натрупаната сума в 7-дневен срок от датата на определяне на крайните дисбаланси.

(3) При положително салдо на финансовата сметка за месеца ползвателят издава фактура за натрупаното салдо в 7-дневен срок от датата на определяне на крайните дисбаланси.

(4) В началото на всеки месец финансовата сметка се нулира, като в нея започват да се натрупват дневните такси за дисбаланс за новия месец.

Чл. 22. (1) Месечната фактура е на стойност, определена от всички начисления, отнасящи се до разпределените дневни количества дисбаланс за всяка балансова зона поотделно и прилаганите цени за дисбаланс на дневна база. Ползвателят заплаща или получава от балансьора резултатната обща сума в левове.

(2) За определяне на стойността на месечната фактура балансьорът изготвя обобщено извлечение за сетълмент на дисбаланси по дни от месеца и балансови зони за всеки ползвател на газопреносните мрежи в 2-дневен срок от датата на определяне на крайните дисбаланси. В същия срок балансьорът изпраща извлечението по електронната поща или факс на съответния ползвател.

(3) В срок до 2 дни от получаване на извлечението ползвателят го подписва и изпраща по електронна поща или факс на балансьора. В случай че балансьорът не получи подписаното от ползвателя месечно извлечение в посочения срок, за валидно се приема едностранно подписаното от балансьора месечно извлечение.

(4) Ползвателят има право да оспори извлечението или част от него, както и да представи допълнителни доказателства, които налагат промяна на извлечението. Независимо от оспорването ползвателят е длъжен да приеме или издаде фактура на база на извлечението.

Чл. 23. (1) Всички плащания от/към ползвателя се извършват чрез банкови преводи по банкови сметки, посочени от двете страни.

(2) Всички плащания се извършват в левове.

(3) Плащането на месечните фактури се извършва до 25-о число на месеца на издаване на фактурите и след представяне на надлежно издадена фактура от издаващата страна.

Глава седма

РЕД ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА ЦЕНООБРАЗУВАЩИТЕ ЕЛЕМЕНТИ, ФОРМИРАЩИ ТАКСАТА ЗА ДИСБАЛАНС

Чл. 24. (1) В срок до 2 месеца преди началото на всяка газова година балансьорът определя необходими годишни приходи за дейността балансиране по реда на настоящата методика, сумата за освобождаване/компенсиране от сметката за неутралност при балансиране, размера на толеранса в проценти съгласно чл. 11, както и размера на малката корекция в проценти съгласно чл. 10, ал. 3 и 4.

(2) Въз основа на определените стойности по чл. 14 и чл. 19, ал. 3 и прогнозния сумарен годишен дисбаланс общо за балансовите зони балансьорът изчислява разходната компонента на цената за дисбаланс съгласно чл. 13.

(3) По предложение на балансьора КЕВР утвърждава разходната компонента на цената на природния газ за балансиране.

(4) В срок не по-кратък от 55 дни преди началото на всяка газова година балансьорът внася в КЕВР предложението по ал. 3 със заявление, към което прилага писмена обосновка и доказателства за отделните разходи и за връзката им с изпълнението на дейността балансиране, както и други данни, които балансьорът счита за необходимо да представи в подкрепа на подаденото заявление или изискани от КЕВР.

(5) КЕВР в срок до 15 дни след представяне на заявлението по ал. 4 на закрито заседание приема доклад и проект на решение и насрочва дата и час за провеждане на обществено обсъждане по чл. 14 от Закона за енергетиката на приетия проект на решение.

(6) Провеждането на процедурата за обществено обсъждане по чл. 14 от Закона за енергетиката започва с оповестяване проекта на решение на страницата на КЕВР в интернет.

(7) КЕВР обсъжда с балансьора и със заинтересованите лица проекта на решение и определя 14-дневен срок за представяне на становища.

(8) След приключване на процедурата за обществено обсъждане на закрито заседание КЕВР приема решение за утвърждаване на разходната компонента на цената на природния газ за балансиране. Решението се приема не по-късно от 14 дни преди началото на всяка газова година.

Чл. 25. (1) Балансьорът публикува решението по чл. 24, ал. 7 в средства за масова информация и на интернет страницата си не по-късно от 10 дни преди началото на газовата година.

(2) Балансьорът ежедневно обявява на интернет страницата си цена на природния газ за балансиране, изчислена по реда на настоящата методика.

(3) Балансьорът поддържа на интернет страницата си актуална информация за елементите на дневните такси за дисбаланс, включително за размера на толеранса и малката корекция.

Чл. 26. (1) При осъществяване на правомощията си КЕВР извършва текущо наблюдение и контрол върху дейността на балансьора по прилагане на настоящата методика и в съответствие с приложимото законодателство.

(2) По своя инициатива КЕВР може да извърши проверка по прилагане на тази методика по реда на действащото законодателство.

(3) Балансьорът е длъжен да изпълни дадените с решение на КЕВР задължителни указания в определения срок. Срокът трябва да е достатъчен, за да позволи на балансьора да извърши необходимите действия.

Чл. 27. Методиката може да бъде изменена по инициатива на КЕВР или по предложение на балансьора.

ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА

§ 1. По смисъла на тази методика:

1. „Балансова сметка“ е сметка за всеки отделен ползвател на газопреносната мрежа, в която се натрупват произведенията от ежедневните количества на дисбаланс (положителен или отрицателен), подлежащи на финансово изчистване към края на газовия ден, и валидната за съответния газов ден цена за природния газ за балансиране (във и извън определения толеранс).

2. „Балансово портфолио“ е съвкупността от входящите и изходящите количества природен газ на ползвател на мрежата.

3. „Количество дисбаланс“ е разликата между дневните разпределени количества, преминали през входни точки на преносната мрежа в балансовото портфолио на ползвател, и дневно разпределените му количествата на изходните точки на мрежата. Дисбалансът може да има положителен или отрицателен знак. Количествата на дневния дисбаланс се изразяват в MWh.

4. „Малка корекция“ е поправка в цената на природния газ за балансиране, изразена в проценти от нея, прилагана с положителен или отрицателен знак в зависимост от знака на дисбаланса с цел определяне на дневните такси за дисбаланс.

5. „Сметка за неутралност“ при балансиране е финансова сметка, водена от балансьора с цел постигане на неутралност по отношение на приходите и разходите за дейността балансиране.

6. „Такса за дисбаланс“ е парична сума, изчислявана на дневна база, която ползвателят на мрежата плаща или получава в зависимост от размера на своя дневен дисбаланс.

7. „Толеранс“ е максималният допустим диапазон на дисбаланс, в рамките на който се прилага специален режим на определяне на таксата за дисбаланс.

8. „Ценови период“ е период от една година, през който разходната компонента на цената на природния газ за балансиране остава непроменена.

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 2. Балансьорът подава в КЕВР заявление за утвърждаване на разходната компонента на цената на природния газ за балансиране за първия ценови период не по-късно от 1 месец от влизане в сила на тази методика.

§ 3. Прилагането на цените, определени по тази методика, започва не по-рано от 1.01.2017 г.

§ 4. Тази методика е приета от КЕВР с решение по протокол № 227 от 30.11.2016 г., т. 1, на основание чл. 11, ал. 3 от Правилата за търговия с природен газ и член 20, параграф 1 на Регламент (ЕС) № 312/2014 на Комисията от 26.03.2014 г. за установяване на Мрежов кодекс за балансиране на газопреносните мрежи.

§ 5. Тази методика влиза в сила от деня на постановяване на решението на КЕВР за нейното приемане.

Председател: Ив. Иванов

9934

 

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ

ЗАПОВЕД № РД-09-801 от 21 октомври 2016 г.

На основание чл. 22, ал. 2 и 5 от Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, докладна записка № 93-10088/21.10.2016 г. от X.X. – заместник-министър на земеделието и храните и председател на Постоянната междуведомствена консултативна комисия по географските означения и храни с традиционно специфичен характер, във връзка с постъпило искане в Министерството на земеделието и храните с рег. индекс № 70-4990/10.10.2016 г. нареждам:

I. Прекратявам разрешението на „Кю Чертификациони“ – ООД, Италия, Вила Париджини, местност Башано, 53035 Монтериджони (Сиена), с офис в Република България – Пловдив, ул. Леонардо да Винчи 42а, да упражнява дейност като контролиращо лице за осъществяване на контрол за съответствие със спецификацията на храна с традиционно специфичен характер „Роле Трапезица“ по смисъла на чл. 37 от Регламент (ЕС) № 1151/2012 на Европейския парламент и на Съвета от 21 ноември 2012 г. относно схемите за качество на селскостопанските продукти и храни (обн., ОВ, серия L, бр. 343 от 14.12.2012 г.) считано от 10 ноември 2016 г.

II. Отменям Заповед № РД-09-1009 от 11.07.2012 г. на министъра на земеделието и храните (ДВ, бр. 62 от 2012 г.).

III. Настоящата заповед да се изпрати на заявителя и всички заинтересовани лица.

IV. Настоящата заповед да се обнародва в „Държавен вестник“.

Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на X.X. – заместник-министър на земеделието и храните.

Настоящата заповед да се доведе до знанието на съответните длъжностни лица за сведение и изпълнение.

Министър: Д. Танева

9849

 

ЗАПОВЕД № РД-09-802 от 21 октомври 2016 г.

На основание чл. 22, ал. 2 и 5 от Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, докладна записка № 93-10090/21.10.2016 г. от X.X. – заместник-министър на земеделието и храните и председател на Постоянната междуведомствена консултативна комисия по географските означения и храни с традиционно специфичен характер, във връзка с постъпило искане в Министерството на земеделието и храните с рег. индекс № 70-4990/10.10.2016 г. нареждам:

I. Прекратявам разрешението на „Кю Чертификациони“ – ООД, Италия, Вила Париджини, местност Башано, 53035 Монтериджони (Сиена), с офис в Република България – Пловдив, ул. Леонардо да Винчи 42а, да упражнява дейност като контролиращо лице за осъществяване на контрол за съответствие със спецификацията на храна с традиционно специфичен характер „X.X.“ по смисъла на чл. 37 от Регламент (ЕС) № 1151/2012 на Европейския парламент и на Съвета от 21 ноември 2012 г. относно схемите за качество на селскостопанските продукти и храни (обн., ОВ, серия L, бр. 343 от 14.12.2012 г.) считано от 10 ноември 2016 г.

II. Отменям Заповед № РД-09-124 от 19.02.2013 г. на министъра на земеделието и храните (ДВ, бр. 28 от 2013 г.).

III. Настоящата заповед да се изпрати на заявителя и всички заинтересовани лица.

IV. Настоящата заповед да се обнародва в „Държавен вестник“.

Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на X.X. – заместник-министър на земеделието и храните.

Настоящата заповед да се доведе до знанието на съответните длъжностни лица за сведение и изпълнение.

Министър: Д. Танева

9850

 

ЗАПОВЕД № РД-09-803 от 21 октомври 2016 г.

На основание чл. 22, ал. 2 и 5 от Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, докладна записка № 93-10091/21.10.2016 г. от X.X. – заместник-министър на земеделието и храните и председател на Постоянната междуведомствена консултативна комисия по географските означения и храни с традиционно специфичен характер, във връзка с постъпило искане в Министерството на земеделието и храните с рег. индекс № 70-4990/10.10.2016 г. нареждам:

I. Прекратявам разрешението на „Кю Чертификациони“ – ООД, Италия, Вила Париджини, местност Башано, 53035 Монтериджони (Сиена), с офис в Република България – Пловдив, ул. Леонардо да Винчи 42а, да упражнява дейност като контролиращо лице за осъществяване на контрол за съответствие със спецификацията на храна с традиционно специфичен характер „Филе Елена“ по смисъла на чл. 37 от Регламент (ЕС) № 1151/2012 на Европейския парламент и на Съвета от 21 ноември 2012 г. относно схемите за качество на селскостопанските продукти и храни (обн., ОВ, серия L, бр. 343 от 14.12.2012 г.) считано от 10 ноември 2016 г.

II. Отменям Заповед № РД-09-1011 от 11.07.2012 г. на министъра на земеделието и храните (ДВ, бр. 62 от 2012 г.).

III. Настоящата заповед да се изпрати на заявителя и всички заинтересовани лица.

IV. Настоящата заповед да се обнародва в „Държавен вестник“.

Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на X.X. – заместник-министър на земеделието и храните.

Настоящата заповед да се доведе до знанието на съответните длъжностни лица за сведение и изпълнение.

Министър: Д. Танева

9851

 

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

ЗАПОВЕД № РД-14-207 от 1 декември 2016 г.

На основание чл. 310, ал. 1, т. 2 и § 12, ал. 1 ЗПУО във връзка с чл. 15, ал. 1 и чл. 16 от Наредба № 9 от 2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование, по мотивирано предложение на кмета на община Плевен, Решение № 366 по протокол от 27.10.2016 г. на Общинския съвет – гр. Плевен, становище от Регионалното управление на образованието – Плевен, и становище на експертната комисия, назначена със Заповед № РД-09-1713 от 27.10.2016 г. на министъра на образованието и науката, поради преустановяване на учебния процес считано от 1.01.2017 г. нареждам:

1. Закривам Начално болнично училище със седалище и официален адрес: ул. Георги Кочев 8, гр. Плевен, община Плевен, област Плевен.

2. Учениците от Начално болнично училище – Плевен, за периода на лечението си продължават обучението си съгласно чл. 12 и при условията и по реда на чл. 111 и 112 ЗПУО.

3. Задължителната документация на Начално болнично училище – Плевен, да се съхранява в Основно училище „Д-р Петър Берон“ – Плевен.

4. Имуществото на Начално болнично училище – Плевен, е общинска собственост и се разпределя със заповед на кмета на община Плевен.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9834

 

ЗАПОВЕД № РД-14-208 от 1 декември 2016 г.

На основание чл. 310, ал. 1, т. 1 и § 12, ал. 1 ЗПУО във връзка с чл. 15, ал. 1 и чл. 16 от Наредба № 9 от 2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование, по мотивирано предложение на финансиращия орган, становище от Регионалното управление на образованието – Пловдив, и становище на експертната комисия, назначена със Заповед № РД-09-1713 от 27.10.2016 г. на министъра на образованието и науката, поради преустановяване на учебния процес считано от 1.01.2017 г. нареждам:

1. Закривам Основно болнично училище „Св. X.X.“ със седалище и официален адрес: ул. Теодосий Търновски 7, гр. Пловдив, община Пловдив, област Пловдив.

2. Учениците от Основно болнично училище „Св. X.X.“ – Пловдив, за периода на лечението си продължават обучението си съгласно чл. 12 и при условията и по реда на чл. 111 и 112 ЗПУО.

3. Задължителната документация на Основно болнично училище „Св. X.X.“ – Пловдив, да се съхранява в Основно училище „X.X.“ – Пловдив.

