Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 24 от 17.III

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ

ЗАПОВЕД № РД-151 от 14 февруари 2020 г.

На основание чл. 42, ал. 6 във връзка с ал. 5 от Закона за защитените територии (ЗЗТ), писмо с изх. № 5872(2) от 3.12.2019 г. на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен (РИОСВ – Плевен), и извършени по-точни замервания:

1. Актуализирам площта на защитена територия – защитена местност „Карстова долина на р. Петърнишка бара“, в местността Пещерите, в землището на с. Петърница, община Долни Дъбник, област Плевен, обявена със Заповед № 4526 от 17.11.1975 г. на Министерството на горите и опазване на природната среда (ДВ, бр. 98 от 1975 г.), от 160,000 дка на 199,973 дка.

2. В границата на защитена местност „Карстова долина на р. Петърнишка бара“ в местността Пещерите, определена със заповедта по т. 1, попадат поземлени имоти с идентификатори 56201.208.127 и 56201.501.1112 съгласно кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на с. Петърница (за 2019 г.), с ЕКАТТЕ 56201, община Долни Дъбник, област Плевен, одобрена със Заповед № РД-18-1519 от 22.08.2018 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, с обща площ 199,973 дка.

3. Пълният опис на координатите на точките на границата на защитена местност „Карстова долина на р. Петърнишка бара“, в местността Пещерите и картният материал се съхраняват и са на разположение в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и в РИОСВ – Плевен.

4. Актуализираните данни по настоящата заповед да се впишат в Държавния регистър на защитените територии при МОСВ.

На основание чл. 43 от ЗЗТ заповедта да се обнародва в „Държавен вестник“.

Заповедта може да бъде обжалвана по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред Върховния административен съд в едномесечен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Министър: Е. Димитров

2355

 

ЗАПОВЕД № РД-229 от 11 март 2020 г.

На основание чл. 12, ал. 6 във връзка с чл. 6, ал. 1, т. 3 и 4 от Закона за биологичното разнообразие и т. 1 от Решение № 177 от 3.04.2019 г. на Министерския съвет (ДВ, бр. 29 от 2019 г.) обявявам

1. Защитена зона BG0002129 „Рила буфер“ в землищата на с. Бистрица, община Благоевград, област Благоевград, гр. Белица, община Белица, област Благоевград, с. Бачево, с. Добърско, с. Годлево, с. Горно Драглище, гр. Разлог, община Разлог, област Благоевград, с. Градево, с. Долно Осеново, община Симитли, област Благоевград, гр. Якоруда, община Якоруда, област Благоевград, с. Бадино, община Бобошево, област Кюстендил, с. Бистрица, с. Джерман, с. Самораново, община Дупница, област Кюстендил, ман. Рилски манастир, с. Смочево, с. Падала, с. Пастра, гр. Рила, община Рила, област Кюстендил, с. Сапарево, с. Овчарци, с. Ресилово, гр. Сапарева баня, община Сапарева баня, област Кюстендил, гр. Белово, с. Габровица, с. Сестримо, община Белово, област Пазарджик, с. Пашови, община Велинград, област Пазарджик, гр. Долна баня, община Долна баня, Софийска област, с. Костенец, община Костенец, Софийска област, с. Бели Искър, с. Говедарци, с. Маджаре, с. Мала църква, с. Радуил и гр. Самоков, община Самоков, Софийска област, с обща площ 384 004,044 дка.

2. Предмет на опазване в защитена зона BG0002129 „Рила буфер“ са следните видове птици по чл. 6, ал. 1, т. 3 от Закона за биологичното разнообразие:

Осояд (Pernis apivorus), Орел змияр (Circaetus gallicus), Скален орел (Aquila chrysaetos), Сокол скитник (Falco peregrinus), Лещарка (Bonasa bonasia), Глухар (Tetrao urogallus), Ливаден дърдавец (Crex crex), Бухал (Bubo bubo), Врабчова кукумявка (Glaucidium passerinum), Пернатонога кукумявка (Aegolius funereus), Козодой (Caprimulgus europaeus), Черен кълвач (Dryocopus martius), Среден пъстър кълвач (Dendrocopos medius), Белогръб кълвач (Dendrocopos leucotos), Трипръст кълвач (Picoides tridactylus), Горска чучулига (Lullula arborea), Червеногърба сврачка (Lanius collurio).

3. Защитената зона по т. 1 се обявява с цел:

3.1. опазване на местообитанията на посочените в т. 2 видове птици, техните популации и разпространение в границите на зоната за постигане и поддържане на благоприятното им състояние;

3.2. подобряване на състоянието на местообитанията на видовете птици Лещарка (Bonasa bonasia), Глухар (Tetrao urogallus), Ливаден дърдавец (Crex crex), Белогръб кълвач (Dendrocopos leucotos) и Трипръст кълвач (Picoides tridactylus) до постигане на благоприятното им състояние;

3.3. поддържане на местообитанията на останалите видове птици, посочени в т. 2;

3.4. възстановяване при необходимост на местообитания на посочените в т. 2 видове и техните популации.

4. Пълният опис на координатите на точките, определящи границата на защитена зона BG0002129 „Рила буфер“, е посочен в приложението, неразделна част от настоящата заповед.

5. Стандартният формуляр с данни и оценки за защитената зона, както и картен материал с границите на защитената зона са налични и се съхраняват в Министерството на околната среда и водите, РИОСВ – Благоевград, РИОСВ – Перник, РИОСВ – София, РИОСВ – Пазарджик, и на интернет страницата на информационната система за защитените зони от екологична мрежа Натура 2000.

6. В границите на защитената зона се забранява:

6.1. промяната на начина на трайно ползване, разораването, залесяването и превръщането в трайни насаждения на ливади, пасища и мери при ползването на земеделските земи като такива;

6.2. употребата на пестициди, минерални, листоподхранващи и микроторове, както и на биологично активни вещества, които не са получили биологична и токсикологична регистрация от специализираните комисии и съвети към Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите;

6.3. употребата на минерални торове в пасища, мери, изоставени орни земи и горски територии, както и на продукти за растителна защита от професионална категория на употреба освен при каламитет и епифитотия;

6.4. палене на стърнища, слогове, крайпътни ивици и площи със суха растителност;

6.5. косенето на ливадите от периферията към центъра с бързо движеща се техника и преди 15 юли;

6.6. въвеждане в природата и умишлено разпространяване на неместни видове;

6.7. търсене и проучване на общоразпространени полезни изкопаеми (строителни и скалнооблицовъчни материали), разкриване на нови и разширяване на концесионните площи за добив на общоразпространени полезни изкопаеми (строителни и скалнооблицовъчни материали), с изключение на тези, за които към датата на обнародване на заповедта в „Държавен вестник“ има започната процедура за предоставяне на разрешения за търсене и/или проучване, и/или за предоставяне на концесия за добив по Закона за подземните богатства и по Закона за концесиите, или е започнала процедура за съгласуването им по реда на глава шеста от Закона за опазване на околната среда и/или чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие, или е подадено заявление за регистриране на търговско откритие;

6.8. движение на МПС извън съществуващи пътища (вкл. горски, селскостопански, ведомствени такива) в неурбанизирани територии освен при бедствия, извънредни ситуации и за провеждане на селскостопански, горскостопански, ловностопански, противопожарни, аварийни, спасителни и контролни дейности или по предварително съгласувани със съответната РИОСВ маршрути;

6.9. повреждане или унищожаване на токовища на глухара и провеждане на горскостопански, строителни и ремонтни работи в района на трайно установените места за размножаване на глухар през размножителния период (март – юли).

7. При маркирането на насаждения за сеч да се запазват най-малко 3 бр. дървета на хектар с диаметър над 20 см на височина 130 см с цел осигуряване на биотопна дървесина. Определените биотопни дървета се обозначават с траен знак.

8. При стопанисването на горите с естествен произход в зоната да се запазва мъртва дървесина от 8 до 10 на сто от запаса на насажденията, с изключение на горите с висока степен на пожарна опасност.

9. Мерки за постигане целите на опазване на защитената зона са определени или могат да се определят също във:

9.1. решения, издавани по реда на чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие;

9.2. горскостопанските и ловностопанските планове и програми;

9.3. плановете за управление на речните басейни в Дунавски, Западнобеломорски и Източнобеломорски район за басейново управление на водите;

9.4. националния план за действие за енергията от възобновяеми източници;

9.5. планове за действие за видове и планове за управление на защитени територии;

9.6. други планови, програмни и стратегически документи.

10. Режим на дейности, подлежащи на съгласуване/одобрение: планове, програми, проекти и инвестиционни предложения, които не са непосредствено свързани или необходими за управлението на защитените зони и които поотделно или във взаимодействие с други планове, програми, проекти или инвестиционни предложения могат да окажат значително отрицателно въздействие върху защитените зони, се подлагат на оценка за съвместимостта им с предмета и целите на опазване на съответната защитена зона съгласно чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие и наредбата по чл. 31а от същия закон.

11. Настоящата заповед не отменя забраните и ограниченията на дейности, наложени по силата на други нормативни и административни актове.

