Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 13 от 12.II

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА

МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО

ЗАПОВЕД № РД-08-38 от 28 януари 2019 г. на МТИТС

№ РД-02-14-63 от 23 януари 2019 г. на МРРБ

По заявление на „АДМ България Лоджистикс“ – ЕООД, със седалище и адрес София, район „Триадица“, бул. България № 49Б, вх. А, ет. 12, и с ЕИК 201765418, със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и министъра на регионалното развитие и благоустройството № РД-08-370 от 18 септември 2017 г. (МТИТС) и № РД-02-14-760 от 13 септември 2017 г. (МРРБ) е дадено разрешение за изработване на проект на генерален план на пристанище за обществен транспорт с регионално значение „АДМ Оряхово“ – подробен устройствен план – план за регулация и застрояване за пристанищната територия и парцеларен план за пристанищната акватория. Със заповедта е одобрено и заданието за проектиране. Заповедта е публикувана на официалната интернет страница на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ на 19 септември 2017 г.

Със заявление от „АДМ България Лоджистикс“ – ЕООД, вх. № 663 от 26 февруари 2018 г., е внесен за разглеждане, приемане и одобряване проект на генерален план на пристанище за обществен транспорт с регионално значение „АДМ Оряхово“ – подробен устройствен план – план за регулация и застрояване за пристанищната територия и парцеларен план за пристанищната акватория. Към заявлението са приложени: резултатите от извършеното от заявителя прединвестиционно проучване относно наличието на подходящи географски, хидроложки, хидрогеоложки и други условия, възможностите за свързване с пътната мрежа и с железопътната инфраструктура, както и относно трафика на товарите, които се предвижда да бъдат обработвани на пристанището; документи, удостоверяващи правото на собственост на заявителя върху поземлените имоти, включени в обхвата на разработката; Решение по оценка на въздействието върху околната среда № ВР-1-1/2016 г., издадено на 15 декември 2016 г. от директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Враца, с което се одобрява инвестиционното предложение за „Изграждане на пристанище АДМ Оряхово“, с местоположение: УПИ XI, кв. 16, гр. Оряхово, и възложител „АДМ България Лоджистикс“ – ЕООД, ЕИК 201765418, при изпълнение на подробно изброените в същото решение условия за всеки от етапите на реализация на инвестиционната инициатива (от фазата на проектиране до разрешаване ползването на строежа) и по време на експлоатацията на пристанището; писмо на министъра на околната среда и водите, изх. № ОВОС-32 от 29 януари 2018 г., със заключение, че влязлото в сила Решение по ОВОС № ВР-1-1/2016 г. от 15 декември 2016 г. е достатъчно основание за одобряване на проекта на генерален план; писмо на заместващия директора на Националния институт за недвижимо културно наследство, № 7000-1021 от 21 ноември 2017 г., съгласно което „в границите на УПИ XI от кв. 16 по плана на гр. Оряхово, област Враца, с идентификатор 54020.503.2681 по КККР и в близост до него няма регистрирани недвижими културни ценности“ и предвид това не е необходимо проектът на генерален план да бъде съгласуван по реда на Закона за културното наследство; писмо на заместник-кмета на община Оряхово, изх. № 25.00-109-(1) от 31 август 2016 г., с което се дава съгласие за реализиране на инвестиционното намерение на „АДМ България Лоджистикс“ – ЕООД, за изграждане на пътна връзка между собствения на дружеството урегулиран поземлен имот XI в кв. 16 по подробния устройствен план на гр. Оряхово и републикански път II-15, при условие че финансирането на дейността е изцяло за сметка на дружеството, както и че се съобразяват инвестиционните намерения на общината за изграждане на главен довеждащ колектор до пречиствателната станция за отпадни води и не се препятства осъществяването им; предварителни договори за присъединяване, сключени от вносителя на проекта съответно с „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, и с „Водоснабдяване и канализация“ – ООД, Враца.

За изработения проект на генерален план писмено са уведомени заинтересованите лица, определени в съответствие с чл. 26, ал. 3 от Наредба № 10 от 2014 г. за обхвата и съдържанието, изработването, одобряването и изменението на генералните планове на пристанищата за обществен транспорт (обн., ДВ, бр. 32 от 2014 г.; изм., бр. 2 от 2015 г.), като им е предоставена възможност за запознаване с проекта и представяне на писмени становища по него в четиринадесетдневен срок от датата на получаване на уведомлението. В нормативно установения срок са постъпили писмени становища от: Областния управител на област с административен център Враца, вх. № Л-330 от 26 юни 2018 г., за съгласуване на проекта на генерален план на пристанище за обществен транспорт с регионално значение „АДМ Оряхово“, от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, вх. № Л-361 от 4 юли 2018 г., съгласно което проектът е изработен в съответствие с нормативните изисквания, като пристанищната акватория и отделните зони в нея са определени така, че не засягат акваторията на разположения в съседство пристанищен терминал Оряхово от пристанище за обществен транспорт с национално значение Лом и от Министерството на околната среда и водите – вх. № Л-361 от 4 юли 2018 г., потвърждаващо по-рано изразеното разбиране, че влязлото в сила Решение по ОВОС № ВР-1-1/2016 г., издадено от директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Враца, на 15 декември 2016 г., е достатъчно основание за одобряване на проекта на генерален план. Становището на заинтересованото лице Басейнова дирекция „Дунавски район“, изх. № ОБ-3956-(1) от 20 юли 2018 г., е подадено след изтичане на последния ден от нормативно установения срок (4 юли 2018 г.), поради което не е разглеждано, а от заинтересованите лица „Слънчев дар“ – АД, и Община Оряхово становища не са постъпили.

Налице са: мотивирано експертно становище по проекта на директора на дирекция „Речен надзор – Лом“ и капитан на пристанище Лом, вх. № 663 от 11 юли 2018 г., както и изготвено и представено по реда на чл. 112б, ал. 4 от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България (ЗМПВВППРБ) мотивирано становище на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация“, изх. № ДОК-362 от 2 октомври 2018 г.

Със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и министъра на регионалното развитие и благоустройството № РД-08-458 от 19 октомври 2018 г. (МТИТС) и № РД-02-14-1029 от 19 октомври 2018 г. (МРРБ) е назначен междуведомствен експертен съвет за разглеждане, обсъждане и приемане на проекта на генерален план на пристанище за обществен транспорт с регионално значение „АДМ Оряхово“ – подробен устройствен план – план за регулация и застрояване за пристанищната територия и парцеларен план за пристанищната акватория.

Проектът на план е разгледан и обсъден на две заседания на междуведомствения експертен съвет, проведени съответно на 30 октомври 2018 г. и на 4 декември 2018 г. Съгласно Решение № 2 по т. 4 от протокола от заседанието на междуведомствения експертен съвет, проведено на 30 октомври 2018 г., прието единодушно от присъствалите на заседанието 8 членове на съвета с решаващ глас, на вносителя са дадени указания за поправяне и допълване на проекта и е насрочено следващо заседание за разглеждането му.

Със заявление на „АДМ България Лоджистикс“ – ЕООД, вх. № 663 от 27 ноември 2018 г., са внесени: поправени и допълнени текстови и графични части на проекта на генерален план, в това число и проект на подробен устройствен план – изменение на плана за регулация.

В резултат на проведените на 4 декември 2018 г. обсъждания на поправения проект на генерален план присъствалите на второто заседание 7 членове на междуведомствения експертен съвет с право на решаващ глас единодушно достигат до извода, че поправената и допълнена разработка не отразява в пълна степен указанията за поправяне, дадени на първото заседание на съвета. Съгласно решението по т. 3 от протокола от заседанието на съвета, проведено на 4 декември 2018 г., поправеният и допълнен проект на генерален план на пристанище за обществен транспорт с регионално значение „АДМ Оряхово“ е приет при условие, че в определения със Заповед № РД-08-458 от 19 октомври 2018 г. (МТИТС) и № РД-02-14-1029 от 19 октомври 2018 г. (МРРБ) срок за работа на междуведомствения експертен съвет (14 декември 2018 г.) вносителят представи допълнително: поправена текстова част на проекта, в която са заличени текстовете относно изграждане на хидротехническо брегоукрепително съоръжение в съседния, невключен в разрешения териториален обхват на разработката поземлен имот с идентификатор 54020.503.233 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Оряхово, одобрени със Заповед № РД-18-95 на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър от 9 ноември 2016 г.; поправени графични части на проекта, в които освен номера и предназначението на урегулирания поземлен имот е показан и идентификаторът на поземления имот по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Оряхово; положително становище от Агенция „Митници“ относно изпълнението на изискванията на чл. 103, ал. 4 от ЗМПВВППРБ; чертеж на подробен устройствен план – парцеларен план за пристанищната акватория с нанесени актуални дълбочини и декларация от вносителя на проекта, че планираните драгажни дейности ще бъдат финансирани изцяло със собствени средства и не е необходимо влагането на публични средства дори и при необходимост от удълбочаване в зоната за маневриране или в зоната за подхождане на корабите.

Със заявление на „АДМ България Лоджистикс“ – ЕООД, вх. № 663 от 13 декември 2018 г., са внесени поправени и допълнени текстови и графични части на проекта на генерален план, доказващи изпълнението на условието, при което е прието решението на междуведомствения експертен съвет за приемане на разработката.

В писмо на заместващия директора на Агенция „Митници“, вх. № 663 от 14 декември 2018 г., е изразено становище за продължаване на процедурата по одобряване на проекта на генерален план на пристанище за обществен транспорт с регионално значение „АДМ Оряхово“.

Предвид изложеното и на основание чл. 112а, ал. 5 и 7 от ЗМПВВППРБ и чл. 36 от Наредба № 10 от 2014 г. за обхвата и съдържанието, изработването, одобряването и изменението на генералните планове на пристанищата за обществен транспорт нареждаме:

Одобряваме приетия от Междуведомствения експертен съвет по чл. 112а, ал. 4 от ЗМПВВППРБ проект на генерален план на пристанище за обществен транспорт с регионално значение „АДМ Оряхово“ – подробен устройствен план – план за регулация и застрояване за пристанищната територия и парцеларен план за пристанищната акватория (текстови и графични части).

Заповедта може да бъде оспорена по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Р. Желязков

Министър на регионалното развитие и благоустройството: П. Аврамова

839

 

АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

ЗАПОВЕД № РД-18-38 от 23 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Делчево, община X.X., област Благоевград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

844

 

ЗАПОВЕД № РД-18-39 от 23 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Добротино, община X.X., област Благоевград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

845

 

ЗАПОВЕД № РД-18-40 от 23 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Горноселци, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

846

ЗАПОВЕД № РД-18-41 от 23 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Долно Луково, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

847

 

ЗАПОВЕД № РД-18-42 от 23 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Кобилино, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

848

 

ЗАПОВЕД № РД-18-43 от 23 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Попско, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

849

 

ЗАПОВЕД № РД-18-44 от 23 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Розино, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

850

ЗАПОВЕД № РД-18-45 от 23 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Сив кладенец, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

851

 

ЗАПОВЕД № РД-18-46 от 23 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Славеево, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

852

 

ЗАПОВЕД № РД-18-47 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на Ивайловград, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

853

 

ЗАПОВЕД № РД-18-48 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Камилски дол, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

854

ЗАПОВЕД № РД-18-49 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Конници, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

855

 

ЗАПОВЕД № РД-18-50 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Ламбух, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

856

 

ЗАПОВЕД № РД-18-51 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Ленско, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

857

 

ЗАПОВЕД № РД-18-52 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Нова ливада, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

858

ЗАПОВЕД № РД-18-53 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Одринци, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

859

 

ЗАПОВЕД № РД-18-54 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Драгоево, община Велики Преслав, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

860

 

ЗАПОВЕД № РД-18-55 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Хан Крум, община Велики Преслав, област Шумен.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

861

 

ЗАПОВЕД № РД-18-56 от 24 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Гарваново, община Хасково, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

862

ЗАПОВЕД № РД-18-58 от 25 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Света Петка, община Велинград, област Пазарджик.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

863

 

ЗАПОВЕД № РД-18-59 от 25 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Железино, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

864

 

ЗАПОВЕД № РД-18-60 от 25 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Орешино, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

865

 

ЗАПОВЕД № РД-18-61 от 25 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Пашкул, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

866

ЗАПОВЕД № РД-18-62 от 25 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Планинец, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

867

 

ЗАПОВЕД № РД-18-63 от 25 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Плевун, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

868

 

ЗАПОВЕД № РД-18-64 от 25 януари 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Покрован, община Ивайловград, област Хасково.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

869

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

РЕШЕНИЕ № 820 от 6 декември 2018 г.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община е постъпило заявление вх. № ГР-94-К-17/19.09.2014 г. от X.X. и X.X. с искане за разрешаване изработване на подробен устройствен план за поземлени имоти с идентификатори 68134.3932.6, 68134.3932.3, 68134.3932.2, кв. 44 и кв. 44а, м. Кв. Суходол, район „Овча купел“.

Към заявлението са приложени: пълномощно pег. № 5435/27.08.2014 г. на X.X., нотариус в РС – София, с pег. № 404 на НК; пълномощно pег. № 18269/11.09.2014 г. на X.X., нотариус в РС – София, с pег. № 595 на НК; задание; нотариален акт № 139, дело № 120/9.07.2014 г.; нотариален акт № 158, дело № 140/30.07.2014 г.; скица № 15-288839/18.08.2014 г. на СГКК – София, за ПИ с идентификатор 68134.3932.6; скица № 15-288836/18.08.2014 г. на СГКК – София, за ПИ с идентификатор 68134.3932.3; скица № 15-288833/18.08.2014 г. на СГКК – София, за ПИ с идентификатор 68134.3932.2; комбинирана скица за пълна или частична идентичност съгласно чл. 16, ал. 3 от ЗКИР; мотивирано предложение.

Със заявление вх. № ГР-94-К-17-[1]/2.10.2014 г. заявителят е внесъл ново мотивирано предложение за изработване на ПУП – ПРЗ.

Заданието и мотивираното предложение са разгледани от отдели в Направление „Архитектура и градоустройство“ и са дадени становища.

Със заявление вх. № ГР-94-К-17-[2]/20.11.2014 г. заявителят е внесъл скица № 15-402641/5.11.2014 г. за поземлен имот с идентификатор 68134.3932.20, номер по предходен план 072002, 072003, стар идентификатор 68134.3932.2 и 68134.3932.3.

Мотивираното предложение е разгледано на заседание на ОЕСУТ. С протокол № ЕС-Г-92/2.12.2014 г., т. 3, е взето решение за приемане на мотивираното предложение и заданието; главният архитект на СО да издаде заповед за одобряване на заданието и за разрешаване на устройствена процедура при спазване на изискванията на отделите в НАГ.

Със Заповед № РД-09-50-53 от 28.01.2015 г. на главния архитект на СО е одобрено задание и разрешено да се изработи проект за ПУП – ПРЗ в териториален обхват: ПИ с идентификатори 68134.3932.6 и 68134.3932.20, кв. 44 (нов), м. Кв. Суходол, район „Овча купел“.

С писмо изх. № ГР-94-К-17-[3]/29.01.2015 г. заповедта е изпратена на кмета на район „Овча купел“ за сведение и изпълнение.

Със заявление вх. № ГР-94-К-17-[4]/15.12.2015 г. от X.X. са внесени за одобряване проект за ПРЗ за ПИ с идентификатори 68134.3932.6 и 68134.3932.20, изменение на план за улична регулация и план за улична регулация, м. Кв. Суходол, район „Овча купел“; пълномощно pег. № 5435/27.08.2014 г. на X.X., нотариус в РС – София, с pег. № 404 на НК; пълномощно pег. № 848/29.01.2015 г. на X.X., нотариус в РС – София, с pег. № 367 на НК; писмо изх. № 94-0010183/23.11.2015 г. на РИОСВ – София, че не е необходимо провеждане на процедура по реда на глава втора от наредбата за ОС; декларация за липса на растителност, заверена от дирекция „Зелена система“ – СО, под № ЗС-94-К-27/4.11.2015 г.; становище pег. № ОД 1346/1.04.2015 г. на СДВР – отдел „Пътна полиция“; протокол № 11/17.03.2015 г. на ПКТОБДСО; съгласувания със „Софийска вода“ – АД, № ТУ-2211/18.06.2015 г.; „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, № 142/18.06.2015 г.; „Овергаз мрежи“ – АД, изх. № ОМ-ОМ-580/6.07.2015 г.; „Виваком“ № В-420/18.06.2015 г.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-361/19.01.2016 г. е внесен проект за ПУП – ПРЗ на недеформируема основа и на магнитен носител.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-361-[1]/7.03.2016 г. е внесен коригиран проект.

С писмо изх. № САГ16-ГР00-361-[2]/8.03.2016 г. заявителят е уведомен за становището на отдел „Благоустройствени дейности и публични пространства“ – част „Комуникации и транспорт“, за преработване на проекта, като отпадне улица след о.т. 2д.

С последващо писмо изх. № САГ16-ГР00-361-[3]/15.03.2016 г. е изискано от заявителя да представи коректно решение на уличната регулация при о.т. 2з; планът за застрояване да бъде изработен върху цветно копие от ПР; проектът за ПР и ПРЗ да бъде представен в два екземпляра върху недеформируема основа, като екземплярът, предназначен за район „Овча купел“, да се комплектува с документи за собственост и скици.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-361-[4]/15.03.2016 г. е внесен коригиран проект за ПУП.

С писмо изх. № САГ16-ГР00-361-[5]/22.04.2016 г. заявителят е уведомен, че към административната преписка няма представени данни за налични и проектни В и К проводи съгласно изискванията на чл. 108 и чл. 64, ал. 2 от ЗУТ и становището на отдел „Благоустройствени дейности и публични пространства“ – част „Инженерни мрежи“.

Със заявление вх. № САГ 16-ГР00-361-[6]/23.08.2016 г. от X.X. чрез пълномощник X.X. са внесени проект за ПУП – план за регулация и застрояване – текстова и графична част; 3 броя пълномощни; удостоверение № 25-86564/4.12.2015 г. от СГКК – София-град; удостоверения за поливност от 30.12.2015 г. и актове за категоризиране на земеделските земи при промяна на тяхното предназначение на ПИ с идентификатори 68134.3932.20 и 68134. 3932.6.

С писмо изх. № САГ16-ГР00-361-[7]/14.09.2016 г. на основание чл. 128, ал. 3 проектът за ПУП е изпратен до кмета на район „Овча купел“ за обявяване на заинтересованите собственици в съответствие с чл. 131 от ЗУТ.

С писмо вх. № САГ16-ГР00-361-[8]/8.02.2017 г. кметът на район „Овча купел“ е удостоверил, че са изпълнени процедурите по чл. 128, ал. 3 от ЗУТ, в законовия срок за обжалване са постъпили две възражения. Към писмото са приложени разписен лист, обратни разписки, протоколи за поставени съобщения, протокол № 4/31.01.2017 г. на РЕСУТ на район „Овча купел“.

С писмо изх. № САГ16-ГР00-361-[9]/25.04.2017 г. възложителят е уведомен, че съгласно становище на отдел „Благоустройствени дейности и публични пространства“ представеният ПКТП не отговаря на проекта за план за регулация.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-361-[10]/25.01.2018 г. е внесен коригиран проект за временна организация на движението и нов ПКТП към ПУП – ПРЗ. Същият е съгласуван с дирекция „УАТ“ при СО на 29.06.2017 г. съгласно решение по т. 1 от протокол № 25/13.06.2017 г. на ПКТОБД при СО.

С писмо изх. № САГ16-ГР00-361-[11]/6.02.2018 г. на основание чл. 128, ал. 3 от ЗУТ проектът за ПУП – ПРЗ, ИПУР и ПУР е изпратен отново до кмета на район „Овча купел“ за обявяване на собствениците на УПИ XLVI-1376.

С писмо вх. САГ16-ГР00-361-[12]/9.03.2018 г. кметът и главният архитект на район „Овча купел“ са удостоверили, че проектът за ПУП е съобщен на собствениците на УПИ XLVI-1376 и в законовия срок няма постъпили възражения.

Проектът, постъпилите възражения и придружаващите документи и съгласувания са разгледани от отделите на НАГ при СО. След получаване на становища от тях преписката е внесена за разглеждане от Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ). С протокол № ЕС-Г-34/8.05.2018 г., т. 2 (допълнителна), е взето решение, съгласно което възражения № РОК 16-ВК08-1306/4/8.12.2016 г. от собственика на ПИ с идентификатор 68134.3932.5 и № РОК 16-ВК08-1306/5/20.12.2016 г. от собственика на ПИ с идентификатор 68134.3932.41 не се уважават, тъй като собствениците на горните имоти имат възможност след приключване на настоящото административно производство с влязъл в сила административен акт да поискат изработване на ПУП – ПРЗ за собствените си имоти. Дадени са служебни предложения: да се представи удостоверение по чл. 65, ал. 5 от Наредбата за ССПКККР и да се коригира планът за застрояване, тъй като в зона „Смф 2“ не се допускат изгребни ями. Проектът е приет след изпълнение на служебните предложения да се издаде административен акт за одобряването му.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-361-[13]/21.09.2018 г. от X.X. е внесено удостоверение за приемане на проект за изменение на КККР изх. № 25-146940/12.09.2018 г. за обекти 68134.3932.6, 68134.3932.20, УПИ LIV-20, УПИ LV-6, кв. 44.

Представен е коригиран проект за ПУП в изпълнение на решението на ОЕСУТ.

При горната фактическа обстановка се установява от правна страна следното:

Искането за одобряване на проекта за ПУП е направено от заинтересовано лице по смисъла на чл. 131, ал. 1 и ал. 2, т. 1 от ЗУТ, а именно X.X. като собственик на поземлени имоти с идентификатори 68134.3932.6 и 68134.3932.20 по КККР на район „Овча купел“ съгласно приложените документи за собственост и скици от СГКК – София.

Действащият ПУП е одобрен със заповеди № РД-09-50-541 от 25.10.1996 г., № РД-09-50-1220 от 17.09.2008 г. и № РД-09-50-763 от 6.07.2009 г. на главния архитект на СО.

Кадастралната карта на район „Овча купел“ е одобрена със Заповед № РД-18-19 от 29.03.2010 г. на изпълнителния директор на АГКК.

С представения проект се предвижда урегулиране на поземлени имоти с идентификатори 68134.3932.6 и 68134.3932.20 по КККР на район „Овча купел“ в два УПИ (нови УПИ LIV-20 – „За производство, складове, офиси и трафопост“, и УПИ LV-6 – „За производство, складове и офиси“), кв. 44 (нов), м. Кв. Суходол, като регулационните граници следват имотните такива на имотите по кадастралната карта и изменение на план за регулация за улица между о.т. 2г и о.т. 2д и нови задънени улици по о.т. 2е – о.т. 2ж – о.т. 2з и по о.т. 2ж – о.т. 2и – о.т. 2к – о.т. 2л.

С оглед на горното е спазено изискването на чл. 17, ал. 1 от ЗУТ.

Достъпът до нови УПИ е по новосъздадена улица, която се обвързва с улична регулация, предвидена с действащия план за регулация на местността, с което е спазено изискването на чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4 от ЗУТ.

Спазена е нормата на чл. 81, ал. 1 и 3 във връзка с чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4 от ЗУТ.

Новопроектираната улица засяга поземлени имоти, собственост на физически лица. На основание чл. 81, ал. 4 от ЗУТ: „Отчуждаванията за прокарване на нова задънена улица в урегулирана територия по искане на собственици на поземлени имоти е за тяхна сметка.“

Предвид горното за изменението на ПУП – ИПР е налице основание по чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 134, ал. 2 от ЗУТ по отношение на уличната регулация.

С ПЗ се предвижда ниско като характер и свободностоящо като начин нежилищно застрояване (Кк – 10 м).

Проектът се одобрява при спазване изискванията на чл. 35, ал. 2 от ЗУТ.

Предвид горното с проекта за план за застрояване не се допускат намалени разстояния към съседни имоти и/или сгради, включително през улица.

Проектът е изработен върху влязла в сила кадастрална карта, с което е спазено изискването на чл. 115, ал. 1 и 2 от ЗУТ.

По действащия ОУП на СО имотите попадат в устройствена зона: „Смесена многофункционална зона предимно за околоградския район“ (Смф2), в която съгласно приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО, т. 14, е допустимо конкретното предназначение на УПИ да е „за производство, складове, офиси и трафопост“. Показателите в матрицата върху графичната част на плана отговарят на нормативите по ОУП на СО.

С горното е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1, изр. 2 от ЗУТ.

Проектът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове.

Проектът за ПУП е съгласуван със „Софийска вода“ – АД, № ТУ-2211/18.06.2015 г.; „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, № 142/18.06.2015 г.; „Овергаз мрежи“ – АД, изх. № ОМ-ОМ-580/6.07.2015 г.; „Виваком“ № В-420/18.06.2015 г.

Представени са писмо изх. № 94-00-10183/23.11.2015 г. на РИОСВ – София, че не е необходимо провеждане на процедура по реда на глава втора от наредбата за ОС; декларация за липса на растителност, заверена от дирекция „Зелена система“ – СО, под № ЗС-94-К-27/4.11.2015 г.; становище pег. № ОД 1346/1.04.2015 г. на СДВР – отдел „Пътна полиция“; протокол № 11/17.03.2015 г. на ПКТОБДСО; нов ПКТП към ПУП – ПРЗ, съгласуван с дирекция „УАТ“ при СО на 29.06.2017 г. съгласно решение по т. 1 от протокол № 25/13.06.2017 г. на ПКТОБД при СО и удостоверение за приемане на проект за изменение на КККР изх. № 25-146940/12.09.2018 г. за обекти 68134.3932.6, 68134.3932.20, УПИ LIV-20, УПИ LV-6, кв. 44.

Спазени са административнопроизводствените правила при издаване на акта – сезиране на административния орган от заинтересованите лица по чл. 131, ал. 2, т. 1 от ЗУТ със заявление и мотивирано предложение, разрешено е изработването на проект за ИПР и ПРЗ от компетентния за това орган, внесен е проект и са изпълнени предписанията в разрешението, проектът е съобщен на всички заинтересовани лица, същият е разгледан и приет от ОЕСУТ.

Спазени са материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането му.

Проектното решение е целесъобразно и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 5 от ЗУТ.

Компетентен да одобри ПУП е Столичният общински съвет, тъй като с плана се предвижда отчуждаване на части от недвижими имоти – собственост на физически лица, за изграждане на улица – публична общинска собственост – основание по чл. 21, ал. 7 във връзка с ал. 1 от ЗОС.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 21, ал. 1 и 7 от ЗОС, чл. 136, ал. 1, чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с ал. 2, чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4, чл. 17, ал. 1, чл. 81, ал. 1, 3 и 4, чл. 108, ал. 5, чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1, изр. 2 и чл. 35, ал. 2 от ЗУТ, устройствена категория по т. 14 от приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО и протокол на ОЕСУТ ЕС-Г-34/8.05.2018 г., т. 2 (допълнителна), Столичният общински съвет реши:

1. Одобрява проект за изменение на плана за улична регулация на м. Кв. Суходол, кв. 44 (нов), район „Овча купел“, за улица между о.т. 2г и о.т. 2д по кафявите и зелените зачертавания съгласно приложения проект.

2. Одобрява проект за план за регулация на м. Кв. Суходол, район „Овча купел“, кв. 44 (нов), УПИ LIV-20 – „За производство, складове, офиси и трафопост“, и УПИ LV-6 – „За производство, складове и офиси“, и задънени улици по о.т. 2е – о.т. 2ж – о.т. 2з и по о.т. 2ж – о.т. 2и – о.т. 2к – о.т. 2л по сините и червените линии, цифри, текст и букви съгласно приложения проект.

3. Одобрява проект за план за застрояване на м. Кв. Суходол, кв. 44 (нов), с предвиждане на ново застрояване в нови УПИ LV-6 – „За производство, складове и офиси“, и LIV-20 – „За производство, складове, офиси и трафопост“, съгласно приложения проект и корекциите в зелен цвят.

Въз основа на одобрения план за регулация и застрояване не може да се издава виза за проектиране, да се одобрява или съгласува инвестиционен проект и да се издава разрешение за строеж с допускане на намалени разстояния към съседни имоти и/или сгради, включително през улица.

Решението и одобреният проект на подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столичната община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 от ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 от ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

Жалбите се подават в район „Овча купел“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община.

Председател: Е. Герджиков

834

 

РЕШЕНИЕ № 822 от 6 декември 2018 г.

В район „Банкя“ на Столичната община е постъпило заявление вх. № АГ-9400-1141/8.11.2013 г. от X.X. с искане за разрешаване изработване на проект за изменение на действащ подробен устройствен план – изменение на плана за регулация за УПИ V-414, кв. 10а, м. Кв. Вердикал. Към заявлението са приложени скица с предложение за изменението, копие на нотариален акт № 154, том VI, pег. № 13643, дело № 955/2006 г. на нотариус № 271 с район на действие СРС.

