Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 33 от 17.IV

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

ЗАПОВЕД № РД-01-216 от 19 март 2018 г.

На основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията и чл. 6 от Устройствения правилник на Министерството на труда и социалната политика във връзка с чл. 17, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания нареждам:

Утвърждавам Методика за отпускане на средства за финансиране на проекти по чл. 25, ал. 1 от Закона за интеграция на хората с увреждания и приложенията към нея:

– Формуляр за кандидатстване за получаване на субсидия от средствата на Агенцията за хората с увреждания по чл. 25 от Закона за интеграция на хората с увреждания и чл. 17 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания (приложение № 1);

– Бюджет на проектното предложение (приложение № 2);

– Таблица за оценка на административното съответствие (приложение № 3);

– Сборна декларация за наличието или липсата на обстоятелства по чл. 34, ал. 1 от Методиката (приложение № 4);

– Технически отчет за изпълнение на дейностите включени в бюджета на проектното предложение (приложение № 5);

– Финансов отчет (приложение № 6).

Настоящата заповед отменя заповеди № РД-01-6 от 9.01.2013 г. и № РД-01-66 от 31.01.2014 г.

Настоящата заповед да се доведе до знанието на изпълнителния директор на Агенцията за хората с увреждания за сведение и изпълнение.

Министър: Б. Петков

МЕТОДИКА

за отпускане на средства за финансиране на проекти по чл. 25, ал. 1 от Закона за интеграция на хората с увреждания

Раздел I

Общи положения

Чл. 1. (1) Тази Методика има за цел да се създаде необходимата организация за провеждане на конкурси от Агенцията за хората с увреждания (АХУ) за финансиране на проекти на работодатели/органи по назначаването (наричани по-нататък за краткост „работодатели“) в съответствие с разпоредбите на чл. 25, ал. 1 от Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ).

(2) С нея се утвърждават процедурите за допускане до разглеждане, оценка и класиране на конкурсни предложения на работодатели по ал. 1, чиято реализация е насочена към трудово включване на хора с трайни увреждания.

Чл. 2. (1) Целева група на представените за одобрение по тази Методика инвестиционни проекти са:

1. безработни лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст, които са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ на Агенцията по заетостта;

2. лица с трайни увреждания, работещи при работодателя;

3. лица с трайни увреждания, работещи при работодателя, които през периода на работа при същия работодател придобиват допълнителни увреждания, различни от вече съществуващите, или увеличават степента (категорията) на съществуващото си увреждане;

4. лица, работещи при работодателя, които през периода на работа при същия работодател получават статут на лица с трайни увреждания.

(2) Когато се предвижда да се наемат безработни лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст, които са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“, необходимите доказателства за тяхното действително състояние се изискват служебно от Агенцията по заетостта.

Чл. 3. (1) Лицата по чл. 2, ал. 1 трябва да работят или да бъдат наети по служебно или трудово правоотношение в интегрирана работна среда. Към тях не се отнасят лицата, наети по допълнителен трудов договор.

(2) Интегрираната работна среда е тази работна среда, която осигурява възможност да работят съвместно хора с увреждания и хора без увреждания.

(3) Работната среда не е интегрирана, когато:

1. лице с увреждане работи или ще се наеме да работи на работно място, което е единствено в обособен обект на предприятието;

2. лице с увреждане работи или ще се наеме да работи изолирано от другите членове на персонала, с които не може да осъществява или няма да може да осъществява контакт при изпълнение на служебните си задължения.

(4) Когато лицето с увреждане работи или ще се наеме да работи на единствено работно място в изолиран обект и това място е свързано с обслужване на клиенти, се счита, че лицето работи или ще работи в интегрирана работна среда.

Чл. 4. (1) Работодателите могат да кандидатстват пред АХУ с предложение за отпускане на средства за покриване на инвестиционни разходи по три компонента:

1. компонент 1 – за осигуряване на достъп до действащи или разкривани нови работни места за лица с трайни увреждания, без лицата по чл. 2, ал. 1, т. 2;

2. компонент 2 – за приспособяване на работ ни места и осигуряване на специфични безопасни и здравословни условия на труд за лица с трайни увреждания, без лицата по чл. 2, ал. 1, т. 2, освен ако приспособяването не предхожда тяхното планирано пренасочване на друго работно място, отговарящо в по-голяма степен на характера на заболяването им, или са налице обстоятелствата по чл. 7, ал. 4;

3. компонент 3 – за оборудване на нови работни места за лица с трайни увреждания или за преоборудване на работни места на лица с увреждания, съответстващо на характера на тяхното заболяване.

(2) Необходимото финансиране по компонент 1 се отпуска за осигуряване на достъп само на лица, имащи увреждания на опорно-двигателния апарат или зрителни увреждания, както и при наличието на подходящи и основателни доказателства от страна на работодателя за наложителността от извършване на дейности по осигуряване на архитектурен достъп до сградата и вътре в нея, в т.ч. и до близкото до работното място санитарно помещение.

(3) Като основание за кандидатстване по компонент 1 в конкурсното предложение се прилага надлежно издадено актуално експертно решение на ТЕЛК, от което е виден характерът на увреждането на лицето, заради което се планира извършването на дейностите по компонента.

(4) Когато разкриваните нови работни места са предназначени за лица по чл. 2, ал. 1, т. 1, 3 и 4, кандидатът може да ползва средства и по трите компонента, като отчита индивидуалните потребности на лицата с увреждания.

(5) Не се счита за преоборудване на работно място по компонент 3 за лица по чл. 2, ал. 1, т. 2 придобиването на оборудване, без което и към момента на кандидатстване работещите лица с увреждания не биха могли да изпълняват длъжностните си задължения.

Чл. 5. (1) Средствата, които се отпускат от АХУ за финансиране на класираните в конкурса предложения, не могат да превишават определените лимити по компоненти. Прехвърляне по каквато и да е причина на средства от един компонент, в който има недоизползвани до лимита средства, в друг, където е налице недостиг на средства, не се разрешава.

(2) Когато средствата, които са нужни за изпълнение на дейностите по даден компонент, превишават определения лимит, превишението е за сметка на кандидата и се представя като собствен принос.

Чл. 6. (1) Лимитът на средствата по компонент 1 е до 10 000 лв.

(2) Сумата по предходната алинея се отпуска на кандидата еднократно без оглед на броя на лицата с увреждания, които ще се възползват от него.

(3) Не се отпускат средства за осигуряване на достъп на лица с увреждания на опорно-двигателния апарат и със зрителни увреждания, когато те са клиенти (пациенти) на работодателя. В този случай работодателят осигурява необходимите средства за изграждане на достъп от други източници.

(4) Средствата за достъп могат да се използват за изграждане на рампи, пътеки за хора със зрителни увреждания, механизми за облекчено влизане/излизане през външния вход на сградата, в която се разполагат работните места за лицата с трайни увреждания, за приспособяване на санитарни помещения и подстъпите към тях. При извършване на посочените дейности се прилагат изискванията на Наредба № 4 от 1 юли 2009 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания.

(5) Исканата субсидия за приспособяване на санитарно помещение за нуждите на лица с увреждания по чл. 4, ал. 2 трябва да се използва само за извършване на монтажни работи на санитарно помещение или на част от санитарно помещение, които да са насочени към създаване на условия за самостоятелно използване на санитарното помещение или на ремонтираната част от него от лицата с увреждания. Нейният размер не може да бъде повече от 4000 лв.

(6) Средствата за осигуряване на достъп се отпускат на кандидати, които са собственици на сградата или на части от нея, където ще се оборудва работно място за лица с увреждания при условията на чл. 4, ал. 3.

(7) Ако кандидатът не е собственик, той представя надлежно подписан договор за наем и писмено съгласие от собственика за изграждане на достъпа, като се изброяват всички обекти, засегнати от дейностите по изграждане на достъпа. С договора за наем кандидатът трябва да си осигурява ползването на изградения достъп за срок не по-кратък от изискуемия по чл. 9, ал. 1.

(8) Кандидатът представя снимки на обекта (помещението) преди извършване на строително-монтажните работи с кратко описание на състоянието. Когато е приложимо, представя и конструктивно становище, техническа документация и разрешение за строеж.

(9) Комисията по чл. 20 може да изиска проверка на място относно основателността на искането за изграждане на достъп.

(10) При смяна на адрес на осъществяване на дейността по проекта работодателят осигурява достъп за работещите хора с трайни увреждания за своя сметка.

Чл. 7. (1) Лимитът на средствата по компонент 2 е до 4000 лв. за едно работно място.

(2) Средствата по предходната алинея се използват за извършване на монтажни работи в помещението, където се намира или ще се разположи работното място на лицето от целевата група по чл. 2, с цел създаване на работна среда, съобразена с неговото заболяване за изпълняване на определената за него длъжност, както и за създаване на здравословни и безопасни условия за труд при спазване на изискванията на Наредба № 4 от 1 юли 2009 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания и на Наредба № 7 от 23.09.1999 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места и при използване на работното оборудване. Такива монтажни работи могат да бъдат свързани с изграждане на електрическа инсталация, в т.ч. монтиране на електрически контакти и ключове на подходяща височина, и вентилация, с подобряване на осветеността и на температурния режим, с подмяна на врати и подравняване на под с цел отстраняване на опасности при ходене по него, както и на други елементи в работното помещение съобразно индивидуалните потребности на лицето с увреждания във връзка с пребиваването му и упражняването на труд там.

(3) Със средствата по алинея 1 се заплаща и придобиването на уреди, приспособления и съоръжения, с помощта на които се създава подходяща работна среда, като климатик, осветителни тела, филтри, сигнална уредба за хора с увреждания и др.

(4) Когато средствата по предходната алинея се отпускат за работни места за лица от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 2, 3 и 4, кандидатът задължително посочва обстоятелствата, които са породили потребността от извършване на предвидените в предложението дейности. Тези обстоятелства трябва да се основават и на актуалното експертно решение на ТЕЛК за работещите лица с увреждания.

(5) Когато средствата по ал. 1 се използват за извършване на цялостен ремонт на помещение, в което вече работят 3 и повече служители или работници, в т.ч. и лица по чл. 2, ал. 1, т. 2, 3 и 4, кандидатът трябва да обоснове наложителността от извършване на предвидените монтажни работи. В случай че предвидените монтажни работи не могат да се обособят и обвържат с конкретните работни места, предназначени за лицата с увреждания, кандидатът осигурява за тяхното извършване и собствени средства, които са:

1. не по-малко от 35 на сто от исканата субсидия за покриване на разходите по приспособяване, когато на работни места в ремонтираното помещение ще се наемат лица от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 1;

2. не по-малко от 45 на сто от исканата субсидия за покриване на разходите по приспособяване, когато работните места в ремонтираното помещение ще се заемат от лица от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 2, 3 и 4.

(6) Средствата за работите по ал. 2 се отпускат на кандидати, които са собственици на помещенията, където работят или ще се разкрият работни места за хора с увреждания.

(7) Ако кандидатът не е собственик, той представя надлежно подписан договор за наем и писмено съгласие от собственика за извършване на необходимите монтажни работи, като се изброяват всички обекти и дейности, свързани с ремонта. С договора за наем кандидатът трябва да си осигурява ползването на ремонтираните обекти за срок не по-кратък от изискуемия по чл. 9, ал. 1.

(8) Кандидатът представя снимки на обекта (помещението) преди извършване на строително-монтажните работи с кратко описание на състоянието. Когато е приложимо, представя и конструктивно становище, техническа документация и разрешение за строеж.

(9) При смяна на адрес на осъществяване на дейността по проекта работодателят осигурява приспособяване на работното място за своя сметка.

Чл. 8. (1) Лимитът на средствата по компонент 3 е до 6000 лв. за едно работно място.

(2) С придобиването и установяването на оборудване на работно място за лице с трайни увреждания трябва да се осигуряват необходимите технически условия, технология и последователност в процедурите, позволяващи на наетото лице ефективно и с най-малко усилия да извършва трудовия процес и да изпълнява вменените му служебни задължения.

(3) Средствата по ал. 1 могат да се използват за придобиване само на активи, имащи дългосрочен характер на използване, като: работно и офис обзавеждане (мебели), работен стол, хардуер и софтуер, копирна машина, измервателни уреди, дървообработващи и металообработващи машини, шивашка и плетачна техника, други машини, автомати, инструменти и приспособления, без които наетото лице с трайни увреждания не би могло да изпълнява непосредствените си служебни задължения. Във връзка с това във формуляра за кандидатстване се прави пълно описание на дейностите и операциите, които се предвижда да изпълнява лицето с трайни увреждания на оборудваното или преоборудваното работно място, и се обосновава необходимостта от придобиване на всички активи за конкретното работно място.

(4) За лицата по чл. 2, ал. 1, т. 2 придобитите по предходната алинея активи за действащо вече работно място могат да се използват само за създаване на допълнителни условия за компенсиране на увреждането на работещото лице във връзка с изпълнението на възложените му професионални задължения. Такива активи могат да бъдат: приспособления за избягване на тежки за изпълнение и монотонни операции, като подемници, специални колички, специализирана инструментална екипировка; софтуер за Брайлово писмо и „звуково“ общуване с компютър за хора със зрителни увреждания и други подобни.

(5) Обстоятелствата по предходната алинея се аргументират във формуляра, като се посочват причините за избор на конкретното лице с трайни увреждания, на конкретния момент за извършване на промяната, на ролята и значението на конкретното работно място за дейността на предприятието, на конкретните активи за преоборудването на работното място.

(6) Когато придобиван актив ще се ползва от 2 и повече лица от целевата група, стойността на актива се разпределя и отнася към стойността на оборудването за отделните работни места на лицата от целевата група пропорционално на времето, което те ще ползват актива съобразно длъжностната си характеристика;

(7) Когато придобиваните активи за оборудване на работно място за лице от целевата група могат да се използват паралелно (едновременно) или последователно и от други служители или работници на кандидата-работодател, последният трябва да докаже задължително преимущественото използване на придобиваните активи от лицето с трайни увреждания, за чието работно място те се придобиват. Преимущественото използване на придобиваните активи може да се докаже чрез преобладаващото им използване от лицето с трайни увреждания по времетраене в сравнение с другите ползватели, чрез по-голямото количество произведени продукти или по друг подходящ начин. При липса във формуляра на такава аргументирана обосновка на кандидата може да му бъде отказано финансиране в частта на активите, които могат да се използват и от други служители и работници на работодателя.

(8) В случай че създаваното работно място е предназначено за новоназначавано лице по чл. 2, ал. 1, т. 1, лимитът на отпусканата субсидия за оборудване по ал. 1 се увеличава до 10 000 лв.

(9) Размерът на отпусканата субсидия за оборудване на работно място е пропорционален на величината на дневното работно време, през което новонаетото или преназначеното лице ще изпълнява задълженията си по длъжностна характеристика, освен ако на работното място не работят последователно две лица с трайни увреждания, формирайки така един пълен работен ден при изпълнението на една и съща длъжност.

(10) Придобиваните активи за оборудване на работното място трябва да бъдат нови. Когато кандидатът предвижда придобиване на активи втора употреба, той задължително посочва във формуляра причините, налагащи тяхното придобиване, като мотивира своя избор с подходящи аргументи, сравнения и съпоставки на технически характеристики, цени, характер и продължителност на гаранционното обслужване на аналогичните нови активи в сравнение с активите втора употреба.

(11) Кандидатът, получил финансиране, възстановява на АХУ използваната субсидия по ал. 1, когато закупи активи втора употреба, без да е заложил и обосновал това в конкурсното си предложение, или е направил необходимата обосновка, но е закупил активите втора употреба на цени, идентични и/или по-високи от тези на аналогични нови активи.

Чл. 9. (1) Отпускане на средства от АХУ на класираните кандидати става само при условие, че след приключване на инвестиционния проект, чийто резултат е свързан с реализацията на изискванията по чл. 6, 7 и 8, на създаденото работно място съгласно чл. 25, ал. 4 от ЗИХУ за срок, не по-кратък от 36 месеца се наеме или се преназначи лице от целевата група по чл. 2, в т.ч. и в случаите, когато лицата по чл. 2, ал. 1, т. 2, 3 и 4 работят по срочен трудов договор.

(2) На работните места по предходната алинея съгласно чл. 17, ал. 12 от ППЗИХУ работодателят може да наема последователно повече от едно лице със същия (сходен) вид увреждане, което се е имало предвид при изграждане на работната среда и на работното място при реализация на инвестиционния проект.

(3) Когато работното място за лице с трайни увреждания е предназначено за сезонна работа, при определяне на продължителността по ал. 1 се зачита само времето, през което назначеното лице е работило при наличието на сключен трудов договор с определен конкретен период на работа и фактически изплатено трудово възнаграждение за този период.

Чл. 10. Всеки кандидат може да участва в обявения конкурсен кръг само с едно предложение.

Чл. 11. В последващи конкурси на АХУ работодатели, реализирали и/или реализиращи проекти по тази Методика, в т. ч. и проекти, чийто срок на изпълнение по чл. 9, ал. 1 не е приключил, могат да участват при изпълнение на следните съвкупни условия:

1. предходните проекти са приключени успешно и/или неприключените още проекти се изпълняват без забележки, което се потвърждава от издаден констативен протокол по чл. 15, ал. 2;

2. с новия проект се осигурява достъп до нови работни места за лица с трайни увреждания при условията на чл. 6, когато изградени вече съоръжения не осигуряват достъп до тези нови работни места;

3. с новия проект се осигурява приспособяване и/или оборудване на нови работни места за лица с трайни увреждания, които не са били обект на финансиране в рамките на предходни реализирани и/или реализиращи се проекти и на тях няма да се преназначават лица с трайни увреждания, за които вече са били разкрити подобни работни места;

4. с новия проект не се иска финансиране за постигане на резултати, които е трябвало да се постигнат с реализацията на предходен проект.

Чл. 12. Когато конкурсно предложение се представя за оценка на дата и час, в т.ч. и датата и часа на пощенското клеймо на подателя, по-късна от датата и часа, обявени за крайни за съответния конкурс, то не се приема. Ако предложението е изпратено по пощата, то се връща на кандидата с наложен платеж.

Чл. 13. Не се допускат за оценка от комисията по чл. 20 предложения на кандидати:

1. които не представят попълнен формуляр и/или бюджет,

2. които представят попълнен формуляр и/или бюджет в стар формат;

3. които са получили през последните 3 години, в т.ч. и текущата, държавни помощи независимо от формата и източника им на обща стойност, която превишава левовата равностойност на 200 000 евро, определени по официалния валутен курс на лева към еврото; този праг се прилага независимо от това, дали помощта се финансира изцяло или частично с ресурси на Европейската общност; неналичието на това обстоятелство се удостоверява с писмена декларация за получена държавна помощ;

4. чиито предложения са в противоречие с разпоредбите на чл. 1 от Регламент (ЕО) № 1998/2006 г. на Европейската комисия;

5. които имат изискуеми публични задължения; неналичието на такива задължения се удостоверява с писмена декларация;

6. които са получили финансови средства от други източници за финансиране на същите дейности, предвидени в представеното конкурсно предложение; неналичието на това обстоятелство се удостоверява с писмена декларация;

7. които са новоучредени предприятия (организации), преди да са приключили една пълна отчетна (календарна) година;

8. които са новоучредени предприятия, когато за първата пълна отчетна година след своето учредяване са отчели финансов резултат „загуба“;

9. които са учредени вече предприятия (организации), но не са извършвали дейност през последната пълна отчетна (календарна) година преди годината на кандидатстване;

10. чийто средносписъчен състав на персонала за последната отчетна (календарна) година е трима души или по-малък от трима души, в т.ч. и работещия собственик;

11. които не са представили документ по чл. 34, ал. 1.

Чл. 14. (1) При неспазване на показателите, определени в конкурсното предложение и утвърдени със сключения договор за изпълнение с АХУ, работодателят възстановява на АХУ съгласно чл. 25, ал. 5 от ЗИХУ получената субсидия с дължимата законна лихва.

(2) Работодателят възстановява на АХУ получената субсидия със законната лихва и в случаите, когато се установи, че след реализация на инвестиционния проект на работните места, предназначени за лица с трайни увреждания, такива лица не са били наети.

(3) Когато на разкритите работни места, предназначени за лица с трайни увреждания, са били наети първоначално такива лица, но за срок по-кратък от изискуемия по чл. 9, ал. 1, след което на тяхно място са били назначени лица извън целевата група, работодателят възстановява на АХУ получената субсидия със законната лихва пропорционално на времето, през което на работното място за лице с трайни увреждания е работило лице извън целевата група.

(4) Когато след извършване на проверка на място по чл. 15 от представители на АХУ и при установено неизпълнение работодателят не може да докаже, че на разкрито целево работно място към момента на проверката работи лице с трайни увреждания, работодателят възстановява на АХУ получената субсидия ведно със законната лихва.