12. Защитените територии, обявени по реда на Закона за защитените територии, попадащи изцяло или частично в границата на защитена зона BG0002129 „Рила буфер“, запазват статута, категорията, границите и режимите си на опазване. Горното не отменя прилагането на забраните и ограниченията по настоящата заповед за тези територии.

13. Нарушителите на тази заповед се наказват съгласно административнонаказателните разпоредби на Закона за биологичното разнообразие.

14. Защитена зона BG0002129 „Рила буфер“ да се впише в регистрите на защитените зони, водени в МОСВ, РИОСВ – Благоевград, РИОСВ – Перник, РИОСВ – София, и РИОСВ - Пазарджик.

15. Заповедта влиза в сила от обнародването й в „Държавен вестник“.

16. Заповедта не подлежи на обжалване.

Министър: Е. Димитров

Приложение № 1 към т. 4 от Заповед № РД-229 от 11.03.2020 г.

Координатен регистър на границата на защитена зона

BG0002129 „Рила буфер“ в „Българска геодезическа система 2005“, проекция UTM, зона 35N

 

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

2434

МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО

ЗАПОВЕД № РД-02-15-20 от 10 март 2020 г.

Bъв връзка с изпълнението на инвестиционно намерение на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за изграждане на обходен път на гр. Пловдив и въз основа на съгласувателни писма от кмета на община Пловдив, кмета на община „Родопи“ и областния управител на област Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството с писмо изх. № АУ 10-2 от 28.02.2011 г. е разрешил изработването на проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: Път II-56 „Скобелева майка“ – път II-86 (югоизточен обход на гр. Пловдив), участък от км 96+900 до км 104+033 за землищата на общини Пловдив и „Родопи“, област Пловдив.

С писмо изх. № 04-16-442 от 24.02.2020 г. председателят на Управителния съвет на АПИ е поискал прекратяване на административното производство по изработването на проект на ПУП – ПП за обекта, като е изложил мотиви за искането си.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 56, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) прекратявам производството по одобряването на проект на ПУП – ПП за обект: Път II-56 „Скобелева майка“ – път II-86 (югоизточен обход на гр. Пловдив), участък от км 96+900 до км 104+033, разрешено с писмо изх. № АУ 10-2 от 28.02.2011 г. от министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица на основание чл. 56, ал. 3 от АПК по реда на чл. 129, ал. 4 от Закона за устройство на територията.

На основание чл. 56, ал. 4 от АПК заповедта подлежи на обжалване по реда на глава десета, раздел IV от АПК.

Министър: П. Аврамова

2406

 

ЗАПОВЕД № РД-02-15-21 от 11 март 2020 г.

За реализацията на проект „Модернизация на железопътната линия София – Пловдив, жп участъци София – Елин Пелин и Елин Пелин – Септември“ с цел постигане на проектна скорост до 160 км/час е необходимо да бъде одобрен подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за ново трасе на жп линията в участъка Ихтиман – Септември. Железопътна линия „София – Пловдив“ представлява национален обект по смисъла на § 1 от допълнителните разпоредби на Закона за държавната собственост и чл. 29, ал. 1 от Закона за железопътния транспорт като елемент на Трансевропейската железопътна мрежа и част от железопътна магистрала „Калотина-запад (държавна граница със СР Югославия) – София – Пловдив – Димитровград – Свиленград (държавни граници с Република Гърция и Република Турция), посочена в т. 1 на приложение № 1 към чл. 8, ал. 1 от Наредбата за категоризация на железопътните линии в Република България, включени в железопътната инфраструктура, и закриване на отделни линии или участъци от линии, приета с ПМС № 293 от 2001 г. С Решение на Министерския съвет № 509 от 8.07.2011 г. железопътна линия „София – Пловдив“ е определена за обект с национално значение. Предвид изложеното на основание § 45, ал. 1 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (ЗИДЗУТ – ДВ, бр. 25 от 26.03.2019 г.), чл. 129, ал. 3, т. 2, букви „б“ и „в“ и ал. 4 във връзка с чл. 110, ал. 1, т. 5 и чл. 75, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), заявление от Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ с вх. № АУ13-9 от 23.05.2018 г., допълнено с писмо вх. № АУ13-9(25) от 14.12.2018 г. и вх. № АУ13-9(49) от 5.02.2020 г.; Заповед № РД-02-15-26 от 10.02.2015 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството за разрешаване изработване на ПУП – ПП и Заповед № РД-02-15-109 от 21.07.2015 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството за поправка на очевидна фактическа грешка в Заповед № РД-02-15-26 от 10.02.2015 г., разгласени по реда на чл. 124б от ЗУТ; извършено съобщаване на изработения проект на ПУП в бр. 28 от 4.04.2017 г. на „Държавен вестник“; доказателства за извършване на действия по разгласяване на обявлението за изработения ПУП по реда на чл. 128, ал. 2 от ЗУТ; Констативен протокол от 15.05.2017 г. на Община Костенец за липса на възражения по проекта на ПУП в законоустановения 30-дневен срок; Решение по оценка на въздействието върху околната среда № 6-6/2014 г. на министъра на околната среда и водите; писмо изх. № 26-00-2780 от 16.12.2015 г. от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) относно Решение № 10667 от 14.10.2015 г. на Върховния административен съд по адм. дело № 8830/2015 г.; писмо изх. № ЕО-50 от 6.11.2017 г. от МОСВ, съгласно което влязло в сила Решение по ОВОС № 6-6/2014 г. е достатъчно основание за одобряване на проекта на ПУП – ПП; становище изх. № 33-НН-1054 от 21.12.2016 г. на Министерството на културата; писмо изх. № Е-04-16-134 от 13.09.2018 г. от Министерството на енергетиката; писмо изх. № ПУ-07-24(2) от 11.07.2018 г. от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“; решения № КЗЗ-03 от 15.02.2018 г. и № КЗЗ-03 от 28.02.2019 г. на Комисията за земеделските земи при Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) за утвърждаване на трасе за проектиране на обекти в земеделски земи; писма изх. № 70-281 от 27.04.2018 г. и изх. № 70-1310 от 21.03.2019 г. от дирекция „Поземлени отношения и комасация“ към МЗХГ; писмо изх. № 12-00-47(1) от 7.02.2017 г. от „Югозападно държавно предприятие“ – ДП Благоевград, към МЗХГ; писмо изх. № 186 от 18.07.2018 г. от „Геозащита“ – ЕООД, Перник; Здравно заключение за съгласуване на проект на подробен устройствен план с изх. № 32-21-304 от 23.10.2017 г., издадено от Регионалната здравна инспекция – Софийска област; становище рег. № 14-00-102 от 6.04.2017 г. на Министерството на отбраната; становище рег. № Д-846, екз. № 2 от 16.04.2018 г. на Държавна агенция „Национална сигурност“; писмо изх. № ЦУ-ПМО-961(4) от 15.03.2017 г. от „Електроенергиен системен оператор“ – ЕАД; писмо изх. № 1202433028 от 29.12.2016 г. от „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД; писмо рег. № 95-Д-11 от 2.02.2017 г. от „Българска телекомуникационна компания“ – ЕАД; писма изх. № БТГ 24-00-5822 от 6.12.2016 г. и изх. № 24-00-97(6) от 4.06.2018 г. от „Булгартрансгаз“ – ЕАД; писма изх. № 319 от 3.02.2017 г., изх. № 606 от 2.03.2017 г. и изх. № 1162 от 16.04.2018 г. от „Лукойл – България“ – ЕООД; писмо изх. № А-465 от 2.12.2016 г. от „Костенец Пейпър Мил“ – ЕАД; писмо изх. № 608 от 16.12.2016 г. от „Напоителни системи“ – ЕАД, клон София; писмо изх. № 24-00-1830 от 5.09.2017 г. от Агенция „Пътна инфраструктура“; писмо изх. № 92-Д-8 от 2.06.2017 г. от Община Костенец за съответствие на проектите на ПУП – ПП с общинските планове за защита при бедствия; писма изх. № ТО-1810А от 20.12.2016 г. и изх. № ТО-1843 от 22.02.2017 г. от „Водоснабдяване и канализация“ – ЕООД, София област; писмо изх. № TI37498 от 13.05.2015 г. от „Теленор България“ – ЕАД; писма рег. № 0094-1425 от 15.05.2015 г. и рег. № 0094-1645 от 22.07.2016 г. от Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“; писмо изх. № 3171 от 19.05.2015 г. от „Мобилтел“ – ЕАД; писмо изх. № ОМ-ИД-73 от 11.05.2015 г. от „Овергаз мрежи“ – АД; писмо изх. № 158 от 19.05.2015 г. от „Ситигаз България“ – ЕАД; решения от протоколи № УТАТУ-01-02-10 от 21.02.2019 г. и № УТАТУ-01-02-02 от 19.02.2020 г. от заседания на Националния експертен съвет по устройство на територията и регионална политика при Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Заповед № РД-02-15-79 от 11.04.2019 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството за предоставяне на изпълнението на функции по ЗУТ одобрявам подробен устройствен план – парцеларен план за териториите, необходими за изграждане на жп линия София – Пловдив, участък Ихтиман – Септември, от жп км 62+556 до жп км 68+054 и от жп км 68+426 до жп км 70+437, разположени в землището на с. Горна Василица, община Костенец, Софийска област, съгласно приетите и одобрени текстови и графични части, представляващи неразделна част от настоящата заповед.

