Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 5 от 17.I

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ

ЗАПОВЕД № ЗМФ-24 от 10 януари 2020 г.

за одобряване на образци на данъчни декларации по Закона за местните данъци и такси

На основание чл. 3, ал. 1 във връзка с чл. 61н и чл. 61р, ал. 5 от Закона за местните данъци и такси одобрявам:

1. Образец на данъчна декларация по чл. 61н от Закона за местните данъци и такси за облагане с патентен данък съгласно приложение № 1.

2. Образец на данъчна декларация по чл. 61р, ал. 5 от Закона за местните данъци и такси за облагане с туристически данък съгласно приложение № 2.

Заповедта да се обнародва в „Държавен вестник“.

Министър: Вл. Горанов

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

163

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

ЗАПОВЕД № ЗЦУ-1942 от 17 декември 2019 г. № РД-05-883 от 17 декември 2019 г.

(Продължение от брой 4)

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

54

КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА

ЗАПОВЕД № 950 от 26 ноември 2019 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и на нейната администрация и решение на комисията по т. 18 съгласно протокол № 23 от 7.11.2019 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 71, ал. 1 и ал. 2, чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, чл. 3, ал. 1 от Наредбата за стоките, имитиращи храни, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс и изискванията на стандарт БДС EN 71-1:2015 „Безопасност на играчки. Част 1: Механични и физични свойства“, т. 8.2. „Малки части“ и т. 8.4. „Изпитване на опън“, нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на следните стоки, имитиращи храни, като стоки, представляващи сериозен риск и опасност за здравето на потребителите:

– чепка грозде с жълт цвят на зърната, които се отделят лесно, изработени от изкуствен материал – силикон;

– ябълки, жълти, изработени от стиропор;

– круши, жълти, изработени от стиропор;

– праскови, розови, изработени от стиропор.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоките съдържат.

Мотиви:

Съгласно Наредбата за стоките, имитиращи храни, описаните стоки, макар че не са храни, имат такава форма, цвят, външен вид и размер и тъй като са изработени от стиропор, може да се очаква потребителите (малки деца до 3 години) да ги объркат с храна (зеленчуци), да отхапят от тях и да погълнат малки части, което да причини задавяне и последващо задушаване.

Стоките са във видимо несъответствие с изискванията за безопасност БДС EN 71-1:2015 „Безопасност на играчки“, Част 1: Механични и физични свойства, т. 8.4. „Тест за устойчивост на опън“ и т. 8.2. „Тест за малки части“, тъй като лесно се отделят малки части и тъй като отделените малки части влизат изцяло в цилиндъра за малки части и съгласно направена оценка на риска представляват сериозен риск за здравето на потребителите (малки деца до 3 години).

На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да не се допусне предлагането на стоки на пазара в несъответствие с изискванията за безопасност, което несъответствие би могло да доведе до риск от задавяне на малки деца до 3 години.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Д. Маргаритов

131

 

СЪВЕТ ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ

РЕШЕНИЕ № РД-05-1 от 9 януари 2020 г.

Съветът за електронни медии (СЕМ) на свое заседание, проведено на 9.01.2020 г., разгледа въпроса за обявяване на конкурс за издаване на лицензия за радиодейност за к.к. Боровец, област София.

След отправено запитване Комисията за регулиране на съобщенията със свое Решение № 480 от 19.12.2019 г. е предоставила на Съвета за електронни медии актуална информация относно свободните радиочестоти за к.к. Боровец. Към решението е приложен и проект на разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа за наземно аналогово радиоразпръскване и приложение, съдържащо съответните технически параметри.

В съответствие с разпоредбата на чл. 116а от ЗРТ и получената информация за наличие на свободен радиочестотен ресурс СЕМ ще проведе един конкурс, като честотата, за която взема настоящото решение, включително техническите параметри, са посочени в приложението към него.

Съветът като специализиран орган, в чиито правомощия е да регулира медийната среда в интерес на обществото, обсъди въпроса за програмния профил на радиопрограмата, която да се разпространява на честота 97.9 MHz за к.к. Боровец.

Съветът прецени, че с оглед демографската картина на района (по данни, публикувани на електронната страница на НСИ) възможността да бъде използван ефективно радиочестотният спектър в зоната на обслужване, да се създадат възможности за конкурентна медийна среда и условия за нейното развитие на регионално ниво, слушателската аудитория в региона да получи достъп до нова българска радиопрограма и потребителите да имат алтернативен избор, което е предпоставка за високо качество на предлаганата услуга, програмата, за създаването на която ще бъде лицензиран доставчик на радиоуслуги (радиооператор) в обявения с настоящото решение конкурс, следва да бъде със специализиран профил, предназначена за аудитория над 35 години.

С оглед изложеното СЕМ приема, че са налице предвидените от ЗРТ условия за откриване на конкурс за осъществяване на радиодейност чрез използване на налични и/или нови електронни съобщителни мрежи за наземно аналогово радиоразпръскване за к.к. Боровец.

На основание чл. 32, ал. 1, т. 14 във връзка с чл. 116 и чл. 116а, ал. 1 и 2 от Закона за радиото и телевизията във връзка с Решение на КРС № 480 от 19.12.2019 г. Съветът за електронни медии реши:

Да открие неприсъствен конкурс за осъществяване на радиодейност – създаване на програма със специализиран профил – за аудитория над 35 години, разпространявана чрез използване на налични и/или нови електронни съобщителни мрежи за наземно аналогово радиоразпръскване за к.к. Боровец, за честотно назначение с технически параметри, посочени в приложението от настоящото решение.

Датата, мястото и часът на провеждане на конкурса са: 8 април 2020 г., София, бул. Шипченски проход № 69, ет. 5, от 10,30 ч.

СЕМ приема заявления за участие от 9 до 10 март 2020 г. включително, на адрес – София, бул. Шипченски проход № 69, ет. 5, деловодство, от 9 до 12,30 ч. и от 13,30 до 16,30 ч.

Конкурсните книжа се закупуват от 3 до 4 февруари 2020 г. включително, на адрес – София, бул. Шипченски проход № 69, ет. 6, стая 606б (каса), от 9 до 12,30 ч. и от 13,30 до 16,30 ч.

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд – София област, чрез Съвета за електронни медии в 14-дневен срок от узнаването му.

Председател: С. Владимирова

Приложение

Честота:

97.9 MHz

Адрес, населено място:

к.к. Боровец

Адрес, точка на излъчване:

ТВРС „Боровец“

Географски координати:

 

Северна ширина

42N15 47

Географски координати:

 

Източна дължина

23E34 46

Надморска височина на кота

 

терен:

1519 m

Максимална мощност на

 

изхода на предавателя:

до 100 W

Максимално ефективно

 

излъчена мощност:

до 430 W

Максимална ефективна

 

височина на АФС:

до 800 m

Медианна стойност на

 

интензитета на ЕМП:

54 dB (µV/m)

228

 

РЕШЕНИЕ № РД-05-2 от 9 януари 2020 г.

Съветът за електронни медии (СЕМ) на свое заседание, проведено на 9.01.2020 г., разгледа въпроса за обявяване на конкурс за издаване на лицензия за радиодейност за гр. Добринище, област Благоевград.

След отправено запитване Комисията за регулиране на съобщенията със свое Решение № 481 от 19.12.2019 г. е предоставила на Съвета за електронни медии актуална информация относно свободните радиочестоти за гр. Добринище. Към решението е приложен и проект на разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа за наземно аналогово радиоразпръскване и приложение, съдържащо съответните технически параметри.

В съответствие с разпоредбата на чл. 116а от ЗРТ и получената информация за наличие на свободен радиочестотен ресурс СЕМ ще проведе един конкурс, като честотата, за която взема настоящото решение, включително техническите параметри, са посочени в приложението към него.

Съветът като специализиран орган, в чиито правомощия е да регулира медийната среда в интерес на обществото, обсъди въпроса за програмния профил на радиопрограмата, която да се разпространява на честота 88.0 MHz за гр. Добринище.

Съветът прецени, че с оглед демографската картина на района (по данни, публикувани на електронната страница на НСИ) възможността да бъде използван ефективно радиочестотният спектър в зоната на обслужване, да се създадат възможности за конкурентна медийна среда и условия за нейното развитие на регионално ниво, слушателската аудитория в региона да получи достъп до нова българска радиопрограма и потребителите да имат алтернативен избор, което е предпоставка за високо качество на предлаганата услуга, програмата, за създаването на която ще бъде лицензиран доставчик на радиоуслуги (радиооператор) в обявения с настоящото решение конкурс, следва да бъде с общ (политематичен) профил. В нея задължително да присъстват предавания с информационна, образователна, културна и развлекателна насоченост, предназначени за преобладаващата част от населението на гр. Добринище.