Чл. 15. (1) Изпълнението на проектните дейности и на поетия ангажимент да се осигури трудова заетост на лица с трайни увреждания в интегрирана работна среда се следи чрез организирането и провеждането на периодичен мониторинг по показателите, които са послужили като основание за класиране на кандидата и отпускане на субсидията, съставляващи елемент на договора за финансиране на проекта. Периодичността на мониторинга, която се вписва в договора за финансиране на проекта, не може да бъде по-малка от един път на 12 месеца. Срокът на мониторинга обхваща периода на изпълнение на инвестиционния проект и периода по чл. 9, ал. 1.

(2) Резултатите от мониторинга се отразяват в специално изготвен констативен протокол, който се подписва от представител на АХУ и работодателя или упълномощено от него лице.

(3) При отказ на работодателя или на упълномощеното от него лице да подпише констативния протокол проверяващият представител на АХУ използва служебни лица от местната администрация като свидетели.

Раздел II

Изисквания при разработка на проектните предложния

Чл. 16. (1) Представяните от работодателите за оценка конкурсни предложения трябва да съдържат подробно попълнен формуляр и надлежно изготвен бюджет.

(2) Всички точки във формуляра задължително се попълват освен случаите, когато дадената точка се отнася за компонент, по който кандидатът не предвижда изпълнението на каквато и да е дейност или попълването на точката не е задължително и е допустимо да се отбележи като „неприложимо“. Не се допуска промяна в номерацията и преформатиране на точките, в т.ч. и чрез изтриване на непопълнените точки. Текстът на изложението по съответната точка се отделя от указанието към нея с подходящ интервал, като между редовете се спазва интервал „1.5“ при големина на шрифта „12“.

(3) Във формуляра трябва задължително да се обоснове стопанската потребност на работодателя от разкриване на нови работни места и/или приспособяване и преоборудване на действащи работни места и причините за избор на лица от целевата група, които да бъдат назначени на тях, като се приведат подходящи аргументи.

(4) При изготвяне на формуляра трябва да се имат предвид и следните изисквания:

1. да се обвърже конкурсното предложение с общите цели и приоритети на държавната политика за интеграция на хората с трайни увреждания в интегрирана работна среда;

2. да се формулира конкретна цел на проектното предложение, която най-пълно да разкрива неговата целесъобразност и функционална насоченост;

3. да се определят и обосноват очакваните резултати от осъществяване на инвестиционния проект, които трябва да бъдат формулирани достатъчно конкретно;

4. да се изведат индикатори за оценка и следене на формулираните конкретни резултати по предходната точка;

5. да се опишат бенефициентите на резултатите от проекта в съответствие със структурата на целевата група по чл. 2, като се обосноват причините и основанията за направения избор; при описанието на бенефициентите, които се изброяват поименно, се посочва характерът на уврежданията, които предстои да се компенсират с извършване на инвестиционните дейности по проекта;

6. да се даде длъжностната характеристика на работното място, на което работи или ще бъде назначено лицето с трайни увреждания, като се направи обективна оценка на неговите квалификационни умения и способността му да се справи с предвидената длъжност с оглед ограниченията за упражняване на труд в експертното решение на ТЕЛК, като се посочи продължителността на работния ден и продължителността на упражнявания труд през годината – целогодишно или сезонно;

7. да се определят, обосноват и подробно опишат проектните дейности, като се обособят по отделни компоненти и се посочи връзката на всяка дейност с конкретни очаквани резултати; за всяка дейност се посочва изпълнител и/или подизпълнител, които могат да бъдат външни и вътрешни;

8. количествено да се определят разходите, свързани с извършване на всяка дейност, определена по т. 7, като техният размер трябва да се основава на данни от избрана оферта, която специално трябва да се посочи в описанието на дейността, за която се отнася, както и избрания й изпълнител; в качеството си на оферта могат да се използват и други носители на обективна технико-икономическа информация, в т.ч. публикувана в уебсайтове на производители и търговци, в които са дадени най-малкото следните данни: технически характеристики на предложените актив или услуга, срок на валидност на офертата, стойност на оферираните актив или услуга; наред с това се аргументират причините за направения избор на офертата или другия носител на информация; при количественото определяне на разходите по една дейност могат да се използват данни от различни оферти или източници на обективна информация; в този случай се посочват: причините за така направения избор, връзката на даден разход с конкретна позиция от използваните различни оферти или източници на информация; действието на офертата или актуалността на другия източник на информация не може да бъде с дата, по-ранна от 2 месеца преди датата на кандидатстване, и да е с валидност, по-малка от 3 месеца след датата на кандидатстване; изборът на оферта трябва да се основава на изучаване на достатъчен брой потърсени предложения или други информационни източници, позволяващи получаването на обективна и конкурентна стойностна оценка за съответния разход;

9. предвидените разходи за дейностите по т. 7 да се разпределят по разкривани индивидуални работни места, като се посочат отделно разходите по компоненти при спазване на лимитите по чл. 7, ал. 1 и чл. 8, ал. 1 и 8 за всяко индивидуално работно място; при получена обща (сумарна) стойност на разходите по компонент 2 и компонент 3 за всяко индивидуално работно място, превишаваща лимитите по чл. 7, ал. 1 и чл. 8, ал. 1 и 8, всяко превишение се покрива със собствени средства;

10. при определяне на разходите по дейности да не се отчита дължимият данък върху добавената стойност освен в случаите, когато кандидатът не е регистриран по Закона за данък върху добавената стойност;

11. да се определи необходимостта от провеждане на процедури по Закона за обществените поръчки;

12. да се обоснове възможността работодателят да осигури устойчива заетост на преоборудваните и на разкриваните нови работни места за работещи, пренасочени и новонаети лица с трайни увреждания в сроковете и при условията по чл. 9, като се дадат разумни разяснения и аргументи относно осигуряването на средства за трудово възнаграждение на работещите лица с увреждания, отговарящо на изпълняваната длъжност;

13. да се определят възможните рискове и мерките за тяхното минимизиране или предотвратяване във връзка с реализацията на инвестиционния проект, както и на рисковете и мерките, свързани с реализацията на ангажиментите по т. 12;

14. да се определи срокът на изпълнение на инвестиционния проект, който не може да бъде по-дълъг от 4 месеца, в които не се включва срокът, необходим за провеждане на приетата процедура по Закона за обществените поръчки;

15. да се определи общият размер на финансирането, за което се кандидатства пред АХУ;

16. да се определи размерът на собствения принос на работодателя при реализацията на проекта, когато има такъв.

Чл. 17. (1) Бюджетът на инвестиционния проект трябва да отразява в обобщен вид разходите по компоненти, работни места и видове дейности, отразени в чл. 16, ал. 3, т. 7, 8 и 9, и по източници на финансиране, определени в чл. 16, ал. 3, т. 14 и 15.

(2) Общата стойност на исканата субсидия, определена в бюджета на конкурсното предложение при спазване на лимитите по компоненти, представлява максимално възможната стойност, която може да получи кандидатът, освен ако не бъде редуцирана поради допуснати грешки и необективно и неправилно направени разчети. Увеличаване на исканата субсидия след подаване на конкурсното предложение не може да се прави на никакво основание.

Чл. 18. Определената в конкурсното предложение разходна структура по видове дейности и работни места се запазва при изпълнение на утвърдения проект.

Чл. 19. (1) Когато при изпълнение на инвестиционния проект възникне потребност от промяна във величината на един разход за сметка на друг (други) от същия компонент, работодателят писмено уведомява АХУ за възникналото обстоятелство, като посочва причината за промяната, кой разход се увеличава и кой разход (кои разходи) се намалява(т).

(2) Когато стойността на увеличението на даден разход е повече от 10 %, за извършване на промяната трябва да се получи предварително писмено съгласие от АХУ.

(3) Когато не се спазят условията за писмено уведовямане на АХУ по ал. 1 и за предварително писмено получаване на съгласие от АХУ по ал. 2, стойността на променения разход се отнася към собственото участие на работодателя и се приспада от поредното или последното плащане по проекта от страна на АХУ. Ако стойността на променения разход е по-голяма от стойността на предстоящите плащания от страна на АХУ, превишението се възстановява.

Раздел III

Процедура и критерии на оценяване и класиране на конкурсните предложения

Чл. 20. Конкурсните предложения се оценяват от комисия, назначена от изпълнителния директор на АХУ, като се отчитат целите, приоритетите и разпоредбите на ЗИХУ, правилника за неговото прилагане и процедурите, заложени в тази Методика. Одобрените за финансиране предложения се отразяват в специално изготвен протокол, който се утвърждава от изпълнителния директор на АХУ.

Чл. 21. (1) Комисията разглежда получените конкурсни предложения и ги оценява по посочените по-долу критерии за оценка на два етапа.

(2) През първия етап се оценява целесъобразността и техническата изпълнимост на предложението. Тя се определя като среден сбор от точките, получени от всички членове на комисията по чл. 20 съгласно процедурите в глава 1 на настоящия раздел.

(3) През втория етап проектите, които са получили поне допустимия по чл. 25 брой точки за целесъобразност и техническа изпълнимост, се оценяват за финансова ефективност по критерии, посочени в глава 2 на настоящия раздел.

(4) Конкурсните предложения, които получават точки за целесъобразност и техническа изпълнимост и за финансова ефективност, се включват и подреждат в класиране съобразно изчислената среднопретеглена величина на точките от двата етапа на оценяване. Тежестта на точките за целесъобразност и техническа изпълнимост е 0,7, а на точките за финансова ефективност – 0,3.

Глава 1. Оценяване на целесъобразността и техническата изпълнимост на проектните предложения

Чл. 22. Специфичните показатели за оценка на конкурсните предложения за целесъобразност и техническа изпълнимост по чл. 21, ал. 2 са следните:

1. точност и пълнота на формуляра – формулярът трябва да бъде с попълнени точки и подточки, информацията в него трябва да бъде ясна и аргументирана, между отделните точки и подточки трябва да е налице обвързаност, последователност и логика, не се допускат вътрешни противоречия, необосновани повторения и изкривяващи съдържанието на предложението технически грешки; използваните оценъчни показатели в различните части на формуляра трябва да са еднозначно определени, а тяхното изчисляване трябва да е аргументирано и технически проследимо;

2. обоснованост на преоборудваните и разкриваните нови работни места – предложението трябва да дава ясна представа за стопанските потребности на кандидата от преоборудването на действащи и разкриването на нови работни места; за възможността на тези работни места трудово да се интегрират хора с трайни увреждания, когато те са предназначени за новоназначавани или преназначавани лица, в т.ч. и чрез изграждане на достъп до тях; за дейностите, които ще изпълняват лицата с трайни увреждания, и потребността от целево приспособяване и оборудване на нови и/или действащи работни места във връзка с техните увреждания и съществуващата архитектурна среда в предприятието; за причините да бъдат избрани конкретни лица с трайни увреждания като бенефициенти по проекта;

3. реалистичност на очакваните резултати –. очакваните резултати от реализацията на инвестиционния проект трябва да са ясно и точно формулирани, еднозначно определени, количествено измерими, обвързани с конкретни срокове, постижими в рамките на определения инвестиционен период;

4. пълнота и изчерпателност на дейностите –. предложението трябва да включва списък и подробно описание на всички взаимносвързани дейности, които предстои да се извършат във връзка с реализацията на проекта; за всяка дейност трябва да са определени конкретни разходи, чийто размер трябва да се гарантира от оферта, специално избрана измежду най-малкото три актуални конкурентни оферти на доставчици на активи и услуги, от специализирани справочници и/или други източници на релевантна информация, изборът на офертата трябва да е обоснован;

5. нагледност и прозрачност на бюджета –. изготвеният бюджет трябва в максимална степен точно, ясно и систематизирано да отразява планираните разходи, свързани с извършване на предвидените в инвестиционния проект дейности, които трябва да съответстват по размер и структура на утвърдените с тази Методика лимити по компоненти;

6. устойчивост на слединвестиционните дейности – предложението трябва да съдържа доказателства, че кандидатът ще може да осигури ефективна трудова заетост и реализация на предвидените лица с трайни увреждания за целия период по чл. 9, ал. 1.

Чл. 23. (1) При определяне на точките по специфични показатели се попълва следната таблица, в която за всеки специфичен показател е утвърден коефициент за тежест:

Специфичен показател

Петстепенна скала за оценка

(точки)

Присъдени точки

Коеф. за тежест

Обща оценка

(к.2 * к.3)

Обосновка на присъдените точки

1. Точност и пълнота на формуляра.

мин. 0;

макс. 4

4

2. Обоснованост на разкриваните работни места

мин. 0;

макс. 4

5

3. Реалистичност на очакваните резултати

мин. 0;

макс. 4

2

4. Пълнота и изчерпателност на дейностите

мин. 0;

макс. 4

5

5. Нагледност и прозрачност на бюджета

мин. 0;

макс. 4

2

6. Устойчивост на слединвестиционните дейности

мин. 0;

макс. 4

3

Обща оценка

Х

Х

Х

 

(2) Всеки член на експретната комисия присъжда точки по всеки специфичен показател в колона 2 от таблицата по ал. 1, като прилага посочената петстепенна скала и съответните критерии за определяне на конкретния брой точки:

Брой на точките

Критерии

4 точки

Оценка „отличен“ – по съответния специфичен показател кандидатът е спазил всички необходими изисквания, налице са нужните доказателства за пълнота, обоснованост, точност, яснота и приложимост в процеса на неговата изпълнимост.

3 точки

Оценка „добър“ – по съответния специфичен показател кандидатът е спазил всички необходими изисквания, налице са доказателства за неговата изпълнимост, съпътствани от видими пропуски и непълноти.

2 точки

Оценка „задоволителен“ – по съответния специфичен показател кандидатът не е спазил всички необходими изисквания, налице са пропуски и неясноти, които биха затруднили неговата изпълнимост.

1 точка

Оценка „формален“ – по съответния специфичен показател участникът е направил формално предложение без изискуемата пълнота и обоснованост, които се съпътстват от сериозни пропуски и неясноти, доказващи неговата затруднена изпълнимост.

0 точки

Оценка „лош“ – по съответния специфичен показател участникът е направил формално предложение без изискуемата пълнота и обоснованост, налице са сериозни рискове и съмнения относно неговата изпълнимост.

(3) Всеки член на експертната комисия обосновава присъдените от него точки по ал. 2. Обосновката се представя в колона 5 на таблицата по ал. 1.

(4) Общата оценка, която определя всеки член на експертната комисия, се формира в колона 4 като произведение от присъдените точки и коефициента за тежест. Максималният брой точки, които могат да се присъдят на едно конкурсно предложение, е 87 точки.

Чл. 24. Въз основа на присъдените от всички членове на експертната комисия точки по чл. 23, ал. 4 за всяко конкурсно предложение се определя оценката за целесъбразност и изпълнимост съгласно чл. 21, ал. 2.

Глава 2. Определяне на финансовата ефективност на проектните предложения

Чл. 25. На оценяване за финансова ефективност подлежат само предложенията, които са събрали 44 и повече от 44 точки за целесъбразност и техническа изпълнимост.

Чл. 26. Определянето на финансовата ефективност се основава на изчисляването на среден разход на едно работно място, който се получава чрез делене на общата стойност на конкурсното предложение, включваща и собственото участие, където е приложимо, на броя на разкриваните работни места за лица с трайни увреждания. Въз основа на изчислените средни разходи за едно работно място за всяко конкурсно предложение всички предложения се подреждат във възходящ ред, като се започне с предложението, за което са получени най-ниски средни разходи, и се завърши с предложението, имащо най-високи средни разходи. Кандидатът с най-висок среден разход получава 0 точки. Следващите кандидати получават за всеки лев намаление по 0,02 точки. Когато средният разход съдържа стотинки, за тях точките се изчисляват по следния начин: за 50 и повече от 50 стотинки – 0,015 точки, за 10 стотинки до 49 стотинки – 0,01 точки.

Чл. 27. Полученият брой точки за дадено конкурсно предложение по предходния член се увеличава с допълнителен коефициент при спазване на следните условия:

1. за всяко разкрито ново работно място, на което ще се назначи лице по чл. 2, ал. 1, т. 1 или ще се преназначи лице по чл. 2, ал. 1, т. 3 и 4 при променена длъжностна характеристика, съответстваща по-пълно на увреждането на лицето с намалена работоспособност от 71 до 90 на сто, коефициентът е 0,2;

2. за всяко разкрито ново работно място, на което ще се назначи лице по чл. 2, ал. 1, т. 1 или ще се преназначи лице по чл. 2, ал. 1, т. 3 и 4 при променена длъжностна характеристика, съответстваща по-пълно на увреждането на лицето с намалена работоспособност над 90 на сто, коефициентът е 0,5;

3. за всяко разкрито ново работно място, на което ще се назначи лице по чл. 2, ал. 1, т. 1 или ще се преназначи лице по чл. 2, ал. 1, т. 3 и 4 при променена длъжностна характеристика, съответстваща по-пълно на увреждането на лицето с намалена работоспособност, което е до 29 години, коефициентът е 0,3; когато лицето с трайни увреждания е до 29-годишна възраст и са налице обстоятелствата по т. 1 или т. 2, се формира общ коефициент, като към 0,3 се добавя съответно коефициентът по т. 1 или т. 2;

4. за всяко преоборудвано работно място, на което ще продължи да работи лице от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 3 и 4 с намалена работо способност от 71 до 90 на сто, коефициентът е 0,1;

5. за всяко преоборудвано работно място, на което ще продължи да работи лице от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 3 и 4 с намалена работо способност над 90 на сто, коефициентът е 0,3;

6. за всяко преоборудвано работно място, на което ще продължи да работи лице от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 3 и 4, което е до 29 години, коефициентът е 0,2; когато лицето с трайни увреждания е до 29-годишна възраст и са налице обстоятелствата по т. 4 или т. 5, се формира общ коефициент, като към 0,2 се добавя съответно коефициентът по т. 4 или т. 5.

Чл. 28. След определяне за всяко работно място на коефициентите по чл. 27 се изчислява общ коригиращ коефициент чрез събиране на коефициентите за отделните работни места. Към получения общ коригиращ коефициент се добавя единица и с полученото число се умножават точките, получени по чл. 26.

Глава 3. Класиране и финансиране на проектните предложения

Чл. 29. Въз основа на изчисления среднопретеглен брой точки в съответствие с изискванията на чл. 21, ал. 4 конкурсните предложения се подреждат по низходящ ред. Всеки кандидат с класирано конкурсно предложение получава в пълен размер исканата, уточнена или коригирана в съответствие с разпоредбите на тази Методика субсидия до изчерпване на предвидените по програмата средства.

Чл. 30. Предложение, което по реда на класирането си получава субсидия, представляваща само част от определения за него бюджет, се финансира от АХУ след адекватна на остатъка на средствата преработка на бюджета.

Чл. 31. Когато две и повече предложения получат еднакъв брой точки и едно от тях не може да получи финансиране или може да получи непълно финансиране, при подреждането им в крайното класиране предимство се дава на кандидата с по-висока финансова ефективност, а когато и финансовата ефективност е еднаква – на кандидата, който ще развива дейността си в община с по-висока степен на безработица в съответствие с публикувания списък по чл. 183 на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Чл. 32. При възникване на остатък след разпределяне на средствата по чл. 29 изпълнителният директор на АХУ обявява нов конкурсен кръг по чл. 25 от ЗИХУ или определя друг начин на използване на оставащите средства.

Раздел IV

Специфични условия на кандидатстване, механизъм на финансиране и отчитане на получената субсидия

Чл. 33. В конкурса по чл. 25 от ЗИХУ могат да кандидатстват всички работодатели, регистрирани съгласно българското законодателство, които не се намират в процес на ликвидация или в производство по несъстоятелност.

Чл. 34. (1) Всеки кандидат в конкурса представя:

1. попълнен формуляр по образец на хартиен и електронен носител (приложение № 1);

2. попълнен подробен бюджет по образец на хартиен и електронен носител (приложение № 2);

3. таблица за оценка на административното съответствие, която се представя с оригинала на формуляра (приложение № 3);

4. БУЛСТАТ или посочва единен идентификационен код;

5. копие от акта за учредяване на кандидата и копие от удостоверението за актуално състояние, издадено от компетентен съд не по-рано от 3 месеца преди датата на подаване на конкурсните документи; такива документи не представят кандидатите, които са вписани в Търговския регистър на Агенцията по вписванията;

6. декларация за получени държавни помощи, чийто размер не превишава левовата равностойност на 200 000 евро общо от всички източници за последните 3 години, в т.ч. текущата (по образец – приложение № 4);

7. декларация за липса на публични задължения (приложение № 4);

8. декларация за това, че за конкурсния проект не е получавано или не се очаква да бъде получено безвъзмездно финансиране от други източници, включително от други държавни институции, от национално представени организации на хора с увреждания, от външни и други донори (по образец – приложение № 4);

9. годишен финансов отчет за последната пълна финансова година преди обявяването на конкурса, в т.ч. и приложението към него, и баланси (отчети за финансовото състояние) и отчети за приходите и разходите (отчети за печалбата или загубата и другия всеобхватен доход) за две отчетни години, предхождащи последната пълна финансова година, само в случай че кандидатът не ги е представил или няма задължението да ги представи в Агенцията по вписванията в сроковете на представяне на конкурсното предложение;

10. минимум по три актуални оферти или други носители на обективна техническа информация за всеки от придобиваните активи и всяка от получаваните услуги, включени в бюджета на предложението; офертите или другите носители на обективна техническа информация трябва да са издадени не по-рано от 2 месеца преди датата на кандидатстване и да са с валидност най-малкото 3 месеца след датата на кандидатстване;

11. когато кандидатът не е орган по назначаване, се представя пълномощно от органа по назначаване;

12. копие от експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК за лицата от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 2, 3 и 4, както и за лицата от целевата група по чл. 2, , ал. 1, т. 1, когато с конкурсното предложение се кандидатства за достъп до разкривани за тях работни места;

13. декларация относно извършването или не на стопанска дейност (приложение № 4);

14. копие от акта за собственост на сградата или на части от нея или копие на договора за наем и писмено съгласие от собственика за извършване на предвидените строително-монтажни работи по компоненти 1 и 2 при условията на чл. 6, ал. 6 и 7 и на чл. 7, ал. 6 и 7;

15. длъжностни характеристики на работните места, на които ще бъдат наети лица с трайни увреждания;

16. действащи договори за наетите по трудови и служебни провоотношения лица от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 2, 3 и 4;

17. документи по чл. 6, ал. 8 и/или документи по чл. 7, ал. 8.