На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ във връзка с чл. 132, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс настоящата заповед подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Административния съд – София област, в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

За министър: Н. Нанков

2405

15. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от ЗУТ обявява, че е издал Разрешение за строеж № РС-15 от 10.03.2020 г. за обект: „Тръбопровод от ХВО-2 към Неутрализационни ями (НЯ) с тръби от PVC или PP и реконструкция на Неутрализационни ями“, намиращ се в поземлен имот № 000218 по КВС на с. Хърлец, община Козлодуй, област Враца. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

2422

16. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) обявява, че е издал Разрешение за строеж № РС-14 от 9.03.2020 г. за строеж: „Планетариум“, местоположение: поземлен имот с идентификатор 07079.618.1081 по кадастралната карта на гр. Бургас, УПИ VI-1019, 1021, 1022, 1023 в кв. 1 по плана на гр. Бургас, Пристанище Бургас, на територията на област Бургас, община Бургас, гр. Бургас. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

2407

18. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) обявява, че е издал на АЕЦ „Козлодуй“ – ЕАД, гр. Козлодуй, Разрешение за строеж № РС-16 от 11.03.2020 г. за обект: „Система за хидроразтоварване на йонообменни смоли от филтри на СВО-5 в СК-3“, с местонахождение в спецкорпус-3 (СК-3), площадка на АЕЦ „Козлодуй“, поземлен имот № 000218 по картата на възстановената собственост на с. Хърлец, община Козлодуй, област Враца. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

2439

188. – Нов български университет – София, обявява конкурси за: главен асистент, както следва: в област на висше образование 9. Сигурност и отбрана, професионално направление 9.1. Национална сигурност – един; в област на висше образование 8. Изкуства, професионално направление 8.4. Театрално и филмово изкуство (реклама) – един. Срок за подаване на документи – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документите се подават в Нов български университет, ул. Монтевидео № 21, отдел „Човешки ресурси“, офис 215, тел. 02/8110235.

2410

405. – Медицинският университет – София, Медицински факултет, обявява конкурс за трима главни асистенти в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Нефрология“, за нуждите на Катедрата по нефрология – един за база Клиника по нефрология и трансплантация към УМБАЛ „Александровска“ и двама за база Клиника по нефрология към УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи и справки: София 1431, бул. Г. Софийски № 1, Клиника по нефрология и трансплантация, УМБАЛ „Александровска“, тел. 02/9230 507.

2426

406. – Медицинският университет – София, Медицински факултет, обявява конкурс за един главен асистент и един доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Кардиология“, за нуждите на Катедрата по сърдечно-съдова хирургия и инвазивна кардиология на база Клиника по кардиология към УМБАЛ „Света Екатерина“ със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи и справки – София 1431, бул. Пенчо Славейков № 52А, тел.: 02/9159441; 02/9159717.

2427

407. – Медицинският университет – София, Медицински факултет, обявява конкурс за един професор в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Сърдечно-съдова хирургия“ за нуждите на Катедрата по сърдечно-съдова хирургия и инвазивна кардиология на база Клиника по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ „Света Екатерина“ със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи и справки – София 1431, бул. Пенчо Славейков № 52А, тел.: 02/9159441; 02/9159717.

2428

5. – Тракийският университет – Стара Загора, обявява конкурси за заемане на академична длъжност главен асистент за нуждите на: Медицински факултет: в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Педиатрия“, на 0,5 щат към катедра „Детски болести“ – един; научна специалност „Неврология“ на 0,5 щат към катедра „Неврология, психиатрия и МБС“ – един, двата със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи: МФ – ул. Армейска № 11, тел. 042/664468.

2411

85. – Институтът за изследване на населението и човека при БАН – София, обявява конкурс за доцент в област на висше образование 2. Хуманитарни науки, професионално направление 2.2. История и археология, за специалност „Историческа демография (Бракът по българските земи през XIX в. (до 1878 г.)“, за нуждите на секция „Икономическа и историческа демография“ – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в института, ул. Акад. X.X., бл. 6, ет. 5, тел. 02/870 32 17.

2412

257. – Националният център по заразни и паразитни болести – София, обявява конкурси за: академична длъжност главен асистент: в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки, научна специалност „Вирусология“ – трима, за нуждите на Отдела по вирусология на НЦЗПБ; в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки, научна специалност „Паразитология и хелминтология“ – един, за нуждите на отдел „Паразитология и тропическа медицина“ на НЦЗПБ; в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Паразитология и хелминтология“ – един, за нуждите на отдел „Паразитология и тропическа медицина“ на НЦЗПБ; академична длъжност професор в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Паразитология и хелминтология“ – един, за нуждите на отдел „Паразитология и тропическа медицина“ на НЦЗПБ, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи и справки: Човешки ресурси на НЦЗПБ, София 1504, бул. Янко Сакъзов № 26. За справки: тел. 02/9446-999, вътр. 321.

2425

24. – Столичната община на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с чл. 150, ал. 6 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че е изработен комплексен проект за инвестиционна инициатива (КПИИ) за: „Модернизация на железопътни участъци: „Гара Подуяне – гара Биримирци“, „Гара Биримирци – гара Подуяне разпределителна“, „Гара София – гара Елин Пелин“, „Гара Казичене – гара Равно поле – гара Столник“ за проект „Развитие на железопътен възел София“, в обхвата на следните подучастъци: Подучастък № 2 – Централна гара София – Подуяне от проектен км 1+241.66 до проектен км 2+734.03; Подучастък № 3 – Гара Подуяне пътническа от проектен км 2+734.03 до км 3+732.58; Подучастък № 4 – Подуяне – Искър от проектен км 3+732.58 до проектен км 7+707.45; Подучастък № 5 – Гара Искър от проектен км 7+707.45 до км 9+889.28; Подучастък № 6 – Искър – Казичене от проектен км 9+889.28 до проектен км 13+186.36; Подучастък № 7 – Гара Казичене от проектен км 13+186.36 до км 15+060.86; Подучастък № 16 – Техническа гара Казичене от проектен км 11+198.66 до проектен км 13+608.78 и Подучастък № 17 – Гара Подуяне от проектен км 3+033.13 до проектен км 7+130.14.

Комплексният проект съдържа проекти на подробни устройствени планове – изменение на планове за регулация и застрояване (ПУП – ИПРЗ) и проекти на подробни устройствени планове – планове за регулация и застрояване (ПУП – ПРЗ) за трасето на железопътната линия и за изместване и реконструкция на съществуващи съоръжения на техническата инфраструктура за участък „Гара София – гара Елин Пелин“ на територията на София, Столична община, област София (столица), и Инвестиционен проект във фаза технически проект за Подучастък № 2 – Централна гара София – Подуяне (район „Сердика“ и район „Подуяне“), Подучастък № 3 – Гара Подуяне пътническа (район „Подуяне“), Подучастък № 4 – Подуяне – Искър (район „Подуяне“, район „Слатина“ и район „Искър“), Подучастък № 5 – Гара Искър (район „Искър“), Подучастък № 6 – Искър – Казичене (район „Искър“ и район „Панчарево“), Подучастък № 7 – Гара Казичене (район „Панчарево“), Подучастък № 16 – Техническа гара Казичене (район „Искър“ и район „Панчарево“), Подучастък № 17 – Гара Подуяне (район „Подуяне“ и район „Слатина“).

Проектната разработка обхваща трасето на съществуващата железопътна линия София – Елин Пелин и съседните на нея територии.

С подробните устройствени планове се предвижда:

– изменения на УПИ, попадащи в кв. 9, м-ст НПЗ „Хаджи Димитър – Малашевци“, кв. 43, м-ст Суха река-запад, кв. 12е, м-ст Суха река-запад, кв. 65а, м-ст Прилежащи квартали на ул. Железни врата, кв. 10а, м-ст Бул. Ботевградско шосе – Рамка, изменение на план за улична регулация от о.т. 153а до о.т. 156 и от о.т. 153а до о.т. 153в – м-ст НПЗ „Хаджи Димитър – Малашевци“, формиране на УПИ за железопътна инфраструктура, кв. 1, м-ст Квартали от североизточен град, прилежащи на първа задгарова артерия, всички попадащи на територията на СО – район „Подуяне“;

– формиране на УПИ за железопътна инфраструктура кв. 94, м-ст Христо Ботев и СПЗ Слатина север, изменение на УПИ в кв. 94, м-ст Христо Ботев и СПЗ Слатина север и кв. 3, м-ст СПЗ Слатина юг, всички попадащи на територията на СО – район „Слатина“;

– формиране на УПИ за железопътна инфраструктура в кв. 16, м-ст НПЗ „Искър-север“, изменение на кв. 3а, кв. 4, кв. 8а, кв. 9, кв. 16, кв. 17а, кв. 21 и кв. 22 от м-ст НПЗ „Искър-север“, кв. 15а от м-ст Индустриална зона гара Искър, изменение на план за улична регулация от о.т. 41А до о.т. 221, от о.т. 76А до о.т. 79, от о.т. 79 до о.т. 81, от о.т. 81 до о.т. 83 – м-ст НПЗ „Искър-север“, от о.т. 83 до о.т. 88, от о.т. 85 до о.т. 88 – м-ст НПЗ „Искър-юг“, формиране на УПИ за железопътна инфраструктура в кв. 47, м-ст кв. Абдовица, изменение на план за улична регулация от о.т. 59 до о.т. 94, м-ст кв. Абдовица, и план за улична регулация от о.т. 94 и о.т. 94а до о.т. 94б и о.т. 94в, м-ст кв. Д. Миленков, всички попадащи на територията на СО – район „Искър“;

– изменение на кв. 1 и кв. 94, м-ст С. Казичене, формиране на УПИ за железопътна инфраструктура в кв. 95, м-ст С. Казичене, изменение на кв. 4, м-ст С. Казичане – Стопански двор, и изменение на план за улична регулация от о.т. 360 до о.т. 369, м-ст С. Казичене, всички попадащи на територията на СО – район „Панчарево“.