4. Недвижимото имущество на Основно болнично училище „Св. X.X.“ – Пловдив, е общинска собственост и се разпределя със заповед на кмета на община Пловдив.

5. Движимото имущество на Основно болнично училище „Св. X.X.“ – Пловдив, се предоставя за управление на Регионалното управление на образованието – Пловдив.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9835

 

ЗАПОВЕД № РД-14-209 от 1 декември 2016 г.

На основание чл. 310, ал. 1, т. 1 и § 12, ал. 1 ЗПУО във връзка с чл. 15, ал. 1 и чл. 16 от Наредба № 9 от 2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование, по мотивирано предложение на финансиращия орган, становище от Регионалното управление на образованието – София-град, и становище на експертната комисия, назначена със Заповед № РД-09-1713 от 27.10.2016 г. на министъра на образованието и науката, поради преустановяване на учебния процес считано от 1.01.2017 г. нареждам:

1. Закривам 99 Основно болнично училище „Проф. X.X.“ със седалище и официален адрес: ул. Христо Стефчов 2, гр. София, Столична община, район „Овча купел“, област София-град.

2. Учениците от 99 Основно болнично училище „Проф. X.X.“ – София, за периода на лечението си продължават обучението си съгласно чл. 12 и при условията и по реда на чл. 111 и 112 ЗПУО.

3. Задължителната документация на 99 Основно болнично училище „Проф. X.X.“ – София, да се съхранява в 135 Средно училище „X.X.X.“ – София, Столична община, район „Красна поляна“, област София-град.

4. Имуществото на 99 Основно болнично училище „Проф. X.X.“ – София, е държавна собственост и се предоставя за управление на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9836

 

ЗАПОВЕД № РД-14-210 от 2 декември 2016 г.

На основание § 18, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби и във връзка с чл. 50, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за предучилищното и училищното образование и необходимостта от определяне на функциите на специализираните обслужващи звена нареждам: Центърът за информационно осигуряване на образованието – обслужващо звено по чл. 33а, ал. 1, т. 1 от Закона за народната просвета (отменен), продължава да осъществява дейността си като специализирано обслужващо звено в системата на предучилищното и училищното образование по чл. 50, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за предучилищното и училищното образование със:

1. наименование: Център за информационно осигуряване на образованието;

2. адрес на управление: ул. Атанас Далчев 8, София;

3. изследователска и информационна дейност; организационно и/или методическо подпомагане;

4. численост на персонала – 12 щатни бройки.

Трудовите правоотношения на работниците и служителите от Центъра за информационно осигуряване на образованието се уреждат съгласно чл. 123 от Кодекса на труда.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9868

ЗАПОВЕД № РД-14-211 от 2 декември 2016 г.

На основание § 18, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби и във връзка с чл. 50, ал. 1, т. 2 от Закона за предучилищното и училищното образование и необходимостта от определяне на функциите на специализираните обслужващи звена нареждам: Центърът за учебно-тренировъчни фирми – обслужващо звено по чл. 33а, ал. 1, т. 2 от Закона за народната просвета (отменен), продължава да осъществява дейността си като специализирано обслужващо звено в системата на предучилищното и училищното образование по чл. 50, ал. 1, т. 2 от Закона за предучилищното и училищното образование със:

1. наименование: Център за учебно-тренировъчни фирми;

2. адрес на управление: бул. Г. М. Димитров 52А, София;

3. дейности, свързани с организационното и/или методическото подпомагане;

4. численост на персонала – 2 щатни бройки.

Трудовите правоотношения на работниците и служителите от Центъра за учебно-тренировъчни фирми се уреждат съгласно чл. 123 от Кодекса на труда.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9869

 

ЗАПОВЕД № РД-14-212 от 2 декември 2016 г.

На основание § 18, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби и във връзка с чл. 50, ал. 1, т. 2 от Закона за предучилищното и училищното образование и необходимостта от определяне на функциите на специализираните обслужващи звена нареждам: Учебният център – обслужващо звено по чл. 33а, ал. 1, т. 4 от Закона за народната просвета (отменен), продължава да осъществява дейността си като специализирано обслужващо звено в системата на предучилищното и училищното образование по чл. 50, ал. 1, т. 2 от Закона за предучилищното и училищното образование със:

1. наименование: Учебен център;

2. адрес на управление: бул. Цариградско шосе 125, бл. 5, ет. 3, София;

3. дейности, свързани с организационното и/или методическото подпомагане;

4. численост на персонала – 43 щатни бройки.

Трудовите правоотношения на работниците и служителите от Учебния център се уреждат съгласно чл. 123 от Кодекса на труда.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9870

ЗАПОВЕД № РД-14-213 от 2 декември 2016 г.

На основание § 18, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби и във връзка с чл. 50, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за предучилищното и училищното образование и необходимостта от определяне на функциите на специализираните обслужващи звена нареждам: Звеното за оперативно управление и финансово осигуряване на организационните структури на Министерството на образованието и науката – обслужващо звено по чл. 33а, ал. 1, т. 6 от Закона за народната просвета (отменен), продължава да осъществява дейността си като специализирано обслужващо звено в системата на предучилищното и училищното образование по чл. 50, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за предучилищното и училищното образование със:

1. наименование: Звено за оперативно управление и финансово осигуряване на организационните структури на Министерството на образованието и науката;

2. адрес на управление: бул. Цариградско шосе 125, бл. 5, София;

3. дейности, свързани с информационно осигуряване; организационно и/или методическо подпомагане;

4. численост на персонала – 17 щатни бройки.

Трудовите правоотношения на работниците и служителите от Звеното за оперативно управление и финансово осигуряване на организационните структури на Министерството на образованието и науката се уреждат съгласно чл. 123 от Кодекса на труда.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9871

 

ЗАПОВЕД № РД-14-214 от 2 декември 2016 г.

На основание § 18, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби и във връзка с чл. 50, ал. 1, т. 1 и чл. 51, ал. 1 и 2 от Закона за предучилищното и училищното образование и необходимостта от определяне на функциите на специализираните обслужващи звена нареждам: Националното издателство за образование и наука „Аз Буки“ – обслужващо звено по чл. 33а, ал. 1, т. 1 от Закона за народната просвета (отменен), продължава да осъществява дейността си като специализирано обслужващо звено в системата на предучилищното и училищното образование по чл. 50, ал. 1, т. 1 и чл. 51, ал. 1 и 2 от Закона за предучилищното и училищното образование със:

1. наименование: Национално издателство за образование и наука „Аз Буки“;

2. адрес на управление: бул. Цариградско шосе 125, бл. 5, София;

3. изследователска и информационна дейност;

4. численост на персонала – 21 щатни бройки.

Трудовите правоотношения на работниците и служителите от Националното издателство за образование и наука „Аз Буки“ се уреждат съгласно чл. 123 от Кодекса на труда.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9872

 

ЗАПОВЕД № РД-14-215 от 2 декември 2016 г.

На основание § 18, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби и във връзка с чл. 50, ал. 1, т. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование и необходимостта от определяне на функциите на специализираните обслужващи звена нареждам: Националният музей на образованието – Габрово – обслужващо звено по чл. 33а, ал. 1, т. 1 от Закона за народната просвета (отменен), продължава да осъществява дейността си като специализирано обслужващо звено в системата на предучилищното и училищното образование по чл. 50, ал. 1, т. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование със:

1. наименование: Национален музей на образованието – Габрово;

2. адрес на управление: ул. Априловска 15, Габрово;

3. дейности по съхраняване и развитие на образователното дело;

4. численост на персонала – 11 щатни бройки.

Трудовите правоотношения на работниците и служителите от Националния музей на образованието – Габрово, се уреждат съгласно чл. 123 от Кодекса на труда.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9873

 

ЗАПОВЕД № РД-14-216 от 2 декември 2016 г.

На основание § 18, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за предучилищното и училищното образование и необходимостта от определяне на функциите на специализираните обслужващи звена нареждам: Центърът за контрол и оценка на качеството на училищното образование – обслужващо звено по чл. 33а, ал. 1, т. 1 от Закона за народната просвета (отменен), продължава да осъществява дейността си като специализирано обслужващо звено в системата на предучилищното и училищното образование по чл. 50, ал. 1, т. 2, 3 и 4 от Закона за предучилищното и училищното образование със:

1. наименование: Център за оценяване в предучилищното и училищното образование;

2. адрес на управление: София 1113, бул. Цариградско шосе 125, бл. 5;

3. дейности по организиране, подготовка и провеждане на вътрешно и външно оценяване и по участие в международни изследвания, свързани с предучилищното и училищното образование; звеното може да осъществява и дейности по организационното и/или методическото подпомагане, както и такива, свързани с квалификацията на педагогическите специалисти;

4. численост на персонала – 25 щатни бройки.

Трудовите правоотношения на служителите на Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование се уреждат съгласно чл. 123 от Кодекса на труда.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: М. Кунева

9874

 

ОБЩИНА БАТАК

РЕШЕНИЕ № 182 от 10 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Батак, реши:

1. Одобрява подробен устройствен план – план за регулация и план за застрояване във връзка с процедура по промяна предназначението на земеделски земи за поземлен имот с идентификатор 02837.4.1055 и поземлен имот с идентификатор 02837.4.1106, м. Деловете – Чешмичката по КК и КР на гр. Батак, като с план за регулация се обособяват нови урегулирани поземлени имоти: УПИ I-1055 – „Паркинг“; УПИ II-1055 – „Къмпинг – ресторант, търговия и услуги“; УПИ III-1106 – „Къмпинг – ресторант, търговия и услуги“; УПИ IV-1106 – „Къмпинг – ресторант, търговия и услуги“; УПИ V-1055, 1106 – „За улица“, се предвижда за строително петно до два етажа – „свободно застрояване“, Ок – Курорт, с показатели, Кинт.=1,5; плътност на застрояване 20 %; озеленяване 50 %, до два етажа, свободно застрояване, съгласно проекта.

2. Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на нов водопровод 40 за водоснабдяване на поземлен имот с идентификатор 02837.4.1055 и поземлен имот с идентификатор 02837.4.1106, м. Деловете – Чешмичката по КК и КР на гр. Батак съгласно проекта.

3. Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на нова подземна кабелна линия НН за електрозахранване на поземлен имот с идентификатор 02837.4.1055 и поземлен имот с идентификатор 02837.4.1106, м. Деловете – Чешмичката по КК и КР на гр. Батак съгласно проекта.

На основание чл. 215, ал. 1 и 4 ЗУТ решението може да бъде обжалвано чрез органа, издал акта, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пазарджик.

Председател: К. Ангелова

9910

РЕШЕНИЕ № 184 от 10 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Батак, реши:

Одобрява проект за частично изменение на план за регулация и застрояване за част от УПИ XIX – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XХ – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXI – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXII – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXIII – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXIV – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXV – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXVI – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXVII – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXVIII – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXIX – „Общинско“, в кв. 1; част от УПИ XXXVII – „За озеленяване и детска занималня“, в кв. 1, по регулационния план на гр. Батак, одобрен със Заповед № 46 от 8.02.1990 г. на кмета на община Батак, и улица с осови точки 685-56-57-58.

(Поземлен имот с идентификатор 02837.501.1781 по кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Батак, одобрени със Заповед № РД-18-10 от 12.04.2011 г. на изпълнителния директор на АГКК.)

(Поземлен имот с идентификатор 02837.501.1785 по кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Батак, одобрени със Заповед № РД-18-10 от 12.04.2011 г. на изпълнителния директор на АГКК.)

С план за регулация се образуват следните нови УПИ:

УПИ XXIV-1781 – „За овцеферма“, с площ 1788 кв. м;

УПИ XX-1785 – „Помещения за отглеждане на агнета и кочове и производство на тревен фураж“, с площ 1001 кв. м;

УПИ XXVI – „За път“, с площ 2704 кв. м, както и УПИ: XIV – Общ.; УПИ: XV – Общ.; УПИ: XVI – Общ.; XVII – Общ.; XVIII – Общ.; XIX-1786, 1787; XXI-1784.; XXII-1782; XXIII-1783 и XXV-1780, съгласно проекта.

С план за застрояване за новообразуваните УПИ XXIV-1781 – „За овцеферма“, с площ 1788 кв. м и УПИ XX-1785 – „Помещения за отглеждане на агнета и кочове и производство на тревен фураж“, с площ 1001 кв. м е предвидено „свободно“ застрояване. Устройствената зона е Пп – „предимно производствена“. Плътност на застрояване – 80 %; Кинт. – 2,5; Озеленяване – 20 %, съгласно проекта.

На основание чл. 215, ал. 1 и 4 ЗУТ решението може да бъде обжалвано чрез органа, издал акта, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пазарджик.

Председател: К. Ангелова

9911

 

ОБЩИНА ВЪЛЧЕДРЪМ

РЕШЕНИЕ № 141 от 28 октомври 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 и 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Вълчедръм, реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Ел. захранване на съоръжения“ на подобект „Радиорелейна станция – с. Горни Цибър – ПИ № 017075, местност До село, землище Горни Цибър, община Вълчедръм, област Монтана“.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Вълчедръм до Административния съд – Монтана.

Председател: А. Минин

9912

 

ОБЩИНА КРУМОВГРАД

ЗАПОВЕД № КО-1144 от 30 ноември 2016 г.

На основание чл. 44, ал. 2 ЗМСМА, решения № 262 и № 263 от протокол № 14 от 22.11.2016 г. на Общинския съвет – Крумовград, във връзка с чл. 10, ал. 2, т. 2 от Наредба № 9 от 2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование нареждам:

1. Полудневната смесена група от с. Звънарка, присъединена към детска градина „Юрий Гагарин“ – Крумовград, да се премести в новопостроената за целта сграда в с. Орех считано от 1.12.2016 г.

2. Децата от с. Къклица, записани в полудневна смесена група с. Звънарка, да бъдат пренасочени към ДГ „Юрий Гагарин“ – Крумовград.

3. Задължителната документация на полудневна смесена група в с. Звънарка към ДГ „Юрий Гагарин“ – Крумовград, да се прехвърли и съхранява в полудневна смесена група с. Орех, община Крумовград, област Кърджали.

Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на Неждие Акиф – заместник-кмет на община Крумовград.

Кмет: С. Мехмед

9857

 

ОБЩИНА ПЕТРИЧ

РЕШЕНИЕ № 388 от 27 октомври 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Петрич, реши:

Одобрява ПУП – ПП за трасе за външно ел. захранване през имот: 000553 – пасище-мера, общинска собственост; 000255 – полски път, общинска собственост, 083053 – нива, частна собственост на насл. на X.X.X., и сервитутите към него, предвидени да преминат в земеделски поземлени имоти в масиви по КВС, като подробно описание на имотите и сервитутите е приложено в табличен вид, неразделна част към ПУП – ПП, както следва: имот 000255 – полски път, общинска собственост, 000256 – път IV клас, общинска собственост, 000553 – пасище-мера, общинска собственост, 066047 – пасище-мера, общинска собственост, 083054 – нива, собственост частна на X.X.X., 083053 – нива, частна собственост на насл. на X.X.X., м. Стария път, землище на с. Коларово.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Петрич пред Административния съд – Благоевград.