С оглед изложеното СЕМ приема, че са налице предвидените от ЗРТ условия за откриване на конкурс за осъществяване на радиодейност чрез използване на налични и/или нови електронни съобщителни мрежи за наземно аналогово радиоразпръскване за гр. Добринище.

На основание чл. 32, ал. 1, т. 14 във връзка с чл. 116 и чл. 116а, ал. 1 и 2 от Закона за радиото и телевизията във връзка с Решение на КРС № 481 от 19.12.2019 г. Съветът за електронни медии реши:

Да открие неприсъствен конкурс за осъществяване на радиодейност – създаване на програма с общ (политематичен) профил, разпространявана чрез използване на налични и/или нови електронни съобщителни мрежи за наземно аналогово радиоразпръскване за гр. Добринище, за честотно назначение с технически параметри, посочени в приложението от настоящото решение.

Датата, мястото и часът на провеждане на конкурса са: 8 април 2020 г., София, бул. Шипченски проход № 69, ет. 5, от 10,30 ч.

СЕМ приема заявления за участие от 9 до 10 март 2020 г. включително, на адрес – София, бул. Шипченски проход № 69, ет. 5, деловодство, от 9 до 12,30 ч. и от 13,30 до 16,30 ч.

Конкурсните книжа се закупуват от 3 до 4 февруари 2020 г. включително, на адрес – София, бул. Шипченски проход № 69, ет. 6, стая 606б (каса), от 9 до 12,30 ч. и от 13,30 до 16,30 ч.

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд – София област, чрез Съвета за електронни медии в 14-дневен срок от узнаването му.

Председател: С. Владимирова

Приложение

Честота:

88.0 MHz

Адрес, населено място:

гр. Добринище

Адрес, точка на излъчване:

х-л „Добринище“

Географски координати:

 

Северна ширина

41N49 14

Географски координати:

 

Източна дължина

23E33 47

Надморска височина на кота

 

терен:

842 m

Максимална мощност на

 

изхода на предавателя:

до 50 W

Максимално ефективно

 

излъчена мощност:

до 100 W

Максимална ефективна

 

височина на АФС:

до 800 m

Медианна стойност на

 

интензитета на ЕМП:

54 dB (µV/m)

229

 

РЕШЕНИЕ № РД-05-3 от 9 януари 2020 г.

Съветът за електронни медии (СЕМ) на свое заседание, проведено на 9.01.2020 г., разгледа въпроса за обявяване на конкурс за издаване на лицензия за радиодейност за гр. Тетевен, област Ловеч.

След отправено запитване Комисията за регулиране на съобщенията със свое Решение № 482 от 19.12.2019 г. е предоставила на Съвета за електронни медии актуална информация относно свободните радиочестоти за гр. Тетевен. Към решението е приложен и проект на разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа за наземно аналогово радиоразпръскване и приложение, съдържащо съответните технически параметри.

В съответствие с разпоредбата на чл. 116а от ЗРТ и получената информация за наличие на свободен радиочестотен ресурс СЕМ ще проведе един конкурс, като честотата, за която взема настоящото решение, включително техническите параметри, са посочени в приложението към него.

Съветът като специализиран орган, в чиито правомощия е да регулира медийната среда в интерес на обществото, обсъди въпроса за програмния профил на радиопрограмата, която да се разпространява на честота 105.8 MHz за гр. Тетевен.

Съветът прецени, че с оглед демографската картина на района (по данни, публикувани на електронната страница на НСИ) възможността да бъде използван ефективно радиочестотният спектър в зоната на обслужване, да се създадат възможности за конкурентна медийна среда и условия за нейното развитие на регионално ниво, слушателската аудитория в региона да получи достъп до нова българска радиопрограма и потребителите да имат алтернативен избор, което е предпоставка за високо качество на предлаганата услуга, програмата, за създаването на която ще бъде лицензиран доставчик на радиоуслуги (радиооператор) в обявения с настоящото решение конкурс, следва да бъде със специализиран профил, предназначена за аудитория до 30 години.

С оглед изложеното СЕМ приема, че са налице предвидените от ЗРТ условия за откриване на конкурс за осъществяване на радиодейност чрез използване на налични и/или нови електронни съобщителни мрежи за наземно аналогово радиоразпръскване за гр. Тетевен.

На основание чл. 32, ал. 1, т. 14 във връзка с чл. 116 и чл. 116а, ал. 1 и 2 от Закона за радиото и телевизията във връзка с Решение на КРС № 482 от 19.12.2019 г. Съветът за електронни медии реши:

Да открие неприсъствен конкурс за осъществяване на радиодейност – създаване на програма със специализиран профил, предназначена за аудитория до 30 години, разпространявана чрез използване на налични и/или нови електронни съобщителни мрежи за наземно аналогово радиоразпръскване за гр. Тетевен, за честотно назначение с технически параметри, посочени в приложението от настоящото решение.

Датата, мястото и часът на провеждане на конкурса са: 8 април 2020 г., София, бул. Шипченски проход № 69, ет. 5, от 10,30 ч.

СЕМ приема заявления за участие от 9 до 10 март 2020 г. включително, на адрес – София, бул. Шипченски проход № 69, ет. 5, деловодство, от 9 до 12,30 ч. и от 13,30 до 16,30 ч.

Конкурсните книжа се закупуват от 3 до 4 февруари 2020 г. включително, на адрес – София, бул. Шипченски проход № 69, ет. 6, стая 606б (каса), от 9 до 12,30 ч. и от 13,30 до 16,30 ч.

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд – София област, чрез Съвета за електронни медии в 14-дневен срок от узнаването му.

Председател: С. Владимирова

Приложение

Честота:

105.8 MHz

Адрес, населено място:

гр. Тетевен

Адрес, точка на излъчване:

сградата

 

на МБАЛ

Географски координати:

 

Северна ширина

42N55 09

Географски координати:

 

Източна дължина

24E15 19

Надморска височина на кота

 

терен:

446 m

Максимална мощност на

 

изхода на предавателя:

до 50 W

Максимално ефективно

 

излъчена мощност:

до 80 W

Максимална ефективна

 

височина на АФС:

до 800 m

Медианна стойност на

 

интензитета на ЕМП:

54 dB (µV/m)

230

 

БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА

РЕШЕНИЕ № 445 от 20 декември 2019 г.

На основание чл. 25 от ЗБНБ Българската народна банка пуска в обращение считано от 17 февруари 2020 г. сребърна възпоменателна монета „Кукери“ от серията „Български традиции и обичаи“ със следното описание:

Технически параметри:

емисия – 2020 г.;

номинална стойност – 10 лв.;

метал – сребро, проба 999/1000;

качество – мат-гланц, висше;

тегло – 23.33 г;

диаметър – 38.61 мм;

гурт – гладък;

тираж – 3000 броя.

Графични елементи:

На лицевата страна на монетата са изобразени следните елементи: емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата; в кръг надпис „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА“, номиналната стойност „10 ЛЕВА“, годината на емисията „2020“.

На обратната страна на монетата: изображение на трима кукери; в полукръг отгоре надпис „КУКЕРИ“, а отдолу „БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ“.

Автор на художествения проект е X.X.-Хаджигаева.

Управител: Д. Радев

141

1. – Министерството на образованието и науката на основание чл. 6, ал. 2 от Закона за кредитиране на студенти и докторанти отправя покана до банките за сключване на типов договор през 2020 г., уреждащ правата и задълженията на държавата и на банките във връзка с участието им в системата за кредитиране на студенти и докторанти с държавна финансова подкрепа. В съответствие с разпоредбите на чл. 6, ал. 3 от Закона за кредитиране на студенти и докторанти предложението за сключване на договор може да бъде прието в двумесечен срок от обнародването на поканата в „Държавен вестник“.

168

91. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Пловдив, офис Пазарджик, на основание чл. 239, ал. 2 от ДОПК с постановление № С190013-091-0000936/15.11.2019 г. възлага на X.X.X., адрес: Карлово, ул. Генерал Карцов № 66Б, следният недвижим имот: склад в сутерена със застроена площ 3,48 кв. м, с идентификатор № 56784.506.748.1.57, ведно със съответните ид.ч. от общите части на сградата и правото на строеж върху мястото, намиращ се в многофамилна жилищна сграда с идентификатор № 56784.506.748.1, разположена в поземлен имот с идентификатор 56784.506.748 в Пловдив, ул. Васил Левски № 10, с граници: на същия етаж – обект с идентификатор № 56784.506.748.1.52 и обект с идентификатор № 56784.506.748.1.58, под обекта – няма, над обекта – няма. Собствеността преминава у купувача от датата на постановлението и същото подлежи на вписване от съдията по вписванията при Агенцията по вписванията по местонахождението на имота.