На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до районните администрации в район „Подуяне“, район „Слатина“, район „Искър“ и район „Панчарево“ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2423

36. – Столичната община на основание чл. 128, ал. 1 и 2 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) по реда на чл. 16 от ЗУТ – план за регулация и застрояване, план-схеми по части: „Електроснабдяване“, „Водоснабдяване и канализация“, схема – вертикално планиране, пазарни оценки и протокол № ЕС-ПО-01 от 19.02.2020 г. на комисията за определяне на пазарни оценки на поземлени имоти по реда на чл. 16, ал. 4 от ЗУТ за м. Изгрев-изток, район „Банкя“, в обхват: улица от о.т. 3 до о.т. 13, кв. 55, улица от о.т. 51 до о.т. 48, от о.т. 48 до о.т. 46, от о.т. 46 до о.т. 43, от кв. 40 – южната регулационна граница на УПИ ХХХVІІ-252, ХІV-2745, ХІІІ-2745, улица от о.т. 38 до о.т. 30 и от о.т. 30 до о.т. 3; изменение на план за регулация на м. Изгрев-изток (бивша местност кв. Девети септември), кв. 40, УПИ ІІІ-2426, VІІ-211, 230, 2422 и от кв. 41, УПИ VІ-2429, 43, указан в графичните материали към ПУП – ПРЗ, които са изложени в район „Банкя“. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до главния архитект на Столичната община чрез район „Банкя“.

2361

19. – Община Габрово съобщава, че на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план и план-схема за изграждане на кабелна линия СрН между ТП „Кряковци“ – гр. Габрово, и ТП „Богданчовци“, община Габрово. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план и план-схемата за изграждане на кабелна линия СрН между ТП „Кряковци“ – гр. Габрово, и ТП „Богданчовци“, община Габрово.

2366

3. – Община гр. Мизия, област Враца, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че с Решение № 42 от 30.01.2020 г. на Общинския съвет – гр. Мизия, е одобрен ПУП – парцеларен план на трасе за оптично кабелно захранване до базова станция VZ6015, м. Среден връх, гр. Мизия, част от КПИИ „Оптично кабелно захранване до базова станция VZ6015“, м. Среден връх, гр. Мизия. Трасето, предмет на ПУП – ПП, е с дължина 495,41 м и преминава през ПИ № 48043.549.497 с НТП „Полски път“ и ПИ № 48043.276.495 с НТП „Полски път“, общинска публична собственост, намиращи се в землището на гр. Мизия, съгласно регистъра на имотите към проекта на ПУП. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Мизия до Административния съд – Враца.

2414

10. – Община Пазарджик на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ обявява, че с Решение № 38 от 27.02.2020 г., взето с протокол № 2, е одобрен ПУП – парцеларен план за трасе на пътен достъп от ПИ с идентификатор 55155.507.49 – НТП за друг поземлен имот за движение и транспорт, до ПИ с идентификатор 55155.21.113, м. Малък Якуб, по КК на гр. Пазарджик. Транспортният достъп до ПИ с идентификатор 55155.21.113 започва от обслужващата зона на път І-8 Пазарджик – Пловдив при км 192+049 – дясно, където ще бъде ситуиран входът към имота, а изходът – при км 192+140 – дясно, пресича ПИ с идентификатор 55155.507.49 – НТП за друг поземлен имот за движение и транспорт (проектни имоти 55155.507.288 и 55155.507.290) до достигане на ПИ с идентификатор 55155.21.113, м. Малък Якуб, по КК на гр. Пазарджик, община Пазарджик, съгласно изчертаното с червено трасе, сервитути и регистъра на засегнатите имоти. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ чрез Общинския съвет – гр. Пазарджик, пред Административния съд – Пазарджик, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2415

11. – Община Пазарджик на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ обявява, че с Решение № 39 от 27 февруари 2020 г., взето с протокол № 2, е одобрен ПУП – парцеларен план за трасе на водопровод, захранващ ПИ с идентификатор 23457.5.74, м. Татар екин, по КККР на землище с. Драгор, община Пазарджик. Трасето на водопровода започва от съществуващ водопровод в края на регулацията на с. Драгор, разполага се в имот с идентификатор 23457.3.20 – НТП за селскостопански, горски и ведомствен път, продължава по него в посока югоизток около 232 м, пресича имот с идентификатор 23457.5.733 – НТП път от републиканската пътна мрежа (път ІІІ-803), след това продължава в същата посока и пресича имот с идентификатор 23457.5.505 – НТП за селскостопански, горски и ведомствен път, до достигането на имот 23457.5.74, м. Татар екин, по КККР на землище с. Драгор, община Пазарджик, който следва да бъде захранен съгласно изчертаното със зелено трасе, сервитути и регистъра на засегнатите имоти. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ чрез Общинския съвет – гр. Пазарджик, пред Административния съд – Пазарджик, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2416

 

СЪДИЛИЩА

Върховният административен съд, пето отделение, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от „Тича 2012“ – ЕООД, със седалище и адрес на управление: София, бул. Плиска № 34, вх. 1, ет. 1, на Заповед № РД-09-719 от 11.09.2017 г. на министъра на земеделието, храните и горите за утвърждаване на стратегически зони и съоръжения в тях за язовир „Тича“ (стратегически обект по ПМС № 181 от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност), предоставен със Заповед № РД-09-161 от 17.03.2011 г. на министъра на земеделието и храните за управление от „Национални системи“ – ЕАД, по което е образувано адм. д. № 867/2020 г. по описа на Върховния административен съд, пето отделение.

2435

Административният съд – Варна, ХVІ състав, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Окръжна прокуратура – Варна, срещу разпоредбите на чл. 50, ал. 1, т. 4 (в частта т. 12 и 13 на приложение № 4 към глава втора, раздел VІ от ЗМДТ) и чл. 62, ал. 2 от Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Ветрино, приета от Общинския съвет – с. Ветрино. По оспорването е образувано адм. дело № 602/2020 г. по описа на Административния съд – Варна, ХVІ състав.

2450

Административният съд – Видин, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от заместник окръжен прокурор на Окръжната прокуратура – Видин, на разпоредбите на чл. 32, ал. 3; чл. 41, ал. 2 и чл. 43, ал. 1 и 2 от Наредба № 7 за определяне на размера на местните данъци на територията на община Ново село, както и цялата наредба, по което е образувано адм. д. № 51/2020 г. по описа на Административния съд – Видин, което е насрочено за разглеждане на 27.04.2020 г. от 10 ч.

2442

Административният съд – Пазарджик, ХІІ състав, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпила жалба от фондация „Гринберг“, ЕИК 205966183, с адрес Пловдив, ул. Райко Даскалов № 53, ет. 1, офис 1, подадена чрез пълномощника – адвокат X.X.X., против Наредбата за престой и паркиране на превозни средства, управлявани или превозващи лица с увреждания на територията на община Брацигово, приета с Решение № 328 по протокол № 22 от 30.06.2017 г. на Общинския съвет – гр. Брацигово. По жалбата е образувано адм. дело № 314/2020 г. по описа на Административния съд – Пазарджик, ХІІ състав.

2451

Софийският градски съд, гражданско отделение, І-12 състав, е образувал гр.д. № 12236/2017 г. по иск по чл. 87 и 189 ЗЗД, заведен от X.X.X., ЕГН **********, със съдебен адрес: София, ж.к. Люлин, бл. 802, вх. Е, ет. 4, ап. 117, срещу Руми Шимон, ЛНЧ 1001406871, ЛК № **********/12.11.2018 г. от МВР – София, и Коби Гали, ЛНЧ 1001516907, ЛК № **********/12.11.2018 г. от МВР – София, които като ответници по делото в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ могат да подадат писмен отговор на исковата молба по реда на чл. 131 ГПК, като същата се намира в деловодството на Софийския градски съд, гражданско отделение, І-12 състав.

