Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 57 от 19.VII

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ

МЕТОДИКА

за определяне на дневна такса за дисбаланс и такса за неутралност при балансиране

Глава първа

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. Тази методика определя реда и условията за изчисляване на размера на дневния дисбаланс и за образуване и прилагане на дневна такса за дисбаланс и такса за неутралност при балансиране.

Чл. 2. Методиката цели гарантиране на формирането на недискриминационни такси за дисбаланс за ползвателите на газопреносните мрежи, създавайки стимули за ползвателите на територията на страната да балансират ефикасно балансовите си портфолиа. Таксите отразяват реално направени разходи за дейността балансиране.

Чл. 3. С методиката се определят основните мерки, които операторът може да предприеме по отношение на управлението на кредитния риск при дейността балансиране.

Чл. 4. Методиката се прилага поотделно по отношение на балансовите зони на газопреносните мрежи на територията на Република България.

Чл. 5. (1) Приложимият модел на балансиране е модел за дневно балансиране с финансово изчистване на възникнали дневни дисбаланси.

(2) Операторът купува и продава природен газ за балансиране с цел покриване на индивидуалните дисбаланси на ползвателите на газопреносните мрежи, подлежащи на балансиране.

Чл. 6. Операторът води отделна счетоводна отчетност по отношение на разходите и активите, с които се извършва дейността балансиране.

 

(ПОРАДИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРИЧИНИ ФОРМУЛИТЕ В ТЕКСТА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ВИЗУАЛИЗИРАНИ В ПРОГРАМАТА.)

 

Глава втора

ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА РАЗМЕРА НА ДНЕВНИЯ ДИСБАЛАНС

Чл. 7. За всеки газов ден D операторът изчислява начално определено дневно количество дисбаланс ( нач.), разпределено на ползвател на следващия ден D+1, чрез изваждане на начално разпределените количества, изтеглени на изходни точки на балансовата зона от ползвателя, от начално разпределените количества, подадени на входни точки на балансовата зона за газовия ден D от същия ползвател по формулата:

,

където:

е сумата от начално разпределените количества природен газ на ползвателя на всички входни точки в балансовото му портфолио за балансовата зона през газовия ден D;

– сумата от начално разпределените количества природен газ на ползвателя на всички изходни точки в балансовото му портфолио за балансовата зона през газов ден D.

Чл. 8. Операторът уведомява всеки ползвател за начално определеното дневно количество дисбаланс за ден D не по-късно от 13,00 ч. на следващия газов ден D+1.

Чл. 9. (1) По всяко време между 13,00 ч. на ден D+1 и 13,00 ч. на четвъртия ден в месеца, следващ месеца на отчетния ден, начално определеното дневно количество дисбаланс на ползвателя за всеки газов ден от месеца може да бъде променено в резултат на промяна на начално разпределените дневни количества на входни и изходни точки от балансовото портфолио на ползвателя за съответния газов ден. Причини за промяна могат да бъдат грешки в ИТ рутинни процедури, отчитане на протоколи за разпределение на количествата между ползватели на входни и изходни точки, човешка грешка или открити отклонения в показанията на средствата за търговско измерване от допустимия диапазон на точност.

(2) Операторът определя на всеки ползвател крайни количества дисбаланс за всеки газов ден на предходния месец, след като бъдат направени крайните разпределения на входните и изходните количества за балансовата зона за съответния ден по формулата:

,

където:

1. е сумата на крайно разпределените количества на входни точки на ползвателя по отношение на газовия ден D, определена по формулата:

;

– сумата от начално разпределените количества на ползвателя на всички входни точки в балансовото му портфолио за балансовата зона за газовия ден D;

– корекция в разпределените дневни количества на входни точки след проведена процедура по преразпределение (положителна или отрицателна) за газовия ден D;

2. е сумата на крайно разпределените количества на изходни точки на ползвателя по отношение на газовия ден D, определена по формулата:

;

– сумата от начално разпределените количества на мрежовия ползвател на всички изходни точки в балансовото му портфолио за балансовата зона за газовия ден D;

– корекция в разпределените дневни количества на изходни точки след проведена процедура по преразпределение (положителна или отрицателна) за газовия ден D.

Чл. 10. (1) Операторът съобщава на ползвателя информация за крайните разпределени дневни количества дисбаланс за всяка балансова зона не по-късно от 17,00 ч. на четвъртия ден на газовия месец, следващ отчетния.

(2) Ако начално определените дневни количества дисбаланс и крайните дневни количества дисбаланс, разпределени на ползвателя за всеки газов ден, са различни, изчислените дневни такси дисбаланс за всяка балансова зона се преизчисляват с база за изчисление определените крайни дневни количества дисбаланс.

Чл. 11. Всички дневни дисбаланси за балансовите зони подлежат на финансово изчистване към финансовата сметка на съответния ползвател, като за всеки ден от месеца салдото на финансовата сметка се променя със сумите, изчислени по формулите:

1. ако дисбалансът е положителен:

;

2. ако дисбалансът е отрицателен:

,

където

е сумата на изчистване на дневен дисбаланс, лв.;

– цената на природния газ за балансиране при положителен дисбаланс за деня D, лв./MWh;

– цената на природния газ за балансиране при отрицателен дисбаланс за деня D, лв./MWh;

– абсолютна стойност на определен дисбаланс за деня D, MWh.

Глава трета

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕНА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ЗА БАЛАНСИРАНЕ

Чл. 12. (1) За всеки ден от месеца се определят цена на природния газ за балансиране при положителен дисбаланс () и цена на природния газ за балансиране при отрицателен дисбаланс по реда на ал. 2 – 5.

(2) При наличие на платформа за търговия с природен газ и изпълнени критерии по ал. 5 за деня на отчитане:

1. цената на природния газ за балансиране при положителен дисбаланс за деня D е равна на по-ниската от следните стойности:

а) най-ниската цена по всички сделки, в които операторът участва за съответния газов ден;

б) стойността, получена по формулата:

,

където:

е отчетена цена по i-тата сделка за деня, лв./MWh;

– отчетен обем на i-тата сделка за деня, MWh;

МК – малка корекция;

2. цената на природния газ за балансиране при отрицателен дисбаланс за деня D е равна на по-високата от следните стойности:

а) най-високата цена по всички сделки, в които операторът участва за съответния газов ден;

б) стойността, получена по формулата:

,

където:

е отчетена цена по i-тата сделка за деня, лв./MWh;

– отчетен обем на i-тата сделка за деня, MWh;

МК – малка корекция.

(3) При неизпълнение на условието по ал. 2 цените се определят, както следва:

1. цената на природния газ за балансиране при положителен дисбаланс по формулата:

;

2. цената на природния газ за балансиране при отрицателен дисбаланс по формулата:

,

където:

е утвърдената на обществения доставчик цена за продажба на природен газ на крайни снабдители на природен газ и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, приложима за съответния ден, без включена цена за достъп и пренос по газопреносна мрежа;

МК – малка корекция.

(4) Малката корекция е в рамките от 3 % до 10 %.

(5) В срок до 1 месец преди началото на всяка газова година операторът обявява критерии за прилагане на постигнатите цени за покупко-продажба на природен газ на действащите платформи за търговия с природен газ за изчисляване на цената на природния газ за балансиране, валидни за предстоящата газова година.

Глава четвърта

ТАКСА ЗА НЕУТРАЛНОСТ ПРИ БАЛАНСИРАНЕ

Чл. 13. Операторът води сметка за неутралност при балансиране, като в края на всеки период на изчистване на сметката за неутралност определя финансово салдо за дейността балансиране за периода по формулата:

,

където:

ПБ са приходите от дейността балансиране, включително приходите от продажба на излишъци на природен газ, получени в резултат на извършване на дейността, през разглеждания период на изчистване на сметката за неутралност;

РБ – разходи за извършване на дейността балансиране, извършени в разглеждания период на изчистване на сметката за неутралност, включително:

– разходите за закупуване на природен газ за физическо балансиране;

– разходите за закупуване на природен газ за търговско балансиране;

– оперативните разходи за извършване на дейността;

– годишните амортизации на активите, с които се извършва дейността;

– корекция за надсъбрано/недосъбрано изчистване на сметката за неутралност при балансиране от предходния период на изчистване.

Чл. 14. (1) Определеното финансово салдо от дейността (ФСБ) с положителен или отрицателен знак се натрупва в сметката за неутралност при балансиране.

(2) Операторът се стреми да постигне нулева стойност на сметката за неутралност, като преди началото на всеки период на изчистване предприема действие за освобождаване на цялата или на част от натрупаната стойност.

(3) Операторът освобождава/компенсира част или цялата натрупана сума през всеки период на изчистване посредством начисляване на такса за неутралност при балансиране.

(4) Таксата за неутралност при балансиране се начислява на всяка входна и изходна точка/зона на газопреносната система, въз основа на разпределените количества природен газ. Таксата за неутралност може да бъде с положителен или отрицателен знак, обратен на знака на изчистваната сума от сметката за неутралност при балансиране.

(5) Таксата за неутралност се определя за всеки период на изчистване на сметката за неутралност по формулата:

,

където:

ТНБ е такса за неутралност при балансиране, лв./MWh;

Си – сума за изчистване от сметката за неутралност при балансиране през съответния период, лв.;

ПКП – прогнозни количества за пренос през газопреносната система, собственост на оператора за съответния период, MWh.

(6) Операторът определя сумата за изчистване от сметката за неутралност при балансиране, така че абсолютната стойност на таксата за неутралност при балансиране да бъде не по-голяма от сумата от приложимите компоненти на цената за пренос, без да се отчита компонентата за покриване на наложени задължения към обществото.

(7) Начислените суми (с положителен или отрицателен знак) за изчистване на сметката за неутралност при балансиране се посочват в отделен ред в издаваните от оператора фактури за услугите по достъп и пренос през газопреносните мрежи.

Глава пета

СЕТЪЛМЕНТ НА ДИСБАЛАНСИ. ФАКТУРИРАНЕ И ПЛАЩАНЕ

Чл. 15. (1) Операторът води финансова сметка за балансиране за всеки ползвател, в която се натрупват дневните финансови изчиствания на разпределените дисбаланси за всяка балансова зона поотделно, съгласно чл. 11. Всички такси за дисбаланс, предмет на дневните финансови изчиствания, се осчетоводяват във финансовата сметка за балансиране.

(2) При определяне на крайни количества на дисбаланс, различни от начално определените за даден газов ден, операторът преизчислява стойността на финансовата сметка за балансиране, като отчита определените крайни количества дисбаланс.

Чл. 16. (1) Натрупаните по финансовата сметка такси за дисбаланс се изчистват на месечна база, като всяка една от страните издава фактура за продадения природен газ за балансиране през предходния месец.

(2) В началото на всеки месец финансовата сметка се нулира, като в нея започват да се натрупват дневните такси за дисбаланс за новия месец.

Чл. 17. (1) Месечните фактури са на стойности, определени от всички начисления по продажбата на природен газ за балансиране, отнасящи се до разпределените дневни количества дисбаланс за всяка балансова зона поотделно и прилаганите цени за дисбаланс на дневна база.

(2) За определяне на стойностите на месечните фактури операторът изготвя обобщено извлечение за сетълмент на дисбаланси по дни от месеца и балансови зони за всеки ползвател на газопреносните мрежи в 2-дневен срок от датата на определяне на крайните дисбаланси и го предоставя на ползвателя посредством платформа за търговско диспечиране.

(3) Ползвателят има право да оспори извлечението или част от него, както и да представи допълнителни доказателства, които налагат промяна на извлечението. Независимо от оспорването ползвателят е длъжен да приеме или издаде фактура на база на извлечението.

Глава шеста

МЕХАНИЗМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КРЕДИТНИЯ РИСК

Чл. 18. Операторът предприема мерки, като налага конкретни договорни изисквания с цел управление и ограничаване на кредитния риск от дейността балансиране.

Чл. 19. Договорните изисквания се налагат при спазване на принципите за прозрачност и равнопоставеност.

Чл. 20. Операторът може да наложи следните мерки:

1. задължения за осигуряване и поддържане на финансово обезпечение в една от следните форми:

а) гаранционен депозит по банкова сметка, определена от оператора;

б) предоставяне на неотменима и безусловна банкова гаранция в полза на оператора по образец, определен от оператора;

в) корпоративна гаранция (поръчителство), платима на оператора при първо негово поискване по образец, определен от оператора;

2. ограничения на обема на извършвани търговски сделки на виртуална търговска точка до размер, гарантиран с финансово обезпечение;

3. други мерки, които да доведат до ограничаване на кредитния риск от дейността балансиране.

Чл. 21. Операторът може да предяви специфични изисквания по отношение на банки и юридически лица, предоставящи гаранция по чл. 20, т. 1, букви „б“ и „в“.

Чл. 22. Операторът може да определя групи от ползватели на газопреносната система и търговци на природен газ по обективни критерии, като налага специфични изисквания по отношение на размера на финансовото обезпечение на всяка една от отделните групи.