207

20. – Софийският университет „Св. X.X.“ обявява, че във връзка с решение на академичния съвет, протокол № 2 от 18.12.2019 г., прекратява процедурата по конкурс за доцент в професионално направление 4.5. Математика (Диференциални уравнения) – един (ДВ, бр. 66 от 2019 г.). За информация: СУ „Св. X.X.“, информационен център, отдел „Човешки ресурси“, стая № 2, София 1504, бул. Цар Освободител № 15, тел. 02/986-11-83.

145

21. – Софийският университет „Св. X.X.“ обявява конкурси за главни асистенти по професионално направление: 2.1. Филология (Приложна лингвистика – немски език за политически и информационни науки) – един за нуждите на ФКНФ; 3.1. Социология, антропология и науки за културата (Социология – Социология на социалната стратификация) – един за нуждите на ФФ, двата със срок за подаване на документи 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Списъкът с необходимите документи е определен в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности в СУ „Св. X.X.“. Документи се подават в ректората, информационен център, отдел „Човешки ресурси“, стая № 2, София 1504, бул. Цар Освободител № 15, тел. 02/986-11-83. Приемно време: от 15 до 17 ч.

146

6. – Университетът „Проф. д-р X.X.“ – Бургас, обявява конкурси за заемане на следните академични длъжности: професор в област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника, по научна специалност „Системно програмиране“ – един; доцент в област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.1. Машинно инженерство, по научна специалност „Приложна механика (Механика на покрития)“ – един; доцент в област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника, по научна специалност „Компютърно зрение“ – един, всички със срок на подаване на документите 3 месеца от обнародването в „Държавен вестник“; доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.4. Обществено здраве, по научна специалност „Кинезитерапия“ – един; доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.4. Обществено здраве, по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ – един; главен асистент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.4. Обществено здраве, по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ – един; главен асистент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.4. Обществено здраве, по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“; кандидатът да отговаря на изискванията на Наредбата за ЕДИ за придобиване на висше образование по специалност „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ за ОКС „бакалавър“, чл. 7а, ал. 3 – базисно образование по специалност „Медицинска сестра“ и ОКС „магистър“ по специалност „Управление на здравните грижи“ – един, всички със срок на подаване на документите 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се приемат в ректората, бул. Проф. Я. Якимов № 1, стая № 214, тел. 056 715 725.

169

10. – Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – София, обявява конкурс за прием на докторанти по докторската програма „Финанси, застраховане и осигуряване“ (двама в редовна и двама в задочна форма) и докторската програма „Счетоводство, контрол и анализ“ (двама в редовна и двама в задочна форма). Срок за подаване на документите – 2 месеца от обнародване на обявата в „Държавен вестник“. Справки и документи: ВУЗФ, София, ул. Гусла № 1, тел.: 02 4015819, 02 4015824.

202

8. – Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив, обявява конкурс за нуждите на Научноизследователския институт по медицина към ВУАРР – Пловдив, за професор в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Акушерство и гинекология“ – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи: в ректората на ВУАРР – Пловдив, бул. Дунав № 78, стая № 1, тел. 032/960 360.

155

3. – Институтът по биоразнообразие и екосистемни изследвания (ИБЕИ) при БАН – София, обявява конкурс за академичната длъжност главен асистент по професионално направление 4.3. Биологични науки, „Екология и опазване на екосистемите“, за нуждите на секция „Биомониторинг и екологичен риск“ на отдел „Екосистемни изследвания, екологичен риск и консервационна биология“ – един със срок за подаване на документи – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Изискванията към кандидатите и документите по конкурса са публикувани на сайта на института: www.iber.bas.bg. Справки: при научния секретар на ИБЕИ (тел. 0879499178, e-mail: katyageor@gmail.com). Документи се подават в деловодството на ИБЕИ, бул. Цар Освободител № 1.

208

1. – ИПАЗР „Н. Пушкаров“ към Селскостопанската академия – София, обявява конкурси за заемане на академични длъжности, както следва: доцент по професионално направление 6.1. Растениевъдство, научна специалност „Мелиорации (вкл. почвена ерозия и борбата с нея)“, за нуждите на НО „Физика, ерозия, почвена биота“; главен асистент по професионално направление 6.1. Растениевъдство, научна специалност „Агрохимия“, за нуждите на НО „Агрохимия, агроекология и системи на земеделие“; двата със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документите се подават в ЦУ на ССА – София, ул. Суходолска № 30, стая № 102, от 9 до 17 ч. Тел. за контакти: 028127560, 028127580.

165

21. – Столичната община на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 33 по протокол № 4 от 19.12.2019 г. на СОС е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на подземна кабелна линия – средно напрежение, разположено в поземлен имот с идентификатор 68134.8592.173 за обезпечаване на нов КТП за обект, намиращ се в поземлен имот с идентификатор 68134.8592.181, м. Могилите, кв. Враждебна, район „Кремиковци“, който е изложен в район „Кремиковци“ – Столична община. Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“. Жалбите се подават в район „Кремиковци“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

149

7. – Община Аксаково на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 5.1 от 3.01.2020 г. на Общинския съвет – гр. Аксаково, е одобрена план-схема за изграждане на кабелна линия от УПИ ХV – „за поликлиника и трафопост“, кв. 25 до УПИ V-1001, 512 в кв. 88 по плана на гр. Аксаково, община Аксаково, област Варна, за обект: „Външно кабелно електрозахранване 0,4 kV от ТП 15 до нов ШК-4А пред УПИ V-1001, 512 в кв. 88 по плана на гр. Аксаково“, с териториален обхват: УПИ XV – „за поликлиника и трафопост“ – частна общинска собственост, и улици между о.т. 204(66) – 203(65) – 202 и между о.т. 205 – 203(65). Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ чрез Общинския съвет – гр. Аксаково, пред Административния съд – Варна, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

147

7а. – Община Аксаково на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 5.2 от 3.01.2020 г. на Общинския съвет – гр. Аксаково, е одобрена план-схема за изграждане на кабелна линия за обект: „Външно кабелно електрозахранване 0,4 kV от ТП 11 до нов РК-3 пред УПИ VII – „за търговия и озеленяване“ в кв. 95 по плана на гр. Аксаково, община Аксаково, област Варна“. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ чрез Общинския съвет – гр. Аксаково, пред Административния съд – Варна, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

148

4. – Община Варна на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че са изработени проекти за подробен устройствен план (ПУП) – план за улична регулация (ПУР) за улица от о.т. 40 до о.т. 93, от о.т. 621 до о.т. 124, от о.т. 611 до о.т. 119, от о.т. 91 до о.т. 129 (задънена улица) и от о.т. 128 до о.т. 129 (пешеходна алея), подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация и застрояване (ПРЗ) за УПИ ІХ – „за тр. п.“, УПИ ХІІ-592, УПИ XІІІ-439, УПИ XІV-440, УПИ XV-441, УПИ XVI-442, УПИ XVІІ-435 – „за озеленяване“, УПИ XVІІІ-518, УПИ XIX-519, УПИ ХХ-444, УПИ XXI-1521, УПИ XXІІ-1522, УПИ ХХШ-447, УПИ XXIV-446, УПИ XXV-448, кв. 3, и УПИ І-450, УПИ ІІ-451, УПИ ІІІ-452, УПИ ІV-453, УПИ VIII-455, УПИ IX-583, УПИ Х-584, УПИ XІ-573, кв. 19, и подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация (ПР) за УПИ V-454 – „за жилищно строителство“, кв. 19, по плана на ж.к. Възраждане, IV м.р., Варна. Проектите са изложени в район „Младост“ при Община Варна. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да прегледат изработените планове и да направят писмени възражения, предложения и искания до Община Варна чрез район „Младост“.