С писмо изх. № АГ94-00-1141/29.11.2013 г. на кмета на район „Банкя“ заявлението и приложените писмени доказателства са изпратени по компетентност в Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община (НАГ – СО), които са постъпили под № ГР-94-В-67/2.12.2013 г.

С писмо изх. № ГР-94-В-67/18.12.2013 г. на началник-отдел „Подробни устройствени планове“ на заявителката е указано да се представи комбинирана скица за пълна или частична идентичност на основание чл. 16, ал. 3 от ЗКИР.

Със Заповед № РД-09-50-875 от 19.11.2014 г. на главния архитект на Столичната община е разрешено изработване на проект за изменение на подробен устройствен план – изменение на план за регулация (ИПР) за УПИ V-414, кв. 10а, м. Кв. Вердикал, район „Банкя“.

С писмо изх. № ГР-94-В-67-[1]/21.11.2014 г. заповедта е изпратена до кмета на район „Банкя“ за сведение и изпълнение.

Със заявление вх. № ГР-94-В-67-[2]/10.06.2015 г. е внесен проект за ПУП – изменение на план за регулация (ИПР) за УПИ V-414 с цел образуване на нови УПИ V-414 – „За ЖС“, и УПИ VI-414 – „За ЖС“, в обхвата на ПИ с идентификатор 02659.2196.414 по КККР на гр. Банкя и изменение на план за улична регулация – създаване на задънена улица от о.т. 37а (нова) – о.т. 37б (нова) до о.т. 37в (нова) с цел осигуряване на транспортен достъп до новообразуваните УПИ, кв. 10а, м. Кв. Вердикал, район „Банкя“.

С писмо изх. № ГР-94-В-67-[3]/12.06.2015 г. проектът е изпратен в район „Банкя“ за съобщаване по реда на чл. 128, ал. 3 от ЗУТ на заинтересуваните лица.

Съгласно писмо изх. № АГ66 02 94/22.07.2015 г. (вх. № ГР-94-В-67-[4]/23.07.2015 г. на НАГ – СО) на кмета на район „Банкя“ проектът е обявен на заинтересуваните лица и в законоустановения срок няма постъпили възражения.

С писмо изх. № САГ16-ГР00-1935/27.04.2016 г. проектът е върнат в район „Банкя“ за съобщаване на собствениците на ПИ с идентификатори 02659.2234.79 и 02659.2196.416 по КККР на гр. Банкя.

Съгласно писмо изх. № РБН16-ГР00-42/1.06.2016 г. (вх. № САГ16-ГР00-1935-[1]/2.06.2016 г. на НАГ – СО) на кмета на район „Банкя“ проектът е съобщен на заинтересуваните лица по реда на чл. 128, ал. 5 от ЗУТ и в законоустановения срок няма постъпили възражения.

С писмо изх. № САГ16-ГР00-1935-[2]/30.01.2017 г. заявителят е уведомен, че е необходимо да представи допълнителни документи.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-1935-[3]/5.06.2017 г. са внесени: скица-проект № 15-142481/29.03.2017 г., удостоверение № 25-23284/29.03.2017 г. за приемане на проект за изменение на кадастрална карта и кадастрални регистри за поземлен имот с идентификатор 02659.2196.414, издадено от Службата по геодезия, картография и кадастър (СГКК) – София; съгласуван ПУП с изх. № 121/12.03.2017 г. от „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД; изходни данни от „Софийска вода“ – АД, с изх. № ТУ-786/24.02.2017 г.; експертна оценка на съществуващата растителност с приложено контролно заснемане на съществуващата дървесна растителност, изработено от л. арх. X.X., заверено от дирекция „Зелена система“ при СО с изх. № СЕК 17-ГР94-188/19.04.2017 г. съгласно чл. 19, ал. 4 от ЗУЗСО.

Проектът за ПУП – ИПР е съгласуван от отделите в дирекция „Териториално планиране“ и е представено становище на отдел „Правно-нормативно обслужване“ към дирекция „ПНИФО“ на НАГ – СО.

Проектът е разгледан на заседание на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) със служебно предложение по протокол № ЕС-Г-65/22.08.2017 г., т. 13, както следва: „В проекта за ПУП – ИПР да се обозначат радиусите на новопредвидена задънена улица от о.т. 37а (нова) – о.т. 37б (нова) до о.т. 37в (нова), съгласно Наредба № 2 от 2004 г. на МРРБ за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на населените места и урбанизираните територии. Приема проекта. След изпълнение на служебното предложение изпраща за одобряване от СОС на основание чл. 21, ал. 7 от ЗОС.“

Приложено с писмо изх. № САГ16-ГР00-1935-[4]/12.10.2017 г., копие от горецитирания протокол на ОЕСУТ е изпратено до заявителя за сведение и изпълнение.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-1935-[5]/1.08.2018 г. е представен коригиран проект за ПУП съгласно служебно предложение на ОЕСУТ.

С оглед изложената фактическа обстановка от правна страна се установява следното:

Искането за одобряване на подробен устройствен план – изменение на план за регулация е направено от заинтересувани лица по смисъла на чл. 131, ал. 2, т. 1 от ЗУТ – X.X. и X.X. като собственици на поземлен имот с идентификатор 02659.2196.414 по КККР на гр. Банкя, попадащ в УПИ V-414, кв. 10а, м. Кв. Вердикал – предмет на плана, съгласно представените документи за собственост и скици за имота.

Действащият ЗРП за м. Кв. Вердикал е одобрен със Заповед № 310 от 12.07.1976 г. на главния архитект на София и ИПРЗ, одобрен със Заповед № РД-09-50-1431 от 14.12.2009 г. на главния архитект на СО.

Кадастралната карта на гр. Банкя е одобрена със Заповед № РД-18-13 от 17.01.2012 г. на изпълнителния директор на АГКК.

С изработения проект за подробен устройствен план се предвижда изменение на план за регулация, като от УПИ V-414 се образуват два нови УПИ V-414 – „За ЖС“, и УПИ VI-414 – „За ЖС“, без да се изменят общите регулационни линии към съседни урегулирани поземлени имоти. Изменя се и уличната регулация, като се създава задънена улица от о.т. 37а (нова) – о.т. 37б (нова) до о.т. 37в (нова) с цел осигуряване на транспортен достъп до новообразуван УПИ VI-414 – „За ЖС“, кв. 10а, м. Кв. Вердикал, район „Банкя“.

Предвид горното основание за одобряване на проекта ИПР с разделяне на два УПИ и отреждането им за имота по кадастрална карта е нормата на чл. 15, ал. 1, изр. 2 във връзка с чл. 134, ал. 2, т. 6 от ЗУТ.

С одобряването за първи път на кадастрална карта за територията във връзка с изискването на чл. 115, ал. 1 и 2 от ЗУТ ИПР да се изработват върху действаща такава се обосновава промяна в устройствените условия, при които е изработен действащият ПУП и е налице основание за изменението му по чл. 134, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 1 от ЗУТ.

Изменението на ПУР е обусловено от разделянето на имота – предмет на плана, и необходимостта от осигуряване на достъп до нов УПИ VI-414 – „За ЖС“, поради което основание за изменението е нормата на чл. 134, ал. 1, т. 1 от ЗУТ.

Лицето (изход) към улица до новообразувани УПИ V-414 – „За ЖС“, и УПИ VI-414 – „За ЖС“, се осигурява посредством действащата улична регулация и предложена проектна задънена улица, с което е спазено изискването на чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4 от ЗУТ.

Спазени са административнопроизводствените правила при издаване на акта – сезиране на административния орган от заинтересувано лице по чл. 135, ал. 1 във връзка с чл. 131, ал. 2, т. 1 от ЗУТ със заявление по образец, разрешено е изработване на ПУП от компетентен за това орган. Внесен е проект, който е съобщен по реда на чл. 128, ал. 3 от ЗУТ. Изпълнени са предписанията в разрешението. Проектът е разгледан и приет от ОЕСУТ.

Спазени са материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането му.

Съгласно ОУП на СО (приет от Министерския съвет с Решение № 960 от 16.12.2009 г.) имотът попада в устройствена зона: „Жилищна зона с малкоетажно застрояване, с ограничителни параметри“ (Жм3), съгласно т. 7 от приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО.

Конкретното предназначение на нови УПИ V-414 – „За ЖС“, и УПИ VI-414 – „За ЖС“, е допустимо в тази устройствена зона, с което е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1, изр. 2 от ЗУТ.

Планът е изработен върху влязла в сила кадастрална карта, с което е спазена разпоредбата на чл. 115, ал. 1 и 2 от ЗУТ.

Проектът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове на МРРБ.

Проектното решение е целесъобразно и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 5 от ЗУТ.

На основание чл. 81, ал. 4 от ЗУТ отчуждаванията за прокарване на нова задънена улица в урегулирана територия по искане на собственици на поземлени имоти са за тяхна сметка.

С изменението на плана за улична регулация се предвижда отчуждаване на имоти – частна собственост, поради което и на основание чл. 21, ал. 7 във връзка с ал. 1 от ЗОС компетентен да одобри ПУП е Столичният общински съвет.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 21, ал. 7 във връзка с ал. 1 от ЗОС, чл. 15, ал. 1, изр. 2 във връзка с чл. 134, ал. 2, т. 6 и ал. 1, т. 1 във връзка с ал. 2, чл. 81, ал. 4, чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4, чл. 108, ал. 5, чл. 115, ал. 1 и 2 от ЗУТ, устройствена зона по т. 7 от приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО, протокол на ОЕСУТ № ЕС-Г-65/22.08.2017 г., т. 13, Столичният общински съвет реши:

Одобрява:

1. Проект за изменение на план за улична регулация – създаване на задънена улица от о.т. 37а (нова) – о.т. 37б (нова) до о.т. 37в (нова) с цел осигуряване на транспортен достъп до новообразувани УПИ V-414 – „За ЖС“, и УПИ VI-414 – „За ЖС“, м. Кв. Вердикал, район „Банкя“, по кафявите линии, цифри и зачертавания и корекции във виолетов цвят съгласно приложения проект.

2. Проект за изменение на план за регулация за м. Кв. Вердикал, кв. 10а, район „Банкя“, като от УПИ V-414 се образуват нови УПИ V-414 – „За ЖС“, и УПИ VI-414 – „За ЖС“, по кафявите и зелените линии, цифри, текст, зачертавания и щрихи съгласно приложения проект.

Решението и одобреният проект за подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 от ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 от ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

Жалбите се подават в район „Банкя“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“ в дирекция „Правно-нормативно, информационно и финансово обслужване“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

Председател: Е. Герджиков

750

 

РЕШЕНИЕ № 823 от 6 декември 2018 г.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община, е постъпило заявление вх. № САГ18-ГР00-1529/10.07.2018 г. от X.X. с искане за разрешаване изработването на ПУП – ИПР за УПИ XXI – „Общ“, кв. 10 на м. Илиянци за образуване на нови УПИ XXI – „Общ“, и XXVII-100 – „За ЖС“, кв. 10, м. Илиянци, район „Надежда“.

Към заявлението са приложени мотивирано предложение за ПУП, нотариален акт № 84, том VIII, рег. № 27713, дело № 1304 от 22.12.2011 г. за ПИ с идентификатор 68134.1370.100 по КККР, скица № 42024/20.12.2011 г. за ПИ с идентификатор 68134.1370.100, издадена от СГКК – София, и комбинирана скица по чл. 16, ал. 3 от ЗКИР.

С писмо изх. № САГ18-ГР00-1529-[1]/19.09.2018 г. заявителят е уведомен, че с Решение № 542 по протокол № 86 от 23.07.2015 г. на СОС е одобрен ПУП – изменение на план за регулация и застрояване за НПЗ „Илиянци запад“ и кв. Илиянци в обхвата на бул. Рожен и жп линия „Биримирци – Волуяк“ до Северна скоростна тангента, от обхвата на който са изключение УПИ XXI-562 – „За ОО“, и УПИ XXII-100 – „За ЖС и ОО“, кв. 10, поради непредставено нотариално заверено съгласие по чл. 21, ал. 5 от ЗУТ, предвид което за цитираните УПИ е налице висящо, неприключило производство по одобряване на ПУП, като заявителят е уведомен за възможностите за приключване на процедурата.

Във връзка с горното в НАГ – СО, е постъпила молба вх. № САГ18-ГР00-2114/28.09.2018 г. от X.X. с искане за прекратяване на производството по одобряване на подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация и застрояване (ПРЗ) за кв. 10, УПИ XXI-562 – „За ОО“, и УПИ XXII-100 – „За ЖС и ОО“, м. Илиянци, изключен от обхвата на одобряване с т. 5 от Решение № 542 по протокол № 86 от 23.07.2015 г. на СОС, с което е одобрен ПУП – изменение на план за регулация и застрояване за НПЗ „Илиянци запад“ и кв. Илиянци в обхвата на бул. Рожен и жп линия „Биримирци – Волуяк“ до Северна скоростна тангента.

С оглед на горната фактическа обстановка се установява от правна страна следното:

В т. 5 от Решение № 542 по протокол № 86 от 23.07.2015 г. на СОС е посочено, че планът за регулация и застрояване се одобрява без урегулирани поземлени имоти, за които е необходимо представяне на нотариално заверено съгласие по чл. 21, ал. 5 от ЗУТ, включително за УПИ XXI-562 – „За ОО“, и УПИ XXII-100 – „За ЖС и ОО“, кв. 10, м. Илиянци.

Основанието по т. 5 от горецитираното решение на СОС, а именно непредставяне на нотариално заверено съгласие по чл. 21, ал. 5 от ЗУТ, засяга правата на собствениците на имотите, в които се предвижда свързано ниско застрояване и одобряването на плана изисква изрична воля на страните за това. При липса на такова съгласие фактическият състав е недовършен, поради което и липсва правно основание за одобряването му. Производството по одобряване на ПУП – ПРЗ, продължава да бъде висящо и може да бъде продължено по искане на собствениците и представяне на нотариално заверено съгласие.

В настоящия случай собственикът на нов УПИ XXII-100 – „За ЖС и ОО“, кв. 10 (ПИ с идентификатор 68134.1370.100), е изразил изрично несъгласие за представяне на нотариално заверено съгласие по чл. 21, ал. 5 от ЗУТ и иска прекратяване на производството.

Предвид изложеното и на основание чл. 56, ал. 1 от АПК административното производство по одобряване на ПУП – ПРЗ за УПИ XXI-562 – „За ОО“, и УПИ XXII-100 – „За ЖС и ОО“, кв. 10, изключен от обхвата на одобряване с т. 5 от Решение № 542 по протокол № 86 от 23.07.2015 г. на СОС, с което е одобрен план за изменение на плана за регулация и застрояване за НПЗ „Илиянци запад“ и кв. Илиянци в обхвата на бул. Рожен и жп линия „Биримирци – Волуяк“ до Северна скоростна тангента, следва да бъде прекратено с оглед законосъобразното му приключване с краен административен акт.

След влизане в сила на прекратяването ще бъде допустимо прилагане на действащия план или одобряване на ИПУП в този обхват.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 56, ал. 1 от АПК във връзка с чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Столичният общински съвет реши:

Прекратява производството по одобряване на подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация и застрояване (ПРЗ) за кв. 10, УПИ XXI-562 – „За ОО“, и УПИ XXII-100 – „За ЖС и ОО“, м. Илиянци, изключен от обхвата на одобряване с т. 5 от Решение № 542 по протокол № 86 от 23.07.2015 г. на СОС, с което е одобрен ПУП – изменение на план за регулация и застрояване за НПЗ „Илиянци запад“ и кв. Илиянци в обхвата на бул. Рожен и жп линия „Биримирци – Волуяк“ до Северна скоростна тангента.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 от ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на глава десета, раздел IV от АПК в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – София-град.

Жалбите се подават в район „Надежда“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“ в дирекция „Правно-нормативно, информационно и финансово обслужване“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

Председател: Е. Герджиков

784

 

РЕШЕНИЕ № 866 от 20 декември 2018 г.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) на Столична община (СО) е постъпило заявление вх. № САГ17-ГР00-2906/28.12.2017 г. от X.X. с искане за продължаване на процедурата по одобряване на ПУП – план за регулация и застрояване, частта на проектен УПИ VI-143, 508 (ПИ с идентификатори 07106.1432.143 и 07106.1432.508 по КККР), кв. 11, м. Кв. X.X., район „Искър“, като неразделна част от ПУП – ПРЗ на м. Кв. X.X., одобрен с Решение № 16 по протокол № 75 от 22.01.2015 г. на СОС.

Към заявлението е приложено копие на предварителен договор № СОА17-ДГ-61-105/21.12.2017 г. за прехвърляне на правото на собственост по реда на чл. 15, ал. 5 от ЗУТ, сключен между заявителката и кмета на Столична община относно ПИ с идентификатор 07106.1432.508. Договорът е представен и в оригинал с вх. № САГ17-ГР00-2906-[1]/29.12.2017 г.

Със заявление вх. № САГ17-ГР00-2906-[2]/2.02.2018 г. от X.X. е внесен проект за ПУП – ПРЗ за УПИ VI-143, 508, кв. 11, м. Кв. X.X., представляващ неразделна част от ПУП, одобрен с Решение № 16 по протокол № 75/22.01.2015 г. на СОС.

Със заявление вх. № САГ17-ГР00-2906-[3]/9.02.2018 г. към административната преписка допълнително са приложени: скица за ПИ с идентификатор 07106.1432.143 по КККР (номер по предходен план: 143, кв. 14, парцел XVI), издадена от СГКК – София; протокол за делба по гр. дело № 2777/1993 г. на Софийския районен съд; нотариален акт № 65/6.06.2012 г. и декларация от X.X., която като съсобственик в ПИ 07106.1432.143 е направила отказ от закупуване на общински имот, представляващ ПИ с идентификатор 07106.1432.508.

С писмо изх. № САГ17-ГР00-2906-[4]/26.02.2018 г. на заявителя е указано, че е необходимо да представи предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от ЗУТ между съсобствениците в ПИ с идентификатор 07106.1432.143 по КККР и удостоверение от СГКК – София, съгласно чл. 65, ал. 2 и 5 от Наредба № РД-02-20-5 от 15.12.2016 г. за ССПКККР.

Със заявление вх. № САГ17-ГР00-2906-[5]/27.07.2018 г. е представена скица-проект № 15-511677/24.07.2018 г. и удостоверение № 25-110918/24.07.2018 г. за изменение на КККР за ПИ с идентификатори 07106.1432.508 и 07106.1432.143, както и предварителен договор, сключен между съсобствениците на ПИ с идентификатор 07106.1432.143, с нотариална заверка на подписите.

Проектът е разгледан от ОЕСУТ съгласно протокол № ЕС-Г-64/21.08.2018 г., т. 8 от дневния ред с решение: „Приема проекта. Предлага на главния архитект на СО да издаде административен акт за одобряването му.“

С писмо изх. № САГ17-ГР00-2906-[6]/31.08.2018 г. на заявителя са дадени указания да се допълни графичната част на ПЗ.

Със заявление вх. № САГ17-ГР00-2906-[7]/12.09.2018 г. към административната преписка е внесен коригираният проект съгласно гореописаното.

При горната фактическа обстановка се установи от правна страна следното:

Искането за продължаване на производството и одобряване на проект за план за регулация и застрояване на УПИ VI-143, 508, кв. 11, м. Кв. X.X., район „Искър“, е направено от заинтересовани лица по смисъла на чл. 131, ал. 1 и ал. 2, т. 1 от ЗУТ като собственици на ПИ с идентификатор 07106.1432.143 по КККР, което е видно от представените документи за собственост и скици от СГКК – София. Съгласие от собственика на ПИ 07106.1432.508 – Столична община, е инкорпорирано в представения предварителен договор по чл. 15, ал. 5 от ЗУТ.

Административното производство по одобряване на плана за регулация и застрояване в частта на кв. 11, УПИ VI-143, 508 (идентичен с проектен УПИ VI-143, 138), е проведено като част от производството по одобряване на цялостния ПРЗ на м. Кв. X.X., район „Искър“, одобрен с Решение № 16 по протокол № 75 от 22.01.2015 г. на СОС. УПИ VI-143, 508 (проектен УПИ VI-143, 138) попада в териториалния обхват на допускането за изработване на проекта, за него са проведени процедурите по съобщаване на заинтересованите лица и е проведено обществено обсъждане, проведени са съгласувания и проектът е приет от ОЕСУТ.

Предвид горното доказателствата и мотивите за одобряване на Решение № 16 по протокол № 75 от 22.01.2015 г. на СОС са неразделна част от доказателствата и мотивите за одобряване на настоящия проект за план за регулация и застрояване.

Съгласно т. 4 от Решение № 16 от 22.01.2015 г. на СОС планът за застрояване и регулация не е одобрен за УПИ, за които е необходимо представяне на договори по чл. 15, ал. 3 или ал. 5, или чл. 17, ал. 3 или ал. 5 от ЗУТ, сред които е проектен УПИ VI-138, 143 от кв. 11. Това прави фактическия състав недовършен в тази му част, а административното производство висящо, като същото може да се продължи след провеждане на необходимите процедури по отношение на засегнатите имоти.

От представените документи за собственост се установява, че собствеността върху имотите се притежава от лицата, които правят искане за одобряване на проекта чрез довършване на процедурата.

Съгласно разпоредбата на чл. 115 от ЗУТ планът за регулация да се изработва върху влязла в сила кадастрална карта, номерацията на УПИ следва да бъде за поземлените имоти, влизащи в състава на отреждането му.

В изпълнение на горното с настоящия проект УПИ VI се отрежда за ПИ с идентификатори 07106.1432.143 и 07106.1432.508.

Промяната само в номерацията на имотите не прави регулацията на УПИ VI-143, 508, кв. 11, м. Кв. X.X., район „Искър“, различна от процедираната в производството по одобряване на цялостния план за УПИ VI-138, 143.

За поземлени имоти с идентификатори 07106.1432.143 и 07106.1432.508, попадащи в границите на проектен УПИ VI-143, 508 по цялостния план, е сключен предварителен договор № СОА17-ДГ-61-105/21.12.2017 г. между X.X. и кмета на Столична община, съгласно който Столична община се задължава да прехвърли на X.X. собствеността на ПИ с идентификатор 07106.1432.508. Представен е и предварителен договор, сключен между X.X. и X.X. като съсобственици в ПИ с идентификатор 07106.1432.143, с който се задължават да си прехвърлят пропорционални части от правото на собственост, като станат съсобственици в новообразувания УПИ.

С представянето на доказателствата, че са сключени предварителни договори за прехвърляне на собственост по реда на чл. 15 от ЗУТ, е налице и последният елемент от фактическия състав за одобряването на проекта за регулация и застрояване в частта на УПИ VI-143, 508, кв. 11, м. Кв. X.X., район „Искър“.

Кадастралната карта за територията е одобрена със Заповед № РД-18-27 от 3.04.2012 г. на изпълнителния директор на АГКК.

Съгласно ОУП на СО/2009 г. и приложение към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО имотите попадат в „Жилищна зона с преобладаващо малкоетажно застрояване“ (Жм), с устройствени показатели: максимална плътност на застрояване – 40 %; максимален коефициент на интензивност (Кинт.) – 1,3; минимална озеленена площ – 40 %; максимална кота корниз – 10 м.

Планът за регулация предвижда обединяването на ПИ с идентификатори 07106.1432.143 и 07106.1432.508 по КККР за създаване на нов УПИ VI-143, 508 по външните имотни граници на двата имота с изключение на частите, попадащи в улична регулация.

Отреждането на УПИ VI за имотите по действащата кадастрална карта е в съответствие с изискването на чл. 115, ал. 1 и 2 от ЗУТ.

Лицето (изход) към улица на новия УПИ се осигурява по действаща улична регулация, с което е спазено изискването на чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4 от ЗУТ.

С внесения проект за ПЗ за УПИ VI-143, 508 се предлага изграждането на две свободно стоящи 3-етажни жилищни сгради с макс. допустима КК=10 м, което е в съответствие с предвижданията на плана за застрояване за УПИ VI, съгласно Решение № 16 по протокол № 75 от 22.01.2015 г. на СОС.

Показателите в матрицата върху графичната част на плана отговарят на допустимите за устройствената зона по ОУП.

Съгласно горното са спазени нормите на зона „Жм“ на ОУП на СО/2009 г. Представени са предварителни договори по чл. 15, ал. 3 и 5 от ЗУТ – задължително условие за продължаване производството по одобряване на цялостния план на м. Кв. X.X., район „Искър“.

Проектът е изработен при спазване на изискуемите нормативни отстояния по чл. 31, ал. 1, 4 и 5 и чл. 32 и 33 във връзка с чл. 13, ал. 1 от ЗУТ.

Спазени са административнопроизводствените правила при издаване на акта – сезиране на административния орган от заинтересовани лица по чл. 131, ал. 2, т. 1 от ЗУТ, разрешено е изработването на проект за ПУП от компетентния за това орган, внесеният проект е съобщен на заинтересованите лица, проектът е разгледан и приет от ОЕСУТ.

Спазени са материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането му.

Проектът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове.

Проектното решение е целесъобразно и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 5 от ЗУТ.

Компетентен да одобри ПУП е Столичният общински съвет на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ като неразделна част от ПРЗ на м. Кв. X.X., район „Искър“, одобрен с Решение № 16 по протокол № 75 от 22.01.2015 г. на СОС.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ, § 124 от ПЗРЗИДЗУТ, чл. 115, ал. 1 и 2, чл. 15, ал. 1, изр. 2 във връзка с ал. 3 и 5 и чл. 134, ал. 2, т. 6 от ЗУТ, т. 4 от приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО, протокол на ОЕСУТ № ЕС-Г-64/21.08.2018 г., т. 8, и Решение № 16 по протокол № 75 от 22.01.2015 г. на СОС Столичният общински съвет реши:

1. Одобрява проект за ПУП – план за регулация за м. Кв. X.X., кв. 11, район „Искър“, УПИ VI-143, 508 (ПИ с идентификатори 07106.1432.143 и 07106.1432.508), по червените и сините линии и цифри съгласно приложения проект, представляващ неразделна част от плана за регулация на м. Кв. X.X., район „Искър“, одобрен с Решение № 16 по протокол № 75 от 22.01.2015 г. на СОС.

2. Одобрява проект за ПУП – план за застрояване за м. Кв. X.X., кв. 11, район „Искър“, УПИ VI-143, 508, кв. 11, район „Искър“, съгласно приложения проект, представляващ неразделна част от плана за регулация на м. Кв. X.X., район „Искър“, одобрен с Решение № 16 по протокол № 75 от 22.01.2015 г. на СОС.

Въз основа на одобрения план за застрояване не може да се издава виза за проектиране, да се одобрява (съгласува) инвестиционен проект или да се издава разрешение за строеж с допускане на намалени разстояния към съседните имоти и/или сгради, включително през улица.

Решението и одобреният проект за подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 от ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 от ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

Председател: Е. Герджиков

872

РЕШЕНИЕ № 869 от 20 декември 2018 г.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община (НАГ – СО) е постъпило заявление вх. № ГР-94-З-5/26.03.2009 г. от X.X. и X.X., собственици на ПИ с идентификатори по кадастралната карта и кадастралните регистри 32216.2310.53 и 32216.2310.60 на с. Иваняне, м. Бели брег, с искане за разрешаване изработването на подробен устройствен план – изменение на план за улична регулация за създаване на задънена улица от о.т. 44а (нова) до о.т. 44б (нова) и ПРЗ за ПИ с идентификатори по КК и КР 32216.2310.53 и 32216.2310.60, кв. 7а, м. В.з. Спирка Иваняне – м. Бели брег, район „Банкя“.

Със Заповед № РД-09-50-876 от 3.11.2015 г. на главния архитект на Столична община е одобрено задание и разрешено изработването на проект за ПУП – изменение на план за улична регулация за създаване на задънена улица от о.т. 44а (нова) до о.т. 44б (нова), с цел осигуряване на транспортен достъп до новосъздадените урегулирани поземлени имоти и план за регулация и застрояване в обхвата на ПИ с идентификатори по КК и КР 32216.2310.53 и 32216.2310.60, кв. 7а, м. В.з. Спирка Иваняне – м. Бели брег, район „Банкя“.

С писмо изх. № ГР-94-З-5-[2]/3.11.2015 г. заповедта за разрешение на устройствена процедура е изпратена за сведение и изпълнение до кмета на район „Банкя“.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-3145/19.09.2016 г. е внесен проект за изменение на план за улична регулация – създаване на задънена улица от о.т. 44в (нова) до о.т. 44г (нова) и план за регулация и застрояване за ПИ с идентификатори 32216.2310.53 и 32216.2310.60 по КККР на с. Иваняне с цел създаване на УПИ IX-53 – „За ЖС“, УПИ Х-53 – „За ЖС“, УПИ XI-53 – „За ЖС“, УПИ XII-60 – „За ЖС“, УПИ XIII-60 – „За ЖС“, и УПИ XIV-60 – „За ЖС“, кв. 7а, м. В.з. Спирка Иваняне – м. Бели брег, район „Банкя“.