Чл. 23. При неизпълнение от страна на ползватели и/или търговци на природен газ на задълженията относно управлението на кредитния риск операторът има право да ограничи или да прекрати предоставяните услуги по достъп и пренос на природен газ с цел ограничаване на финансовите загуби от дейността.

Чл. 24. Наложените мерки се описват подробно в договорите за покупка и продажба на природен газ за балансиране.

Глава седма

РЕД ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕНООБРАЗУВАЩИТЕ ЕЛЕМЕНТИ, ФОРМИРАЩИ ТАКСАТА ЗА ДИСБАЛАНС

Чл. 25. (1) В срок до 1 месец преди началото на всяка газова година след провеждане на публични консултации със заинтересованите лица операторът определя размера на малката корекция в проценти, периодите на изчистване на сметката за неутралност при балансиране и критериите по чл. 12, ал. 5, валидни за предстоящата газова година.

(2) Непосредствено след приемане на решение по ал. 1 операторът го изпраща до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ведно с постъпилите материали от публичните консултации.

(3) Операторът публикува решението по ал. 1 в средства за масова информация и на интернет страницата си не по-късно от 10 дни преди началото на газовата година.

Чл. 26. В срок не по-късно от 10 дни преди началото на всеки период на изчистване на сметката за неутралност при балансиране в съответствие с чл. 14 операторът определя размера на таксата за неутралност при балансиране, валидна за предстоящия период на изчистване, като го обявява на интернет страницата си.

Чл. 27. (1) Операторът ежедневно обявява на интернет страницата си цена на природния газ за балансиране, изчислена по реда на настоящата методика.

(2) Операторът поддържа на интернет страницата си актуална информация за елементите на дневните такси за дисбаланс, включително за размера на малката корекция и таксата за неутралност при балансиране.

Чл. 28. (1) При осъществяване на правомощията си КЕВР извършва текущо наблюдение и контрол върху дейността на оператора по прилагане на настоящата методика и в съответствие с приложимото законодателство.

(2) По своя инициатива КЕВР може да извърши проверка по прилагане на тази методика по реда на действащото законодателство.

(3) Операторът е длъжен да изпълни дадените с решение на КЕВР задължителни указания в определения срок. Срокът трябва да е достатъчен, за да позволи на оператора да извърши необходимите действия.

Чл. 29. Методиката може да бъде изменена по инициатива на КЕВР или по предложение на оператора.

ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА

§ 1. По смисъла на тази методика:

1. „Балансова сметка“ е сметка за всеки отделен ползвател на газопреносната мрежа, в която се натрупват произведенията от ежедневните количества на дисбаланс (положителен или отрицателен), подлежащи на финансово изчистване към края на газовия ден, и валидните за съответния газов ден цени на природния газ за балансиране.

2. „Балансово портфолио“ е съвкупността от входящите и изходящите количества природен газ на ползвател на мрежата.

3. „Количество дисбаланс“ е разликата между дневните разпределени количества, преминали през входни точки на преносната мрежа в балансовото портфолио на ползвател, и дневно разпределените му количества на изходните точки на мрежата. Дисбалансът може да има положителен или отрицателен знак. Количествата на дневния дисбаланс се изразяват в MWh.

4. „Малка корекция“ е поправка в цената на природния газ за балансиране, изразена в проценти от нея, прилагана с положителен или отрицателен знак, в зависимост от знака на дисбаланса с цел определяне на дневните такси за дисбаланс.

5. „Сметка за неутралност при балансиране“ е финансова сметка, водена от оператора с цел постигане на неутралност по отношение на приходите и разходите за дейността балансиране.

6. „Такса за дисбаланс“ е парична сума, изчислявана на дневна база, която ползвателят на мрежата плаща или получава в зависимост от размера на своя дневен дисбаланс.

7. „Такса за неутралност при балансиране“ е такса с положителен или отрицателен знак, начислявана върху разпределените количества природен газ на всяка входна/изходна точка/зона на газопреносната система, собственост на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, с цел постигане на неутралност от дейността балансиране.

8. „Период на изчистване на сметката за неутралност при балансиране“ е период с продължителност от 3 до 12 месеца, през който е в сила определен от оператора размер на таксата за неутралност при балансиране.

9. „Оператор“ е газопреносният оператор „Булгартрансгаз“ – ЕАД, опериращ на територията на Република България, определен да извършва дейността балансиране.

10. „Кредитен риск“ е потенциален риск от забава и/или неплащане от страна на ползватели на газопреносната система и търговци на природен газ на финансови задължения, свързани с дейността по балансиране на газопреносната система.

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 2. Натрупаната сума в сметката за неутралност при балансиране, определена по реда на Методиката за определяне на дневна такса дисбаланс (ДВ, бр. 99 от 2016 г.), към датата на влизане в сила на настоящата методика се прехвърля за изчистване по реда на настоящата методика.

§ 3. Начисляване на такса за неутралност при балансиране по реда на настоящата методика започва не по-късно от 1.10.2019 г.

§ 4. За газова година 2019/2020 критериите за определяне на цена на природния газ за балансиране са: извършени повече от 3 (три) търговски сделки за покупка/продажба на природен газ и общ обем на тези сделки не по-малък от 3000 MWh за деня на отчитане.

§ 5. Тази методика е приета от КЕВР с решение по протокол № 122 от 11.07.2019 г., т. 5, на основание чл. 11, ал. 3 от Правилата за търговия с природен газ, член 20, параграф 1 и член 30, параграф 2 на Регламент (ЕС) № 312/2014 на Комисията от 26.03.2014 г. за установяване на Мрежов кодекс за балансиране на газопреносните мрежи.

§ 6. Тази методика отменя Методиката за определяне на дневна такса за дисбаланс, приета от Комисията за енергийно и водно регулиране (ДВ, бр. 99 от 2016 г.).

§ 7. Тази методика влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Председател: Ив. Иванов

5560

 

МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО

ЗАПОВЕД № РД-02-15-135 от 12 юли 2019 г.

Във връзка с необходимостта от изграждане на технологични връзки и съоръжения за свързване на съществуващата и новоизгражданата газопреносна инфраструктура, заявление вх. № АУ-14-8 от 28.05.2019 г. и писма вх. № АУ-14-8/1 от 14.06.2019 г., № АУ-14-8/3 от 11.07.2019 г. от X.X., изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, на основание § 45 от преходните и заключителните разпоредби (ПЗР) на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (ЗИДЗУТ – ДВ, бр. 25 от 2019 г.), чл. 129, ал. 3, т. 2, букви „а“ и „б“ във връзка с чл. 110, ал. 1, т. 5 от ЗУТ; Решение № 312 от 10.05.2018 г. на Министерския съвет за определяне обект „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница“ за национален обект и за обект с национално значение; Заповед № РД-02-15-56 от 11.03.2017 г. на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството за разрешаване изработването на проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница“, етап: „Линейна част“, части, както следва: част Б1: „Станция за очистване на газопровода (СОГ) и Кранов възел (КВ) „Златина“, на територията на с. Златина, община Провадия, област Варна, част Б2: „Технологична връзка DN 700 при КС „Вълчи дол“, на територията на с. Брестак, община Вълчи дол, област Варна, част Б3: „Технологични връзки при КС „Полски Сеновец“, на територията на с. Полски Сеновец, община Полски Тръмбеш, област Велико Търново, разгласена по реда на чл. 124б от ЗУТ от Община Вълчи дол, извършено съобщаване на изработения проект за ПУП – ПП по реда на чл. 128 от ЗУТ със съобщение в „Държавен вестник“, бр. 44 от 2019 г., доказателства за извършено обявяване по реда на чл. 128, ал. 2 от ЗУТ; съгласувателни писма и становища на заинтересуваните централни/териториални администрации, специализираните контролни органи и експлоатационните дружества: Решение № 3-ПР от 2019 г. на министъра на околната среда и водите за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда; здравно заключение изх. № РД-259-10 от 25.01.2019 г. на Регионалната здравна инспекция – Варна; писмо изх. № 33-HH-540 от 17.05.2019 г. на Министерството на културата; писмо рег. № 812100-2832, екз. 2, от 20.02.2019 г. на Министерството на вътрешните работи; писмо рег. № 11-00-12 от 18.02.2019 г. на Министерството на отбраната; писмо рег. № 833001-105 от 30.01.2019 г. на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Варна; писмо изх. № ИГП-49 от 25.01.2019 г. на „Геозащита“ – ЕООД, Варна; писмо изх. № ЖИ-3022 от 24.01.2019 г. на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“; писмо изх. № ЦУ-ЕСО-336#2 от 28.01.2019 г. от „Електроенергиен системен оператор“ – ЕАД; писмо изх. № К-EDN-584 от 24.01.2019 г. на „Електроразпределение Север“ – АД; решение по протокол № УТАТУ-01-02-31 от 13.06.2019 г. на НЕСУТРП и Заповед № РД-02-15-79 от 11.04.2019 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството за предоставяне изпълнението на функции по ЗУТ одобрявам проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница“, етап: „Линейна част“, част Б2: „Технологична връзка DN 700 при КС „Вълчи дол“, на територията на с. Брестак, община Вълчи дол, област Варна, съгласно приетите и одобрени графична и текстова част на документацията, представляващи неразделна част от настоящата заповед.

На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ във връзка с чл. 132, ал. 1 и 2 от АПК настоящата заповед подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Административния съд (АС) – Варна, за имотите, попадащи в района на действие на АС – Варна, в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

За министър: Н. Нанков

5642

 

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

ЗАПОВЕД № РД-01-480 от 10 юли 2019 г.

На основание чл. 2, ал. 3 и чл. 3, ал. 1 и 3 от Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление и § 8 от преходните и заключителните разпоредби към Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление (ДВ, бр. 51 от 2019 г.) във връзка с Решение Ц-19 от 1.07.2019 г. на Комисията за енергийно и водно регулиране и писмо вх. № 37-142 от 4.07.2019 г. на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране нареждам:

1. Определям корекционен коефициент по чл. 2, ал. 3 от Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление на стойност 1,463.

2. Определям 93,18 лв. месечен размер на целевата помощ за отопление за отоплителен сезон 1 ноември 2019 г. – 31 март 2020 г.

Министър: Б. Петков

5603

 

КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА

ЗАПОВЕД № 362 от 23 април 2019 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и на нейната администрация и решение на Комисията по т. 18 съгласно протокол № 8 от 29.03.2019 г. във връзка с чл. 92, ал. 1, 2 и 5, чл. 87, чл. 71, ал. 1 и 2 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, изискванията за безопасност съгласно стандарт БДС EN 71-1:2015 „Безопасност на играчки“, Част 1: Механични и физични свойства, т. 8.4 „Тест за устойчивост на опън“ и т. 8.2 „Тест за малки части“ нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на следните стоки, представляващи сериозен риск и опасност за здравето на потребителите:

– детски панталон за деца до 3 г., марка „Suns“ със залепени декорации – малки камъчета/мъниста на задния десен джоб и по 4 малки камъчета за декорация по двата странични външни ръба, с прикрепен текстилен етикет на производителя, с посочена информация: 95 % cotton, 5 % spandex, с прикрепен хартиен етикет на производителя със следната информация: графични указания за ползване, придружени с текстови указания на английски език, баркод WS-9046, № GN10-124 и етикет на български език с информация: панталон, модел 10-106/10-104, артикулен номер 037 474, състав: памук 98 %, спандекс 2 %;

– детски панталон за деца до 3 г., марка „Suns“ със залепени декорации – малки камъчета/мъниста на задните джобове и по двата странични външни ръба, с прикрепен хартиен етикет на производителя със следната информация: графични указания за ползване, придружени с текстови указания на английски език, баркод WS-9046, № GN10-123 и етикет на български език с информация: панталон, модел 10-123, артикулен номер 037 449, състав: памук 95 %, спандекс 5 %.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредба за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоките съдържат.

Мотиви:

Стоките не отговарят на изискванията за безопасност съгласно БДС EN 71-1:1:2014+A1:2018 „Безопасност на играчки“, Част 1: Механични и физични свойства, т. 8.4 „Тест за устойчивост на опън“, тъй като лесно се отделят малки части (камъчета), и т. 8.2 „Тест за малки части“, тъй като отделените малки части влизат изцяло в цилиндъра за малки части и съгласно направена оценка на риска представляват сериозен риск за здравето на потребителите от задавяне (за малки деца до 3 г.) и съществува риск от задавяне.

На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да не се допусне предлагането на стоки на пазара в несъответствие с изискванията за безопасност, което несъответствие би могло да доведе до риск от задавяне на малки деца до 3 г.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Д. Маргаритов

5527

 

ЗАПОВЕД № 374 от 23 април 2019 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и на нейната администрация и решение на Комисията по т. 55 съгласно протокол № 8 от 29.03.2019 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс и стандарт БДС EN 60825-1:2014/AC:2017-06:2017 (EN 60825-1:2014/AC:2017-06) „Безопасност на лазерни съоръжения. Част 1: Класификация на съоръженията и изисквания“ нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на запалка във форма на мобилен апарат (IPhone), с USB зарядно, която има функция за включване на лазерна показалка и се предлага в бяла кутия с надпис „LIGHTER“, USB, с поставен лист със следната информация на чужд език: LIGHTER, USB, CLASSIC FASHIONABLE, SERTIFICATE, с етикет на български език със следната информация: 900, запалка, код 900 CJYDHJ, произход: Китай, представляваща сериозен риск и опасност за здравето на потребителите.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаната в заповедта стока по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки, и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоката съдържа.