201

1. – Община Дупница на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПП) за елементи на техническата инфраструктура за определяне на трасето на „Външно електрозахранване“ чрез изграждане на „Подземна кабелна линия – средно напрежение“ за присъединяване на поземлен имот (ПИ) с идентификатор 87727.120.11 (стари идентификатори 87727.120.10 и 877120.9), ЕКАТТЕ 87727, местност Полето, по кадастралната карта на с. Яхиново, община Дупница, област Кюстендил, през имоти – публична общинска собственост и частна собственост. Парцеларният план има за цел осигуряване на проектна основа за външно електрозахранване с кабели средно напрежение на съществуващи и нови сгради на основното застрояване с производствено предназначение – Пп, в поземлен имот (ПИ) с идентификатор 87727.120.11 (стари идентификатори 87727.120.10 и 877120.9), ЕКАТТЕ 87727, местност Полето, по кадастралната карта на с. Яхиново, както следва: външно електрозахранване – средно напрежение от съществуващ ЖР стълб № 42 на ВЕП 20 kV „Яхиново“, намиращ се в поземлен имот с идентификатор 87727.16.395 – частна собственост, с начин на трайно ползване – земеделска, с трасе 3,30 м чрез кабел 20 kV, тип САХЕк(вн)П 3х1х185 мм2, преминава в съществуващ сервитут на ВЕП 20 kV и продължава през поземлен имот с идентификатор 87727.120.8 – път ІV клас, публична общинска собственост, с дължина на трасето 251 м. Проектът и придружаващата го документация се намират в стая № 9, ет. 1 в сградата на Община Дупница. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

210

28. – Община Лъки на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е постъпил за разглеждане проект за ПУП – ПП за трасе на електрически кабел НН, засягащ ПИ № 205001 по КВС за землището на с. Манастир, община Лъки, област Пловдив. Проектът може да бъде разгледан всеки работен ден от 8 до 12 ч. и от 13 до 17 ч. в стая 18 в сградата на общинската администрация – Лъки, на адрес: Лъки, ул. Възраждане № 18, както и на интернет страницата на Община Лъки: www.oblaki.com, в раздел „Актуална информация“. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до Община Лъки в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

211

1. – Община гр. Сандански, област Благоевград, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните, че е изготвен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии за „Външно ел. захранване за приемно-предавателна станция BGL0299.A000 „Polenitza“ в имот 57176.318.34, м. Български гробища, по КККР на с. Поленица, община Сандански, област Благоевград“. Трасето на електрозахранващия кабел от точката на включване до точката на захранване е с дължина 806,06 м и преминава през населено място с. Поленица, община Сандански, и поземлени имоти с идентификатори: 20345.15.21 – полски път на Община Сандански по КККР на с. Дебрене; 57176.126.150 – местен път на Община Сандански; 57176.318.29 – полски път на Община Сандански; 57176.318.27 – полски път на Община Сандански; 57176.318.34 – земеделска територия на Община Сандански по КККР на с. Поленица. Проектът за ПУП – ПП е изложен в стая № 406 , ет. 4, в сградата на Община Сандански и може да се прегледа от заинтересуваните всеки работен ден в определеното приемно време на Община Сандански. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – гр. Сандански.

166

145. – Община Своге на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 22 от протокол № 3 от 4.12.2019 г. на Общинския съвет – гр. Своге, е одобрен проект за изменение на действащия подробен устройствен план (ПУП) на гр. Своге, община Своге, Софийска област – проект за изменение на плана за улична регулация (ПУР) за намаляване ширината на улица в участъка от о.т. 962 до о.т. 964 между квартали 143 и 148 и изменение на уличнорегулационните линии на прилежащите към нея урегулирани поземлени имоти (УПИ) VII-1702, XII-1703, VIII-1703 и IX-1707 в кв. 143 и на УПИ XI-1675 в кв. 148, като същите да съвпаднат със съществуващите на място огради (подпорни стени) и реализираната улица. Преписката се намира в дирекция „Устройство и развитие на територията“ при Община Своге и справки по нея могат да се правят всеки работен ден от седмицата. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението може да се обжалва чрез Община Своге пред Административния съд – София област, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

159

9. – Община гр. Твърдица, област Сливен, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – ПП (парцеларен план) за елементите на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищни образувания за линеен обект – схема В и К за ПИ 067014, местност Дингил тепе, землище с. Оризари, община Твърдица, област Сливен. Проектът е на разположение всеки работен ден в стая № 21, ет. 3, в сградата на Община Твърдица, област Сливен, пл. Свобода № 1. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация – Твърдица.

176

28. – Община Ямбол на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява, че във връзка с издадени Заповед № ДС-04-00001 от 8.02.2017 г. и допълнителна Заповед № ДС-04-00007 от 3.07.2017 г. на областния управител на област Ямбол относно разрешение за изработването на подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план за обект на техническата инфраструктура, разположен на територията на повече от една община, е изработен проект на ПУП – парцеларен план за обект: Оптичен кабел от гр. Ямбол до с. Могила и от с. Могила, община „Тунджа“, с. Джинот, община Стралджа, с. Търнава, община „Тунджа“, до с. Иречеково, община Стралджа, прокаран на територията на община Ямбол в поземлени имоти с идентификатори № 87374.23.210, 87374.19.100, 87374.19.131, 87374.23.212, 87374.23.213, 87374.24.151, 87374.24.145 по КККР на гр. Ямбол на територията на община „Тунджа“, област Ямбол, в землище на с. Могила, в поземлени имоти по КВС № 000197, 000187, 000160, 000186, в землище на с. Търнава, в поземлени имоти по КВС № 000002, 000110, 000079, 00053, 000116, 000127, 000124, и на територията на община Стралджа, област Ямбол, в землище на с. Джинот, в поземлени имоти по КВС № 000074, 000075, 000125, 000215, 000110, 000119, и в землище на с. Иречеково – поземлени имоти по КВС № 000109, 000248, 000257, 000335. Проектът за ПУП – парцеларен план е изложен за разглеждане в Община Ямбол, стая 302. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта в частта му на територията на община Ямбол до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

177

3. – Община с. Лесичово, област Пазарджик, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект на подробен устройствен план ПУП – ПР (подробен устройствен план – план за регулация) на УПИ I-275, УПИ II-247 в кв. 37 и част от площадно пространство с о.т. 87 – 88 – 82 – 86 по ПУП на с. Динката, община Лесичово, област Пазарджик. Проектът се намира в сградата на Община Лесичово, дирекция „Специализирана администрация“. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – с. Лесичово.

198

4. – Община с. Лесичово, област Пазарджик, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект на подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план на ВС „Надлеза“ и трасето на подземния електропровод КСН БКТП „Ресторанта“ – ВС „Надлеза“, землищата на с. Динката и с. Щърково, община Лесичово, област Пазарджик. Проектът се намира в сградата на Община Лесичово, дирекция „Специализирана администрация“. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – с. Лесичово.

199

5. – Община с. Лесичово, област Пазарджик, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект на подробен устройствен план ПУП – ПР (подробен устройствен план – план за регулация) на УПИ VIII – винарна, УПИ VII – винарна, в кв. 69, УПИ ІІ-141 в кв. 44, с. Лесичово, община Лесичово, област Пазарджик, и част от улици с о.т. 251 – 227 – 253 и о.т. 227 – 35. Проектът се намира в сградата на Община Лесичово, дирекция „Специализирана администрация“. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – с. Лесичово.

200

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд – Благоевград, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че по протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Благоевград, за обявяване нищожността на Наредбата за осигуряване на пожарната безопасност на територията на община Благоевград, приета с Решение № 438 по протокол № 15 от заседание на Общинския съвет – Благоевград, на 24.10.2012 г., е образувано адм. дело № 1304/2019 г. по описа на Административния съд – Благоевград, което е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 21.02.2020 г. от 10 ч.

158

Административният съд – Благоевград, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжна прокуратура – Благоевград, против Наредбата за условията и реда за издаване на разрешителни за водовземане, управление и ползване на находищата на минерална вода на територията на община Благоевград, приета с Решение № 156 по протокол № 6 от 25.04.2014 г. на Общинския съвет – Благоевград, по който е образувано адм. д. № 1287/2019 г. по описа на Административния съд – Благоевград, и същото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 21.02.2020 г. от 10,20 ч.

192

Административният съд – Варна, съобщава, че е постъпило оспорване по адм. д. № 3489/2019 г. против чл. 44, ал. 1, 2, 3 и 5 от Наредбата за определяне размера на местните данъци на община Аврен, приета с Решение № 171 по протокол № 14 от 28.12.2008 г. на Общинския съвет – гр. Аврен, като производството по делото е насрочено за 27.02.2020 г. от 9,45 ч.