Към проекта са представени: писмо изх. № 94-00-3273/25.08.2016 г. на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София, с приложено Решение № СО-36-ЕО от 2016 г., в което е удостоверено, че не е необходимо извършването на екологична оценка; съгласуван ПУП с изх. № 121/9.12.2015 г. на „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД; изходни данни с изх. № ТУ-4200/26.11.2015 г. на „Софийска вода“ – АД, и декларация за липса на съществуваща растителност, изработена от ланд. арх. X.X., заверена от Дирекция „Зелена система“ при СО с изх. № СЕК16-ГР94-14/19.01.2016 г. съгласно чл. 19, ал. 4 от ЗУЗСО.

С писмо изх. № САГ16-ГР00-3145-[1]/6.10.2016 г. на директор дирекция „Териториално планиране“ проектът е изпратен до кмета на район „Банкя“ за обявяване на заинтересуваните лица на основание чл. 128, ал. 3 от ЗУТ.

Съгласно писмо изх. № РБН16-ГР00-91/12.09.2017 г. (вх. № САГ16-ГР00-3145-[2]/14.09.2017 г. на НАГ – СО) кметът на район „Банкя“ удостоверява, че проектът е обявен на заинтересованите лица и в законоустановения срок няма постъпили възражения.

Проектът заедно с приложените писмени доказателства са съгласувани от следните отдели към НАГ – СО: „Устройствено планиране“, „Благоустройствени дейности и природни ресурси, зелени политики и градска мобилност“ – КТ и ИМ, и е представено становище на отдел „Правно-нормативно обслужване“.

С писмо изх. № САГ16-ГР00-3145-[3]/2.01.2018 г. на директор дирекция „Териториално планиране“ е указано на заявителите, че е необходимо да се представят допълнителни документи.

Със заявление вх. № САГ16-ГР00-3145-[4]/19.04.2018 г. е представено удостоверение № 25-39999/29.03.2018 г. за приемане на проект за изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри за поземлени имоти с идентификатори 32216.2310.53 и 32216.2310.60, издадено от Службата по геодезия, картография и кадастър (СГКК) – София.

Проектът е разгледан от Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) с протокол № ЕС-Г-46/19.06.2018 г., т. 10, със служебно предложение, както следва: „Във връзка със служебно предложение на проект за ПУП за контактната територия към решението за одобряване с този проект да се одобри улица от о.т. 44а (нова) до о.т. 57г (нова), като това се сигнира по подходящ начин в графичната и текстовата част на проекта. Да се укаже предназначението на нов УПИ Х-53. Приема проекта. След изпълнение на служ. предложения предлага да се издаде административен акт за одобряването му.“

В изпълнение на служебното предложение на ОЕСУТ е представен коригиран проект за ПУП – изменение на план за улична регулация от о.т. 44а (нова) – о.т. 44б (нова) – о.т. 44в (нова) до о.т. 57г (нова) и създаване за задънена улица от о.т. 44в (нова) до о.т. 44г (нова) и план за регулация и застрояване в обхвата на ПИ с идентификатори 32216.2310.53 и 32216.2310.60 по КККР на с. Иваняне с цел създаване на УПИ IX-53 – „За ЖС“, УПИ Х-53 – „За ЖС“, УПИ XI-53 – „За ЖС“, УПИ XII-60 – „За ЖС“, УПИ XIII-60 – „За ЖС“, и УПИ XIV-60 – „За ЖС“, кв. 7а, м. В.з. Спирка Иваняне – м. Бели брег, район „Банкя“.

С оглед изложената фактическа обстановка от правна страна се установи следното:

Искането за одобряване на проекта за подробен устройствен план е направено от заинтересовани лица по смисъла на чл. 124а, ал. 5 – X.X. и X.X., съгласно представените документи за собственост и скица от СГКК – София.

Действащият регулационен план за контактната територия е одобрен със Заповед № 2705 от 29.12.1967 г. на зам.-министър на архитектурата и благоустройството.

Действащата кадастрална карта е одобрена със Заповед № РД-18-12 от 17.01.2012 г. на изпълнителния директор на АГКК.

Проектът е изработен върху влязла в сила кадастрална карта, с което е спазено изискването на чл. 115, ал. 1 и 2 от ЗУТ.

Имотите с идентификатори 32216.2310.53 и 32216.2310.60 по кадастралната карта и кадастралните регистри (КККР) на с. Иваняне – предмет на проекта, представляват неурегулирани поземлени имоти.

Съгласно представените скици от СГКК – София, трайното предназначение на територията е „Земеделска“, а начинът на трайно ползване на имотите „Нива“.

С представения проект се цели промяна на предназначението на имотите от земеделски в такива за неземеделски нужди.

С исканото изменение се създават УПИ IX-53 – „За ЖС“, УПИ Х-53 – „За ЖС“, УПИ XI-53 – „За ЖС“, УПИ XII-60 – „За ЖС“, УПИ XIII-60 – „За ЖС“, и УПИ XIV-60 – „За ЖС“, кв. 7а, и се създава нова задънена улица от о.т. 44в (нова) до о.т. 44г (нова) с цел осигуряване на транспортен достъп до новосъздадените УПИ, м. В.з. Спирка Иваняне – м. Бели брег, район „Банкя“. Изменя се планът за улична регулация от о.т. 44а (нова) – о.т. 44б (нова) – о.т. 44в (нова) до о.т. 57г (нова).

За горното е налице основание по чл. 17, ал. 2, т. 1 от ЗУТ.

Лицето (изход) към улица на новосъздадените УПИ се осигурява по изменението на план за улична регулация и по предложената задънена улица.

Изменението на ПУР е обусловено от урегулирането на имотите – предмет на плана, и необходимостта от осигуряване на достъп до тях, поради което основание за изменението е нормата на чл. 134, ал. 1, т. 1 от ЗУТ.

Планът за застрояване цели осигуряване на възможност за застрояване в имотите с предвиждане на свободно, нискоетажно застрояване – 2-етажни жилищни сгради в новосъздадените УПИ с отреждане – „За ЖС“.

С плана за застрояване не се допускат намалени разстояния към съседни имоти и/или сгради, включително през улица.

Предназначението на новообразуваните урегулирани поземлени имоти е за жилищно строителство, което отговаря на ОУП на СО/2009 г. и на устройствена категория по т. 6 („Жм2“) от приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО. Показателите на застрояване, отразени в матрицата, отговарят на предвидените в ОУП на СО.

Предвид горното проектът не противоречи на ОУП на СО, с което е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1 от ЗУТ.

Спазени са административнопроизводствените правила при издаване на акта – сезиране на административния орган от заинтересованите лица по чл. 124а, ал. 5 от ЗУТ със заявление и мотивирано предложение, разрешено е изработването на проект за ИПР и ПРЗ от компетентния за това орган, внесен е проект и са изпълнени предписанията в разрешението, проектът е съобщен на всички заинтересовани лица, същият е разгледан и приет от ОЕСУТ.

Предложеният проект е в съответствие с изискванията на материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането им и е спазена процедурата по допускане и обявяване.

Проектът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове.

Проектното решение е целесъобразно и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 2 от ЗУТ.

Предвиденото с проекта – план за улична регулация, представлява мероприятие от публичен характер съгласно чл. 21, ал. 1 от ЗОС, поради което компетентен да одобри проекта за плана за регулация в случая на основание чл. 21, ал. 7 от ЗОС е Столичният общински съвет.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 21, ал. 1 и 7 от ЗОС, чл. 136, ал. 1 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с ал. 2, чл. 110, ал. 1, т. 1, чл. 17, ал. 2, т. 1, чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4, чл. 115, ал. 1 и 2, чл. 108, ал. 5 от ЗУТ, устройствена категория по т. 6 от приложението към чл. 3, ал. 2 и протокол на ОЕСУТ № ЕС-Г-46/19.06.2018 г., т. 10, Столичният общински съвет реши:

Одобрява:

1. Изменение на план за улична регулация от о.т. 44а (нова) – о.т. 44б (нова) – о.т. 44в (нова) до о.т. 57г (нова) и създаване на задънена улица от о.т. 44в (нова) до о.т. 44г (нова), кв. 7а, м. В.з. Спирка Иваняне – м. Бели брег, район „Банкя“, по червените, сините, кафявите и зелените линии, цифри, букви и зачертавания съгласно приложения проект.

2. План за регулация за създаване на УПИ IX-53 – „За ЖС“, УПИ Х-53 – „За ЖС“, УПИ XI-53 – „За ЖС“, УПИ XII-60 – „За ЖС“, УПИ XIII-60 – „За ЖС“, и УПИ XIV-60 – „За ЖС“, кв. 7а, м. В.з. Спирка Иваняне – м. Бели брег, район „Банкя“, по червените и сините линии, цифри, букви и текст съгласно приложения проект.

3. План за застрояване за УПИ IX-53 – „За ЖС“, УПИ Х-53 – „За ЖС“, УПИ XI-53 – „За ЖС“, УПИ XII-60 – „За ЖС“, УПИ XIII-60 – „За ЖС“, и УПИ XIV-60 – „За ЖС“, без допускане на намалени разстояния към вътрешнорегулационни граници, съседни имоти и/или сгради, включително през улица, кв. 7а, м. В.з. Спирка Иваняне – м. Бели брег, район „Банкя“, съгласно приложения проект.

Въз основа на одобрения план за застрояване не може да се издава виза за проектиране, да се одобрява (съгласува) инвестиционен проект или да се издава разрешение за строеж с допускане на намалени разстояния към съседните имоти и/или сгради, включително през улица.

Строителното разрешение ще бъде издадено след провеждане на процедури по ЗОЗЗ.

Решението и одобреният проект за подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 от ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 от ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

Жалбите се подават в район „Банкя“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“ в дирекция „Правно-нормативно, информационно и финансово обслужване“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

Председател: Е. Герджиков

800

 

ОБЩИНА АСЕНОВГРАД

РЕШЕНИЕ № 1708 от 19 декември 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ и докладна записка с вх. № ДЗ-564/4.12.2018 г. от зам.-кмета на община Асеновград Общинският съвет – Асеновград, реши:

Одобрява ПУП (ПП) – парцеларен план за обект на техническата инфраструктура – външен водопровод до УПИ І-48, кв. 11 по регулационния план на с. Козаново съгласно нанесените плътни зелени линии и отредените сервитути, отразени със сини пунктирани линии.

Решението може да се обжалва в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет – Асеновград.

Председател: Др. Георгиев

835

5. – Българската народна банка на основание чл. 49, ал. 1, т. 2 от Закона за БНБ обнародва:

Месечен баланс на управление „Банково“ към 31.01.2019 г.

Активи

Хил. лв.

Злато и други благородни метали

38 296

Вземания от правителството

 

на Република България

0

Капиталови инвестиции и квота

 

в МВФ

2 010 480

Дълготрайни материални и

 

нематериални активи

127 156

Други активи

16 981

Депозит в управление „Емисионно“

5 701 506

Всичко активи:

7 894 419

Пасиви

 

Кредити от МВФ

0

Задължения към международни

 

финансови институции

3 364 046

Други пасиви

195 769

Всичко задължения:

3 559 815

Основен капитал

20 000

Резерви

4 453 275

Неразпределена печалба

-138 671

Всичко собствен капитал:

4 334 604

Всичко пасиви:

7 894 419

Подуправител на БНБ:

Гл. счетоводител на БНБ:

Н. Стоянова

Т. Цветкова

Месечен баланс на управление „Емисионно“ към 31.01.2019 г.

Активи

Хил. лв.

Парични средства и предоставени

 

депозити в чужда валута

18 389 264

Монетарно злато и други

 

инструменти в монетарно злато

2 930 388

Инвестиции в ценни книжа

26 398 522

Всичко активи:

47 718 174

Пасиви

 

Банкноти и монети в обращение

16 738 142

Задължения към банки

14 238 207

Задължения към правителството

 

и бюджетни организации

8 920 021

Задължения към други депозанти

2 120 298

Депозит на управление „Банково“

5 701 506

Всичко пасиви:

47 718 174

Подуправител на БНБ:

Гл. счетоводител на БНБ:

К. Христов

Т. Цветкова

843

194. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 от Закона за съдебната власт за съдебен район на Окръжния съд – Сливен, и Административния съд – Сливен, за 2019 г.

Клас „Криминалистични експертизи“

X.X.X., Криминалистика, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи.

Инж. X.X.X., Експерт-криминалист; Почеркови експертизи; 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.5. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., Криминалистика, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.5. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Криминалистика, химия, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.5. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.5. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Криминалистика, химия, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.5. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Криминалистика, химия, графология, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.5. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Криминалистика, графология, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Криминалистика, химия, графология, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.5. Биометрични криминалистични експертизи.

Клас „Съдебномедицински експертизи“

Д-р X.X.X., Медицина, специалист по обща медицина, 2.4. Съдебномедицинска експертиза по материали на досъдебното и съдебното производство.

Д-р X.X.X., Медицина, Патологична анатомия с цитопатология, Съдебна медицина, 2.1. Съдебномедицинска експертиза на труп и трупни части.

Д-р X.X.X., Медицина, Акушерство и гинекология, повреди; 2.7. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход.

Д-р X.X.X.-X., Медицина, Ортопедия и травматология, 2.2. Съдебномедицинска експертиза на живи лица; 2.7. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход.

Д-р X.X.X., Медицина, Ортопедия и травматология, 2.2. Съдебномедицинска експертиза на живи лица.

Д-р X.X.X., Медицина, Патологоанатомия, 2.4. Съдебномедицинска експертиза по материали на досъдебното и съдебното производство.

Д-р X.X.X., Медицина, Съдебна медицина, Патологоанатомия, 2.1. Съдебномедицинска експертиза на труп и трупни части.

Д-р X.X.X., Биохимия и микробиология, вирусология, ДНК анализ, 2.6. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човека; 2.7. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход.

Д-р к.б.н. X.X.X., Биохимик – клиничен химик, анализ на белтъци и ензими; молекулярна биология; PCR, генотипиране, секвениране, количествен PCR, ДНК експертизи, 2.4. Съдебномедицинска експертиза по материали на досъдебното и съдебното производство (касаеща вид експертизи – 2.6 и 2.7); 2.6. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек; 2.7. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход.

Д-р X.X.X., Специалист по молекулярна биология, Експерт в областта на ДНК анализа при криминалистически разследвания и спорни случаи за родителски произход, 2.6. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек; 2.7. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход.

Д-р X.X.X., Стоматолог, 2.2. Съдебномедицинска експертиза на живи лица; 2.4. Съдебномедицинска експертиза по материали на досъдебното и съдебното производство; 2.5. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X.-X., Медицина, Хигиена на детско-юношеската възраст, 2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди; 2.5. Съдебномедицинска експертиза по писмени данни; 2.6. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Клас „Съдебна експертиза на психичното състояние“

Д-р X.X.X., Медицина, Психиатрия, 3.1. Съдебнопсихиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Психология, 3.2. Съдебнопсихологична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X.-X., Медицина, Психиатрия, 3.1. Съдебнопсихиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., Медицина, психиатрия, 3.1. Съдебнопсихиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Педагог-дефектолог, Медицинска психология и педагогическа рехабилитация, Мениджър в здравеопазването, Сертификат за съдебнопсихологична експертиза 3.2. Съдебнопсихологична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза.

Д-р X.X.X., Медицина, Психиатрия, 3.1. Съдебнопсихиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., Медицина, Психиатрия, 3.1. Съдебнопсихиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., Медицина, Психиатрия, 3.1. Съдебнопсихиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., Медицина, психиатрия, 3.1. Съдебнопсихиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., специалност „Психология“; специализация „Приложна психология“; професионална квалификация „Магистър по психология“, 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., професионална квалификация „Психолог, психолог-консултант“, специалност „Психология“; допълнителни обучения: „Как да работим заедно. ЦНСТ – същност и функция. Видове ателиета – терапевтични и други, за работа с деца. Юношество – работа с тинейджъри. Аутизъм – работа с деца с аутизъм или от аутистичния спектър“; „Детето и неговото тяло“; „Детето в огледалото и неговият двойник“; „Пробуждането на юношеството“; 3.2. Съдебнопсихологична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., професионална квалификация „Психология“; специалност „Психология“; специализация „Социална психология“; 3.2. Съдебнопсихологична експертиза

Клас „Съдебно-икономически експертизи“

X.X.X., Търговия и отчетност в търговията, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., Икономика на промишлеността 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Финанси, Лиценз за оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., специалност „Предачество“, квалификация „Среден техник“; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономика на труда, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Финанси и кредит, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Икономика и организация на търговията, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, Сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, Сертификат за експерт-оценител на инвестиционен проект, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X.-X., Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономика и управление на индустрията, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., Магистър по финанси, Банки и банково дело, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономист-плановик (статистик), 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., Публична администрация, Финансова и митническа администрация, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Икономика на строителството, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Управление и планиране на народното стопанство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, Удостоверение за оценка на земеделски земи, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

Инж. X.X.X., Икономика на търговията, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономист-счетоводител; системорганизатор, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Икономика, планиране и отчетност на промишлеността и строителството, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., Икономист-администратор, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Международен туризъм, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X.-X., Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Финансов мениджмънт, Счетоводна отчетност, Икономика на търговията, сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стоковед, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономика на търговията, Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономика на промишлеността, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Аграрна икономика, Финанси, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Бакалавър по стопанско управление, 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., специалност „Неорганични и електрохимични производства“, „Патентно и изобретателско дело“, квалификация: „Експерт-оценител на щети при пътнотранспортни произшествия“ и „Експерт-оценител на дълготрайни и оборотни материални активи“, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Счетоводство и контрол“; квалификация „Икономист“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., специалност „Управление на бизнеса“; квалификация „Икономист – бизнес организатор“ и правоспособност на дипломиран експерт-счетоводител/регистриран одитор; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Маркетинг“ и „Финансово-ревизионен контрол“; квалификация: „Икономист-маркетолог“ и „Финансов ревизор“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Финанси“; квалификация: „Магистър по икономика“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Финанси“, квалификация „Икономист“; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., специалност „Счетоводна отчетност“; квалификация „Икономист-счетоводител“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., специалност „Счетоводна отчетност“; квалификация „Икономист-счетоводител“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Счетоводство и контрол“; квалификация „Магистър по икономика“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност: „Финанси“; професионална квалификация: „Икономист“; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Организация на производството и управлението в промишлеността“; професионална квалификация „Икономист“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност: „Финанси“; професионална квалификация: „Икономист-банкер“ и специализация: „Банково дело“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация: „Икономист-счетоводител“, специалност: „Счетоводна отчетност“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Икономист по промишлеността“; специалност „Икономика на промишлеността“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза;

X.X.X., професионална квалификация: „Икономист“; специалност: „Счетоводство и контрол“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза;

X.X.X., професионална квалификация: „Икономист по строителството“, специалност „ Организация, планиране и управление на строителството“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Магистър по икономика“; специалност „Счетоводство и контрол“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Агроикономист“; специалност „Аграрна икономика“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Икономист“; специалност „Финанси“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Икономист“; специалност „Счетоводство и контрол“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Икономист-счетоводител“; специалност „Счетоводна отчетност“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Магистър по икономика“; специалност „Финанси“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Магистър по икономика“, „Икономист“; специалност „Финансов контрол“; „Счетоводство и контрол“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „ Организация и методология на счетоводната отчетност“; специалност „Организация и методология на счетоводната отчетност“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Икономист-счетоводител“, специалност „Икономическо планиране и отчитане на търговията. Счетоводна отчетност“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Магистър по икономика“; специалност „Финанси“ ; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Магистър по икономика“; специалност „Финанси“; специализация „Счетоводство“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Магистър икономист-счетоводител“; специалност „Счетоводство и контрол, счетоводство на предприятието“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Бакалавър – икономист – индустриално производство“; специалност „Икономика на индустрията“; 4.1. Съдебносчетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

Проф. д-р инж. X.X.X., инженер-механик, Приложна механика, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Двигатели с вътрешно горене, Сертификат за автоексперт-оценител, Сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, активи, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Машиностроене, Автотехническа експертиза, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Д-р инж. X.X.X., Машиностроене, автотехническа експертиза, технологии и безопасност в автомобилния транспорт, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

X.X.X., Двигатели с вътрешно горене, Лиценз за оценка на машини и съоръжения, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Двигатели с вътрешно горене, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Автоматизация на производството, Финанси, Лиценз за оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.4. Съдебна компютърнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Съобщителна техника, сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., Механично уредостроене, Лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на машиностроенето и приборостроенето, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Проф. д-р инж. X.X.X., Ремонт и експлоатация на трактори, автомобили и селскостопански машини, Топлотехника, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Доц. д-р инж. X.X.X., Електротехника, електроника и автоматика; Безопасни и здравословни условия на труд 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., специалност: „Технология на машиностроенето“; квалификация: „Машинен инженер“, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Селскостопанска техника, Лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на селското стопанство, автомобилния транспорт и строителството, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза.

Инж. X.X.X., Електронна техника и микроелектроника, Лиценз за оценка на машини и съоръжения, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Н.с. IІ ст. д-р инж. X.X.X., Технология на металите и металообработващата техника, Фрактография, Фрактодиагностика, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., Технически университет – София, „Факултет и колеж – Сливен“, специалност: „Транспорт и енергетика“; квалификация: „Машинен инженер с педагогическа правоспособност“, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство, сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство – технология, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. Агоп Артин Киркорян, Хидромелиоративно строителство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Хидроенергийно строителство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, Лиценз за оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Строителство и архитектура, сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Геодезия, фотография, картография, сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Земемерен техник, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Строителен инженер по технология на строителството, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Строителни и специални машини (подемно-транспортни, пътни и строителни машини), 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза;

X.X.X., Архитектура, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Строителство и архитектура, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Геодезист-картограф, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., Електроинженер, специалност „Ел. снабдяване и ел. обзавеждане“, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Технически университет – София, квалификация „Автотехническа експертиза“, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., Неорганични и електрохимични производства, Патентно и изобретателско дело, Експерт-оценител на щети при пътнотранспортни произшествия и експерт-оценител на дълготрайни и оборотни материални активи, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза, 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Инженер-металург, специалност „Металургия на черни метали“, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., специалност: „Противопожарна техника и безопасност“, професионална квалификация: „Автотехническа експертиза“; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Доц. X.X.X., специалност: „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“; квалификация „Строителен инженер по промишлено и гражданско строителство“; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност: „Геодезия, фотограметрия, картография“; квалификация: „Инженер по геодезия, фотограметрия и картография“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебно строително-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност „Машиностроене“; професионална квалификация „Машинен инженер с педагогическа правоспособност“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., специалност „Строителство и архитектура“; професионална квалификация: „Техник по строителство и архитектура“; 5.5. Съдебно строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност: „Автоматизация на производството“; професионална квалификация: „Електроинженер“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност „Електроника и автоматика“; професионална квалификация „Инженер по електроника и автоматика с педагогическа правоспособност“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза; 5.4. Съдебна компютърнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация: „Военен инженер по зенитно-артилерийска и радиоелектротехника“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Машинен инженер с педагогическа правоспособност“; специалност „Транспорт и енергетика“; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Строителен техник“; специалност „Строителство и архитектура“; 5.5. Съдебно строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Магистър инженер“; специалност „Технология и управление на транспорта“; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Строителен инженер по промишлено и гражданско строителство“; специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., професионална квалификация „Специалист по режимите на електрическите централи“; специалност „Режим на работа на електрическите централи“; втора специалност „Електрически централи и подстанции; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Инженер-геодезист“; специалност „Архитектура, строителство и геодезия“; допълнителна квалификация „Правоспособност за извършване на дейности по кадастъра“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X.-X., професионална квалификация „Електроинженер“; специалност „Ел. машини и апарати“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., военнослужещ на редовна военна служба в РСВП – Сливен, длъжност „Старши инспектор“ в отдел „Анализ, информационно и административно обслужване“; професионална квалификация „Магистър инженер“; специалност „Технология и управление на транспорта“; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., военнослужещ на редовна военна служба в РСВП – Сливен, на длъжност „Главен експерт“ в отдел „Анализ, информационно и административно обслужване“; професионална квалификация „Инженер по изчислителна техника“; Специалност „Изчислителна техника“; „Организация и управление на комуникационните и информационни системи в ОТФ“; 5.4. Съдебна компютърно-техническа експертиза (без досие).

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Машинен инженер“, специалност „Технология и организация на автомобилните превози“; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Инженер по електроника и автоматика“; специалност „Електроника и автоматика“; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Архитект“, Специалност „Архитектура“; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Магистър по транспортно строителство“; специалност „Строителство на жп линии, пътища и мостове“; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Минен инженер по маркшайдерство и геодезия“; специалност „Маркшайдерство и геодезия“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Магистър по бизнес информатика“; специалност „Компютърна бизнес информатика“; 5.4. „Съдебна компютърнотехническа експертиза“.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Магистър – инженер по компютърни системи и технологии“; специалност „Компютърни системи и технологии“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.4. „Съдебна компютърнотехническа експертиза“.

Инж. X.X.X., Професионална квалификация „Магистър – инженер по електроника и автоматика с педагогическа правоспособност“; Специалност „Електроника и автоматика“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза; 5.4. Съдебна компютърнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Бакалавър – инженер по електроника“; специалност „Електроника“; Удостоверение, рег. № 27255/31.08.2018 г. на ТУ – София, за придобита професионална квалификация по Анализ на ПТП (за вещи лица), клас 5 „СИТЕ“; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.8. Съдебнооценителска автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Инженер по геодезия, фотограметрия и картография“; специалност „Геодезия, фотограметрия и картография“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Клас „Съдебно-биологични експертизи“

X.X.X., професионална квалификация: „Зооинженер“; специалност: „Зооинженерство“; 6.2. Съдебно-зоологическа експертиза.

Д-р к.б.н. X.X.X., Биохимик - клиничен химик, анализ на белтъци и ензими, молекулярна биология; PCR, генотипиране, секвениране, количествен PCR, ДНК експертизи, 6.1. Съдебно-ботаническа експертиза; 6.2. Съдебно-зоологическа експертиза; 6.3. Съдебна микробиологична експертиза; 6.4. Съдебно-ентомологична експертиза.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Инженер-химик“; Специалност „Промишлена екология“; 6.5. Съдебно-екологична експертиза.

Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

X.X.X., Неорганични и електрохимични производства, Патентно и изобретателско дело, Експерт-оценител на щети при пътнотранспортни произшествия и експерт-оценител на дълготрайни и оборотни материални активи, 7.1. Съдебно-химическа експертиза, 7.3. Съдебна физико-химическа експертиза.

Д-р X.X.X., професионална квалификация „Биохимик – клиничен химик“, специалност „Молекулярна и функционална биология“; 7.1. Съдебно-химическа експертиза; 7.2. Съдебно-физическа експертиза; 7.3. Съдебна физико-химическа експертиза.

Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

X.X.X., Зооинженер, 8.1. Съдебна ветеринарномедицинска експертиза.

Д-р X.X.X., Ветеринарна медицина, 8.1. Съдебна ветеринарномедицинска експертиза.

X.X.X., Инженер, агроном полевъдство, Оценител на земеделски земи, 8.2. Съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X., Агроном по растителна защита, Оценител на земеделски земи и трайни насаждения, Растителна защита, 8.2. Съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X., Агроном, Лозаро-градинар, 8.2. Съдебна агротехническа експертиза.

Клас „Съдебни изкуствоведски експертизи“

X.X.X., Златарство, 9. Съдебно-изкуствоведски експертизи.

Клас „Други съдебни експертизи“

X.X.X., Неорганични и електрохимични производства, Патентно и изобретателско дело, Експерт-оценител на щети при пътнотранспортни произшествия и експерт-оценител на дълготрайни и оборотни материални активи, 11. Други съдебни експертизи – Патентни и авторски права.

Инж. X.X.X., специалност: „Горско стопанство“; професионална квалификация: „Инженер по горско стопанство“; 11. Други съдебни експертизи.

X.X.X., специалност „Горско стопанство“; специализация „Стопанисване на горите“; професионална квалификация „Магистър – инженер по горско стопанство“, 11 Други съдебни експертизи.

Д-р X.X.X., Професионална квалификация „Биохимик – клиничен химик“, специалност „Молекулярна и функционална биология“; 11. Други съдебни експертизи: 1. Молекулярно-генетична идентификация и определяне произход на животни и пол на птици; 2. Определяне състав и произход на хранителни продукти, суровини и фуражи, вкл. генномодифицирани организми (ГМО) с молекулярно-генетични методи; 3. Експертиза по писмени данни, касаещи т. 1 и 2.