Мотиви:

Запалката не съответства на изискванията за безопасност поради наличие на функция за включване на лазерна показалка, която не е класифицирана и етикетирана съгласно БДС EN 60825-1:2014/AC:2017-06:2017 (EN 60825-1:2014/AC:2017-06) „Безопасност на лазерни съоръжения. Част 1: Класификация на съоръженията и изисквания“, в това число: няма информация за производителя, клас или приложим стандарт, няма предупредителен знак за лазерен продукт и няма задължителни предупредителни текстове на български език, свързани с опасностите при използването на лазера. Поради липсата на указания лазерният лъч или неговото огледално отражение могат да бъдат насочени срещу незащитени очи и да увредят зрителния апарат. Продължителното излагане на лазерно лъчение крие риск от увреждане на зрението на потребителите.

На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да не се допусне предлагането на стоки на пазара в несъответствие със стандарт БДС EN 60825-1:2014/AC:2017-06:2017 „Безопасност на лазерни съоръжения. Част 1: Класификация на съоръженията и изисквания“, което несъответствие би могло да доведе до риск от увреждане на зрението на потребителя.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Д. Маргаритов

5528

 

ЗАПОВЕД № 375 от 23 април 2019 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и на нейната администрация и решение на Комисията по т. 25 съгласно протокол № 8 от 29.03.2019 г. във връзка с чл. 92, ал. 1, 2 и 5 и чл. 87, чл. 71, ал. 1 и 2 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административно-процесуалния кодекс, т. 4.3 от стандарт БДС EN 13869:2016 „Запалки. Изисквания за безопасност на запалки спрямо деца. Изисквания за безопасност и методи за изпитване“ нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на метална газова запалка с необичаен външен вид, с механизъм за регулиране на пламъка, с дюза за многократно зареждане, с бутон за включване на мигащи светлини в долната част на запалката и с бутон в средата на запалката, който дава възможност същата да се използва като спинер, с надпис върху запалката „fad“ и изображение на емотикон, с надписи върху кутията, както следва: „3 in 1, ligt fire spinner lighter, fidgit spinner lighter“ и етикет със следната информация: „Презареждащи се запалки, тип „спинер“. Внимание: да се съхранява на място, недостъпно от деца! Да се пази лицето, косата и облеклото! Съдържа газ бутан под налягане. Не излагайте на температура над 50 оС или продължителна слънчева светлина. Не перфорирайте или хвърляйте в огън. Не дръжте запалена запалката повече от 120 секунди. Запалките са произведени според изискванията на европейското законодателство за защита и употреба от потребителите (2001/95 ISO CE 9994:2006), баркод 6 971481 220048“, като стока, представляваща сериозен риск и опасност за здравето на потребителите.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаната в заповедта стока по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоката съдържа.

Мотиви:

Запалката не е безопасна по смисъла на чл. 71, ал. 2 от ЗЗП, тъй като не отговаря на изискванията за безопасност съгласно т. 4.3 от стандарт БДС EN 13869:2016 „Запалки. Изисквания за безопасност на запалки спрямо деца. Изисквания за безопасност и методи за изпитване“, поради това, че е с необичаен външен вид и е привлекателна за деца. Съществува риск от пожар, тъй като дизайнът (възможността да се използва като спинер и наличие на бутон, от който се включват мигащи светлини) я прави привлекателна за децата, особено на възраст под 51 месеца. Поради това е възможно децата да си играят с продукта и да пострадат от изгаряния поради пламъка или да причинят пожар. БДС EN 13869:2016 въвежда хармонизирания европейски стандарт EN 13869:2016, който е публикуван от Европейската комисия в „Официален вестник“ на Европейския съюз (2017/С 267/03 от 11.08.2017 г.) съгласно Директива 2001/95/ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно общата безопасност на продуктите.

На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да не се допусне предлагането на стоки на пазара в несъответствие с изискванията за безопасност, което несъответствие би могло да доведе до риск от пожар.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Д. Маргаритов

5529

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

РЕШЕНИЕ № 349 от 13 юни 2019 г.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община е постъпило заявление вх. № САГ18-ГР00-26/5.01.2018 г. от X.X. чрез пълномощник за даване на съгласие за изработването на проект за ПУП – изменение на план за регулация (ИПР) в обхвата на м. Дървеница, кв. 28, УПИ XIV-2082 и улица от о.т. 14 до о.т. 14а, район „Студентски“.

Към заявлението са приложени: нотариален акт № 186, том I, рег. № 3695, дело № 174/2008 г. за реална част от имот пл. № 2082, включена в УПИ XIV-2082; мотивирано предложение; скица № 15-208735/28.04.2016 г. за ПИ с идентификатор 68134.1604.6178, издадена от СГКК – София; комбинирана скица за пълна или частична идентичност по чл. 16, ал. 3 от ЗКИР и пълномощно.

Заявлението и приложените към него документи са предоставени за становище на отдели „Устройствено планиране“, „Благоустройствени дейности и публични пространства“ и „Правно-нормативно обслужване“.

Със Заповед № РА50-277 от 28.03.2018 г. на главния архитект на СО е разрешено да се изработи проект за подробен устройствен план – изменение на план за регулация (ИПР) в следния териториален обхват: м. Дървеница, кв. 28, УПИ XIV-2082 и улица от о.т. 14 до о.т. 14а, район „Студентски“.

С писмо изх. № САГ18-ГР00-26-[1]/3.04.2018 г. на началника на отдел „Устройствено планиране“ заповедта е изпратена за сведение и изпълнение в район „Студентски“ и до заявителя. С писмо вх. № САГ18-ГР00-26-[3]/23.05.2018 г. главният архитект на район „Студентски“ удостоверява, че заповедта за разрешаване на устройствена процедура е разгласена по реда на чл. 124б, ал. 2 от ЗУТ и няма постъпили възражения.

Със заявление вх. № САГ18-ГР00-26-[2]/19.04.2018 г. е внесен за одобряване проект за изменение на план за регулация на м. Дървеница, кв. 28, нов УПИ ХІV-6178 – „За ж.с.“, и изменение на улична регулация от о.т. 14 до о.т. 14а, район „Студентски“.

Проектът и придружаващите го материали са съгласувани от отдели „Устройствено планиране“, „Правно-нормативно обслужване“ и „Благоустройствени дейности и природни ресурси“. „Инженерни мрежи“ съгласува със забележка да се нанесе сервитутът на съществуващите „ВиК“ мрежи.

По преписката са представени: мотивирано предложение, съгласувано от „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, на 12.04.2018 г., предварителни данни за наличните „ВиК“ мрежи и съоръжения в обхвата на ПУП. Представена е декларация по чл. 19, ал. 4 от ЗУЗСО за липса на дървесна растителност, заверена от отдел „БДПП“ – НАГ, на 10.12.2018 г.

Проектът е изпратен за съобщаване по реда на чл. 128, ал. 3 от ЗУТ в район „Студентски“ с писмо изх. № САГ18-ГР00-26-[4]/25.05.2018 г. на началника на отдел „Устройствено планиране“ – НАГ, СО.

С писмо изх. № РСТ18-ВК08-565-[1]/22.05.2018 г. на главния архитект на район „Студентски“ се удостоверява, че проектът за ПУП е съобщен на заинтересованите лица по реда на чл. 128, ал. 3 от ЗУТ и в законоустановения срок няма постъпили възражения.

Проектът е разгледан и приет от ОЕСУТ с решение по протокол № ЕС-Г-21/19.03.2019 г., т. 4 със служебно предложение да се представи удостоверение по реда на чл. 65, ал. 2 и 5 от Наредба № РД-02-20-5 от 2016 г. за ССПКККР, след изпълнение на което да се изпрати за одобряване в СОС на основание чл. 21, ал. 7 от ЗОС.

Заявителят е внесъл коригиран проект с отразен съществуващ сервитут на водопровод 900 мм СТ.

Със заявление вх. № САГ18-ГР00-26/19.04.2019 г. е внесено удостоверение от АГКК по чл. 65, ал. 7 от Наредба № РД-02-20-5 от 2016 г.

При горната фактическа обстановка се установява от правна страна следното:

Искането за одобряване на проекта за ПУП е подадено от заинтересовано лице по смисъла на чл. 131, ал. 1 във връзка с ал. 2, т. 1 от ЗУТ като собственик на ПИ с идентификатор 68134.1604.6178, което се установява от приложените по преписката документ за собственост и скица, издадена от СГКК – София.

Спазени са административнопроизводствените правила при издаване на акта – сезиране на административния орган от заинтересовано лице по чл. 131, ал. 2, т. 1 от ЗУТ със заявление по образец, разрешено е изработването на проект за ПУП от компетентния за това орган, внесен е проект и са изпълнени предписанията в разрешението и допълнително дадените такива, проектът е съобщен на всички заинтересовани лица, същият е разгледан и приет от ОЕСУТ.

Спазени са материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането му.

За територията са действащи устройствени планове, одобрени със Заповед № РД-09-50-135 от 30.03.1998 г. на главния архитект на София, Решение № 85 по протокол № 56 от 6.08.2003 г. на СОС и Заповед № РД-50-13 от 9.02.2009 г. на главния архитект на СО.

Кадастралната карта е одобрена със Заповед № РД-18-38 от 10.07.2012 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, изменена със Заповед № 18-935 от 4.02.2016 г. на началника на СГКК – София.

По ОУП на СО поземленият имот в обхвата на плана попада предимно в границите на устройствена зона „Жилищна зона с преобладаващо средноетажно застрояване“ – (Жс), и малка част от ПИ попада в „Терени за транспортна инфраструктура“ (Тти). Предназначението „За жилищно строителство“ е допустимо в устройствена зона „Жс“ съгласно т. 4 от приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО.

С горното е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1, изречение 2 от ЗУТ.

С изработения проект за подробен устройствен план – ИПР се създава нов УПИ ХІV-6178 – „За ж.с.“, при съобразяване имотните граници на ПИ с идентификатор 68134.1604.6178, като част от имота се предвижда в улична регулация. Измества се действащата уличнорегулационна линия между о.т. 14 до о.т. 14а с цел обезпечаване следата на бъдеща улична регулация от бул. Андрей Ляпчев по устройствена зона „Тти“ по ОУП на СО.

Предвид горното е налице основание за разрешаване изработването на проект за ИПР по чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с ал. 2 и ал. 2, т. 2 и 6 от ЗУТ.

Планът за регулация е изработен върху действаща кадастрална карта, с което е спазено изискването на чл. 115, ал. 1 и 2 от ЗУТ. Отреждането на урегулирания поземлен имот съответства на ПИ, влизащ в състава му.

Лицето (изход) към улица се осигурява по действащата и изменена регулация, с което се спазва нормата на чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4 от ЗУТ.

С изменението на ПР не се компрометира действащият ПЗ, който предвижда свързано средноетажно (Г+3) застрояване.

Изпълнено е условието на чл. 65, ал. 6 от Наредба № РД-02-20-5 от 2016 г.

Спазено е изискването на чл. 19, ал. 4 от ЗУЗСО, което се установява от представената декларация за липса на висока дървесна растителност, заверена от отдел „БДПП“ – НАГ, СО.

Спазено е изискването на чл. 60, ал. 2 от ЗУТ с представените съгласувания на „Софийска вода“ – АД, и „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД.

Проектът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове.

Проектното решение е целесъобразно и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 5 от ЗУТ.

Компетентен да одобри ПУП е Столичният общински съвет на основание чл. 21, ал. 7 във връзка с ал. 1 от ЗОС, тъй като с плана се предвижда отчуждаване на част от недвижим имот – частна собственост, за изграждане на обект – публична общинска собственост – улица.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 21, ал. 1 и 7 от ЗОС, чл. 136, ал. 1, чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с ал. 2 и ал. 2, т. 2 и 6, чл. 15, ал. 1, изр. 2, чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4, чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1, чл. 108, ал. 5, чл. 115, ал. 1 и 2 от ЗУТ, устройствена категория по т. 3 и 25 от приложението към чл. 3, ал. 2 от ЗУЗСО, решение на ОЕСУТ по протокол № ЕС-Г-21 от 19.03.2019 г., т. 4, Столичният общински съвет реши:

Одобрява проект за изменение на план за регулация на м. Дървеница, кв. 28, район „Студентски“, като от УПИ XIV-2082 се създава нов УПИ XIV-6178 – „За ж.с.“, изменя се уличната регулация от о.т. 14 до о.т. 14а по кафявите и зелените линии, букви, цифри, щрихи и зачертавания съгласно приложения проект.

В информационната система на кадастралните и регулационните планове на Столична община да се отрази графичната част на подробния устройствен план в одобрения обхват.

Решението и одобреният проект на подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 от ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересованите лица по реда на чл. 129, ал. 1 от ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от съобщаването.