Председател: Г. Динев

9913

 

ОБЩИНА „МАРИЦА“ – ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

РЕШЕНИЕ № 385 от 4 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с Правилника за прилагане на Закона за опазване на земеделските земи Общинският съвет „Марица“ реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план ПУП – парцеларен план (ПП) на трасе за проектиране на ел. кабел 1 kV с обща дължина около 820 м в землището на с. Граф Игнатиево, община „Марица“, област Пловдив, за захранване на обект: „Сондаж 1“ в поземлен имот № 17806.26.35, м. Личев чифлик, по следата на вариант единствен, нанесен върху приложения проект на ПУП – ПП и регистър на засегнатите от трасето имоти.

Инвеститорът на обекта да сключи договор със собствениците на земята за времето на ползване съгласно чл. 57 ППЗОЗЗ, а след приключване на строителните работи да възстанови пътищата в първоначалния им вид.

Решението може да бъде обжалвано по реда на АПК чрез Общинския съвет „Марица“ пред Административния съд – Пловдив, в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

За председател: Г. Какалов

9858

 

РЕШЕНИЕ № 386 от 4 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с Правилника за прилагане на Закона за опазване на земеделските земи Общинският съвет „Марица“ реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план ПУП – парцеларен план (ПП) на трасе за проектиране на ел. кабел 1 kV с обща дължина около 350 м в землището на с. Граф Игнатиево. община „Марица“, област Пловдив, за захранване на обект: „Сондаж 2“ в поземлен имот № 17806.26.31, м. Личев чифлик, по следата на вариант единствен, нанесен върху приложения проект на ПУП – ПП и регистър на засегнатите от трасето имоти.

Инвеститорът на обекта да сключи договор със собствениците на земята за времето на ползване съгласно чл. 57 ППЗОЗЗ, а след приключване на строителите работи да възстанови пътищата в първоначалния им вид.

Решението може да бъде обжалвано по реда на АПК чрез Общинския съвет „Марица“ пред Административния съд – Пловдив, в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

За председател: Г. Какалов

9859

 

РЕШЕНИЕ № 387 от 4 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с Правилника за прилагане на Закона за опазване на земеделските земи Общинският съвет „Марица“ реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план ПУП – парцеларен план (ПП) на трасе за проектиране на ел. кабел 1 kV с обща дължина около 1000 м в землището на с. Динк, община „Марица“, област Пловдив, за захранване на обект: „Сондаж 3“ в поземлен имот № 21169.3.37, м. Кючук кория, по следата на вариант единствен, нанесен върху приложения проект на ПУП – ПП и регистър на засегнатите от трасето имоти.

Инвеститорът на обекта да сключи договор със собствениците на земята за времето на ползване съгласно чл. 57 ППЗОЗЗ, а след приключване на строителните работи да възстанови пътищата в първоначалния им вид.

Решението може да бъде обжалвано по реда на АПК чрез Общинския съвет „Марица“ пред Административния съд – Пловдив, в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

За председател: Г. Какалов

9860

 

РЕШЕНИЕ № 388 от 4 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с Правилника за прилагане на Закона за опазване на земеделските земи Общинският съвет „Марица“ реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план ПУП – парцедарен план (ПП) на трасе за проектиране на ел. кабел 1 kV с обща дължина около 220 м в землището на с. Динк, община „Марица“, област Пловдив, за захранване на обект: „Сондаж 4“ в поземлен имот № 21169.8.27, м. Селската градина, по следата на вариант единствен, нанесен върху приложения проект на ПУП – ПП и регистър на засегнатите от трасето имоти.

Инвеститорът на обекта да сключи договор със собствениците на земята за времето на ползване съгласно чл. 57 ППЗОЗЗ, а след приключване на строителните работи да възстанови пътищата в първоначалния им вид.

Решението може да бъде обжалвано по реда на АПК чрез Общинския съвет „Марица“ пред Административния съд – Пловдив, в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

За председател: Г. Какалов

9861

ОБЩИНА „РОДОПИ“ – ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

РЕШЕНИЕ № 441 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване и транспортен достъп за УПИ І-035101 – жилищно строителство, ІІ-035101 – жилищно строителство, образувани от имот № 035101, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Ягодово, местност Агълите, Решение № 13, взето с протокол № 7 от 24.08.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9882

 

РЕШЕНИЕ № 442 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване, водоснабдяване и транспортен достъп за УПИ І-019215 – жилищно строителство, ІІ-019215 – жилищно строителство, образувани от имот № 019215, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Устина, местност Кетенлика, Решение № 19, взето с протокол № 4 от 1.06.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9883

 

РЕШЕНИЕ № 443 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване, водоснабдяване и транспортен достъп за УПИ 035010 – съхранение, поддържане, ремонт на селскостопанска техника и офис сграда, образуван от имот № 035010, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Ягодово, местност Агълите, Решение № 11, взето с протокол № 4 от 1.06.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9884

 

РЕШЕНИЕ № 444 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване, водоснабдяване и транспортен достъп за УПИ 012045 – жилищно застрояване, образуван от имот № 012045, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Белащица, местност Текнето, Решение № 16, взето с протокол № 4 от 1.06.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9885

 

РЕШЕНИЕ № 445 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване, водоснабдяване и транспортен достъп за УПИ І-020316 – производствена и складова дейност, образуван от имот № 020316, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Браниполе, местност Герена, Решение № 13, взето с протокол № 5 от 8.07.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9886

 

РЕШЕНИЕ № 446 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване, водоснабдяване и транспортен достъп за УПИ І-026007 – жилищно застрояване, ІІ-026007 – жилищно застрояване, образувани от № 026007, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Белащица, местност Харманите, Решение № 17, взето с протокол № 4 от 1.06.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9887

 

РЕШЕНИЕ № 447 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно водоснабдяване и електроснабдяване за УПИ І-033203 – жилищно строителство, ІІ-033201,203 – жилищно строителство, ІІІ-033201,203 – жилищно строителство, образувани от имот № 033201, представляващ земеделска земя с променено предназначение, и поземлен имот № 033203, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Цалапица, местност Край село, Решение № 19, взето с протокол № 5 от 8.07.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9888

 

РЕШЕНИЕ № 448 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване и транспортен достъп за УПИ 005084 – Предимно производствена и складова дейност – магазин, склад за промишлени стоки, офис, образуван от имот № 005084, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна предназначението в землището на с. Брестник, местност Шарпавица, Решение № 1, взето с протокол № 7 от 24.08.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9889

РЕШЕНИЕ № 449 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване и транспортен достъп за УПИ І-001273 – жилищно строителство, къща за гости; ІI-001273 – жилищно строителство, къща за гости; IIІ-001273 – жилищно строителство, къща за гости; ІV-001273 – жилищно строителство, къща за гости; V-001273 – жилищно строителство, къща за гости, образувани от имот № 001273, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Белащица, местност Калчевица, Решение № 38, взето с протокол № 3 от 20.04.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9890

 

РЕШЕНИЕ № 450 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване и водоснабдяване за УПИ 036016 – жилищно строителство, образуван от имот № 036016, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Извор, местност Бърцила, Решение № 21, взето с протокол № 5 от 8.07.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9891

 

РЕШЕНИЕ № 451 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване, водоснабдяване и транспортен достъп за УПИ 002280 – производствена, складова и общественообслужваща дейност, образуван от имот № 002280, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Браниполе, местност Герена, Решение № 7, взето с протокол № 3 от 20.04.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9892

 

РЕШЕНИЕ № 452 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет „Родопи“ реши:

Одобрява ПУП – ПП за обект: Трасета за външно електроснабдяване, водоснабдяване и транспортен достъп през имот № 000245 (полски път – общинска собственост) за УПИ 018007 – жилищно застрояване, образуван от имот № 018007, представляващ земеделска земя, за процедура за промяна на предназначението в землището на с. Белащица, местност Живака, Решение № 6, взето с протокол № 5 от 8.07.2016 г. на ЕСУТ при Община „Родопи“ – Пловдив.

Решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез кмета на община „Родопи“.

Председател: З. Янков

9893

 

ОБЩИНА СЛИВО ПОЛЕ

РЕШЕНИЕ № 176 от 27 октомври 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 134, ал. 2, т. 1 и 4 ЗУТ Общинският съвет – гр. Сливо поле, реши:

1. Одобрява ПУП – ИПУР и ИПР: изменение на план за улична регулация от ОТ 155 до ОТ 156 (нова), като се променя трасето на ул. Стефан Караджа в този участък. Премахва се алея между ОТ 154 и ОТ 156 (нова), като се образува по-широко улично пространство пред лицето на УПИ V-357, кв. 55. Изменение на план за регулация на кв. 79 – УПИ № ІІ-355 и № ІІІ-955 (нови), както и изменение на план за регулация за кв. 55 – създава се нов УПИ ХV-1186 – за техническа инфраструктура в кв. 55 по регулационния план на с. Голямо Враново, община Сливо поле. Предвидените нови урегулирани поземлени имоти са със следните технически показатели:

кв. 79: УПИ ІІ-355 – 1200 кв. м; УПИ ІІІ-955 – 1675 кв. м;

кв. 55: УПИ ХV-1186 – 445 кв. м.

2. Упълномощава кмета на община Сливо поле да предприеме всички необходими правни и фактически действия, свързани с изпълнение на решението.

Председател: С. Вейсал

9854

РЕШЕНИЕ № 177 от 27 октомври 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с постъпило искане от X.X.X. с вх. № СП 4924/11.10.2016 г. и Решение № 1 от протокол № 12 от 11.10.2016 г. на ЕС Общинският съвет – гр. Сливо поле, реши:

1. Одобрява ПУП – парцеларен план за ВиК захранване – водопроводно отклонение от регулацията на гр. Сливо поле до ПИ 85043 по КВС на гр. Сливо поле, община Сливо поле, във вариант № 1.

2. Упълномощава кмета на община Сливо поле да предприеме всички необходими правни и фактически действия, свързани с изпълнение на решението.

Председател: С. Вейсал

9855

 

РЕШЕНИЕ № 178 от 27 октомври 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с постъпило искане от „СИ ФРУТС“ – ЕООД, с вх. № СП 4566/12.08.2016 г. Общинският съвет – гр. Сливо поле, реши:

1. Одобрява ПУП – парцеларен план за ел. и ВиК захранване на ПИ 029008 в стопански двор в землището на с. Стамболово:

1.1. ВиК захранването ще се осъществи от съществуващата водомерна шахта в ПИ 029010, стопански двор – собственост на възложителя, като трасето преминава през този имот и пресича полски път 000226, за да достигне до проектния ПИ 029008. Дължината на трасето на водопровода е общо 154,13 м.

1.2. Ел. захранването започва от ел. стълб, намиращ се в ПИ 7016 – улица, преминава през ПИ 7004 – улица, ПИ 000051 – пасища, мери, ПИ 000049 и 0000226 – полски пътища, и достига до проектния имот ПИ 029008. Общата дължина на трасето на електропровода е 583,98 м, като 283,64 м попадат в урбанизираната територия, а 300,34 м са извън урбанизираната територия.

2. Упълномощава кмета на община Сливо поле да предприеме всички необходими правни и фактически действия, свързани с изпълнение на решението.

Председател: С. Вейсал

9856

 

ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ

РЕШЕНИЕ № 235 от 23 ноември 2016 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Чипровци, реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване (ПЗ) за ПИ 81390.8.681 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Чипровци с отреждане на имота „За озеленяване – рекултивация“ и парцеларен план (ПП) за корекция на речното корито на река Голям Буковец в ПИ 81390.8.681 за обект „Закриване и рекултивация на хвостохранилище „Голям Буковец“.

Проектът се одобрява по червените, сините и черните линии и букви на графичната част, която е неразделна от решението.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Чипровци пред Административния съд – Монтана.

Председател: Цв. Петкова

9914

108. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебния район на Окръжния съд – Враца, и Административния съд – Враца, за 2017 г.

1. Клас „Криминалистични експертизи“

1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Ст.н.с. ІІ ст. д-р инж. X.X.X. – дефектоскопист; техническо и микрографично изследване на документи; фрактография, фрактодиагностика, металография, светлинна и електронна микроскопия, трасогафия и бионика.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

1.2. Трасологични експертизи

Инж. X.X.X. – инженер-химик.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Ст.н.с. ІІ ст. д-р инж. X.X.X. – дефектоскопист; техническо и микрографично изследване на документи; фрактография, фрактодиагностика, металография, светлинна и електронна микроскопия, трасогафия и бионика.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – среден техник фотограф.

1.3. Съдебно-балистични експертизи

Инж. X.X.X. – инженер-химик.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – среден техник фотограф.

1.4. Дактилоскопични експертизи

Инж. X.X.X. – инженер-химик.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

Инж. X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – експерт-криминалист.

X.X.X. – среден техник фотограф.

X.X.X. – експерт-криминалист.

1.5. Биометрични криминалистични експертизи

X.X.X. – експерт-криминалист.

2. Клас „Съдебномедицински експертизи“

2.1. Съдебномедицинска експертиза на труп

Д-р X.X.X. – съдебна медицина.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина и деонтология.

2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди

Д-р X.X.X. – лекар хирург.

Д-р X.X.X. – ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X. – лекар хирург.

Д-р X.X.X. – стоматолог.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина и деонтология.

2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход

X.X.X. – молекулярна биология.

X.X.X. – молекулярна и функционална биология; биохимия и клинична химия.

X.X.X. – биохимия и микробиология.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина и деонтология.

2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човека

X.X.X. – молекулярна биология.

X.X.X. – молекулярна и функционална биология; биохимия и клинична химия.

X.X.X. – биохимия и микробиология.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина и деонтология.

2.5. Съдебномедицинска експертиза по писмени данни

X.X.X. – молекулярна биология.

Д-р X.X.X. – ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X. – лекар хирург.

X.X.X. – молекулярна и функционална биология; биохимия и клинична химия.

Д-р X.X.X. – стоматолог.

X.X.X. – биохимия и микробиология.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина.

Д-р X.X.X. – лекар вътрешни болести; кардиология.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина и деонтология.

2.6. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве

Д-р X.X.X. – ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X. – лекар хирург.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина.

Д-р X.X.X. – лекар вътрешни болести; кардиология.

Д-р X.X.X. – съдебна медицина и деонтология.

3. Клас „Съдебна експертиза на психичното състояние“

3.1. Съдебно-психиатрична експертиза

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X.-X. – психиатър.

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X. – съдебна психиатрия.

3.2. Съдебно-психологична експертиза

X.X.X. – психолог.