Инж. X.X.X., професионална квалификация „Инженер-химик“; специалност „Промишлена екология“; 11. Други съдебни експертизи: Здравословни и безопасни условия на труд и трудови злополуки.

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за съдебни преводачи от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебния район на Окръжния съд – Сливен, и Административния съд – Сливен, за 2019 г.

Преводачи – английски език

X.X.X., образование – висше, специалности „Право“; „Международен туризъм“; „Счетоводен и финансов мениджмънт“; сертификат английски език – С2, съгласно Общата европейска езикова рамка.

X.X.X., образование – висше; специалност „Английска филология“; допълнителна квалификация „Педагог“; сертификат за ниво по английски език – С2, съгласно Общата европейска езикова рамка.

Преводачи – полски език

X.X.X., Българска филология; сертификат полски език – С1, съгласно Общата европейска езикова рамка.

761

126. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебния район на Окръжния съд и Административния съд – Стара Загора, за 2019 г.

Клас „Криминалистични експертизи“

X.X.X., Раднево, криминалистични експертизи на писмени доказателства, трасологични експертизи.

X.X.X., Стара Загора, криминалистични експертизи на писмени доказателства, ниво на достъп до класифицирана информация „Секретно“.

Д-р инж. X.X.X. н.с. I ст., Казанлък, специално машиностроене – производство на корпуси, доктор по „Въоръжение и военна техника“, 13 патента и 3 авторски свидетелства в специалното машиностроене, ръководител на лаборатория в отдел „Минометни боеприпаси“ БРВ в „Арсенал“ – АД, Казанлък, съдебно-балистични експертизи.

X.X.X., Стара Загора, криминалистични експертизи на писмени доказателства, трасологични експертизи, съдебно-балистични експертизи, биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., Стара Загора, криминалистични експертизи на писмени доказателства, трасологични експертизи, съдебно-балистични експертизи, ниво на достъп до класифицирана информация „Поверително“.

X.X.X., Стара Загора, криминалистични експертизи на писмени доказателства, ниво на достъп до класифицирана информация „Секретно“.

X.X.X., Стара Загора, криминалистични експертизи на писмени доказателства, трасологични експертизи, оценка на МПС.

X.X.X., Стара Загора, криминалистични експертизи на писмени доказателства, ниво на достъп до класифицирана информация „Секретно“.

X.X.X., Стара Загора, криминалистични експертизи на писмени доказателства, трасологични експертизи, съдебно-балистични експертизи, биометрични криминалистични експертизи, право.

X.X.X., електроинженер, криминалистични експертизи на писмени доказателства, трасологични експертизи, съдебно-балистични експертизи, съдебно-дактилоскопични експертизи.

X.X.X., Чирпан, криминалистични експертизи на писмени доказателства, трасологични експертизи, съдебно-балистични експертизи.

Клас „Съдебномедицински експертизи“

Д-р X.X.X., Стара Загора, УНГ, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

X.X.X., София, молекулярна биология, съдебномедицинска експертиза за установяване на родителски произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек.

Д-р X.X.X., Стара Загора, акушерство и гинекология, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

X.X.X., София, молекулярна биология, микробиология, съдебномедицинска експертиза на родителски произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, молекулярно-генетична идентификация и определяне произход на животни и пол на птици, определяне на състав и произход на хранителни продукти, суровини и фуражи, включително генномодифицирани организми (ГМО) с молекулярно-генетични методи.

Д-р X.X.X., Стара Загора, хирургия, гръдна хирургия, ендоскопии, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X., Стара Загора, детски болести, педиатрия, съдебномедицинска експертиза на телесни повреди, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X., Стара Загора, съдебна медицина, обучение по защита на класифицираната информация, съдебномедицинска експертиза на труп, съдебномедицинска експертиза на телесни повреди, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X.-X., Стара Загора, дентална медицина (стоматология), съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X., с. Кирилово, неврохирургия, здравен мениджмънт, съдебномедицинска експертиза на телесни повреди, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

X.X.X., София, молекулярна и функционална биология, биохимия и клинична химия, съдебномедицинска експертиза на родителски произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебно-химическа експертиза (определяне и количествен анализ на наркотични и упойващи вещества, алкохол и др. в биологични проби и обекти); молекулярно-генетична информация и определяне на произход на животни и пол на птици; определяне на състав и произход на хранителни продукти, суровини и фуражи, включително генномодифицирани организми (ГМО) с молекулярно-генетични методи.

Д-р X.X.X., Стара Загора, ортопедия и травматология, съдебномедицинска експертиза на телесни повреди, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

X.X.X., София, биохимик, микробиолог със специализация „Вирусология“, съдебномедицинска експертиза на родителски произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, съдебно-биологични експертизи, ДНК (генетичен анализ) със съвременно молекулярно-биологични техники.

Д-р X.X.X., Стара Загора, УНГ, онкология, съдебномедицинска експертиза на телесни повреди, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X., Стара Загора, съдебна медицина, съдебномедицинска експертиза на труп, съдебномедицинска експертиза на телесни повреди, съдебномедицинска експертиза за установяване на родителски произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X., Стара Загора, съдебна медицина, съдебномедицинска експертиза на труп, съдебномедицинска експертиза на телесни повреди, съдебномедицинска експертиза за установяване на родителски произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X., Стара Загора, съдебна медицина, съдебномедицинска експертиза на труп, съдебномедицинска експертиза на телесни повреди, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X., Стара Загора, съдебна медицина, съдебномедицинска експертиза на труп, съдебномедицинска експертиза на телесни повреди, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, съдебномедицинска експертиза по писмени данни, съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Клас „Съдебна експертиза на психично състояние“

Д-р X.X.X., Стара Загора, психиатрия, съдебнопсихиатрична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, медицинска психология и педагогическа рехабилитация, психотерапевт, съдебнопсихологична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, специалист клиничен психолог, съдебнопсихологична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Казанлък, психология, съдебнопсихологична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., Стара Загора, психиатрия, съдебнопсихиатрична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, психология и социални дейност, фамилен консултант, системна, фамилна и брачна консултация, съдебнопсихологична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, медицинска психология и педагогическа рехабилитация, съдебнопсихологични експертизи, психологическа помощ за деца, преживели малтретиране, неглижирани, или домашно насилие, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., Стара Загора, психиатрия, съдебнопсихиатрична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза.

Д-р X.X.X., Стара Загора, психиатрия, съдебнопсихиатрична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, педагогика и психология, съдебнопсихологична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, психология, социална психология, сертификат: превенция на проявите на тормоз между учениците в училището, съдебнопсихологична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, клиничен психолог, детски психолог – училищен и социален психолог, съдебнопсихологична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, психология, клинична психология, съдебнопсихологична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, социални дейности, психология, съдебнопсихологична експертиза.

Д-р X.X.X., Стара Загора, психология, съдебнопсихологична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, консултативна психология, съдебнопсихологична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, педагогика и социална педагогика, детска и юношеска психология, съдебнопсихологична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни, защита правата на подрастващите.

Д-р X.X.X.-X., Стара Загора, психиатрия, съдебнопсихиатрична експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Стара Загора, експерт по девиантно поведение, работа с криминално проявени деца и младежи, работа с деца и младежи с дезадаптивно поведение, психолог, съдебна психолого-психиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Казанлък, психология и социална педагогика, съдебнопсихологична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни, съдебна психолого-психиатрична експертиза.

Д-р X.X.X., Стара Загора, психиатрия, съдебнопсихиатрична експертиза, съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Клас „Съдебно-икономически експертизи“

X.X.X., Стара Загора, аграрна икономика, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист, здравен мениджмънт, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

Ангелика Сава Теохариду-Господинова, Стара Загора, счетоводство и контрол, външен одитор за управление на система, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X.-X., Стара Загора, финанси, оценка на недвижими имоти и земеделски земи, оценка на цели предприятия, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, стопанско управление, съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., Стара Загора, индустриален мениджмънт, съдебно-стокова експертиза, съдебна строителнотехническа експертиза, съдебна пожаротехническа експертиза, съдебно-енергийна експертиза.

X.X.X., Чирпан, счетоводство и контрол, икономика на кооперациите, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-счетоводител, одитор, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Казанлък, счетоводство и контрол, експерт-оценител на машини и съоръжения, активи, движимо имущество, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза, управленски контрол.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, корпоративни финанси, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Казанлък, икономика и управление на строителството, съдебносчетоводни експертизи.

X.X.X., Стара Загора, икономика на промишлеността, счетоводство, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Казанлък, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-счетоводител, вътрешен одитор в публичния сектор, достъп до класифицирана информация ниво „Поверително“, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-счетоводител, оценка на машини и съоръжения, оценка на права на интелектуална и индустриална собственост и други фактически отношения, оценка на земеделски земи и трайни насаждения, оценка на недвижими имоти, оценка на търговски предприятия и вземания, оценка на финансови активи и финансови институции.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, икономист, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, корпоративни финанси, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономика, съдебносчетоводни експертизи, международни счетоводни стандарти, оценка на машини и съоръжения, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-счетоводител, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X.-X., Стара Загора, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-стоковед, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, финанси, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Казанлък, икономист по МТС, експерт по финансово-счетоводни проблеми, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, финанси, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., счетоводство и контрол, експерт-счетоводител, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Казанлък, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-финансист, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., София, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, международни счетоводни стандарти, оценка на машини и съоръжения, експертиза на недвижими имоти и земеделски земи – оценки и продажби, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Казанлък, дипломиран експерт-счетоводител, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводна отчетност, финанси и кредити, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводна отчетност, икономист, магистър по право, разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Нова Загора, икономика на търговията, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X.-X., Стара Загора, икономика на промишлеността, електроинженер, международни счетоводни стандарти, оценка на цели предприятия, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Казанлък, експерт-счетоводител, дипломиран одитор, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономика на търговията, оценка на земеделски земи, оценка на недвижими имоти, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Кърджали, технология на металите и металообработващата техника, банки и банково дело, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, право, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Казанлък, икономист – системен организатор, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X.-X., Казанлък, икономика на търговията, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-счетоводител, международни счетоводни стандарти, професионална компетентност за международен автомобилен превоз на товари, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводна отчетност, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист по промишлеността, управление на човешките ресурси, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, финанси и вътрешен одит в публичния сектор, банково дело, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-счетоводител, банково и бюджетно счетоводство, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, финанси и кредит, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и одит в банките, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономика на търговията, МИО, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, финанси и банково дело, застрахователно дело и осигурително дело, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономика, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Димитровград, маркетинг и планиране, икономическа педагогика, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза, оценка на недвижими имоти, експерт-оценител на благородни метали, бижута и скъпоценни камъни, оценка на цели предприятия, финансови институции, недвижими имоти, машини, съоръжения и други активи, оценка на недвижими имоти и земеделски земи, ниво на достъп „Строго секретно“.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, финанси, международни счетоводни стандарти, оценка на машини и съоръжения, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Раднево, икономист по промишлеността, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Казанлък, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-счетоводител, експерт-счетоводител, дипломиран одитор, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, инженер по микроелектроника.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономика и управление на промишлеността, медиация, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, финанси, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист по счетоводната финансово-контролна дейност, сертификат: „Финансов мениджмънт“, учителска правоспособност, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Казанлък, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Чирпан, икономист по промишлеността, съдебносчетоводни експертизи, оценка на недвижими имоти и земеделски земи, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, социално и застрахователно дело, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Чирпан, икономист-счетоводител, експерт-счетоводител, оценка на машини и съоръжения, съдебносчетоводна експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-счетоводител, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист по индустрията, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, следдипломна квалификация „Международни счетоводни стандарти“, електроинженер, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономика на промишлеността, счетоводство, финанси и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Гълъбово, регионално планиране и развитие на селските райони, оценка на стопанско имущество, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, планиране, счетоводство на предприятието, оценка на недвижими имоти, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, машинен инженер, оценител на оборотни и дълготрайни материални активи, експерт по финансови и счетоводни проблеми, съдебносчетоводна експертиза.

X.X.X., Казанлък, счетоводство и контрол, корпоративни финанси, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X.-X., Стара Загора, икономист-счетоводител, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, данъчен контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, аграрикономист, вътрешен одитор в публичния сектор, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономическа информатика, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, аграрна икономика, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокови експертизи.

X.X.X., Стара Загора, финанси, счетоводство, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокови експертизи.

X.X.X., Стара Загора, икономика на индустрията, данъчен контрол, съдебносчетоводни експертизи, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокови експертизи.

X.X.X., Стара Загора, фирмени финанси, съдебносчетоводни експертизи, съдебни финансово-икономически експертизи.

X.X.X., Стара Загора, маркетинг и мениджмънт, публична администрация, вътрешен одитор в публичния сектор, ниво на класифицирана информация „Строго секретно“, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Чирпан, икономист-счетоводител, съдебносчетоводни експертизи, банки и банково дело, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономика, финанси на предприятията, оценка на недвижими имоти, оценка на търговски предприятия и вземания, сертификат „експерт по съдебносчетоводни и финансово-ценови експертизи“, одитор в областта на пренос и разпределение на природен газ и уреди с повишена рискова опасност, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, аграрикономика, финансово счетоводство и данъчно законодателство, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводна отчетност, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, макроикономика и финансов мениджмънт, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза.

Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

Съдебна инженерно-техническа експертиза

Съдебна инженерно-технологична експертиза

X.X.X., Стара Загора, машиностроителна техника и технологии, безопасност на труда, хладилен монтьор, хладилни и климатични инсталации, автотехнически експертизи – проблеми, методика, пазарна стойност, ликвидация на щети по МПС и ППС, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., Гълъбово, минен инженер, технология на минното производство, майстор по ремонта на ръчно огнестрелно оръжие, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, инженер по механизация на горското стопанство и горската промишленост, патентно дело – представител по индустриална собственост, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, металургия на черните метали: металургия на чугун и стомана, металургия на феросплавите, леярство на черни метали и сплави, пластична обработка на метали, термична обработка на метали, икономика на производствената индустрия, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Казанлък, електроинженер, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна компютърнотехническа експертиза, оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – машини и апарати на хранително-вкусовата промишленост, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, оценка на машини и съоръжения, професионална подготовка по външна търговия и международно право.

X.X.X., Стара Загора, механизация и електрификация на мините – минен инженер, оценка на машини и съоръжения, строителен надзор, съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, електроинженер – ел. снабдяване и обзавеждане, метрология – измерване количества нефтопродукти, съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, електроника и автоматика, счетоводство и контрол, банки и финансов миниджмънт, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, електроинженер, метролог, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, оценка на цели предприятия, безопасност и охрана на труда.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – хидро- и пневмотехника, оценка на машини и съоръжения, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – механично уредостроене, оценка на машини и съоръжения, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, инженер по автоматика – автоматика, информационна и управляваща техника, метрология, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна компютърнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер, санитарно инженерство, пълна проектантска правоспособност, отопление, вентилация, климатизация, хладилна техника, топло- и газоснабдяване, оценка на качество на атмосферния въздух, време и физични фактори, здравна оценка.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – механично уредостроене, оценка на машини и съоръжения, съдебни автотехнически експертизи, съдебни инженерно-технически експертизи.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер, технология на машиностроенето, оценка на машини и съоръжения, оценка на цели предприятия, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, съдебна инженерно-строителна експертиза.

Съдебна автотехническа експертиза

Съдебнооценителна автотехническа експертиза

X.X.X., Казанлък, машинен инженер – технология и организация на автомобилния транспорт, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна автотехническа експертиза, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – ДВГ, организация и безопасност на движението, съдебна автотехническа експертиза, съдебнооценителна автотехническа експертиза, оценка на машини и съоръжения, първоначално обучение по защита на класифицираната информация.

X.X.X., Стара Загора, транспортна техника и технологии, съдебна автотехническа експертиза, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – жп транспорт, автомобилен транспорт, съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, ДВГ, педагогика, оценка на стойността на МПС, оценка на щета, механизъм на настъпване на ПТП, процес на възстановяване на ПТП, съдебнооценителна автотехническа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, транспорт и енергетика, автотехнически експертизи, съдебнооценителна автотехническа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, машинен инженер, ДВГ, съдебна автотехническа експертиза, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, инженер по ДВГ, съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист – икономика на транспорта, оценка на недвижими имоти и земеделски земи, съдебнооценителна автотехническа експертиза, брокер на недвижими имоти.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство – военен инженер, оценка на МПС, автотехнически експертизи, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – ДВГ, оценка на машини и съоръжения, съдебни автотехнически експертизи, съдебнооценителна автотехническа експертиза, застрахователно дело на МПС.

X.X.X., Казанлък, инструктор за обучение на водачи за МПС, съдебни автотехнически експертизи, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

X.X.X., гр. Шипка, военен инженер по експлоатация и ремонт на автотранспортна техника, съдебни автотехнически експертизи, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, транспортна техника и технологии, съдебни автотехнически експертизи, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

X.X.X., Чирпан, машинен инженер – транспорт и енергетика, съдебнооценителна автотехническа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна автотехническа експертиза, оценка на машини и съоръжения, активи – движимо имущество.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – автомобилен транспорт, трактори и кари, съдебна автотехническа експертиза, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

Проф. X.X.X., автотранспорт, автотехнически експертизи, съдебнооценителна автотехническа експертиза, разследване на ПТП, теория на автомобила и МПС, физикомеханични експертизи, механика и механични технологии.

X.X.X., Стара Загора, транспорт и енергетика, съдебна автотехническа експертиза, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, машинен инженер, инженер по експлоатация и ремонт на БТТ, ДВГ, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна автотехническа експертиза, съдебнооценителна автотехническа експертиза, оценителна експертиза на бронетанкова техника.

X.X.X., Стара Загора, технология и управление на транспорта, експлоатация и ремонт на електрически локомотиви, експертизи на катастрофи (аварии) в железопътния транспорт, съдебна автотехническа експертиза, съдебнооценителна автотехническа експертиза.

Съдебна компютърнотехническа експертиза

X.X.X., с. Лясково, област Стара Загора, изчислителна техника, информационни технологии, изследване на компютърни системи, възстановяване на данни от персонални компютри и смартфони, установяване на електронни следи при кореспонденции чрез ел. поща и сърфиране в интернет, съдебна компютърно-техническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, инженер по електроника и автоматика – изчислителна техника, съдебна компютърнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, физика, компютърни и информационни технологии, съдебна компютърнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, комуникационна техника и технологии, компютърна техника, съдебна компютърнотехническа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, техническа безопасност и електротехническа експертиза, информатика и компютърни науки, съдебна компютърнотехническа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, компютърни системи и технологии, машиностроителна техника и технологии, съдебна компютърнотехническа експертиза, разрешение за достъп до класифицирана информация на ниво „Поверително“.

X.X.X., Стара Загора, компютърна техника и технологии, монтаж и измерване на комуникационна система CTSe, съдебна компютърнотехническа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

Съдебна строителнотехническа експертиза

X.X.X., Казанлък, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, пълна проектантска правоспособност, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, техник по геодезия и картография, съдебни строителнотехнически експертизи.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, удостоверение за пълна проектантска правоспособност, строителнотехнически експертизи.

X.X.X., Стара Загора, геодезия и картография, оценка на недвижими имоти, оценка на цели държавни и общински предприятия, дейности по кадастъра, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, геодезия, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Чирпан, техник по геодезия и картография, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна строителнотехническа експертиза, автотехническа експертиза – проблеми, методика, пазарна стойност, методология за експертиза на ПТП.

X.X.X., Казанлък, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, хидротехническо строителство, оценка на машини и съоръжения, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, техник по геодезия и картография, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, техник по геодезия и картография, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на цели предприятия, съдебна строителнотехническа експертиза, оценка на търговски предприятия и вземания.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство – конструкции, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, строителство на сгради и съоръжения, член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, съдебна строителнотехническа експертиза.

Арх. X.X.X., Казанлък, архитектура и градоустройство, съдебно инженерно-техническа експертиза и съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Чирпан, техник по геодезия и картография, оценка на недвижими имоти, оценка на земеделски земи, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, геодезия и картография, оценка на земеделски земи, опазване на околната среда, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, геодезия и картография, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, пътно строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза, строителен надзор и инвеститорски контрол.

X.X.X., Казанлък, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, пълна проектантска правоспособност, технически контрол по част конструктивна на инвестиционните проекти, съдебна строителнотехническа експертиза.

Арх. X.X.X., Стара Загора, архитектура, съдебна инженерно-техническа експертиза и съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство – конструкции, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, патентен специалист, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, техник по строителство и архитектура, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, строителен инженер – технология на строителството, оценка на недвижими имоти, оценка на цели предприятия, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X.-X., Стара Загора, пътно строителство, оценка на цели предприятия, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза, оценка на търговски предприятия и вземания.

X.X.X., Стара Загора, геодезия и картография, оценка на недвижими имоти, дейности по кадастъра, пълна проектантска правоспособност, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, архитектура, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, инженер по хидроенергийно строителство, оценка на машини и съоръжения в сферата на строителството, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

Съдебна пожаротехническа експертиза

X.X.X., Стара Загора, пожарна и аварийна безопасност, съдебна пожаротехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, пожарна и аварийна безопасност, съдебна пожаротехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, пожарна и аварийна безопасност, съдебна пожаротехническа експертиза.

Съдебно-екологична експертиза

X.X.X., Стара Загора, екология и опазване на околната среда, икономист-счетоводител, съдебно-счетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза, съдебно-екологични експертизи, оценка на стопанско имущество.

Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

Съдебно-химическа експертиза

Доц. д-р инж. X.X.X., инженер-химик, висше военно, доц. по специалността „Техника и технология на взривните работи“, съдебно-химическа експертиза, съдебна физико-химична експертиза, съдебно-физическа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, съдебна строителнотехническа експертиза, съдебна пожаротехническа експертиза и взривотехническа експертиза, оценъчни експертизи по въоръжение и бойни припаси, сертификация на качеството на военна и специална продукция, ниво на достъп до класифицирана информация „Секретно“.

X.X.X., Стара Загора, химия, съдебно-химическа експертиза, съдебна физико-химична експертиза.

X.X.X.-X., Стара Загора, инженер-химик, безопасност на труда.

X.X.X.-X., Стара Загора, инженер-химик, оценка на машини и съоръжения в сферата на машиностроенето и технологията на пластмасите, съдебно-химическа експертиза, съдебна физико-химическа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, химия, съдебно-химическа експертиза, съдебна физико-химична експертиза, ниво на достъп до класифицирана информация „Секретно“.

Съдебно-физическа експертиза

X.X.X., Казанлък, физика, екология, съдебно-физическа експертиза, съдебно-екологична експертиза, екологичен контрол в областта на ядрената и атомната физика – радиоактивност, вредни йонизиращи и нейонизиращи лъчения, гама спектрометрични анализи за съдържание на радиоактивни елементи, шума, екологични оценки, оценки за въздействие върху околната среда, комплексно предотвратяване и контрол на замърсяването, комплексни разрешителни, екологичен риск, изготвяне на екологични оценки и оценки за въздействието върху околната среда.

Съдебни селскостопански експертизи

Съдебна ветеринарномедицинска експертиза

X.X.X., Стара Загора, ветеринарна медицина, съдебна ветеринарномедицинска експертиза.

X.X.X., Стара Загора, ветеринарна медицина, съдебна ветеринарномедицинска експертиза.

Проф. д-р X.X.X., Стара Загора, ветеринарна медицина, съдебна ветеринарномедицинска експертиза.

X.X.X., Чирпан, ветеринарна медицина, съдебна ветеринарномедицинска експертиза.

X.X.X., Стара Загора, зооинженер, съдебна ветеринарномедицинска експертиза.

Съдебна агротехническа експертиза

X.X.X.-X., Стара Загора, инженер-агроном, полевъдство, оценител на земеделски земи, педагог, регионално планиране, съдебни агротехнически експертизи.

X.X.X., Стара Загора, агроном, оценка на стопанско имущество, съдебни агротехнически експертизи.

Ст.н.с.к.н. X.X.X., Стара Загора, агроном – растениевъд, оценка на частни земи, гори и имущество в България, на земеделски земи и трайни насаждения, съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, инженер-агроном, еколог, растителна защита, съдебни агротехнически експертизи.

X.X.X., Казанлък, агроном – лозаро-градинар, съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X., Пловдив, агроном – лозаро-градинар, съдебни агротехнически експертизи, съдебно-икономическа експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, оценка на земеделски земи и трайни насаждения, съдебно-стокова експертиза в селското стопанство.

X.X.X., Казанлък, агроном – лозаро-градинарство, оценка на земеделски земи, съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X., Чирпан, агрономство, растениевъдство, фитопатология, съдебна агротехническа експертиза, съдебно-ентомологична експертиза.

Оценителни експертизи (включени са всички вещи лица от предходните и следващите класове, декларирали, че извършват съответната оценка)

X.X.X.-X., финанси, оценка на недвижими имоти и земеделски земи, оценка на цели предприятия, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, агроном, оценка на стопанско имущество, съдебни агротехнически експертизи.

X.X.X., Казанлък, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, пълна проектантска правоспособност, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – ДВГ, организация и безопасност на движението, автотехнически експертизи, оценка на машини и съоръжения, първоначално обучение по защита на класифицираната информация.

Ст.н.с.к.н. X.X.X., Стара Загора, агроном-растениевъд, оценка на частни земи, гори и имущество в България, на земеделски земи и трайни насаждения, съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист-счетоводител, оценка на машини и съоръжения, оценка на права на интелектуална и индустриална собственост и други фактически отношения, оценка на земеделски земи и трайни насаждения, оценка на недвижими имоти, оценка на търговски предприятия и вземания, оценка на финансови активи и финансови институции.

X.X.X., Стара Загора, икономика, съдебносчетоводни експертизи, международни счетоводни стандарти, оценка на машини и съоръжения, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, геодезия и картография, оценка на недвижими имоти, оценка на цели държавни и общински предприятия, дейности по кадастъра, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, електроинженер, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна компютърнотехническа експертиза, оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – машини и апарати на хранително-вкусовата промишленост, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, оценка на машини и съоръжения, професионална подготовка по външна търговия и международно право.

X.X.X., Стара Загора, механизация и електрификация на мините – минен инженер, оценка на машини и съоръжения, строителен надзор, съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна строителнотехническа експертиза, автотехническа експертиза – проблеми, методика, пазарна стойност, методология за експертиза на ПТП.

X.X.X., Казанлък, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, хидротехническо строителство, оценка на машини и съоръжения, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, техник по геодезия и картография, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на цели предприятия, съдебна строителнотехническа експертиза, оценка на търговски предприятия и вземания.

X.X.X., Стара Загора, счетоводство и контрол, международни счетоводни стандарти, оценка на машини и съоръжения, експертиза на недвижими имоти и земеделски земи – оценки и продажби, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, електроинженер, метролог, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, оценка на цели предприятия, безопасност и охрана на труда.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство – конструкции, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., София, топлинна и масообменна техника, икономика и управление на патентно-лицензионната дейност, оценка на права на интелектуалната и индустриалната собственост и други фактически отношения, съдебно-маркови експертизи, патентни експертизи, експертизи в областта на промишления дизайн, авторско право, оценка на обекти на интелектуална и индустриална собственост.

X.X.X.-X., икономика на промишлеността, електроинженер, международни счетоводни стандарти, оценка на цели предприятия, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономика на търговията, оценка на земеделски земи, оценка на недвижими имоти, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – хидро- и пневмотехника, оценка на машини и съоръжения, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – механично уредостроене, оценка на машини и съоръжения, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, фармация, оценка на оборотни и дълготрайни активи, фармакология, биотехнология, технология на лекарствата и билките.

X.X.X., Димитровград, маркетинг и планиране, икономическа педагогика, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза, оценка на недвижими имоти, експерт-оценител на благородни метали, бижута и скъпоценни камъни, оценка на цели предприятия, финансови институции, недвижими имоти, машини, съоръжения и други активи, оценка на недвижими имоти и земеделски земи, ниво на достъп „Строго секретно“.

X.X.X., Стара Загора, финанси, международни счетоводни стандарти, оценка на машини и съоръжения, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономист – икономика на транспорта, оценка на недвижими имоти и земеделски земи, автоексперт-оценител, брокер на недвижими имоти, съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., Чирпан, техник по геодезия и картография, оценка на недвижими имоти, оценка на земеделски земи, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Пловдив, агроном – лозаро-градинар, съдебни агротехнически експертизи, съдебно-икономическа експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, оценка на земеделски земи и трайни насаждения, съдебно-стокова експертиза в селското стопанство.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, геодезия и картография, оценка на земеделски земи, опазване на околната среда, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Казанлък, агроном – лозаро-градинарство, оценка на земеделски земи, съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X., Чирпан, икономист по промишлеността, съдебносчетоводни експертизи, оценка на недвижими имоти и земеделски земи, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, пътно строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза, строителен надзор и инвеститорски контрол.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – ДВГ, автоексперт-оценител, оценка на машини и съоръжения, съдебни автотехнически експертизи, застрахователно дело на МПС.