Жалбите се подават до район „Студентски“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „ПНО“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

За председател: Н. Стойнев

5506

РЕШЕНИЕ № 353 от 13 юни 2019 г.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община е постъпило заявление с вх. № САГ18-ГР00-1330/13.06.2018 г. от X.X. – кмет на район „Изгрев“, с искане за разрешение за изработване на подробен устройствен план (ПУП) – изменение на план за регулация и застрояване (ИПРЗ) на м. Изток-изток част I и част II, одобрен с Решение № 241 по протокол № 38, т. 35, от 16.04.2009 г. на СОС, което да се състои във включване на УПИ XIX-1577 и УПИ ХІV – „За жилищно строителство и обществено обслужване“, в обхвата на УПИ І – „За жилищно строителство и обществено обслужване“, кв. 10, м. Изток-изток част I и част II, район „Изгрев“, и да отпадне предвиденото в УПИ XIX-1577 и УПИ ХVІІ – „За жилищно строителство и обществено обслужване“, застрояване.

Към заявлението са приложени: акт за частна общинска собственост № 3040/11.08.2017 г. и акт за частна общинска собственост № 2608/25.05.1999 г.

С писмо с изх. № САГ18-ГР00-1330-[1]/13.07.2018 г. до „ГИС – София“ – ЕООД, е изпратена покана за сключване на договор за изготвяне на мотивирано предложение за ИПРЗ на кв. 10, м. Изток-изток част I и част II, район „Изгрев“.

С писмо вх. № САГ18-ГР00-1330-[2]/25.07.2018 г. от „ГИС – София“ – ЕООД, е представено мотивирано предложение за ИПРЗ на кв. 10, м. Изток – изток част I и част II, район „Изгрев“.

Мотивираното предложение е разгледано от ОЕСУТ с протокол № ЕС-Г-9/5.02.2019 г., т. 9, като е предложено на главния архитект да внесе доклад до СОС на основание чл. 56, ал. 1 от АПК във връзка с чл. 129, ал. 1 от ЗУТ с предложение за прекратяване на производството по одобряване на план за регулация на м. Изток-изток част I и част II в частта му относно УПИ ХІХ-1577 от кв. 10, район „Изгрев“, който е изключен от обхвата на одобряване по т. 1 от Решение № 241 по протокол № 38, т. 35, от 16.04.2009 г. на СОС.

С протокол на ОЕСУТ № ЕС-Г-30/23.04.2019 г., допълнителна т. 3, е коригирано решението по протокол на ОЕСУТ № ЕС-Г-9/5.02.2019 г., т. 9, в смисъл: „Предлага на СОС да издаде акт за прекратяване на административното производство за УПИ I – „За „ожс и магазини“, по отношение на ПИ № 1577, кв. 10, по Решение № 241 по протокол № 38, т. 35, от 16.04.2009 г. на СОС, с което е одобрен проект за ПРЗ м. Изток-изток.

При горната фактическа обстановка се установява от правна страна следното:

С Решение № 241 по протокол № 38, т. 35, от 16.04.2009 г. на Столичния общински съвет е одобрен проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация и застрояване на м. Изток-изток част I и част II.

От обхвата на одобряване е изключен УПИ XIX-1577 от кв. 10 поради непредставени договори по чл. 15, ал. 3 или 5 от ЗУТ, поради което производството в тази част е висящо.

Липсата на такъв договор прави фактическият състав недовършен в тази му част и поради недоказано правно основание за одобряване на плана последният не е одобрен.

Внесеното по преписката искане от страна на заинтересувано лице – кмета на район „Изгрев“, в качеството му на собственик на парцел I (ПИ с идентификатор 68134.801.2035), кв. 10, м. Изток-изток част I и част II, район „Изгрев“, и ПИ с идентификатор 68134.801.2037, кв. 10, м. Изток-изток част I и част II, район „Изгрев“, за прекратяване на производството по одобряване на ПР на проектен УПИ XIX-1577 от кв. 10, м. Изток-изток част I и част II, район „Изгрев“, по същество представлява липса на съгласие с одобряване на проекта във вида му, приет от ОЕСУТ.

Предвид горното искането за прекратяване е основателно и следва да бъде уважено.

След влизане в сила на решението за прекратяване ще могат да продължат или ще бъдат допустими производствата по одобряване на ПУП – ИПРЗ в този обхват.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ във връзка с чл. 56, ал. 1 от АПК и протоколи на ОЕСУТ № ЕС-Г-9/5.02.2019 г., т. 9, и № ЕС-Г-30/23.04.2019 г., допълнителна т. 3, Столичният общински съвет реши:

Прекратява производството по одобряване на проект за: план за регулация на м. Изток-изток част I и част II в частта му относно УПИ XIX-1577 от кв. 10, район „Изгрев“, който е изключен от обхвата на одобряване по т. 1 от Решение № 241 по протокол № 38, т. 35, от 16.04.2009 г. на СОС.

Настоящото решение представлява неразделна част от Решение № 241 по протокол № 38, т. 35, от 16.04.2009 г. на СОС.

Решението да се публикува на интернет страницата на Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 от ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 от ЗУТ във връзка с чл. 56, ал. 3 от АПК.

Решението може да бъде обжалвано по реда на глава десета, раздел IV от АПК пред Административния съд – София-град, в 14-дневен срок от съобщаването.

Жалбите се подават в район „Изгрев“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“ към дирекция „ПНИФО“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

За председател: Н. Стойнев

5507

ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ

РЕШЕНИЕ № 141 от 30 май 2019 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Кърджали, реши:

Одобрява изменението на ПУП – ПРЗ (подробен устройствен план – план за регулация и застрояване) за УПИ ІІ, УПИ ІІІ-71, УПИ ІV, УПИ V-75, УПИ VІ и УПИ VІІ в кв. 19 и УПИ ІІ-67, УПИ ІІІ-76, УПИ ІV-72, УПИ V-72, УПИ VІ-73 и УПИ VІІ в кв. 21 по плана на с. Зелениково, община Кърджали.

На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ заинтересованите лица могат да обжалват решението чрез кмета на община Кърджали до Административния съд – Кърджали, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

Председател: Р. Мустафа

5570

 

РЕШЕНИЕ № 156 от 20 юни 2019 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 3 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Кърджали, одобрява изменението на ОУП в частта на УПИ І-6456, кв. 145а по плана на кв. Възрожденци, гр. Кърджали, промяна на територията от общественообслужваща зона (Оо) в устройствена зона Ц (смесена централна зона).

Председател: Р. Мустафа

5571

 

ОБЩИНА НЕСЕБЪР

РЕШЕНИЕ № 1103 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 134, ал. 2, т. 8 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява изменение на ПУП – план-схеми за линеен обект: „КСН ТП Юрта 9 – ТП Детска градина, подобект: Кабели 20 kV“, землище гр. Свети Влас, м. Юрта, преминаващи през ПИ 11538.501.539, ПИ 11538.501.491 и ПИ 11538.5.46 по КК на гр. Свети Влас, м. Юрта.

Трасето на кабела започва от ТП Юрта – Детска градина, в ПИ 11538.501.539, преминава през ПИ 11538.501.539, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, и начин на трайно ползване – за обществен селищен парк, градина, и през ПИ 11538.501.491, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, и начин на трайно ползване – за второстепенна улица, продължава през ПИ 11538.5.88 с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – дере, в участъка от т. 9 до 10 на представеното задание, като тази част от трасето е предмет на друг проект – ПУП – парцеларен план; продължава през ПИ 11538.5.46, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: територия на транспорта, и начин на трайно ползване – за местен път, в участъка от т. 10 до 19 на представеното задание и продължава през ПИ 11538.2.106 с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – за селскостопански, горски, ведомствен път, до БКТП – Юрта 9, в ПИ 11538.2.163, като тази част от трасето е предмет на друг проект – ПУП – парцеларен план.

Проектната дължина на трасето на кабела, попадащ в урбанизираната територия, е 280,58 м и сервитут с ширина 1 м от двете страни спрямо оста на трасето на кабела. Общата площ на сервитута е 561,14 кв. м съобразно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от настоящото решение.

Решението може да бъде оспорено в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5511

 

РЕШЕНИЕ № 1104 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява ПУП – парцеларен план за линеен обект: „Кабели средно напрежение ТП НОВ ДП – ТП Юрта 7, подобект: Кабели 20 kV“, землище гр. Свети Влас, м. Юрта.

Трасето на кабела започва от ТП Юрта 7 в ПИ 11538.2.37, преминава през ПИ 11538.2.107, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – за селскостопански, горски, ведомствен път, и през ПИ 11538.2.128, публична общинска собственост с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – за селскостопански, горски, ведомствен път, в участъка от т. 3 до 12 на представеното задание, продължава през ПИ 11538.2.164, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: територия на транспорта, и начин на трайно ползване – за местен път, в участъка от т. 12 до 13 на представеното задание, като тази част от трасето е предмет на друг проект – ПУП – план-схема, продължава през ПИ 11538.2.165, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – за селскостопански, горски, ведомствен път в участъка от т. 13 до 16 на представеното задание, продължава отново през ПИ 11538.2.164, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: територия на транспорта, и начин на трайно ползване – за местен път, в участъка от т. 16 до 17 на представеното задание, като тази част от трасето е предмет на друг проект – ПУП – план-схема до БКТП – нов, в ПИ 11538.2.19.

Дължината на трасето на кабела, попадащ в земеделска територия, е 247,86 м и сервитут с ширина 1 м от двете страни спрямо оста на трасето на кабела. Площта на сервитута е 500,83 кв. м съобразно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от настоящото решение.

Решението може да бъде оспорено в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5512

 

РЕШЕНИЕ № 1105 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 134, ал. 2, т. 8 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява изменение на ПУП – план-схеми за линеен обект: „Кабели средно напрежение ТП НОВ ДП – ТП Юрта 7, подобект: Кабели 20 kV“, землище гр. Свети Влас, м. Юрта, преминаващи през имот ПИ 11538.2.164 по КК на гр. Свети Влас, м. Юрта.

Трасето на кабела започва от ТП Юрта 7 в ПИ 11538.2.37, преминава през ПИ 11538.2.107, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – за селскостопански, горски, ведомствен път, и през ПИ 11538.2.128, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – за селскостопански, горски, ведомствен път, като тази част от трасето е предмет на друг проект – ПУП – парцеларен план, продължава през ПИ 11538.2.164, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: територия на транспорта, и начин на трайно ползване – за местен път, в участъка от т. 5 до 3 и в участъка от т. 2 до 1 на представеното задание, предмет на настоящия ПУП – план-схема, продължава през ПИ 11538.2.165, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – за селскостопански, горски, ведомствен път, като тази част от трасето е предмет на друг проект – ПУП – парцеларен план до БКТП – нов, в ПИ 11538.2.19.

Проектната дължина на трасето на кабела, попадащ в урбанизирана територия, е 41,60 м и сервитут с ширина 1 м от двете страни спрямо оста на трасето на кабела. Общата площ на сервитута е 83,15 кв. м съобразно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от настоящото решение.

Решението може да бъде оспорено в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5513

РЕШЕНИЕ № 1106 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява ПУП – парцеларен план за линеен обект: „Кабели средно напрежение ТП Юрта 9 – ТП Детска градина, подобект: Кабели 20 kV“, землище гр. Свети Влас, м. Юрта.

Трасето на кабела започва от ТП Юрта – Детска градина, в ПИ 11538.501.539, преминава през ПИ 11538.501.539, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, и начин на трайно ползване – за обществен селищен парк, градина, и през ПИ 11538.501.491, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, и начин на трайно ползване – за второстепенна улица, като тази част от трасето е предмет на друг проект – ПУП – план-схема, продължава през ПИ 11538.5.88 с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – дере, в участъка от т. 1 до 2 на представеното задание, преминава през ПИ 11538.5.46, публична общинска собственост, с трайно предназначение на територията: територия на транспорта, и начин на трайно ползване – за местен път, в участъка от т. 2 до 3 на представеното задание, като тази част от трасето е предмет на друг проект – ПУП – план-схема, продължава през ПИ 11538.2.106 с трайно предназначение на територията: земеделска, и начин на трайно ползване – за селскостопански, горски, ведомствен път, в участъка от т. 3 до 9 на представеното задание до БКТП – Юрта 9, в ПИ 11538.2.163.

Дължината на трасето на кабела, попадащ в земеделска територия, е 248,99 м и сервитут с ширина 1 м от двете страни спрямо оста на трасето на кабела. Площта на сервитута е 498,03 кв. м съобразно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от настоящото решение.

Решението може да бъде оспорено в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5514

 

РЕШЕНИЕ № 1110 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, като взе предвид изложените мотиви в докладната записка, Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация и застрояване на к.к. Слънчев бряг-Запад, в частта му по отношение на УПИ II-381, идентичен с поземлен имот с идентификатор № 51500.507.95 в кв. 3804 по плана на к.к. Слънчев бряг-Запад, с който се променя номерът на имота от УПИ II-381 на УПИ II-95 в съответствие с идентификатора му по кадастрална карта, променя се отреждането на имота от „За жилищна сграда“ в „За търговия и обслужващи функции“, запазва се плътността на застрояване – 30 %, и минимално озеленената площ – 50 %, занижава се Нкорниз от 15 м на 7 м и Кинт. от 1,5 на 0,5, както и се запазва устройствената зона „Ок“, съгласно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от решението.