X.X.X. – психолог; социална и юридическа психология; работа с полиграф.

Д-р X.X.X.-X. – психиатър.

X.X.X. – психолог; клинична психология.

X.X.X.-X. – психолог, психолог-консултант.

X.X.X.-X. – психолог; работа с полиграф.

X.X.X. – психолог.

X.X.X. – психолог.

X.X.X. – психолог.

X.X.X. – психолог; работа с полиграф.

X.X.X. – психолог.

X.X.X. – педагогически съветник; специален педагог; социален педагог; социален работник.

3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X.-X. – психиатър.

X.X.X. – клинична психология.

X.X.X. – психолог.

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X. – съдебна психиатрия.

3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни

Д-р X.X.X. – психиатър.

X.X.X. – психолог; специална педагогика; консултативна психология.

Д-р X.X.X.-X. – психиатър.

X.X.X. – психолог; клинична психология.

X.X.X. – психолог.

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X. – съдебна психиатрия.

4. Клас „Съдебно-икономически експертизи“

4.1. Съдебно-счетоводна експертиза

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – счетоводител; прогнозиране и планиране.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

Инж. X.X.X. – счетоводител; машинен инженер.

X.X.X. – икономист; счетоводител.

X.X.X. – икономист; здравен мениджмънт.

X.X.X. – счетоводител; валутен и митнически контрол; фирмен мениджмънт.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист; вътрешен одитор в публичния сектор.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист, системен организатор; одитор в публичния сектор.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист.

X.X.X.-X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X.-X. – счетоводител; здравен мениджмънт; педагогика.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист; търговска несъстоятелност и агентиране индустриална собственост.

X.X.X. – финансист; преподавател по икономически дисциплини.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – финансист; вътрешен одитор.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – организация на производството и управление на промишлеността.

X.X.X.-X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител; одитор.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист-маркетолог; експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – финансист-счетоводител.

X.X.X. – икономист-счетоводител.

X.X.X. – икономист; индустриални отношения; управление на човешките ресурси.

X.X.X. – счетоводител; вътрешен одитор.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – финансист; стопанско управление; финансово-ревизионен контрол.

X.X.X. – икономист; вътрешен одитор в публичния сектор; финансово управление и контрол; организация на хотелиерството; педагогическа правоспособност за икономисти; оператор-програмист на ЕИМ.

X.X.X. – икономист; счетоводител.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – счетоводител; вътрешен одитор.

X.X.X.-X. – счетоводител.

X.X.X. – финансист; счетоводител.

X.X.X. – финансист; психолог.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – икономист-счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – икономист – организация и заплащане на труда.

X.X.X. – счетоводител; одит на нефинансовите предприятия.

X.X.X. – счетоводител; вътрешен одитор.

4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – счетоводител; прогнозиране и планиране.

X.X.X. – информатика.

X.X.X. – икономист; стопанско управление.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист-счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист; счетоводител.

X.X.X. – икономист; здравен мениджмънт.

X.X.X. – счетоводител; валутен и митнически контрол; фирмен мениджмънт.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист; вътрешен одитор в публичния сектор.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист – системен организатор; одитор в публичния сектор.

X.X.X.-X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X.-X. – икономист-счетоводител; здравен мениджмънт; педагогика.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист; търговска несъстоятелност и агентиране индустриална собственост.

X.X.X. – финансист; преподавател по икономически дисциплини.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – финансист; вътрешен одитор.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – организация на производството и управление на промишлеността.

X.X.X. – икономист.

X.X.X.-X. – счетоводител.

X.X.X. – икономическа кибернетика в селското стопанство.

X.X.X. – счетоводител; одитор.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист-маркетолог; експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X. – финансист-счетоводител.

X.X.X. – икономист-счетоводител.

X.X.X. – икономист; индустриални отношения; управление на човешките ресурси.

X.X.X. – счетоводител; вътрешен одитор.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – финансист; стопанско управление; финансово-ревизионен контрол.

X.X.X. – икономист; вътрешен одитор в публичния сектор; финансово управление и контрол; организация на хотелиерството; педагогическа правоспособност за икономисти; оператор-програмист на ЕИМ.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – икономист; счетоводител.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – счетоводител; вътрешен одитор.

X.X.X. – финансист; счетоводител.

X.X.X. – финансист; психолог.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – икономист-счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – икономист – организация и заплащане на труда.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – счетоводител; вътрешен одитор.

4.3. Съдебно-стокова експертиза

X.X.X. – информатика.

X.X.X. – икономист; стопанско управление.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист-счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист; счетоводител.

X.X.X. – икономист; здравен мениджмънт.

X.X.X. – счетоводител; валутен и митнически контрол; фирмен мениджмънт.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист – системен организатор; одитор в публичния сектор.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист.

X.X.X.-X. – икономист-счетоводител; здравен мениджмънт; педагогика.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист; търговска несъстоятелност и агентиране индустриална собственост.

X.X.X. – финансист; преподавател по икономически дисциплини.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – финансист; вътрешен одитор.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – организация на производството и управление на промишлеността.

X.X.X. – икономист.

X.X.X.-X. – счетоводител.

X.X.X. – счетоводител.

X.X.X. – икономист.

X.X.X. – икономист-маркетолог; експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X. – финансист-счетоводител.

X.X.X. – икономист-счетоводител.

X.X.X. – икономист; индустриални отношения; управление на човешките ресурси.

X.X.X. – счетоводител; вътрешен одитор.

X.X.X. – финансист; стопанско управление; финансово-ревизионен контрол.

X.X.X. – икономист; счетоводител.

X.X.X. – счетоводител; вътрешен одитор.

X.X.X. – финансист; счетоводител.

X.X.X. – финансист.

X.X.X. – икономист-счетоводител.

X.X.X. – счетоводител; вътрешен одитор.

5. Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство.

Инж. X.X.X. – електроинженер.

Инж. X.X.X. – хидрология и инженерна геология.

Инж. X.X.X. – двигатели с вътрешно горене; автомобили и кари.

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство/строителен инженер.

Инж. X.X.X. – електроинженер.

Инж. X.X.X. – машинен инженер.

Инж. X.X.X. – инженер-геодезист.

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство.

Инж. X.X.X. – автоматика и телемеханика.

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство/строителен инженер.

Инж. X.X.X. – радиоелектроника.

X.X.X. – промишлена топлотехника.

X.X.X. – електроснабдяване и електрообзавеждане на промишлени предприятия.

Инж. X.X.X. – водоснабдяване и канализация/строителен инженер.

Ст.н.с. ІІ ст. д-р инж. X.X.X. – машинен инженер – ТММОТ; фрактография, фрактодиагностика, металография, светлинна и електронна микроскопия, трасогафия и бионика; дефектоскопист; котелен машинист; техническо и микрографично изследване на документи и др.

Инж. X.X.X. – машинен инженер.

Инж. X.X.X. – горско стопанство/инженер по горско стопанство.

Инж. X.X.X. – геодезист.

Инж. X.X.X. – геодезия и земеустройство; пълна проектантска правоспособност; експерт по управление на недвижими имоти.

Инж. X.X.X. – строителен хидроинженер.

Инж. X.X.X. – машинен инженер – топлотехника.

Инж. X.X.X. – топло- и ядрена енергетика; специалист по съоръжения с повишена опасност; експерт енергиен мениджмънт; вентилация на промишлени предприятия и обезпрашаване; специалист фирмено управление; проектантска правоспособност.

Инж. X.X.X. – ел. инженер.

Инж. X.X.X. – технология на машиностроенето и металорежещите машини; специалист по съоръжения с повишена опасност.

X.X.X. – автомобилен транспорт, трактори и кари.

Инж. X.X.X. – технология на металите и металообработваща техника; трудова медицина и работоспособност; инженер по безопасност.

Инж. X.X.X. – геодезия, картография и фотограметрия.

Инж. X.X.X. – строителен инженер по водоснабдяване и канализация; оценител на недвижими имоти; оценител на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества; оценител на недвижимо имущество; оценител на движимото и недвижимото имущество на държавните и общинските фирми при образуването и преобразуването им в еднолични търговски дружества; трудови спорове – за работещи в Германия.

Инж. X.X.X. – механизация на селското стопанство – машинен инженер; обследване за енергийна ефективност.

Инж. X.X.X. – АТТК.

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство – технология – строителен инженер; оценяване съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

5.2. Съдебна автотехническа експертиза

X.X.X. – транспортна техника и технологии.

X.X.X. – двигатели с вътрешно горене/автомонтьор.

X.X.X. – автомобилен транспорт, трактори и кари.

Инж. X.X.X. – двигатели с вътрешно горене; автомобили и кари.

Инж. X.X.X. – машинен инженер.

Инж. X.X.X. – счетоводство и контрол; машинен инженер.

Инж. X.X.X. – транспорт и енергетика – машинен инженер; автоексперт по специалност автотехническа експертиза.

X.X.X. – маркетинг и мениджмънт; автотехническа експертиза.

Ст.н.с. ІІ ст. д-р инж. X.X.X. – машинен инженер – ТММОТ; фрактография, фрактодиагностика, металография, светлинна и електронна микроскопия, трасогафия и бионика; дефектоскопист; котелен машинист; техническо и микрографично изследване на документи и др.

X.X.X. – управление на интелектуалната собственост; автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X. – машинен инженер.

X.X.X. – автомобилен транспорт, трактори и кари; автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X. – технология на металите и металообработваща техника; трудова медицина и работоспособност; инженер по безопасност.

Инж. X.X.X. – механизация на селското стопанство – машинен инженер; обследване за енергийна ефективност.

Инж. X.X.X. – АТТК; автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X. – селскостопанска техника – машинен инженер; противопожарна охрана; криминалистически аспекти при разкриване на ПТП; застраховане и автомобилно застраховане; автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X. – инженер информационни технологии; неорганични химични технологии; инспектор по екология; автотехническа експертиза.

5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза

Инж. X.X.X. – механична технология на дървесината.

Инж. X.X.X. – хидрология и инженерна геология.

Инж. X.X.X. – двигатели с вътрешно горене; автомобили и кари.

Инж. X.X.X. – радиоелектроника.

Инж. X.X.X. – електроинженер.

Инж. X.X.X. – автоматика и телемеханика.

X.X.X. – промишлена топлотехника.

Ст.н.с. ІІ ст. д-р инж. X.X.X. – машинен инженер – ТММОТ; фрактография, фрактодиагностика, металография, светлинна и електронна микроскопия, трасогафия и бионика; дефектоскопист; котелен машинист; техническо и микрографично изследване на документи и др.

Инж. X.X.X. – машинен инженер.

Инж. X.X.X. – геодезия и земеустройство; пълна проектантска правоспособност; експерт по управление на недвижими имоти.

Инж. X.X.X. – строителен хидроинженер.

Инж. X.X.X. – топло- и ядрена енергетика; специалист по съоръжения с повишена опасност; експерт енергиен мениджмънт; вентилация на промишлени предприятия и обезпрашаване; специалист фирмено управление; проектантска правоспособност.

Инж. X.X.X. – технология на машиностроенето и металорежещите машини; специалист по съоръжения с повишена опасност.

X.X.X. – автомобилен транспорт, трактори и кари; автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X. – технология на металите и металообработваща техника; трудова медицина и работоспособност; автотехнически и автооценителни експертизи; инженер по безопасност.

Инж. X.X.X. – строителен инженер по водоснабдяване и канализация; оценител на недвижими имоти; оценител на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества; оценител на недвижимо имущество; оценител на движимото и недвижимото имущество на държавните и общинските фирми при образуването и преобразуването им в еднолични търговски дружества; трудови спорове – за работещи в Германия.

Инж. X.X.X. – АТТК; автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство – технология – строителен инженер; оценяване съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

5.4. Съдебна компютърно-техническа експертиза

X.X.X. – информатика (ОПМДИИ).

X.X.X. – автоматика и телемеханика; компютърна техника и интернет.

X.X.X.-X. – информационни технологии; информационни системи; съдебен експерт по технически проблеми.

5.5. Съдебна строително-техническа експертиза

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство.

X.X.X. – икономика/управление и планиране; стопанско управление; строително-техническа експертиза – част В и К.

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство/строителен инженер.

Инж. X.X.X. – електроинженер.

Инж. X.X.X. – геодезия, картография и строителство.

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство.

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство/строителен инженер.

Инж. X.X.X. – водоснабдяване и канализация/строителен инженер.

Ст.н.с. ІІ ст. д-р инж. X.X.X. – машинен инженер – ТММОТ; фрактография, фрактодиагностика, металография, светлинна и електронна микроскопия, трасогафия и бионика; дефектоскопист; котелен машинист; техническо и микрографично изследване на документи и др.

Инж. X.X.X. – строителен инженер.

Инж. X.X.X. – геодезист.

Инж. X.X.X. – геодезия и земеустройство; пълна проектантска правоспособност; експерт по управление на недвижими имоти.

Инж. X.X.X. – строителен хидроинженер.

Инж. X.X.X. – ел. инженер.

Инж. X.X.X. – геодезия, картография и фотограметрия.

Инж. X.X.X. – строителен инженер по водоснабдяване и канализация; оценител на недвижими имоти; оценител на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества; оценител на недвижимо имущество; оценител на движимото и недвижимото имущество на държавните и общинските фирми при образуването и преобразуването им в еднолични търговски дружества; трудови спорове – за работещи в Германия.

X.X.X. – строителство и архитектура.

X.X.X. – геодезия, картография и земеустройство.

X.X.X. – геодезист; картограф.

Инж. X.X.X. – промишлено и гражданско строителство – технология – строителен инженер; оценяване съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза

Инж. X.X.X. – електроинженер.

Ст.н.с. ІІ ст. д-р инж. X.X.X. – машинен инженер – ТММОТ; фрактография, фрактодиагностика, металография, светлинна и електронна микроскопия, трасогафия и бионика; дефектоскопист; котелен машинист; техническо и микрографично изследване на документи и др.

Инж. X.X.X. – противопожарна техника и безопасност; педагогическа правоспособност; ограничена проектантска правоспособност по част пожарна безопасност.

Инж. X.X.X. – строителен инженер по водоснабдяване и канализация; оценител на недвижими имоти; оценител на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества; оценител на недвижимо имущество; оценител на движимото и недвижимото имущество на държавните и общинските фирми при образуването и преобразуването им в еднолични търговски дружества; трудови спорове – за работещи в Германия.

Инж. X.X.X. – ел. снабдяване на промишлените предприятия, електроинженер; противопожарна охрана; строителни правила и норми за осигуряване безопасността при пожар; пожарна безопасност.

5.7. Съдебно-енергийна експертиза

Инж. X.X.X. – електроинженер.

X.X.X. – промишлена топлотехника.