X.X.X., Чирпан, икономист-счетоводител, експерт-счетоводител, оценка на машини и съоръжения, съдебносчетоводна експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Казанлък, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, пълна проектантска правоспособност, технически контрол по част конструктивна на инвестиционните проекти, съдебна строителнотехническа експертиза.

Доц. д-р инж. X.X.X., София, инженер-химик, висше военно, доц. по специалността „Техника и технология на взривните работи“, съдебно-химическа експертиза, съдебна физикохимична експертиза, съдебно-физическа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, съдебна строителнотехническа експертиза, съдебна пожаротехническа експертиза и взривотехническа експертиза, оценъчни експертизи по въоръжение и бойни припаси, сертификация на качеството на военна и специална продукция, ниво на достъп до класифицирана информация „Секретно“.

X.X.X., Гълъбово, регионална планиране и развитие на селските райони, оценка на стопанско имущество, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство – конструкции, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, патентен специалист, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Чирпан, машинен инженер – транспорт и енергетика, автотехнически експертизи на ПТП, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна автотехническа експертиза, оценка на машини и съоръжения, активи – движимо имущество.

X.X.X., Стара Загора, планиране, счетоводство на предприятието, оценка на недвижими имоти, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Стара Загора, промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер, санитарно инженерство, пълна проектантска правоспособност, отопление, вентилация, климатизация, хладилна техника, топло-и газоснабдяване, оценка на качество на атмосферния въздух, време и физични фактори, здравна оценка.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер – механично уредостроене, оценка на машини и съоръжения, съдебни автотехнически експертизи, съдебни инженерно-технически експертизи.

X.X.X., Стара Загора, строителен инженер – технология на строителството, оценка на недвижими имоти, оценка на цели предприятия, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X.-X., Стара Загора, пътно строителство, оценка на цели предприятия, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза, оценка на търговски предприятия и вземания.

X.X.X., Стара Загора, геодезия и картография, оценка на недвижими имоти, дейности по кадастъра, пълна проектантска правоспособност, съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Стара Загора, машинен инженер, технология на машиностроенето, оценка на машини и съоръжения, оценка на цели предприятия, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза, съдебна инженерно-строителна експертиза.

X.X.X., Стара Загора, икономика, финанси на предприятията, оценка на недвижими имоти, оценка на търговски предприятия и вземания, сертификат „Експерт по съдебносчетоводни и финансово-ценови експертизи“, одитор в областта на пренос и разпределение на природен газ и уреди с повишена рискова опасност, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза.

X.X.X.-X., Стара Загора, инженер-химик, оценка на машини и съоръжения в сферата на машиностроенето и технологията на пластмасите, съдебно-химическа експертиза, съдебна физикохимическа експертиза, съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., Стара Загора, екология и опазване на околната среда, икономист-счетоводител, съдебносчетоводна експертиза, съдебна финансово-икономическа експертиза, съдебно-стокова експертиза, съдебно-екологични експертизи, оценка на стопанско имущество.

X.X.X., Стара Загора, инженер по хидроенергийно строителство, оценка на машини и съоръжения в сферата на строителството, оценка на недвижими имоти, съдебна строителнотехническа експертиза.

Други съдебни експертизи

X.X.X., Стара Загора, обществено здраве и здравен мениджмънт, медицинска сестра, управление на здравните грижи, специализиран курс по английски език за усвояване на професионална терминология, свидетелство за призната специалност по анестезиология и интензивни грижи.

X.X.X., Стара Загора, машинно средно специално образование – механизация на селското стопанство, консултант по безопасността при превоз на опасни товари – класове – 1, 2, 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 8, 9, удостоверение за професионална компетентност за международен автомобилен превоз на товари.

X.X.X., Стара Загора, фармация, оценка на оборотни и дълготрайни активи, фармакология, биотехнология, технология на лекарствата и билките.

X.X.X., Стара Загора, педагог.

X.X.X., Казанлък, педагогика и публична администрация.

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за съдебни преводачи от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебния район на Окръжния и Административния съд – Стара Загора, за 2019 г.

X.X.X., Стара Загора, преводач по френски език.

X.X.X., Стара Загора, преводач по италиански език.

X.X.X., Стара Загора, преводач по английски, немски и руски език.

X.X.X., София, преводач по полски език.

X.X.X., Сливен, преводач по английски език.

X.X.X., София, преводач по словенски, сръбски и хърватски език.

X.X.X., София, преводач по полски и литовски език.

X.X.X., София, преводач по английски и арабски език.

X.X.X., Хасково, преводач по немски и руски език.

X.X.X., Стара Загора, преводач-тълковник от и на жестомимичен език.

665

127. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебния район на Окръжния и Административния съд – Търговище, за 2019 г.

Клас „Криминалистични експертизи“

X.X.X., Търговище – експерт-криминалист, графолог.

X.X.X., Търговище – експерт-криминалист, графолог.

X.X.X., Търговище – криминалист.

X.X.X., Търговище – криминалист.

X.X.X., Омуртаг – криминалист, графолог.

X.X.X., Попово – криминалист.

Клас „Съдебномедицински експертизи“

Д-р X.X.X., Търговище – съдебен лекар.

Д-р X.X.X., София, кандидат на биологичните науки, биохимик – клиничен химик, ДНК анализи.

X.X.X., София – специалист по молекулярна биология, биохимия и микробиология, ДНК анализи.

Инж. X.X.X., Търговище – инженер-химик.

X.X.X., София – специалист по молекулярна биология, биохимия и микробиология, ДНК анализи.

Клас „Съдебна експертиза на психичното здраве“

Д-р X.X.X., Търговище – психиатър.

Д-р X.X.X., Търговище – психиатър.

Д-р X.X.X., Търговище – психиатър.

Д-р X.X.X., Търговище – психиатър.

Д-р X.X.X. – психиатър.

Д-р X.X.X., Шумен – психиатър.

Д-р X.X.X., Шумен – психиатър.

X.X.X., Търговище – клиничен психолог, позитивен психотерапевт.

X.X.X., Шумен – доцент, доктор, психолог.

X.X.X., Попово – магистър – психолог.

Клас „Съдебно-икономически експертизи“

X.X.X., Търговище – лицензиран съдебносчетоводен експерт – счетоводство и контрол, финанси, банково и застрахователно дело, финансово-счетоводни анализи, данъчно облагане, експерт по трудови правоотношения.

X.X.X., Търговище – експерт по финансово-счетоводни проблеми.

X.X.X., Търговище – икономист-счетоводител.

X.X.X., Търговище – икономист-счетоводител.

X.X.X., Омуртаг – икономист-счетоводител и оценител на недвижими имоти.

X.X.X., Добрич – експерт по финансово-икономически и ценови експертизи.

X.X.X., Търговище – икономист по счетоводната и финансово-контролната дейност.

X.X.X., Търговище – икономист-счетоводител.

X.X.X., Търговище – лицензиран съдебносчетоводен експерт – счетоводство и контрол, финанси, банково и застрахователно дело, финансово-счетоводни анализи, данъчно облагане, експерт по трудови правоотношения.

X.X.X., Търговище – оценител на недвижими имоти.

Арнел Аляйдин Якуб, Търговище – икономист-счетоводител.

X.X.X., Търговище – икономист-счетоводител.

X.X.X., Попово – икономист-счетоводител.

X.X.X., Търговище – икономист – управление на бюджети и специалист по ЗОП.

X.X.X., Търговище – икономист-счетоводител.

X.X.X., Омуртаг – икономист-счетоводител и преводач от немски език.

X.X.X., Търговище – икономист-счетоводител.

X.X.X., Търговище – икономист-счетоводител.

X.X.X., Търговище – икономист-счетоводител.

X.X.X., Шумен – икономист-счетоводител.

X.X.X., Варна – финансово-икономическа експертиза, финансово-счетоводни анализи, данъчно облагане, банково дело и кредитни взаимоотношения.

Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

X.X.X., Търговище – строителен техник, строителство и архитектура.

Инж. X.X.X., Търговище – строителен инженер, строителство на сгради и съоръжения.

X.X.X., Търговище – техник по строителство и архитектура.

Инж. X.X.X., Търговище – инженер-геодезист.

Инж. X.X.X., Търговище – строителен инженер – ПГС, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., Попово – строителен техник.

Инж. X.X.X., Шумен – оценител на недвижими имоти.

Инж. X.X.X., Търговище – инженер по ГФК, оценител на недвижими имоти и земеделски земи, извършване на технически дейности при прилагане на ЗСПЗЗ.

Инж. X.X.X., Шумен – строителен инженер по ПГС.

Инж. X.X.X., Търговище – двигатели с вътрешно горене.

Инж. X.X.X., Търговище – двигатели с вътрешно горене, оценител на машини и съоръжения.

Инж. X.X.X., Търговище – ел. инженер.

Инж. X.X.X., Попово – електроинженер, лиценз за оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., Попово – техническа специалност.

X.X.X., Попово – техническа специалност.

X.X.X., Попово – техническа специалност.

Инж. X.X.X., Търговище – съобщителна и осигурителна техника и системи, магистър по електроника и комуникации.

Инж. X.X.X., Търговище – технология на машиностроенето и металорежещите машини, автоексперт-оценител.

Доц. д-р инж. X.X.X., София – пожаротехнически и взривни работи, бойни припаси и оръжия.

Доц. д-р инж. X.X.X., Варна – фрактодиагностика и съдебна техника и съдебно-технически експертизи.

X.X.X., Търговище – автоексперт-оценител.

Арх. X.X.X. – архитект.

Инж. X.X.X. – инженерно-техническа, автотехническа и технологична експертиза и съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X. – строителен инженер – транспортно строителство и оценител на недвижими имоти.

Инж. X.X.X., Шумен – строителен инженер по ПГС – технология, оценка на недвижими имоти.

X.X.X., Търговище – автотехнически експертизи.

Инж. X.X.X. – съдебно-техническа и съдебно-енергийна експертиза.

Инж. X.X.X., Търговище – съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Търговище – инженер ДВГ, инженер-строител на сгради и съоръжения, магистър ВиК и магистър по управление и контрол условията на труд.

Клас „Съдебно-биологични експертизи“

X.X.X., Търговище – инженер-химик, химична технология на дървесината.

Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

X.X.X., Попово – оценител на земеделски земи и подобренията върху тях.

X.X.X., Омуртаг – експертизи и консултации по лесовъдни дейности.

X.X.X., Търговище – оценител на земеделски имоти и експерт-оценител на недвижими имоти.

Клас „Съдебни изкуствоведски експертизи“

X.X.X., Омуртаг – историк, етнограф.

X.X.X., Търговище – уредник в отдел „Графика“ на Художествена галерия „X.X.“ в Търговище, специалност „Графика“.

652

128. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 от ЗСВ за съдебния район на Окръжния съд – Хасково, и Административния съд – Хасково, за 2019 г.

Клас „Криминалистични експертизи“

Криминалистични експертизи на писмени доказателства

X.X.X. – гр. Хасково, физикохимични, дактилоскопни, трасологични, балистични, почеркови експертизи, техническо изследване на документи и експертиза на видеозапис.

X.X.X. – гр. Хасково, техническо изследване на документи, почеркови, трасологични и балистични експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, охрана на обществения ред и борба с престъпността, видеотехнически наблюдения.

X.X.X. – Димитровград, разузнавач.

Трасологични експертизи

X.X.X. – гр. Хасково, физикохимични, дактилоскопни, трасологични, балистични, почеркови експертизи, техническо изследване на документи и експертиза на видеозапис.

X.X.X. – гр. Хасково, техническо изследване на документи, почеркови, трасологични и балистични експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, охрана на обществения ред и борба с престъпността, видеотехнически наблюдения.

X.X.X. – Димитровград, разузнавач.

Съдебно-балистични експертизи

X.X.X. – гр. Хасково, физикохимични, дактилоскопни, трасологични, балистични, почеркови експертизи, техническо изследване на документи и експертиза на видеозапис.

X.X.X. – гр. Хасково, техническо изследване на документи, почеркови, трасологични и балистични експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, охрана на обществения ред и борба с престъпността, видеотехнически наблюдения.

X.X.X. – Димитровград, разузнавач.

Дактилоскопни експертизи

X.X.X. – гр. Хасково, физико-химични, дактилоскопни, трасологични, балистични, почеркови експертизи, техническо изследване на документи и експертиза на видеозапис.

X.X.X. – гр. Хасково, техническо изследване на документи, почеркови, трасологични и балистични експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, охрана на обществения ред и борба с престъпността, видеотехнически наблюдения.

X.X.X. – Димитровград, разузнавач.

Биометрични криминалистични експертизи

X.X.X. – гр. Хасково, охрана на обществения ред и борба с престъпността, видеотехнически наблюдения.

Клас „Съдебномедицински експертизи“

Съдебномедицинска експертиза на труп

X.X.X. – гр. Хасково, съдебна медицина.

Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди

X.X.X. – гр. Хасково, съдебна медицина.

X.X.X. – гр. Харманли, ординатор, специалност „Хирургия“.

Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход

X.X.X. – гр. Хасково, съдебна медицина.

X.X.X. – гр. София, д-р по биохимия – специалност „Молекулярна и функционална биохимия“, квалификация – „Биохимия – ензимен анализ, хроматографски и електрофоретични техники за разделяне на белтъци, блотинг, имунохимични техники за детекция, фосфорилиране“, Молекулярна биология – ДНК и РНК анализ чрез PCR.

X.X.X. – гр. София, специалист „Молекулярна биология“.

X.X.X. – гр. София, съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, специалност „Молекулярна биология“, специализация „Микробиология“.

X.X.X. – гр. София, молекулярна биология.

Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек

X.X.X. – гр. Хасково, съдебна медицина.

X.X.X. – гр. София, д-р по биохимия – специалност „Молекулярна и функционална биохимия“, квалификация – „Биохимия – ензимен анализ, хроматографски и електрофоретични техники за разделяне на белтъци, блотинг, имунохимични техники за детекция, фосфорилиране“, Молекулярна биология – ДНК и РНК анализ чрез PCR.

X.X.X. – гр. София, специалист „Молекулярна биология“.

X.X.X. – гр. София, съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, специалност „Молекулярна биология“, специализация „Микробиология“.

X.X.X. – гр. София, молекулярна биология.

Съдебномедицинска експертиза по писмени доказателства

X.X.X. – гр. Хасково, съдебна медицина.

X.X.X. – гр. Харманли, лекар-ординатор, специалност „Хирургия“.

X.X.X. – гр. София, д-р по биохимия – специалност „Молекулярна и функционална биохимия“, квалификация – „Биохимия – ензимен анализ, хроматографски и електрофоретични техники за разделяне на белтъци, блотинг, имунохимични техники за детекция, фосфорилиране“, Молекулярна биология – ДНК и РНК анализ чрез PCR.

X.X.X. – гр. София, специалист „Молекулярна биология“.

X.X.X. – гр. София, съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, специалност „Молекулярна биология“, специализация „Микробиология“.

X.X.X. – гр. София, молекулярна биология, съдебномедицинска експертиза по писмени данни (касаеща съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход и съдебномедицинска експертиза за идентификация на човека).

Съдебномедицинска експертиза на телесно здраве

X.X.X. – гр. Хасково, съдебна медицина.

Клас „Съдебна експертиза на психичното състояние“

Съдебно-психиатрична експертиза

X.X.X. – гр. Хасково, психиатър.

Съдебно-психологична експертиза

Д-р X.X.X. – Димитровград, доктор по психология на труда и инженерна психология, експерт психиатрично-психологични експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, психолог-консултант, работа по случаи за превенция и интервенция на синдрома родителско отчуждение, базисно обучение по позитивна психология.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър по психология, консултативна психология.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър по психология.

X.X.X. – Свиленград, специалност „Психология. Социална психология“.

Съдебна психолого-психиатрична експертиза

Д-р X.X.X. – Димитровград, ул. Цар Борис І, бл. 4, вх. А, ап. 9, ет. 4, п.к. 6400, e-mail: stdoikova@abv.bg, тел.: 0899/149958 – доктор по психология на труда и инженерна психология, експерт психиатрично-психологични експертизи (само в състава на комплексна експертиза).

Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни

X.X.X. – гр. Хасково, психиатър.

Д-р X.X.X. – Димитровград, доктор по психология на труда и инженерна психология, експерт психиатрично-психологични експертизи.

Клас „Съдебно-икономически експертизи“

Съдебно-счетоводна експертиза

Елмон Жирай Дайлерян – гр. Хасково, икономист-счетоводител, специалност „Счетоводна отчетност“, експерт-оценител на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводство и контрол.

X.X.X. – гр. Хасково, съдебно-счетоводни и икономически експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводител.

X.X.X. – гр. Харманли, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X. – Димитровград, експерт съдебно-счетоводни експертизи, дипломиран патентен специалист.

X.X.X. – гр. Харманли, експерт съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводни и общо икономически експертизи.

X.X.X.-X., съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър по счетоводство и контрол, професионална квалификация „съдебно-счетоводен експерт“ – лицензиран оценител на недвижими имоти, сертифициран оценител на търговски предприятия и вземания от КНОБ, притежава удостоверение за достъп до класифицирана информация.

X.X.X. – Свиленград, икономист-счетоводител, специалист банки и банково дело, експерт-оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, експерт-оценител на земеделски земи и трайните насаждения, експерт-оценител на недвижими имоти и строителството, съдебно-стокови експертизи, съдебно-финансови експертизи, съдебно-счетоводни експертизи, съдебно-митнически експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, икономист, оценка на държавни предприятия.

X.X.X. – Димитровград, специалист ТРЗ.

X.X.X. – гр. Харманли, финансово-икономическа и стокова експертиза.

X.X.X. – Димитровград, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-икономически експертизи, оценител на движими вещи и недвижими имоти и други активи – машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, оценка на бижута и скъпоценни камъни.

X.X.X. – гр. Хасково, специалист по банково дело, финанси, застраховане, счетоводна дейност и финансов контрол.

X.X.X. – Димитровград, съдебно-счетоводни и съдебно-стокови експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-счетоводител, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, експерт по цени и ценообразуване (оценки на движими и недвижими ДМА, включително земи, терени и сгради).

X.X.X. – гр. Хасково, икономист, съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X. – Димитровград, съдебно-счетоводен експерт.

X.X.X. – гр. Хасково, икономика и организация на материално-техническото снабдяване, нормиране и ефективно използване на материалите.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър по международни икономически отношения, аграрна икономика.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист по транспорта.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-счетоводител, видове експертизи: „Съдебно-счетоводни експертизи“ и „Съдебна финансово-икономическа експертиза“.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист, специалност „Статистика“, вид експертизи: „Съдебно-счетоводни експертизи“.

X.X.X. – Димитровград, икономист-счетоводител.

X.X.X. – гр. Харманли, икономист-счетоводител.

X.X.X. – Свиленград, счетоводител, оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Стара Загора, банково, застрахователно и осигурително дело, финанси, счетоводство.

X.X.X. – гр. Кърджали, банки и банково дело.

X.X.X. – гр. Кърджали, икономика и организация на вътрешната търговия; счетоводство.

X.X.X. – Димитровград, икономист, съдебно-счетоводен експерт, оценител на цели предприятия.

X.X.X. – Димитровград, стопанско управление и администрация; счетоводство, финанси и контрол.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист – организатор на промишленото производство, счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, прогнозиране и планиране на икономически системи, икономист, банков служител.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист.

X.X.X. – Димитровград, икономист, счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, икономика и организация на вътрешната търговия, счетоводител.

X.X.X. – Димитровград, счетоводство и контрол.

X.X.X. – гр. Харманли, икономист, счетоводител.

X.X.X.-X. – гр. Хасково, икономика и управление на индустрията, оценка права на интелектуалната и индустриалната собственост и други фактически отношения.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводство и контрол, организатор продажби.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист, финанси и кредит.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводство и контрол, счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-счетоводител, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – с. Брод, община Димитровград, област Хасково, икономист-счетоводител, специалност „Счетоводство и контрол“, допълнителна квалификация „Финанси“.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – гр. Любимец, магистър икономист, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – Свиленград, специалност „Счетоводство и контрол“.

Съдебна финансово-икономическа експертиза

Елмон Жирай Дайлерян – гр. Хасково, икономист-счетоводител, специалност „Счетоводна отчетност“, експерт-оценител на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводство и контрол.

X.X.X. – гр. Хасково, съдебно-счетоводни и икономически експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводител.

X.X.X. – гр. Харманли, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, експерт съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводни и общоикономически експертизи.

X.X.X.-X., с. Горски извор, област Хасково, съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър по счетоводство и контрол, професионална квалификация „съдебно-счетоводен експерт“ – лицензиран оценител на недвижими имоти, сертифициран оценител на търговски предприятия и вземания от КНОБ, притежава удостоверение за достъп до класифицирана информация.

X.X.X. – Свиленград, икономист-счетоводител, специалист банки и банково дело, експерт-оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, експерт-оценител на земеделски земи и трайните насаждения, експерт-оценител на недвижими имоти и строителството, съдебно-стокови експертизи, съдебно-финансови експертизи, съдебно-счетоводни експертизи, съдебно-митнически експертизи.

X.X.X. – гр. София, икономист, специалност „Международни икономически отношения“, експерт по дела в областта на митническата и външнотърговската дейност, митнически режим и процедури, митнически и валутни нарушения и престъпления, митнически информационни системи, вътреобщностни доставки и Интрастат отчетност в ЕС, съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, финансово-икономическа и стокова експертиза.

X.X.X. – Димитровград, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-икономически експертизи, оценител на движими вещи и недвижими имоти и други активи – машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, оценка на бижута и скъпоценни камъни.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер по горско стопанство.

X.X.X. – гр. Хасково, специалист по банково дело, финанси, застраховане, счетоводна дейност и финансов контрол.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-счетоводител, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, експерт по цени и ценообразуване (оценки на движими и недвижими ДМА, включително земи, терени и сгради).

X.X.X. – гр. Хасково, икономист, съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, оценка на стоково-материални ценности и финансово-икономически анализи.

X.X.X. – Димитровград, съдебно-счетоводен експерт.

X.X.X. – гр. Хасково, финансово-счетоводна и правна дейност на фирмите.

X.X.X. – гр. Хасково, икономика и организация на материално-техническото снабдяване, нормиране и ефективно използване на материалите.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър по международни икономически отношения, аграрна икономика.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист по транспорта.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-счетоводител, видове експертизи: „Съдебно-счетоводни експертизи“ и „Съдебна финансово-икономическа експертиза“.

X.X.X. – гр. Харманли, икономист-счетоводител.

X.X.X. – Свиленград, счетоводител, оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Стара Загора, банково, застрахователно и осигурително дело, финанси, счетоводство.

X.X.X. – гр. Кърджали, банки и банково дело.

X.X.X. – гр. Кърджали, икономика и организация на вътрешната търговия; счетоводство.

X.X.X. – Димитровград, икономист, съдебно-счетоводен експерт, оценител на цели предприятия.

X.X.X. – Димитровград, банково дело.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-организатор на промишленото производство, счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, прогнозиране и планиране на икономически системи, икономист, банков служител.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист.

X.X.X. – Димитровград, икономист, счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, икономика и организация на вътрешната търговия, счетоводител.

X.X.X. – Димитровград, счетоводство и контрол.

X.X.X. – гр. Харманли, икономист, счетоводител.

X.X.X.-X. – гр. Хасково, икономика и управление на индустрията, оценка права на интелектуалната и индустриалната собственост и други фактически отношения.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводство и контрол, организатор продажби.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист, финанси и кредит.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-счетоводител, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – с. Брод, община Димитровград, област Хасково, икономист-счетоводител, специалност „Счетоводство и контрол“, допълнителна квалификация „Финанси“.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – гр. Любимец, област Хасково, магистър-икономист, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – Свиленград, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – гр. Пловдив, счетоводител, агроном – лозаро-градинар, оценител на земеделски земи и трайни насаждения.

Съдебно-стокова експертиза

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводство и контрол.

X.X.X. – гр. Хасково, съдебно-счетоводни и икономически експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X. – Димитровград, експерт съдебно-счетоводни експертизи, дипломиран патентен специалист.

X.X.X. – гр. Харманли, експерт съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводни и общоикономически експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър по счетоводство и контрол, професионална квалификация „съдебно-счетоводен експерт“ – лицензиран оценител на недвижими имоти, сертифициран оценител на търговски предприятия и вземания от КНОБ, притежава удостоверение за достъп до класифицирана информация.

X.X.X. – Свиленград, икономист-счетоводител, специалист банки и банково дело, експерт-оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, експерт-оценител на земеделски земи и трайните насаждения, експерт-оценител на недвижими имоти и строителството, съдебно-стокови експертизи, съдебно-финансови експертизи, съдебно-счетоводни експертизи, съдебно-митнически експертизи.

X.X.X. – гр. София, специалност „Международни икономически отношения“, експерт по дела в областта на митническата и външнотърговската дейност, митнически режим и процедури, митнически и валутни нарушения и престъпления, митнически информационни системи, вътреобщностни доставки и Интрастат отчетност в ЕС, съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, финансово-икономическа и стокова експертиза.

X.X.X. – Димитровград, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-икономически експертизи, оценител на движими вещи и недвижими имоти и други активи – машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, оценка на бижута и скъпоценни камъни.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер по горско стопанство.

X.X.X. – Димитровград, съдебно-счетоводни и съдебно-стокови експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист, съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, оценка на стоково-материални ценности и финансово-икономически анализи.

X.X.X. – Димитровград, съдебно-счетоводен експерт.

X.X.X. – гр. Хасково, икономика и организация на материално-техническото снабдяване, нормиране и ефективно използване на материалите.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър по международни икономически отношения, аграрна икономика.

X.X.X. – Димитровград, икономист-счетоводител.

X.X.X. – Свиленград, счетоводител, оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Стара Загора, банково, застрахователно и осигурително дело, финанси, счетоводство.

X.X.X. – Димитровград, стопанско управление и администрация; счетоводство, финанси и контрол.

X.X.X. – гр. Хасково, прогнозиране и планиране на икономически системи, икономист, банков служител.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист.

X.X.X. – Димитровград, икономист, счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, икономика и организация на вътрешната търговия, счетоводител.

X.X.X. – Димитровград, счетоводство и контрол.

X.X.X. – гр. Харманли, икономист, счетоводител.

X.X.X.-X. – гр. Хасково, икономика и управление на индустрията, оценка права на интелектуалната и индустриалната собственост и други фактически отношения.

X.X.X. – гр. Хасково, счетоводство и контрол, организатор продажби.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист, финанси и кредит.

X.X.X. – с. Брод, община Димитровград, област Хасково, икономист-счетоводител, специалност „Счетоводство и контрол“, допълнителна квалификация „Финанси“.

X.X.X. – гр. Хасково, магистър, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – гр. Любимец, област Хасково, магистър-икономист, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – Свиленград, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – гр. Пловдив, счетоводител, аграрна икономика, растениевъдство, животновъдство, агроном – лозаро-градинар, оценител на земеделски земи и трайни насаждения.

Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

Съдебна инженерно-техническа експертиза

X.X.X. – гр. Хасково, машинен инженер, оценител на търговски предприятия и вземания, дялове и акции, оценител на недвижими имоти, машини и съоръжения, земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X. – гр. Хасково, машинен инженер-електромеханик – минна електромеханика, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X. – гр. Хасково, п.к. 6300, специалност „Съобщителна и осигурителна техника и системи“, квалификация – измерване в кабелни линии и съоръжения, селищни и магистрални кабелни линии, трафикът в съобщителните системи, обследване на енергийната ефективност на сгради и сертифициране на сгради.

X.X.X. – гр. Хасково, машинен инженер и експерт по автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Хасково, специалист „Автомобилен транспорт, трактори и коли“, инженерно-технически експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, двигатели с вътрешно горене – машинен инженер.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер-геодезист, проектант, експерт-оценител на недвижими имоти и сгради – паметници на културата на земеделски земи.

X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер и оценител на недвижими имоти.

X.X.X.-X. – гр. Хасково, строителен инженер и оценител на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер по транспортно строителство, оценител недвижими имоти, земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X. – гр. Харманли, геодезист, строително-технически и оценъчни експертизи.

X.X.X. – община Хасково, с. Динево, строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X. – Свиленград, машинен инженер, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X. – Димитровград, оценител на машини и съоръжения, съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X. – Димитровград, инженерно-технически експертизи, други съдебни експертизи, оценител на машини и съоръжения, оценител на недвижими имоти, оценител на земеделски земи.

Инж. X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер, оценител на недвижими имоти, извършва оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражнява строителен надзор.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-организатор в строителството, строителен инженер на транспортно строителство, оценка на недвижими имоти.

