Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 23 от 22.III

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ, ОБЩИНИ И СЪДИЛИЩА

 

НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА

РЕШЕНИЕ № РД-НС-04-25 от 9 март 2022 г.

На основание чл. 15, ал. 1, т. 5, чл. 45, ал. 35 от Закона за здравното осигуряване и във връзка с докладна записка с вх. № НС-01-00-49/4.03.2022 г. от управителя на НЗОК Надзорният съвет реши:

1. Приема Механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, приложим за 2022 г. за медицинските изделия, заплащани напълно в условията на болничната медицинска помощ, приложение към настоящото решение.

2. Утвърждава в приложение към настоящото решение Методика за прилагане на Механизма, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, приложим за 2022 г. за медицинските изделия, заплащани напълно в условията на болничната медицинска помощ.

Председател на Надзорния съвет: В. Пандов

Приложение

Механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, приложим за 2022 г. за медицинските изделия, заплащани напълно в условията на болничната медицинска помощ

Механизмът, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, е законоустановена мярка за ограничаване на разходите на НЗОК за заплащане на напълно платените медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ.

І. Правно основание

Настоящият механизъм се създава в изпълнение разпоредбата на чл. 45, ал. 35 от Закона за здравното осигуряване (ЗЗО) и се приема с цел гарантиране на предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК за напълно платени медицински изделия (МИ), прилагани в условията на болничната медицинска помощ.

В изпълнение на цитираната разпоредба от ЗЗО за МИ, заплащани напълно от НЗОК за 2022 г., се прилага настоящият Механизъм (наричан за краткост „Механизмът“) съобразно:

– средствата за медицински изделия, заплащани от НЗОК в условията на болнична медицинска помощ и при надвишаване на прогнозния брой (обем) медицински изделия, който НЗОК заплаща, посочен в Спецификацията по чл. 25, ал. 1 от Наредбата № 7 от 31 март 2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат (Наредба № 7 от 31 март 2021 г.). Спецификацията е утвърдена с Решение № РД-НС-04-84 от 31.08.2021 г. на Надзорния съвет на НЗОК (Спецификацията).

Механизмът влиза в сила от 1.04.2022 г. и се прилага до края на календарната година.

ІІ. Легално определение

По смисъла на ЗЗО „Механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, приложим за 2022 г. за медицинските изделия, заплащани напълно в условията на болничната медицинска помощ“ е законоустановена мярка, прилагана за обезпечение изпълнението на бюджета на НЗОК за напълно платени медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ и с цел осигуряване на достъпа на здравноосигурените лица до лечение с медицински изделия.

Напълно заплатени медицински изделия са медицинските изделия, включени в списъка по чл. 13, ал. 2, т. 2, буква „б“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК (Наредба № 10), които са определени за заплащане при стойност 100 на сто на основание чл. 33, ал. 5 от Наредба № 7 от 31 март 2021 г.

ІІІ. Същност на Механизма

1. Механизмът като законова мярка по чл. 45, ал. 35 от Закона за здравното осигуряване ще се прилага при надвишаване на обемите МИ, определени в Спецификацията, съгласно данните за одобрените за заплащане МИ, предоставени от електронната система на НЗОК „HOSP_CPW“.

2. Механизмът се прилага само за медицинските изделия, заплащани напълно от НЗОК, прилагани в условията на болничната медицинска помощ, законово определени в Спецификацията като медицински изделия по чл. 25, ал. 4, т. 4, буква „в“ от Наредба № 7 от 31 март 2021 г. Съгласно цитираната разпоредба НЗОК заплаща тези медицински изделия в условията на болничната медицинска помощ на производители или търговци на едро с медицински изделия или на техни упълномощени представители, сключили договори за доставка и заплащане на медицински изделия по реда на Наредба № 7 от 31 март 2021 г. Договорите с производителите или търговците на едро с медицински изделия или на техни упълномощени представители са регламентирани в разпоредбите на чл. 45, ал. 16 от ЗЗО и в чл. 12, ал. 2 от Наредба № 10.

3. Механизмът се прилага с цел обезпечаване изпълнението на бюджета на НЗОК за МИ, прилагани в болничната медицинска помощ.