(2) Във връзка с осъществяването на своята работа комисията по чл. 20 може да изиска от кандидата и други допълнителни документи, доказващи и изясняващи конкретни обстоятелства, които се отнасят до целесъобразността, изпълнимостта и устойчивостта на дейностите, предвидени в конкурсното предложение.

(3) Документите по ал. 1, т. 1 и 2, както и същите по ал. 1, т. 4 – 17 се представят в отделни самостоятелни папки, като формулярът и бюджетът могат да се представят на един електронен носител (диск, дискета).

(4) Когато представяните документи по ал. 1 не са оригинални, верността на копието се удостоверява чрез отбелязване върху него на израза „Вярно с оригинала“, заверен с подпис на ръководителя и печат на кандидатстващата организация.

Чл. 35. (1) Утвърдените за финансиране кандидати сключват договор, в който се посочват:

1. мястото на реализация на проекта;

2. отпуснатата субсидия;

3. срокът на усвояване на средствата;

4. броят на разкриваните работни места;

5. продължителността на работното време на лицата, наемани или преназначавани на разкриваните работни места;

6. показателите и периодичността за извършване на мониторинг;

7. санкциите при неизпълнение на договорните условия;

8. сроковете за представяне и съдържанието на техническия и финансов отчет за изпълнението на инвестиционния проект (приложение № 5);

9. изискуемите документи по чл. 38, ал. 3;

10. други необходими клаузи.

(2) При сключване на договора по ал. 1 се представят актуализирани оферти, когато срокът на използваните за обосновка на конкурсното предложение оферти е изтекъл или оферентът вече не може да ги изпълни. Не се приемат актуализирани оферти с влошени технически характеристики на активите и услугите, които предстои да се придобият, както и повишаване на техните единични цени.

(3) При сключване на договора по ал. 1 се представя удостоверение за липсата на публични задължения, издадено от НАП по реда на чл. 87, ал. 6 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс не по-рано от един месец преди датата на подписване на договора.

Чл. 36. Утвърдената в договора сума се изплаща на три транша:

1. 60 % след сключване на договора с АХУ;

2. 30 % след приключване на проекта, направена проверка, удостоверена с констативен протокол по чл. 15, ал. 2, и представен в АХУ отчет за реализация на проекта, в т.ч. и документи, удостоверяващи и доказващи неговото изпълнение;

3. 10 % след утвърждаване от АХУ на отчета за реализация на проекта, в т.ч. и на документите, удостоверяващи и доказващи неговото изпълнение.

Чл. 37. (1) Когато вследствие на извършен мониторинг бъдат констатирани отклонения от договорените с АХУ резултати във връзка с изпълнението на инвестиционния проект, изпълнителят се предупреждава за регистрираните несъответствия и от него се изисква те да бъдат отстранени в срок не по-дълъг от 14 дни.

(2) Когато след изтичане на 14-дневния предупредителен срок по ал. 1 констатираните несъответствия не са отстранени, използваната субсидия се възстановява заедно със законната лихва.

(3) Когато при извършване на мониторинг бъдат констатирани отклонения от договорените с АХУ резултати за наемане на лица с трайни увреждания на разкритите целево работни места, се издава предписание с фиксиран срок за отстраняване.

(4) Ако в рамките на фиксирания по ал. 3 срок не се отстрани констатираното нарушение, използваната субсидия се възстановява от нарушителя заедно със законната лихва.

Чл. 38. (1) След изпълнение на инвестиционния проект работодателят изготвя технически и финансов отчет по образец, в който се отразява техническото изпълнение на проекта и документално се удостоверява законосъобразността и целесъобразността на използваната субсидия. Във връзка с това се представя анализ на постигнатите резултати при реализацията на инвестиционния проект, отбелязва се начинът на усвояване на получената субсидия и заделените собствени средства, като се сравняват заложените в бюджета разходни пера с реално постигнатите.

(2) Техническият и финансов отчет по предходната алинея се представя в срок 2 седмици след приключване на дейностите по инвестиционния проект.

(3) Неразделна част от техническия и финансов отчет са заверените от отчитащата се организация документи, върху които се изписва изразът „Вярно с оригинала“, полага се подписът от ръководителя и се подпечатва с печата на отчитащата се организация, освен ако представеният документ не е оригинал. Такива са следните документи:

1. списъкът на лицата с трайни увреждания, които са наети на разкритите работни места с приложени решения на ТЕЛК/НЕЛК;

2. сключените договори с назначените лица с трайни увреждания, в които трябва да е отбелязано, в т.ч. и продължителността на работния ден или седмица;

3. графикът на работното време;

4. първичните счетоводни документи, удостоверяващи направените разходи по утвърдения проектен бюджет;

5. платежните нареждания и отчетите по банкови разплащателни сметки (банковите извлечения) за извършени безкасови плащания за услуги и придобити активи;

6. разходните касови ордери за извършени касови плащания за получени услуги и активи; когато се извършват касови плащания за доставка на услуги и активи, към първичния документ се представя и фискален касов бон;

7. договорите с доставчици на активи, услуги и извършване на строително-монтажни работи;

8. приемно-предавателен протокол за доставени дълготрайни активи, както и гаранционна карта, където е приложимо;

9. инвентарната книга на придобитите по инвестиционния проект дълготрайни активи с присвоени инвентарни номера; когато придобити активи по инвестиционния проект са със стойност под прага на същественост на отчитащия се работодател, но по начин на използване имат характер на дълготрайни активи, те се добавят към инвентарната книга с допълнителни номера, които се поддържат до изтичане на договорения срок по проекта;

10. акт 12 и акт 19, количествено-стойностни сметки – когато са извършени строително-монтажни работи.

Приложение № 1

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

 

Приложение № 2

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

 

Приложение № 3

ТАБЛИЦА ЗА ОЦЕНКА НА АДМИНИСТРАТИВНОТО СЪОТВЕТСТВИЕ

КРИТЕРИИ ЗА АДМИНИСТРАТИВНО СЪОТВЕТСТВИЕ

ДА

НЕ

1

Предложението е представено в срок.

2

Използван е актуалният формуляр за кандидатстване съгласно публикуваното приложение № 1 в www.ahu.mlsp.government.bg

3

Попълнени са всички части, точки и подточки на формуляра за кандидатстване освен тези, които се отнасят до компоненти, за които не се кандидатства, или тези, за които се изисква попълване при наличието на приложима информация, но такава липсва.

4

Текстът на предложението е напечатан на български език.

5

Предложението включва един оригинален екземпляр на формуляра и 2 копия.

6

Изискуемите документите са комплектовани отделно и надлежно.

7

Бюджетът (приложение № 2) е разработен съгласно изисквания формат, сумите са посочени в левове.

8

Обособено е собствено участие (където е приложимо).

9

Представен е един оригинален екземпляр на бюджета и 2 копия.

10

Формулярът за кандидатстване (приложение № 1) и бюджетът (приложение № 2) са представени и на електронен носител като отделни електронни файлове.

11

Представено е копие от акта за учредяване на кандидата, заверено с „Вярно с оригинала“ от лицето, представляващо организацията, и подпечатано с печата на организацията.

12

Представен е оригинал от удостоверението за актуално състояние, издадено не по-рано от 3 месеца преди датата на подаване на конкурсното предложение, или копие, заверено с „Вярно с оригинала“, подписано от лицето, представляващо организацията, и подпечатано с печата на организацията.

13

Документите по т. 11 и 12 не са представени, защото кандидатът е вписан в Търговския регистър на Агенцията по вписванията.

14

Представено е копие от БУЛСТАТ, заверено с „Вярно с оригинала“, подписано от лицето, представляващо организацията, и подпечатано с печата на организацията, или е посочен ЕИК.

15

Декларация (приложение № 4) е попълнена и с нея се удостоверява:

– че получените държавни помощи не превишават левовата равностойност на 200 000 евро общо от всички източници през последните 3 години към датата на кандидатстване в конкурса;

– че за конкурсния проект не е вече получено и не се очаква да бъде получено безвъзмездно финансиране от други източници, включително от други държавни институции, от национално представени организации на хора с увреждания, от външни и други донори;

– има или няма публични задължения към датата на подаване на конкурсното предложение;

– дали е извършвана стопанска дейност през годината преди годината на кандидатстване.

Декларацията е подписана от лицето, представляващо кандидата.

16

Копие от годишния финансов отчет за последната пълна финансова година преди обявяването на конкурса, в т.ч. и приложението към него, и баланси (отчети за финансовото състояние) и отчети за приходите и разходите (отчети за печалбата или загубата и другия всеобхватен доход) за две отчетни години, предхождащи последната пълна финансова година, заверено с „Вярно с оригинала“, подписано от лицето, представляващо организацията, и подпечатано с печата на организацията.

Финансовите отчети се представят само в случай, че кандидатът не ги е представил или няма задължение да ги представи в Агенцията по вписванията в сроковете на представяне на конкурсното предложение.

17

Представени са минимум по 3 актуални оферти или други източници на обективна информация за всеки от придобиваните активи и получаваните услуги, включени в бюджета на проекта, издадени не по-рано от 2 месеца преди датата на кандидатстване с валидност най-малко 3 месеца след датата на кандидатстване.

18

Представено е пълномощно от органа по назначаване (където е приложимо).

19

Представени са копия от експертните решения на ТЕЛК за лицата от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 2, 3 и 4, както и за лицата от целевата група по чл. 2, ал. 1, т. 1, когато с конкурсното предложение се кандидатства за достъп до разкривани за тях работни места, заверено с „Вярно с оригинала“, подписано от лицето, представляващо организацията, и подпечатано с печата на организацията.

20

Представено е копие от акта за собственост на сградата или на части от нея при изграждането на достъп или при извършване на ремонтно-строителни работи, заверени с „Вярно с оригинала“, подписани от лицето, представляващо организацията, и подпечатано с печата на организацията.

21

Представено е копие от договора за наем, когато сградата, където ще се изгражда достъп, или помещението, където ще се извършат ремонтно-строителни работи, не са собственост на кандидата. Копието е заверено с „Вярно с оригинала“, подписано е от лицето, представляващо организацията, и е подпечатано с печата на организацията.

22

Представено е писмено съгласие от собственика за извършване на работите по изграждане на достъп или по приспособяване на работната среда в помещението, където ще се разкрие работно място за лице с увреждания. Когато се представя копие на писменото съгласие, то се заверява с „Вярно с оригинала“, подписва се от лицето, представляващо организацията, и се подпечатва с печата на организацията.

23

Длъжностни характеристики на работните места, на които ще бъдат наети лица с трайни увреждания, подписани от лицето, представляващо организацията, и подпечатани с печата на организацията.

24

Копия от действащите трудови договори на лицата чл. 2, ал. 1, т. 2, 3 и 4, заверени с „Вярно с оригинала“, подписани от лицето, представляващо организацията, и подпечатано с печата на организацията.

25

Представени са документи по чл. 6, ал. 8 и/или документи по чл. 7, ал. 8 от Методиката.

 

Приложение № 4

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

 

Приложение № 5

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

3585

КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ КЪМ

МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА

ЗАПОВЕД № 1184 от 22 декември 2017 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и на нейната администрация и решение на Комисията по т. 16 съгласно протокол № 35 от 30.11.2017 г. във връзка с чл. 92, ал. 1, 2 и 5, чл. 87, чл. 71, ал. 1 и 2 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, изискванията за безопасност съгласно стандарт БДС EN 71-1:2015 „Безопасност на играчки“, Част 1: Механични и физични свойства, т. 8.4 „Тест за устойчивост на опън“ и т. 8.2 „Тест за малки части“, нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на следните детски комплекти за деца до 3 г., с малки части, които се отделят лесно, като стоки, представляващи сериозен риск и опасност за здравето на потребителите:

– детска рокля в комплект с диадема, търговска марка „SerkonR“, код 4954, с размери за деца до 3 г., със залепени малки декоративни камъчета на лицевата част на роклята, с етикети с информация за марка „SerkonR“ и размер, модел, символи за третиране код 4954, баркод 8680440549547, www.serkonbaby.com, символи за третиране, made in Turkiye, състав: ликра 5 %, памук: 70 %, произход: Турция;

– детска блуза с дълъг ръкав, търговска марка „Star FILE“R, с размери за деца до 3 г., с щампи с изображения на 3 бр. бухали и следния надпис на лицевата част: „OWL YOW NEED IS LOVE“, очер тан със залепени малки декоративни камъчета, с етикети с информация за марка „Star FILE“R, размер, марка, състав, символи за третиране, код 753 17, символи за третиране, made in Turkiye, www.starfiekids.com.tr, състав: 95 % памук, 5 % еластан;

– детски комплект – клин и блуза с дълъг ръкав, търговска марка „DIVONETTE“R, модел DIVO 7700, с размери за деца до 3 г., с щампирано мече на лицевата част, украсено с пришити камъчета и перлички, камъчета, прикрепени чрез залепване, и надпис: „PANDA“, изписан с декоративни камъчета, прикрепени чрез залепване, с етикети с информация за марка „DIVONETTE“R, MODEL NO 7700, състав, символи за третиране, made in Turkeye, www.divonette.com, баркод 8699343877008, състав: 94 % памук и 6 % елестан.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоките съдържат.

Мотиви:

Стоките не отговарят на изискванията за безопасност БДС EN 71-1:2015 „Безопасност на играчки“, Част 1: Механични и физични свойства, т. 8.4, тъй като лесно се отделят малки части, и т. 8.2, тъй като отделените малки части влизат изцяло в цилиндъра за малки части и съгласно направена оценка на риска представляват сериозен риск за здравето на потребителите (малки деца до 3 г.).

На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта, с цел да не се допусне предлагането на стоки на пазара в несъответствие с изискванията за безопасност, което несъответствие би могло да доведе до риск от задавяне на малки деца до 3 г.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

За председател: К. Райков

3413

 

ЗАПОВЕД № 1192 от 22 декември 2017 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и на нейната администрация и решение на Комисията по т. 55 съгласно протокол № 34 от 23.11.2017 г. във връзка с чл. 92, ал. 1, 2 и 5, чл. 87, чл. 71, ал. 1 и 2 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, изискванията за безопасност съгласно стандарт БДС EN 71-1:2015 „Безопасност на играчки“, Част 1: Механични и физични свойства, т. 8.4 „Тест за устойчивост на опън“ и т. 8.2 „Тест за малки части“, нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на следните детски блузи за деца до 3 г., с малки части, които се отделят лесно, като стоки, представляващи сериозен риск и опасност за здравето на потребителите:

– детски комплект от три части, марка „F & Y Kids“, арт. № FY-2113, състоящ се от палто, блуза и рокля, предназначен за деца до 3-годишна възраст, на която в талията е прикрепено коланче, средата на което е във формата на сгъната панделка, на която са залепени 2 броя лъскави мъниста/камъчета, които могат лесно да се отделят, има прикрепени етикети към палтото със следната информация: „F & Y Kids“, art. FY-2113; произход Китай, № FY-2113, баркод: MY 348;

– детски комплект от четири части, марка „Lollitop“, арт. № В-7021, предназначен за деца до 3-годишна възраст, състоящ се от клин, къси панталонки, блуза и болеро, което се закопчава чрез метални скобички, снабдено с панделка, на която са прикрепени два броя пискюли (меки, податливи на опън, пришити с конец), които могат лесно да се отделят, с прикрепени етикети със следната информация: „Lollitop“, № В-7021, баркод 0288601670215; произход Китай, № 7021, баркод: MY71.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоките съдържат.

Мотиви:

Стоките не отговарят на изискванията за безопасност БДС EN 71-1:2015 „Безопасност на играчки“, Част 1: Механични и физични свойства, т. 8.4, тъй като лесно се отделят малки части, и т. 8.2, тъй като отделените малки части влизат изцяло в цилиндъра за малки части и съгласно направена оценка на риска представляват сериозен риск за здравето на потребителите (малки деца до 3 г.).

На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да не се допусне предлагането на стоки на пазара в несъответствие с изискванията за безопасност, което несъответствие би могло да доведе до риск от задавяне на малки деца до 3 г.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

За председател: К. Райков

3414

ЗАПОВЕД № 1194 от 22 декември 2017 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и на нейната администрация и решение на Комисията по т. 55 съгласно протокол № 34 от 23.11.2017 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на лазерна показалка с ключодържател и фенер, бутон за задействане на лазера и на фенера, в обща кутия, върху която има следната информация на английски език: Laser pointer&led key chain 5 in 1, item No ZK -9103, 2104, DANGER, LASER RADIATION, AVOID DIRECT EYE EXPOSURE; DIODE LASER, CLASS ІІІ LASER PRODUCT; max. Output<5mW, Wavelenght: 650 nm±10; KEEP OUT OF REACH OF CHILDREN, MADE IN CHINA, представляваща сериозен риск и опасност за здравето на потребителите.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаната в заповедта стока по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоката съдържа.

Мотиви:

Лазерната показалка не отговаря на стандарт БДС EN 60825-1:2015 (IEC 60825-1:2014) „Безопасност на лазерни съоръжения. Част 1: Класификация на съоръженията и изисквания“, тъй като не е класифицирана и етикетирана съгласно стандарта, в т. ч.: няма информация за производителя, клас или приложим стандарт, няма предупредителен знак за лазерен продукт и няма задължителни предупредителни текстове на български език, свързани с опасностите при използването на лазера. Поради липсата на указания лазерният лъч или неговото огледално отражение могат да бъдат насочени срещу незащитени очи и да увредят зрителния апарат. Продължителното излагане на лазерно лъчение представлява риск от увреждане на зрението на потребителите.

На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да не се допусне предлагането на стоки на пазара в несъответствие със стандарт БДС EN 60825-1:2015 „Безопасност на лазерни съоръжения. Част 1: Класификация на съоръженията и изисквания“, което несъответствие би могло да доведе до риск от увреждане на зрението на потребителя.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

За председател: К. Райков

3415

 

АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

ЗАПОВЕД № РД-18-548 от 23 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Сухово, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

За изпълнителен директор: Р. Янков

3534

 

ЗАПОВЕД № РД-18-550 от 23 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Върхари, община Момчилград, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

За изпълнителен директор: Р. Янков

3535

 

ЗАПОВЕД № РД-18-551 от 23 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Чомаково, община Момчилград, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

За изпълнителен директор: Р. Янков

3536

ЗАПОВЕД № РД-18-552 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Преселенци, община Генерал Тошево, област Добрич.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3537

 

ЗАПОВЕД № РД-18-553 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Пчеларово, община Генерал Тошево, област Добрич.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3538

 

ЗАПОВЕД № РД-18-554 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Равнец, община Генерал Тошево, област Добрич.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3539

 

ЗАПОВЕД № РД-18-555 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Рогозина, община Генерал Тошево, област Добрич.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3540

ЗАПОВЕД № РД-18-556 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Сноп, община Генерал Тошево, област Добрич.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3541

 

ЗАПОВЕД № РД-18-557 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Снягово, община Генерал Тошево, област Добрич.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3542

 

ЗАПОВЕД № РД-18-558 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Спасово, община Генерал Тошево, област Добрич.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3543

 

ЗАПОВЕД № РД-18-559 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Средина, община Генерал Тошево, област Добрич. Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3544

ЗАПОВЕД № РД-18-560 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Преславен, община Стара Загора, област Стара Загора.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3545

 

ЗАПОВЕД № РД-18-561 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Зетьово, община Чирпан, област Стара Загора.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3546

 

ЗАПОВЕД № РД-18-562 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Малко Търново, община Чирпан, област Стара Загора.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3547

 

ЗАПОВЕД № РД-18-563 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Свобода, община Чирпан, област Стара Загора.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3548

ЗАПОВЕД № РД-18-564 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Караш, община Роман, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3549

 

ЗАПОВЕД № РД-18-565 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Ракево, община Криводол, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3550

 

ЗАПОВЕД № РД-18-566 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на гр. Роман, община Роман, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3551

 

ЗАПОВЕД № РД-18-567 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Главаци, община Криводол, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3552

ЗАПОВЕД № РД-18-568 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Осен, община Криводол, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3553

 

ЗАПОВЕД № РД-18-569 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Уровене, община Криводол, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3554

 

ЗАПОВЕД № РД-18-570 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Фурен, община Криводол, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3555

 

ЗАПОВЕД № РД-18-571 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Каменик, община Бобошево, област Кюстендил.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3556

ЗАПОВЕД № РД-18-572 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Долна Гращица, община Кюстендил, област Кюстендил.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3557

 

ЗАПОВЕД № РД-18-573 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Ръсово, община Кюстендил, област Кюстендил.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3558

 

ЗАПОВЕД № РД-18-574 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Цървена ябълка, община Кюстендил, област Кюстендил.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3559

 

ЗАПОВЕД № РД-18-575 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Бутроинци, община Трън, област Перник.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3560

ЗАПОВЕД № РД-18-576 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Горна Мелна, община Трън, област Перник.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3561

 

ЗАПОВЕД № РД-18-577 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Ломница, община Трън, област Перник.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3562

 

ЗАПОВЕД № РД-18-578 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Туроковци, община Трън, област Перник.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3563

 

ЗАПОВЕД № РД-18-579 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Владо Тричков, община Своге, област София.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3564

ЗАПОВЕД № РД-18-580 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Желен, община Своге, област София.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3565

 

ЗАПОВЕД № РД-18-581 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Зимевица, община Своге, област София.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3566

 

ЗАПОВЕД № РД-18-582 от 27 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Лакатник, община Своге, област София.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3567

 

ЗАПОВЕД № РД-18-583 от 28 февруари 2018 г.