2403

Районният съд – Варна, гражданска колегия, 30-и състав, призовава X.X.X., родена на 1.02.1952 г., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес, в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ да се яви в деловодството на Районния съд – Варна, ХХХ състав, като ответница по гр.д. № 1111/2020 г. за връчване на съдебните книжа по гр.д. № 1111/2020 г., образувано по искова молба от „Св. св. Константин и Елена Холдинг“ – АД, ЕИК 813194292. Указва на X.X.X., родена на 1.02.1952 г., гражданка на Руската федерация, че при неявяване за получаване на книжата ще й бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

2332

Софийският районен съд, 92 състав, призовава X.X., роден на 23.09.1989 г., без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България, в качеството на ответник по гр.д. № 54770/2019 г. по описа на СРС, ІІІ ГО, 92 състав, образувано по предявен от X.X.X. от София с адрес за кореспонденция и призоваване: София, ул. Иван Денкоглу № 1, ет. 3, ап. 7, иск за унищожаване на сключения между тях граждански брак, алтернативно, за прекратяване на сключения между тях граждански брак поради настъпило дълбоко и непоправимо разстройство, като се укаже на същия, че в двуседмичен срок от обнародване в „Държавен вестник“ следва да се яви в канцеларията на СРС, ІІІ ГО, за връчване на книжата по делото. Ответникът следва да посочи съдебен адресат в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

2424

Софийският градски съд, І гражданско отделение, 22-ри състав, на основание чл. 76, ал. 1 от ЗОПДНПИ уведомява, че има образувано гр.д. № 13990/2018 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу X.X.X., ЕГН **********, с постоянен адрес: София, район „Люлин“, ж.к. Люлин, бл. 626, вх. В, ет. 5, ап. 83, и X.X.X., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: София, район „Витоша“, ул. Симеоновско шосе № 208, ет. 1, ап. 2, за отнемане на имущество на обща стойност 664 730,95 лв., описано, както следва:

От X.X.X. на основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.):

– сумата в размер 5000 лв., представляваща равностойността на наличните дружествени дялове от капитала на „Маклер Комерс – Еко“ – ЕООД, ЕИК 201428657;

– сумата в размер 5000 лв., представляваща равностойността на наличните дружествени дялове от капитала на „Иви Груп“ – ЕООД, ЕИК 175333233;

– сумата в размер 20 140 евро с левова равностойност 39 390,42 лв., представляваща вноски на каса през 2012 г. по разплащателна сметка в евро с IBAN BG76UBBS80021441259810, открита в „ОББ“ – АД;

– сумата в размер 122 лв., представляваща погасителни вноски през 2010 г. по кредитна Mastercard Standard „Лев Инс“ – АД, открита на 22.08.2006 г. в „ОББ“ – АД;

– сумата в общ размер 66 305,72 лв., формирана от вноски от титуляря, вноски от трети лица и изплатени лихви, в периода: 19.11.2008 г. – 7.12.2011 г. по спестовна сметка в левове с IBAN BG20CECB97904046640100, открита в „ЦКБ“ – АД;

– сумата в общ размер 21 140,15 евро, в левова равностойност 41 346,68 лв., формирана от вноски от титуляря и изплатени лихви, в периода: 18.12.2008 г. – 31.12.2011 г. по спестовна сметка в евро с IBAN BG02CECB97904446640100, открита в „ЦКБ“ – АД;

– сумата в общ размер 1005 лв., представляваща вноски от титуляря през 2010 г. по разплащателна сметка в левове с IBAN BG58CECB97901046640100, открита в „ЦКБ“ – АД;

– сумата в общ размер 6578,34 лв., формирана от вноска от титуляря и изплатени лихви, в периода: 2011 – 2014 г., налична към 31.07.2014 г. по спестовен влог в левове с IBAN BG40UNCR70004519863827, открита в „УниКредит Булбанк“ – АД;

– сумата в общ размер 86,70 евро с левова равностойност 170 лв., представляваща вноски от титуляря през 2010 г. по сметка – спестовен план в евро с IBAN BG33UNCR70001519864637, открита в „УниКредит Булбанк“ – АД;

– сумата в общ размер 205 349,80 лв., представляваща изтеглени на каса през 2010 г. главница и изплатени лихви по закрита депозитна сметка в левове, депозит 1 м., с IBAN BG12UNCR70002519305582, открита в „УниКредит Булбанк“ – АД.

На основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 2 и чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X. и X.X.X.:

– сумата в размер 102 940 лв., вложена в придобиване на недвижим имот в София, ул. Симеоновско шосе № 208, представляваща погасителни вноски, направени в периода: 2010 – 2014 г. по ипотечен кредит, отпуснат от „УниКредит Булбанк“ – АД, с договор № СИК-51-615/23.11.2010 г.

На основание чл. 63, ал. 2, т. 5 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X.:

– сумата в общ размер 76 972,89 евро с левова равностойност 150 546 лв., представляваща изтеглени на каса суми в периода: 2011 – 2012 г. от депозитна сметка в евро с IBAN BG14CECB97902492005300, открита в „ЦКБ“ – АД;

– сумата в общ размер 1756,66 лв., представляваща изтеглена на каса на 20.06.2012 г. сума от депозитна сметка в левове с IBAN BG32CECB97902092005300, открита в „ЦКБ“ – АД;

– сумата в общ размер 15 058,42 евро с левова равностойност 29 451,71 лв., формирана от вноски от титуляря и изплатена лихва през 2014 г., налична към 31.07.2014 г. по разплащателна сметка в евро – 3 м., депозит с IBAN BG87UNCR70002521634172, открита в „УниКредит Булбанк“ – АД;

– сумата в общ размер 10 625,28 лв., формирана от вноска от титуляря, входящ превод и изплатени лихви в периода: 2012 – 2014 г., налична към 26.08.2014 г. по депозитна сметка в левове с IBAN BG06CREX92602016349600, открита в „Токуда Банк“ – АД.

Гражданско дело № 13990/2018 г. по описа на СГС, І ГО, 4 състав, е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 23.06.2020 г. – 11 ч.

2365

Софийският градски съд, І гр. отделение, 7 състав, на основание чл. 76, ал. 1 от ЗОПДНПИ уведомява, че има образувано гр.д. № 595/2020 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу X.X.X., ЕГН **********, и X.X.X., ЕГН **********, двамата с постоянен адрес: София, ж.к. Хаджи Димитър № 90, вх. Д, ет. 8, ап. 145, за отнемане на имущество на обща стойност 385 412,85 лв., описано, както следва:

Имуществото включва:

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********:

Сумата в размер 8903,38 лв., представляваща погасяване на задълженията за периода 2010 г. – 2012 г. включително, по кредитната карта, издадена от „Първа инвестиционна банка“ – АД.

Сумата общо в размер 30 лв., представляваща вноски по банкови сметки за 2012 г. в „Сосиете Женерал Експресбанк“ – АД.

Сумата в размер 2095 лв., представляваща разход за вноски по банкови сметки за 2012 г. в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД.

Сумата общо в размер 600 лв., представляваща внесени средства от трети лица без установено законно основание по банкови сметки в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД.

Сумата в размер 15 549,61 лв., представляваща разход за погасителни вноски за 2010 г. и 2011 г. по кредитни карти в „Юробанк България“ – АД.

Сумата в размер 8345,97 лв., представляваща разход за погасителни вноски за 2010 г. и 2011 г. по кредитни карти в „Юробанк България“ – АД.

Сумата общо в размер 1200 лв., представляваща суми, преведени на трети лица чрез „Мъниграм“ без установено законно основание и произход.

Сумата общо в размер 5671,93 лв., представляваща суми, получени от трети лица чрез системата на „Уестърн Юниън“ – АД, без установено законно основание и произход.

Сумата общо в размер 508,52 лв., представляваща суми, преведени на трети лица чрез системата на „Уестърн Юниън“ – АД, без установено законно основание и произход.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 5 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. с ЕГН **********:

Сумата в размер 500 лв., представляваща стойността на отчуждените 50 дружествени дяла, всеки на стойност по 10 лв., от капитала на „Био Жар“ – ЕООД, ЕИК 131068114, към датата на продажбата.

Сумата в размер 14 700 лв., представляваща пазарната стойност на отчуждените 14 ид. част от поземлен имот № 10971.502.367 по кадастралната карта на гр. Видин, с административен адрес гр. Видин, ул. Екзарх Йосиф I № 39, целият с площ 220 кв. м, стар идентификатор № 5020683, ведно с построената в поземления имот източна жилищна сграда № 10971.502.367.2, предназначение: жилищна сграда – еднофамилна със самостоятелен вход, състояща се от коридор, дневна, трапезария, кухненски бокс, санитарен възел, вътрешна стълба за мансарден етаж, състоящ се от коридор и три спални, със застроена площ 78 кв. м към датата на продажбата.

Сумата в размер 700 лв., представляваща пазарната стойност на ремарке специално – колесар за лодка, рег. № С7380ЕР, дата на първа регистрация – 22.12.2008 г., рама № 0801601115, към датата на продажбата.

Сумата в размер 22 300 лв., представляваща пазарната стойност на лек автомобил марка „Мерцедес“, модел „С 320 ЦДИ“, рег. № СА4996РР, към датата на продажбата.