4. Механизмът се реализира в етапа на заплащането на отчетените и одобрени за заплащане МИ от лечебните заведения за болнична помощ и се изразява в намаляване на стойността, която НЗОК ще заплаща за посочените медицински изделия.

5. Заплащането по намалена стойност на отчетените и одобрени за заплащане медицински изделия след изчерпване на обема на медицинските изделия за съответната група/подгрупа по Спецификацията ще се извършва при условия и ред съгласно Методика за прилагане на Механизма, която ще бъде утвърдена от Надзорния съвет на НЗОК и ще се публикува на интернет страницата на НЗОК. Независимо от прилагането на Механизма съответните медицински изделия остават напълно безплатни за пациента.

6. Договорните партньори на НЗОК – търговци на едро с МИ, заявили участие в процедурата по договаряне на МИ от Спецификацията за медицински изделия по чл. 25, ал. 4, т. 4, буква „в“ от Наредба № 7 от 31 март 2021 г., ще бъдат своевременно информирани от НЗОК за условията след утвърждаване на Методиката по прилагане на Механизма, като условията по Механизма ще залегнат в договорите между НЗОК и ТЕ с МИ.

ІV. Материален, персонален и времеви обхват

Механизмът се прилага:

1. За всички МИ, включени в списъка по чл. 13, ал. 2, т. 2, буква „б“ от Наредба № 10, изготвен въз основа на Спецификацията, утвърдена с Решение № РД-НС-04-84 от 31.08.2021 г., който ще е в сила през 2022 г.

2. Спрямо всички търговци на едро с МИ, сключили договор с НЗОК по чл. 12, ал. 2 от Наредба № 10, за които Механизмът е приложим.

V. Договорно начало

1. Механизмът и Методиката по прилагането му са неразделна част от договорите за 2022 г., които са сключени между НЗОК и търговците на едро, доставчици на медицински изделия. Тези договори са със срок на действие, който съвпада с действието на списъка по чл. 13, ал. 2, т. 2, буква „б“ от Наредба № 10 от 2009 г.

2. Намалената стойност, която ще се заплаща на търговците на едро по реда на настоящия Механизъм няма обвързващо действие за търговците при бъдещите договаряния с НЗОК.

Заключителна разпоредба

Настоящият Механизъм е приет от Надзорния съвет на НЗОК с Решение № РД-НС-04-25 от 9.03.2022 г., издадено на основание § 17, ал. 1 от ПЗРЗБНЗОК (ДВ, бр. 18 от 2022 г.) и е със срок на действие от 1.04.2022 г. до края на календарната година.

Приложение

Методика за прилагане на Механизма, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, приложим за 2022 г. за медицинските изделия, заплащани напълно в условията на болничната медицинска помощ, приет с Решение № РД-НС-04-25 от 9.03.2022 г.

І. Основание

1. За прилагане на Механизма, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, приложим за 2022 г. за медицинските изделия, заплащани напълно в условията на болничната медицинска помощ (Механизма), приет с Решение на Надзорния съвет на НЗОК № РД-НС-04-25 от 9.03.2022 г.

2. Механизмът, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, е законоустановена мярка за ограничаване на разходите на НЗОК за заплащане на напълно платените медицински изделия (МИ) в болничната медицинска помощ.

3. Механизмът като законова мярка по чл. 45, ал. 35 от Закона за здравното осигуряване ще се прилага при надвишаване на обемите МИ, определени в Спецификацията, утвърдена с Решение № РД-НС-04-84 от 31.08.2021 г. на Надзорния съвет на НЗОК (Спецификацията), съгласно данните за одобрените за заплащане МИ, предоставени от електронната система на НЗОК „HOSP_CPW“.

4. Механизмът се реализира в етапа на заплащането на отчетените и одобрените за заплащане МИ от лечебните заведения за болнична помощ и се изразява в намаляване на стойността, която НЗОК ще заплаща за посочените медицински изделия.

5. Настоящата Методика се утвърждава на основание т. ІІІ.5 от Механизма за 2022 г.

ІІ. Договорно начало

1. Механизмът и Методиката по прилагането му са неразделна част от договорите за 2022 г., които ще бъдат сключени между НЗОК и търговците на едро, доставчици на медицински изделия. Тези договори ще бъдат със срок на действие, който съвпада с действието на списъка по чл. 13, ал. 2, т. 2, буква „б“ от Наредба № 10 (Списъка).