170

Административният съд – Видин, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от зам. окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Видин, на Наредбата за пожарна и аварийна безопасност на територията на община Кула, приета с Решение № 56 от 30.06.2008 г. на Общинския съвет – гр. Кула, по което е образувано адм. дело № 400/2019 г. по описа на Административния съд – Видин, насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 17.03.2020 г. от 9,30 ч.

175

Административният съд – Видин, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от заместник окръжния прокурор на Окръжна прокуратура – Видин, на Наредбата за правилата и нормите за пожарна безопасност на територията на община Белоградчик, приета с Решение № 227, взето с протокол № 18 на заседание на Общинския съвет – гр. Белоградчик, на 16.10.2012 г., по което е образувано адм. дело № 383/2019 г. по описа на Административния съд – Видин, което е насрочено за разглеждане на 24.02.2020 г. от 10 ч.

188

Административният съд – Пазарджик, Х състав, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Пазарджик – X.X., подаден против Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Лесичово, приета с Решение № 521 от 31.10.2013 г. на Общинския съвет – с. Лесичово – чл. 8, чл. 29, ал. 1, чл. 31, ал. 1 в частта им относно „събиране, транспортиране“, чл. 27, ал. 1, чл. 32, ал. 1 и чл. 34, ал. 1 относно „събиране“ и чл. 34, ал. 2. По протеста е образувано адм. дело № 1323/2019 г. по описа на Административния съд – Пазарджик, Х състав, насрочено за разглеждане в о.с.з. на 22.01.2020 г. от 10,30 ч.

134

Административният съд – Пазарджик, Х състав, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Пазарджик – X.X., подаден против Наредбата за условията за водовземане на минерална вода от находище на минерална вода – изключителна държавна собственост – Варвара, предоставено безвъзмездно за управление и ползване на Община Септември, приета с Решение № 1075 от 30.10.2018 г. на Общинския съвет – гр. Септември, взето с протокол № 56. По протеста е образувано адм. дело № 1409/2019 г. по описа на Административния съд – Пазарджик, Х състав, насрочено за разглеждане в о.с.з. на 22.01.2020 г. от 10,30 ч.

135

Административният съд – Плевен, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е подаден протест от прокурор в Окръжна прокуратура – Плевен, срещу Наредба № 25 за пожарна безопасност на територията на община Искър, приета с Решение № 97 от 6.04.2012 г., с искане за отмяна като незаконосъобразна, тъй като е приета при липса на законова делегация, по който е образувано адм. дело № 1385 по описа за 2019 г. на Административния съд – Плевен.

167

Административният съд – Смолян, на основание чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм. дело № 4/2020 г. по протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Смолян, срещу Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци на територията на община Доспат, приета с Решение № 28 по протокол № 6 от 15.02.2008 г., изменена и допълнена с Решение № 331 по протокол № 33 от 22.12.2008 г., последно изменение и допълнение с Решение № 695 по протокол № 51 от 21.01.2019 г., всички на Общинския съвет – гр. Доспат, в нейната цялост, насрочено за 12.02.2020 г. от 13,30 ч.

136

Административният съд – Смолян, на основание чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм. дело № 5/2020 г. по протест на Окръжна прокуратура – Смолян, срещу Наредба № 6 за пожарна безопасност на територията на община Мадан, приета с Решение № 99 от 25.04.2008 г., изм. и доп. с Решение № 343 от 19.06.2013 г. по протокол № 31 на Общинския съвет – гр. Мадан, в нейната цялост. Делото е насрочено за 18.02.2020 г. от 13,35 ч.

171

Административният съд – Смолян, на основание чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм. дело № 6/2020 г. по протест на Окръжна прокуратура – Смолян, срещу разпоредбата на чл. 55, ал. l, т. 4 от Наредбата за определяне на местните данъци на територията на община Девин, приета с Решение № 120 от 22.08.2019 г. по протокол № 13 на Общинския съвет – гр. Девин. Делото е насрочено за 18.02.2020 г. от 13,30 ч.

172

Административният съд – Смолян, на основание чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм. дело № 7/2020 г. по протест на Окръжната прокуратура – Смолян, срещу Наредба № 14 за определяне размера на местните данъци на територията на община Златоград, приета с Решение № Д-50 по протокол № 7 от 30.01.2008 г., изм. и доп. с Решение № Д66 по протокол № 8 от 29.02.2008 г.; Решение № Д270 по протокол № 28 от 29.12.2008 г.; Решение № Д554 по протокол № 49 от 30.01.2010 г.; Решение № Д774 по протокол № 70 от 27.01.2011 г.; Решение № Е576 по протокол № 49 от 20.12.2013 г.; Решение № Ж45 по протокол № 4 от 29.12.2015 г.; Решение № Ж178 по протокол № 10 от 25.04.2016 г.; Решение № Ж267 по протокол № 15 от 4.08.2016 г.; Решение № Ж666 по протокол № 44 от 28.12.2017 г. и Решение № Ж876 по протокол № 58 от 27.12.2018 г., в нейната цялост. Делото е насрочено за 18.02.2020 г. от 13,40 ч., като заинтересованите лица могат да поискат с писмена молба да се присъединят към оспорването или да встъпят като страна наред с административния орган до началото на устните състезания при всяко положение на делото.

173

Административният съд – Стара Загора, на основание чл. 218, ал. 2 от ЗУТ съобщава, че е постъпила жалба от X.X.X. с оспорване за незаконосъобразност на Решение № 2349 по протокол № 45 от проведено на 27.06.2019 г. заседание на Общинския съвет – гр. Стара Загора, с което е одобрен проект за ПУП – изменение на план за регулация и план за застрояване за територията на парк/квартал Бедечка по плана на гр. Стара Загора, представляваща част от кадастрален район 513 по КККР на гр. Стара Загора, обхващащ квартали 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821,822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831 по плана на гр. Стара Загора, в частта относно УПИ І с отреждане „за парк и открити спортни обекти“, кв. 810, в частта му, в която попадат поземлен имот с идентификатор № 68850.513.6798, поземлен имот с идентификатор № 68850.513.6799 и поземлен имот с идентификатор № 68850.513.6800 по КККР на гр. Стара Загора. По оспорването е образувано адм. д. 536/2019 г. по описа на Административния съд – Стара Загора. Заинтересованите лица могат да подадат заявление за конституирането им като ответници в производството по адм. д. № 536/2019 г. в едномесечен срок от деня на обнародване на съобщението в „Държавен вестник“. Заявлението следва да е със съдържание, отговарящо на изискванията на чл. 218, ал. 5 от ЗУТ. Към заявлението следва да се приложат писмени доказателства, удостоверяващи качеството на заинтересовано лице на заявителя. Със заявлението е недопустимо да се правят искания за отмяна на индивидуалния административен акт, както и за присъединяване към подадената жалба.

137

Административният съд – Стара Загора, на основание чл. 218, ал. 2 от ЗУТ съобщава, че е постъпила жалба от X.X.X.-X. с оспорване за незаконосъобразност на Решение № 2349 по протокол № 45 от проведено на 27.06.2019 г. заседание на Общинския съвет – гр. Стара Загора, с което е одобрен проект за ПУП – изменение на план за регулация и план за застрояване за територията на парк/квартал Бедечка по плана на гр. Стара Загора, представляваща част от кадастрален район 513 по КККР на гр. Стара Загора, обхващащ квартали 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831 по плана на гр. Стара Загора, в частта относно УПИ I с отреждане „за парк и открити спортни обекти“, кв. 810, в частта му, в която попадат: имот с идентификатор 68850.513.6833 по кадастралната карта на гр. Стара Загора, представляващ УПИ XI-6168 в кв. 809 по плана на гр. Стара Загора, кв. Бедечка, одобрен с Решение № 283 от 28.06.2012 г. на Общинския съвет – гр. Стара Загора; имот с идентификатор 68850.513.6834 по кадастралната карта на гр. Стара Загора, представляващ УПИ XII-6168 в кв. 809 по плана на гр. Стара Загора, кв. Бедечка, одобрен с Решение № 283 от 28.06.2012 г. на Общинския съвет – гр. Стара Загора, и имот с идентификатор 68850.513.6917 по кадастралната карта на гр. Стара Загора, представляващ УПИ VI-6169 в кв. 816 по плана на гр. Стара Загора, кв. Бедечка, одобрен с Решение № 283 от 28.06.2012 г. на Общинския съвет – гр. Стара Загора, и в частта относно УПИ III с отреждане „за парк“, кв. 810, в частта му, в която попада имот с идентификатор 68850.513.6937 по кадастралната карта на гр. Стара Загора, представляващ УПИ XVI-6715 в кв. 804 по плана на гр. Стара Загора, кв. Бедечка, одобрен с Решение № 283 от 28.06.2012 г. на Общинския съвет – гр. Стара Загора. По оспорването е образувано адм. д. 488/2019 г. по описа на Административния съд – Стара Загора. Заинтересованите лица могат да подадат заявление за конституирането им като ответници в производството по адм. дело № 488/2019 г. в едномесечен срок от деня на обнародване на съобщението в „Държавен вестник“. Заявлението следва да е със съдържание, отговарящо на изискванията на чл. 218, ал. 5 от ЗУТ. Към заявлението следва да се приложат писмени доказателства, удостоверяващи качеството на заинтересовано лице на заявителя. Със заявлението е недопустимо да се правят искания за отмяна на индивидуалния административен акт, както и за присъединяване към подадената жалба.