На основание чл. 49, ал. 1 от Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на с. Николово, община Монтана, област Монтана.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 17.10.2017 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Монтана.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 от ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 от ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: М. Киров

3568

ЗАПОВЕД № РД-18-584 от 28 февруари 2018 г.

На основание чл. 49, ал. 1 от Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на с. Бързия, община Берковица, област Монтана – без територията, за която кадастралната карта и кадастралните регистри са одобрени със Заповед № РД-18-76 от 15.07.2008 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 11.10.2017 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Монтана.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 от ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 от ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: М. Киров

3569

 

ЗАПОВЕД № РД-18-585 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Арковна, община Дългопол, област Варна.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3570

 

ЗАПОВЕД № РД-18-586 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Боряна, община Дългопол, област Варна.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3571

 

ЗАПОВЕД № РД-18-587 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на гр. Дългопол, община Дългопол, област Варна.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3572

 

ЗАПОВЕД № РД-18-588 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Деляновци, община Свищов, област Велико Търново.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3573

 

ЗАПОВЕД № РД-18-589 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Овча могила, община Свищов, област Велико Търново.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3574

 

ЗАПОВЕД № РД-18-590 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Мусево, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3575

 

ЗАПОВЕД № РД-18-591 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Рибарци, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3576

 

ЗАПОВЕД № РД-18-592 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Седларци, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3577

 

ЗАПОВЕД № РД-18-593 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Сполука, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3578

 

ЗАПОВЕД № РД-18-594 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Стар читак, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3579

 

ЗАПОВЕД № РД-18-595 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Хромица, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3580

 

ЗАПОВЕД № РД-18-596 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Червена скала, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3581

 

ЗАПОВЕД № РД-18-597 от 28 февруари 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Чернигово, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3582

 

ЗАПОВЕД № РД-18-686 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Божурово, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3705

 

ЗАПОВЕД № РД-18-687 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Бяла река, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3706

 

ЗАПОВЕД № РД-18-688 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на гр. Върбица, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3707

 

ЗАПОВЕД № РД-18-689 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Иваново, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3708

 

ЗАПОВЕД № РД-18-690 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Крайгорци, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3709

 

ЗАПОВЕД № РД-18-691 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Кьолмен, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3710

 

ЗАПОВЕД № РД-18-692 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Ловец, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3711

 

ЗАПОВЕД № РД-18-693 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Маломир, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3712

 

ЗАПОВЕД № РД-18-694 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Методиево, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3713

 

ЗАПОВЕД № РД-18-695 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Станянци, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3714

 

ЗАПОВЕД № РД-18-696 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Тушовица, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3715

 

ЗАПОВЕД № РД-18-697 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Чернооково, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3716

 

ЗАПОВЕД № РД-18-698 от 13 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за частта от неурбанизираната територия в землището на с. Сушина, община Върбица, област Шумен, определена от землищата на с. Виница и с. Староселка, заличени с Указ № 881 на Президиума на Народното събрание от 25.11.1965 г. (ДВ, бр. 94 от 30.11.1965 г.).

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3717

ЗАПОВЕД № РД-18-699 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Завой, община „Тунджа“, област Ямбол.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3718

 

ЗАПОВЕД № РД-18-700 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Глумче, община Карнобат, област Бургас.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3719

 

ЗАПОВЕД № РД-18-701 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Житосвят, община Карнобат, област Бургас.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3720

 

ЗАПОВЕД № РД-18-702 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Зимен, община Карнобат, област Бургас.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3721

ЗАПОВЕД № РД-18-703 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на гр. Карнобат, община Карнобат, област Бургас.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3722

 

ЗАПОВЕД № РД-18-704 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Кликач, община Карнобат, област Бургас.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3723

 

ЗАПОВЕД № РД-18-705 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Крумово градище, община Карнобат, област Бургас.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3724

 

ЗАПОВЕД № РД-18-706 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Раклица, община Карнобат, област Бургас.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3725

ЗАПОВЕД № РД-18-707 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Черково, община Карнобат, област Бургас.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3726

 

ЗАПОВЕД № РД-18-708 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Бела Рада, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3727

 

ЗАПОВЕД № РД-18-709 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Войница, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3728

 

ЗАПОВЕД № РД-18-710 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Гайтанци, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3729

ЗАПОВЕД № РД-18-711 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Долни Бошняк, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3730

 

ЗАПОВЕД № РД-18-712 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Дружба, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3731

 

ЗАПОВЕД № РД-18-713 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Жеглица, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3732

 

ЗАПОВЕД № РД-18-714 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Иново, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3733

ЗАПОВЕД № РД-18-715 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Каленик, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3734

 

ЗАПОВЕД № РД-18-716 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Майор Узуново, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3735

 

ЗАПОВЕД № РД-18-717 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Пешаково, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3736

 

ЗАПОВЕД № РД-18-718 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Рупци, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3737

ЗАПОВЕД № РД-18-719 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Слана бара, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3738

 

ЗАПОВЕД № РД-18-720 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Сланотрън, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3739

 

ЗАПОВЕД № РД-18-721 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Цар Симеоново, община Видин, област Видин.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3740

 

ЗАПОВЕД № РД-18-722 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Поляците, община Дългопол, област Варна.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3741

ЗАПОВЕД № РД-18-723 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Хаджидимитрово, община „Тунджа“, област Ямбол.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3742

 

ЗАПОВЕД № РД-18-724 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Джулюница, община Лясковец, област Велико Търново.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3743

 

ЗАПОВЕД № РД-18-725 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Козаревец, община Лясковец, област Велико Търново.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3744

 

ЗАПОВЕД № РД-18-726 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Мерданя, община Лясковец, област Велико Търново.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3745

ЗАПОВЕД № РД-18-727 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Белополци, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3746

 

ЗАПОВЕД № РД-18-728 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Ботурче, община Ивайловград, област Хасково

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3747

 

ЗАПОВЕД № РД-18-729 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Брусино, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3748

 

ЗАПОВЕД № РД-18-730 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Бубино, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3749

ЗАПОВЕД № РД-18-731 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Бялградец, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3750

 

ЗАПОВЕД № РД-18-732 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Ветрушка, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3751

 

ЗАПОВЕД № РД-18-733 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Глумово, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3752

 

ЗАПОВЕД № РД-18-734 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Горно Луково, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3753

ЗАПОВЕД № РД-18-735 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Горско, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3754

 

ЗАПОВЕД № РД-18-736 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Долноселци, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3811

 

ЗАПОВЕД № РД-18-737 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Драбишна, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3812

 

ЗАПОВЕД № РД-18-738 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Железари, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3813

ЗАПОВЕД № РД-18-739 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Карловско, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3814

 

ЗАПОВЕД № РД-18-740 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Кондово, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3815

 

ЗАПОВЕД № РД-18-741 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Пъстроок, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3816

 

ЗАПОВЕД № РД-18-742 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Сборино, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3817

ЗАПОВЕД № РД-18-743 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Соколенци, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3818

 

ЗАПОВЕД № РД-18-744 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Черни рид, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3819

 

ЗАПОВЕД № РД-18-745 от 14 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Чучулига, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3820

 

ЗАПОВЕД № РД-18-746 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Аврамово, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3821

ЗАПОВЕД № РД-18-747 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Башево, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3822

 

ЗАПОВЕД № РД-18-748 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Богатино, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3823

 

ЗАПОВЕД № РД-18-749 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Брезен, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3824

 

ЗАПОВЕД № РД-18-750 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Горно Прахово, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3825

ЗАПОВЕД № РД-18-751 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Гърбище, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3826

 

ЗАПОВЕД № РД-18-752 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Дедино, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3827

 

ЗАПОВЕД № РД-18-753 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Долно Прахово, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3828

 

ЗАПОВЕД № РД-18-754 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Искра, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3829

ЗАПОВЕД № РД-18-755 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Кроячево, община Ардино, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3830

 

ЗАПОВЕД № РД-18-756 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Кременец, община Момчилград, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3831

 

ЗАПОВЕД № РД-18-757 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Синделци, община Момчилград, област Кърджали.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3832

 

ЗАПОВЕД № РД-18-758 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Конево, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3833

ЗАПОВЕД № РД-18-759 от 19 март 2018 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Менгишево, община Върбица, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: М. Киров

3834

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

РЕШЕНИЕ № 97 от 22 февруари 2018 г.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община е постъпило заявление вх. № ГР-94-Б-2/8.01.2015 г. от X.X. и X.X. с искане за допускане на устройствена процедура за изработване на ПУП – ИПУР и ПРЗ в обхвата на поземлени имоти с идентификатори 44063.6229.1990 и 44063.6229.2278 по КККР на с. Лозен, м. С. Лозен, район „Панчарево“.

Към заявлението е приложено мотивирано предложение, задание, отговарящо на изискванията на чл. 125 от ЗУТ, нотариален акт № 74, том VIII, рег. № 26647, дело № 1276 от 18.12.2012 г., нотариален акт № 75, том VIII, рег. № 26651, дело № 1277 от 18.12.2012 г. и скици от СГКК за поземлени имоти с идентификатори 44063.6229.1990 и 44063.6229.2278 по КККР на с. Лозен.

Заданието и мотивираното предложение са разгледани и приети с решение по протокол № ЕС-Г-28/21.04.2015 г., т. 23.

Със Заповед № РД-09-50-580 от 23.07.2015 г. на главния архитект на СО е разрешено да се изработи проект за ПУП – ИПУР и ПРЗ в териториалния обхват на поземлени имоти с идентификатори 44063.6229.1990 и 44063.6229.2278 по КККР на с. Лозен, район „Панчарево“.

С писмо изх. № ГР-94-Б-2-[5]/27.07.2015 г. на началник-отдел „ПУП“ заповедта е изпратена до кмета на район „Панчарево“ за сведение и изпълнение и на заявителя.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-2067/ 13.05.2016 г. е внесен за одобряване проект за ПУП – ИПУР и ПРЗ с обяснителна записка, документи за собственост, извадка от действащ ПУП.

Представени са дендрологично заснемане и експертна оценка на съществуващата висока дървесна растителност, заверени от Дирекция „Зелена система“ – СО, с вх. № СЕК16-ГР94-154/22.04.2016 г. в съответствие с чл. 19, ал. 4 от ЗУЗСО, становище изх. № 94-00-6159/13.01.2016 г. на директора на РИОСВ – София, за преценка на необходимост от извършване на екологична оценка, удостоверение изх. № УЗ-1000/7.09.2015 г. на Басейнова дирекция „Дунавски район“ за вписване в регистъра на водовземните съоръжения за подземни води за задоволяване на собствени потребности на гражданите, изходни данни от „Софийска вода“ – АД, с вх. № ТУ-1060/17.03.2016 г., съгласуван проект с „ЧЕЗ – Разпределение България“ – АД, от 28.03.2016 г., „Софийска вода“ – АД, и „Виваком БТК“ – ЕАД, от 25.03.2016 г.

На основание чл. 128, ал. 3 от ЗУТ проектът е изпратен за съобщаване в район „Панчарево“ с писмо изх. № САГ16-ГР00-2067-[1]/16.06.2016 г.

С писмо изх. № РПН16-ВК08-1123/19/8.12.2016 г. кметът на район „Панчарево“ удостоверява, че проектът е съобщен на заинтересованите страни и в законоустановения срок по чл. 128, ал. 5 от ЗУТ няма постъпили възражения. От кмета на район „Панчарево“ е изразено положително становище по проекта.

Проектът е разгледан и приет от Общинския експертен съвет по устройство на територията и с протокол № ЕС-Г-4/17.01.2017 г., т. 12, е решено планът да се преработи, като уличната регулация се проведе по границите на поземлените имоти в кадастралната карта и графиката в застроителния план се покаже с един и същ вид линия на застрояването.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-2067(4)/ 19.04.2017 г. е внесен коригиран проект в съответствие с решението на ОЕСУТ по протокол № ЕС-Г-4/17.01.2017 г., т. 12.

Проектът е разгледан на заседание на ОЕСУТ по протокол № ЕС-Г-39/16.05.2017 г., т. 5, и с решение е прието ширината на новопредвидената улица по регулация да бъде еднаква по цялата си дължина, като след изпълнение на служебното предложение се предлага на главния архитект на СО да издаде заповед за одобряването му.

Със заявление № САГ16-ГР00-2067(6)/ 12.07.2017 г. е внесен коригиран проект съгласно служебните предложения.

С новопредвидената улица се предвижда отчуждаване на част от поземлен имот с идентификатор 44063.6229.2194, което налага одобряване на проекта от СОС на основание чл. 21, ал. 7 от ЗОС.

Проектът е разгледан и приет на заседание на ОЕСУТ по протокол № ЕС-Г-72/19.09.2017 г., т. 7, и с решение е прието да коригира решението си по протокол № ЕС-Г-39/16.05.2017 г., т. 5, със служебни предложения при графичното изобразяване на уличната регулация да се спазят изискванията на Наредба № 8 и да се изпълни изискването на чл. 65, ал. 2 и 5 от Наредбата за поддържане на кадастралната карта и кадастралните регистри. Проектът е приет от ОЕСУТ, като е предложено след изпълнение на служебните предложения проектът да се изпрати за одобряване в СОС на основание чл. 21, ал. 7 от ЗОС.

Със заявление вх.№ САГ16-ГР00-2067/ 13.10.2017 г. е внесен коригиран проект в съответствие със служебното предписание на ОЕСУТ и е представено удостоверение изх. № 25-84629 от 9.10.2017 г. от СГКК – София, с което проектът е съгласуван.

При горната фактическа обстановка се установи от правна страна следното:

Искането за одобряване на проекта за ПУП – ИПУР и ПРЗ е направено от заинтересованите лица по смисъла на чл. 131, ал. 1 и ал. 2, т. 1 от ЗУТ като собственици на поземлени имоти с идентификатори 44063.6229.1990 и 44063.6229.2278 по КККР на с. Лозен съгласно приложените документи за собственост.

Действащият ПУП на кв. 143а, м. С. Лозен, предмет на изменението, е одобрен със заповеди № РД-09-129 от 21.05.1990 г., № РД-09-50-107 от 6.03.1998 г., № РД-50-09-438 от 7.04.2008 г. и № РД-09-50-475 от 19.05.2011 г.

Кадастралната карта на с. Лозен е одобрена със Заповед № РД-18-46 от 18.08.2011 г. на изпълнителния директор на АГКК.

С представения проект се предвижда изменение при уличната регулация от о.т. 622в за продължаване на трасето й (по съществуващата ул. Вилна) до о.т. 622д, изменение на границите на кв. 143а по искане на собствениците на поземлени имоти с идентификатори 44063.6229.1990 и 44063.6229.2278 по КККР на с. Лозен, като външните граници на новосъздадения УПИ VI се поставят в съответствие с имотните такива на поземлени имоти с идентификатори 44063.6229.1990 и 44063.6229.2278 по КККР на с. Лозен и новият УПИ се отрежда за имотите по кадастралната карта и за жилищно строителство.

Основание за одобряване на ПР е нормата на чл. 17, ал. 2, т. 3 от ЗУТ. Предварителен договор по чл. 17, ал. 3 от ЗУТ не се изисква, тъй като имотите са собственост на едни и същи лица.

Лицето на новия УПИ VI-1990, 2278 – „За жс“, кв. 143а, се осигурява по новопроектираната улица от о.т. 622в до о.т. 622д, с което е спазено изискването на чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4 от ЗУТ и чл. 81, ал. 1 и 3 от ЗУТ.

Предвид горното за одобряване на проект за ИПУР е налице основание по чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с ал. 2 и ал. 2, т. 2 и 6 от ЗУТ.

Предвижда се 3-етажно ниско като характер и свободностоящо като начин жилищно застрояване при спазване изискванията на чл. 31, ал. 1, 4 и 5 и чл. 32 от ЗУТ.

Спазени са административнопроизводствените правила при издаване на акта – сезиране на административния орган от заинтересовано лице по чл. 131, ал. 2, т. 1 от ЗУТ със заявление по образец, разрешено е изработването на проект за ИПУР и ПРЗ от компетентния за това орган, внесеният проект е съобщен на всички заинтересовани лица, разгледан е и е приет от ОЕСУТ.

Спазени са материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането му.

По действащия ОУП на СО имотите – предмет на устройствената процедура, попадат в устройствена зона: „Жилищна зона с преобладаващо малкоетажно застрояване в природна среда“ (Жм1), съгласно приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО.

Предвид горното проектът не противоречи на ОУП на СО, с което е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1 от ЗУТ.

Планът за регулация е изработен върху действаща кадастрална карта, с което е спазено изискването на чл. 115, ал. 1 и 2 от ЗУТ.

Спазено е изискването на чл. 19, ал. 4 от ЗУЗСО, като са представени дендрологично заснемане и експертна оценка на съществуващата висока дървесна растителност, заверени от Дирекция „Зелена система“ – СО, с вх. № СЕК16-ГР94-154/22.04.2016 г., със забележка „да не се засяга иглолистната растителност, а дървета с № 13 и № 14 да се преместят“.

Видно от становище изх. № 94-00-6159/ 13.01.2016 г. на РИОСВ – София, не е необходимо провеждане на процедура по реда на глава втора от Наредбата за ОС.

Спазено е изискването на чл. 65, ал. 2 и 5 от Наредба № РД-02-20-5 от 2016 г. за съдържанието, създаването и поддържането на КККР, като е представено удостоверение изх. № 25-84629 от 9.10.2017 г. от СГКК – София.

Проектът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове.

Проектното решение е целесъобразно и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 5 от ЗУТ.

Компетентен да одобри ПУП е Столичният общински съвет, тъй като с плана се предвижда отчуждаване на част от недвижим имот – собственост на физическо лице, за изграждане на улица – публична общинска собственост – основание по чл. 21, ал. 7 във връзка с ал. 1 от ЗОС.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 21, ал. 1 и 7 от ЗОС, чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с ал. 2, чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4, чл. 17, ал. 2, т. 3, чл. 108, ал. 5 от ЗУТ, т. 4 от приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО и протоколи на ОЕСУТ № ЕС-Г-4/17.01.2017 г., т. 12, № ЕС-Г-39/ 16.05.2017 г., т. 5, и № ЕС-Г-72/19.09.2017 г., т. 7, Столичният общински съвет реши:

Одобрява:

1. Проект за план за регулация на нов УПИ VI-1990, 2278 – „За жс“, кв. 143а, м. С. Лозен, район „Панчарево“, по кафявите и зелените линии, цифри, текст и щрихи съгласно приложения проект.

2. Проект за изменение на план за улична регулация от о.т. 622в до о.т. 622д, м. С. Лозен, район „Панчарево“, по кафявите, зелените, оранжевите и виолетовите линии, цифри, букви, зачертавания и щрихи съгласно приложения проект.

3. Проект за план за застрояване на нов УПИ VI-1990, 2278 – „За жс“, кв. 143а, м. С. Лозен, район „Панчарево“, с предвиждане на ново застрояване съгласно приложения проект и без допускане на намалени разстояния към вътрешните регулационни линии и между сгради, включително през улица.

Въз основа на одобрения план за застрояване не може да се издава виза за проектиране, да се одобрява или съгласува инвестиционен проект и да се издава разрешение за строеж с допускане на намалени разстояния към съседни имоти и/или сгради, включително през улица.

Решението и одобреният проект на подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 от ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 от ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от съобщаването.