Сумата в размер 4300 лв., представляваща пазарната стойност на лек автомобил марка „Рено“, модел „Клио“, рег. № СА9742СС, дата на първа регистрация – 21.11.2000 г., рама № VF1BB0L0A23545128, двигател № K4JB713D004796, към датата на продажбата.

Сумата в размер 23 200 лв., представляваща пазарната стойност на лек автомобил марка „БМВ“, модел „530 Д“, рег. № СА9972МА, към датата на продажбата.

Сумата в размер 6800 лв., представляваща пазарната стойност на лек автомобил марка „Субару“, модел „Легаци“, рег. № СА6525НМ, към датата на продажбата.

На основание чл. 142, ал. 2, т. 5 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. с ЕГН **********:

Недвижим имот, намиращ се в София, район „Подуяне“, ж.к. Хаджи Димитър, бл. 90, вх. Д, а именно: апартамент № 145 на осми жилищен етаж със застроена площ 88,01 кв. м, състоящ се от две стаи, дневна, кухня и сервизни помещения, при граници: стълбище, апартамент № 144 и от две страни двор, заедно с прилежащото му избено помещение № 23 с площ 3 кв. м, при граници: коридор, X.X., мазе № 22 на апартамент № 144, заедно с 4,868 % идеални части от общите части на сградата и толкова идеални части от правото на строеж върху мястото, в което е построена сградата, придобит с нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 192, том 1, pег. № 3860, дело № 171/4.12.2014 г., вписан в СВ – София, вх. рег. № 63192/4.12.2014 г., акт 53, том 153, дело № 77806/4.12.2014 г., собственост на X.X.X. с ЕГН **********. Пазарна стойност на недвижимия имот към настоящ момент – 130 000 лв.

Лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Битъл“, рег. № СА6833ВХ, дата на първа регистрация – 28.10.1998 г., рама № 3VWBB61C0WM040080, двигател № AEG039983. Пазарна стойност на лекия автомобил към настоящия момент – 2100 лв.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 5 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. с ЕГН **********:

Сумата в размер 47 264,07 лв., представляваща погасяване на задълженията за периода 2010 г. – 2017 г., с изключение на 2013 г., по кредитна карта в левове, издадена от „Първа инвестиционна банка“ – АД.

Сумата в размер 1400 лв., представляваща разход за вноски по банкови сметки за 2011 г. в „Първа инвестиционна банка“ – АД.

Сумата общо в размер 1000 лв., представляваща вноски по банкови сметки за 2012 г. в „Първа инвестиционна банка“ – АД.

Сумата общо в размер 15 203,34 лв., представляваща внесени средства от трети лица без установено законно основание и произход за периода 2010 г. – 2015 г. по банкови сметки в „Първа инвестиционна банка“ – АД.

Сумата в размер 12 853,79 евро, или 25 139,83 лв., представляваща разход за вноски по банкови сметки за 2010 г. в „Първа инвестиционна банка“ – АД.

Сумата в размер 1839,64 евро, или 3598,02 лв., представляваща внесени средства от трети лица без установено законно основание и произход за 2011 г. по банкови сметки в „Първа инвестиционна банка“ – АД.

Сумата в размер 1171 лв., представляваща разход за вноски по банкови сметки за 2014 г. – 2016 г. в „Общинска банка“ – АД.

Сумата общо в размер 4164 лв., представляваща внесени средства от трети лица без установено законно основание и произход за 2014 г. и 2015 г. по банкови сметки в „Централна кооперативна банка“ – АД.

Сумата общо в размер 9000 лв., представляваща разлика между получени преводи от трети лица по разплащателна сметка в „Банка ДСК“ – ЕАД, в общ размер 11 000 лв. и следните суми – 2000 лв., послужили за погасителни вноски по кредитни карти в ПИБ.

Сумата в размер 1333,81 лв., представляваща разход за погасителни вноски по кредит за 2012 г. и 2016 г. по кредит в „Юробанк България“ – АД.

Сумата в размер 560 лв., представляваща разход за погасителни вноски по кредит за 2014 г. по кредит в „Юробанк България“ – АД.

Сумата в размер 17 678,69 лв., представляваща разход за погасителни вноски за 2010 г. и 2011 г. по кредитни карти в „Юробанк България“ – АД.

Сумата общо в размер 3969 евро, или 7762,68 лв., представляваща суми, преведени на трети лица без установено основание и произход чрез системата „Western union“.

Сумата в размер 783 лв., представляващи разход за погасителни вноски за 2010 г. по кредитни карти в „УниКредит Булбанк“ – АД.

Сумата общо в размер 800 лв., представляваща суми, получени от трети лица без установено законно основание и произход чрез системата на „Еконт експрес“ – ООД.

Сумата общо в размер 50 лв., представляваща суми, преведени на трети лица без установено законно основание и произход чрез системата на „Изипей“ – АД.

Сумата общо в размер 1000 лв., представляваща суми, получени от трети лица без установено законно основание и произход чрез системата на „Изипей“ – АД.

Съгласно Определение № 3018 от 10.02.2020 г. по гр. дело № 595/2020 г. по описа на СГС, І ГО, 7 състав, съдът уведомява всички заинтересовани лица, че в двумесечен срок, считано от датата на обнародване на обявлението в „Държавен вестник“, могат да предявят претенциите си срещу имуществото, чието отнемане в полза на държавата се иска. Това те могат да направят чрез писмена молба, която да подадат в СГС по номера на настоящото дело. В молбата те следва накратко да изложат обстоятелствата, на които се основават претенциите им, както и исканията им към съда, като представят писмените доказателства, с които целят да докажат твърдените обстоятелства, и посочат способите за събиране на други доказателства, ако такива са необходими.

Гражданско дело № 595/2020 г. по описа на СГС, І ГО, 7 състав, е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 20.10.2020 г. в 11 ч.

2232

Софийският градски съд, І гражданско отделение, 2-ри състав, на основание чл. 76, ал. 1 от ЗОПДНПИ уведомява, че има образувано гр.д. № 1781/2019 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу X.X.X., ЕГН **********, с постоянен адрес: София, ж.к. Гео Милев № 113, вх. Г, и X.X.X., ЕГН **********, с постоянен адрес: София, ж.к. Гео Милев № 112, вх. В, ет. 2, за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото имущество, описано, както следва:

I. Имущество, предмет на искането

1.1. Имущество на X.X.:

1.1.1. 5000 лв. равностойността на отчуждени през 2006 г. 100 дружествени дялове от „Авес-Г“ – ООД;

1.1.2. 103 187,50 лв. разлика между изплатен дивидент и предоставена на „НГ Аутомобиле“ – ЕООД, сума;

1.1.3. 687,63 лв. вноски от трето лице по разплащателна сметка в левове № BG17 UBBS 8423 1024 0185 08 в „ОББ“ – АД;

1.1.4. 39 592,37 лв. вноски от X.X. по левова сметка № BG81UNCR 7000 1520 3794 25 в „УниКредит Булбанк“ – АД (това е разликата от 82 065 лв. общо постъпили по сметката и сбора от: 18 568 лв., преведени по кредитна карта за погасяване на задължения; 1800 лв., преведени по сметка на X.X. № BG34UNCR 7000 2520 9032 61; 6000 лв., преведени по сметка на X.X. BG15UNCR 7000 1520 8663 62; 16 104,63 лв., платени обичайни и извънредни разходи);

1.1.5. 2477,21 лв. вноски по кредит по левова сметка № BG81UNCR 7000 1520 3794 25 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.1.6. 20 765,14 лв. погасителни вноски по кредитна карта „Виза Голд“ № BG76UNCR 7000 1520 8254 24 в „УниКредит Булбанк“ – АД (3 718 лв. + 973,50 лв. + 16 073,64 лв.);

1.1.7. 1528,30 лв. вноски от проверяваното лице по левова сметка № BG15UNCR 7000 1520 8663 62 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.1.8. 4776,36 лв., прехвърлени от сметка № BG81UNCR 7000 1520 3794 25 и представляващи остатък от получената сума при продажбата на недвижим имот по сметка в левове № BG15UNCR 7000 1520 8663 62 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.1.9. 1532,20 лв. превод от трето лице по левова сметка № BG15UNCR 7000 1520 8663 62 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.1.10. 7724,68 лв. превод от трето лице по еврова сметка № BG34UNCR 7000 2520 9032 61 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.1.11. 1800 лв., прехвърлени от сметка № BG81UNCR 7000 1520 3794 25 по еврова сметка № BG34UNCR 7000 2520 9032 61 в „УниКредит Булбанк“ – АД, представляващи остатък от получената сума при продажбата на недвижим имот;

1.1.12. 29 337,45 лв. вътрешнобанков превод от „Авес-Г“ – ЕООД, по еврова сметка № BG34UNCR 7000 2520 9032 61 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.1.13. 195 583 лв. вноска на каса по еврова сметка № BG34UNCR 7000 2520 9032 61 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.1.14. 25 308,97 лв. вноска на каса по кредитна карта „Виза Платинум“ в евро № BG40UNCR 7000 1520 4271 11 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.1.15. 2700 лв. вноска от трето лице по кредитна карта „Виза Платинум“ в евро № BG40UNCR 7000 1520 4271 11 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.1.16. 3000 лв., платени в брой за придобиване на движимо имущество чрез стоков кредит № 740716 от 7.11.2011 г.;

1.1.17. 1000 лв. вноски по стоков кредит № 740716 от 7.11.2011 г.;

1.1.18. 219 000 лв. допълнителни вноски с лични средства на X.X. в „НГ Аутомобиле“ – ЕООД.