138

Административният съд – Стара Загора, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор в Окръжната прокуратура – Стара Загора, с искане за прогласяване нищожността на разпоредбите на чл. 58, ал. 4 и 5 от раздел VI „Туристически данък“ на Наредба № 6 от 20.02.2008 г. на Общинския съвет – гр. Николаево, по който е образувано административно дело № 962/2019 г. по описа на Административния съд – Стара Загора, и е насрочено за 12.02.2020 г. от 14 ч.

196

Районният съд – гр. Сандански, призовава Анкит Капур (Ankit Kapoor), гражданин на Република Индия, без регистриран постоянен и настоящ адрес в страната и с неизвестен адрес в чужбина, в качеството му на баща на малолетния Марян Анкит Капур да се яви в съда на 27.02.2020 г. в 11,30 ч. по гр.д. № 1372/2019 г., заведено от Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград, за настаняване на детето Марян Анкит Капур в професионално приемно семейство, с правно основание чл. 28 от Закона за закрила на детето във връзка с чл. 26, ал. 1, пр. 3 и чл. 25, ал. 1, т. 3 от същия закон. При неявяване и непосочване на съдебен адрес делото ще се гледа в отсъствие на призования.

197

Софийският градски съд, І гражданско отделение, 22-ри състав, уведомява, че има образувано гр.д. № 5773/2019 г. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), БУЛСТАТ 131463734, чрез председателя X.X.X., София, бул. Витоша № 18, е предявила иск срещу X.X.X., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: София, район „Триадица“, ул. Силиврия № 2, ет. 4, ап. 43, и X.X.X., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: София, район „Триадица“, ул. Силиврия № 2, ет. 4, ап. 43, с правно основание чл. 153, ал. 2 във връзка с § 5, ал. 2 от ПЗРЗПКОНПИ (ДВ, бр. 1 от 2019 г.) от ЗПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на следното имущество на стойност 715 367,03 лв., както следва:

От X.X.X., ЕГН **********, и X.X.X., ЕГН **********, на основание чл. 142, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ:

Недвижими имоти, намиращи се в София, Столична община, район „Витоша“, ул. Беловодски път № 79, в жилищна сграда с подземен паркинг, изградена в съответствие с одобрените от ДАГ – СО, проекти на сградата, разрешение за строеж № 4444 от 3.09.2008 г. на главния архитект на район „Витоша“ и въведена в експлоатация с удостоверение № 204 от 24.02.2014 г., издадено от директора на дирекция „Общински строителен контрол“ – Столична община, в поземлен имот с идентификатор 68134.1939.347, намиращ се в София, Столична община, област София, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-68 от 2.12.2010 г. на изпълнителния директор на АГКК, без издавана последваща заповед за изменение на КККР, с адрес на поземления имот: София, район „Витоша“, ул. Беловодски път № 79, с площ 917 кв. м, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, с начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 м), без стар идентификатор, с номер на предходен план: 364, квартал 19, парцел ІV, при съседи: имот с идентификатор 68134.1939.339, имот с идентификатор 68134.1939.340, имот с идентификатор 68134.1939.346, имот с идентификатор 68134.1939.348, имот с идентификатор 68134.1939.1088, съгласно скица на поземлен имот № 1331/13.01.2014 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – София, и който поземлен имот представлява урегулиран поземлен имот ІV-364, идентичен с парцел ІV-532, в кв. 19 по плана на гр. София, местност В.з. Беловодски път, графично изчислена площ на УПИ от 900 кв. м, а с площ по доказателствен акт от 910 кв. м при граници на УПИ по скица: улица, УПИ V-533, УПИ ХV-363а, УПИ ІІ-375 и УПИ ІІІ-364, а именно:

А. Имот с идентификатор 68134.1939.347.1.3, намиращ се в София, Столична община, област София (столица), по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-68 от 2.12.2010 г. на изпълнителния директор на АГКК, без издавана последваща заповед за изменение на КККР, с адрес на имота: София, район „Витоша“, ул. Беловодски път № 79, ет. 1, ап. 3, намиращ се в сграда № 1, разположена в поземлен имот с идентификатор 68134.1939.347, с предназначение на самостоятелния обект: жилище, апартамент, с брой на нивата на обекта: 1, с площ 187 кв. м, с посочени прилежащи части: съответните идеални части от общите части на сградата, мазе № 3, площ 3,84 кв. м; ниво: -1, съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж – имот с идентификатор 68134.1939.347.1.11, под обекта – няма, над обекта – с идентификатор 68134.1939.347.1.6, идентификатор 68134.1939.347.1.5, съгласно схема № 15-80665/27.03.2014 г. на самостоятелен обект в сграда на Службата по геодезия картография и кадастър – София, представляващ съгласно одобрен инвестиционен проект от 19.08.2008 г. на главния архитект на СО, район „Витоша“:

А. Апартамент № 3, намиращ се в София, район „Витоша“, ул. Беловодски път № 79, ет. 1, кота ± 0,00, със застроена площ 187 кв. м, състоящ се от преддверие и коридор, дневна – трапезария и кухня, хол, две спални, приземна тераса с площ 112,27 кв. м, баня и тоалетна, самостоятелна тоалетна, при съседи: двор от три страни, стълбищна площадка с асансьорна клетка, коридор, апартамент № 1 – 2, заедно с 8,612 % идеални части на сградата, равняващи се на 16,032 кв. м, както и 6,609 % идеални части от поземления имот с идентификатор 68134.1939.347, в който е построена сградата, подробно описан по-горе, равняващи се на 59,48 кв. м, заедно с мазе № 3, намиращо се в сутерена на сградата, на кота -3,25 м, с площ 3,84 кв. м, при съседи: коридор, подземен паркинг, двор, мазе № 4, заедно с 0,143 % идеални части от общите части на сградата, равняващи се на 0,267 кв. м, както и 0,300 % идеални части от поземления имот с идентификатор 68134.1939.347, в който е построена сградата, подробно описан по-горе, равняващи се на 2,70 кв. м.

Б. Паркомясто № 12 по архитектурен проект от 19.08.2008 г. на главния архитект на СО, район „Витоша“, намиращо се в София, район „Витоша“, ул. Беловодски път № 79, на сутеренния етаж на сградата, кота -3,25 м, със застроена площ 15,63 кв. м, при съседи по архитектурен проект: маневрено хале, паркомясто № 11, двор, фитнес, преддверие и тоалетна, което паркомясто № 12 представлява 15,63/356,14 идеални части от подземния гараж на сградата, представляващ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-68 от 2.12.2010 г. на изпълнителния директор на АГКК, самостоятелен обект в сграда с идентификатор 68134.1939.347.1.10, намиращ се в сграда № 1, с предназначение на самостоятелен обект: гараж в сграда, с брой нива на обекта: 1, с площ 356,14 кв. м, без посочени прилежащи части в схемата, със стар идентификатор – няма; ниво 1, съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж – няма, под обекта – няма, над обекта – няма, състоящо се от 12 паркоместа, съгласно схема № 1265/13.01.2014 г. на самостоятелен обект в сграда на Службата по геодезия, картография и кадастър – София, заедно с 8,667 % идеални части от общите части на подземния гараж, равняващи се на 15,24 кв. м, както и 2,248 % идеални части от поземления имот с идентификатор 68134.1939.347, в който е построена сградата, подробно описан по-горе, равняващи се на 20,23 кв. м.

Обща данъчна оценка на недвижимите имоти е 252 975,70 лв.

Пазарната стойност на недвижимите имоти към настоящия момент е 211 270 лв.