Жалбите се подават в район „Панчарево“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

Председател: Е. Герджиков

3698

 

ОБЩИНА ДЕВНЯ

РЕШЕНИЕ № 387 от 27 февруари 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Дев ня, реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за път, преминаващ през ПИ с идентификатори 20482.43.25, 20482.164.23 и 20482.43.17 (общинска собственост), ПИ с идентификатор 20482.43.1 (частна собственост) по кадастралната карта на землището на гр. Девня, продължаващ под автомагистрала „Хемус“ (ПИ с идентификатор 20482.164.24 по кадастралната карта на землището на гр. Девня) и под републикански път I-2 (ПИ с идентификатор 20482.501.1 по кадастралната карта на землището на гр. Девня) и излизащ в кв. 188 по действащия ПУП на кв. Девня, гр. Девня.

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Общинския съвет – гр. Девня, пред Административния съд – Варна.

Председател: Вл. Ненков

3498

 

ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

РЕШЕНИЕ № 689 от 22 февруари 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 4, ал. 4 във връзка с чл. 1, ал. 2, т. 6 от ЗПСК, чл. 5, чл. 6, ал. 1, чл. 8, ал. 1, 2 и 3 и чл. 9 от Наредбата за търговете и конкурсите (приета с ПМС № 213 от 25.09.2003 г.) и свое Решение № 522 от 27.07.2017 г. за откриване на процедура за приватизация Общинският съвет – гр. Казанлък, реши:

І. Утвърждава анализ на правното състояние и информационен меморандум на поземлен имот с идентификатор 83106.501.980 с обща площ 1243 кв. м по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-94 от 29.12.2009 г. на ИД на АГКК, адрес: ул. Ген. Мирски, с. Шейново, община Казанлък; трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 м), номер по предходен план: квартал: 70, парцел: IV, съседи: 83106.501.1229, 83106.501.981, 83106.501.1228, 83106.501.979.

ІІ. Утвърждава пазарна оценка от декември 2017 г. на поземлен имот с идентификатор 83106.501.980 с обща площ 1243 кв. м по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-94 от 29.12.2009 г. на ИД на АГКК, адрес: ул. Ген. Мирски, с. Шейново, община Казанлък, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 м), номер по предходен план: квартал: 70, парцел: IV, съседи: 83106.501.1229, 83106.501.981, 83106.501.1228, 83106.501.979, определена в размер на 12 840 лв.

ІІІ. Да се проведе публичен търг с явно наддаване за продажба на поземлен имот с идентификатор 83106.501.980 с обща площ 1243 кв. м по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-94 от 29.12.2009 г. на ИД на АГКК, адрес: ул. Ген. Мирски, с. Шейново, община Казанлък, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 м), номер по предходен план: квартал: 70, парцел: IV, съседи: 83106.501.1229, 83106.501.981, 83106.501.1228, 83106.501.979, при следните условия:

1. Начална тръжна цена – 12 840 лв. без ДДС. Достигнатата цена, както и дължимият ДДС се заплащат от спечелилия участник в левове до деня на подписване на договора за продажба по сметка, посочена в проектодоговора към тръжната документация.

2. Стъпка за наддаване – 10 % от началната тръжна цена.

3. Депозитът за участие е парична вноска в размер 50 % от началната тръжна цена, която се внася по сметка BG 18 SOMB 9130 33 2172 7300 в „Общинска банка“ – АД, Казанлък, BIC SOMBBGSF, до изтичане на срока за подаване на предложения за участие. Валидни са вноски от името и за сметка на кандидата за участие в търга.

4. Получаване на тръжна документация – стая 21 на Община Казанлък срещу квитанция за платена цена за тръжна документация в размер 180 лв. (без дължимия ДДС) в брой в касата в ЦИУ при Община Казанлък или по банков път, преведена по следната сметка: BG 07 SOMB 9130 84 2172 7344, код вид на плащане: 44 70 00, в „Общинска банка“ – АД, Казанлък, BIC SOMBBGSF, до изтичане срока за подаване на предложения за участие. Валидни са такси от името и за сметка на кандидата за участие в търга.

5. При получаване на тръжната документация кандидатите представят:

а) извлечение от търговския регистър (регистър БУЛСТАТ) при Агенцията по вписванията при Министерството на правосъдието за актуално състояние на юридическите лица (не се прилага за кандидати – физически лица, които нямат качества на търговец);

б) нотариално заверен документ за представителната власт на лицето, което закупува тръжната документация (ако представителната власт не може да се установи от удостоверението за вписване в търговския регистър или кандидатът се представлява от пълномощник);

в) документ за самоличност на лицето, което закупува тръжната документация.

6. При получаване на тръжната документация кандидатите попълват декларация по чл. 11, ал. 1 от Наредбата за задължителната информация, предоставяна на лицата, заявили интерес за участие в приватизацията по ЗПСК, и за документите и сведенията, представляващи служебна тайна.

7. Предложения за участие се приемат до 12,30 ч. в последния работен ден, предхождащ датата на търга, в деловодството на Община Казанлък.

8. Оглед на обекта – от 10 до 17 ч. през всички работни дни в срока за подаване на предложения за участие.

9. Търгът да се проведе на двадесет и първия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ от 9,30 ч. в стая 22 на Община Казанлък.

10. В случай на липса на кандидати на двадесет и първия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ търгът да се проведе на тридесет и петия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ при същите условия.

Председател: Н. Златанов

3684

 

РЕШЕНИЕ № 690 от 22 февруари 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 4, ал. 4 във връзка с чл. 1, ал. 2, т. 6 от ЗПСК, чл. 5, чл. 6, ал. 1, чл. 8, ал. 1, 2 и 3 и чл. 9 от Наредбата за търговете и конкурсите (приета с ПМС № 213 от 25.09.2003 г.) и свое Решение № 525 от 27.07.2017 г. за откриване на процедура за приватизация Общинският съвет – гр. Казанлък, реши:

І. Утвърждава анализ на правното състояние и информационен меморандум на поземлен имот № 000340 с обща площ 497 кв. м по КВС на с. Овощник ведно с построените в него сгради: сграда за изваряване на ракия със застроена площ 67 кв. м, масивна конструкция и пристройки, масивна конструкция – навеси, със застроени площи 15 кв. м и 28 кв. м, адрес: м. Кабаклъка, с. Овощник, община Казанлък, трайно предназначение на територията: земеделска, начин на трайно ползване: стопански двор, при граници: № 000339, № 000492, № 000175.

ІІ. Утвърждава пазарна оценка от декември 2017 г. на поземлен имот № 000340 с обща площ 497 кв. м по КВС на с. Овощник ведно с построените в него сгради: сграда за изваряване на ракия със застроена площ 67 кв. м, масивна конструкция и пристройки, масивна конструкция – навеси, със застроени площи 15 кв. м и 28 кв. м, адрес: м. Кабаклъка, с. Овощник, община Казанлък, трайно предназначение на територията: земеделска, начин на трайно ползване: стопански двор, при граници: № 000339, № 000492, № 000175, определена в размер 19 680 лв.

ІІІ. Да се проведе публичен търг с явно наддаване за продажбата на поземлен имот № 000340 с обща площ 497 кв. м по КВС на с. Овощник ведно с построените в него сгради: сграда за изваряване на ракия със застроена площ 67 кв. м, масивна конструкция и пристройки, масивна конструкция – навеси, със застроени площи 15 кв. м и 28 кв. м, адрес: м. Кабаклъка, с. Овощник, община Казанлък, трайно предназначение на територията: земеделска, начин на трайно ползване: стопански двор, при граници: № 000339, № 000492, № 000175, при следните условия:

1. Начална тръжна цена – 19 680 лв. без ДДС. Достигнатата цена, както и дължимият ДДС се заплащат от спечелилия участник в левове до деня на подписване на договора за продажба по сметка, посочена в проектодоговора към тръжната документация.

2. Стъпка за наддаване – 10 % от началната тръжна цена.

3. Депозитът за участие – парична вноска в размер 50 % от началната тръжна цена, която се внася по сметка BG 18 SOMB 9130 33 2172 7300 в „Общинска банка“ – АД, Казанлък, BIC SOMBBGSF, до изтичане на срока за подаване на предложения за участие. Валидни са вноски от името и за сметка на кандидата за участие в търга.

4. Получаване на тръжна документация – стая 21 на Община Казанлък срещу квитанция за платена цена за тръжна документация в размер 180 лв. (без дължимия ДДС) в брой в касата в ЦИУ при Община Казанлък или по банков път, преведена по следната сметка: BG 07 SOMB 9130 84 2172 7344, код вид на плащане: 44 70 00, в „Общинска банка“ – АД, Казанлък, BIC SOMBBGSF, до изтичане на срока за подаване на предложения за участие. Валидни са такси от името и за сметка на кандидата за участие в търга.

5. При получаване на тръжната документация кандидатите представят:

а) извлечение от търговския регистър (регистър БУЛСТАТ) при Агенцията по вписванията при Министерството на правосъдието за актуално състояние на юридическите лица (не се прилага за кандидати – физически лица, които нямат качества на търговец);

б) нотариално заверен документ за представителната власт на лицето, което закупува тръжната документация (ако представителната власт не може да се установи от удостоверението за вписване в търговския регистър или кандидатът се представлява от пълномощник);

в) документ за самоличност на лицето, което закупува тръжната документация.

6. При получаване на тръжната документация кандидатите попълват декларация по чл. 11, ал. 1 от Наредбата за задължителната информация, предоставяна на лицата, заявили интерес за участие в приватизацията по ЗПСК, и за документите и сведенията, представляващи служебна тайна.

7. Предложения за участие се приемат до 12,30 ч. в последния работен ден, предхождащ датата на търга, в деловодството на Община Казанлък.

8. Оглед на обекта – от 10 до 17 ч. през всички работни дни в срока за подаване на предложения за участие.

9. Търгът да се проведе на двадесет и първия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ от 10,30 ч. в стая 22 на Община Казанлък.

10. В случай на липса на кандидати на двадесет и първия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ търгът да се проведе на тридесет и петия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ при същите условия.

Председател: Н. Златанов

3685

 

РЕШЕНИЕ № 693 от 22 февруари 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4, чл. 26, ал. 1 и 2, чл. 31, ал. 1 и чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК във връзка с чл. 5, ал. 2 от Наредбата за възлагане извършването на дейности, свързани с подготовката за приватизация или следприватизационния контрол, включително процесуално представителство (НВИДСППСПКВПП) Общинският съвет – гр. Казанлък, реши:

Открива процедура за приватизация и определя метод за извършване на приватизация – публичен търг с явно наддаване, на общински нежилищен имот, както следва:

Поземлен имот с идентификатор 35167.501.9253 с площ 1846 кв. м по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-88 от 26.11.2015 г., ведно с построените в него сгради: сграда с идентификатор 35167.501.9253.1, с площ 353 кв. м по КККР на гр. Казанлък, одобрени със Заповед № РД-18-88 от 26.11.2015 г. на ИД на АГКК, брой етажи: 1, предназначение: складова база, склад, конструкция – метална; сграда с идентификатор 35167.501.9253.2, с площ 53 кв. м по КККР на гр. Казанлък, одобрени със Заповед № РД-18-88 от 26.11.2015 г. на ИД на АГКК, брой етажи: 1, предназначение: складова база, склад, конструкция – масивна, адрес: гр. Казанлък, кв. 488, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: за друг вид производствен, складов обект, номер по пред ходен план: 9253, квартал: 488, парцел: XVIII; съседи: 35167.501.568, 35167.501.7229, 35167.501.621, 35167.501.9252.

Председател: Н. Златанов

3686

 

ОБЩИНА ЛОВЕЧ

РЕШЕНИЕ № 683 от 6 март 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ, решение № 5 от протокол № 02 от 23.01.2018 г. на ОЕСУТ Общинският съвет – гр. Ловеч, реши:

1. Одобрява представения подробен устройствен план – план-схема на елементи на техническата инфраструктура в границите на урбанизираната територия за обект „Изграждане на подземна кабелна мрежа за пренос на данни, телевизионен сигнал и интернет“ от о.т. 145 (бул. България) през о.т. 110 (ул. Търговска) до о.т. 118 (ул. Св. св. Кирил и Методий), Ловеч.

2. Възлага на кмета на община Ловеч изпълнението на всички действия за правилното и законосъобразно изпълнение на процедурите по прилагане на влезлия в сила подробен устройствен план.

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд – Ловеч, по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването му чрез Общинския съвет – гр. Ловеч.

Председател: П. Цолов

3492

 

ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ

РЕШЕНИЕ№ 486 от 22 февруари 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Павликени, одобрява проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план за изместване на съществуващ водопровод АЦ 80, преминаващ през ПИ № 124044, 124041 и 124043, и изместването му през ПИ № 000092 и № 000094 по КВС на с. Батак съгласно представения проект.

Председател: В. Антова

3622

 

ОБЩИНА ПЛОВДИВ

РЕШЕНИЕ № 57 от 27 февруари 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от ЗМСМА, чл. 64, ал. 4 от ЗЕ, чл. 64, ал. 2, чл. 108, ал. 2, чл. 112, ал. 2, т. 10, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ, изложените в предложение с вх. № 18ХІ-72 от 22.02.2018 г. фактически основания Общинският съвет – гр. Пловдив, реши:

Одобрява ПУП – план-схема за допълнение на схемата за газификация към одобрен ПУП – ПУР на Смесена многофункционална зона юг с устройствени схеми, район „Южен“, с обект: „Директен газопровод с Рраб=0,6МРа на „Симид агро“ – ЕООД, от АГРС „ОЦ – Юг Пловдив“ до площадка на „Симид агро“ – ЕООД, в ПИ 56784.536.1702 по КК – Пловдив, с административен адрес бул. Кукленско шосе № 1, Пловдив“.

Проектът е изложен за запознаване в Община Пловдив, пл. Централен № 1, ет. 8, стая 7а.

На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Пловдив, до Административния съд – Пловдив.

Председател: С. Петкова

3416

 

ОБЩИНА ПОМОРИЕ

РЕШЕНИЕ № 759 от 27 февруари 2018 г.

На основание чл. 9, ал. 2, чл. 12, ал. 2, чл. 110, ал. 1, т. 5, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА във връзка с инвестиционни намерения на възложителя и необходимост от осигуряване на трасе за изграждане на техническа инфраструктура Общинският съвет – гр. Поморие, реши:

Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за определяне на трасе за обект: „Изграждане на кабел 0,4 kV за захранване на помпа за поливане в ПИ 57491.16.593 по КККР на гр. Поморие, м. Кротиря, и сервитут, преминаващи през: ПИ 57491.16.560 (селскостопански път, общинска публична собственост), ПИ 57491.16.591 (урбанизирана територия на X.X.X.), ПИ 57491.16.592 (урбанизирана територия на X.X.X.) и ПИ 57491.16.593 (урбанизирана територия на X.X.X.), с проектна дължина на трасето в земеделска територия около 94 м.

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Поморие пред Административния съд – Бургас.

Председател: А. Адамов

3600

 

РЕШЕНИЕ № 760 от 27 февруари 2018 г.

На основание чл. 9, ал. 2, чл. 12, ал. 2, чл. 110, ал. 1, т. 5, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА поради възникнали инвестиционни намерения на възложителя и необходимост от осигуряване на трасе за изграждане на техническа инфраструктура Общинският съвет – гр. Поморие, одобрява подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за определяне на трасе за обект: „Външно ел. захранване на вилни сгради – етап „къща 3“ в ПИ 57491.19.428 по КККР на гр. Поморие, м. Лахана“, и сервитут, преминаващи през ПИ 57491.19.568 (полски път, общинска публична собственост), с дължина на трасето около 54 м, които са изцяло в земеделска територия.

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Поморие пред Административния съд – Бургас.

Председател: А. Адамов

3502

 

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

РЕШЕНИЕ № 182 от 3 октомври 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 127, ал. 3 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 5 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Севлиево, одобрява служебното изменение на общия устройствен план на община Севлиево съобразно предвижданията на влезлите в сила подробни устройствени планове с административни актове – 26 бр., както следва:

1. ПУП – ПЗ и ПП за ПИ 65927.40.69 от м. Юрта по плана на гр. Севлиево – одобрен със Заповед № 1127 от 21.10.2016 г. на кмета на община Севлиево.

2. ПУП – ПРЗ за ПИ 11085 и ПИ 11084 от м. Багдалата в землището на с. Горна Росица – одобрен със Заповед № 0723 от 12.07.2016 г. на кмета на община Севлиево.

3. ПУП – ПЗ и схеми за трасета за ПИ 65927.59.15 от землището на гр. Севлиево – одобрен със Заповед № 0619 от 17.06.2016 г. на кмета на община Севлиево.

4. ПУП – ПЗ за имоти № 65927.24.70, 65927.24.82 и 65927.24.81 по КК и КР на гр. Севлиево – одобрен със Заповед № 0387 от 19.04.2016 г. на кмета на община Севлиево.

5. ПУП – ПЗ за ПИ 247011 и ПИ 247012 от м. Армането в землището на с. Кръвеник – одобрен със Заповед № 0456 от 19.05.2017 г. на кмета на община Севлиево.

6. ПУП – ПП за ПИ 65927.64.10, 65927.64.35, 65927.63.10, 65927.61.250, 65927.61.241, 65927.61.249, 65927.65.29, 65927.65.71, 65927.59.140, 65927.59.100, 65927.59.137 и 65927.59.67 по КК и КР на гр. Севлиево – одобрен с Решение № 060 от 30.03.3017 г. (протокол № 3) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

7. ПУП – ПП за ПИ 192018 от м. Череша в землището на с. Градище – одобрен с Решение № 112 от 30.05.2017 г. (протокол № 5) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

8. ПУП – ПРЗ за ПИ 246017 и ПИ 246019 от землището на с. Кръвеник – одобрен със Заповед № 0643 от 7.07.2017 г. на кмета на община Севлиево.

9. ПУП – ПЗ за ПИ 65927.80.04 от м. Каша в землището на гр. Севлиево – одобрен със Заповед № 0644 от 7.07.2017 г. на кмета на община Севлиево.

10. ПУП – ПРЗ по чл. 150 от ЗУТ за ПИ 011025 от м. Цирака в землището на с. Дебелцово – одобрен със Заповед № 0628 от 4.07.2017 г. на кмета на община Севлиево.

11. ПУП – ПРЗ по чл. 150 от ЗУТ за ПИ 300005 от м. Общинска мера в землището на с. Идилево – одобрен със Заповед № 0629 от 4.07.2017 г. на кмета на община Севлиево.

12. ПУП – ПЗ за ПИ 019237 и ПИ 019238 от м. Дьордюка в землището на с. Ряховците – одобрен със Заповед № 0762 от 9.08.2017 г. на кмета на община Севлиево.

13. ПУП – ПП за ПИ 133005 и ПИ 133011 от землището на с. Дамяново – одобрен със Заповед № 0776 от 15.08.2017 г. на кмета на община Севлиево.

14. ПУП – ПЗ и ПП за ПИ 301060 от м. Дъскарското от землището на с. Кръвеник – одобрен със Заповед № 0783 от 16.08.2017 г. на кмета на община Севлиево.

15. ПУП – ПП за ПИ 133005, ПИ 000210 и ПИ 133011 от землището на с. Дамяново – Заповед № 0788 от 17.08.2017 г. на кмета на община Севлиево.

16. ПУП – ПП за ПИ 65927.24.75 от кв. 16 по плана на гр. Севлиево – одобрен с Решение № 130 от 22.02.2016 г. (протокол № 5) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

17. ПУП – ПП за ПИ 65927.24.70 и ПИ 65927.24.75 по КК и КР на землището на гр. Севлиево – одобрен с Решение № 150 от 29.03.2016 г. (протокол № 6) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

18. ПУП – ПП през ПИ 65927.31.1, ПИ 65927.31.7 и ПИ 65927.31.3 и достига до ПИ 65927.31.17, като част от ПИ 65927.31.6 от махала Балабанца по КК и КР на гр. Севлиево – одобрен с Решение № 199 от 25.05.2016 г. (протокол № 8) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

19. ПУП – ПП за ПИ 65927.24.75 по КК и КР на землището на гр. Севлиево от махала Балабанца – одобрен с Решение № 304 от 15.11.2016 г. (протокол № 13) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

20. ПУП – ПП за ПИ 65927.72.66 от м. Орозчаир по КК и КР на землището на гр. Севлиево – одобрен с Решение № 305 от 15.11.2016 г. (протокол № 13) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

21. ПУП – ПП през ПИ 16376.14.46 и ПИ 16376.0.184 до ПИ 16376.000.044 от м. Меката ливада по КВС на с. Горна Росица – одобрен с Решение № 306 от 15.11.2016 г. (протокол № 13) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

22. ПУП – ПП за ПИ 179065 от м. Старите къщи по КВС на землището на с. Стоките – одобрен с Решение № 307 от 15.11.2016 г. (протокол № 13) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

23. ПУП – ПП за ПИ 199010 от м. Гьолът в землището на с. Столът – одобрен с Решение № 310 от 15.11.2016 г. (протокол № 13) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

24. ПУП – ПП за част от ПИ 65927.59.115 с проектен идентификатор ПИ 65927.59.149 от м. Салимов геран по КК и КР на землището на гр. Севлиево – одобрен с Решение № 329 от 13.12.2016 г. (протокол № 14) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

25. ПУП – ПП за ПИ 65927.81.10 от м. Каша и м. Турски гробища по КК и КР на землището на гр. Севлиево – одобрен с Решение № 330 от 13.12.2016 г. (протокол № 14) на Общинския съвет – гр. Севлиево.