2. Намалената стойност, която ще се заплаща на търговците на едро по реда на Механизма и настоящата Методика, няма обвързващо действие за търговците при бъдещите договаряния с НЗОК и е с времеви обхват за периода на действие на Списъка.

3. Методиката е разчетена за период от 12 месеца. При удължаване срока на действие на Списъка обемите на съответните групи/подгрупи МИ ще бъдат увеличени пропорционално.

ІІІ. Алгоритъм за прилагане на Методиката

1. Методиката по прилагане на Механизма е приложима за периода на действие на Списъка за напълно платени медицински изделия в болничната медицинска помощ, които НЗОК заплаща за 2022 г., изготвен въз основа на Спецификацията, утвърдена с Решение № РД-НС-04-84 от 31.08.2021 г.

2. Методиката започва да се прилага при надвишаване на утвърдените обеми за съответната група/подгрупа МИ, определени в Спецификацията, съгласно данните за одобрените за заплащане МИ, предоставени от електронната система на НЗОК „HOSP_CPW“.

3. Механизмът се реализира в етапа на заплащането на отчетените и одобрените за заплащане МИ от лечебните заведения за болнична медицинска помощ и се изразява в намаляване на стойността, която НЗОК заплаща за посочените медицински изделия.

4. Заплащането на отчетените и одобрените за заплащане медицински изделия съобразно утвърдения обем на медицинските изделия за съответната група/подгрупа по Спецификацията, се извършва ежемесечно по следния начин:

4.1. До достигане 100 % от утвърдения обем МИ за съответната група/подгрупа, определен в Спецификацията, медицинските изделия се заплащат по стойността, утвърдена от Надзорния съвет на НЗОК, въз основа на проведеното договаряне (утвърдената стойност).

4.2. При достигане на обем в рамките на 101 % – 110 % от утвърдения обем МИ за съответната група/подгрупа, определен в Спецификацията, стойността на МИ, заплащана от НЗОК, се редуцира с 10 % от утвърдената стойност.

4.3. При достигане на обем в рамките на 111 % – 120 % от утвърдения обем МИ за съответната група/подгрупа, определен в Спецификацията, стойността на МИ, заплащана от НЗОК се редуцира с 20 % от утвърдената стойност.

4.4. При достигане на обем над 121 % от утвърдения обем МИ за съответната група/подгрупа, определен в Спецификацията, стойността на МИ, заплащана от НЗОК, се редуцира с 30 % от утвърдената стойност.

5. Методиката започва да се прилага в месеца, в който са генерирани данни от електронната система на НЗОК „HOSP_CPW“ за надвишаване на утвърдения обем МИ за съответната група/подгрупа, определен в Спецификацията.

6. При генерирани данни за надвишаване на утвърдения обем МИ за съответната група/подгрупа, определен в Спецификацията, се задейства алгоритъм, чрез който електронната система на НЗОК „HOSP_CPW“:

6.1. изчислява броя МИ, надвишили утвърдения обем по Спецификация за съответната група/подгрупа през отчетния месец;

6.2. изчислява общата сума, с която се редуцира стойността на съответния брой МИ, надвишили утвърдения обем за група/подгрупа в Спецификацията, съгласно условията, посочени в т. ІІІ.4;

6.4. разпределя получената в т. 6.2 сума солидарно между всички отчетени и одобрени за заплащане през месеца МИ, като намалява стойността, заплащана от НЗОК, с еднакъв процент за всяко отчетено и одобрено за заплащане през месеца МИ.

7. Формула за прилагане на алгоритъма:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

Z е стойност след намаление за 1 бр. МИ, отчетено в конкретния месец;

Y – утвърдена стойност на МИ по Спецификация;

А – брой МИ, отчетени през месеца, влизащи в обема на Спецификацията за група/подгрупа;

В – брой МИ от 101 % до 110 % над обема по Спецификация за група/подгрупа за конкретния месец;

C – брой МИ от 111 % и 120 % над обема по Спецификация за група/подгрупа за конкретния месец;

D – брой МИ над 121 % от обема по Спецификация за група/подгрупа за конкретния месец.

E – общ обем МИ от група/подгрупа, отчетени и одобрени за заплащане през конкретния месец.