Недвижимите имоти са придобити с нотариален акт за покупко-продажба № 37, т. ІІ, рег. № 10265, дело № 214 от 2014 г., вписан в Агенцията по вписванията, Служба по вписванията – София – акт № 25, т. XXXVIІ, дело № 11767/2014 г., вх. рег. № 15608/4.04.2014 г., и са собственост на X.X.X., ЕГН **********, и X.X.X., ЕГН **********.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 2 и с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********, и X.X.X., ЕГН **********:

Сумата в размер 3500 лв., представляваща пазарната стойност на лек автомобил, марка „Ситроен“, модел „Ц 3 1.4И“, рег. № СА7778СР, рама № VF7FCKEVB26923428, двигател № 10FSM94678123, към датата на отчуждаването му.

На основание чл. 151, пр. 1 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********:

Сумата в размер общо 1000 лв., представляваща превод по сметка на трети лица по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 379,21 лв., представляваща начислена лихва, по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 700 лв., представляваща извършен превод по сметка на трето лице, по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 364,50 лв., представляваща начислена лихва, по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 750 лв. изтеглена на каса от проверяваното лице, от разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 500 лв., представляваща извършен превод по сметка, по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 25 032,48 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 400 лв., представляваща извършен превод по сметка на трето лице, по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 2003,73 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 7011,02 лв., представляваща погасителни вноски по кредити, по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 18 STSA 93000006352393 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 6694,30 лв., представляваща погасителни вноски по кредит – разплащателна сметка, в евро с IBAN BG 59 STSA 93000016120428 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 10 634 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, в евро с IBAN BG 59 STSA 93000016120428 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 10 247,86 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, в евро с IBAN BG 59 STSA 93000016120428 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 11 217,07 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, в евро с IBAN BG 59 STSA 93000016120428 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 9111,11 лв., представляваща погасителни вноски по кредити, в евро с IBAN BG 59 STSA 93000016120428 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 16 068,45 лв., представляваща погасителни вноски по кредити, в евро с IBAN BG 59 STSA 93000016120428 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 10 124,57 лв., представляваща погасителни вноски по кредити, в евро с IBAN BG 59 STSA 93000016120428 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 7341,07 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, в евро с IBAN BG 59 STSA 93000016120428 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 36 296,90 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, в евро с IBAN BG 59 STSA 93000016120428 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 1732,56 лв., представляваща погасителни вноски по кредит – банкова сметка в левове с IBAN BG 49 UNCR 70001520735215 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 3600 лв., изтеглена касово, от банкова сметка в левове с IBAN BG 49 UNCR 70001520735215, в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 2903,78 лв., представляваща погасителни вноски по кредити в банкова сметка в левове с IBAN BG 49 UNCR 70001520735215, в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 3057,40 лв., представляваща погасителни вноски по кредити в банкова сметка в левове с IBAN BG 49 UNCR 70001520735215, в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 1482,20 лв., преведена на трето лице от банкова сметка в левове с IBAN BG 49 UNCR 70001520735215, в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 2000 лв., изтеглена касово от банкова сметка в левове с IBAN BG 49 UNCR 70001520735215, в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 9114,17 лв., представляваща вноска на каса, от стандартен депозит в евро BG 05 UNСR 70002521075473 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 1958 лв., представляваща погасителни вноски по многофакторен спестовен влог, в евро BG 75 UNCR 70004520698949 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 66 009,26 лв., представляваща вноска от трето лице по многофакторен спестовен влог, в евро BG 75 UNCR 70004520698949 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 37 746,08 лв., представляваща погасителни вноски по многофакторен спестовен влог, в евро BG 75 UNCR 70004520698949 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 13 640,86 лв., представляваща погасителни вноски по многофакторен спестовен влог, в евро BG 75 UNCR 70004520698949 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 8191,98 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, по разплащателна сметка в евро с IBAN BG 60 PIRB 74011601062166 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 21 928 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, по разплащателна сметка в евро с IBAN BG 60 PIRB 74011601062166 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 5867,49 лв., представляваща получени преводи от трети лица, по разплащателна сметка в евро с IBAN BG 60 PIRB 74011601062166 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 20 451,44 лв., представляваща погасителни вноски по кредит, по разплащателна сметка в евро с IBAN BG 60 PIRB 74011601062166 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 9779,15 лв., представляваща преводи от трети лица, по разплащателна сметка в евро с IBAN BG 60 PIRB 74011601062166 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 23 929,09 лв., представляваща погасителни вноски, по разплащателна сметка в евро с IBAN BG 60 PIRB 74011601062166 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 2810 лв., представляваща превод към трето лице, от спестовен влог в левове с IBAN BG 44 PIRB 80724601968433 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер общо 89 859,36 лв., представляваща вноски от трети лица, по спестовен влог в левове с IBAN BG 44 PIRB 80724601968433 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 900 лв., представляваща превод към трето лице, от спестовен влог в левове с IBAN BG 44 PIRB 80724601968433 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 405 лв., представляваща превод към трето лице, от спестовен влог в левове с IBAN BG 44 PIRB 80724601968433 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 717 лв., представляваща превод към трето лице, по спестовен влог в левове с IBAN BG 44 PIRB 80724601968433 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********:

Сумата в размер 13 620 лв., представляваща невъзстановена допълнителна парична вноска, подлежи на отнемане от X.X. по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 58 UNCR 70001520455305.

На основание чл. 151, пр. 1 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 4 и с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********:

Сумата в размер 9788,92 лв., представляваща вноска на каса, по спестовен влог в евро BG 06 PIRB 91704604323340 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 234,50 лв., представляваща начислена лихва, по спестовен влог в евро BG 06 PIRB 91704604323340 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 215,14 лв., представляваща начислена лихва, по разплащателна сметка в евро с IBAN BG 72 CRBA 9898103002872 в „Алфа Банк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Сумата в размер 9779,15 лв., представляваща вноска на каса, по разплащателна сметка в евро с IBAN BG 72 CRBA 9898103002872 в „Алфа Банк“ – АД, с титуляр X.X.X..

Съгласно определение от 9.12.2019 г. по гр. дело № 5773/2019 г. по описа на СГС, І ГО, 22 състав, съдът определя едномесечен срок считано от датата на обнародване на обявлението в „Държавен вестник“, в който трети заинтересовани лица, претендиращи самостоятелни права върху имуществото – предмет на отнемане, могат да встъпят в делото, като предявят претенциите си пред СГС.

Гражданско дело № 5773/2019 г. по описа на СГС, І ГО, 22 състав, е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 28.04.2020 г. в 10,30 ч.

143

Бургаският окръжен съд на основание чл. 679, ал. 3 от ТЗ призовава кредиторите на „Добринище ски“ – ЕАД, в несъстоятелност, ЕИК 147091417, със седалище и адрес на управление Поморие, ул. Чайка № 5 (длъжник в производството по дело по несъстоятелност № 293/2014 г. по описа на съда), да се явят на 27.01.2020 г. в 13 ч. за участие в открито съдебно заседание по частно търговско дело № 5/2020 г. по описа на Окръжния съд – Бургас, за разглеждане на искането на Ноел Фланън Глин за отмяна на решенията, приети на събрание на кредиторите, проведено на 30.12.2019 г. по дело по несъстоятелност № 293/2014 г.

184

Търговищкият окръжен съд, търговско отделение, на основание чл. 679, ал. 2 от ТЗ насрочва производство в открито съдебно заседание по частно търговско дело № 90/2019 г. по описа на Търговищкия окръжен съд на 27.01.2020 г. от 11 ч. за разглеждане на искане за отмяна на решенията, взети на събрание на кредиторите на „Астро трейд“ – ООД, ЕИК 130613095, Търговище, ул. Великотърновско шосе № 4, по търговско дело № 53/2015 г. по описа на Окръжния съд – Търговище, търговско отделение, проведено на 27.11.2019 г.

154

Софийският градски съд разпуска на основание чл. 40, ал. 1, т. 4 ЗПП политическа партия „Обединена България“, регистрирана по ф.д. № 660/2013 г. по описа на Софийския градски съд, със седалище и адрес на управление София, бул. Княгиня Мария-Луиза № 100.

203

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

11. – Управителният съвет на Центъра за приложно-правни изследвания и практики – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 28.02.2020 г. в 17,30 ч. в офиса на сдружението – София, ул. Искър № 84, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението за 2019 г.; 2. промяна на устава на организацията; 3. избор на управителен съвет; 4. разни.