Решението може да бъде оспорено от заинтересованите лица в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5515

 

РЕШЕНИЕ № 1111 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 15, ал. 3 и 5 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, като взе предвид изложените мотиви в докладната записка, Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява проект за изменение на подробния устройствен план – план за застрояване на к.к. Слънчев бряг-Запад в частта му по отношение на УПИ I-588, идентичен с поземлен имот с идентификатор № 51500.507.561, и УПИ IХ-588, идентичен с поземлен имот с идентификатор № 51500.507.309, по кадастралната карта на гр. Несебър, в кв. 1202 по плана на к.к. Слънчев бряг-Запад, с който проект се променя отреждането и на двата УПИ I (ПИ 51500.507.561) и УПИ IХ-588 (ПИ 51500.507.309) от „За курортно строителство“ в „За жилищно-курортно строителство и обслужващи функции“, запазва се устройствената им зона „Ок“ и се установяват следните устройствени показатели за УПИ I-588 (ПИ 51500.507.561) и УПИ IХ-588 (ПИ 51500.507.309): Плътност на застрояване – 30 %, Кинт. – 1,5, Нкорниз – 15 м, минимално озеленена площ – 50 %, и паркиране в имота, съгласно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от решението.

Решението може да бъде оспорено от заинтересованите лица в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5516

 

РЕШЕНИЕ № 1112 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 15, ал. 3 и 5 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, като взе предвид изложените мотиви в докладната записка, Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация и застрояване на к.к. Слънчев бряг-Запад, в частта му по отношение на УПИ VIII-293, идентичен с поземлен имот с идентификатор № 51500.506.540, и УПИ IХ-293, поземлен имот с идентификатор № 51500.506.541 по кадастралната карта на гр. Несебър, в кв. 4402 по плана на к.к. Слънчев бряг-Запад, с който проект УПИ VIII-293 (ПИ 51500.506.540) с площ 1462 кв. м и УПИ IХ-293 (ПИ 51500.506.541) с площ 1679 кв. м се обединяват в новообразуван УПИ VIII-540, 541 с площ 3141 кв. м (в съответствие с удостоверение № 25-106743/9.05.2019 г. за приемане на проект за изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри, ведно със скица-проект № 15-407864/9.05.2019 г. от Службата по геодезия, картография и кадастър – Бургас), който се отрежда „За сгради за временно настаняване и обществено обслужване“, въвеждане на устройствена зона „Ок“ и установяване на следните устройствени показатели за УПИ VIII-540, 541: Плътност на застрояване – 30 %, Кинт. – 1,5, Нкорниз – 15 м, минимално озеленена площ – 50 %, и паркиране в имота, съгласно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от решението.

Решението може да бъде оспорено от заинтересованите лица в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5517

 

РЕШЕНИЕ № 1114 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, като взе предвид изложените мотиви в докладната записка, Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация на к.к. Слънчев бряг-Запад, в частта му по отношение на УПИ IV-475, идентичен с поземлен имот с идентификатор № 51500.507.283, и УПИ V-465, идентичен с поземлен имот с идентификатор № 51500.507.282, по кадастралната карта на гр. Несебър, в кв. 3303 по плана на к.к. Слънчев бряг-Запад, с който проект УПИ IV-475 (ПИ 51500.507.283) с площ 2099 кв. м и УПИ V-465 (ПИ 51500.507.282) с площ 3500 кв. м се обединяват в новообразуван УПИ IV-282, 283 с площ 5599 кв. м с отреждане „За хотел“, като устройствената зона и устройствените показатели се запазват, съгласно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от решението.

Решението може да бъде оспорено от заинтересованите лица в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5518

 

РЕШЕНИЕ № 1116 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 15, ал. 3 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, като взе предвид изложените мотиви в докладната записка, Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация на к.к. Слънчев бряг-Изток в частта му по отношение на УПИ IV с идентификатор № 51500.505.128, УПИ V с идентификатор № 51500.505.1001 и УПИ VI, идентичен с поземлен имот с идентификатор № 51500.505.1002, както и част от поземлен имот с идентификатор № 51500.505.329, по кадастралната карта на гр. Несебър, в кв. 23 по ПУП на к.к. Слънчев бряг-Изток, с който се придават 45 кв. м от ПИ 51500.505.329 с площ 10 987 кв. м към УПИ IV (ПИ 51500.505.128) с площ 3445 кв. м, 138 кв. м от ПИ 51500.505.329 към УПИ V (ПИ 51500.505.1001) с площ 8207 кв. м, 109 кв. м от ПИ 51500.505.329 към УПИ VI (ПИ 51500.505.1002) с площ 1759 кв. м и 23 кв. м от УПИ IV (ПИ 51500.505.128) с площ 3445 кв. м към ПИ 51500.505.321, като след промяната УПИ IV (ПИ 51500.505.128) става с площ 3467 кв. м, УПИ V (ПИ 51500.505.1001) става с площ 8345 кв. м, УПИ VI (ПИ 51500.505.1002) става с площ 1868 кв. м и поземлен имот с идентификатор № 51500.505.329 става с площ 10 695 кв. м (в съответствие с удостоверение № 25-94403/22.04.2019 г. за приемане на проект за изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри и скица-проект № 15-363973/22.04.2019 г. от Службата по геодезия, картография и кадастър – Бургас), като се запазва отреждането и устройствените показатели на всеки от имотите, съгласно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от решението.

Решението може да бъде оспорено от заинтересованите лица в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5519

 

РЕШЕНИЕ № 1117 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 15, ал. 3 и 5 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, като взе предвид изложените мотиви в докладната записка, Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация на к.к. Слънчев бряг-Изток в частта му по отношение на УПИ I, поземлен имот с идентификатор № 51500.505.271, и УПИ II, поземлен имот с идентификатор № 51500.505.269 по кадастралната карта на гр. Несебър, в кв. 73 по плана на к.к. Слънчев бряг-Изток, с който проект се придават 37 кв. м от УПИ II (ПИ 51500.505.269) с площ 6179 кв. м към УПИ I (ПИ 51500.505.271) с площ 6815 кв. м, като след промяната площта на УПИ I (ПИ 51500.505.271) става 6852 кв. м и УПИ II (ПИ 51500.505.269) става с площ 6142 кв. м (в съответствие с удостоверение № 25-122005/27.05.2019 г. за приемане на проект за изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри и скица-проект № 15-461590/27.05.2019 г. от Службата по геодезия, картография и кадастър – Бургас, като не се променят устройствените показатели, съгласно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от решението.

Решението може да бъде оспорено от заинтересованите лица в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5520

 

РЕШЕНИЕ № 1119 от 27 юни 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 15, ал. 3 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, като взе предвид изложените мотиви в докладната записка, Общинският съвет – гр. Несебър, реши:

Одобрява проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация и застрояване на к.к. Слънчев бряг-Изток, в частта му по отношение на УПИ I, идентичен с поземлен имот с идентификатор № 51500.505.184, и части от поземлени имоти с идентификатори № 51500.505.339, № 51500.505.340 и № 51500.505.343 по кадастралната карта на гр. Несебър, в кв. 42 по ПУП на к.к. Слънчев бряг-Изток, с който се придават 580/11 422 кв. м идеални части от ПИ 51500.505.339, 510/3594 кв. м идеални части от ПИ 51500.505.340 и 1010/5642 кв. м идеални части от ПИ 51500.505.343 към УПИ I (ПИ 51500.505.184) с площ 11 216 кв. м, като след промяната площта на УПИ I (ПИ 51500.505.184) ще бъде 13 316 кв. м, в съответствие с удостоверение № 25-218163/10.12.2018 г. и скица-проект № 15-922336/10.12.2018 г. от Службата по геодезия, картография и кадастър – Бургас, и се установяват следните устройствени показатели за УПИ I (ПИ 51500.505.184): Плътност на застрояване – 30 %, Кинт. – 1,5, Нкорниз – 15 м, и минимално озеленена площ – 50 %, и се запазват отреждането „За хотел, обслужващи функции, паркинги, спорт и озеленяване“ и устройствената зона „Ок“, съгласно приложените чертежи и таблици със съответните цветове, сигнатури, надписи и размери, неразделна част от решението.

Решението може да бъде оспорено от заинтересованите лица в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас.

Председател: Р. Кулев

5521

50. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) обявява, че е издал на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, София, Разрешение за строеж № РС-66 от 15.07.2019 г. за обект: „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница“, етап „Линейна част“, Част А6: „Преносен газопровод от КВ Борислав – КВ Ралево до СОГ и КВ Горни Дъбник“, на територията на землищата на с. Александрово, с. Дренов, с. Владиня и с. Слатина, община Ловеч, област Ловеч, на с. Борислав, с. Катерица, с. Вълчитрън, община Пордим, на с. Бохот, с. Ралево, с. Горталово и с. Беглеж, община Плевен, на с. Петърница, с. Бъркач, с. Садовец, с. Крушовица и с. Горни Дъбник, община Долни Дъбник, област Плевен, с допуснато предварително изпълнение по реда на чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс. Предварителното изпълнение може да се обжалва пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

5654

86. – Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет:

1. Открива на основание чл. 167, ал. 2 във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебна власт:

1.1. Окръжна прокуратура – Ловеч – изтичащ мандат;

1.2. Окръжна прокуратура – Ямбол – изтичащ мандат;

1.3. Районна прокуратура – Оряхово – свободна длъжност;

1.4. Районна прокуратура – Свиленград – свободна длъжност.

2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ, и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

5614

9. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, отдел „Публични вземания“, съобщава, че на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № С190022-091-0000503/8.07.2019 г. възлага на X.X.X., гр. Търговище, ул. Паисий № 5, вх. Е, ап. 47, следните недвижими имоти: самостоятелен обект в сграда с кадастрален идентификатор 51500.506.95.1.27, с предназначение ателие за творческа дейност, намиращ се в Несебър, к.к. Слънчев бряг-запад, община Несебър, област Бургас, в хотел „Андромеда“, ет. 1, ателие 8, с площ 41,39 кв. м, на ет. 1, стая 108, състоящ се от стая, баня с тоалетна, тераса, с граници на имота: самостоятелни обекти с идентификатори, както следва: на същия етаж: 51500.506.95.1.26,51500.506.95.1.28; под обекта: 51500.506.95.1.36; над обекта: 51500.506.95.1.14, заедно с прилежащи 10,38 кв. м идеални части от общите части на сградата, и самостоятелен обект в сграда с кадастрален идентификатор 51500.506.95.1.20, с предназначение ателие за творческа дейност, намиращ се в Несебър, к.к. Слънчев бряг-запад, община Несебър, област Бургас, в хотел „Андромеда“, ет. 1, ателие 1, с площ 39,75 кв. м, на ет. 1, стая 101, състоящ се от стая, баня с тоалетна, тераса, с граници на имота: самостоятелни обекти с идентификатори, както следва: на същия етаж: няма; под обекта: няма; над обекта: 51500.506.95.1.16, заедно с прилежащи 9,97 кв. м идеални части от общите части на сградата.

5561

12. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, отдел „Публични вземания“, съобщава, че на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № С190022-091-0000504/8.07.2019 г. възлага на X.X.X., Стара Загора, бул. Славянски № 17, вх. А, ет. 1, ап. 1, следния недвижим имот: самостоятелен обект в сграда, с кадастрален идентификатор 51500.506.95.1.23, с предназначение жилище, апартамент, намиращ се в Несебър, к.к. Слънчев бряг-запад, община Несебър, в хотел „Андромеда“, ет. 1, ап. 4, с площ 69,53 кв. м, намиращ се на ет. 1, стая 104, състоящ се от спалня, дневна-кухня, баня с тоалетна, тераса, с граници на имота: самостоятелни обекти с идентификатори, както следва: на същия етаж: 51500.506.95.1.24, 51500.506.95.1.22; под обекта: 51500.506.95.1.36; над обекта: 51500.506.95.1.19, заедно с прилежащи 16,70 кв. м идеални части от общите части на сградата.

5563

21. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, отдел „Публични вземания“, съобщава, че на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № С190022-091-0000511/10.07.2019 г. възлага на X.X.X., Търговище, бул. Христо Ботев № 1, вх. Б, ет. 4, ап. 13, следния недвижим имот: самостоятелен обект в сграда, с кадастрален идентификатор 51500.506.95.1.24, с предназначение жилище, апартамент, намиращ се в Несебър, к.к. Слънчев бряг-запад, община Несебър, в хотел „Андромеда“, ет. 1, ап. 5, с площ 70,09 кв. м, намиращ се на ет. 1, стая 105, състоящ се от спалня, дневна-кухня, баня с тоалетна, тераса, с граници на имота: самостоятелни обекти с идентификатори, както следва: на същия етаж: 51500.506.95.1.25, 51500.506.95.1.23; под обекта: 51500.506.95.1.36; над обекта: 51500.506.95.1.11, заедно с прилежащи 16,84 кв. м идеални части от общите части на сградата.