26. ПУП – ПП до ПИ 65927.86.7, ПИ 65927.516.514 и ПИ 65927.121.10 от м. Скъсаното и м. Чакала по КК и КР на землището на гр. Севлиево – одобрен с Решение № 331 от 13.12.2016 г. на Общинския съвет – гр. Севлиево.

Председател: Здр. Лалева

3688

 

РЕШЕНИЕ № 201 от 31 октомври 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 127, ал. 3 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 5 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Севлиево, одобрява служебното изменение на общия устройствен план на община Севлиево съобразно предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен план за ПИ 124002, м. Горен гладник, по КВС на с. Добромирка, ЕКАТТЕ 21628, община Севлиево, одобрен със Заповед № 0239 от 14.03.2017 г. на кмета на община Севлиево.

Председател: Здр. Лалева

3689

 

РЕШЕНИЕ № 220 от 13 декември 2017 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 127, ал. 3 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 5 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Севлиево, одобрява служебното изменение на общия устройствен план на община Севлиево съобразно предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен план за ПИ 063031 в м. Азмакът от землището на с. Стоките, ЕКАТТЕ 69417, община Севлиево, одобрен със Заповед № 1092 от 24.10.2012 г. на кмета на община Севлиево.

Председател: Здр. Лалева

3690

 

РЕШЕНИЕ № 043 от 27 февруари 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 127, ал. 6 и 3, чл. 134, ал. 3 от ЗУТ и решение по т. 1 (протокол № 2) от 15.01.2018 г. на Общинския експертен съвет по устройство на територията Общинският съвет – гр. Севлиево, реши:

Одобрява изменение на общ устройствен план на община Севлиево – промяна предназначението на имот с идентификатор 83497.32.4 по действащата КК и КР на землището на с. Шумата, ЕКАТТЕ 83497, община Севлиево (съставен от стари ПИ 032006 и ПИ 032005 по КВС), от територия за необработваеми земеделски земи с начин на трайно ползване – пасище, мера, в урбанизирана територия за ниско жилищно застрояване при условията на Жилищна устройствена зона (Жм).

Решението на общинския съвет да се изпрати в 7-дневен срок от приемането му на областния управител на област Габрово за произнасяне в 14-дневен срок от получаването по законо съобразност на решението.

Председател: Здр. Лалева

3691

 

ОБЩИНА СЛИВНИЦА

РЕШЕНИЕ № 363 от 27 февруари 2018 г.

На основание чл. 129, ал. 1 и 2 и чл. 150 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Сливница, реши:

1. Одобрява транспортно-комуникационен достъп до ПИ с идентификатор 67372.117.380, осигуряващ се от съществуващия местен път с идентификатор 67372.23.91, който се свързва с общински път SFO 3214, осигуряващ от своя страна връзка на обекта с гр. Сливница. За осигуряване на достъпа до другите поземлени имоти след него – ПИ с идентификатор 67372.117.381, е учредено право на преминаване през поземлени имоти със следните идентификатори: 67372.117.380, 67372.117.378, 67372.117.381, 67372.117.382, 67372.117.383.

2. Одобрява парцеларни планове за трасе на линейни обекти и елементи на техническата инфраструктура извън урбанизираната територия до имота:

а) парцеларен план – външни В и К връзки;

б) парцеларен план – външни ел. връзки

Към одобрения със Заповед № 66-01-5 от 14.02.2018 г. проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване на имот извън урбанизирана територия с идентификатор № 67372.117.380 по КККР на гр. Сливница, ЕКАТТЕ 67372, община Сливница (стар № 000309 по КВС), за обект с конкретно предназначение „Цех за сухи строителни смеси“ – като част от комплексен проект за инвестиционна инициатива по чл. 150 от ЗУТ.

Частите на комплексния проект за инвестиционна инициатива се одобряват едновременно с издаването на разрешението за строеж и се съобщават по реда на чл. 150, ал. 8 и чл. 149, ал. 1 от ЗУТ на заинтересованите лица по чл. 131 от ЗУТ.

Председател: М. Павлов

3427

 

ОБЩИНА ТРОЯН

РЕШЕНИЕ № 669 от 29 март 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 2, т. 2 от ЗУТ и Решение № 9 от протокол № 1 от 10.01.2018 г. на Общинския експертен съвет по устройство на територията Общинският съвет – гр. Троян, реши:

Одобрява проект на план за регулация за частично изменение на уличнорегулационния план (ПР за ЧИУРП) на ул. Стоян Българенчето в обхвата на ОТ 305-308-309-314-315-316-318-319-320-321-322-324-325-328-342-341-344, с. Бели Осъм, община Троян.

Графичната част на проекта е неделима част от настоящото решение.

На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението може да бъде обжалвано чрез органа, издал акта, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Ловеч.

Председател: П. Пенков

3976

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ХАСКОВО

ЗАПОВЕД № ДС-07-1 от 26 март 2018 г.

На основание чл. 129, ал. 3, т. 1 и ал. 4 от ЗУТ във връзка със Заповед № ДС-07-1 от 22.02.2016 г. на областния управител на област Хасково за разрешаване изработването на комплексен проект за инвестиционна инициатива – ПУП – парцеларен план, и работен проект за строеж: „Електронна съобщителна мрежа на „Скай линк“ – ООД, на територията на община Хасково и община Димитровград, оптични кабелни трасета по етапи в участъците: с. Клокотница – с. Узунджово в община Хасково; с. Добрич – с. Крепост – с. Каснаково – с. Горски извор – с. Ябълково в община Димитровград“, и чл. 150, ал. 6 от ЗУТ одобрявам комплексен проект за инвестиционна инициатива – ПУП – парцеларен план, и работен проект на строеж: „Електронна съобщителна мрежа на „Скай линк“ – ООД, на територията на община Хасково и община Димитровград, оптични кабелни трасета по етапи в участъците: с. Клокотница – с. Узунджово в община Хасково; с. Добрич – с. Крепост – с. Каснаково – с. Горски извор – с. Ябълково в община Димитровград“, при спазване на условията на съгласувателните писма на следните етапи:

етап 1: с. Горски извор – с. Ябълково, община Димитровград;

етап 2: с. Горски извор – с. Каснаково – с. Доб рич, община Димитровград;

етап 3: с. Каснаково, община Димитровград – с. Клокотница, община Хасково;

етап 4: с. Крепост, община Димитровград – с. Узунджово, община Хасково.

Трасетата на оптичния кабел минават в публична държавна или публична общинска собственост. Пресичат линейни обекти – публична собственост – държавна или общинска, както и тръбопроводи, стопанисвани от „Напоителни системи“ – ЕАД, клон Хасково, в четирите етапа и дюкер в етап 4.

Строежът се категоризира като ІV категория съгласно чл. 8, ал. 5 от Наредба № 1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „ж“ от ЗУТ и удостоверение № 00294/9.02.2016 г. на Комисията за регулиране на съобщенията.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ по реда на чл. 215 от ЗУТ.

Областен управител: Ст. Дечев

3599

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ШУМЕН

ЗАПОВЕД № РД-15-24 от 16 март 2018 г.

На основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията, § 4, ал. 6 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ) и във връзка с чл. 28б, ал. 8 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ППЗСПЗЗ) и протокол № 7 от 16.03.2018 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ одобрявам план на новообразуваните имоти за местност Драганчовец – кадастрален район № 207, ПИ 337 в землището на гр. Смядово, община Смядово, с площ 32,16 хектара.

Жалби срещу одобрените планове на новообразуваните имоти могат да се подават от заинтересуваните лица чрез областния управител на област Шумен пред Административния съд – Шумен, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“.

Областен управител: Ст. Желев

3503

 

ОБЩИНА С. БРАТЯ ДАСКАЛОВИ, ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА

РЕШЕНИЕ № 402 от 27 февруари 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – с. Братя Даскалови, реши:

1. Одобрява проект за подробен устройствен план ПУП – ПРЗ (план за регулация и застрояване) за ПИ 483, ПИ 484, ПИ 485, ПИ 486, ПИ 487 и ПИ 488 по плана на с. Опълченец и ПУР (план за улична регулация) на улица с о.т. 164-165 до улица с о.т. 166-167, като се постави нова о.т. 165А по плана на с. Опълченец с цел:

1.1. Обособяване на нови УПИ и нови квартали за ПИ 483, ПИ 484, ПИ 485, ПИ 486, ПИ 487 и ПИ 488 по плана на с. Опълченец – кв. 64 – УПИ ХІ-483 и УПИ ХІІ-483, кв. 80 – УПИ ІІІ-484, кв. 81 – УПИ І – жп гара, УПИ ІІ-486 и УПИ ІІІ-486, 485, 501.2 – за озеленяване и инж. инфраструктура, кв. 82 – УПИ І-485, кв. 81А – УПИ І-488 и УПИ ІІ-488 – за озеленяване и инж. инфраструктура, и кв. 82А – УПИ І-487 и УПИ ІІ-487, 488 – за озеленяване и инж. инфраструктура, така както е показано на скицата-предложение.

1.2. Удължаване на улицата с о.т. 164-165 до улица с о.т. 166-167 и поставяне на нова о.т. 165А.

1.3. Коригиране на югоизточния край на регулацията на с. Опълченец, така че да тангира с КВС на землището на с. Мирово.

1.4. Спазване сервитутите на автомагистрала „Тракия“.

1.5. Отпадане на озеленяването, новообразуваните парцели да се отредят „За „СМФ“ – смесена мултифункционална зона, съгласно одобрения ОУП.

1.6. Нанасяне на сервитутите на въздушната мрежа средно напрежение – далекопровод 20 kV, съгласно Наредба № 16 от 2004 г. за сервитутите на енергийните обекти, като за мрежа СН сервитутната ивица е 3,5 м от оста на стълбовата линия (2 м плюс разстоянието до крайните неотклонени проводници).

На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Общинския съвет – с. Братя Даскалови, пред Административния съд – Стара Загора.

Председател: П. Михайлов

3428

34. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция на НАП – София, дирекция „Събиране“, отдел „Публични вземания“, съобщава, че на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № С180022-091-0000139 от 9.03.2018 г. и постановление за допълнение на постановление с изх. № С180022-026-0008140 от 28.03.2018 г. възлага на X.X.X., постоянен адрес: Варна, ул. Македония № 129, ет. 3, ап. 9, следната група от недвижими имоти, включваща: 1. офис № 1 с идентификатор 68134.903.6.1.19, намиращ се в новопостроената с три секции (три входа) сграда в София, Столична община, район „Лозенец“, бул. Н. Й. Вапцаров № 25, секция (вход) „А“ (на кота -3 м), със застроена площ 110,69 кв. м, състоящ се от: три офисни помещения, коридор и тоалетна, при граници по нотариален акт: бул. Вап царов, офис № 2, гаражи № 1, 2 и 3, стълбищна клетка и калкан, а по скица: ниво: 1, съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж: 68134.903.6.1.23, 68134.903.6.1.24, 68134.903.6.1.25, 68134.903.6.1.20, под обекта: няма, над обекта: 68134.903.6.1.21, заедно с принадлежащите на офиса 4,40/100 идеални части от общите части на секция „А“ заедно с 24,350/2030 идеални части от урегулиран поземлен имот с идентификатор 68134.903.6, при съседи: 68134.903.3, 68134.903.2560, 68134.903.2501, 68134.903.2668, 68134.900.1053, на който е построена сградата, намиращ се в София на горепосочения адрес, целият с пространство 2030 кв. м, обозначен по скица като парцел ІІІ от квартал 1 по плана на гр. София, местността Драгалевска спирка, при граници по скица: ул. Банат, ул. X.X.X., парцел I и парцел ІІ, като съгласно нотариален акт за поправка на нотариални актове за покупко-продажба на недвижими имоти местонахождението на имотите вместо „бул. Н. Й. Вапцаров № 25“ следва да се чете „бул. Н. Й. Вапцаров № 23“, и 2. гараж № 4, идентификатор 68134.903.6.1.26, намиращ се в новопостроената с три секции (три входа) сграда в София, Столична община, район „Лозенец“, на бул. Н. Й. Вапцаров № 25, секция (вход) „А“ (на кота -3 м), със застроена площ 21,13 кв. м, при граници по нотариален акт: офис № 2, гараж № 5 и вътрешен двор, а по скица: ниво 1, съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж: 68134.903.6.1.27, 68134.903.6.1.20, под обекта: няма, над обекта: 68134.903.6.1.22, заедно с принадлежащите на гаража 0,88/100 идеални части от общите части на секция „А“; заедно с 6,670/2030 идеални части от урегулиран поземлен имот с идентификатор 68134.903.6 при съседи: 68134.903.3, 68134.903.2560, 68134.903.2501, 68134.903.2668, 68134.900.1053, на който е построена сградата, намиращ се в София на горепосочения адрес, целият с пространство 2030 кв. м, обозначен по скица като парцел ІІІ от квартал 1 по плана на гр. София, местността Драгалевска спирка, при граници по скица: ул. Банат, бул. Н. Й. Вапцаров, парцел I и парцел ІІ, като съгласно нотариален акт за поправка на нотариални актове за покупко-продажба на недвижими имоти местонахождението на имотите вместо „бул. Н. Й. Вапцаров № 25“ следва да се чете „бул. Н. Й. Вапцаров № 23“.

3704

43. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Велико Търново, на основание чл. 239, ал. 2 от ДОПК с постановление за възлагане на недвижим имот с изх. № C180004-091-0000162/21.03.2018 г. възлага на „Черно и бяло – 2007“ – ЕООД, ЕИК 175227034, с адрес София, район Красно село, ул. Софийски герой № 3, вх. А, ет. 1, ап. 2, следния недвижим имот: урегулиран поземлен имот I – „За училище“, от кв. 9 по плана на селото, с площ 6250 кв. м, заедно с построените в имота масивна двуетажна сграда с мазе (бивше училище), едноетажна масивна сграда с мазе (бивша ученическа столова), едноетажна сграда (тоалетна), двуетажна полумасивна сграда и масивна двуетажна сграда със сутерен (бивше общежитие), при граници на УПИ: от три страни улица, УПИ ІІІ-65 и УПИ ІХ-66, площ 6250 кв. м, намиращ се в с. Средни колиби, община Елена, област Велико Търново, придобит с нотариален акт за собственост върху недвижим имот, вписано с № 142/2007, том IV, рег. № 2204, дело № 712/2007 г. на Районния съд – гр. Елена. Собствеността преминава у купувача от датата на постановлението и същото подлежи на вписване от съдията по вписванията при районния съд по местоположение на имота.

3675

1. – Академията на МВР – София, обявява конкурс за заемане на една академична длъжност главен асистент за държавен служител по чл. 142, ал. 1. т. 1 и ал. 3 от Закона за МВР от област на висшето образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.7. Администрация и управление и/или 3.8. Икономика, учебни дисциплини „Управление на човешките ресурси“, „Управление на полицията“ и „Икономика“, в катедра „Психология и управление на полицията“ към факултет „Полиция“ – за кандидатите, успешно преминали конкурсните етапи по Заповед № 8121К-1444 от 26.02.2018 г. на министъра на вътрешните работи, със срок 2 месеца от обнародването му в „Държавен вестник“. Документи: Академията на МВР, п.к. 555, тел. 02/98 29 202.

3759

2. – Академията на МВР – София, обявява конкурс за заемане на една академична длъжност доцент за държавен служител по чл. 142, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за МВР от област на висшето образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.6. Право, специалност „Наказателно право“, учебни дисциплини „Наказателно право“ и „Международно наказателно право“, в катедра „Наказателноправни науки“ към факултет „Полиция“, със срок 3 месеца от обнародването му в „Държавен вестник“. Документи: Академията на МВР, п.к. 555, тел. 02/98 29 202.

3760

13. – Софийският университет „Св. X.X.“ обявява конкурси за: професори по професионално направление: 1.2. Педагогика (Специална педагогика – Логопедия) – един; 3.3. Политически науки (Европеистика – странознание на Великобритания с преподаване на английски език) – един; 3.2. Психология (Клинична психология) – един; 2.1. Филология (Българска литература от Освобождението до Втората световна война – мемоаристика, жанрология, титрология, литература за деца и юноши) – един; 3.6. Право (Административно право (обща и специална част) и административен процес) – един; доценти по професионално направление: 1.3. Педагогика на обучението по … – един; 4.6. Информатика и компютърни науки (Информационни технологии) – един; 4.6. Информатика и компютърни науки (Информатика) – един; 3.6. Право (Право на Европейския съюз) – един; 3.6. Право (Международно частно право) – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Списъкът с необходимите документи е определен в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности в СУ „Св. Кл. Охридски“. Документи се подават в ректората, Информационен център, отдел „Човешки ресурси“, стая № 2, София 1504, бул. Цар Освободител № 15, тел. 02/986-11-83, приемно време – от 15 до 17 ч.

3772

7. – Нов български университет – София, обявява следните конкурси за: професор, област на висше образование 8. Изкуства, професионално направление 8.3. Музикално и танцово изкуство (вокални и камерни ансамбли, камерна музика, акомпанимент); доцент, област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (аудио-визуална продукция, разпространение и показ); главен асистент, област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.2. Психология; професор, област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление, 3.6. Право. Срок за подаване на документи – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документите се подават в Нов български университет, ул. Монтевидео № 21, отдел „Персонал“, офис 215, тел. 8110235.

3681

74. – Университетът по архитектура, строителство и геодезия – София, обявява конкурси: в професионално направление 5.7. Архитектура, строителство и геодезия за: професор по научна специалност „Териториално и ландшафтно устройство и градоустройство“ за нуждите на катедра „Градоустройство“ – един; главен асистент по научна специалност „Фотограметрия и дистанционни методи“ за нуждите на катедра „Фотограметрия и картография“ – един; в професионално направление 3.8. Икономика за: главен асистент по научна специалност „Политическа икономия (макроикономика)“ за нуждите на катедра „Обществени науки“ – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в университета, София, бул. Хр. Смирненски № 1, тел.: 02/963-52-45, в. 449, и 02/866-90-54.

3761

1. – Лесотехническият университет – София, обявява конкурс за заемане на академична длъжност главен асистент към катедра „Почвознание“ в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.4. Науки за земята, научна специалност „Екология и опазване на екосистемите“ по дисциплина „Микробиология“ със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документите по конкурса се подават в стая 6 – „Обща канцелария“, централна сграда на Лесотехническия университет, София, бул. Климент Охридски № 10, тел. 02/91907, вътр. 445.

3676

2. – Лесотехническият университет – София, обявява конкурси за заемане на академична длъжност професор: към катедра „Парково и ландшафтно проектиране“ в област на висше образование 6. Аграрни науки и ветеринарна медицина, професионално направление 6.5. Горско стопанство, научна специалност „Озеленяване на населените места и ландшафта“ по дисциплината „Паркоустрояване на гори и лесопаркове“ – един; към катедра „Екология, опазване и възстановяване на околната среда“ в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.4. Науки за земята, научна специалност „Екология и опазване на екосистемите“ по дисциплина „Метеорология и климатология“ – един, двата със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документите по конкурсите се подават в стая 6 – „Обща канцелария“, централна сграда на Лесотехническия университет, София, бул. Климент Охридски № 10, тел. 02/91907, вътр. 445.

3677

3. – Лесотехническият университет – София, обявява конкурси за заемане на академична длъжност доцент: към катедра „Хирургия, рентгенология, акушерство и гинекология“, област на висше образование 6. Аграрни науки и ветеринарна медицина, професионално направление 6.4. Ветеринарна медицина, научна специалност „Акушерство, гинекология на животните и болести на новородени животни“ по задължителната дисциплина „Акушерство (Болести на преживните животни, болести на едрокопитните животни, болести на животните за компания)“ – един; към катедра „Хирургия, рентгенология, акушерство и гинекология“, област на висше образование 6. Аграрни науки и ветеринарна медицина, професионално направление 6.4. Ветеринарна медицина, научна специалност „Хирургия, рентгенология и физиотерапия на животните“ по задължителната дисциплина „Хирургия (Болести на преживните животни, болести на едрокопитните животни, болести на животните за компания)“ – един; към катедра „Парково и ландшафтно проектиране“, област на висше образование 6. Аграрни науки и ветеринарна медицина, професионално направление 6.5. Горско стопанство, научна специалност „Озеленяване на населените места и ландшафта“ по дисциплината „Паркоустрояване на селищата“ – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документите по конкурсите се подават в стая 6 – „Обща канцелария“, централна сграда на Лесотехничес кия университет, София, бул. Климент Охридски № 10, тел. 02/91907, вътр. 445.