X.X.X. – електроснабдяване и електрообзавеждане на промишлени предприятия.

Инж. X.X.X. – строителен хидроинженер.

Инж. X.X.X. – машинен инженер – топлотехника.

Инж. X.X.X. – топло- и ядрена енергетика; специалист по съоръжения с повишена опасност; експерт енергиен мениджмънт; вентилация на промишлени предприятия и обезпрашаване; специалист фирмено управление; проектантска правоспособност.

Инж. X.X.X. – електроенергетика и ел. обзавеждане.

Инж. X.X.X. – технология на машиностроенето и металорежещите машини; специалист по съоръжения с повишена опасност.

Инж. X.X.X. – механизация на селското стопанство – машинен инженер; обследване за енергийна ефективност.

6. Клас „Съдебно-биологични експертизи“

6.1. Съдебно-ботаническа експертиза

6.2. Съдебно-зоологическа експертиза

X.X.X. – зоотехник.

6.3. Съдебно-микробиологична експертиза

6.4. Съдебно-ентомологична експертиза

6.5. Съдебно-екологична експертиза

X.X.X. – добив на черни метали; базисни компютърни технологии.

Инж. X.X.X. – строителен инженер по водоснабдяване и канализация; оценител на недвижими имоти; оценител на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества; оценител на недвижимо имущество; оценител на движимото и недвижимото имущество на държавните и общинските фирми при образуването и преобразуването им в еднолични търговски дружества; трудови спорове – за работещи в Германия.

7. Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

7.1. Съдебно-химическа експертиза

X.X.X. – неорганични химични технологии; експерт криминалист; съдебна химия и биология; противодействие на престъпността и опазване на обществения ред.

X.X.X. – молекулярна и функционална биология; биохимия и клинична химия.

7.2. Съдебно-физическа експертиза

X.X.X. – неорганични химични технологии; експерт-криминалист; съдебна химия и биология; противодействие на престъпността и опазване на обществения ред.

7.3. Съдебна физико-химическа експертиза

Ст.н.с. ІІ ст. д-р инж. X.X.X. – машинен инженер – ТММОТ; фрактография, фрактодиагностика, металография, светлинна и електронна микроскопия, трасогафия и бионика; дефектоскопист; котелен машинист; техническо и микрографично изследване на документи и др.

X.X.X. – неорганични химични технологии; експерт- криминалист; съдебна химия и биология; противодействие на престъпността и опазване на обществения ред.

8. Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

8.1. Съдебна ветеринарномедицинска експертиза

X.X.X. – зоотехник.

Д-р X.X.X. – ветеринарен лекар.

Д-р X.X.X. – ветеринарен лекар.

8.2. Съдебна агротехническа експертиза

X.X.X. – двигатели с вътрешно горене/автомонтьор.

X.X.X. – агроном-полевъд.

X.X.X. – полевъдство; зърнопроизводство.

X.X.X. – лозаро-градинарство и овощарство/агроном.

Инж. X.X.X. – инженер – агроном лозаро-градинарство; педагогическа правоспособност по селскостопански дисциплини.

X.X.X. – зоотехник.

9. Клас „Съдебно-изкуствоведски експертизи“

10. Клас „Оценителни експертизи“

Инж. X.X.X. – оценител на недвижими имоти (промишлено и гражданско строителство).

X.X.X. – оценител на недвижими имоти (прогнозиране и планиране, банков мениджмънт, счетоводство и контрол).

X.X.X. – оценител на машини и съоръжения (счетоводство и контрол; маркетинг и мениджмънт).

X.X.X. – оценител на автомобили, трактори и кари; оценител на машини и съоръжения (автомобилен транспорт, трактори и кари).

Инж. X.X.X. – оценител на машини и съоръжения (двигатели с вътрешно горене).

Инж. X.X.X. – оценител на недвижими имоти (строителен инженер).

Инж. X.X.X. – оценител на машини и съоръжения (машинен инженер).

Инж. X.X.X. – оценител на машини, съоръжения и активи – движимо имущество (счетоводство и контрол/машинен инженер).

Инж. X.X.X. – оценител на недвижими имоти; оценител на земеделски земи и трайни насаждения; оценител на машини и съоръжения (промишлено и гражданско строителство).

Инж. X.X.X. – оценител на МПС (машинен инженер).

X.X.X. – оценител на земеделски земи (полевъдство).

Инж. X.X.X. – оценител на машини и съоръжения; оценител на търговски предприятия и вземания (автоматика и телемеханика).

Инж. X.X.X. – оценител на машини, съоръжения и материални активи (радиоелектроника).

X.X.X. – оценител на автомобили (маркетинг и мениджмънт).

Инж. X.X.X. – оценител на недвижими имоти (строителен инженер).

Инж. X.X.X. – оценител на недвижими имоти (строителен инженер).

X.X.X. – оценител на недвижими имоти (икономист).

Д-р X.X.X. – оценител на животни (ветеринарен лекар).

X.X.X. – оценител на битова техника; оценител на движимо имущество (финанси).

Инж. X.X.X. – оценител на машини и съоръжения (машинен инженер).

Инж. X.X.X. – оценител на поземлени имоти в горски територии (инженер по горско стопанство).

Инж. X.X.X. – оценител на недвижими имоти; оценител на земеделски земи и трайни насаждения (геодезия и земеустройство).

Инж. X.X.X. – оценител на машини и съоръжения; оценител на недвижими имоти и земеделски земи (строителен хидроинженер).

X.X.X. – оценител на недвижими имоти; оценител на земеделски земи и трайни насаждения (аграрна икономика).

X.X.X. – оценител на наркотични вещества (експерт-криминалист).

X.X.X.-X. – оценител на информационни системи (информационни технологии; съдебен експерт по технически проблеми).

X.X.X. – оценител на земеделски земи, подобрения и трайни насаждения международни икономически отношения).

Инж. X.X.X. – оценител на ел. части, битова техника, кабели и др. (електроенергетика и ел. обзавеждане).

Инж. X.X.X. – оценител на недвижими имоти; оценител на земеделски земи и трайни насаждения; оценител на машини и съоръжения; оценител на търговски предприятия и вземания (ел. инженер).

X.X.X. – оценител на лекарствени продукти и наркотични вещества (фармацевт).

X.X.X. – оценител на автомобили, трактори и кари (автомобилен транспорт, трактори и кари).

X.X.X. – оценител на недвижими имоти и земеделски земи (икономист).

Инж. X.X.X. – оценител на недвижими имоти; оценител на земеделски земи; оценител на машини и съоръжения; оценител на търговски предприятия и вземания (машинен инженер).

X.X.X. – оценител на ферми (зоотехник).

X.X.X. – оценител на недвижими имоти; оценител на машини, съоръжения и активи – движимо имущество (икономист-маркетолог).

Инж. X.X.X. – оценител на машини и съоръжения; оценител на търговски предприятия и вземания (технология на металите и металообработваща техника).

Инж. X.X.X. – оценител на недвижими имоти (геодезия, картография и фотограметрия).

X.X.X. – оценител на недвижими имоти (икономика на строителството).

Инж. X.X.X. – строителен инженер по водоснабдяване и канализация; оценител на недвижими имоти; оценител на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества; оценител на недвижимо имущество; оценител на движимото и недвижимото имущество на държавните и общинските фирми при образуването и преобразуването им в еднолични търговски дружества; трудови спорове – за работещи в Германия.

Инж. X.X.X. – оценител на машини и съоръжения; обследване на сгради за енергийна ефективност; оценител на земеделски земи и недвижими имоти (механизация на селското стопанство; машинен инженер).

Инж. X.X.X. – оценител на машини и съоръжения в сферата на машиностроенето и металообработващата промишленост; автотехническа експертиза (АТТК).

X.X.X. – оценител на недвижими имоти; оценител на машини и съоръжения; оценител на земеделски земи и трайни насаждения; оценител на търговски предприятия и вземания (финанси и кредит; психология).

X.X.X. – оценител на изделия от благородни метали (търговия; публична администрация).

Инж. X.X.X. – оценител на земеделски земи и трайни насаждения (инженер информационни технологии).

X.X.X. – оценител на земеделски земи (строителство и архитектура).

Инж. X.X.X. – оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество; автотехническа експертиза (машинен инженер).

X.X.X. – оценител на недвижими имоти и земеделски земи (геодезия, картография и земеустройство).

11. Клас „Други съдебни експертизи“

X.X.X. – специалист по молекулярна биология.

Инж. X.X.X. – експертизи, свързани с околната среда.

X.X.X. – по прилагане на ЗСПЗЗ и територии по § 4 ПЗРЗСПЗЗ.

X.X.X. – педагогика на девиантното поведение.

Ст.н.с. ІІ ст. д-р инж. X.X.X. – Фрактодиагностични експертизи на разрушени, прекъснати, откъснати, електротермично разкъсани, взривени и взломени детайли, възли и конструкции.

Инж. X.X.X. – лесо-инженерно-технически.

Инж. X.X.X. – пълна проектантска правоспособност; експерт по управление на недвижими имоти.

Инж. X.X.X. – КСС на СМР; топлофикация.

X.X.X. – генетичен анализ на животински и растителни видове; експертиза по писмени данни за съдържание на алкохол в кръвта.

X.X.X. – специалист по молекулярна биология; ДНК анализ.

Инж. X.X.X. – КСС на СМР; топлофикация.

X.X.X. – фармакологични експертизи.

X.X.X. – изследване на идентификационните номера на рами на автомобили и заличени номера на оръжия по химичен способ.

Д-р X.X.X. – съдебномедицинска експертиза за алкохолно и медикаментозно повлияване.

Инж. X.X.X. – безопасност и здраве при работа; трудова медицина и работоспособност.

X.X.X. – трудови спорове (икономика на промишлеността; управление на човешките ресурси; индустриални отношения).

X.X.X. – икономист по строителството.

Инж. X.X.X. – строителен инженер по водоснабдяване и канализация; оценител на недвижими имоти; оценител на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества; оценител на недвижимо имущество; оценител на движимото и недвижимото имущество на държавните и общинските фирми при образуването и преобразуването им в еднолични търговски дружества; трудови спорове – за работещи в Германия.

Инж. X.X.X. – трудови злополуки.

Д-р X.X.X. – съдебномедицинска експертиза за алкохолно повлияване.

9867

58. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебния район на Окръжния и Административния съд – Кюстендил, за 2017 г.

1. Клас „Криминалистични експертизи“

1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-химик, експерт-криминалист.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-химик.

1.2. Трасологични експертизи

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-химик, експерт-криминалист.

1.3. Съдебно-балистични експертизи

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-химик, експерт-криминалист.

1.4. Дактилоскопски експертизи

1.5. Биометрични криминалистични експертизи.

2. Клас „Съдебномедицински експертизи“

2.1. Съдебномедицинска експертиза на труп

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по съдебна медицина.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по патологоанатомия и цитопатология.

2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по хирургия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по съдебна медицина.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по патологоанатомия и цитопатология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по хирургия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход

X.X.X., образование висше, специалност „Молекулярна биология“, квалификация – молекулярен биолог, специализация „Микробиология“.

X.X.X., образование висше, кандидат на биологичните науки, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

X.X.X., образование висше, специалност „Биохимия и микробиология“, квалификация – биохимик, микробиолог със специализация вирусология.

2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човека

X.X.X., образование висше, специалност „Молекулярна биология“, квалификация – молекулярен биолог, специализация „Микробиология“.

X.X.X., образование висше, кандидат на биологичните науки, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

X.X.X., образование висше, специалност „Биохимия и микробиология“, квалификация – биохимик, микробиолог със специализация вирусология.

2.5. Съдебномедицинска експертиза по писмени данни.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по хирургия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по нервни болести.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по съдебна медицина.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по патологоанатомия и цитопатология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по хирургия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по нервни болести.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

X.X.X., образование висше, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по хигиена на труда.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

2.6. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по нервни болести.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по хирургия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по нервни болести.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по хирургия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по нервни болести.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по вътрешни болести и пневмология и фтизиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по ортопедия и травматология.

3. Клас „Съдебна експертиза на психичното състояние“

3.1. Съдебно-психиатрична експертиза

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия и детска психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия и нервни болести.

3.2. Съдебно-психологична експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – психология, следдипломна квалификация – клинична психология, медицинска психология, развитие в условията на ранна депривация, проблеми на осиновяването.

X.X.X., образование висше, квалификация – психолог – съдебен експерт.

X.X.X., образование висше, специалност „Психология“, специализация – юридическа психология.

X.X.X., образование висше, квалификация – магистър по социални дейности, експерт по психология.

X.X.X., образование висше, квалификация – магистър по социална психология; психолог – съдебен експерт.

X.X.X., образование висше, квалификация – специалист по психология.

3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия.

X.X.X., образование висше, квалификация – психология, следдипломна квалификация – клинична психология, медицинска психология, развитие в условията на ранна депривация, проблеми на осиновяването.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия и детска психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия.

X.X.X., образование висше, квалификация – психолог – съдебен експерт.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия и нервни болести.

X.X.X., образование висше, квалификация – магистър по социални дейности; експерт по психология.

X.X.X., образование висше, квалификация – магистър по социална психология; психолог – съдебен експерт.

X.X.X., образование висше, квалификация – специалист по психология.

3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия.

X.X.X., образование висше, квалификация – психология, следдипломна квалификация – клинична психология, медицинска психология, развитие в условията на ранна депривация, проблеми на осиновяването.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия и детска психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия.

X.X.X., образование висше, квалификация – психолог – съдебен експерт.

Д-р X.X.X., образование висше, специалист по психиатрия и нервни болести.

X.X.X., образование висше, квалификация – магистър по социална психология; психолог – съдебен експерт.

X.X.X., образование висше, квалификация – магистър по социални дейности; експерт по психология.

X.X.X., образование висше, квалификация – специалист по психология.

4. Клас „Съдебно-икономически експертизи“

4.1. Съдебно-счетоводна експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност „Финанси“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование средно – специално, квалификация – икономист и счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист – систем. организатор.

X.X.X., образование висше, специалност „Маркетинг и мениджмънт“ и „Финанси“, квалификация – икономист; специалност „Електрически машини и апарати“, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител и икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование полувисше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист-счетоводител, специализация данъчен и митнически контрол.

X.X.X., образование висше, квалификация – финансово-счетоводна и правна дейност на фирмата.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист организатор, доп. квалификации – специалист по проектиране на АСЧ, мениджмънт, управление на корпоративните финанси.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – стоковед.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист, организация на пром. производство.

X.X.X., образование висше, специалност „Стопанско управление“, квалификация – стопанско управление.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономика.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводна отчетност“, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводна отчетност“, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X.-X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – икономист-проектант.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – магистър по икономика.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител.