5562

26. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, отдел „Публични вземания“, съобщава, че на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № С190022-091-0000509/9.07.2019 г. възлага на X.X.X. следния недвижим имот: неурегулиран поземлен имот № 670080, ЕКАТТЕ 87338, целият с площ 5775 кв. м, намиращ се в местност Трещеник, землището на гр. Якоруда, община Якоруда, област Благоевград, представляващ имот № 670080, ЕКАТТЕ 87338, при съседи: имот № 670040 на н-ци на X.X.X., имот № 670081 на X.X.X., имот № 670050 на н-ци на Исмаил и Вайда Цикалови, имот № 670070 на н-ци на X.X.X., имот № 570071 на н-ци на X.X.X., имот № 670072 на н-ци на X.X.X..

5569

43. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, съобщава, че на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № С190022-091-0000515/10.07.2019 г. възлага на X.X.X., Несебър, ул. Хан Крум № 11, следните недвижими имоти: самостоятелен обект № 51500.505.42.1.5 по кадастралната карта на гр. Несебър, с адрес: к.к. Слънчев бряг-Изток, ул. Неизвестна, ет. 0, ап. 5ск, с предназначение: за склад, при съседни самостоятелни обекти: на същия етаж – имоти с идентификатори: 51500.505.42.1.3, 51500.505.42.1.4, 51500.505.42.1.11, под обекта: няма, над обекта – имоти с идентификатори: 51500.505.42.1.17, 51500.505.42.1.16, който самостоятелен обект по скица е с РЗП 45 кв. м, самостоятелен обект № 51500.505.42.1.10 по кадастралната карта на гр. Несебър, с адрес: к.к. Слънчев бряг-Изток, ул. Неизвестна, ет. 0, ап. 10с, с предназначение: за склад, при съседни самостоятелни обекти: на същия етаж: няма, под обекта: няма, над обекта: имоти с идентификатори: 51500.505.42.1.12, 51500.505.42.1.13, който самостоятелен обект по скица е с РЗП 45 кв. м, и самостоятелен обект № 51500.505.42.1.11 по кадастралната карта на гр. Несебър, с адрес: к.к. Слънчев бряг-Изток, ул. Неизвестна, ет. 0, ап. 11с, с предназначение: за склад, при съседни самостоятелни обекти: на същия етаж: имот с идентификатор 51500.505.42.1.5, под обекта: няма, над обекта: имоти с идентификатори: 51500.505.42.1.16, 51500.505.42.1.13, който самостоятелен обект по скица е с РЗП 13 кв. м, ведно със съответния процент идеални части от правото на строеж върху мястото, върху което е построена сградата – поземлен имот с идентификатор 51500.505.42.

5589

66. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, отдел „Събиране“, на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № C192225-091-0000352/20.05.2019 г. възлага на: „Вяра 2001“ – ЕООД, ЕИК по БУЛСТАТ/ЕИК по ЗТР 127548424, представлявано от X.X.X., седалище и адрес на управление: Шумен, бул. Симеон Велики № 7, ет. 6, ап. 26, следния недвижим имот: поземлен имот с идентификатор 83510.60.186 по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-52 от 25.11.2005 г. на изпълнителния директор на АГКК, последно изменение със Заповед № КД-14-27-1389 от 17.06.2010 г. на началника на СГКК – Шумен, с адрес на поземления имот: Шумен, местност Промишлена зона, площ 1636 кв. м, с трайно предназначение на територията: земеделска, начин на трайно ползване: за друг вид застрояване, категория на земята при неполивни условия: 6, съседи: 83510.60.187, 83510.60.170, 83510.60.185, 83510.60.114, ведно с построената в имота сграда с идентификатор 83510.60.186.1, със застроена площ 265 кв. м, с брой етажи: 2, предназначение: сграда за битови услуги, придобит с акт за частна държавна собственост, вписан като акт № 152, том № 27, № от входящ рег. 21, № от дв. вх. рег. 9162 от 16.12.2008 г. в Службата по вписвания – Шумен.

5564

71. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, отдел „Публични вземания“, съобщава, че на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № С190022-091-0000522/12.07.2019 г. възлага на X.X.X., гр. Омуртаг, ул. Искър № 9, следните недвижими имоти: самостоятелен обект в сграда с кадастрален идентификатор 51500.506.95.1.11 с предназначение жилище, апартамент, намиращ се в Несебър, к.к. Слънчев бряг-запад, община Несебър, област Бургас, хотел „Андромеда“, ет. 2, ап. 5, с площ 70,09 кв. м, ет. 2, ст. 205, състоящ се от спалня, дневна-кухня, баня с тоалетна, тераса, с граници на имота: самостоятелни обекти с идентификатори, както следва: на същия етаж: 51500.506.95.1.12, 51500.506.95.1.19; под обекта: 51500.506.95.1.24; над обекта: 51500.506.95.1.2, заедно с прилежащи 18,28 кв. м идеални части от общите части на сградата, и самостоятелен обект в сграда с кадастрален идентификатор 51500.506.95.1.19, с предназначение жилище, апартамент, намиращ се в Несебър, к.к. Слънчев бряг-запад, община Несебър, област Бургас, хотел „Андромеда“, ет. 2, ап. 4, с площ 69,53 кв. м, ет. 2, ст. 204, състоящ се от спалня, дневна-кухня, баня с тоалетна, тераса, с граници на имота: самостоятелни обекти с идентификатори, както следва: на същия етаж: 51500.506.95.1.11, 51500.506.95.1.18; под обекта: 51500.506.95.1.23; над обекта: 51500.506.95.1.1, заедно с прилежащи 18,13 кв. м идеални части от общите части на сградата.

5588

411. – Националната академия за театрално и филмово изкуство „X.X.“ – София, обявява конкурси в област на висшето образование 8. Изкуства, професионално направление 8.4. Театрално и филмово изкуство, научна специалност „Кинознание, киноизкуство и телевизия“, за: доцент (филмов и телевизионен звук) – един, и доцент (филмово и телевизионно продуцентство) – един, и научна специалност „Театрознание и театрално изкуство“, за: главен асистент (анализ на текст за театър) – един, и доцент (история на европейския театър) – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. За информация: тел. 9231 225, 9231 275, подаване на документи – ул. Раковски № 108А, ет. 3, стая А303.

5590

4. – Университетът по хранителни технологии – Пловдив, обявява конкурс за приемане на редовни и задочни докторанти по държавна поръчка за учебната 2019 – 2020 г. съгласно приложението в съответствие с Решение № 241 от 25.04.2019 г. на Министерския съвет и решение на АС на УХТ, протокол № 40 от 8.02.2019 г., със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Кандидатите подават следните документи до ректора на УХТ – Пловдив: 1. заявление за участие в конкурса (по образец); 2. автобиография; 3. оригинал и ксерокопие на дипломата за завършена образователно-квалификационна степен „магистър“ и приложението към нея; 4. документ за платена такса за участие в конкурса (60 лв. за изпита по специалността и 60 лв. за изпита по чужд език) – плащането се извършва в касата на УХТ; 5. медицинско свидетелство; 6. удостоверение от психодиспансер; 7. свидетелство за съдимост. Всички документи се подават в УХТ – Пловдив, бул. Марица № 26, в законоустановения двумесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“. За справки: тел.: 032/643 637; 032/603 809.

Приложение

Прием на редовни и задочни докторанти по държавна поръчка в УХТ – Пловдив, за учебната 2019 – 2020 г.

Шифър

Области на висше образование, професионални направления и докторски програми

Редовна

форма на обучение

(бр.)

Задочна

форма на обучение

(бр.)

3

Социални, стопански и правни науки

3.8

Икономика

Икономика и управление (хранителна индустрия)

1

-

4

Природни науки, математика и информатика

4.2

Химически науки

Биохимия

1

-

4.3

Биологически науки

Микробиология

1

-

5

Технически науки

5.2

Електротехника, електроника и автоматика

Автоматизация на производството

1

-

5.3

Комуникационна и компютърна техника

Компютърни системи, комплекси и мрежи

-

1

5.4

Енергетика

Промишлена топлотехника

1

-

5.12

Хранителни технологии

Технология на захарта и захарните изделия

1

-

Технология на алкохолните и безалкохолните напитки

1

-

Технология на месните и рибните продукти

2

-

Технология на продуктите за обществено хранене

1

-

 

4465

98. – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – Варна, обявява конкурс за академична длъжност доцент за военнослужещ в катедра „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ на факултет „Навигационен“ в област на висше образование 5. Сигурност и отбрана, професионално направление 9.2. Военно дело, докторска програма „Организация и управление на въоръжените сили“, учебни дисциплини „Тактика на ВМС“, „Минно и противоминно оръжие“, „Организация на експлоатацията на корабното въоръжение“ – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки: на тел.: 052/55 22 34, 052/55 22 22 – централа, и на сайта на училището: www.naval-acad.bg. Подаване на документи: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, ул. Васил Друмев № 73, регистратура за некласифицирана информация, ет. 1.

5586

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд – Благоевград, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че по протест на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград, против отделни разпоредби на подзаконов нормативен акт, предвидени в чл. 4, т. 1 и чл. 7, ал. 1 от Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда, защита на имуществото и безопасността на движението на територията на община Хаджидимово е образувано адм. дело № 554/2019 г., което е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 27.09.2019 г. от 10 ч.

5568

Административният съд – Велико Търново, на основание чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от прокурор в Районната прокуратура – Павликени, с искане да се обявят за нищожни разпоредбите на чл. 13, ал. 1 в частта относно думите „причиняващи шум“ и „и в близост до тях“; чл. 13, ал. 2 в частта относно думите „стопански и“; изцяло разпоредбата на чл. 13, ал. 5 от Наредбата за опазване на обществения ред и чистотата на територията на община Сухиндол, приета с Решение № 312 по протокол № 43 от 30.01.2019 г. на Общинския съвет – гр. Сухиндол, поради липсата на компетентност да приема правила за поведение, свързани с шума, предизвикан от дейности извън предметния обхват на чл. 3, ал. 5 от Закона за защита от шума в околната среда – домашни дейности и шум от съседи в жилищни сгради, за което е образувано адм. д. № 398/2019 г. по описа на Административния съд – Велико Търново. Съдебното заседание е насрочено за 20.09.2019 г. от 10 ч.

5633

Административният съд – Велико Търново, на основание чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест на окръжен прокурор при Окръжната прокуратура – Велико Търново, с искане за отмяна на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Полски Тръмбеш, приета с Решение № 360 от 27.07.2017 г. на Общинския съвет – гр. Полски Тръмбеш. Образувано е адм. д. № 416/2019 г. по описа на Административния съд – Велико Търново. Заинтересованите страни могат да се присъединят към оспорването до първото съдебно заседание. Делото е насрочено за 20.09.2019 г. от 10 ч.

5634

Административният съд – Кюстендил, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Кюстендил, срещу разпоредбите на чл. 18, т. 2, букви „а“ и „б“ от Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Рила. Претендира се противоречие с норми от по-висок ранг (чл. 22 от ЗМДТ) и се иска отмяна на оспорените текстове от наредбата. По оспорването е образувано адм. дело № 304/2019 г. по описа на Административния съд – Кюстендил. По делото е насрочено открито съдебно заседание на 9.10.2019 г. от 10 ч.

5578

Административният съд – Монтана, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 АПК съобщава, че е образувано адм. дело № 308/2019 г. по протест на прокурор при Районната прокуратура – Лом, срещу разпоредбите на чл. 30, чл. 26, ал. 2, както и чл. 67, 68, 69, 70 и 71 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Брусарци, приета с Решение № 292 от протокол № 40 от 28.07.2014 г. на Общинския съвет – гр. Брусарци. Конституирани страни по делото са: протестираща страна – прокурор при Районната прокуратура – Лом, ответник – Общинският съвет – гр. Брусарци, и служебно конституирана страна – Окръжната прокуратура – Монтана. Административно дело № 308/2019 г. е насрочено за 13.09.2019 г. от 10,30 ч.

5576

Административният съд – Монтана, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 АПК съобщава, че е образувано адм. д. № 262/2019 г. по протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Монтана, и по жалба на „Рейсър Ауто“ – ЕООД, София, с който се иска отмяна на разпоредбите на чл. 11, т. 25 в частта относно „…събиране, транспортиране…“, чл. 26, ал. 2, 3, 4, 5 и 6, чл. 30 в частта относно „…събиране…“, чл. 35, ал. 1 в частта относно „…събиране…“, чл. 37 в частта относно „…събиране…“, чл. 67 и 68 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Чипровци, приета с Решение № 651 от 21.05.2014 г. от протокол № 40 от 21.05.2014 г., изменена и допълнена с Решение № 725 от протокол № 52 от 17.12.2014 г. на Общинския съвет – гр. Чипровци. Конституирани страни по делото са: протестираща страна – прокурор при Окръжна прокуратура – Монтана, жалбоподател – „Рейсър Ауто“ – ЕООД, София, ответник – Общинският съвет – гр. Чипровци, и служебно конституирана страна – Окръжната прокуратура – Монтана. Административно дело № 262/2019 г. е насрочено за 13.09.2019 г. от 10,15 ч.