Инж. X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X. – Свиленград, специалност „Технология на машиностроенето и металите“, квалификация „Дипломиран стопански ръководител“ (мениджър), вид експертизи: „Съдебна инженерно-техническа експертиза“ и „Съдебна инженерно-технологична експертиза“.

Инж. X.X.X. – гр. Хасково, магистър-инженер по геодезия, фотограметрия и картография, оценител на недвижими имоти, вписан в регистъра на правоспособните лица по кадастър.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер-геодезист.

X.X.X. – гр. Хасково, специалност архитект, оценител на недвижими имоти, експерт-оценител на инвестиционен проект.

X.X.X. – гр. Хасково, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X. – Димитровград, двигатели с вътрешно горене.

X.X.X. – гр. Хасково, маркшайдерство и геодезия.

X.X.X. – гр. Харманли, експлоатация на жп транспорт.

X.X.X. – гр. Хасково, промишлено и гражданско строителство, лицензиран оценител за „Оценка на недвижими имоти“.

Съдебна автотехническа експертиза

X.X.X. – гр. Хасково, машинен инженер и експерт по автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Хасково, специалист „Автомобилен транспорт, трактори и коли“, инженерно-технически експертизи.

X.X.X. – гр. Хасково, специалист „Двигатели с вътрешно горене“, автотехнически и оценителни експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, двигатели с вътрешно горене – машинен инженер.

X.X.X. – Свиленград, машинен инженер, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X. – Димитровград, оценител на машини и съоръжения, съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Хасково, експлоатация на автотранспортна техника.

X.X.X. – гр. Хасково, автоекспертизи и оценки.

X.X.X. – гр. Харманли, преподавател-инструктор.

X.X.X. – Свиленград, счетоводител, оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, автотехническа експертиза.

X.X.X. – Димитровград, застраховане и социално дело, автотехническа експертиза и пазарна стойност.

X.X.X. – гр. Стара Загора, строителен инженер, автотехнически експерт.

Съдебна инженерно-технологична експертиза

X.X.X. – гр. Хасково, машинен инженер и експерт по автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Хасково, специалист „Автомобилен транспорт, трактори и коли“, инженерно-технически експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, двигатели с вътрешно горене – машинен инженер.

X.X.X. – община Хасково, с. Динево, строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X. – Свиленград, машинен инженер, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X. – Димитровград, оценител на машини и съоръжения, съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X. – Свиленград, специалност „Технология на машиностроенето и металите“, квалификация „Дипломиран стопански ръководител“ (мениджър), вид експертизи: „Съдебна инженерно-техническа експертиза“ и „Съдебна инженерно-технологична експертиза“.

X.X.X. – гр. Хасково, промишлено и гражданско строителство, лицензиран оценител за „Оценка на недвижими имоти“.

Съдебна компютърнотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер по електроника и автоматика, оценка на машини и съоръжения, експерт-оценител на машини, сгради, съоръжения и оборотни средства.

Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер и оценител на недвижими имоти.

X.X.X.-X. – гр. Хасково, строителен инженер и оценител на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер по транспортно строителство, оценител недвижими имоти, земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер – промишлено и гражданско строителство – конструкции, оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Харманли, геодезист, строително-технически и оценъчни експертизи.

X.X.X. – община Хасково, с. Динево, строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X. – Димитровград, архитект, проектант.

Инж. X.X.X. – Димитровград, инженерно-технически експертизи, други съдебни експертизи, оценител на машини и съоръжения, оценител на недвижими имоти, оценител на земеделски земи.

Инж. X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер, оценител на недвижими имоти, извършва оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражнява строителен надзор.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-организатор в строителството, строителен инженер на транспортно строителство, оценка на недвижими имоти.

Инж. X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер-геодезист.

X.X.X. – гр. Хасково, маркшайдерство и геодезия.

X.X.X. – гр. Хасково, промишлено и гражданско строителство, лицензиран оценител за „Оценка на недвижими имоти“.

Съдебна пожаротехническа експертиза

Съдебно-енергийна експертиза

X.X.X. – Свиленград, машинен инженер, оценител на машини и съоръжения.

Клас „Съдебно-биологични експертизи“

Съдебно-ботаническа експертиза

X.X.X. – Димитровград, експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, инженер-агроном, специалист – маркетинг и мениджмънт.

X.X.X. – гр. Харманли, агроном-полевъд.

X.X.X. – гр. Пловдив, агроном – лозаро-градинар, оценител на земеделски земи и трайни насаждения, счетоводител.

Съдебно-зоологическа експертиза

X.X.X. – гр. Хасково, ветеринарен лекар.

Съдебно-микробиологична експертиза

Съдебно-ентомологична експертиза

X.X.X. – Димитровград, експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, инженер-агроном, специалист – маркетинг и мениджмънт.

X.X.X. – гр. Харманли, агроном-полевъд.

Съдебно-екологична експертиза

X.X.X. – Димитровград, експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, инженер-агроном, специалист – маркетинг и мениджмънт.

X.X.X. – гр. Харманли, агроном-полевъд.

X.X.X. – гр. Пловдив, агроном – лозаро-градинар, оценител на земеделски земи и трайни насаждения, счетоводител.

Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

Съдебно-химическа експертиза

X.X.X. – гр. София, д-р по биохимия – специалност „Молекулярна и функционална биохимия“, квалификация „Биохимия – ензимен анализ, хроматографски и електрофоретични техники за разделяне на белтъци, блотинг, имунохимични техники за детекция, фосфорилиране“, молекулярна биология – ДНК и РНК анализ чрез PCR.

X.X.X. – гр. Бяла Слатина, област Враца, инженер-химик (контрол на качеството на течните горива).

Съдебно-физическа експертиза

X.X.X. – гр. Хасково, машинен инженер и експерт по автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-организатор в строителството, строителен инженер на транспортно строителство, оценка на недвижими имоти.

Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

Съдебна ветеринарномедицинска експертиза

X.X.X. – гр. Харманли, ветеринарен техник.

X.X.X. – гр. Хасково, ветеринарен лекар.

Съдебно-агротехническа експертиза

X.X.X. – Димитровград, експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, инженер-агроном, специалист – маркетинг и мениджмънт.

X.X.X. – гр. Хасково, специалност „Икономика и организация на промишленото производство“ – съдебно-стокови експертизи, агроном, оценител на земеделски земи, трайни насаждения и земеделска продукция.

X.X.X. – гр. Харманли, агроном – полевъд.

X.X.X. – гр. Пловдив, растениевъдство, животновъдство, аграрна икономика, агроном – лозаро-градинар, оценител на земеделски земи и трайни насаждения, счетоводител.

Клас „Съдебно-изкуствоведски експертизи“

X.X.X. – гр. София, гр. Хасково, специалност „Керамика“, допълнителна квалификация – художник, в областта на скулптура, графика, живопис, приложно изкуство, иконография, стари предмети с художествена стойност.

Клас „Оценителни експертизи“

X.X.X. – гр. Хасково, съдебно-счетоводни и икономически експертизи, оценителна експертиза на ДМА (движими вещи).

X.X.X. – гр. Хасково, магистър по счетоводство и контрол, професионална квалификация „съдебно-счетоводен експерт“ – лицензиран оценител на недвижими имоти, сертифициран оценител на търговски предприятия и вземания от КНОБ, притежава удостоверение за достъп до класифицирана информация.

X.X.X. – Свиленград, икономист-счетоводител, специалист банки и банково дело, експерт-оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, експерт-оценител на земеделски земи и трайни насаждения, експерт-оценител на недвижими имоти и строителството, съдебно-стокови експертизи, съдебно-финансови експертизи, съдебно-счетоводни експертизи, съдебно-митнически експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, икономист, оценка на държавни предприятия.

X.X.X. – Димитровград, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-икономически експертизи, оценител на движими вещи и недвижими имоти и други активи – машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, оценка на бижута и скъпоценни камъни.

X.X.X. – гр. Хасково, лицензиран оценител на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-счетоводител, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, експерт по цени и ценообразуване (оценки на движими и недвижими ДМА, включително земи, терени и сгради) – оценител на недвижими имоти, земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X. – гр. Харманли, оценка на стоково-материални ценности и финансово-икономически анализи.

X.X.X. – гр. Хасково, машинен инженер, оценител на търговски предприятия и вземания, дялове и акции, оценител на недвижими имоти, машини и съоръжения, земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X. – гр. Хасково, машинен инженер – електромеханик – минна електромеханика, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X. – гр. Хасково, специалист „Автомобилен транспорт, трактори и коли“, инженерно-технически експертизи.

X.X.X. – гр. Харманли, двигатели с вътрешно горене – машинен инженер.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер-геодезист, проектант, експерт-оценител на недвижими имоти и сгради – паметници на културата на земеделски земи.

X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер и оценител на недвижими имоти.

X.X.X.-X. – гр. Хасково, строителен инженер и оценител на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер по транспортно строителство, оценител недвижими имоти, земеделски земи и трайни насаждения.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер – промишлено и гражданско строителство – конструкции, оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Харманли, геодезист, строително-технически и оценъчни експертизи.

X.X.X. – Свиленград, машинен инженер, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X. – Димитровград, оценител на недвижими имоти, машини и съоръжения.

X.X.X. – Димитровград, оценител машини и съоръжения, съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Хасково, автоекспертизи и оценки, оценка стойността на автомобили и оценка щети на автомобили.

Инж. X.X.X. – Димитровград, инженерно-технически експертизи, други съдебни експертизи, оценител на машини и съоръжения (без леки коли), оценител на недвижими имоти (без паметници на културата), оценител на земеделски земи (без гори).

Инж. X.X.X. – гр. Хасково, строителен инженер, оценител на недвижими имоти, извършва оценяване съответствието на инвестиционните проекти и/или упражнява строителен надзор.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист – организатор в строителството, строителен инженер на транспортно строителство, оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Хасково, Димитровград, инженер по електроника и автоматика, оценка на машини и съоръжения, експерт-оценител на машини, сгради, съоръжения и оборотни средства.

Инж. X.X.X. – гр. Хасково, оценител на недвижими имоти.

X.X.X. – Свиленград, специалност „Технология на машиностроенето и металите“, квалификация „Дипломиран стопански ръководител“ (мениджър), вид експертизи: „Съдебна инженерно-техническа експертиза“ и „Съдебна инженерно-технологична експертиза“.

X.X.X. – Димитровград, специалност „Машини и апарати за ХВП“, квалификация „Оценител на недвижими имоти“.

Инж. X.X.X. – гр. Хасково, магистър-инженер по геодезия, фотограметрия и картография, оценител на недвижими имоти, вписан в регистъра на правоспособните лица по кадастър.

X.X.X. – гр. Хасково, оценител на движими вещи, машини и съоръжения.

X.X.X. – Свиленград, счетоводител, оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, автотехническа експертиза.

X.X.X. – гр. Хасково, специалност „Икономика и организация на промишленото производство“ – съдебно-стокови експертизи, агроном, оценител на земеделски земи, трайни насаждения и земеделска продукция – оценител на земи, гори, трайни насаждения, всички видове селскостопанска продукция, всичко свързано със селското стопанство.

X.X.X. – гр. София, гр. Хасково, допълнителна квалификация – художник, в областта на скулптура, графика, живопис, приложно изкуство, иконография, стари предмети с художествена стойност – оценка на произведения на изкуството.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер по промишлено и гражданско строителство, оценител на недвижими имоти, машини и съоръжения (движими вещи), вид експертизи: „Съдебна финансово-икономическа експертиза“.

X.X.X. – Димитровград, експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, инженер-агроном, специалист – маркетинг и мениджмънт.

X.X.X. – гр. Харманли, златар, външнотърговски сделки с благородни метали и скъпоценни камъни, изкупуване на изделия от благородни метали и скъпоценни камъни, изработка, преработка и ремонт на благородни метали и скъпоценни камъни, продажба на изделия от благородни метали и скъпоценни камъни от местно производство и внос.

X.X.X. – Димитровград, икономист, съдебно-счетоводен експерт, оценител на цели предприятия.

X.X.X.-X. – гр. Хасково, икономика и управление на индустрията, оценка права на интелектуалната и индустриалната собственост и други фактически отношения.

X.X.X. – гр. Пловдив, агроном – лозаро-градинар, оценител на земеделски земи и трайни насаждения, счетоводител.

X.X.X. – гр. Хасково, промишлено и гражданско строителство, лицензиран оценител за „Оценка на недвижими имоти“.

Клас „Други съдебни експертизи“

X.X.X. – гр. София, д-р по биохимия – специалност „Молекулярна и функционална биохимия“, квалификация – „Биохимия – ензимен анализ, хроматографски и електрофоретични техники за разделяне на белтъци, блотинг, имунохимични техники за детекция, фосфорилиране“, молекулярна биология – ДНК и РНК анализ чрез PCR, молекулярно-генетична идентификация и определяне произход на животни и пол на птици, определяне състав и произход на хранителни продукти, суровини и фуражи, включително генномодифицирани организми (ГМО), с молекулярно-генетични методи, експертиза по писмени данни.

X.X.X. – гр. София, специалист молекулярна биология.

X.X.X. – гр. София, съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход, съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек, специалност „Молекулярна биология“, специализация „Микробиология“.

X.X.X. – гр. Хасково, инженер по горско стопанство, съдебно-лесотехническа експертиза.

X.X.X. – Димитровград, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-икономически експертизи, оценител на движими вещи и недвижими имоти и други активи – машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, оценка на бижута и скъпоценни камъни.

X.X.X. – Димитровград, експерт съдебно-счетоводни експертизи, дипломиран патентен специалист, оценител на търговски марки.

X.X.X. – гр. Хасково, икономист-организатор в строителството, строителен инженер на транспортно строителство, оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – гр. Хасково, социално подпомагане и услуги.

X.X.X. – гр. Хасково, минен техник, проектант на взривни работи втора степен.

X.X.X. – гр. Хасково, охрана на обществения ред и борба с престъпността, видеотехнически наблюдения.

X.X.X. – гр. София, молекулярна биология; молекулярно-генетична идентификация и определяне произход на животни и пол на птици; определяне състав и произход на хранителни продукти, суровини и фуражи, включително генномодифицирани организми (ГМО), с молекулярно-генетични методи; експертиза по писмени данни.

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за съдебни преводачи от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебния район на Окръжния съд – Хасково, и Административния съд – Хасково, за 2019 г.

Съдебни преводачи от английски език на български език и от български език на английски език:

X.X.X. – гр. Хасково.

X.X.X. – Свиленград.

X.X.X.сио Марте – гр. Хасково.

Съдебни преводачи от немски език на български език и от български език на немски език:

X.X.X. – гр. Хасково.

X.X.X. – гр. Хасково.

X.X.X.сио Марте – гр. Хасково.

Съдебни преводачи от френски език на български език и от български език на френски език:

X.X.X. – Свиленград.

X.X.X. – гр. Хасково.

Съдебни преводачи от италиански език на български език и от български език на италиански език:

X.X.X. – гр. Хасково.

Съдебни преводачи от гръцки език на български език и от български език на гръцки език:

X.X.X. – гр. Хасково.

Съдебни преводачи от турски език на български език и от български език на турски език:

Шахин Нешат Юсеин – гр. Джебел.

X.X.X. – гр. Хасково.

Мюмюн Кадир Местан – гр. Хасково.

Съдебни преводачи от арабски език на български език и от български език на арабски език:

Таха Абдул-Кадер Хусеин-Абдулла – гр. Хасково.

Абир Закка Мохамад Каяли – Свиленград.

Съдебни преводачи от персийско-дарийски език на български език и от български език на персийско-дарийски език:

Мохамад Наджиб Хамнауа – гр. Пловдив.

Съдебни преводачи от полски език на български език и от български език на полски език:

X.X.X. – гр. София.

Съдебни преводачи от руски език на български език и от български език на руски език:

X.X.X. – гр. Хасково.

685

129. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебния район на Шуменския окръжен съд за 2019 г.

Клас „Съдебно-икономически експертизи“

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Кооперативно дело“, оценителни експертизи на недвижими имоти, вещи, автомобили, машини и съоръжения, цели предприятия; съдебно-икономически експертизи.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Икономика“, съдебно-счетоводна, съдебна финансово-икономическа и съдебно-стокова експертиза, оценителни експертизи.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Икономика на търговията и вътрешен финансов контрол“, икономист-счетоводител; съдебно-счетоводна, съдебна финансово-икономическа и съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Счетоводна отчетност“, счетоводни услуги на свободна практика, икономически експертизи.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Икономика и управление на промишлеността“, оценител на търговски предприятия и вземания; права на интелектуална и индустриална собственост и други фактически отношения; недвижими имоти, земеделски земи и трайни насаждения; разрешение за достъп до КИ.

X.X.X.-X., висше образование – магистър, специалност „Организация на производството и управлението в промишлеността“, съдебно-счетоводни и съдебни финансово-икономически експертизи.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „ОПУС“ и квалификация „Икономист по строителството“, видове експертизи: съдебно-счетоводна, съдебна финансово-икономическа и съдебно-стокова експертиза; достъп до КИ.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Икономика на промишлеността“, видове експертизи: съдебно-счетоводна и съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Счетоводство и контрол“, икономист-счетоводител; видове експертизи: съдебно-счетоводна и съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Счетоводство и контрол“, икономист-счетоводител; съдебно-счетоводни, финансово-икономически и стокови експертизи.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Счетоводна отчетност“, икономист-счетоводител; съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X., висше образование – бакалавър, специалност „Математика и икономика“, съдебно-счетоводни, съдебни финансово-икономически; съдебно-стокови експертизи; оценителни експертизи.

X.X.X., гр. Добрич, висше образование, специалност „Икономика и управление на търговията“; съдебен експерт по финансови и икономически експертизи, експерт-оценител на ДМА и оборотни средства.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Финанси“, икономист-счетоводител.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Икономика и управление на промишлеността“, съдебно-счетоводни експертизи, експерт по оценка на активи и пасиви.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Счетоводство и контрол“, икономически експертизи.

X.X.X., икономист-счетоводител, магистър по специалността „Счетоводна отчетност“; съдебно-икономически експертизи; лиценз за оценител на цели предприятия.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Икономика и управление на промишлеността“, експерт по финансово-икономически проблеми, оценител на машини и съоръжения, на недвижими имоти, на търговски предприятия и вземания.

X.X.X., висше образование, специалност „Икономика и управление на индустрията“, икономически експертизи.

X.X.X., висше образование, дипломиран експерт-счетоводител, съдебно-счетоводни, финансово-икономически и стокови експертизи; оценител на търговски предприятия и вземания, достъп до КИ.

X.X.X., висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“, икономист-счетоводител; съдебно-счетоводни, финансово-икономически и стокови експертизи.

X.X.X., висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“, икономист-счетоводител; съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X., висше образование – бакалавър по специалност „Информатика“; магистър по специалност „Мениджмънт на регионалното развитие“, магистър по специалност „Счетоводство и контрол“; икономически – счетоводни експертизи, технически – информационни технологии и комуникации, други – оценка на реализация и изпълнение на проекти, финансирани от европейски фондове.

X.X.X., висше образование, магистър по специалност „Финансов контрол“, съдебно-икономически експертизи.

X.X.X., висше образование, специалност „Икономика и управление на селското стопанство“; съдебна финансово-икономическа експертиза; съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., висше образование, специалност „Икономика и организация на МТС“, икономист по МТС, съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X., висше образование – магистър по специалностите: „Счетоводство и контрол“; „Агрохимия с фермерство и агробизнес“ и „Съдебно-криминалистични експертизи“; съдебно-счетоводни, финансово-икономически и стокови експертизи.

X.X.X., висше образование, специалности: „Математика и информатика“ с ОКС магистър, „Маркетинг и менинджмънт“ с ОКС бакалавър и „Счетоводство и контрол“ с ОКС магистър; съдебно-икономически експертизи; съдебно-счетоводна, съдебна финансово-икономическа и съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“, съдебно-счетоводни и икономически експертизи.

X.X.X., висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“, съдебно-счетоводни, финансово-икономически и съдебно-стокови експертизи.

X.X.X., висше икономическо образование, специалност „Счетоводна отчетност“, видове експертизи: съдебно-икономически, съдебно-счетоводни, съдебни финансово-икономически експертизи, съдебно-стокови експертизи.

X.X.X., висше образование – магистър по специалността „Икономика и управление на промишлеността“, счетоводни, финансово-икономически и оценителни експертизи.

X.X.X., висше образование, магистър по специалност „Финанси“, съдебно-икономически експертизи.

Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Двигатели с вътрешно горене“, автоексперт, съдебни автотехнически експертизи; оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., висше образование – магистър, специалности: „Счетоводство и контрол“; и „Органична химия“, инженер-технолог, съдебна инженерно-техническа и съдебна инженерно-технологична експертизи; съдебно-счетоводни експертизи.

Инж. X.X.X., висше образование – магистър, инженер по горско стопанство, оценител на земи и гори от горския фонд.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Корабостроене“, оценител на машини и съоръжения, автоексперт-оценител.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ – електроинженер; специалист по здравословни и безопасни условия на труд; видове експертизи: съдебна инженерно-техническа и съдебно-енергийна.

X.X.X., висше образование – магистър, инженер радиоелектронна техника.

X.X.X., висше – педагогическо образование, оценител на машини и съоръжения, автоексперт.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Автоматизация на производството“, оценител на машини и съоръжения, автотехнически експертизи, обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради; на свободна практика.

Н.с. д-р инж. X.X.X., Варна, машинен инженер-конструктор, комплексни фрактодиагностични – пожаротехнически, автотехнически експертизи, металографически – трасологични ескпертизи.

Инж. X.X.X., гр. Нови пазар, висше образование – магистър, машинен инженер с педагогическа правоспособност, оценител на оборотни и дълготрайни активи.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Съобщителна и осигурителна техника и системи“, експерт по телекомуникационни съоръжения и системи, оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество; недвижими имоти; земеделски земи и подобренията върху тях; автотехнически експертизи; обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради.

X.X.X., висше – магистър по специалностите „Счетоводство и контрол“ и „Радиоелектроника“, инженер по радиоелектроника.

X.X.X., гр. Нови пазар, средно медицинско, специалност „Медицински фелдшер“, Специализирана школа за експерт-криминалисти – Москва, експерт-криминалист, графологични експертизи.

Инж. X.X.X., висше образование – магистър по изчислителна техника, магистър по финанси, магистър по застраховане и социално дело; автоексперт; съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Изчислителна техника“, инженер по радиоелектроника.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Радиоелектронна техника“, автоексперт-оценител.

X.X.X., гр. Нови пазар, висше образование, военен инженер по експлоатация на АТТ и гражданска специалност „Двигатели с вътрешно горене“ – машинен инженер, вещо лице – съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., висше образование, магистър по специалност „Корабни енергетични машини и механизми“ – машинен инженер, автоексперт – оценител, автотехнически експертизи – проблеми, методика, пазарна стойност.

X.X.X., висше образование, специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане“, електроинженер, съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., висше образование, специалност „Автоматизация на производството“, инженер по електроника и автоматика; съдебни инженерно-технически; инженерно-технологични и енергийни експертизи; 8 години трудов стаж в областта на: енергетиката, електротехниката, отчитане и пласмент на ел. енергия, безопасност на труда при работа с ел. ток; 7 години трудов стаж в областта на логистиката, материални запаси, оценка на електроматериали, транспорт, отчитане и продажба на черни и цветни метали за скрап, отчитане на вредни и опасни отпадъци.

X.X.X., висше образование, специалност „Биология и химия“, „Независима лаборатория за криминалистически изследвания“ – Варна; експерт по всички видове криминалистични експертизи – почеркови (графически), техническо изследване на документи, трасологични, балистични.

X.X.X., висше образование, специалност „Ел. снабдяване и ел. обзавеждане“, електроинженер; „Независима лаборатория за криминалистични изследвания“ – Варна; експерт по всички видове криминалистични експертизи – почеркови (графически), техническо изследване на документи, трасологични, балистични.

X.X.X., Шумен, висше образование, специалност „Полевъдство“, инженер-агроном; съдебни инженерно-технически експертизи, съдебна автотехническа експертиза; оценител на недвижими имоти; машини и съоръжения.

X.X.X., висше образование, инженер, специалност „Противопожарна техника и безопасност“; съдебна пожаротехническа експертиза.

X.X.X., висше образование, специалност „Технология на хранителните продукти и напитки“, инженер-технолог по хранително-вкусова промишленост, специалист в областта на мениджмънта и безопасността на храните, технически експерт към БСА.

X.X.X., висше образование, специалност „Химични технологии“; съдебна компютърно-техническа експертиза, компютърна криминалистика, основи на сигурността на информационните технологии.

X.X.X., висше военно образование, специалност „ЗТЧ“, графолог, съдебни криминалистични експертизи на писмените доказателства.

X.X.X., машинен инженер, специалност „Трактори и кари“, магистър по управление; видове експертизи: съдебна инженерно-техническа, съдебна автотехническа и съдебна инженерно-технологична и други съдебни експертизи (свързани с недвижими имоти).

X.X.X., висше образование, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, съдебна инженерно-техническа и съдебна строителнотехническа експертиза.

„Съдебни строителнотехнически експертизи“

Инж. X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“ – строителен инженер, оценител на недвижими имоти; на свободна практика.

X.X.X., висше образование – магистър, строителен инженер, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, оценител на недвижими имоти и цели предприятия.

Инж. X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Транспортно строителство“, строителен инженер, видове експертизи: съдебна инженерно-техническа експертиза, съдебна строителнотехническа експертиза, оценителни експертизи на недвижими имоти.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Геодезия, картография и фотограметрия“, геодезист, дейности по кадастъра.

X.X.X., висше образование магистър – специалност „Геодезия, фотограметрия и картография“, инженер-геодезист, дейности по кадастъра.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, строителен инженер, оценител на земеделски земи, подобренията и трайните насаждения върху тях.

X.X.X.-X., висше образование, специалност „Геодезия и картография“, инженер-геодезист, оценител на недвижими имоти и земеделски земи, дейности по кадастъра.

X.X.X., висше образование, специалност „Геодезия“, инженер-геодезист, оценител на земеделски земи, дейности по кадастъра.

X.X.X.-X., висше образование – магистър, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“, втора специалност „Счетоводство и контрол“, строителен инженер – промишлено и гражданско строителство и оценител на недвижими имоти.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Транспортно и пътно строителство“, главен специалист – пътно строителство, експерт по пътно строителство и оценител на недвижими имоти.

X.X.X., висше образование, строителен инженер по транспортно строителство.

Инж. X.X.X., общ трудов стаж 34 години в областта на геодезията, кадастъра и регулацията; магистър-инженер по специалност „Геодезия, картография и земеустройство“; член на КИИП, експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи; независим експерт към МРРБ – ОПРР.

X.X.X., висше образование – бакалавър, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, строителен инженер.

X.X.X., Смядово, средно специално образование, специалност „Водно строителство“, среден техник.

X.X.X., висше образование – строителен инженер, специалност „Промишлено и гражданско строителство – технология“.

X.X.X., строителен инженер по водоснабдяване и канализация; магистър по специалност „Архитектура“; видове експертизи: съдебни инженерно-технически и съдебни строителнотехнически експертизи.

X.X.X., висше образование – машинен инженер, специалност „Промишлена топлотехника“; видове експертизи: съдебна инженерно-техническа – отоплителни, вентилационни, климатични, котелни, термопомпени, соларни и газови системи, съдебна строителнотехническа, съдебно-енергийна – топлопотребление и газопотребление в сградите, дялово разпределение на топлинната енергия (топлинно счетоводство), оценителни и други съдебни експертизи.

X.X.X., висше образование, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, съдебна инженерно-техническа и съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., висше образование, магистър по специалност „Промишлено и гражданско строителство – технология“, съдебна инженерно-техническа експертиза и съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., висше образование – магистър по специалност „Геодезия – Геоматика“, съдебни строителнотехнически експертизи.

Клас „Съдебномедицински експертизи“

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Патологоанатомия“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалности: 1. „Патологоанатомия“, 2. „Съдебна медицина“.

Д-р X.X.X., висше образование; специалност „Хирургия“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Очни болести“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Очни болести“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Очни болести“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Детски болести“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Детски болести“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалности: 1. „Детски болести“, 2. „Неонатология“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалности: 1. „Детски болести“, 2. „Неонатология“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Нервни болести“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалности: 1. „Анестезиология и реанимация“, 2. „Токсикология“, 3. „Клинична токсикология“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Анестезиология и реанимация“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Анестезиология и реанимация“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Физиотерапия, рехабилитация и курортология“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „УНГ“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „УНГ“.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „УНГ“.

X.X.X.-X., висше образование, специалност „Медицинска радиология“.