X.X.X.-X., образование висше – бакалавър, специалност „Финанси“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист по труда.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист – систем. организатор.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител, разрешение за достъп до КИ до ниво „Секретно“ – валидно до 5.08.2019 г.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист.

X.X.X. – образование висше, специалност „Финанси и кредит“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител и икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – аграрикономист, друга специалност – „Организация и управление на бизнеса и управленска отчетност“.

X.X.X., образование полувисше, специалност „Икономика на съобщенията“.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-финансист.

X.X.X. – образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител и икономист.

4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност „Финанси“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист – систем. организатор.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност „Маркетинг и мениджмънт“ и „Финанси“, квалификация – икономист; специалност „Електрически машини и апарати“, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител и икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист по търговията.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист-счетоводител, специализация „Данъчен и митнически контрол“.

X.X.X., образование висше, квалификация – финансово-счетоводна и правна дейност на фирмата.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, специалност „Икономика и организация на селското стопанство, квалификация – аграрикономист, специализация „Икономика и управление на АПП“.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-организатор, доп. квалификации – специалист по проектиране на АСЧ, мениджмънт, управление на корпоративните финанси.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист, организация на пром. производство.

X.X.X., образование висше, специалност „Стопанско управление“, квалификация – стопанско управление.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономика.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводна отчетност“, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност „Икономика и управление на промишлеността“, квалификация – икономист организатор на промишленото производство.

X.X.X., образование висше, квалификация – магистър по икономика.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводна отчетност“, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – икономист-проектант.

X.X.X.-X., образование висше – бакалавър, специалност „Финанси“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист по труда.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист систем. организатор.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител, разрешение за достъп до КИ до ниво „Секретно“ – валидно до 5.08.2019 г.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист.

X.X.X. – образование висше, специалност „Финанси и кредит“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – аграрикономист, друга специалност „Организация и управление на бизнеса и управленска отчетност“.

X.X.X., образование полувише, специалност „Икономика на съобщенията“.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност „Икономика – бизнесадминистрация“; специализация маркетинг, реклама и бизнес комуникации, митнически режим и процедури, мерки на търговската политика, Инкотермс 2000, Интарстат и международен автомобилен транспорт.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител и икономист.

4.3. Съдебно-стокова експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност „Финанси“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист – систем. организатор.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност „Маркетинг и мениджмънт“ и „Финанси“, квалификация – икономист; специалност „Електрически машини и апарати“, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист по търговията.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист-счетоводител, специализация „Данъчен и митнически контрол“.

X.X.X., образование висше, квалификация – финансово-счетоводна и правна дейност на фирмата.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-организатор, доп. квалификации – специалист по проектиране на АСЧ, мениджмънт, управление на корпоративните финанси.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – стоковед.

X.X.X., образование висше, специалност „Стопанско управление“, квалификация – стопанско управление.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводна отчетност“, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител.

X.X.X.-X., образование висше – бакалавър, специалност „Финанси“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист по труда.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител, разрешение за достъп до КИ до ниво „Секретно“ – валидно до 5.08.2019 г.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист.

X.X.X. – образование висше, специалност „Финанси и кредит“, квалификация – икономист.

X.X.X., образование полувисше, специалност – икономика на съобщенията.

5. Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза

X.X.X., образование висше, специалност „Маркетинг и мениджмънт“ и „Финанси“, квалификация – икономист; специалност „Електрически машини и апарати“, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер по радиоелектроника.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по ПГС.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер – ДВГ.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер геодезист.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по транспортно строителство.

X.X.X., образование полувисше, специалност „Радиотехника“.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер, разрешение за достъп до КИ до ниво „Секретно“ – валидно до 22.05.2017 г.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер; от средното образование – техник по оптика.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-физик.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-геодезист.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер по хидроенергийно строителство.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер по геодезия, фотограметрия и картография.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по ПГС.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер геолог-хидрогеолог; специализация по ИП при строителството на нови жилищни комплекси.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер по геодезия, фотограметрия и картография.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – минен инженер по маркшайдерство и геодезия.

X.X.X., образование висше, гражданска квалификация – строителен инженер по технология на строителството, и военна квалификация – военен инженер по технология на строителството.

X.X.X., образование висше, квалификация – минен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер по геодезия, фотограметрия и картография.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник по строителство и архитектура.

X.X.X., образование висше, специалност „Водоснабдяване и канализация“, квалификация – строителен инженер по водоснабдяване и канализация.

5.2. Съдебна автотехническа експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-химик, експерт-криминалист.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер – ДВГ.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер, разрешение за достъп до КИ до ниво „Секретно“ – валидно до 22.05.2017 г.

X.X.X., образование висше – бакалавър, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – минен инженер.

X.X.X., образование висше, специалност „технология на металите“, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – машинен техник по механизация на селското стопанство.

5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер – ДВГ.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер, разрешение за достъп до КИ до ниво „Секретно“ – валидно до 22.05.2017 г.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер; от средното образование – техник по оптика.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-химик, специалност технология на кожите.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер.

5.4. Съдебна компютърно-техническа експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

5.5. Съдебна строително-техническа експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер по хидромелиоративно строителство.

X.X.X.-X., образование висше, квалификация – архитект.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник строителство и архитектура.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер геодезист.

X.X.X., образование висше, специалност „Противопожарна техника и безопасност“, квалификация – инженер по противопожарна техника и безопасност, специалност „ПГС“, квалификация – магистър инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по ПГС.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер геодезист.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – строителен техник.

X.X.X., образование висше, квалификация – архитект.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по ПГС.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер по хидроенергийно строителство.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – строителен техник.

X.X.X.-X., образование средно специално, квалификация – среден строителен техник.

X.X.X., образование висше, специалност „Промишлено и гражданско строителство-технология“, квалификация – строителен инженер по ПГС.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по хидроенергийно строителство.

X.X.X.-X., образование висше, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, квалификация – строителен инженер по ПГС.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник по строителство и архитектура.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по транспортно строителство.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник по строителство.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-геодезист.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по ПГС.

X.X.X., образование висше, квалификация – архитект.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по жп строителство.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник по строителство и архитектура.

X.X.X., образование висше, гражданска квалификация – строителен инженер по технология на строителството, и военна квалификация – военен инженер по технология на строителството.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер по озеленяване.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по ПГС.

X.X.X., образование висше, квалификация – пътни съоръжения.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник-геодезист.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник по строителство и архитектура.

X.X.X., образование средно специално, специалност „Строителство и архитектура“, квалификация – строителен техник.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник геодезия и картография.

X.X.X., образование висше, специалност „Водоснабдяване и канализация“, квалификация – строителен инженер по водоснабдяване и канализация.

5.6. Съдебно-пожаротехническа експертиза

X.X.X., образование висше, специалност „Противопожарна техника и безопасност“, квалификация – инженер по противопожарна техника и безопасност, специалност „ПГС“, квалификация – магистър инженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер – ДВГ.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер.

5.7. Съдебно-енергийна експертиза

6. Клас „Съдебно-биологични експертизи“

6.1. Съдебно-ботаническа експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер по озеленяване.

6.2. Съдебно-зоологическа експертиза

6.3. Съдебно-микробиологична експертиза

X.X.X., образование висше, кандидат на биологичните науки, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

6.4. Съдебно-ентомологична експертиза

6.5. Съдебно-екологична експертиза

X.X.X., образование висше, специалност „Горско стопанство“, квалификация – инженер по горско стопанство.

7. Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

7.1. Съдебно-химическа експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-химик.

X.X.X., образование висше, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

7.2. Съдебно-физическа експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер физик.

7.3. Съдебна физико-химическа експертиза

8. Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

8.1. Съдебна ветеринарномедицинска експертиза

Д-р X.X.X., образование висше, квалификация – доктор по ветеринарна медицина.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – ветеринарен техник.

8.2. Съдебно-агротехническа експертиза

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-агроном.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд; специалист по международно право и външна търговия.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном по растителна защита.

9. Клас „Съдебно-изкуствоведски експертизи“

X.X.X., висше художествено образование, специалност резба.

10. Клас „Оценителни експертизи“

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер геодезист; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти; сертификат от КНОБ за оценка на земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист счетоводител; сертификат от КНОБ за оценка на земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер – ДВГ; автоексперт при ПТП; оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по транспортно строителство; оценка на недвижими имоти; оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – икономист-счетоводител; експерт-оценител на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-агроном; сертификат от КНОБ за оценка на земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X., образование висше, квалификация – архитект; оценител на недвижими имоти; лиценз за оценка на други активи (архитектурни паметници на културата и интериор).

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер физик; сертификат от КНОБ за оценка на права на интелектуалната и индустриалната собственост и други фактически отношения; сертификат от КНОБ за оценка на машини и съоръжения; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер геодезист; сертификат от КНОБ за оценка на земеделски земи и трайни насаждения; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, специалност „Икономика и организация на селското стопанство“, квалификация – аграр-икономист, специализация „Икономика и управление на АПП“ – сертификат от КНОБ за оценка на земеделски земи и трайни насаждения – при покупко-продажба, подялба, обезщетения, пропуснати ползи, нанесени щети, арендни такси, наеми и др. подобни; сертификат от КНОБ за оценка на търговски предприятия и вземания – задължения, обезщетения, наеми, пропуснати ползи и други финансово-парични отношения, произхождащи от договорни и обичайни задължения.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд; сертификат от КНОБ за оценка на земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по ПГС; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд; специалист по международно право и външна търговия; оценка на недвижими имоти; оценител на земеделски земи.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по хидроенергийно строителство; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер геолог – хидрогеолог; специализация по ИП при строителството на нови жилищни комплекси; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител; автоексперт-оценител; експерт-оценител на машини и съоръжения, активи.

X.X.X., висше художествено образование, специалност резба; оценка на други активи (произведения на изкуството, антиквариат, благородни метали, скъпоценни камъни и т.н.) в сферата на приложните изкуства и етнографията; член на Асоциацията на бизнес оценителите, секция „Художествени произведения“.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер; оценител на машини и съоръжения, контрол на техническото състояние на земеделска техника, дипломиран стопански ръководител – мениджър.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник по строителство и архитектура; оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по транспортно строителство; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по жп строителство; оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, квалификация – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, квалификация – електроинженер; сертификат от КНОБ за оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист; оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер; сертификат от КНОБ за оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-геодезист; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – счетоводител; експерт-оценител на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях; експерт-оценител на селскостопански машини, оборудване и съоръжения; експерт-оценител на единични, група дървета и редини.

X.X.X., образование висше, специалност „Хидромелиоративно строителство“, квалификация – строителен инженер по хидромелиоративно строителство – оценка на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд; сертификат от КНОБ за оценка на земеделски земи и трайни насаждения; експерт-оценител на селскостопански машини, оборудване и съоръжения.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер; сертификат от КНОБ за оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист; съдебно-счетоводен експерт – вещо лице; експерт-оценител на недвижими имоти и сгради – паметници на културата.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер; автоексперт-оценител; експерт-оценител на инвестиционен проект; сертификат от КНОБ за оценка на машини и съоръжения; сертификат от КНОБ за оценка на търговски предприятия и вземания.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – машинен техник по механизация на селското стопанство; експерт-оценител на машини и съоръжения; автоексперт-оценител.

X.X.X., образование висше, квалификация – пътни съоръжения; сертификат от КНОБ за оценка на недвижими имоти; експерт-оценител на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях; експерт-оценител на единични, група дървета и редини; експерт-оценител на селскостопански машини, оборудване и съоръжения.

X.X.X., образование средно специално, квалификация – среден техник по строителство и архитектура; експерт-оценител на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном-полевъд; оценител на земеделски земи и подобренията върху тях; оценка на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях.

X.X.X., образование висше, квалификация – агроном по растителна защита; експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи.

11. „Други съдебни експертизи“

X.X.X., образование висше, специалност „Горско стопанство“, квалификация – инженер по горско стопанство.

X.X.X., образование висше, квалификация – архитект; удостоверение за координатор по безопасност и здраве в строителството.

X.X.X., образование висше, специалност „Горско стопанство“, квалификация – инженер по горско стопанство.

X.X.X., образование висше, квалификация – машинен инженер; от средното образование – техник по оптика.

X.X.X., образование висше, специалност „Счетоводство и контрол“, квалификация – икономист-счетоводител, специализация „Данъчен и митнически контрол“.

X.X.X., образование висше, специалност „Икономика и организация на селското стопанство“, квалификация – аграрикономист, специализация „Икономика и управление на АПП“ – селско стопанство – растениевъдство и животновъдство – технология, икономика, организация, отчетност, финансови анализи, аренда, наеми и други отношения; оценка на селскостопански животни, ферми, мандри, колбасарски цехове, консервни фабрики и др. подобни.

X.X.X., образование висше, квалификация – инженер-мениджър; преводач-тълковник от и на жестомимичен език.

X.X.X., образование висше, кандидат на биологичните науки, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик; използване на ДНК (генетичен) анализ със съвременни молекулярно-биологични техники.

X.X.X., образование висше, квалификация – икономист-счетоводител; вътрешен одитор в публичния сектор; контрол, одит и отчетност в бюджета на централната администрация.

X.X.X., образование висше, специалност „Технология на металите“, квалификация – машинен инженер – експерт по здравословни и безопасни условия на труд; трудова медицина и работоспособност.

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за съдебни преводачи от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебния район на Окръжния и Административния съд – Кюстендил, за 2017 г.

Бейхан Неджиб Мустафа, образование висше – бакалавър, специалност и квалификация – „Библиотечно-информационни дейности“, сертификат за владеене на турски език – ниво С2 от СУ „Св. X.X.“.

9516

72. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството обявява, че на основание чл. 62, ал. 2 АПК и чл. 152, ал. 2 ЗУТ за обект: Допълване на пътен възел „Оризово“ при пресичането на АМ „Тракия“ и АМ „Марица“, е издадена заповед № РС-78 от 25.11.2016 г. за въвеждане на етапност за изпълнение в Разрешение за строеж № РС-77 от 14.11.2016 г. (ДВ, бр. 91 от 2016 г.), както следва: Етап І: Пътна връзка „Свиленград – Бургас“; Етап ІІ: Пътна връзка „Бургас – Свиленград“. На основание чл. 149, ал. 4 ЗУТ във връзка с чл. 62, ал. 2 АПК настоящата заповед подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

9898

13. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 4 ЗУТ обявява, че е издал Разрешение за строеж № РС-79 от 7.12.2016 г. на „БМФ Порт Бургас“ – ЕАД, за строеж: „Кейови места за обработка на товари, вертикална планировка на територията на Пристанищен терминал „Бургас Изток – 2“ и драгажни дейности в оперативната акватория и зона за маневриране“, на територията на област Бургас, община Бургас, ПИ с идентификатор 07079.618.202. Разрешението за строеж може да бъде обжалвано от заинтересованите лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

10018

606. – Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет:

1. Обявява на основание чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт свободните длъжности за административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:

1.1. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен – свободна длъжност.