3678

49. – Пловдивският университет „X.X.“ обявява конкурси за академични длъжности: професори по: област на висше образование 2. Хуманитарни науки, професионално направление 2.1. Филология (Български език – История на българския език) един със срок 2 месеца; област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.3. Политически науки (Теория на международните отношения) един със срок 2 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки (Генетика – Обща и популационна генетика) един със срок 2 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.6. Информатика и компютърни науки (Информатика – Алгоритми и приложения) един със срок 3 месеца; доценти по: област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.2. Педагогика (Теория на възпитанието и дидактика) един със срок 3 месеца; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Методика на обучението по чужд език – английски език) един със срок 3 месеца; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Методика на обучението по математика в детска градина и начален етап на СУ) един със срок 3 месеца; област на висше образование 2. Хуманитарни науки, професионално направление 2.1. Филология (Български език – История на българския език) един със срок 2 месеца; област на висше образование 2. Хуманитарни науки, професионално направление 2.1. Филология (Антична и западноевропейска литература: сравнително литературознание) един със срок 2 месеца; област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.6. Право (Наказателно право) един със срок 3 месеца; област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.6. Право (Гражданско процесуално право) един със срок 2 месеца; област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.7. Администрация и управление (Икономика и управление – Основи на управлението, Икономика на предприятието) един със срок 2 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.1. Физически науки (Електрични, магнитни и оптични свойства на кондензираната материя) един със срок 2 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.2. Химически науки (Физикохимия – Колоидна химия) един със срок 3 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки (Екология и опазване на екосистемите) един със срок 3 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.6. Информатика и компютърни науки (Информатика – Компютърна графика) един със срок 3 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.6. Информатика и компютърни науки (Информатика – Изкуствен интелект) един със срок 3 месеца; главни асистенти по: област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.2. Педагогика (Теория на възпитанието и дидактика) един със срок 3 месеца; област на висше образование 1. Педагогически науки; професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по … (Методика на обучението по информационни технологии) – двама със срок 3 месеца; област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.8. Икономика (Политическа икономия – Икономическа политика) един със срок 3 месеца; област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.8. Икономика (Маркетинг – Комуникационна политика) един със срок 3 месеца; област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.8. Икономика (Маркетинг – Маркетингови изследвания) един със срок 3 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.2. Химически науки (Аналитична химия) един със срок 2 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки (Ботаника) един със срок 2 месеца; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки (Екология и опазване на екосистемите) един със срок 3 месеца за нуждите на Филиала в Кърджали; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.6. Информатика и компютърни науки (Информатика) един със срок 3 месеца; област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.1. Машинно инженерство (Режещи инструменти) един със срок 2 месеца; област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника (Автоматизация на области от нематериалната сфера – просвета, наука) един със срок 2 месеца от датата на обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в ректората, ул. Цар Асен № 24, стая 120, тел. 032/261 408.

3696

3. – Русенският университет „X.X.“ обявява конкурси за главни асистенти по: професионално направление 3.6. Право, специалност „Гражданско и семейно право (Вещно право)“ за нуждите на Юридическия факултет – един; професионално направление 3.6. Право, специалност „Криминалистика“ за нуждите на Юридическия факултет – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки – кадрово развитие (kr.uni-ruse.bg); подаване на документи – доц. д-р X.X., отдел „Развитие на академичния състав“, кабинет 1.334, тел.: 082/888-455, 0882390043.

3763

59. – Тракийският университет – Стара Загора, обявява конкурс за академична длъжност професор за нуждите на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите в област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.2. Педагогика, по Методика на обучението по информатика и информационни технологии – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в Педагогическия факултет, тел. 042/613758.

3798

337. – Тракийският университет – Стара Загора, обявява конкурси за академични длъжности: професор в Медицинския факултет в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки, научна специалност „Биофизика“ – един; доцент: във Ветеринарномедицинския факултет в област на висше образование 6. Аграрни науки и ветеринарна медицина, професионално направление 6.4. Ветеринарна медицина, научна специалност „Функционална патология и имунология на животните“ – един; във Факултет „Техника и технологии“ в област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.4. Енергетика, научна специалност „Промишлена топлотехника“ – един; в Медицинския факултет в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Фармакология (вкл. фармакокинетика и химиотерапия)“ – един; главен асистент: във Ветеринарномедицинския факултет в област на висше образование 6. Аграрни науки и ветеринарна медицина, професионално направление 6.4. Ветеринарна медицина, научна специалност „Акушерство и гинекология на животните и болести на новородените животни“ – един; в Медицинския факултет в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.1. Физически науки, научна специалност „Медицинска физика“ – един; в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Офталмология“ – един. Конкурсите за доцент за ВМФ и ФТТ са със срок 3 месеца, всички останали – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи: ВМФ – тел. 042/699506; ФТТ – гр. Ямбол, ул. Граф Игнатиев № 38, тел. 046/669181; МФ – ул. Армейска 11, тел. 042/664468.

3764

15. – ВТУ „Т. Каблешков“ – София, обявява конкурси за: професор в област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.5. Транспорт, корабоплаване и авиация (Управление на проекти) – един; доцент в област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.5. Транспорт, корабоплаване и авиация (Моделиране и оптимизация на транспортните процеси) – един, главни асистенти: област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника (Осигурителна техника и системи) – един; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.5. Математика (Висша математика) – един; област на висше образование 4. Природни науки, професионално направление 4.2. Химични науки, математика и информатика, научна специалност Химия (Химия и екология) – един, асистент в област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.2. Електротехника, електроника и автоматика (Теоретична електротехника) – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в деловодството на ВТУ „Т. Каблешков“, кв. Слатина, ул. Гео Милев № 158, тел. 02/9709209.

3799

6. – Институтът за изследване на изкуствата при БАН, София, обявява конкурси за заемане на академични длъжности: доцент по 05.08.04. Изкуствознание и изобразителни изкуства (средновековна и възрожденска епиграфика), област на висше образование 8. Изкуства, професионално направление 8.1. Теория на изкуствата – един за нуждите на сектор „Изобразителни изкуства“, ИГ „Средновековно и възрожденско изкуство“; доцент по 05.08.04. Изкуствознание и изобразителни изкуства, област на висше образование 8. Изкуства, професионално направление 8.1. Теория на изкуствата – един за нуждите на Регионалния исторически музей, Велико Търново, двата със срок 2 месеца от обнародване на обявата в „Държавен вестник“. Документи се подават в института, София, ул. Кракра 21; справки – на тел. 02944 24 14.

3644

231. – Институтът за исторически изследвания при БАН – София, обявява конкурс за заемане на академична длъжност главен асистент по професионално направление 2.2. История и археология, научна специалност „История на България“ за нуждите на секция „История на българския национален въпрос“ (Националноосвободително движение на добруджанските българи 1913 – 1944 г. Организационни и личностни фактори) – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в канцеларията на института: 1113 София, бул. Шипченски проход № 52, бл. 17, ет. 2, тел. 02 870 85 13.

3765

134. – Институтът по полимери при БАН – София, обявява конкурси за професори по: професионално направление 4.2. Химически науки (полимери и полимерни материали) – един за лаборатория „Фосфорсъдържащи полимери и мономери“; професионално направление 4.2. Химически науки (полимери и полимерни материали) – един за лаборатория „Биологично-активни полимери“, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в канцеларията на института, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 103А, тел. 02 979 22-09.

3797

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд – Бургас, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от Окръжната прокуратура – Бургас, против чл. 12, ал. 3 и 4 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет – гр. Сунгурларе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, приет с решение по протокол № 3 от 7.12.2015 г. По оспорването е образувано административно дело № 783/2018 г.

3950

Административният съд – Варна, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че по протест на прокурор от Окръжната прокуратура – Варна, е образувано адм. дело № 891/2018 г. по описа на съда, ХХІ състав, за отмяна на текста на чл. 61, ал. 3 от Правилника на организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация на Общинския съвет – с. Ветрино, приет с Решение № 28 по протокол № 3 от 29.12.2015 г., с последно изменение, прието с Решение № 393 по протокол № 33 от 26.01.2018 г. на ОС – с. Ветрино. Делото е насрочено за разглеждане в съдебно заседание на 3.05.2018 г. от 13,45 ч.

3784

Административният съд – Пловдив, Х състав, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е образувано адм. дело № 948 по описа за 2018 г. на Административния съд – Пловдив, по протест на Окръжната прокуратура – Пловдив, срещу чл. 57, ал. 1 и ал. 2, т. 1 и 2 и ал. 3 и приложение № 1 от Наредбата за реда на управление на общинско имущество, включено в общински търговски дружества и предприятия с общинско участие, приета с Решение № 42, взето с протокол № 8 от 21.04.2008 г. на Общинския съвет – гр. Кричим.

3785

Административният съд – София-град, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпила жалба от X.X.X., подадена чрез адв. X.X., с която се оспорва чл. 15, ал. 2 от Наредбата за използването на таксиметрови апарати на територията на Столичната община, приета от Столичния общински съвет с Решение № 11 по протокол № 10 от 12.05.1992 г., изм. с Решение № 4 по протокол № 11 от 10.06.1992 г., по която е образувано адм. д. № 2644/2018 г. по описа на Административния съд – София-град, ХІ тричленен състав, насрочено за 18.05.2018 г. от 10,30 ч.

3794

Административният съд – София-град, на основание чл. 181, ал. 1 и чл. 188 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от Софийската градска прокуратура срещу разпоредбата на чл. 43 от Наредбата за общинската собственост, приета с Решение № 210 по протокол № 87 от 14.04.2011 г. на Столичния общински съвет, по който е образувано адм. д. № 10965/2017 г. по описа на Административния съд – София-град, VІ тричленен състав, насрочено за 8.06.2018 г. от 10,30 ч.

3795

Административният съд – Хасково, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест на окръжен прокурор при Окръжната прокуратура – Хас ково, срещу Наредбата за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване, приета с Решение № 439 от 27.11.2009 г. на Общинския съвет – гр. Хас ково, поради допуснати съществени нарушения на административно-производствените правила при приемането й, по който е образувано адм. д. № 339/2018 г. по описа на Административния съд – Хасково, насрочено за 23.05.2018 г. от 10 ч.

3951

Административният съд – Хасково, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че по постъпил протест от прокурор при Окръжната прокуратура – Хасково, с който се оспорва чл. 27, изр. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет – гр. Хасково, приет с Решение № 26 от 2.02.1996 г. на Общинския съвет – гр. Хасково, по който е образувано адм. д. № 324/2018 г. по описа на Административния съд – Хасково, насрочено за 2.05.2018 г. от 10,30 ч.

3881

Силистренският окръжен съд съобщава на Билал Кайиш, роден на 10.04.1984 г., гражданин на Република Турция, сега с неизвестен адрес, че в двуседмичен срок от обнародването на обявлението в неофициалния раздел на „Държавен вестник“ следва да се яви в канцеларията на съда на адрес – Силистра, бул. Симеон Велики № 31, в качеството му на ответник по гр.д. № 60/2018 г. по описа на съда, за да получи препис от исковата молба и приложените към нея писмени доказателства, подадена от X.X.X. от с. Правда, община Дулово, област Силистра, ул. Васил Коларов № 29. Ако в указания срок ответникът не се яви, за да получи преписи от исковата молба и приложенията, или не посочи съдебен адрес, делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

3786

Пещерският районен съд призовава X.X.X. с последен известен адрес в Русия, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 19.06.2018 г. в 10,30 ч. като ответница по гр. д. № 332/2018 г., заведено от Петър Г. Атанасов по чл. 49 СК. Ответницата да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

3796

Районният съд – гр. Средец, призовава X.X.X., гражданка на Ирландия, с неизвестен адрес, като ответница по гр.д. № 23/2018 г. по описа на съда, заведено от „Водоснабдяване и канализация“ – ЕАД, с ЕИК 812115210, със седалище и адрес на управление Бургас, ул. Ген. Владимир Вазов № 3, да се яви в канцеларията на деловодството в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея. При неявяване книжата ще се смятат за редовно връчени и на ответницата ще бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

3787

Районният съд – гр. Средец, призовава X.X.X., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес, като ответница по гр.д. № 19/2018 г. по описа на съда, заведено от „Водоснабдяване и канализация“ – ЕАД, с ЕИК 812115210, със седалище и адрес на управление Бургас, ул. Ген. Владимир Вазов № 3, да се яви в канцеларията на деловодството в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея. При неявяване книжата ще се смятат за редовно връчени и на ответницата ще бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

3788

Районният съд – гр. Средец, призовава X.X.X., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес, като ответница по гр.д. № 22/2018 г. по описа на съда, заведено от „Водоснабдяване и канализация“ – ЕАД, с ЕИК 812115210, със седалище и адрес на управление Бургас, ул. Ген. Владимир Вазов № 3, да се яви в канцеларията на деловодството в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея. При неявяване книжата ще се смятат за редовно връчени и на ответницата ще бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

3789

Районният съд – гр. Средец, призовава X.X.X., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес, като ответница по гр.д. № 22/2018 г. по описа на съда, заведено от „Водоснабдяване и канализация“ – ЕАД, с ЕИК 812115210, със седалище и адрес на управление Бургас, ул. Ген. Владимир Вазов № 3, да се яви в канцеларията на деловодството в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея. При неявяване книжата ще се смятат за редовно връчени и на ответницата ще бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

3790

Районният съд – гр. Средец, призовава X.X.X., гражданин на Руската федерация, с неизвестен адрес, като ответник по гр.д. № 59/2018 г. по описа на съда, заведено от „Водоснабдяване и канализация“ – ЕАД, с ЕИК 812115210, със седалище и адрес на управление Бургас, ул. Ген. Владимир Вазов № 3, да се яви в канцеларията на деловодството в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея. При неявяване книжата ще се смятат за редовно връчени и на ответника ще бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

3791

Районният съд – гр. Средец, призовава X.X.X., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес, като ответница по гр.д. № 59/2018 г. по описа на съда, заведено от „Водоснабдяване и канализация“ – ЕАД, с ЕИК 812115210, със седалище и адрес на управление Бургас, ул. Ген. Владимир Вазов № 3, да се яви в канцеларията на деловодството в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея. При неявяване книжата ще се смятат за редовно връчени и на ответницата ще бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

3792

 

Софийският градски съд, І гражданско отделение, 7 състав, на основание чл. 76, ал. 1 от ЗОПДНПИ (отм.), уведомява, че има образувано гр.д. № 14080/2016 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу X.X.X., с постоянен адрес: София, община Столична, район „Изгрев“, ул. Академик X.X. № 3, ет. 3, ап. 8, за отнемане на имущество на обща стойност 995 268,49 лв., опи сано, както следва:

На основание чл. 4, ал. 1 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X.:

– сумата в размер 1650 лв., представляваща равностойността на 33 дружествени дяла по 50 лв. всеки един, от капитала на „Инерт Коммерсиал“ – ООД;

– 1/2 идеална част от апартамент № 4, намиращ се в София, ж.к. Гео Милев, ул. Академик X.X. № 8а, втори жилищен етаж, вляво от стълбището на жилищната сграда, състоящ се от три стаи, кухня с трапезария, баня с тоалетна, тоалетна и два балкона, със застроена площ 115 кв. м, при граници: стълбище, апартамент № 5, и от две страни двор, заедно със съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху урегулирания поземлен имот, целият с площ 632 кв. м, съставляващ парцел III-190, трети, отреден за имот, от квартал 149, при граници: от изток – X.X.X., и от три страни – улици, заедно с подземен гараж № 17, намиращ се на същия адрес, със застроена площ 20,65 кв. м, с граници: ул. Акад. X.X., гараж № 16, подземна улица и рампа, заедно със съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху урегулирания поземлен имот; 1/2 идеална част от недвижимия имот е собственост на X.X.X.;

– магазин № 3, намиращ се в София, м. Драгалевска спирка, бул. Н. Й. Вапцаров № 35, със застроена площ 40,51 кв. м, състоящ се от търговско помещение, склад и сервизно помещение, при съседи: фоайе на административна част и електрическо табло от изток, стълбище на административна част и електрическо табло от юг, магазин № 4 от запад и бул. Н. Й. Вапцаров от север, заедно със съответните идеални части от общите части на административната част на сградата и съответните идеални части от правото на строеж върху урегулирания поземлен имот, означен по скица като парцел XXII-59, при съседи: ул. Драгалевско шосе, бул. Н. Й. Вапцаров, парцел XI-58 и парцел XXIII-57, кв. 2, целият 1191 кв. м; недвижимият имот е собственост на X.X.X..

– магазин № 11, намиращ се в сградата на бул. Витоша № 192 – 198, в сутеренния етаж (на кота „-3,18“), със застроена площ 96,66 кв. м, състоящ се от търговско помещение, гардероб, тоалетна и склад, при съседи: бул. Витоша, първо ниво на магазин № 14, мазе № 14 от вход „Б“, стълбище на вход „Б“, коридор на мазетата, мазета № 1, 2, 3, 7 и 6 от вход „Б“, коридор, абонатна станция, калкан и помещение за ВиК инсталация, заедно със 7,347/300 идеални части от общите части на надземната част на сградата и зимничните и магазинните помещения в сутерена; заедно със съответното право на строеж върху дворното място, върху което е построена сградата, цялото с площ 1480 кв. м, съставляващо урегулиран поземлен имот VІІІ-413, 414, 418 и 419 от кв. 52 по плана на гр. София, местността X.X., при съседи по скица: бул. Витоша, УПИ VII-410, УПИ Х-411, 412, 415, 416 и 417, улица-тупик и УПИ II – за ОЖС, както и 1,3 % идеални части от дворното място, цялото с площ 1480 кв. м, съставляващо урегулиран поземлен имот VIII-413, 414, 418 и 419 от кв. № 52 по плана на гр. София, местността X.X., при съседи по скица: бул. Витоша, УПИ VII-410, УПИ Х-411, 412, 415, 416 и 417, улица-тупик и УПИ II – за ОЖС; недвижимият имот е собственост на X.X.X.;

– апартамент № 6, представляващ самостоятелен обект в апартаментен комплекс – Резиденция „Белвю“, намиращ се в Банско, област Благоевград на първи надпартерен етаж в сградата, със застроена площ 34,8 кв. м, състоящ се от: антре, баня, спалня, тераса, при съседи: апартамент № 5, апартамент № 7 и коридор, ведно с 6,53 кв. м идеални части от общите части на сградата и толкова идеални части от правото на строеж върху урегулирания поземлен имот, върху който е построена сградата, представляващ УПИ № 1-3004, 3005, 3006 в кв. № 297 по плана на гр. Банско, целият с площ 2820 кв. м, при граници: УПИ IV и улици; недвижимият имот е собственост на X.X.X.;

– 12,83/2820 идеални части от УПИ № 1-3004, 3005, 3006 в кв. № 297 по плана на гр. Банско, целият с площ 2820 кв. м, при граници: УПИ IV и улици за сумата 146,26 лв.; идеалните части са съответни на притежавания от X.X.X. недвижим имот, а именно: апартамент № 6, намиращ се в апартаментен комплекс Резиденция „Белвю“ в описания УПИ;

– сумата в общ размер 8605,65 лв., представляваща касови вноски по банкова сметка BG 03 PIRB 9170 4745 2229 75 в банка „Пиреос България“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

На основание чл. 4, ал. 2 от ЗОПДИППД (отм.):

– сумата в размер 15 000 лв., представляваща пазарната стойност на отчуждена гаражна клетка № 7, със застроена площ 22,40 кв. м, при съседи: гаражна клетка № 8 и гаражна клетка № 9, заедно с 4,36 кв. м и толкова идеални части от правото на строеж върху УПИ, върху който е построена сградата;

– сумата в размер 56 930,58 лв., представляваща пазарната стойност на отчужден лек автомобил марка и модел „БМВ 330 И“, с рег. № С 8801 НХ, рама № WBAEV51030КМ67272, двигател № 306S330162936;

– сумата в размер 330 000 лв., представляваща пазарната стойност на отчужден лек автомобил марка и модел „Бентли Континентал Флаинг Спур“, с pег. № СА 0089 КВ, рама № SCBBE53W868032277, двигател № ВЕВС14230;

– сумата в размер 1700 лв., представляваща равностойността на отчуждените 17 дяла от капитала на „Инерт Комерс“ – ООД;

– сумата в размер 2500 лв., представляваща равностойността на отчуждените 25 дяла от капитала на „Си Енд Джи Къмпани“ – ООД.

Съгласно определение от 7.02.2018 г. по гр. дело № 14080/2016 г. по описа на СГС, І ГО, 7 състав, съдът определя тримесечен срок, считано от датата на обнародване на обявлението в „Държавен вестник“, в който трети заинтересовани лица, претендиращи самостоятелни права върху имуществото – предмет на отнемане, могат да встъпят в делото, като предявят претенциите си пред СГС. Гражданско дело № 14080/2016 г. по описа на СГС, І ГО, 7 състав, е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 23.10.2018 г. в 10 ч.