5607

Административният съд – Монтана, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 АПК съобщава, че е образувано адм. д. № 327/2019 г. по протест на прокурор при Районната прокуратура – Монтана, срещу разпоредбите на чл. 24, ал. 2, 4 и 6, чл. 39 в частта относно „....събиране“, чл. 40, ал. 1 в частта относно „....събиране“, чл. 65, 66 и 69 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Бойчиновци, приета с т. 1 от Решение № 351 по протокол № 34 от 24.04.2014 г. на Общинския съвет – гр. Бойчиновци. Конституирани страни по делото са: протестираща страна – прокурор при Районната прокуратура – Монтана, ответник – Общинският съвет – гр. Бойчиновци, чрез председателя и служебно конституирана страна – Окръжната прокуратура – Монтана. Административно дело № 327/2019 г. е насрочено за 13.09.2019 г. от 10 ч.

5632

Административният съд – Пазарджик, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор при Окръжната прокуратура – Пазарджик – X.X., подаден против Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Ракитово, приета с Решение № 062 от 21.02.2008 г. на Общинския съвет – гр. Ракитово, взето с протокол № 06. По протеста е образувано адм. дело № 733 по описа на Административния съд – Пазарджик, за 2019 г.

5580

Административният съд – Перник, обявява на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК, че е постъпило оспорване от Окръжна прокуратура – Перник, срещу разпоредбите от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Ковачевци, приета с Решение № 77/5.05.2016 г. на Общинския съвет – с. Ковачевци: чл. 23, ал. 1 в глава II, раздел III „Управление на НУБА“, в частта относно „събиране“; чл. 32, ал. 1 в глава II, раздел VI „ИГУ“; чл. 38, ал. 1 от глава II, раздел VII „Отработени масла и отпадъчните нефтопродукти“, в частта относно „събиране,...транспортиране“; чл. 44, ал. 2, т. 1 – 4, ал. 3 и 5, глава II, раздел VIII „Управление на строителни отпадъци, земни маси и едрогабаритни отпадъци“; чл. 67 в глава II, раздел XIV „Административнонаказателни разпоредби“. Образувано е адм. д. № 437/2019 г. по описа на Административния съд – Перник.

5608

Административният съд – Пловдив, Х състав, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е постъпил протест от Окръжната прокуратура – Пловдив, срещу чл. 6, т. 17 и чл. 36, ал. 2, т. 7 от Наредба № 1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество, организацията и безопасността на движението на територията на община Раковски, приета с Решение № 490, взето с протокол № 35 от 31.05.2010 г., по което е образувано адм. д. № 1947/2019 г. по описа на Административния съд – Пловдив.

5636

Административният съд – Пловдив, ІІ състав, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от „Рейсър Ауто“ – ЕООД, срещу чл. 32, ал. 1 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Садово, по което е образувано адм. д. № 2031/2019 г. по описа на Административния съд – Пловдив. Делото е насрочено за 30.09.2019 г. от 9 ч.

5637

Административният съд – Пловдив, на основание чл. 218, ал. 1 и 2 ЗУТ съобщава, че е образувано адм. д. № 203 по описа на съда за 2019 г. по жалба на X.X.X. от Пловдив с искане за обявяване на нищожността или за отмяна като незаконосъобразно на Решение № 351, взето по протокол № 16 от 27.09.2018 г. на Общинския съвет – гр. Пловдив, с което е одобрен проект за изменение на ПУП – ПУР „Комуникационно-транспортен пробив под жп ареал на Централна гара – Пловдив, свързващ бул. Васил Априлов и бул. Македония, към „Проект „Рехабилитация на железопътен участник Пловдив – Бургас – фаза 2“, „Проект 1: Развитие на железопътен възел Пловдив“, участък № 11 Централна гара – Пловдив, в частта относно собствения на жалбоподателя поземлен имот с идентификатор 56784.531.1813. В едномесечен срок от деня на обнародване на съобщението в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се конституират като ответници в съдебното производство чрез подаване на заявление до Административния съд – Пловдив, което следва да съдържа: 1. трите имена и адреса, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв – за българските граждани; 2. трите имена и личния номер за чужденец и адреса, заявен в съответната администрация, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв; 3. фирмата на търговеца или наименованието на юридическото лице, изписани и на български език, седалището и последния посочен в съответния регистър адрес на управление и електронния му адрес; 4. номера на делото; 5. акта, който се оспорва, и органа, който го е издал; 6. изявление, че заинтересуваното лице желае да бъде конституирано в производството като ответник; 7. подпис на заявителя. Към заявлението се прилагат писмени доказателства, удостоверяващи качеството на заинтересувано лице на заявителя. Със заявлението е недопустимо да се правят искания за отмяна на индивидуалния административен акт, както и за присъединяване към подадени жалби в законоустановения срок. Делото е насрочено в открито заседание за 12.09.2019 г. от 9,30 ч.

5638

Административният съд – Смолян, на основание чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм. д. № 296/2019 г. по протест на прокурор при Окръжната прокуратура – Смолян, срещу разпоредбите на чл. 9 в частта относно „....събиране....транспортиране...“; чл. 35, ал. 1 и чл. 49, ал. 1 в частта относно „...събиране“; чл. 40, ал. 1 и чл. 45, ал. 1 в частта относно „...събиране...транспортиране...“ и чл. 78 от Наредба № 5 за управление на отпадъците на територията на община Златоград, приета с Решение № Е 1059 по протокол № 71 от 26.05.2015 г. на Общинския съвет – Златоград. Делото е насрочено за 10.09.2019 г. от 13,30 ч.

5639

Административният съд – София-град, XX тричленен състав, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 и чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм. д. № 2670/2019 г. по описа на АССГ, ХХ тричленен състав, по жалба на „Мегакар експерт“ – ЕООД, ЕИК 202347231, срещу чл. 78 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община, приета с Решение № 364 по протокол № 84 от 25.06.2015 г. на Столичния общински съвет, изменена с Решение № 759 по протокол № 44 от 23.11.2017 г. на Столичния общински съвет. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 4.10.2019 г. от 14 ч. Всеки, който има правен интерес, може да се присъедини към оспорването или да встъпи като страна наред с административния орган до началото на устните състезания при всяко положение на делото, без да има право да иска повтаряне на извършени процесуални действия.

5635

Административният съд – София-град, ІI отделение, 40 състав, призовава X.X.X. като заинтересована страна по адм. дело № 5923/2019 г., образувано по жалба от X.X.X. против мълчалив отказ на кмета на Столичната община по искане по § 9 от преходните разпоредби на Закона за устройство на територията с вх. № СОА19-ГР94-1562/2019 г. Делото е насрочено за 3.10.2019 г. от 13,30 ч. Заинтересованата страна да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на ГПК.

5579

Административният съд – София област, осми състав, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че в Административния съд – София област, е образувано адм. дело № 938/2019 г. по описа на съда по протест на прокурор в Окръжна прокуратура – София, което е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 9.10.2019 г. от 10 ч., против разпоредбите на чл. 3, ал. 1 и 2 от Наредба № 1 за обществения ред, сигурност и опазване на общинската собственост на територията на община Копривщица, приета с Решение № 56 по протокол № 4 от 28.01.2016 г. от Общинския съвет – гр. Копривщица. Конституирани страни в производството са: прокурор в Софийската окръжна прокуратура, ответник по оспорването: Общинският съвет – гр. Копривщица.

5581

Административният съд – Стара Загора, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Стара Загора, с който са оспорени отделни разпоредби на подзаконов нормативен акт – чл. 4, ал. 3 и 12, чл. 18, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 6, т. 6, чл. 42, ал. 4, чл. 43, ал. 1, т. 2 и ал. 2 от Наредба № 1 за обществения ред в община Павел баня, по което е образувано административно дело № 440/2019 г. по описа на Административния съд – Стара Загора, и е насрочено за 10.10.2019 г. от 10,30 ч.

5609

Административният съд – Търговище, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от Районна прокуратура – Търговище, против чл. 26 и чл. 61 – 64 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Търговище, приета от Общинския съвет – гр. Търговище. По протеста е образувано адм. д. № 147/2019 г. по описа на Административния съд – Търговище, със страни: Районната прокуратура – Търговище, Общинският съвет – гр. Търговище, и Окръжната прокуратура – Търговище. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 17.09.2019 г. от 10,30 ч.

5577

Врачанският окръжен съд, ІІ гр. състав, призовава X.X.X., роден на 10.05.1964 г., гръцки гражданин, без регистриран постоянен адрес и настоящ адрес в Република България, в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ да се яви в канцеларията на съда, гражданско отделение, на адрес: Враца, бул. Христо Ботев № 29, ет. 2, стая 225, Съдебна палата, за да получи препис от исковата молба, подадена от X.X.X. с правно основание чл. 49, ал. 1 от СК, по която е образувано гр. дело № 338/2019 г. по описа на Окръжния съд – Враца, по която той е ответник. В случай че ответникът не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще му назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 ГПК.

5582

Софийският градски съд, гражданско отделение, I-21 състав, съобщава, че е образувано гр. д. № 13425/2017 г. с ищец „Банка ДСК“ – ЕАД, София, ЕИК 121830616, седалище и адрес на управление: София, ул. Московска № 19, и ответник Ерикс Аболинс – гражданин на Латвия, с паспорт № LM0651007, издаден на 1.12.2005 г. от Паспортна агенция № 7, Рига, с неизвестен адрес в Република България и в чужбина, образувано по искове с правно основание чл. 430, ал. 2 от ТЗ във връзка с чл. 79 и 86 от ЗЗД, за заплащане на неплатени вземания по договор за банков кредит от 3.01.2008 г., с размери: главница 33 176,48 евро, договорна лихва 20 791,50 евро, наказателна лихва 1422,60 евро, такси и разноски 203,48 евро, ведно със законната лихва върху главницата от 19.10.2017 г. до окончателното погасяване на задължението. Ответникът Ерикс Аболинс – гражданин на Латвия, може в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ да се яви в деловодството на Софийския градски съд – I гражданско отделение, за получаване на книжата по делото. При неявяване на ответника в указания срок съдът ще разгледа делото в негово отсъствие, като му назначи особен представител.

5610

Софийският градски съд, гражданско отделение, 1-22 състав, съобщава, че е образувано гр. д. № 16042/2017 г. по иск с правно основание чл. 430 от ТЗ във връзка с чл. 79 и 86 от ЗЗД, заведен от „Банка ДСК“ – ЕАД, със съдебен адрес: София, бул. Витоша № 15, ет. 2, чрез юрк. Илиева срещу Сара-Джейн Маккол, гражданка на Великобритания, родена на 19.07.1976 г., която като ответник по делото следва да се яви в сградата на Софийския градски съд на бул. Витоша № 2, гражданско деловодство, за получаване и запознаване със съдебни книжа, с право на отговор в едномесечен срок от получаването.

5611

Бургаският районен съд, гражданска колегия, V състав, призовава X.X.X., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес, X.X.X., гражданин на Руската федерация, с неизвестен адрес, X.X.X., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес, в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ да се явят в канцеларията на съда, гражданско отделение, на адрес Бургас, ул. Александровска № 101, ет. 3, Съдебна палата, за да получат препис от исковата молба, подадена от X.X.X. с постоянен адрес Бургас, ж.к. Възраждане, бл. 41, вх. 3, ет. 7, ап. 20, чрез адвокат X.X., против X.X.X. с адрес: Бургас, кв. Черно море, ул. Черноморска № 50, X.X.X. с адрес: Бургас, кв. Черно море, ул. Черноморска № 50, X.X.X., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес, X.X.X., гражданин на Руската федерация, с неизвестен адрес, X.X.X., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес, за обявяване на предварителен договор за покупко-продажба на МПС, сключен с наследодатели на ответниците, за окончателен, по която е образувано гр. д. № 2008 по описа на Бургаския районен съд за 2019 г., по което са ответници, в качеството им на наследници. В случай че ответниците не се явят, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще им назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 ГПК.

5640

 

Бургаският окръжен съд на основание чл. 76, ал. 1 ЗОПДНПИ обявява, че е образувано гр. д. № 1829/2018 г. по описа на съда по предявено на 3.12.2018 г. мотивирано искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество с правно основание по чл. 74, ал. 1 от ЗОПДНПИ с цена на иска – 86 149,92 лв., за отнемане в полза на държавата на следното имущество:

1. От X.X.X. на основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) с цена на иска 68 557,29 лв.:

Сумата в размер 5000 лв., представляваща равностойността на дружествените дялове от капитала на „Явист“ – ЕООД, с ЕИК 147162750, подлежаща на отнемане в полза на държавата на основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.).

Лек автомобил, марка „Ситроен“, модел „Ц 5“, рег. № А0556МР, с дата на първа регистрация 14.10.2003 г., с пазарна стойност на МПС към настоящия момент: 3900 лв., подлежащ на отнемане в полза на държавата на основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.).