1.2. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Шумен – свободна длъжност.

1.3. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Белоградчик – свободна длъжност.

1.4. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – гр. Кула – свободна длъжност.

1.5. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – гр. Тервел – свободна длъжност.

1.6. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – гр. Трън – свободна длъжност.

1.7. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – гр. Царево – свободна длъжност.

2. Открива на основание чл. 167, ал. 2 от Закона за съдебната власт процедура за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:

2.1. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Разград – изтичащ мандат на 14.02.2017 г.

2.2. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Пловдив – изтичащ мандат на 15.02.2017 г.

3. В 30-дневен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотно състояние и произход на средствата за придобиване на имуществото по образец, утвърден от Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 ЗСВ, и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

10017

14. – Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Свищов, преобявява конкурси за прием на редовни и задочни докторанти – обучение, финансирано от държавата, за учебната 2016/2017 г. в съответствие с Решение № 328 от 3.05.2016 г. на МС и Решение № 3 от 23.11.2016 г. на академичния съвет. Кандидатите подават следните документи: 1. заявление; 2. автобиография; 3. диплома за висше образование (окс „магистър“ и приложението към нея) или нотариално заверено копие; 4. документ, удостоверяващ платена такса за участие в кандидатдокторантски конкурси. Срок за подаване на документи – 2 месеца от датата на обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в КСК център, тел. 0631/66-381.

Докторски програми

Обучение, финансирано от държавата

редовна

задочна

Политическа икономия

2

1

Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка

(Финанси)

 

6

 

3

Статистика и демография

2

3

Счетоводна отчетност, контрол и анализ на стопанската дейност

(Счетоводство)

(Анализ)

(Контрол)

 

2

1

1

 

2

0

1

Приложение на изчислителната техника в икономиката

3

2

Световно стопанство и МИО

1

2

Планиране

1

2

Икономика и управление (по отрасли)

(Индустрия)

(Търговия)

(Туризъм)

(Аграрна икономика)

-

1

-

2

2

1

1

2

Социално управление

3

2

Маркетинг

2

2

Всичко:

27

26

 

9875

979. – Медицинският университет – София, Фармацевтичен факултет, с решение на академичния съвет на Медицинския университет – София (протокол № 7 от 22.11.2016 г.), обявява конкурс за професор – един, в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.3. Фармация, научна специалност „Технология на лекарствените форми и биофармация“ за нуждите на катедра „Технология на лекарствените средства и биофармация“ на Фармацевтичния факултет при МУ – София, със срок 2 месеца от обнародването на обявата в „Държавен вестник“. Кандидатите могат да подават заявление и документи във Фармацевтичния факултет, ул. Дунав 2, 1000 София, стая № 125. За справки – тел. 02 987 98 74, http://mu-sofia.bg/.

9965

24. – Националният военен университет „X.X.“ – Велико Търново, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност главен асистент от област на висшето образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.7. Администрация и управление, по научна специалност 05.02.24 „Организация и управление извън сферата на материалното производство (сигурност и отбрана)“ (по учебните дисциплини: „Тактика на логистичните формирования“, „Теоретични основи на военната логистика“, „Стандартизация и кодификация“, „Методика на тактико-специалната подготовка“ и „Борси и борсови операции“) с учебна натовареност 663 часа, приравнени към упражнения, за военнослужещ в катедра „Логистика на сигурността“ във факултет „Общовойскови“ на НВУ „X.X.“. Изисквания към кандидатите: „подполковник“ с код на длъжността 3142 9001; „майор“ или „капитан“ с изпълнени условия по чл. 21 от Правилника за прилагане на ЗОВС на РБ с код на длъжността 3131 9026, ВОС – 5001, 7001, 5011, 5101 или 5401; да са придобили образователна и научна степен „доктор“; да владеят английски или френски език на ниво не по-ниско от 2-2-2-2 по STANAG 6001; да притежават разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво не по-ниско от „Секретно“ (кандидатите, които нямат такова разрешение, следва да отговарят на изискванията на чл. 40, ал. 1 от Закона за защита на класифицираната информация). Документите да отговарят на изискванията на заповед на министъра на отбраната № ОХ-602 от 19.07.2011 г. и заповед на министъра на отбраната № ОХ-895 от 17.11.2016 г. Заповедите са обявени на сайта на Министерството на отбраната. Срок за подаване на документите – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в регистратурата на университета, Велико Търново, бул. България 76, тел. за контакти: 062/618832.

9876

24а. – Националният военен университет „X.X.“ – Велико Търново, обявява конкурс за заемане на академична длъжност главен асистент от област на висшето образование 9. Сигурност и отбрана, професионално направление 9.2. Военно дело, по научна специалност 05.12.01 „Организация и управление на въоръжените сили“ (по учебните дисциплини: „Огнева подготовка“, „Военна топография“, „Обща тактика“, „Щабни процедури и работа на щабовете“ и „Тактика на родовете войски от ВВС“) с учебна натовареност 492 часа, приравнени към упражнения, за военнослужещ в катедра „Тактика, въоръжение и навигационна подготовка“ във факултет „Авиационен“ на НВУ „X.X.“. Изисквания към кандидатите: „подполковник“ с код на длъжността 3142 9001 (к1), (к4); „майор“ или „капитан“ с изпълнени условия по чл. 21 от Правилника за прилагане на ЗОВС на РБ с код на длъжността 3131 9026 (к1), (к4), ВОС – 2001 или 2071; да са придобили образователна и научна степен „доктор“; да владеят английски или френски език на ниво не по-ниско от 2-2-2-2 по STANAG 6001; да притежават разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво не по-ниско от „Секретно“ (кандидатите, които нямат такова разрешение, следва да отговарят на изискванията на чл. 40, ал. 1 от Закона за защита на класифицираната информация). Документите да отговарят на изискванията на заповед на министъра на отбраната № ОХ-602 от 19.07.2011 г. и заповед на министъра на отбраната № ОХ-895 от 17.11.2016 г. Заповедите са обявени на сайта на Министерството на отбраната. Срок за подаване на документите – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в регистратурата на университета, Велико Търново, бул. България 76, тел. за контакти: 062/618832.

9877

1. – Община гр. Аксаково, област Варна, на основание чл. 28б, ал. 4 ППЗСПЗЗ във връзка с т. 4.16 от заповеди № РД-46-494 от 22.VІІІ.2003 г. на МЗГ и № РД-02-14-454 от 22.VІІІ.2003 г. на МРРБ съобщава, че с протокол № 23 от 30.09.2016 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 ППЗСПЗЗ е приет проект за изменение на ПНИ на местност Ментеше, землище гр. Аксаково, област Варна, в частта относно имоти № 49.543 и 49.286, в изпълнение на влязло в законна сила на 11.01.2012 г. съдебно решение № 3023 от 20.12.2011 г. по адм. д. № 357/2011 г. на Административния съд – Варна. Проектът за изменение е предоставен за разглеждане в Община Аксаково, област Варна, ет. 4, стая 2, дирекция „Устройство на територията“. На основание чл. 28б, ал. 5 ППЗСПЗЗ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени искания и възражения по проекта до кмета на общината.

9826

6. – Община гр. Бобов дол, област Кюстендил, на основание чл. 28б, ал. 4 ППЗСПЗЗ обявява на всички заинтересувани лица, че са изработени помощен план (ПП) и план на новообразуваните имоти (ПНИ) по § 4 ПЗРЗСПЗЗ за землището на с. Горна Козница, община Бобов дол, приети с протокол от 31.10.2016 г. на комисия, назначена със Заповед № РД-22-273 от 27.10.2016 г. на областния управител на област Кюстендил, изработени от „Геомера М+Р“ – ЕООД, София, съгласно договор № АС-12-18 от 11.08.2016 г. с възложител областен управител на област Кюстендил. Плановете и придружаващата ги документация се намират в сградата на Община Бобов дол, стая № 106. На основание чл. 28б, ал. 5 ППЗСПЗЗ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени искания и възражения по плановете и придружаващата ги документация до кмета на общината.

9894

43. – Община Велинград на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изготвен ПУП – парцеларен план за улична регулация, детски площадки и паркинг в местност „Черновръх“ по КВС на с. Кръстава, община Велинград, с възложител Община Велинград. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения и искания по проекта до общинската администрация – Велинград.

9915

13. – Община Добрич на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за линейни обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищни образувания за ПИ 72624.904.440 и ПИ 72624.440.440 към обект: водопровод до съществуващ пожарен хидрант в ПИ 72624.440.440 в землището на гр. Добрич. Проектът е изложен в Центъра за услуги и информация на Община гр. Добрич, работно място № 8. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план – парцеларен план до общинската администрация на Община гр. Добрич.

9819

570. – Община гр. Камено, област Бургас, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план на обект от техническата инфраструктура „Нова ВЛ 400 kV от п/ст „Пловдив“ до п/ст „Марица-изток“, който за територията на община Камено е с трасе и сервитути в землището на с. Трояново, с. Кръстина и с. Винарско. Проектът е изложен в сградата на дирекция „УТЕС“ (техническа служба). На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

9820

3. – Община гр. Котел, област Сливен, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересуваните, че е изработен проект за изменение на план за регулация за УПИ IV-685 в кв. 87, УПИ I-684, УПИ II-239, УПИ III-2358, УПИ IV-2357, кв. 90, и промяна на улична регулация в кв. 87 и кв. 90 по регулационния план на с. Ябланово, община Котел. Проектът е изложен в дирекция „УТЕС“ на Община Котел, стая № 7, и може да бъде разгледан всеки присъствен ден. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересуваните лица в едномесечен срок от датата на обнародването в „Държавен вестник“ могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

9791

1. – Община Несебър на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересуваните, че на основание чл. 110, ал. 1, т. 5 ЗУТ е изработен проект за ПУП – парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии – обект: „Външно ел. захранване на склад за строителни материали и офиси“, в поземлен имот с идентификатор № 51500.73.11 по кадастралната карта на гр. Несебър, местност Кокалу. Трасето на кабела започва от нов БКТП в ПИ 51500.74.53, преминава през ПИ 51500.74.74, ПИ 51500.73.20 и ПИ 51500.73.28 и завършва до ново ТЕПО на границата с ПИ 51500.73.11 по кадастралната карта на гр. Несебър, местност Кокалу. Дължината на трасето на кабела е общо 131 м. Определя се сервитут по 1 м от двете страни спрямо оста на трасето на кабела. Площта на сервитута е общо 262 кв. м, като 148 кв. м попадат в ПИ 51500.74.74, 38 кв. м попадат в ПИ 51500.73.22, 6 кв. м попадат в ПИ 51500.73.20 и 70 кв. м попадат в ПИ 51500.73.28 по кадастралната карта на гр. Несебър, местност Кокалу. Проектът за ПУП – ПП е изложен в сградата на общинската администрация гр. Несебър, ул. Еделвайс 10, ет. 3, стая 37. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация, Несебър.

9895

3. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е изработен проект на ПУП – парцеларен план, фаза: Окончателен проект за обект: „Нова ВЛ 400 kV от п/ст „Пловдив“ до п/ст „Марица-изток“, преминаваща през землище с. Брестник, ЕКАТТЕ 06447, землище с. Крумово, ЕКАТТЕ 40004, и землище с. Ягодово, ЕКАТТЕ 87240, община „Родопи“, област Пловдив, засягаща територията на община „Родопи“, област Пловдив, в обхват: землище с. Брестник – местности Дудулица, Шкендера и Лаута с обща засегната площ 31,812 дка; землище с. Крумово – местности Високия път, Орешака, Овощна градина, Чаирите, Азмака, Зад Кюнка и Турско гробе с обща засегната площ 83,805 дка; землище с. Ягодово – местности Пиперкова могила и Беговица с обща засегната площ 53,628 дка. Проектът е изложен за запознаване в сградата на община „Родопи“ – Пловдив, ул. Софроний Врачански 1А, ет. 1, стая 10. В едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по посочения проект за ПУП – ПП до общинската администрация на основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ.

9896

9. – Община Разлог на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии за обект „Оптичен кабел за широколентов достъп в землището на гр. Разлог, община Разлог, област Благоевград“ с възложител „Разлог Комюникейшън“ – ЕООД. Дължината на проектния оптичен кабел е 5682 м и преминава през 21 имота от КК на гр. Разлог: № 61813.85.624, 61813.132.32, 61813.175.2, 61813.177.507, 61813.182.124, 61813.182.960, 61813.184.841, 61813.384.684, 61813.384.802, 61813.425.662, 61813.425.663, 61813.426.464, 61813.427.483, 61813.427.554, 61813.428.602, 61813.429.561, 61813.431.274, 61813.431.551, 61813.456.137, 61813.544.565 и 61813.544.683. Проектът е изложен в стая № 306 на Община Разлог. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация.

9916

18. – Община Русе на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за техническата инфраструктура извън урбанизираната територия – водопроводно отклонение до имот с идентификатор 63427.227.6 в м. Над линията в землището на гр. Русе през имоти с идентификатори: 63427.181.1 с НТП „Ниви“ – кооперативна собственост; 63427.181.19, 63427.183.18, 63427.184.29 с НТП „Полски пътища“ – общинска собственост; 63427.227.12 и 63427.227.19 с НТП „Пътища IV клас“ – общинска собственост; 63427.227.18 с НТП „Изоставени орни земи“ – общинска собственост, и 63427.181.24 с НТП „Пътища I клас“ – държавна собственост. Сервитутната ивица засяга следните имоти – частна собственост: 63427.181.2, 63427.183.15, 63427.183.16, 63427.184.13, 63427.184.14, 63427.184.15, 63427.184.16, 63427.184.17, 63427.184.18, 63427.184.19 с НТП „Ниви“ и 63427.184.27 – общинска собственост, с НТП „Полски пътища“. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

9790

36. – Община гр. Септември, област Пазарджик, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен ПУП – парцеларен план за трасе на общински път от строителните граници на гр. Септември до стопански двор „Фермата“ в м. Адата, гр. Септември. Началото на трасето започва от регулацията на гр. Септември, насочвайки се на североизток по границите на ПИ 000023 – полски път, след около 340 м пресича отводнителен канал ПИ 000125 и навлиза в границите на ПИ 000024, сменя посоката си на север и стига до ПИ 000190 – местен път, в стопански двор „Фермата“. Дължината на проектното трасе е около 585 м. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

9821

80. – Община Стара Загора на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура в землището на с. Воденичарово, с. Самуилово и с. Михайлово, община Стара Загора; позиция 5 – „Модернизация на пътен участък Оризово – Михайлово“, във връзка с проект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив – Бургас – фаза 2“. Проектът се намира в сградата на общината, ет. 8, стая 806. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация.