150

3. – Управителният съвет на „Българско научно дружество по военна медицина“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ със свое решение, обективирано в протокол от 6.01.2020 г., свиква общо събрание на сдружението на 9.03.2020 г. в 10 ч. в седалището на сдружението на адрес: София, бул. X.X.X. № 3, при следния дневен ред: 1. приемане на отчета за дейността на управителния съвет на сдружението за 2019 г.; вземане на решение за освобождаване от отговорност на управителния съвет и неговите членове за дейността им през 2019 г.; 2. приемане на годишните финансови отчети на сдружението за 2017, 2018 и 2019 г.; 3. вземане на решения относно дължимостта и размера на членския внос или на имуществените вноски; 4. приемане на нов устав на сдружението; 5. разни. Материалите по дневния ред ще бъдат достъпни на адреса на сдружението всеки работен ден от 9 до 17 ч. При липса на кворум на основани чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се отложи с един час и ще се проведе на същото място и при същия дневен ред колкото и членове да се явят.

185

4. – Управителният съвет на Ловно-рибарско дружество „София-запад“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 29 от устава свиква общо отчетно събрание на дружеството на 19.03.2020 г. в 18 ч. в София, сградата на НЛРС, бул. Витоша № 31 – 33, ет. 7, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад за работата на дружеството през 2019 г.; 2. отчетен доклад на ревизионната комисия за 2019 г.; 3. приемане на финансов план и програма за дейността на дружеството през 2020 г.; 4. избор на делегати за общото събрание на НЛРС; 5. разни. Събранието е законно, ако присъстват повече от половината от избраните делегати. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час и ще се проведе на същото място и при същия дневен ред колкото и членове да се явят.

156

20. – Адвокатският съвет на Адвокатската колегия – Благоевград, на основание чл. 83, ал. 1 и 3 от ЗА свиква извънредно общо събрание на адвокатите, вписани в Благоевградската адвокатска колегия, на 22.02.2020 г. в 8,30 ч. в залата на АК – Благоевград, в Благоевград, ул. Полк. Димов № 1, ет. 3, при дневен ред: избор на членове на адвокатския съвет. Регистрацията на адвокатите за участие в общото събрание се извършва в деня на общото събрание от 8 ч. При липса на кворум на основание чл. 81, ал. 4 от ЗА събранието се отлага с един час по-късно от обявения първоначален час независимо от броя на присъстващите членове. Регистрацията за участие в извънредното общо събрание се извършва в деня на извънредното общо събрание от 8 ч., като участниците лично или чрез адвокат пълномощник, вписан в Благоевградската адвокатска колегия, при регистрацията си се легитимират с адвокатската карта и/или писмено пълномощно (за упълномощените). На основание чл. 81, ал. 7 от Закона за адвокатурата пълномощното се представя от упълномощителя в адвокатския съвет в деня преди събранието или от упълномощения при регистрацията му в деня на събранието.

187

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Клуб по Акробатичен Рокендрол „Фреш Денс“ – Божурище, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 29.02.2020 г. в 10 ч. в Читалище „X.X.“ в гр. Божурище при следния дневен ред: 1. промяна на устава; 2. избор на органи на управление; 3. приемане на нови членове; 4. други. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 11 ч., на същото място и при същия дневен ред.

205

3. – Управителният съвет на сдружение „Спортен клуб по бокс „Победа – Черноморец“, Бургас, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 12, ал. 4 от устава за устройството и дейността на клуба свиква общо събрание на членовете на клуба на 24.02.2020 г. в 11 ч. в Бургас, ул. Одрин № 15, при следния дневен ред: 1. изменение на устава за устройството и дейността на сдружение „Спортен клуб по бокс „Победа – Черноморец“; 2. избор на членове на управителен съвет на сдружението. Поканват се всички членове на клуба да присъстват лично или чрез упълномощени представители. Пълномощниците се допускат до участие в работата на общото събрание след представяне на изрично писмено пълномощно с определено в действащото законодателство съдържание. Регистрацията на членовете започва в 10,30 ч. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден един час по-късно от обявения в 12 ч., на същото място, при същия дневен ред, колкото и членове да се явят. Материалите за събранието са на разположение в седалището и адреса на управление на клуба – Бургас, ул. Одрин № 15.

151

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Национална овцевъдна и козевъдна асоциация“ – Велико Търново, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 28.02.2020 г. в 15 ч. във Велико Търново, ул. Никола Габровски № 25А, при следния дневен ред: 1. промяна в устава на сдружението; 2. годишен финансов отчет за дейността на сдружението за 2018 и 2019 г.; 3. отчет за дейността на сдружението през изминалите 2018 и 2019 г.; 4. приемане на нови членове; 5. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе един час по-късно на същата дата и на същото място.

204

10. – Управителният съвет на „Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните“ – гр. Лозница, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо годишно събрание на 18.02.2020 г. в 17 ч. в хотел „Балкан“ – с. Чифлика, община Троян, при следния дневен ред: 1. отчет на председателя за дейността на асоциацията през 2019 г.; 2. финансов отчет за 2019 г.; 3. приемане на годишния отчет от ОС и освобождаване от финансова отговорност на председателя и УС за 2019 г.; 4. план за развитие, цели и събития на асоциацията за 2020 – 2021 г.; 5. приемане на бюджет за 2020 г.; 6. предложение за гласуване за промяна на името на асоциацията, като се добави думата „БИО“ като пример: От „Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните“ на „Българска асоциация на малинопроизводителите и биоягодоплодните“; 7. обсъждане на основни проблеми, свързани с ефективното малинопроизводство, и начини за преодоляването им, в т.ч. предложения за превенция и борба с климатичните промени: слани, градушки, проливни дъждове, продължителна засуха, екстремно високи температури и хроничен недостиг на поливна вода; 8. обсъждане на възможните приоритети за членовете на БАМ-я през 2020 г. за изкупна кампания ягоди – малини с водещи преработватели от Северна България; 9. приемане на нови членове в асоциацията; 10. други.

180

3. – Управителният съвет на сдружение „Гражданско движение „Бъдеще за Русе“ – Русе, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 7, ал. 1 от устава на сдружението свиква своите членове на общо събрание на 26.02.2020 г. в 18 ч. в Русе, ул. Пристанищна № 17, при следния дневен ред: 1. промени в устава на сдружението; 2. избор на ръководни органи; 3. приемане на финансови отчети за 2018 и 2019 г.

190

3. – Читалищното настоятелство на Народно читалище „X.X. – 1908“ – гр. Черноморец, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ кани всички свои членове на общо отчетно-изборно събрание на 20.03.2020 г. в 17 ч. в гр. Черноморец в залата на киносалона при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността на Читалищното настоятелство за 2019 г.; 2. приемане на финансов отчет за 2019 г.; 3. приемане на отчет на проверителната комисия за 2019 г.; 4. приемане на бюджета на читалището за 2020 г.; 5. приемане на нови членове; 6. прекратяване на членство на стари членове; 7. избор на ръководство – ЧН и ПК; 8. разни. При липса на кворум в посочения час на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се отложи с един час и ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред.

160

5. – Управителният съвет на сдружение „Вихър – 2013“ – с. Бранище, област Добрич, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на 2.03.2020 г. в 17 ч. в Кметството на с. Бранище, ул. Първа № 19, при следния дневен ред: 1. изключване на стари членове от сдружението; 2. приемане на нови членове на сдружението; 3. приемане промени в устава на сдружението; 4. избор на ръководни органи на сдружението; 5. избор на президент на ФК „Вихър – 2013“; 6. приемане на предложение за внасяне на годишен членски внос от членовете на сдружението; 7. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред.

179

6. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Футболен клуб „Бенковски БС“ – с. Българско Сливово, област Велико Търново, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 14.03.2020 г. в 18 ч. в с. Българско Сливово, ул. Цар Самуил № 52, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет; 2. освобождаване и избор на членове на управителния съвет; 3. текущи. Поканват се всички членове на „ФК „Бенковски БС“ – с. Българско Сливово, да присъстват на събранието лично или чрез упълномощен представител. Писмените материали по дневния ред са на разположение на членовете на сдружението на адреса на управление в с. Българско Сливово, ул. Цар Самуил № 52. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание се отлага с един час по-късно на същото място и при същия дневен ред и ще се проведе независимо от броя на явилите се членове.

212

7. – Управителният съвет на СК „Биатлон и ски бягане“ – с. Стамболово, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 1.03.2020 г. в 18 ч. в Кметството на с. Стамболово при следния дневен ред: 1. промени в устава на сдружението; 2. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч. при същия дневен ред.

178

Промени настройката на бисквитките