1.2. Имущество на X.X.

1.2.1. 123,20 лв. вноски от X.X. по разплащателна левова сметка № BG 72 UBBS 8423 1013 4772 07 в „ОББ“ – АД;

1.2.2. 11 180,04 лв. вноски от трето лице по разплащателна левова сметка № BG 72 UBBS 8423 1013 4772 07 в „ОББ“ – АД;

1.2.3. 1521,54 лв. вноски от X.X. по разплащателна сметка в щатски долара № BG66UBBS 8002 2108 9944 10 в „ОББ“ – АД;

1.2.4. 1,03 лв. лихва по разплащателна сметка в щатски долара № BG66UBBS 8002 2108 9944 10 в „ОББ“ – АД;

1.2.5. 1716,27 лв. вноски от X.X. по разплащателна левова сметка № BG82UBBS 8002 2063 7081 20 в „ОББ“ – АД (850 + 866,27 лв.);

1.2.6. 656,09 лв. изплатена лихва по разплащателна левова сметка № BG82UBBS 8002 2063 7081 20 в „ОББ“ – АД (325,67 + 247,82 + 82,60);

1.2.7. 20 368,16 лв. вноски от X.X. ведно с изплатени лихви по спестовна еврова сметка № BG94UBBS 8002 2432 5890 10 в „ОББ“ – АД;

1.2.8. 300 лв. вноски от X.X. по левова сметка № BG36UNCR 7000 4520 2105 77 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.2.9. 29 420,77 лв. вноски от трети лица по еврова сметка № BG51UNCR 7000 2521 8548 16 в „УниКредит Булбанк“ – АД;

1.2.10. 943,81 лв. вноски на каса от X.X. по разплащателна левова сметка № BG16 BPBI 7940 1059 8379 01 в „Юробанк България“ – АД;

1.2.11. 200 лв. вноски от трети лица по разплащателна левова сметка № BG16 BPBI 7940 1059 8379 01 в „Юробанк България“ – АД.

1.3. Имущество на X.X. и X.X.

1.3.1. 58 950 лв. разлика между пазарна стойност и продажна цена на отчуждено недвижимо имущество (сборът от: 18 050 лв. разлика към датата на отчуждаването му между пазарната стойност на апартамент 3 и прилежащите му таван и идеални части от сградата, който се намира в Сентрал парк 1, с. Нови хан, и преведените от купувача суми по банкова сметка на ответниците, и 40 900 лв., представляваща разликата към датата на отчуждаването му между пазарната стойност на апартамент 4 и прилежащите му таван и идеални части от сградата, който се намира в Сентрал парк 1, с. Нови хан, и преведените от купувача суми по банкова сметка на ответниците);

1.3.2. 34 200 лв. пазарна стойност на отчужденото движимо имущество (сборът от следните суми: 30 400 лв. пазарната стойност на лек автомобил „Мерцедес МЛ 320 ЦДИ“, с рег. номер СА 0365 РР – стр. 12 – 13; и 3800 лв. пазарната стойност на лек автомобил „Мерцедес“, модел „Е 200“, с рег. номер СА 2974 АМ);

1.3.3. 10 000 лв. пазарната стойност на 1/3 идеална част от поземлен имот, намиращ се на ул. Прелом № 5а, в София, район „Слатина“.

Съгласно Определение от 7.02.2020 г. по гр. дело № 1781/2019 г. по описа на СГС, І ГО, 2 състав, съдът уведомява всички заинтересовани лица, че могат да предявят претенциите си върху имуществото в едномесечен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“. Те могат да направят това чрез писмена молба, която да подадат в регистратурата на СГС, като в нея впишат номера на настоящото дело – гр.д. № 1781/2019 г. на СГС, 2-ри състав. В молбата си всяко заинтересовано лице следва ясно да посочи срещу кое от имуществата, описани в настоящото обявление има претенции, като посочи и в коя точка на настоящото обявление е описано имуществото. При неизпълнение съдът ще наложи глоба. Съдът определя дата на първото открито съдебно заседание за 19.06.2020 г. от 14,30 ч. Съдът определя последващи дати за разглеждане на делото 10.07.2020 г. от 14 ч. и 25.09.2020 г. от 14 ч.

2464

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

5. – Управителният съвет на сдружение „Детски футболен клуб „Лъвчетата“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква годишно общо събрание на сдружението на 27.04.2020 г. в 13 ч. в София, район „Витоша“, ул. Прохлада № 30А, при следния дневен ред: 1. приемане на доклад и отчет за дейността на сдружение ДФК „Лъвчетата“ за 2019 г.; проект за решение – ОС приема доклад и отчет за дейността на сдружението за 2019 г.; 2. потвърждаване на решенията на управителния съвет и общото събрание от 2018 и 2019 г.; проект за решение – ОС приема доклади и отчети за дейността на сдружението за 2017 г. и 2018 г.; 3. обсъждане и приемане на изменения в устава на сдружението; проект за решение – ОС приема изменение на устава на сдружението; 4. освобождаване и избор на членове на управителния съвет; проект за решение – ОС избира членове на управителния съвет. Канят се всички членове на сдружение „Детски футболен клуб „Лъвчетата“ да присъстват на събранието, като се регистрират от 12,30 до 13 ч. в деня на събранието. Членовете на сдружението се легитимират с представяне на документ за самоличност. При липса на кворум на основание чл. 19 от устава на сдружението и чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 14 ч., на същото място и при същия дневен ред.

2443

3. – Управителният съвет на Спортен клуб „Темида“ – София, на основание чл. 26, ал. 1 и 2 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на 5.05.2020 г. в 10 ч. в София в сградата на бул. Витоша № 2, стая 78, при следния дневен ред: 1. промяна в устава на СК „Темида“; 2. други.

2263

X.X.X. – ликвидатор на сдружение „Риболовен спортен клуб Сенсас България“ – София (в ликвидация), на основание чл. 26 и чл. 14, ал. 2 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 11.05.2020 г. в 12 ч. на адрес – София, ул. Трапезица № 4, при следния дневен ред: 1. приемане на изготвения от ликвидатора X.X. краен ликвидационен отчет и баланс към момента на прекратяване на сдружението – 30.04.2020 г., пояснителен доклад към ликвидационния баланс, ГФО към датата на ликвидация, годишен отчет на ликвидатора; 2. приемане на изготвения от ликвидатора ГФО и баланс към 31.12.2019 г.; 3. освобождаване от отговорност на ликвидатора X.X.X. и разпределяне на имуществото на сдружението; 4. заличаване на сдружението в Агенцията по вписванията и унищожаване на печата. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 31 от устава събранието ще се проведе същия ден, при същия дневен ред в 13 ч., на същото място.

2432

X.X.X. – ликвидатор на сдружение „Асоциация на вносителите и производителите на риболовни принадлежности“ – София (в ликвидация), на основание чл. 26 и чл. 14, ал. 2 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 12.05.2020 г. в 12 ч. на адрес – София, район „Красно село“, ул. Св. X.X. № 21, при следния дневен ред: 1. приемане на изготвения от ликвидатора X.X. краен ликвидационен отчет и баланс към момента на прекратяване на сдружението – 30.04.2020 г., пояснителен доклад към ликвидационния баланс, ГФО към датата на ликвидация, годишен отчет на ликвидатора; 2. приемане на изготвения от ликвидатора ГФО и баланс към 31.12.2019 г.; 3. освобождаване от отговорност на ликвидатора X.X.X. и разпределяне на имуществото на сдружението; 4. заличаване на сдружението в Агенцията по вписванията и унищожаване на печата. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 17 от устава събранието ще се проведе същия ден, при същия дневен ред в 13 ч., на същото място.