К.б.н. X.X.X., София, висше образование, специалност „Молекулярна и функционална биология“, биохимик – клиничен химик, специалист в областта „ДНК анализ и идентификация“, съдебномедицински експертизи: за установяване на родителски произход, за идентификация на човека, по писмени данни; химически експертизи за установяване и количествен анализ на наркотични и упойващи вещества.

X.X.X., София, висше образование, специалност „Биохимия и микробиология“, специалист в областта на ДНК анализи, съдебномедицински експертизи за установяване на родителски произход и идентификация на човек.

X.X.X., София, висше образование – магистър по специалност „Молекулярна биология“; експерт в областта на ДНК анализа, съдебномедицински експертизи за установяване на родителски произход и за идентификация на човека.

Клас „Съдебна експертиза на психичното състояние“

Д-р X.X.X., висше образование по медицина, специалност „Психиатрия“, психиатър; видове експертизи: съдебнопсихиатрична, съдебна психолого-психиатрична и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., висше образование по медицина, специалност „Психиатрия“, психиатър; видове експертизи: съдебнопсихиатрична, съдебна психолого-психиатрична и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., висше образование по медицина, специалност „Психиатрия“, психиатър; видове експертизи: съдебнопсихиатрична, съдебна психолого-психиатрична и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., висше образование по медицина, специалност „Психиатрия“; психиатър; видове експертизи: съдебнопсихиатрична, съдебна психолого-психиатрична и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., висше образование по медицина, специалност „Психиатрия“, психиатър; видове експертизи: съдебнопсихиатрична, съдебна психолого-психиатрична и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., висше образование по медицина, специалност „Психиатрия“, психиатър; видове експертизи: съдебнопсихиатрична, съдебна психолого-психиатрична и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., висше образование по медицина, специалност „Психиатрия“, психиатър; видове експертизи: съдебнопсихиатрична, съдебна психолого-психиатрична и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., висше образование по медицина, специалност „Психиатрия“, психиатър; видове експертизи: съдебнопсихиатрична, съдебна психолого-психиатрична и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., висше образование по философия, специалност „Медицинска психология и педагогическа рехабилитация“, клиничен психолог.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Психология“, видове експертизи: съдебнопсихологична, съдебна психолого-психиатрична и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни; клиничен психолог.

X.X.X., висше образование, специалност „Психология“, видове експертизи: съдебна психолого-психиатрична експертиза и съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни; клиничен психолог.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Психология“, видове експертизи: съдебнопсихологична и съдебна психолого-психиатрична експертиза.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Психология. Социална психология“, 16-годишен опит като детски психолог; видове експертизи: съдебнопсихологична и съдебна психолого-психиатрична експертиза.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Психология. Социална психология“; съдебнопсихологична експертиза.

X.X.X.-X., висше образование – магистър, специалност „Психология и философия“.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Психология“ – психолог, на свободна практика.

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Психология“, психолог.

Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Растителна защита“, агроном по растителна защита.

X.X.X., висше образование, специалност „Зоотехника“, зооинженер, оценител на недвижими имоти, на земеделски земи, подобренията и трайните насаждения върху тях.

Д-р X.X.X., висше образование, специалност „Животновъдство“, доктор по научна специалност „Говедовъдство и биволовъдство“, оценител на стопанско имущество.

X.X.X., висше образование, специалност „Полевъдство“, инженер-агроном; съдебно-биологични, ботанически, ентомологични и агротехнически експертизи, оценител на земеделски земи и трайни насаждения.

Клас „Други съдебни експертизи“

X.X.X., висше образование – магистър, специалност „Текстилна техника“, експерт по интелектуална собственост, оценител на нематериални активи, оценител на дизайн и художествени произведения.

X.X.X., бакалавър по специалност „Информатика“; магистър по специалност „Мениджмънт на регионалното развитие“, магистър по специалност „Счетоводство и контрол“; икономическо-счетоводни експертизи, технически – информационни технологии и комуникации, други – оценка на реализация и изпълнение на проекти, финансирани от европейски фондове.

X.X.X., висше образование, специалност „Молекулярна и функционална биология“, биохимик – клиничен химик, специалист в областта „ДНК анализ и идентификация“, молекулярно-генетична идентификация и определяне произход на животни и пол на птици; определяне състав и произход на хранителни продукти, суровини и фуражи, включително генномодифицирани организми (ГМО), с молекулярно-генетични методи и експертизи по писмени данни; съдебнохимически експертизи – определяне и количествен анализ на наркотични и упойващи вещества, алкохол и др. в биологични проби и обекти.

X.X.X., висше образование – магистър по специалност „Молекулярна биология“; молекулярно-генетична идентификация и определяне произход на животни и пол на птици; определяне състав и произход на хранителни продукти, суровини и фуражи, включително генномодифицирани организми (ГМО), с молекулярно-генетични методи и експертизи по писмени данни.

732

90. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Велико Търново, на основание чл. 239, ал. 2 от ДОПК с постановление за възлагане № 2 от 21.01.2019 г., издадено от директора на ТД на НАП – Велико Търново, възлага на X.X.X.-X. с адрес: Кнежа, ул. Димитър Благоев № 53, група № 1/19-1, представляваща сграда с идентификатор 80501.807.122.1 по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-40 от 14.08.2012 г. на и.д. на АГКК с адрес Червен бряг, ул. Христо Смирненски № 2, разположена в поземлен имот с идентификатор 80501.807.122, застроена площ 45 кв. м, брой етажи – 1, предназначение: селскостопанска сграда, при граници на поземления имот: имоти с идентификатори № 80501.807.127, 80501.807.157, 80501.807.149, 80501.807.119, 80501.807.120, съгласно скица, а съгласно постановление за възлагане от 27.02.2007 г. на публичен изпълнител при АДВ, РД – Русе, вписано в Службата по вписванията – Червен бряг, на 6.03.2007 г. с дв. вх. рег. № 483, том 1, акт 254, и Решение № 10 от 11.01.2016 г. по гр. дело № 1052/2014 г. по описа на Плевенския окръжен съд, влязло в сила на 9.10.2017 г., представлява недвижим имот – сграда, едноетажна, масивна, РЗП 29,70 кв. м, тухлени стени, под – бетон, намираща се в гр. Червен бряг, стр. кв. 180, УПИ VII-2488 в стопански двор на ППТК „Изгрев“, с граници на имота: от две страни улица, УПИ IX-2487 и УПИ IX-2488, за сумата 3600 лв. На основание чл. 246, ал. 8, изр. 1-во от ДОПК собствеността преминава у купувача от датата на постановлението.

878

91. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Велико Търново, на основание чл. 239, ал. 2 от ДОПК с постановление за възлагане № 3 от 21.01.2019 г., издадено от директора на ТД на НАП – Велико Търново, възлага на X.X.X.-X. с адрес: Кнежа, ул. Димитър Благоев № 53, група № 2/19-1, представляваща сграда с идентификатор 80501.807.122.2 по кадастралната карта и кадастралните регистри на Плевен, одобрени със Заповед № РД-18-40 от 14.08.2012 г. на и.д. на АГКК, с адрес на имота: Червен бряг, ул. Христо Смирненски № 2, разположена в поземлен имот с идентификатор 80501.807.122, застроена площ: 387 кв. м, брой етажи – 1, предназначение: промишлена сграда, при граници на поземления имот: имоти с идентификатори 80501.807.127, 80501.807.157, 80501.807.149, 80501.807.119, 80501.807.120, съгласно скица, а съгласно постановление за възлагане от 18.05.2006 г., издадено от публичен изпълнител при АДВ, РД – Русе, вписано в Службата по вписванията – Червен бряг, на 10.07.2006 г. с дв. вх. рег. № 1360, том 2, акт 250, и Решение № 10 от 11.01.2016 г. по гр. дело № 1052/2014 г. по описа на Плевенския окръжен съд, влязло в сила на 9.10.2017 г., представлява недвижим имот – сграда, склад за резервни части с инв. № 0441, едноетажна сграда РЗП – 385 кв. м, с масивна носеща конструкция, стени тухлени, стоманобетонни колони, покривна конструкция от стоманобетонни ребра с метални обтегачи и покритие от цигли, под – бетонна настилка, дограма – метални врати, дървени прозорци, намираща се в гр. Червен бряг, стр. кв. 180, УПИ VII-2488, стопански двор на ППТК „Изгрев“, с граници на имота: от две страни улица, УПИ IX-2487 и УПИ IX-2488, за сумата 45 000 лв. На основание чл. 246, ал. 8, изр. 1-во от ДОПК собствеността преминава у купувача от датата на постановлението.

879

92. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Велико Търново, на основание чл. 239, ал. 2 от ДОПК с постановление за възлагане № 4 от 21.01.2019 г., издадено от директора на ТД на НАП – Велико Търново, възлага на X.X.X.-X. с адрес: Кнежа, ул. Димитър Благоев № 53, група № 3/19-1, урегулиран поземлен имот № III, квартал № 17, пл. № 170 по кадастралния и регулационен план на с. Хубавене, одобрен със Заповед № 245 от 6.10.1993 г. на кмета на община Роман, с жилищно предназначение и площ 630 кв. м (измерена графично), ведно с построената в него селскостопанска сграда, при граници и съседи: УПИ IV, кв. 17, пл. № 169 с жилищно предназначение, на X.X. и X.X., УПИ IX, кв. 17, пл. № 168 с жилищно предназначение, на X.X.X., УПИ X, кв. 17, пл. № 172 с жилищно предназначение, на X.X.X., УПИ II, кв. 17, пл. № 171 с жилищно предназначение, на X.X.X., улица с предназначение за движение и транспорт – ПОС, съгласно скица № 13/16.01.2018 г., издадена от Община Роман, а съгласно Решение № 10 от 11.01.2016 г. по гр. дело № 1052/2014 г. по описа на Плевенския окръжен съд, влязло в сила на 9.10.2017 г., и нотариален акт за продажба на недвижим имот № 73, том VII, дело № 1409 от 1.10.2008 г., издаден от X.X., съдия по вписванията при Районния съд – Мездра, вписан в Службата по вписванията – Мездра, с дв. вх. рег. № 2031/1.10.2008 г., том 7, акт 73, представлява УПИ III-170 в квартал 17 по кадастрален и регулационен план на с. Хубавене, одобрен със Заповед № 245 от 6.10.1993 г. на кмета на Община Роман, намиращ се на административен адрес: с. Хубавене, община Роман, целият с площ 630 кв. м, ведно с построената в него селскостопанска сграда, при граници и съседи: улица; УПИ Х-172, кв. 17; УПИ II-171, кв. 17; УПИ IX-168, кв. 17 и УПИ IV-169, кв. 17, за сумата 2500 лв. (Съгласно оценителския доклад селскостопанската сграда не съществува.) На основание чл. 246, ал. 8, изр. 1-во от ДОПК собствеността преминава у купувача от датата на постановлението.

880

2. – Софийският университет „Св. X.X.“ обявява конкурси за главни асистенти по професионално направление: 4.5. Математика (Приложна механика и роботика) – един за нуждите на Факултета по математика и информатика; 4.6. Информатика и компютърни науки (Информационни технологии) – един за нуждите на Факултета по математика и информатика; 2.1. Филология (Корейски език и общество) – един за нуждите на Факултета по класически и нови филологии; 2.1. Филология (Приложна лингвистика – юридически английски език) – един за нуждите на Факултета по класически и нови филологии; 2.1. Филология (Китайска литература) – един за нуждите на Факултета по класически и нови филологии; 4.2. Химически науки (Органична химия) – един за нуждите на Факултета по химия и фармация; 1.3. Педагогика на обучението по … (Физическо възпитание и спорт – фитнес) – един за нуждите на Департамента по спорт; 1.3. Педагогика на обучението по … (Физическо възпитание и спорт – плуване) – един за нуждите на Департамента по спорт, всички със срок за подаване на документи 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Списъкът с необходимите документи е определен в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности в СУ „Св. X.X.“. Документите се подават в ректората, Информационен център, отдел „Човешки ресурси“, стая № 2, София 1504, бул. Цар Освободител № 15, тел.: 02/986-11-83 и 02/9308-451. Приемно време от 15 ч. до 17 ч.

891

162. – Нов български университет – София, обявява конкурси за: един професор в област на висше образование 2. Хуманитарни науки, професионално направление 2.3. Философия; един доцент в област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.5. Обществени комуникации и информационни науки; един доцент в област на висше образование 8. Изкуства, 8.4. Театрално и филмово изкуство (реклама), всички със срок за подаване на документи 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документите се подават в Нов български университет, София, ул. Монтевидео № 21, отдел „Персонал“, офис 215, тел. 8110235.

883

56. – Институтът за икономически изследвания при БАН – София, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност професор в професионално направление 3.8. Икономика по „Корпоративна социална отговорност“ за секция „Икономика на фирмата“ – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи и информация – в института, София, ул. Аксаков № 3.

884

7. – Службата по геодезия, картография и кадастър – Пазарджик, на основание чл. 46, ал. 1 и 2 ЗКИР съобщава, че са приети кадастралната карта и кадастралният регистър на недвижимите имоти за урбанизираната територия в землищата на с. Главиница, с. Говедаре, с. Добровница, с. Мало Конаре, с. Мирянци, с. Огняново, с. Синитово, с. Хаджиево, община Пазарджик, които са в службата по геодезия, картография и кадастър. В 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по тях пред Службата по геодезия, картография и кадастър – Пазарджик.

870

8. – Община Асеновград на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект на ПУП – ПП (парцеларен план) за елементи на техническата инфраструктура за обект: „Уличен водопровод и ел. трасе до УПИ 125.28, овцеферма, м. Горна и Долна вигла, кв. Долни Воден, Асеновград“. Проектът и придружаващата го документация са изложени за справка в информационния център на общината. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

836

9. – Община Асеновград на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – ПП (пацеларен план) за обект: „Реконструкция на уличен водопровод за УПИ 8.53 (ПИ 8.53) – пункт за изваряване на ракия, м. Мъртвица, с. Бачково“ в с. Бачково, община Асеновград, преминаващ през ПИ 02974.7.78 и завършващ до съществуващ водопровод в ПИ 02974.7.58 по КККР на с. Бачково. Проектът и придружаващата го документация са изложени за справка в информационния център на общината. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

841

2. – Община Ботевград на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване на имот 080011, землището на с. Скравена, община Ботевград, като същият се раздели на две части – имот с проектен № 080015 с площ 14 814 кв. м ще служи за отглеждане на аквакултури – рибарник, а имот с проектен № 080014 с площ 2317 кв. м – за изграждане на ваканционни бунгала. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Ботевград.

907

2. – Община Ловеч на основание чл. 28б, ал. 4 от ППЗСПЗЗ съобщава, че са изработени проекти на помощен план и план на новообразуваните имоти по § 4 от ПЗРЗСПЗЗ за землището на с. Лисец, община Ловеч, и за местността Кръстопът в землището на гр. Ловеч. Проектите на плановете са изложени за разглеждане в сградата на Община Ловеч, ет. 2, стая 210. Съгласно чл. 28б, ал. 5 от ППЗСПЗЗ писмени искания и възражения по приетите по реда на чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ проекти на изработените планове могат да се подават от заинтересованите лица до кмета на община Ловеч в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

886

1. – Община Приморско, дирекция „УТАС“, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за трасе на главен водопровод, преминаващ през ПИ 58356.73.15 по КК на гр. Приморско с участъци: 1. „От напорен водоем (НВ) V=2*1250 м3 до разпределителна мрежа Приморско“; 2. „От напорен водоем (НВ) V=4000 м3 до разпределителна мрежа Приморско“. Проектът е приет с Решение № 6 от протокол № 3 от 4.10.2018 г. на ОЕСУТ при Община Приморско. Проектът се съхранява в дирекция „УТАС“ и може да бъде предоставен за разглеждане от заинтересованите по всяко време на работния ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта.

890

3. – Община гр. Радомир, област Перник, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите собственици по смисъла на чл. 131 от ЗУТ, че е издадена Заповед № РД-02-15-6 от 10.01.2019 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството за изработване на проект за ПУП – ПП (проект за подробен устройствен план – парцеларен план) за обект: „Проектиране за стабилизиране на откосите за проблемни участъци от Път І-1 Е-79, участък Даскалово – Дупница от км 287+450 до км 305+220“ в землищата на с. Старо село и с. Долна Диканя, община Радомир, област Перник. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“.

877

2. – Община Разград на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план на елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираната територия – трасе за прокарване на подземна оптична мрежа за електронни съобщения на „Нетуоркс България“ – ЕООД, Русе, на територията на община Разград (в землищата на с. Гецово, с. Балкански и с. Благоево). Трасето е с обща дължина 15 900 м и минава през 17 имота, в т.ч. 16 общинска собственост – 15 имота, представляващи полски пътища, през един имот, представляващ мера, и през един имот – държавна собственост, представляващи път III клас. Проектът е изложен в стая 202 на Община Разград. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от датата на обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до кмета на община Разград.

909

16. – Община Сунгурларе на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за изменение на ПУП – ПР (подробен устройствен план – план за регулация) за квартали 31, 32 и улица с о.т. (осови точки) 72 – 75 ПУП с. Славянци, община Сунгурларе, област Бургас, като отпада улица с о.т. 72 – 75, двата квартала се обединяват в един под номер 31 и се анулира (отпада) квартал 32, както и се преномерира част от УПИ (урегулираните поземлени имоти) в новообразувания квартал 31. Проектът се намира в сградата на общинската администрация, дейност „УТ“, ет. 2, стая 3. В едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица на основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

837

3. – Община Хисаря на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ уведомява заинтересованите по чл. 131 от ЗУТ, че на основание Решение № 683, взето с протокол № 71 от 18.12.2018 г., и Решение № 448, взето с протокол № 52 от 23.01.2018 г. от Общинския съвет – гр. Хисаря, Разрешително за водовземане от минерална вода № 31610112/23.07.2018 г., влязло в сила, е изработен и с Решение № 9, взето с протокол № 3 от 17.01.2019 г. от ЕСУТ при Община Хисаря, е допуснат проект: план-схема на „Водопровод за минерална вода от Сондаж 3 (на минерална вода от находище Хисаря) за захранване на УПИ V-432, кв. 62 по плана на гр. Хисаря, община Хисаря“, преминаващо през ПИ 5237 (УПИ II – Балнеосанаториум на МНО, кв. 92), по улици X.X., X.X. и бул. Христо Ботев, осови точки 203-204-205-206-212-213-214-244-243 по регулационния план на гр. Хисаря, община Хисаря, област Пловдив, по сините линии за трасето на приложения проект. Преписката се намира в сградата на общинската администрация – Хисаря, ет. 2, отдел „УТСТИ“, и може да се разгледа всеки присъствен ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Хисаря.

825

84. – Община с. Кайнарджа, област Силистра, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява на заинтересованите лица, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект „Подземна оптична мрежа за електронни съобщения за нуждите на „Нетуоркс – България“ – ЕООД“ на територията на община Кайнарджа. Проектът е изложен в стая 206 в сградата на общинската администрация – с. Кайнарджа, ул. Димитър Дончев № 2. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

906

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд – Благоевград, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че по протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Благоевград, с който е оспорена разпоредбата на чл. 15, ал. 2 в частта „за което гражданите заплащат режийни разноски в размер 0,5 на сто от стойността на имота по сметка на общината“ и разпоредбите на чл. 25а, ал. 2 и на чл. 44, ал. 1, т. 1 в частта относно думата „български“ от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища, приета с Решение № 37 по протокол № 2 от 23.02.2005 г. и изменена с Решение № 20 от 22.02.2007 г., Решение № 18 от 31.01.2008 г., Решение № 188 от 30.10.2008 г. и Решение № 211 от 14.09.2015 г. на ОбС – гр. Разлог, с искане оспорените разпоредби да бъдат обявени за нищожни, е образувано адм. д. № 81/2019 г. по описа на Административния съд – Благоевград, което е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 29.03.2019 г. от 10,30 ч.

895

Административният съд – Ловеч, на основание чл. 218, ал. 1 и 2 от ЗУТ съобщава, че по постъпила жалба срещу Заповед № 469 от 10.07.2018 г. на кмета на община Угърчин в частта по т. IIа – обособяване на ПИ 36943.500.2011, представляващ УПИ III-211 на нов УПИ III-211 в кв. № 24 по действащия ПУП – ПРЗ на с. Кирчево от 1986 г., и IIб – отреждането „За търговска дейност“ и свободно застрояване, е образувано адм. д. № 273/2018 г. по описа на Административния съд – Ловеч. Заинтересованите лица могат да се конституират като ответници в производството в едномесечен срок от датата на обнародването в „Държавен вестник“ на съобщението за оспорване.

894

Административният съд – Русе, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор в Окръжната прокуратура – Русе, срещу разпоредбата на чл. 34, ал. 1, т. 1 от Наредба № 13 за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на жилища – общинска собственост, приета с Решение № 291 по протокол № 36 от 28.01.2010 г., изменена с Решение № 300 по протокол № 37 от 11.02.2010 г., изм. с Решение № 320 по протокол № 38 от 11.03.2010 г. на Общинския съвет – с. Иваново, област Русе. Въз основа на протеста е образувано адм. дело № 61/2019 г. по описа на Административния съд – Русе, I състав, насрочено за 20.02.2019 г. от 10 ч.

901

Административният съд – Смолян, на основание чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм. д. № 65/2019 г. по протест на прокурор при Окръжната прокуратура – Смолян, срещу Наредба № 1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на община Чепеларе, приета с Решение № 232 по протокол № 31 от 18.05.2002 г. на Общинския съвет – гр. Чепеларе, изменена и допълнена с Решение № 33 по протокол № 4 от 23.12.2003 г., последно изменение и допълнение с Решение № 620 по протокол № 51 от 20.12.2018 г., всички на Общинския съвет – гр. Чепеларе, в нейната цялост, насрочено за 6.03.2019 г. от 13,40 ч.

902

Административният съд – София-град, на основание чл. 218 от ЗУТ съобщава, че е постъпила жалба от собствениците на етажна собственост в София, ул. Яна Язова № 15, кв. Витоша, район „Лозенец“, чрез председателя на етажната собственост X.X.X. чрез адв. X.X. от САК срещу Заповед № РЛЦ17-РА-106 от 4.11.2017 г. на главния архитект на СО „Лозенец“, с която е одобрено изменението на ПУП – ПЗ в обхвата на УПИ ХІІ-774, кв. 4 от местността Витоша ВЕЦ Симеоново по плана на гр. София, район „Лозенец“, СО, по което е образувано адм. д. № 12394/2018 г. по описа на Административния съд – София-град, насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 18.03.2019 г. от 10 ч. Заинтересованите страни, които считат, че актът е благоприятен за тях, могат да поискат да бъдат конституирани по настоящото дело в едномесечен срок от датата на обнародване в „Държавен вестник“, за което следва да подадат нарочни молби.

903

Административният съд – София-град, ІIІ отделение, 45 състав, призовава Гидио Фейза като заинтересована страна по адм. д. № 110/2019 г., образувано по протест на СГП срещу волеизявление на началника на ОПП – СДВР, за издаване на СУМПС № 283194588 от 17.01.2017 г. на името на Гидио Фейза. Делото е насрочено за 14.03.2019 г. от 9,30 ч. Заинтересованата страна да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на ГПК.

904

Бургаският районен съд, гражданска колегия, ХL състав, призовава Боби Грей (Gray Bobby), гражданин на Съединените американски щати, роден на 8.02.1986 г. в щата Тексас, притежаващ паспорт № 540589724, тип Р, издаден на 1.02.2016 г. от Държавен департамент на САЩ, валиден до 31.01.2026 г., без адресна регистрация в Република България и с неизвестен адрес в чужбина, за заведеното срещу него от ищцата X.X.X. от Бургас гр. дело № 47/2019 г. по описа на Районния съд – Бургас, за развод по реда на чл. 49 от СК, като му указва, че в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви, респективно – да изпрати свой упълномощен процесуален представител, в деловодството на Районния съд – Бургас, за връчване (получаване) на исковата молба и приложенията към нея.

889

Софийският градски съд, І гражданско отделение, 13 състав, на основание чл. 76, ал. 1 от ЗОПДНПИ уведомява, че има образувано гр.д. № 9943/2017 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу X.X.X. с настоящ адрес: София, район „Оборище“, ул. Шипка № 25, ет. 4, ап. 9, X.X.X. с постоянен и настоящ адрес: София, район „Красно село“, ж.к. Хиподрума, бл. 122, вх. Б, ет. 6, ап. 38, и X.X.X. с постоянен и настоящ адрес: София, ул. Шипка № 25, ап. 8, за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество на обща стойност 1 998 438,39 лв., описано, както следва:

На основание чл. 65 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 340 000 лв., представляваща равностойността на дружествени дялове, притежавани от X.X.X. в капитала на „Р199“ – ЕООД, ЕИК 202825708 (заличен търговец).

На основание чл. 63, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ от X.X.X.:

– 1/2 идеална част от паркомясто № 9, съставляващо 1/8 ид.ч. от общ подземен паркинг за осем паркоместа с обща площ 112,42 кв. м, при граници за ползване на паркомястото: подземна улица, избено помещение № 3, избено помещение № 4, машинно ОВ и паркомясто № 8, придобити с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 120, том ВІІ, рег. № 3566, дело № 298/2007 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 87739/19.11.2007 г., и договор за доброволна делба на недвижими имоти от 1.12.2015 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 71755 от 1.12.2016 г., том XIV, акт 279.

Пазарна стойност на 1/2 идеална част от паркомястото към настоящия момент – 15 000 лв.

– 1/2 идеална част от паркомясто № 13, съставляващо 1/8 ид.ч. от общ подземен паркинг за осем паркоместа с обща площ 112,42 кв. м, при граници за ползване на паркомястото: подземна улица, паркомясто № 9, машинно ОВ и мазе № 5, заедно с 1/8 ид.ч. от прилежащите към общия подземен паркинг 16,841 % ид.ч. от общите части на сградата и толкова ид.ч. от правото на строеж върху поземления имот, върху който е построена сградата, придобити с нотариален акт за замяна на недвижими имоти № 36, том ВІ, рег. № 860, дело № 29 от 2010 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 12893/8.04.2010 г., и договор за доброволна делба на недвижими имоти от 1.12.2015 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 71755/1.12.2016 г., том XIV, акт 279.

Пазарна стойност на 1/2 идеална част от паркомястото към настоящия момент – 15 000 лв.

– 55 % идеални части от апартамент № 9, намиращ се в София, район „Оборище“, ул. Шипка № 25, ет. 5, със застроена площ 186,14 кв. м, съставляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор № 68134.407.247.1.9; самостоятелният обект се намира в сграда 1, разположена в поземлен имот с идентификатор № 68134.407.247, предназначение на самостоятелния обект: жилище, апартамент; брой нива на обекта: 1; стар идентификатор: няма; съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж: 68134.407.247.1.10; под обекта: 68134.407.247.1.7; над обекта: 68134.407.247.1.18, състоящ се от: входно антре, дневна със столова, кухненски бокс, три спални, две бани с тоалетни, тоалетна, склад, балкон и остъклена тераса, при съседи по нотариален акт: улица, калкан, двор, ап. № 10 и стълбище, заедно с 5,987 % идеални части от общите части на сградата, заедно с 8,0534 % ид.ч. от дворното място, съставляващо поземлен имот с идентификатор № 68134.407.247 с площ по скица 586 кв. м, а по нотариален акт 576 кв. м; трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: високо застрояване; стар идентификатор: няма; номер по предходен план: 19, квартал: 557, парцел: ХV, при съседи: 68134.407.246, 68134.407.232, 68134.407.231, 68134.407.248, 68134.407.283, идентичен с УПИ ХV-19 от квартал 557 по плана на гр. София, местност ГГЦ Зона Г-12, при съседи: ул. Шипка, УПИ ХIV-18, УПИ II-3,4, УПИ ХVI-1, придобит с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 32, том ІV, рег. № 13343, дело № 552/2012 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 28631/5.07.2012 г., и договор за доброволна делба на недвижими имоти от 1.12.2015 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 71755 от 1.12.2016 г., том XIV, акт 279.

Пазарна стойност на 55 % идеални части от недвижимия имот към настоящия момент – 344 225,75 лв.

– 1/4 идеална част от следния недвижим имот, намиращ се в землището на с. Грашево, ЕКАТТЕ 17823, община Велинград, област Пазарджик, а именно: поземлен имот в земеделски територии за обработваеми земи, осма категория, с начин на трайно ползване „ливада“, в местността Кимера/Заврат, целият имот с площ 5,986 дка, придобит с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 100, том ІV, рег. № 4502, дело № 683/8.08.2008 г., вписан в СВ – Велинград, с вх. рег. № 1253/8.09.2008 г.

Пазарна стойност на 1/4 идеална част от недвижимия имот към настоящия момент – 29 269 лв.