Лек автомобил, марка „Мазда“, модел „Демио“, рег. № А8791МС, с дата на първа регистрация 10.03.1999 г., с пазарна стойност на МПС към настоящия момент: 2100 лв., подлежащ на отнемане в полза на държавата на основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.).

Сумата в размер общо 3715 лв., представляваща извършени вноски по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 09 IORT 81281009833600 в „Инвестбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., подлежаща на отнемане в полза на държавата на основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.).

Сумата в размер общо 3300 лв., представляваща извършени вноски по разплащателна сметка в левове с разплащателна сметка № 13013592 в „Банка ДСК“ – АД, с титуляр X.X.X., подлежаща на отнемане в полза на държавата на основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.).

Сумата в размер общо 892 лв., представляваща извършени вноски по разплащателна сметка с IBAN BG 97 BPBI 79421067497502 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., подлежаща на отнемане в полза на държавата на основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.).

Сумата в размер 49 650,29 лв., представляващи постъпили суми от трети лица по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 09 IORT 81281009833600 в „Инвестбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., подлежаща на отнемане на основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.).

2. X.X.X. на основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 1 и чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) с цена на иска 17 592,63 лв.:

Сумата в размер общо 2119,56 лв., представляваща извършени погасителни вноски по кредит по разплащателна сметка с IBAN BG 97 BPBI 79421067497502 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., подлежаща на отнемане на основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 1 и с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.).

Сумата в размер общо 15 473,07 лв., представляваща извършени погасителни вноски по кредитна сметка „BRS АМЕХ GOLD“ в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., подлежаща на отнемане на основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 1 и с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.).

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 22.11.2019 г. в 9,30 ч. В двумесечен срок от обнародване в „Държавен вестник“ на настоящото обявление третите заинтересовани лица, които претендират самостоятелни права върху имуществото, предмет на отнемане в настоящия процес, могат да встъпят в делото, като предявят съответния иск пред Бургаския окръжен съд в настоящото дело.

5605

Търговищкият окръжен съд на основание чл. 76, ал. 1 от ЗПКОНПИ обявява на всички заинтересовани, че на 14.05.2019 г. в Окръжния съд – Търговище, е образувано гр. д. № 160/2019 г. по искова молба на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, ЕИК 129010997, адрес: София, пл. Света Неделя № 6, срещу X.X.X. с постоянен и настоящ адрес: с. Кардам, община Попово, област Търговище, ул. Мл. Статев № 36, и X.X.X. с постоянен и настоящ адрес: с. Кардам, община Попово, област Търговище, ул. Мл. Статев № 36, за отнемане в полза на държавата на притежавано от последните имущество на обща стойност над 442 715,13 лв., както следва:

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

Сумата в размер 19 705,32 лв., представляваща непреобразуваната част от вноски на каса по разплащателна сметка с IBAN: BG47 STSA 9300 0014 6890 21 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 324 914,40 лв., представляваща непреобразуваната част от постъпили суми от трети лица без основание по разплащателна сметка с IBAN: BG47 STSA 9300 0014 6890 21 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 3600 лв., представляваща вложени средства в дялове от договорни фондове, управлявани от „ДСК Управление на активи“ – АД, от разплащателна сметка с IBAN: BG47 STSA 9300 0014 6890 21 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 14 862,80 лв., представляваща непреобразуваната част от постъпили суми от трети лица по разплащателна сметка с IBAN: BG79 BPBI 7943 1075 1988 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X..

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– Сумата в размер 10 892 лв., представляваща предоставен паричен заем от X.X. на X.X.X..

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 2 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. и X.X.X.:

– Сумата в размер 1490 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на товарен автомобил марка „УАЗ“, модел „452 Д“, рег. № Т1997АС, дата на първоначална регистрация 16.07.1982 г., рама № 204782, двигател № 24D844574.

– Сумата в размер 250 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Голф“, рег. № Т3554АТ, дата на първоначална регистрация 1.12.1983 г., рама № WVWZZZ17ZEB025907, двигател № JB815497.

– Сумата в размер 300 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на лек автомобил марка „ВАЗ“, модел „2107“, рег. № Т6958АС, дата на първоначална регистрация 3.08.1992 г., рама № ХТА210700N0711025, двигател № 21032391549.

– Сумата в размер 1460 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на лек автомобил марка „Ровър“, модел „400“, рег. № Т7800СТ, дата на първоначална регистрация 11.06.1998 г., рама № SARRTCLWRXD355391, двигател без номер.

– Сумата в размер 14 700 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на лек автомобил марка „Мерцедес“, модел „С 320 ЦДИ“, рег. № Т0182МТ, дата на първоначална регистрация 31.01.2002 г., рама № WDB2200261A274256, двигател: 61396030.

– Сумата в размер 1750 лв., представляваща непреобразувана част от пазарната стойност към датата на отчуждаването на лек автомобил марка „Форд“, модел „Мондео“, рег. № Т1816МТ, дата на първоначална регистрация 10.02.1995 г., рама № WF0NXXGBBNSK85108, двигател: NGASK85108.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 4 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– Сумата в размер 1782 лв., представляваща непреобразуваната част от вноски на каса и постъпила сума от сметка на X.X. с IBAN: BG47 STSA 9300 0014 6890 21 по разплащателна сметка в левове с IBAN: BG65 STSA 9300 0006 9997 98 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 500 лв., представляваща постъпил превод от „Алтметал“ – ЕООД, по разплащателна сметка в левове с IBAN: BG65 STSA 9300 0006 9997 98 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 6508,61 лв., представляваща непреобразуваната част от постъпил превод от X.X.X. по спестовен влог в евро с IBAN: BG04 STSA 9300 0007 0217 51 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 40 000 лв., представляваща допълнителна парична вноска в „Алтметал“ – ЕООД, от X.X.X..

В срок до приключване на съдебното дирене в първата инстанция заинтересованите лица могат да предявят претенции върху така описаното имущество. Първото съдебно заседание е насрочено на 6.11.2019 г. от 9,30 ч.

5573

Софийският градски съд разпуска на основание чл. 40, ал. 1, т. 4 от ЗПП политическа партия с наименование „Български земеделски съюз“, регистрирана по ф.д. № 2076/1999 г.

5622

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Клуб по спортни танци Дива денс – град София“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква редовно общо събрание на сдружението на 30.08.2019 г. в 9 ч. в София, ул. Будапеща № 88, при следния дневен ред: 1. избор на нов управителен съвет на сдружението; 2. избор на председател на управителен съвет на сдружението; 3. приемане на промени в устава на сдружението; 4. разни. Поканват се всички членове на сдружението да присъстват лично или чрез изрично упълномощен представител. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 10 ч., на същото място и при същия дневен ред.

5624

6. – Управителният съвет на „Гребен клуб при ЦСКА – сдружение с нестопанска цел“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква на 4.09.2019 г. в 18 ч. в София, хангар № 6 на Гребна база – Панчарево, извънредно общо събрание на сдружението при следния дневен ред: 1. междинен отчет за резултатите на клуба до 1.09.2019 г.; 2. промени в устава: заличаване в чл. 3 и 5 ЮЛ като възможни членове на сдружението; да отпадне контролният съвет като орган; свикването на ОС да се съобрази с чл. 26, ал. 3 от ЗЮЛНЦ и обявата да се публикува в РЮЛНЦ; мандатът на УС да бъде 5, а не 3 години; да се заличат чл. 17 и 25 от устава; 3. освобождаване от отговорност на членовете на УС; 4. избор на нов УС. При липса на кворум в определения час на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден, на същото място в 19 ч. независимо от броя членове на сдружението, регистрирали се за участие в ОС.

5625

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Шейни клуб „Искър“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и решение от 5.07.2019 г. свиква общо събрание на членовете на 15.10.2019 г. в 18 ч. в София, ул. Самоков № 3, ет. 10, ап. 47, при следния дневен ред: 1. отчет за работата на УС за дейността на сдружението за 2018 г.; 2. приемане на годишен финансов отчет на сдружението за 2018 г.; 3. избор на нов управителен съвет и контролна комисия на сдружението; 4. промяна на адресната регистрация на сдружението.

5597

1. – Съветът на настоятелите на сдружение „Училищно настоятелство на 86. Основно училище „X.X.“, София, Владая, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на училищното настоятелство на 3.09.2019 г. в 18 ч. в сградата на училището в с. Владая, ул. Брезова гора № 2, при следния дневен ред: 1. приемане на нови членове на настоятелството; 2. избор на нови членове на съвета на настоятелите; 3. актуализиране на списъка на членовете на настоятелството съгласно чл. 11 от устава; 4. обсъждане и приемане на промени в устава на настоятелството; 5. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 19 ч. на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на явилите се членове.

5566

12. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Кайсейкан“ – Варна, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 15.09.2019 г. 10 ч. във Варна, ул. Екатерина Симитчева № 6, Зала за танци и бойни изкуства, при следния дневен ред: 1. разглеждане на въпроси, свързани с промените в Закона за физическото възпитание и спорта и необходимите действия за синхронизиране дейността на сдружението в съответствие с изискванията на закона (като член на Българската федерация по кендо); 2. разглеждане на въпроси за промени в устава на сдружението; 3. разни.

5626

109. – Управителният съвет на СГК „Черно море“ – Варна, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква годишно отчетно събрание на 24.09.2019 г. в 17 ч. във Варна в Спортен комплекс „Черно море“ при следния дневен ред: 1. промяна в устава; 2. разни. При липса на кворум в съответствие с чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред.

5662

110. – Управителният съвет на сдружение „ГСК Интерком груп – Черноморски юнак“ – Варна, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 30.09.2019 г. в 18 ч. във Варна в гимнастическа зала „Варна“ при следния дневен ред: 1. промяна в устава; 2. освобождаване и избор на нови членове на управителния съвет; 3. разни. При липса на кворум в съответствие с чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч., на същото място и при същия дневен ред.

5661

3. – Управителният съвет на Спортен клуб „Етър-Стил“ – Велико Търново, на основание чл. 26, ал. 3 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 29.09.2019 г. в 17 ч. в офиса на фирмата при следния дневен ред: 1. промяна в устава на спортния клуб; 2. избор на ръководни органи на клуба; 3. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе в 19 ч.

5620

14. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Спортен клуб по кик-бокс „Победа“ – Враца, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 20.09.2019 г. в 18 ч. във Враца, в седалището на сдружението: Враца, ул. Кръстьо Бързаков № 26, при следния дневен ред: 1. промени в начина и формата на управление на сдружението; 2. избор на управителен орган на сдружението; 3. приемане на нов устав на сдружението; 4. разни.

5612

1. – Съветът на настоятелите на сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство при СОУ „Г. С. Раковски“ – Котел, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 10.09.2019 г. в 16 ч. в Котел, ул. Александър Белопахов № 1, при следния дневен ред: 1. приемане на нови членове; 2. обсъждане и приемане на отчет за дейността на училищното настоятелство при СОУ „Г. С. Раковски“ – Котел; 3. финансов отчет на училищното настоятелство; 4. промяна в наименованието; 5. освобождаване и избиране на членове на съвета на настоятелите. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 17 ч., на същото място и при същия дневен ред. Поканват се всички членове и кандидати за членове на училищното настоятелство.

5599

1. – Управителният съвет на сдружение „Футболен клуб „Атлетик“ – Куклен, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно годишно общо събрание на 30.08.2019 г. в 18 ч. в гр. Куклен, ул. Александър Стамболийски № 43 (сградата на Община Куклен, ет. 3), при следния дневен ред: 1. отчет на дейността на управителния съвет; 2. отчет на дейността на контролния съвет; 3. определяне размера на встъпителната и годишната членска вноска на членовете на сдружението за календарната 2020 г.; 4. изменение на устава на сдружението; 5. приемане на нови членове на сдружението, подали молби за членство; 6. разни.

5565

1. – Управителният съвет на СНЦ „Баскетболен клуб – Розова долина“, гр. Крън, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ във връзка с чл. 21, ал. 1, предложение първо от устава на сдружението свиква годишно общо събрание на 30.08.2019 г. в 14,30 ч. в офиса на „Суперабразив“ – ЕООД, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността на управителния съвет на сдружението за 2018 г.; 2. приемане програма за дейността на сдружението за 2019 г.; 3. приемане на решение за промяна в наименованието на сдружението; 4. приемане на решение за освобождаване от отговорност членовете на управителния съвет и председателя на УС на сдружението; 5. избор на нов управителен съвет на сдружението за нов мандат. Заседанието на общото събрание е редовно, ако на него присъстват повече от половината от всички членове. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 22, ал. 1 от устава на сдружението събранието се отлага с един час по-късно, на същото място и при същия дневен ред и може да се проведе, колкото и членове да се явят.

5598

1. – Управителят на сдружение „Футболен клуб Суворово 1920“ – гр. Суворово, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 23, ал. 2 от устава на сдружението свиква общо събрание на 10.09.2019 г. в 19 ч. в гр. Суворово, зала № 1 на Община Суворово, при следния дневен ред: 1. промени в устава; 2. разни.

5533

Промени настройката на бисквитките