2433

11. – Управителният съвет на сдружение „Асоциация Телекомуникации“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 24 от устава на сдружението свиква редовно общо събрание на сдружението на 14.05.2020 г. в 10 ч. в София, район „Витоша“, ул. Панорама София № 5, в залата на „ИТА Инженеринг“ – ООД, при следния дневен ред: 1. приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на сдружението за 2019 г.; 2. приемане на годишния доклад (отчет) за дейността на сдружението за 2019 г.; 3. одобряване и приемане на годишните финансови отчети на сдружението за 2019 г.; 4. потвърждаване на бюджета на сдружението за 2019 г.; 5. приемане на бюджета на сдружението за 2020 г.; 6. приемане на годишен календарен план за 2020 г.; 7. вземане на решение за съвместна дейност и разглеждане на предложението за евентуално сливане на сдружението с Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператори; 8. промяна на седалището и адреса на управление на сдружението; 9. приемане на промени в устава на сдружението, включително приемане на актуализиран устав на сдружението; 10. освобождаване от отговорност на членовете на управителния съвет на сдружението за дейността им до момента; 11. освобождаване от отговорност на членовете на контролния съвет на сдружението за дейността им до момента; 12. промяна в броя на членовете на управителния съвет; 13. освобождаване от длъжност настоящите членове на управителния съвет и избор на нови членове на управителния съвет на сдружението; 14. освобождаване от длъжност настоящите членове на контролния съвет и избор на нови членове на контролния съвет на сдружението; 15. избор на председател на управителния съвет; 16. избор на председател на контролния съвет; 17. овластяване на представляващ сдружението; 18. определяне на мандат на управителния съвет и на контролния съвет на сдружението; 19. вземане на решение за вписване на контролния съвет на сдружението в ТР и РЮЛНЦ; 20. промяна в начина на свикване на общото събрание на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 26, ал. 2 от устава събранието се отлага с един час и ще се проведе същия ден в 11 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите членове. Материалите по дневния ред са на разположение на членовете на сдружението в седалището на сдружението в София, район „Средец“, ул. Ген. Гурко № 64, ет. 4, и в помещенията на сдружението в София, район „Овча купел“, кв. Овча купел, ул. Крушовски връх № 1, всеки работен ден от 10 до 17 ч. Лице за контакт – X.X., член на УС.

2430

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Международно партньорство за здраве“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 19 от устава свиква общо събрание на членовете на сдружението на 14.05.2020 г. в 18 ч. до 20 ч. централно европейско време посредством Workplace/Skype конферентна връзка при следния дневен ред: 1. доклад на управителния съвет за дейността на сдружението за периода 1.01 – 31.12.2019 г.; 2. финансов доклад за 2019 г.

2455

11. – Управителният съвет на сдружение „Спортен клуб по шейни София“, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ с решение от 24.02.2020 г. свиква редовно общо събрание на членовете на сдружението на 15.05.2020 г. в 17 ч. на адреса на управление на сдружението в София, ж.к. Люлин, бл. 986, вх. Е, ет. 3, ап. 143, при следния дневен ред: 1. одобряване и приемане на годишния финансов отчет (ГФО) на сдружението за 2018 г.; 2. одобряване и приемане на доклада на УС за дейността на сдружението през 2018 г.; 3. одобряване и приемане на ГФО на сдружението за 2019 г.; 4. одобряване и приемане на доклада на УС за дейността на сдружението през 2019 г.; 5. освобождаване от отговорност членовете на УС за дейността им през 2018 и през 2019 г.; 6. освобождаване на членове на УС; 7. избор на нови членове на УС и избор на председател на УС с определяне на мандата; 8. избор на контролен съвет и мандата му; 9. приемане на изменения в устава на сдружението; 10. разни. При липса на кворум на основание чл. 19 от устава и чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден, на същото място в 18 ч. и при същия дневен ред колкото и членове да се явят. Материалите, свързани с провеждане на общото събрание, ще са на разположение за запознаване от всеки от членовете на сдружението на адреса на управление на сдружението един месец преди датата на провеждане на събранието.

2399

1. – Управителният съвет на КСА „Акрос“ – Варна, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и Решение № 1 от 4.03.2020 г. насрочва общо отчетно-изборно събрание на клуба на 18.05.2020 г. в 18 ч. в седалището на клуба – Варна, ул. Опълченска № 20, ет. 3, ап. 7, при следния дневен ред: 1. приемане на ГФО за 2019 г.; 2. приемане отчет за дейността на УС за 2019 г.; 3. освобождаване на членове на УС и избор на нови; 4. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч., на същото място и при същия дневен ред.

2431

5. – Управителният съвет на Спортен клуб „Ипон-87“ – гр. Елена, на основание чл. 21 от устава за устройството и дейността на клуба и чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 4.05.2020 г. в 16 ч. в актовата зала на СУ „X.X.“ – гр. Елена, при следния дневен ред: 1. приемане отчет за дейността на клуба и годишен финансов отчет за 2019 г.; 2. приемане бюджета на клуба за 2020 г.; 3. други. Писмените материали, свързани с дневния ред на общото събрание, са на разположение на адреса на управление на сдружението. При поискване те могат да бъдат предоставени на всеки член на сдружението безплатно. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час и ще се проведе на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на явилите се членове.

2446

171. – Управителният съвет на Казанлъшката търговско-промишлена палата (КзТПП) – Казанлък, на основание чл. 17 от устава и чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква отчетно-изборно общо събрание на членовете на 20.05.2020 г. в 10,30 ч. в Камерна зала на ДК „Арсенал“ – Казанлък, при следния дневен ред: 1. отчет на управителния съвет за дейността на палатата за периода 6.11.2014 г. – 31.12.2019 г.; 2. отчет на контролния съвет за периода 6.11.2014 г. – 31.12.2019 г.; 3. освобождаване членове на управителния и контролния съвет поради изтичане на мандата им; 4. обсъждане и приемане на промени в устава на Казанлъшката търговско-промишлена палата; 5. избор на нови членове на управителния и контролния съвет. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе един час по-късно на същото място и при същия дневен ред. Поканват се за участие в отчетно-изборното общо събрание фирмите – членове на КзТПП, чрез техните ръководители или упълномощени от тях лица. Отчетните материали са на разположение в офиса на КзТПП, бул. Княз Ал. Батенберг № 12, Казанлък, както и на електронната страница (сайт – www.kzcci-bg.org) на Казанлъшката търговско-промишлена палата.

2429

1. – Управителният съвет на Териториална организация на научно-техническите съюзи – Кюстендил, на основание чл. 26 на ЗЮЛНЦ и във връзка с раздел IV, чл. 11/1 и чл. 15/1 от устава на ТО на НТС – Кюстендил, свиква общо отчетно-изборно събрание на 9.06.2020 г. в 15 ч. в Кюстендил, бул. Македония № 2, Дом на науката и техниката, ет. 2, зала № 4, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет на ТО на НТС за периода юни 2015 г. – юни 2020 г.; 2. приемане бюджета на организацията за 2020 г.; 3. промени в устава на ТО на НТС; 4. отчет за дейността на контролния съвет за периода юни 2015 г. – юни 2020 г.; 5. освобождаване на членовете на управителния съвет на ТО на НТС поради изтичане на мандата и избор на членове на управителния съвет за мандата 2020 г. – 2025 г. Регистрацията на участниците в общото събрание ще се извърши на 9.06.2020 г. в зала № 4 от 14 до 15 ч.

2461

12. – Управителният съвет на сдружение „Спортен клуб по бадминтон „Оряхово 80“ – Оряхово, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно общо отчетно събрание на членовете на сдружението на 16.05.2020 г. в 11 ч. в Оряхово, ул. 9-и ноември № 11, Зала за бадминтон „Арена Оряхово“, при следния дневен ред: 1. приемане на годишен отчет за дейността на сдружението за 2019 г.; 2. приемане на годишен финансов отчет на сдружението за 2019 г.; 3. приемане на проект за бюджет 2020 г. на сдружението; 4. приемане спортния календар на сдружението; 5. други. Писмените материали, свързани с дневния ред, ще бъдат на разположение на адреса на управление на сдружението – гр. Оряхово, ул. 9-и ноември № 11 – Зала „Арена Оряхово“. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 12 ч., на същото място и при същия дневен ред и ще се счита за законно проведено независимо от броя на присъстващите членове.

2444

12. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност „Спортен клуб бокс и бойни изкуства „Ботев Пловдив“ – Пловдив, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 23, ал. 1 от устава свиква общо събрание на членовете на сдружението на 3.05.2020 г. в 10 ч. на адрес – Пловдив, бул. Източен № 10, при следния дневен ред: 1. промяна в устава на сдружението – промяна на текста на чл. 23, ал. 3 относно начина на свикване на общото събрание, промяна на чл. 9 от устава относно лицата, имащи право на членство в сдружението; 2. промени в предмета на дейност, целите на сдружението и средствата за постигане на целите; 3. освобождаване на членовете на досегашния управителен съвет; избор на нов управителен съвет на сдружението; определяне на мандат на УС; избор на председател на УС; 4. промяна на името на сдружението; 5. освобождаване/приемане на членове на сдружението; 6. приемане на ГФО за 2019 г. Писмените материали, свързани с дневния ред на общото събрание, са на разположение на членовете в седалището на сдружението и при поискване те се представят на всеки член безплатно. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание се отлага с един час, след което се провежда независимо от броя на присъстващите членове.

2391

3. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Сдружение Видя проект“ – Пловдив, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 12.05.2020 г. в 17,30 ч. в студио Ананда йога на адрес – Пловдив, ул. Леонардо Да Винчи № 16, при следният дневен ред: 1. отчитане на дейността на сдружението; 2. обсъждане на новите промени в закона за спорта и промени във федерацията по йога и вземане на решение за промяна на устава на сдружението съгласно тези промени; 3. взимане на решение за промяна на устава в частта му относно начина на управление и представителство на сдружението чрез избор на управител, който да замести функциите на управителен съвет съгласно чл. 30, ал. 3 от ЗЮЛНЦ; 4. изключване/приемане на нови членове.

2317

Промени настройката на бисквитките