9897

16. – Община с. Братя Даскалови, област Стара Загора, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план във връзка с проект: „Подготовка на проект „Рехабилитация на железопътен участък Пловдив – Бургас – Фаза 2“; проект 2: „Подготовка за строителство на участъци по железопътната линия Пловдив – Бургас“; позиция 5: „Модернизация на железопътния участък Оризово – Михайлово в землището на с. Оризово, община Братя Даскалови, област Стара Загора“. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проекта в дирекция „УТИСПП“ на Община с. Братя Даскалови и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

9797

17. – Община с. Братя Даскалови, област Стара Загора, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – частично изменение на план за регулация и застрояване (ПУП – ЧИПРЗ) във връзка с проект: „Подготовка на проект „Рехабилитация на железопътен участък Пловдив – Бургас – Фаза 2“; проект 2: „Подготовка за строителство на участъци по железопътната линия Пловдив – Бургас“; позиция 5: „Модернизация на железопътния участък Оризово – Михайлово по плана на с. Черна гора, община Братя Даскалови, област Стара Загора. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проекта в дирекция „УТИСПП“ на Община с. Братя Даскалови и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

9798

18. – Община с. Братя Даскалови, област Стара Загора, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план във връзка с проект: „Подготовка на проект „Рехабилитация на железопътен участък Пловдив – Бургас – Фаза 2“; проект 2: „Подготовка за строителство на участъци по железопътната линия Пловдив – Бургас“; позиция 5: „Модернизация на железопътния участък Оризово – Михайлово в землището на с. Черна гора, община Братя Даскалови, област Стара Загора“. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проекта в дирекция „УТИСПП“ на Община с. Братя Даскалови и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

9799

19. – Община с. Братя Даскалови, област Стара Загора, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план във връзка с проект: „Подготовка на проект „Рехабилитация на железопътен участък Пловдив – Бургас – Фаза 2“; проект 2: „Подготовка за строителство на участъци по железопътната линия Пловдив – Бургас“; позиция 5: „Модернизация на железопътния участък Оризово – Михайлово в землището на с. Партизанин, община Братя Даскалови, област Стара Загора“. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проекта в дирекция „УТИСПП“ на Община с. Братя Даскалови и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

9800

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд – Варна, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 АПК съобщава за направеното от Окръжна прокуратура – Варна, оспорване на чл. 27, т. 4 от приетата с Решение № 67 от 22.02.2008 г. по протокол № 4 от 22.02.2008 г. на ОбС – гр. Долни чифлик, Наредба за поддържане и опазване на обществения ред и чистотата на населените места на територията на община Долни чифлик. Искането към съда е да отмени обжалваната разпоредба на чл. 27, т. 4 поради материалната й незаконосъобразност. По оспорването е образувано адм. д. № 3046/2016 г. по описа на Административния съд – Варна, ХV състав, насрочено за 19.01.2017 г. от 9 ч.

9881

Административният съд – Варна, ХХІ състав, на основание чл. 181, ал. 1 АПК съобщава, че е постъпил протест от X.X. – прокурор при Окръжна прокуратура – Варна, против разпоредбата на чл. 5, т. 3 от Наредбата за обществения ред, приета от Общинския съвет – с. Ветрино, с Решение № 43 по протокол № 4 от 27.01.2016 г. По оспорването е образувано адм.д. № 3024/2016 г. по описа на Административния съд – Варна, ХХІ състав, насрочено за 2.02.2017 г. от 13 ч.

9812

Административният съд – Добрич, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор в Окръжна прокуратура – Добрич, с искане за отмяна на чл. 46, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда на Община Крушари в частта му, в която е предвидено нарушителите на забраната за паркиране на моторни превозни средства в зелените площи на община Крушари да се санкционират с наказание глоба в размер от 50 до 5000 лв., по който протест е образувано адм. д. № 612/2016 г. по описа на Административния съд – Добрич.

9879

Административният съд – София област, втори състав, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 АПК съобщава, че е образувано адм. д. № 1080/2016 г. по описа на съда по протест на Окръжна прокуратура – София, което е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 1.02.2017 г. от 10 ч. и по което предмет на оспорване е чл. 3, т. 6 от Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на общинското имущество, околната среда и противопожарната охрана на територията на община Антон. Конституирани страни в производството са: оспорващ – Окръжната прокуратура – София, и административен орган – Общинският съвет – с. Антон, чрез председателя.

9878

Административният съд – Стара Загора, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 АПК съобщава, че е постъпила жалба от сдружение с нестопанска цел „Български правозащитен алианс“, Пловдив, против Наредбата за управление на общинските пътища в община Павел баня, приета с Решение № 149, протокол № 14 от 30.10.2008 г. на Общинския съвет – гр. Павел баня, по което е образувано адм. д. № 499/2016 г. по описа на Административния съд – Стара Загора, и е насрочено за 26.01.2017 г. от 14 ч.

9880

Районният съд – Айтос, гр. колегия, ІІ състав, призовава X.X.X., гражданин на Йордания, без заявен постоянен адрес в страната и сега с неизвестен адрес, да се яви в съда в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ за получаване на съдебните книжа като ответник по гр. д. № 612/2016 г., заведено от Бойка П. Стоянова на основание чл. 49 СК. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

9827

Софийският районен съд по гр. д. № 37894/2016 г. призовава в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на обявлението X.X.X. с последен известен адрес в България: София, ж.к. Яворов 21, вх. Б, ап. 7, да се яви в канцеларията на Софийския районен съд, III гражданско отделение, 149-и състав, София, бул. Цар Борис III № 54, за да получи препис от искова молба и приложенията, подадена от X.X.X., с правно основание чл. 49, ал. 3 от Семейния кодекс. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще му назначи особен представител.

9792

Софийският районен съд по гр.д. № 53924/2016 г. призовава в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на обявлението X.X.X. с последен известен адрес в България: София, ж.к. Света Троица, бл. 150, вх. В, ет. 8, ап. 67, да се яви в канцеларията на Софийския районен съд, III гражданско отделение, 149-и състав, София, бул. Цар Борис III № 54, за да получи препис от искова молба и приложенията, подадена от X.X.X., с правно основание чл. 49 от Семейния кодекс. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще й назначи особен представител.

9793

Софийският районен съд, ІІІ ГО, 92 състав, съобщава на Герд-Юрген Там с неизвестен адрес, че по искова молба на X.X.X. е образувано гр. д. № 17274/2015 г. по описа на СРС, ГО, 92 състав, и в двуседмичен срок от датата на обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви в канцеларията на СРС, бул. Цар Борис ІІІ № 54, за получаване на препис от исковата молба и приложенията към нея. В случай че не се яви да получи книжата в указания срок, те ще се приложат към делото и ще се считат за редовно връчени. Заинтересованата страна да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК.

9809

Добричкият окръжен съд, гражданско отделение, уведомява, че е образувано гражданско дело № 505/2016 г. по искова молба, постъпила от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество – Варна, ул. Алеко Константинов 17, ет. 1, срещу X.X.X. от с. Пчелино, област Добричка, с която са предявени искове по чл. 74, ал. 1 ЗОПДНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.За проверявания период е придобил и отчуждил моторни превозни средства, както следва: лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Пасат“, рег. № Тх 9495, рама WVWZZZ3BZVE084703, двигател № AFN210798, отчужден, като подлежи на отнемане в полза на държавата сумата 5380 лв.; лек автомобил марка „Форд“, модел „Транзит“, с рег. № Тх 7273НХ, № на рама WFOHXXGBVHND 17889, двигател HD17889, който подлежи на отнемане в полза на държавата; лек автомобил марка „БМВ“, модел 525 Д, рег. № Тх 6151 ХА, рама WBADL91010GV62539, двигател 26219907256D1, отчужден, като на отнемане подлежи сумата 5900 лв.; лек автомобил марка „БМВ“, модел 320Д, рег. № Тх 7711 ХВ, рама WVAAL710XOKE41769, двигател 80209090204Д1, отчужден, като на отнемане подлежи сумата 4840 лв. Ищецът твърди, че сумата 2664,53 лв. погасителни вноски, 3547 лв. вноски за захранване по сметка и 233 486,47 лв., внесени от трети лица, са без установен законен източник на средства и подлежат на отнемане. Като особен залог е вписан колесен трактор марка „CASE MXM190“, рама ACM224753, двигател „FA107562“, рег. № Тх 01231, който подлежи на отнемане. Общо претендираният размер на отнемане на имущество е на стойност – 310 818 лв. Определя едномесечен срок считано от обнародване в „Държавен вестник“ на обявлението по чл. 76, ал. 1 ЗОПДНПИ за предявяване в рамките на настоящото производство от трети заинтересовани лица на претенции спрямо имуществото, за чието отнемане се настоява. Насрочва делото за разглеждане на 11.04.2017 г. – 14 ч.

9822

Пернишкият окръжен съд на основание чл. 28, ал. 2 ЗОПДИППД (отм.) обявява, че е образувано гр. д. № 672 по описа за 2016 г. по постъпило мотивирано искане вх. № 5858 от 31.10.2016 г. от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) срещу X.X.X. с постоянен адрес: Перник, ж.к. Тева 47, ет. 6, ап. 15, за отнемане в полза на държавата на основание чл. 28, ал. 1 ЗОПДИППД (отм.) на следното имущество на обща стойност 229 826,60 лв.:

– 97 791,50 лв., получени от Бъзовски при продажба на 1/2 идеална част от недвижим имот, намиращ се в землището на с. Кладница, община Перник, с административен адрес: екологично селище Делта хил, представляващ УПИ V-35 от кв. 17 по плана на с. Кладница, утвърден със Заповед № 1465 от 31.07.2008 г. и Решение № 419 от 26.01.2006 г. на Общинския съвет – гр. Перник, целият с площ 701 кв. м, при граници: от север – улица; от изток – УПИ VI-35; от запад – УПИ IV-35; от юг – УПИ XVI-35 и УПИ XI-35, заедно с еднофамилна жилищна сграда (къща) на два етажа със застроена площ 210,5 кв. м, съгласно разрешение за строеж № 475 от 5.12.2008 г. на гл. арх. на община Перник;

– 34 000 лв. от продажба на МПС: лек автомобил рег. № CA9991PX, марка „Фолксваген“, модел „Голф“, рама WVWZZZ1KZBW255941;

– 53 000 лв. от продажба на МПС: лек автомобил рег. № CA3689PC, марка „БМВ“, модел „X5“, рама WBAFB710X0LV68666;

– 100 лв. от продажба на дялове от капитала на „ЕМ Експорт“ – ЕООД, с ЕИК 200836136;

– 39 003,10 лв. – равностойност на иззети и върнати по наказателно производство банкноти;

– 5932 лв. – средства по банкови сметки.

Указва на заинтересованите лица, че могат да предявят своите претенции върху посоченото имущество по реда на чл. 29 ЗОПДИППД пред Пернишкия окръжен съд в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“. Първото съдебно заседание по делото е насрочено за 20.04.2017 г. от 13,30 ч.

9637

Смолянският окръжен съд, търговско отделение, по т.д. № 51/2016 г. на основание чл. 679, ал. 3 ТЗ призовава кредиторите на „Г56 Дивелъпмънтс“ – ЕООД (в открито производство по несъстоятелност), ЕИК 175282600, със седалище и адрес на управление Смолян, бул. България 7, за съдебно заседание, което ще се проведе на 21.12.2016 г. от 11 ч. в залата на съда – Смолян, бул. България 16, за разглеждане молбата на „Групо Г56 България“ – ООД, за отмяна на решения на събрание на кредиторите, проведено на 28.09.2016 г.

9924

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

47. – Изпълнителният съвет на политическа партия „Кауза България“ на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и решение на Изпълнителния съвет на ПП „Кауза България“, взето с протокол № 47 от 28.11.2016 г., свиква национално съвещание на партията на 21.01.2017 г. в 10 ч. в с. Белащица, община „Родопи“, хотел „Свети Георги“ – заседателна зала, при следния дневен ред: 1. приемане на оставката на членовете на Изпълнителния съвет на партията; 2. приемане на оставката на членовете на Контролния съвет на партията; 3. приемане на оставка на председателя на партията; 4. избор на нови членове на Изпълнителния съвет на партията; 5. избор на нови членове на Контролния съвет на партията; 6. избор на председател на партията; 7. приемане на отчетите за дейността на Изпълнителния съвет за 2016 г.; 8. приемане на отчетите за дейността на Контролния съвет за 2016 г.; 9. приемане на годишен финансов отчет и годишен доклад за дейността за 2016 г.; 10. приемане на проектобюджет за 2017 г.; 11. приемане на програма за дейността на партията за 2017 г.; 12. дискусия по проблеми на партията. В случай че в предвидения ден и час липсва предвиденият в устава на „Кауза България“ кворум за редовно провеждане на национално съвещание, то заседанието ще бъде отложено с 1 час и ще се проведе, като ще се счита законно независимо от присъстващите на него делегати.

9899

32. – Управителният съвет на Спортен клуб „Кану Каяк Пловдив“, Асеновград, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ във връзка с чл. 15, ал. 1 от устава свиква редовно годишно отчетно общо събрание на 29.01.2017 г. в 10 ч. в сградата на седалището на сдружението в Асеновград, ул. Капитан Райчо 13, при следния дневен ред: 1. отчет на сдружението за периода 1.01 – 31.12.2016 г.; 2. приемане на нови членове в управителния съвет на сдружението; 3. промени в устава на сдружението; 4. вземане на решения за кандидатстване за редовно членство в Българска федерация „Кану-каяк“; 5. разни. На основание чл. 27 ЗЮЛНЦ при липса на кворум събранието се отлага за 11 ч. при същия дневен ред на същото място и се счита за законно независимо от броя на присъстващите членове.

9904

6. – Управителният съвет на сдружение „Областен пчеларски съюз“ – Плевен, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо отчетно събрание на 21.01.2017 г. в 10 ч. в зала „Лира“ на Военния клуб, пл. Възраждане 1, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад на управителния съвет; 2. отчетен доклад на контролния съвет; 3. приемане бюджета на съюза за 2016 г.; 4. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 11 ч. на същото място и при същия дневен ред.

9908

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност „Тенис клуб „Академик-83“, Пловдив, на основание чл. 26, ал. 1, предл. 1 във връзка с чл. 32, ал. 2 ЗЮЛНЦ свиква извънредно общо събрание на членовете на сдружението на 20.01.2017 г. в 10 ч. в Пловдив, Спортен комплекс, стадион „Пловдив“, заседателна зала, при следния дневен ред: избор на нов управителен съвет поради изтичане мандата на настоящия; определяне мандат на новоизбрания УС; избор на председател на УС. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание се отлага с 1 час, след което се провежда независимо от броя на присъстващите членове.

9901

Промени настройката на бисквитките