3953

Великотърновският окръжен съд, гражданско отделение, на основание чл. 620, ал. 3 от ТЗ призовава кредиторите на длъжника „Хлебозавод Велико Търново“ – АД (в несъстоятелност), със седалище и адрес на управление Велико Търново, местност Дълга лъка, с ЕИК 201852905, по т.д. № 166/2017 г. по описа на ВТОС да се явят в съдебно заседание на 16.05.2018 г. от 14,30 ч. по ч.т.д. № 29/2018 г. по описа на ВТОС, образувано по жалба на „Хлебозавод Велико Търново“ – АД, Велико Търново, местност Дълга лъка, за отмяна решения на събрание на кредиторите на „Хлебозавод Велико Търново“ – АД (н), с ЕИК 201852905, по т.д. № 166/2017 г. по описа на ВТОС, проведено на 19.02.2018 г. Заседанието ще се проведе в Окръжния съд – Велико Търново, ул. Васил Левски № 16.

3894

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на Френско-българска търговска и индустриална камара (ФБТИК) – София, на основание чл. 13, ал. 2 от устава на сдружението и чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 28.05.2018 г. в 17,30 ч. в хотел „Хилтън“ на адрес: бул. България № 1, София, при следния дневен ред: 1. приемане отчет за дейността за периода 2017 г.; 2. приемане на финансовия отчет за периода 2017 г.; 3. програма за дейността и бюджетни предвиждания за 2018 г.; 4. избор на нов управителен съвет; 5. разни. Всички членове на ФБТИК са поканени да присъстват на общото събрание лично или чрез упълномощен представител. Писмените материали по дневния ред ще бъдат на разположение на членовете на сдружението преди общото събрание на адрес: София, бул. Цар Освободител № 8А, ет. 2. Регистрацията на членовете на общото събрание ще се извърши в 17,30 ч. в деня на събранието. При липса на кворум на основание чл. 14, ал. 1 от устава на сдружението и чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 18,30 ч., на същото място и при същия дневен ред с присъстващите и представлявани членове.

3883

2. – Управителният съвет на сдружение „Институт общество на знанието“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 30.05.2018 г. в 18 ч. в Националния дом на науката и техниката, София, ул. Г. С. Раковски № 108, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад за работата на управителния съвет на сдружение „Институт общество на знанието“ за периода от март 2013 г. до май 2018 г.; 2. финансов отчет за отчетния период; 3. доклад на контролния съвет; 4. освобождаване от отговорност на членовете на управителния съвет; 5. избор на ръководни органи на сдружението; 6. промяна в устава на сдружението; 7. приемане на бюджета за 2018 г. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ и чл. 17, ал. 2 от устава на сдружението общото събрание ще се проведе същия ден в 19 ч. на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите членове на сдружението.

3885

100. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Филмаутор“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно годишно общо събрание на членовете на сдружението на 30.05.2018 г. в 9 ч. във Филмотечно кино „Одеон“ – София, бул. Патриарх Евтимий № 1, при следния дневен ред: 1. изслушване и приемане на отчета на управителния съвет за дейността на сдружението през 2017 г.; 2. изслушване и приемане на доклада на контролно-финансовата комисия за 2017 г.; 3. приемане на бюджет на „Филмаутор“ за 2018 г.; 4. приемане на изменения и допълнения в устава на сдружение „Филмаутор“; 5. приемане на изменения и допълнения в Правилника за организацията и дейността на сдружение „Филмаутор“; 6. приемане на изменения и допълнения към Правила за разпределение на събраните от „Филмаутор“ възнаграждения за отстъпени за управление на сдружението авторски и продуцентски права. При липса на кворум на основанеи чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 10 ч., на същото място и при същия дневен ред.

3983

6. – Управителният съвет на международно сдружение „Транспортна инфраструктура, информационни и нанотехнологии“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ във връзка с чл. 11, ал. 10, 11 и 12 от устава на сдружението свиква общо събрание на 31.05.2018 г. в 13 ч. в София, ул. Иван Вазов № 3, ет. 2 – Клуб на железничаря, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет за периода 1.01.2013 г. – 26.03.2018 г.; 2. освобождаване от отговорност на членовете на управителния съвет за отчетния период; 3. приемане на основни насоки за развитие на сдружението за периода 2018 – 2020 г.; 4. приемане на изменения и допълнения в устава на сдружението; 5. приемане на бюджет на сдружението за 2018 – 2022 г.; 6. определяне на броя на членовете на управителния съвет; освобождаване членовете на управителния съвет и избор на нов управителен съвет; 7. удостояване с награди за принос в дейността на сдружението; 8. прекратяване на сдружението. Условията за представителство са: Всеки редовен член на сдружението може да участва в общото събрание на сдружението с право на един глас. Регистрацията ще се извърши на 31.05.2018 г. в Клуба на железничаря от 12 до 12,55 ч. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 14 ч. на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите членове.

3984

6. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Български съюз по заваряване“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно годишно общо събрание на 31.05.2018 г. в 11 ч. в зала № 2140 (блок 2) на Техническия университет – София, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет на дейността на БСЗ за изтеклия период; 2. приемане на финансов отчет; 3. промяна в устава на БСЗ; 4. избор на председател и съпредседател на БСЗ; 5. избор на членове на управителния съвет на БСЗ; 6. избор на членове на контролния съвет на БСЗ; 7. актуализиране на състава и структурата на УС на БЦКЗ; 8. номиниране на кандидатура за изпълнителен директор на БЦКЗ; 9. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 12 ч., на същото място и при същия дневен ред.

3945

1. – Управителният съвет на „Българско сдружение по радиобиология и радиационна защита“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 5.06.2018 г. в 14 ч. в сградата на Националния център по радиобиология и радиационна защита – 1606 София, ул. Г. Софийски № 3, сграда 7 (зала 225), при следния дневен ред: 1. отчет на дейността за изминалия период; 2. разни.

3866

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Българска федерация по вдигане тежести“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 8.06.2018 г. в 9 ч. в София, в комплекс „Диана 3“, в залата за конференции на втори етаж в сградата, при следния дневен ред: 1. отчет на управителния съвет за дейността на федерацията през 2017 г.; 2. приемане на годишния финансов отчет за 2017 г. на федерацията и новия бюджет за 2018 г.; 3. определяне на насоки за развитие на федерацията за периода 2018 г. – 2019 г.; 4. освобождаване от отговорност членове на управителния съвет за дейността им до 31.12.2017 г.; 5. разни. Канят се членовете на сдружението или техни упълномощени в съответствие с устава на сдружението представители да присъстват на събранието. Регистрацията на членовете на сдружението и техните пълномощници ще започне в 8,30 ч. и ще приключи в 9 ч. Материалите за заседанието и съответните проекторешения по дневния ред са на разположение на членовете на сдружението на адреса на управление на сдружението.

3810

1. – Управителният съвет на Българската секция на Международния съюз на журналистите франкофони (UPF) на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 11.06.2018 г. в 16,30 ч. на адрес: София, ул. Златовръх № 34, ап. 10, при следния дневен ред: 1. доклад и финансов отчет на управителния съвет за дейността на сдружението за периода юни 2015 – май 2018 г.; 2. освобождаване от отговорност на членовете на управителния съвет за дейността им през отчетния период; 3. избор на нови членове на управителния съвет, както и на председател и зам.-председател на Секцията; 4. разни.

3895

77. – Управителният съвет на сдружение „Съюз на българските писатели“, София, на основание чл. 20, ал. 2 от устава на сдружението и чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 16.06.2018 г. в 8,30 ч. в София, ул. Г. С. Раковски № 108 – зала № 4 на Федерацията на научно-техническите съюзи в България, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет за 2017 г.; 2. приемане на бюджета на сдружението за 2018 г. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 9,30 ч. на същото място и при същия дневен ред.

3956

2. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Българска асоциация на преподавателите по английски (БАПА)“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 11 от устава на сдружението свиква редовно общо събрание на членовете на асоциацията на 23.06.2018 г. в 17,30 ч. в зала 207 на Бургаския свободен университет, Бургас 8001, бул. Сан Стефано № 62, при следния дневен ред: 1. годишен отчет за дейността на БАПА; 2. отчет на управителния съвет на БАПА за периода 2014 – 2018 г.; 3. отчет за финансовата дейност на БАПА; 4. освобождаване на УС и избор на нов УС на БАПА; 5. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18,30 ч., на същото място и при същия дневен ред.

3882

1. – Управителният съвет на Асоциацията по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 28.06.2018 г. в 10 ч. на адреса на сдружението: София, район „Красно село“, бул. Братя Бъкстон № 68, при следния дневен ред: 1. освобождаване на X.X. като член и председател на управителния съвет на сдружението; избор на нов председател на управителния съвет; 2. изменение на реда за свикване на общо събрание на сдружението – чл. 32, ал. 3 от устава на сдружението; 3. приемане на годишен отчет на сдружението за 2017 г.; 4. анализ на стратегията на Европа за развитие на жп транспорт и участието на България в нея; обсъждане на проведената среща в Брюксел, от UNIFE, във връзка с решение по реиндустриализация, приоритетно развитие на жп сектора като част от програмата „Хоризонт 2020“; 5. други. Канят се всички членове да присъстват лично или чрез упълномощено лице. Пълномощниците на членове на сдружението трябва да представят изрично нотариално заверено пълномощно в оригинал. При липса на кворум и съгласно правилото на чл. 33 от устава на сдружението общото събрание ще бъде отложено с един час и ще се проведе в 11 ч. на същото място и при същия дневен ред, независимо колко членове са се явили.

3868

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Клуб на спортиста – инвалид“, Асеновград, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на 8.06.2018 г. в 10 ч. на адреса на сдружението – Асеновград, ул. Одрин № 4, при следния дневен ред: 1. одоб ряване и приемане на доклада за дейността през 2017 г., включително годишния финансов отчет за 2017 г.; проект за решение – ОС одобрява и приема док лада и отчета; 2. избиране на председател на управителния съвет и приемане на нови членове на УС; проект за решение – ОС избира председател на управителния съвет съгласно предложените кандидатури и назначава нови членове на УС съгласно предложените кандидатури; 3. приемане на нов устав; проект за решение – ОС приема предложението на УС за приемане на нов устав; 4. разни, включително приемане и освобождаване на членове, пререгистрация в Агенцията по вписванията. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 11 ч., на същото място и при същия дневен ред.

3802

804. – Управителният съвет на сдружение „Американски университет в България“ – Благоевград, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 19.05.2018 г. в 9 ч. в Благоевград, сградата на АУБ, Благоевград, при следния дневен ред: 1. приемане на бюджета за ФГ 2018 – 2019 г.; 2. приемане на планове за финансовата дейност и развитието; 3. приемане на решения и политики за академичната дейност; 4. приемане на вътрешни политики и правилници; 5. приемане на дарения и субсидии; 6. приемане на решения за извършване на разпоредителни сделки с имуществото на сдружението; 7. промяна в състава на настоятелството, съвета на директорите и изпълнителната комисия; 8. промяна в устава на сдружението; 9. вземане на решение за промени в обстоятелствата в „Америкън Юнивърсити Сървис Кампани“ – ЕООД, с ЕИК 130733689, и за изменение и допълване на дружествения договор; 10. вземане на решение за пререгистрация на сдружението на основание измененията на ЗЮЛНЦ; 11. разни. При липса на кворум събранието се отлага с един час и ще се проведе на същото място и при същия дневен ред, ако присъстват поне девет настоятели.

3886

3. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел за общественополезна дейност „Карате Клуб „Столетов – Габрово“, Габрово, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и във връзка с чл. 23 от устава на сдружението свиква общо събрание на сдружението на 28.05.2018 г. в 18 ч. в Спортната зала на ІІ ОУ „X.X.“ – Габрово, ул. Неофит Рилски № 17, при следния дневен ред: 1. приемане на доклад на УС за дейността на сдружението за 2016 и 2017 г.; 2. приемане на доклад на КС за 2016 и 2017 г.; 3. освобождаване от отговорност на членовете на УС и КС за дейността им през 2016 и 2017 г.; 4. приемане на ГФО на сдружението за 2016 и 2017 г.; 5. приемане и утвърждаване на план за дейността и проектобюджет на сдружението за 2018 г. – 2019 г.; 6. промяна в броя на членовете на УС; 7. освобождаване от длъжност на членове на УС; 8. избор на нови членове на УС; 9. избор на нови членове на КС; 10. изключване и приемане на нови членове на сдружението; 11. приемане на нов устав на сдружението; 12. други.

3869

20. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Обединени спортни клубове „Локомотив“ – гр. Горна Оряховица, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 5.06.2018 г. в 17,30 ч. в пресцентъра на спортна зала „X.X.“, Горна Оряховица, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението през 2017 г.; 2. промени в устава на сдружението; 3. освобождаване на членове от сдружението; 4. промени в УС; 5. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18,30 ч., при същия дневен ред.

3867

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Частен спортен клуб Ешкия“, гр. Джебел, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ във връзка с чл. 25 от устава на сдружението свиква редовно общо събрание на 23.06.2018 г. в 10 ч. в офиса на сдружението в гр. Джебел, ул. Иван Вазов № 18, област Кърджали, при следния дневен ред: 1. вземане на решение за прекратяване дейността на сдружението; 2. определяне на ликвидатор на сдружението; 3. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден на същото място и при обявения дневен ред в 16 ч.

3809

1. – Управителният съвет на Футболен клуб „Раковски“ – Ивайловград, на основание чл. 26, ал. 1 от ЗЮЛНЦ, чл. 17, ал. 1 и чл. 23, ал. 5, т. 3 от устава на клуба свиква общо събрание на 20.06.2018 г. в 17 ч. в Клуба на ловеца, Ивайловград, ул. България № 46, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет на клуба през 2017 г.; 2. отчет за дейността на контролния съвет през 2017 г. и финансов отчет за същата година; 3. приемане на бюджета на Футболен клуб „Раковски“ за 2018 г.; 4. определяне на размера на членския внос за 2019 г.; 5. разни. Поканват се всички членове на клуба да присъстват на общото събрание. Писмените материали по дневния ред са на разположение на членовете в офиса на клуба. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 19, ал. 1 от устава общото събрание ще се проведе в 18 ч. същия ден, на същото място и при същия дневен ред, колкото и членове да са регистрирани.

3946

4. – Управителният съвет на сдружение „КСТ „Импулс 2008 Пазарджик“ – Пазарджик, на основание чл. 26, ал. 1 ЗЮЛНЦ и чл. 20, ал. 1 от устава свиква общо събрание на членовете на сдружението на 15.06.2018 г. в 18 ч. на адрес – Пазарджик, ул. Любен Боянов № 3, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността на сдружението за 2017 г.; 2. приемане на нов устав; 3. освобождаване от отговорност на настоящия УС и КС; 4. избор на нов УС; 5. избор на председател на УС; 6. избор на КС; 7. други. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден един час по-късно на същото място и при същия дневен ред.

3959

14. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Баскетболна школа „Миньор – Перник“ – Перник, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на 30.05.2018 г. в 16 ч. в спортна зала „X.X.“ – Перник, при следния дневен ред: 1. отчет на дейността на сдружение „Баскетболна школа „Миньор – Перник“; 2. промени в устава на сдружението; 3. промени в управителния съвет на клуба; 4. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18 ч., като мястото и дневният ред не се променят.

3954

14. – Управителният съвет на Спортен клуб по шахмат „Плевен XXI“ – Плевен, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 28.05.2018 г. в 18 ч. в клуба на бул. Скобелев № 20 при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на клуба за 2017 г.; 2. промени в състава на управителния съвет и контролния съвет на клуба; 3. промени в устава; 4. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч. на същото място и при същия дневен ред.

3973

3. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел с общественополезна дейност „Клуб Здравец група за борба с остеопорозата – Четирилистна детелина“ – Плевен, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 8.06.2018 г. в 9 ч. в Плевен, бул. Русе № 6, в сградата на читалище „X.X. – 1959 г.“, при следния дневен ред: 1. промени в състава на управителния съвет на сдружението; 2. избор на председател на управителния съвет на сдружението; 3. разни. На основание чл. 35 от устава общото събрание е законно, ако на него присъстват повече от половината от всички членове на сдружението или техни пълномощници. Ако в определения час липсва кворум, на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и устава събранието се отлага с един час и ще се проведе при същия дневен ред, на същото място и ще бъде законно независимо от броя на присъстващите членове.

3803

1. – Съветът на настоятелите на сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство „Снежанка“ при ЦДГ „Снежанка“ – Пловдив, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо съб рание на 29.05.2018 г. в 17,30 ч. в салона на ЦДГ „Снежанка“ – Пловдив, ул. Тополница № 3, при следния дневен ред: 1. избор на нов председател и съвет на настоятелите; 2. други. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18,30 ч. на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на явилите се членове.

3896

22. – Управителният съвет на ЛРД „Гларус“ – Поморие, на основание чл. 26, ал. 3 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на дружеството на 20.05.2018 г. в 9,30 ч. в заседателната зала в сградата на дружеството в Поморие, ул. Княз Борис № 55, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет за 2017 г. и мандата; 2. отчет за дейността на КРК; 3. приемане на годишен план за дейността на сдружението за 2018 г.; 4. приемане на финансов годишен план за дейността и щатното разписание на сдружението за 2018 г.; 5. определяне размера на членския внос за 2019 г.; 6. промяна в устава на сдружението; 7. избор на управителен съвет и КРК на сдружението; 8. избор на делегати на общото събрание на НЛРС – СЛРБ; 9. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 10,30 ч.

3961

3. – Управителният съвет на Фондация „X.X.X.“ – Свищов, на основание чл. 26, ал. 1 от ЗЮЛНЦ и чл. 19, ал. 2 от учредителния акт свиква общо събрание на 30.05.2018 г. в 13 ч. в Свищов, ул. Ем. Чакъров № 2, в заседателна зала – ректорат, при следния дневен ред: 1. приемане на годишен доклад за дейността през 2017 г.; 2. приемане на годишен финансов отчет за 2017 г. и одиторски доклад; 3. приемане на бюджет на фондацията за 2018 г.; 4. избор на регистриран одитор за 2018 г.; 5. приемане на програми за работа на фондацията; 6. други. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 14 ч., на същото място и при същия дневен ред.

3808

2. – Управителният съвет на сдружение „Туристическо дружество Сини камъни – Сливен“ на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо делегатско събрание на 15.06.2018 г. в 11 ч. в административната сграда на сдружението на ул. Великокняжевска № 13 в Сливен при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет на сдружението за 2017 г.; 2. приемане бюджет на сдружението за 2018 г.; 3. освобождаване от длъжност и отговорност на членовете на досегашния управителен съвет; 4. избор на нов управителен съвет на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото делегатско събрание ще се проведе същия ден в 12 ч. на посочения адрес и при същия дневен ред.

3771

6. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Боксов клуб X.X.“ – Хасково, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 14.06.2018 г. в 10 ч. в Хасково, ул. Средна гора № 2, в Спортна зала „Спартак“, при дневен ред: приемане на годишния финансов отчет на сдружението за 2017 г. Поканват се да присъстват всички членове на сдружението или техни писмено упълномощени представители. Писмените материали, свързани с дневния ред на общото събрание, са на разположение на адреса на управление на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час по-късно на същото място и при същия дневен ред и ще се проведе независимо от броя на явилите се членове.

3985

3. – Учредителният комитет на сдружение за напояване „Черковски води“ – с. Черково, област Бургас, на основание чл. 10, ал. 4 от ЗСН и Заповед № РД-09-966 от 15.12.2017 г. на министъра на земеделието, храните и горите, с която е открита процедура за учредяване на сдружение за напояване „Черковски води“ – с. Черково, община Карнобат, област Бургас, с предмет на дейност: експлоатация, поддържане и реконструкция на хидромелиоративната инфраструктура; изграждане на нови напоителни системи и съоръжения; доставяне и разпределение на водата за напояване; отвеждане на излишната вода от земеделските земи; изпълнение на агромелиоративни и агротехнически мероприятия за подобряване състоянието на земеделските земи; рибовъдство и развъждане на водоплаващи птици, отправя покана към всички собственици и ползватели на земеделски земи в землището на с. Черково, община Карнобат, попадащи на територията, заявена от сдружението за напояване (масиви с № 29, 30), да присъстват на учредително събрание на 11.06.2018 г. в 18 ч. в гр. Карнобат, ул. Сакар № 20, в залата на „Диамант 99“ – ЕООД. Съб ранието ще протече при следния дневен ред: 1. установяване спазени ли са изискванията на чл. 6, ал. 2 и чл. 10 – 12 от ЗСН; 2. вземане на решение по отчета на учредителния комитет за освобождаване от отговорност; 3. вземане на решение за учредяване на сдружението за напояване и приемане на устава му; 4. избиране на органи на управление на сдружението. Материалите по дневния ред на учредителното събрание са на разположение на учредителите в Карнобат, ул. Сакар № 20, в залата на „Диамант 99“ – ЕООД, за времето от 9 до 15 ч. всеки работен ден. При липса на кворум на основание чл. 11, ал. 2 от ЗСН учредителното събрание ще се проведе на 2.07.2018 г. в 18 ч. на същото място и при същия дневен ред.

3958

Промени настройката на бисквитките