– 1/18 идеална част от следния недвижим имот, намиращ се в землището на с. Грашево, ЕКАТТЕ 17823, община Велинград, област Пазарджик, а именно: поземлен имот в земеделски територии за обработваеми земи, осма категория, с начин на трайно ползване „ливада“, в местността Кимера/Заврат, целият имот с площ 5,986 дка, придобит с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 1, том V, рег. № 5428, дело № 782/4.09.2008 г., вписан в СВ – Велинград, с вх. рег. № 1413/4.09.2008 г.

Пазарна стойност на 1/18 идеална част към настоящия момент – 6454 лв.

– 1/2 идеална част от недвижим имот – 192/240 кв. м идеални части от УПИ ХІV-841, 142 „ИВЗ“ в квартал 21 по плана на курорт „Язовир Батак“, целият със застроена и незастроена площ 240 кв. м – частна общинска собственост, придобити с договор за продажба на част от общински недвижим имот – частна общинска собственост, за прекратяване на съсобственост рег. № 96 ДП-55/15.12.2008 г., вписан в СВ – Пещера, с вх. рег. № 2129/17.12.2008 г., акт № 150, том 8.

Пазарна стойност на 1/2 идеална част от недвижимия имот към настоящия момент – 6000 лв.

На основание чл. 63, ал. 2, т. 4 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 3207,56 лв., представляваща изтеглени суми в брой през 2007 г. от кредитна карта VISA Classic, издадена от „ОББ“ – АД, на 23.08.2004 г., с титуляр X.X.X.;

– сумата в размер 1000 лв., внесена на каса през 2015 г. по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 48 RZBB 91551003961430, открита в „Райфайзенбанк България“ – ЕАД, с титуляр X.X.X.;

– сумата в размер 1400 евро с левова равностойност 2738,16 лв., внесена на каса през 2013 г. по разплащателна сметка в евро с IBAN BG 46 RZBB 91551001441018, открита в „Райфайзенбанк България“ – ЕАД, с титуляр X.X.X.;

– сумата в размер 15 000 лв., внесена на каса през 2008 г. по депозитна сметка в левове с IBAN BG 82 UNCR 70002505103037, открита в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X.;

– сумата в размер 5894,42 лв., представляваща начислени лихви по депозитна сметка в левове с IBAN BG 82 UNCR 70002505103037, открита в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

На основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 2 и чл. 62 от ЗОПДНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 9000 лв., представляваща пазарната стойност на 1/2 идеална част от следния недвижим имот към датата на отчуждаването му: гаражна клетка № 2, изградена на груб строеж, разположена в подземния гараж на сутеренния етаж на кота -2,70 м, в жилищната сграда на ул. Христо Станчев № 15, София, с площ 15,48 кв. м, заедно с 12,013 % идеални части от общите части на подземния гараж, както и съответните идеални части от правото на строеж върху мястото, върху което е построена сградата, съставляващо УПИ ХІ-5,6, кв. 365, по плана на гр. София, м. ГГЦ-Г-6-ІІ част, отчужден с нот. акт № 41, том І, рег. № 0248, дело № 41/2008 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 8860/20.02.2008 г.;

– сумата в размер 121 702,50 лв., представляваща 91,54 % от пазарната стойност на 1/2 идеална част от следния недвижим имот към датата на отчуждаването му: апартамент № 9 на трети етаж, кота +6,95 м, със застроена площ 138,35 кв. м, заедно с прилежащите на апартамента 13,39 % идеални части от общите части на жилищна сграда блок 3, която ще бъде изградена съгласно одобрени архитектурни проекти и издадено разрешение за строеж № 91/28.11.2006 г. от главния архитект на СО – район „Студентски“, в УПИ ХІV-2027, 2028, с площ 6139 кв. м и гараж № 2, на сутерена, кота -2,20 м, със застроена площ 18,80 кв. м, заедно с прилежащите към гаража 12,24 % идеални части от общите части на подземните паркоместа и маневреното хале на жилищна сграда – блок 3, отчужден с нот. акт № 12, том ІІ, рег. № 1186, дело № 200 от 2009 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 46129/23.10.2009 г.;

– сумата в размер 470 000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на следния недвижим имот: апартамент № 10, намиращ се в София, район „Оборище“, ул. Шипка № 25, ет. 5, със застроена площ 96,93 кв. м, съставляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор № 68134.407.247.1.10, самостоятелният обект се намира в сграда 1; разположена в поземлен имот с идентификатор № 68134.407.247, предназначение на самостоятелния обект: жилище, апартамент; брой нива на обекта: 1; стар идентификатор: няма; съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж: 68134.407.247.1.9; под обекта: 68134.407.247.1.8; над обекта: 68134.407.247.1.18, състоящ се от: входно антре, дневна със столова, кухненски бокс, две спални, баня с тоалетна, тоалетна, балкон и остъклена тераса, при съседи по нотариален акт: улица, калкан, двор, ап. № 9 и стълбище, заедно с мазе № 5 с площ 2,20 кв. м при съседи: подземен паркинг с означено паркомясто № 8, коридор, мазе № 6 и гараж № 5, заедно с 3,117 % идеални части от общите части на сградата и толкова идеални части от правото на строеж върху дворното място, съставляващо поземлен имот с идентификатор № 68134.407.247 с площ по скица 586 кв. м, а по нотариален акт 576 кв. м; трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: високо застрояване; стар идентификатор: няма; номер по предходен план: 19, квартал: 557, парцел: ХV, при съседи: 68134.407.246, 68134.407.232, 68134.407.231, 68134.407.248, 68134.407.283, идентичен с УПИ ХV-19 от квартал 557 по плана на гр. София, местност ГГЦ Зона Г-12, при съседи: ул. Шипка, УПИ ХIV-18, УПИ II-3,4, УПИ ХVI-1, продаден с нот. акт № 34, том ВІ, рег. № 478, дело № 032/2017 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 24777/28.04.2017 г. на „Омника“ – АД;

– сумата в размер 12 224 лв., представляваща действителната стойност на 1/2 идеална част към датата на отчуждаването на лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Пасат 2,8, V6“, рег. № С6226ХС, рама № WVWZZZ3BZ4P320765, двигател № AMX036048, дата на първа регистрация: 16.04.2004 г., продаден с договор на „Транспрес“ – ООД, с ЕИК 1102017202.

На основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 4 и чл. 62 от ЗОПДНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 60 000 лв., представляваща действителната стойност към датата на отчуждаването на поземлен имот № 024016, намиращ се в землището на с. Грашево, местност Кимера, община Велинград, област Пазарджик, с площ 608 кв. м, заедно с построената в описания имот двуетажна сграда с РЗП 179 кв. м, продаден с нот. акт № 79, том 3, рег. № 328/3.05.2017 г., вписан в СВ – Велинград, с вх. рег. № 686/3.05.2017 г., на „Форестленд“ – ООД.

На основание чл. 71 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 1 и чл. 62 от ЗОПДНПИ от X.X.X.:

– 1/2 идеална част от апартамент № 4, намиращ се в София, СО, район „Оборище“, ул. Шипка № 25, ет. 1, със застроена площ 96,93 кв. м, съставляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор № 68134.407.247.1.2; самостоятелният обект се намира в сграда 1, разположена в поземлен имот с идентификатор № 68134.407.247, предназначение на самостоятелния обект: жилище, апартамент; брой нива на обекта: 1; стар идентификатор: няма; съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж: 68134.407.247.1.1; под обекта: 68134.407.247.1.15; над обекта: 68134.407.247.1.4, състоящ се от: входно антре, дневна със столова, кухненски бокс, две спални, баня с тоалетна, тоалетна, балкон и остъклена тераса, при съседи по нотариален акт: улица, стълбищна площадка, калкан, двор, ап. № 3, заедно с избено помещение № 11 с площ 1,57 кв. м, при съседи: коридор, избено помещение № 10, рампа и избено помещение № 12, заедно с 3,117 % идеални части от общите части на сградата, заедно с 4,193 % идеални части от дворното място, съставляващо поземлен имот с идентификатор № 68134.407.247 с площ по скица 586 кв. м, а по нотариален акт 576 кв. м; трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: високо застрояване; стар идентификатор: няма; номер по предходен план: 19, квартал: 557, парцел: ХV, при съседи: 68134.407.246, 68134.407.232, 68134.407.231, 68134.407.248, 68134.407.283, идентичен с УПИ ХV-19 от квартал 557 по плана на гр. София, местност ГГЦ Зона Г-12, при съседи: ул. Шипка, УПИ ХIV-18, УПИ II-3,4, УПИ ХVI-1, придобити с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 120, том В ІІ, рег. № 3566, дело № 298/2007 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 87739/19.11.2007 г., и договор за доброволна делба на недвижими имоти от 1.12.2015 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 71755 от 1.12.2016 г., том XIV, акт 279.

Пазарна стойност на 1/2 идеална част от апартамента към настоящия момент – 235 000 лв.

На основание чл. 71 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 1 и чл. 62 от ЗОПДНПИ от X.X.X.:

– 1/2 идеална част от апартамент № 4, намиращ се в София, СО, район „Оборище“, ул. Шипка № 25, ет. 1, със застроена площ 96,93 кв. м, съставляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор № 68134.407.247.1.2; самостоятелният обект се намира в сграда 1, разположена в поземлен имот с идентификатор № 68134.407.247, предназначение на самостоятелния обект: жилище, апартамент; брой нива на обекта: 1; стар идентификатор: няма; съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж: 68134.407.247.1.1; под обекта: 68134.407.247.1.15; над обекта: 68134.407.247.1.4, състоящ се от: входно антре, дневна със столова, кухненски бокс, две спални, баня с тоалетна, тоалетна, балкон и остъклена тераса, при съседи по нотариален акт: улица, стълбищна площадка, калкан, двор, ап. № 3, заедно с избено помещение № 11 с площ 1,57 кв. м, при съседи: коридор, избено помещение № 10, рампа и избено помещение № 12, заедно с 3,117 % идеални части от общите части на сградата, заедно с 4,193 % идеални части от дворното място, съставляващо поземлен имот с идентификатор № 68134.407.247 с площ по скица 586 кв. м, а по нотариален акт 576 кв. м; трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: високо застрояване; стар идентификатор: няма; номер по предходен план: 19, квартал: 557, парцел: ХV, при съседи: 68134.407.246, 68134.407.232, 68134.407.231, 68134.407.248, 68134.407.283, идентичен с УПИ ХV-19 от квартал 557 по плана на гр. София, местност ГГЦ Зона Г-12, при съседи: ул. Шипка, УПИ ХIV-18, УПИ II-3,4, УПИ ХVI-1, придобити с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 120, том В ІІ, рег. № 3566, дело № 298/2007 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 87739/19.11.2007 г., и договор за доброволна делба на недвижими имоти от 1.12.2015 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 71755 от 1.12.2016 г., том XIV, акт 279.

Пазарна стойност на 1/2 идеална част от апартамента към настоящия момент – 235 000 лв.

На основание чл. 71 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 2 и чл. 62 от ЗОПДНПИ от X.X.X.:

– 1/4 идеална част от паркомясто № 9, съставляващо 1/8 ид.ч. от общ подземен паркинг за осем паркоместа с обща площ 112,42 кв. м, при граници за ползване на паркомястото: подземна улица, избено помещение № 3, избено помещение № 4, машинно ОВ и паркомясто № 8, придобити с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 120, том В ІІ, рег. № 3566, дело № 298/2007 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 87739/19.11.2007 г., и договор за доброволна делба на недвижими имоти от 1.12.2015 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 71755 от 1.12.2016 г., том XIV, акт 279.

Пазарна стойност на 1/4 идеална част от паркомястото към настоящия момент – 7500 лв.

– 1/4 идеална част от паркомясто № 13, съставляващо 1/8 ид.ч. от общ подземен паркинг за осем паркоместа с обща площ 112,42 кв. м, при граници за ползване на паркомястото: подземна улица, паркомясто № 9, машинно ОВ и мазе № 5, заедно с 1/8 ид.ч. от прилежащите към общия подземен паркинг 16,841 % ид.ч. от общите части на сградата и толкова ид.ч. от правото на строеж върху поземления имот, върху който е построена сградата, придобити с нотариален акт за замяна на недвижими имоти № 36, том ВІ, рег. № 860, дело № 29 от 2010 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 12893/8.04.2010 г., и договор за доброволна делба на недвижими имоти от 1.12.2015 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 71755/1.12.2016 г., том XIV, акт 279.

Пазарна стойност на 1/4 идеална част от паркомястото към настоящия момент – 7500 лв.

– 1/8 идеална част от следния недвижим имот, намиращ се в землището на с. Грашево, ЕКАТТЕ 17823, община Велинград, област Пазарджик, а именно: поземлен имот в земеделски територии за обработваеми земи, осма категория, с начин на трайно ползване „ливада“, в местността Кимера/Заврат, целият имот с площ 5,986 дка, придобит с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 100, том ІV, рег. № 4502, дело № 683/8.08.2008 г., вписан в СВ – Велинград, с вх. рег. № 1253/8.09.2008 г.

Пазарна стойност на 1/8 идеална част от недвижимия имот към настоящия момент – 14 634,50 лв.

– 1/36 идеална част от следния недвижим имот, намиращ се в землището на с. Грашево, ЕКАТТЕ 17823, община Велинград, област Пазарджик, а именно: поземлен имот в земеделски територии за обработваеми земи, осма категория, с начин на трайно ползване „ливада“, в местността Кимера/Заврат, целият имот с площ 5,986 дка, придобит с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 1, том V, рег. № 5428, дело № 782/4.09.2008 г., вписан в СВ – Велинград, с вх. рег. № 1413/4.09.2008 г.

Пазарна стойност на 1/36 идеална част към настоящия момент – 3227 лв.

– 1/4 идеална част от недвижим имот – 192/240 кв. м идеални части от УПИ ХІV-841, 142 „ИВЗ“ в квартал 21 по плана на курорт „Язовир Батак“, целият със застроена и незастроена площ 240 кв. м – частна общинска собственост, придобити с договор за продажба на част от общински недвижим имот – частна общинска собственост, за прекратяване на съсобственост рег. № 96 ДП-55/15.12.2008 г., вписан в СВ – Пещера, с вх. рег. № 2129/17.12.2008 г., акт № 150, том 8.

Пазарна стойност на 1/4 идеална част от недвижимия имот към настоящия момент – 3000 лв.

На основание чл. 71 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 2 и чл. 62 от ЗОПДНПИ от X.X.X.:

– 1/4 идеална част от паркомясто № 9, съставляващо 1/8 ид.ч. от общ подземен паркинг за осем паркоместа с обща площ 112,42 кв. м, при граници за ползване на паркомястото: подземна улица, избено помещение № 3, избено помещение № 4, машинно ОВ и паркомясто № 8, придобити с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 120, том В ІІ, рег. № 3566, дело № 298/2007 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 87739/19.11.2007 г., и договор за доброволна делба на недвижими имоти от 1.12.2015 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 71755 от 1.12.2016 г., том XIV, акт 279.

Пазарна стойност на 1/4 идеална част от паркомястото към настоящия момент – 7500 лв.

– 1/4 идеална част от паркомясто № 13, съставляващо 1/8 ид.ч. от общ подземен паркинг за осем паркоместа с обща площ 112,42 кв. м, при граници за ползване на паркомястото: подземна улица, паркомясто № 9, машинно ОВ и мазе № 5, заедно с 1/8 ид.ч. от прилежащите към общия подземен паркинг 16,841 % ид.ч. от общите части на сградата и толкова ид.ч. от правото на строеж върху поземления имот, върху който е построена сградата, придобити с нотариален акт за замяна на недвижими имоти № 36, том ВІ, рег. № 860, дело № 29 от 2010 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 12893/8.04.2010 г., и договор за доброволна делба на недвижими имоти от 1.12.2015 г., вписан в СВ – София, с вх. рег. № 71755/1.12.2016 г., том XIV, акт 279.

Пазарна стойност на 1/4 идеална част от паркомястото към настоящия момент – 7500 лв.

– 1/8 идеална част от следния недвижим имот, намиращ се в землището на с. Грашево, ЕКАТТЕ 17823, община Велинград, област Пазарджик, а именно: поземлен имот в земеделски територии за обработваеми земи, осма категория, с начин на трайно ползване „ливада“, в местността Кимера/Заврат, целият имот с площ 5,986 дка, придобит с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 100, том ІV, рег. № 4502, дело № 683/8.08.2008 г., вписан в СВ – Велинград, с вх. рег. № 1253/8.09.2008 г.

Пазарна стойност на 1/8 идеална част от недвижимия имот към настоящия момент – 14 634,50 лв.

– 1/36 идеална част от следния недвижим имот, намиращ се в землището на с. Грашево, ЕКАТТЕ 17823, община Велинград, област Пазарджик, а именно: поземлен имот в земеделски територии за обработваеми земи, осма категория, с начин на трайно ползване „ливада“, в местността Кимера/Заврат, целият имот с площ 5,986 дка, придобит с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 1, том V, рег. № 5428, дело № 782/4.09.2008 г., вписан в СВ – Велинград, с вх. рег. № 1413/4.09.2008 г.

Пазарна стойност на 1/36 идеална част към настоящия момент – 3227 лв.

– 1/4 идеална част от недвижим имот – 192/240 кв. м идеални части от УПИ ХІV-841, 142 „ИВЗ“ в квартал 21 по плана на курорт „Язовир Батак“, целият със застроена и незастроена площ 240 кв. м – частна общинска собственост, придобити с договор за продажба на част от общински недвижим имот – частна общинска собственост, за прекратяване на съсобственост рег. № 96 ДП-55/15.12.2008 г., вписан в СВ – Пещера, с вх. рег. № 2129/17.12.2008 г., акт № 150, том 8.

Пазарна стойност на 1/4 идеална част от недвижимия имот към настоящия момент – 3000 лв.

Съгласно определение от 3.12.2018 г. по гр. дело № 9943/2017 г. по описа на СГС, І ГО, 13 състав, съдът определя двумесечен срок считано от датата на обнародване на обявлението, в който трети заинтересовани лица, претендиращи самостоятелни права върху имуществото – предмет на отнемане, могат да встъпят в делото, като предявят претенциите си пред СГС.

Гражданско дело № 9943/2017 г. по описа на СГС, І ГО, 13 състав, е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 6.06.2019 г. в 11 ч.

809

Софийският градски съд, І гражданско отделение, 7 състав, на основание чл. 74, ал. 1 от ЗОПДНПИ (отм.) във връзка с § 5, ал. 1 ПЗР на ЗПКОНПИ и Решение № 947 от 7.11.2018 г. на КПКОНПИ уведомява, че има образувано гр.д. № 15138/2018 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу Нидал Хайдар Абдо с постоянен адрес: София, ж.к. Люлин, бл. 608, вх. В, ет. 2, ап. 50, за отнемане на имущество на обща стойност 124 777,98 лв., както следва:

На основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от Нидал Хайдар Абдо:

– лек автомобил, марка „Мерцедес“, модел Ц200, рег. № С5000РС, рама WDB2030451F005523, двигател № 11195512004352, дата на първа регистрация 4.08.2000 г., придобит с договор на 20.03.2014 г. Пазарната стойност към настоящия момент е 2500 лв.;

– сумата в размер 26 447,30 лв., внесена на каса от проверяваното лице по разплащателна сметка в левове с IВАN № ВG95ВРВ179401075611201, открита в „Юробанк България“ – АД, с титуляр Нидал Хайдар Абдо;

– сумата в размер 11 805,63 лв., представляваща получени преводи от трети лица чрез системата за бързи разплащания Western Union.

На основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 1 и чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от Нидал Хайдар Абдо:

– сумата в размер 35 000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „Ланд Ровер“, модел „Ренч Ровер Спорт“, рег. № СВ6297ВА, рама № SALLSAAG4AA238471, двигател № 0432391, първоначална регистрация 18.02.2010 г., придобит с договор на 22.01.2016 г. и отчужден на 6.12.2017 г.;

– сумата в размер 2800 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „БМВ“, модел „528И“, рег. № СА1160ТС, рама № WВАDD61070ВR39963, двигател № 286S133178834, дата на първа регистрация 14.01.1998 г., придобит с договор на 9.04.2013 г. и отчислен на 1.07.2013 г.;

– сумата в размер 2700 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „БМВ“, модел „520И“, рег. № СА2297ТС, рама № WВАDD110Х0ВN01778, двигател № 206S333411232, дата на първа регистрация 29.05.1996 г., придобит с договор на 21.01.2013 г. и отчислен на 1.07.2013 г.;

– сумата в размер 2800 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „БМВ“, модел „528И“, рег. № СА0119ТТ, рама № WВАDDМ610Х0GN02056, двигател № 286S228299035, дата на първа регистрация 12.11.1998 г., придобит с договор на 19.06.2013 г. и отчислен на 1.07.2013 г.;

– сумата в размер 2500 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „Ситроен“, модел „Ц5“, с рег. № СА9650ХК, рама № VF7DERHZB763642208, без номер на двигател, дата на първа регистрация 3.01.2003 г., придобит с договор на 30.10.2014 г. и отчужден на 27.09.2016 г.;

– сумата в размер 3000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „Киа“, модел „Карнивал“, рег. № СА7584ХТ, рама № КNEUP7513Y6130986, без номер на двигател, дата на първа регистрация 26.04.2001 г., придобит с договор на 25.09.2014 г. и отчужден на 18.03.2015 г.;

– сумата в размер 15 000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „БМВ“, модел „730 Д“, рег. № СА0653ХТ, рама № WBAHM21000DS74872, без номер на двигател, дата на първа регистрация 3.05.2007 г., придобит с договор на 13.05.2015 г. и отчужден на 28.01.2016 г.;

– сумата в размер 18 500 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, модел „XI ХДРАЙВ 23Д“, рег. № СВ7886ВВ, рама № WBAVP51030VК20634, двигател № 96117253, дата на първа регистрация 22.01.2010 г., придобит с договор на 27.03.2016 г. и отчужден на 22.12.2016 г.;

– сумата в размер 1725,05 лв., представляваща наредени преводи към трети лица чрез системата за бързи разплащания Western Union.

Съгласно определение № 129 от 3.01.2019 г. по гр. дело № 15138/2018 г. по описа на СГС, І ГО, 7 състав, съдът определя тримесечен срок считано от датата на обнародване на обявлението в „Държавен вестник“, в който трети заинтересовани лица, претендиращи самостоятелни права върху имуществото – предмет на отнемане, могат да встъпят в делото, като предявят претенциите си пред СГС.

Гражданско дело № 15138/2018 г. по описа на СГС, І ГО, 7 състав, е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 1.10.2019 г. в 10 ч.

885

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

3. – Управителният съвет на Българското сдружение на родовете от Македония на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква отчетно-изборно събрание на сдружението на 17.04.2019 г. в 18 ч. в София, заседателната зала, ул. Пиротска № 5, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението; 2. финансов отчет; 3. промяна в устава; 4. промяна в УС; 5. избор на нови членове; 6. вземане на решение за кандидатстване за субсидия; 7. разни.

893

6. – Управителният съвет на сдружение „Асоциация на българските авиокомпании АБА“ – София, на основание чл. 22, ал. 1 от устава и чл. 26, ал. 1 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 18.04.2019 г. в 14 ч. в сградата на Института по въздушен транспорт на Летище София при следния дневен ред: 1. приемане на отчет на управителния съвет за дейността на сдружението за 2018 г.; 2. приемане на годишен финансов отчет за 2018 г.; 3. освобождаване от отговорност членовете на управителния съвет за 2018 г.; 4. приемане на бюджет на асоциацията за 2019 г.; 5. обсъждане и приемане на промени в устава на АБА; 6. избор на управителен съвет, председател и зам.-председател на АБА; 7. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ УС отлага събранието с един час по-късно на същото място и при същия дневен ред, като така проведеното ОС е законно независимо от броя на присъстващите.

887

7. – Управителният съвет на сдружение „Фридрих Шилер“ за разпространение и подпомагане на изучаването на немски език и култура в Република България – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 33 от устава свиква общо събрание на 21.04.2019 г. в 8,30 ч. в София, в аулата на Лесотехническия университет – София, ж.к. Дървеница, бул. Климент Охридски № 10, при следния дневен ред: 1. отчет на дейността на управителния съвет за 2018 г. – ГФО и отчет за изпълнение на бюджета; 2. доклад на контролния съвет за 2018 г.; 3. утвърждаване на щатно разписание за 2019 г.; 4. приемане на бюджета за 2019 г.; 5. освобождаване на членовете на УС и КС поради изтичане на мандата; 6. избор на членове на УС; 7. избор на председател на УС; 8. избор на членове на КС; 9. избор на председател на КС; 10. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 34 от устава на сдружението събранието ще се проведе същия ден в 9,30 ч., на същото място и при същия дневен ред.

873

10. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Клуб по водомоторни спортове – Варна“ – Варна, ж.к. Вл. Варненчик, бл. 212, вх. 4, ап. 122, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 10.04.2019 г. в 19 ч. във Варна, ж.к. Възраждане 73, при следния дневен ред и проекти за решения: 1. приемане на изменения и допълнения в устава на сдружението съгласно предложение на УС; проект на решение: общото събрание приема изменения и допълнения в устава на сдружението; 2. освобождаване и приемане на членове на сдружението; проект на решение: общото събрание освобождава и приема нови членове на УС според постъпилите заявления за освобождаване и предложените за избор нови членове; 3. приемане на решение за освобождаване от отговорност членовете на УС и приемане на нови такива; проект на решение: общото събрание освобождава от отговорност членовете на УС за дейността им, датата на освобождаването от ръководните органи на сдружението; 4. разни; проект на решение: общото събрание разглежда и приема поставените теми. Писмените материали, свързани с дневния ред на общото събрание, са на разположение на адреса на управление на сдружението. При поискване те могат да бъдат предоставени на всеки член на сдружението безплатно. При липса на кворум на основание чл. 26 от устава на сдружението и чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час по-късно на същото място и при същия дневен ред и ще се проведе независимо от броя на явилите се членове.

913

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Фолклорен ансамбъл „Търновче“ – Велико Търново, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 16.04.2019 г. в 18,30 ч. в Репетиционната зала на Военния клуб – Велико Търново, пл. Майка България № 1, при следния дневен ред: 1. отчет на УС за дейността на сдружението за 2018 г.; 2. финансов отчет за 2018 г.; 3. определяне на приоритети в дейността на сдружението на ДТА „Търновче“ и ТК „Търновград“ през 2019 г. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч., на същото място и при същия дневен ред.

899

3. – Управителният съвет на сдружение „Спортен клуб ветерани спортисти „Локомотив 2004“ – гр. Горна Оряховица, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква годишно общо събрание на 8.04.2019 г. в 17 ч. в пресцентъра на Спортна зала „X.X.“, гр. Горна Оряховица, ул. Васил Априлов № 26, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението за 2018 г. и насоки за развитието през 2019 г.; 2. промени в състава на управителния съвет; 3. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието се отлага с 1 час, след което се провежда на същото място, при същия дневен ред и се счита за законно, колкото и членове да се явят.

908

6. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Спортен клуб „Локомотив – Олимп“ – гр. Горна Оряховица, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 21, ал. 1 от устава на сдружението свиква общо събрание на 8.04.2019 г. в 17,30 ч. в гр. Горна Оряховица, ул. Цар Асен № 47, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността на сдружението за 2018 г.; 2. приемане на годишен финансов отчет за 2108 г.; 3. приемане на промени в устава на сдружението; 4. избор на нов управителен съвет; 5. разни.

911

5. – Управителният съвет на сдружение „Радост – 2004“ – Силистра, на основание чл. 26, ал. 1 от ЗЮЛНЦ, чл. 14 от устава и свое решение от 28.01.2019 г. свиква общо събрание на 8.04.2019 г. в 17 ч. на адреса на сдружението в Силистра, ул. Генерал Гурко № 8, в сградата на ДГ „Радост“, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността на сдружението и финансов отчет; 2. приемане на промени в устава на сдружението; 3. вземане на решение за прекратяване на сдружението; 4. избор на ликвидатор; 5. определяне на срок за приключване на ликвидацията; 6. други. При липса на кворум съгласно чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 18 от устава на сдружението общото събрание ще се проведе в 18 ч. на същото място и при същия дневен ред.

898

4. – Управителният съвет на Волейболен клуб „Царево“ – Царево, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ, чл. 15 от устава на ВК във връзка с решение на УС от 19.01.2019 г. свиква извънредно общо събрание на клуба на 30.03.2019 г. в 16 ч. в сградата на адрес: Царево, ул. Хан Аспарух № 41, при следния дневен ред: 1. промяна на устава на ВК „Царево“; 2. освобождаване на настоящия УС и председател на УС; 3. избор на нов УС и нов председател на УС; 4. разни. При липса на кворум в посочения час на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се отложи с един час и ще се проведе същия ден в 17 ч., на същото място и при същия дневен ред.

897

Промени настройката на бисквитките