8. Стойността, която НЗОК заплаща на всеки търговец на едро, чиито медицински изделия са отчетени и одобрени за заплащане през конкретния месец, е равна на броя отчетени и одобрени за заплащане през месеца МИ за съответния търговец на едро, умножен по стойността след намаление за 1 бр. МИ, отчетено в месеца.

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

ТЕ е стойност, която НЗОК заплаща на търговец на едро, отчел медицински изделия през конкретния месец за група/подгрупа;

F – брой МИ, отчетени и одобрени за заплащане през конкретния месец за група/подгрупа от ТЕ;

Z – стойност след намаление за 1 бр. МИ, отчетено в конкретния месец.

IV. Съдържание и срокове за публикуване на информация и за предоставяне на индивидуални справки на търговците на едро в медицински изделия, сключили договор с НЗОК

1.1. НЗОК изпраща на производителите/търговците на едро справка/месечно известие (по образец) съгласно приложение № 2 към договорите за вложените, доставени от него МИ по съответни клинични пътеки/амбулаторни процедури и отчетени от лечебните заведения за БМП през предходния календарен месец, в срок до 30 календарни дни от края на отчетния период съгласно действащия Национален рамков договор за медицински дейности.

1.2. Справката по т. 1 съдържа информация за:

1.2.1. одобрените за заплащане МИ;

1.2.2. отхвърлените от заплащане МИ и причините за тяхното отхвърляне.

2. При надвишаване на утвърдения обем МИ за съответната група/подгрупа, определен в Спецификацията, НЗОК издава/предоставя на изпълнителя справки със съответно намалени единични цени за заплащане на медицинските изделия, изчислени съгласно алгоритъма по Методиката, приета с решение на Надзорния съвет на НЗОК за съответната година. Справките са по образец приложение № 3 и приложение № 4 към договора, както следва:

2.1. Приложение № 3 – „Справка за доставени и вложени медицински изделия по клинични пътеки/амбулаторни процедури, отчетени от лечебните заведения по договор с НЗОК по чл. 59, ал. 1 от Закона за здравното осигуряване, попадащи в обхвата на Методиката“.

2.2. Приложение № 4 – „Справка за формиране на единична месечна цена на базата на достигнат обем по Спецификация с определени и групирани медицински изделия, прилагани в условията на болничната медицинска помощ“.

3. За прилагане на Механизма за 2022 г. ежемесечно НЗОК публикува на интернет страницата си информация, изготвена на база данни от електронната система на НЗОК „HOSP_CPW“, за:

3.1. достигнат обем одобрени за заплащане МИ за всяка група/подгрупа от Списъка за напълно платени медицински изделия в болничната медицинска помощ, които НЗОК заплаща за 2022 г.;

3.2. достигнат процент от утвърдения обем в Спецификацията за всяка група/подгрупа МИ от Списъка.

1829

РЕШЕНИЕ № РД-НС-04-26 от 9 март 2022 г.

На основание чл. 15, ал. 1, т. 5 от Закона за здравното осигуряване във връзка с чл. 58, ал. 3 от Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2020 – 2022 г. (ДВ, бр. 7 от 24.01.2020 г.) Надзорният съвет реши:

1. Утвърждава „Изисквания на НЗОК при провеждане на лечение при 5q спинална мускулна атрофия в извънболничната помощ“.

2. Утвърждава „Изисквания на НЗОК за провеждане на лечение при наследствена фамилна амилоидоза с невропатия в извънболничната помощ“.

Председател на Надзорния съвет: В. Пандов

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

1830

492. – Университетът по архитектура, строителство и геодезия – София, преобявява конкурси за прием на редовни и задочни докторанти по държавна поръчка за учебната 2021/2022 г. съгласно РМС № 437 от 2.06.2021 г. по следните научни специалности (докторски програми):

Шифър

Области на висше образование, професионални направления и докторски програми

Форми на обучение

редовна

задочна

Професионално направление 5.7. Архитектура, строителство и геодезия

Архитектура на сградите, конструкции, съоръжения и детайли към катедра „Промишлени сгради“ – 2 бр.

2

Строителни конструкции (стоманобетонни и зидани конструкции; стоманобетонни мостове; обследване и изпитване на строителни конструкции и съоръжения; метални конструкции; дървени конструкции; комбинирани конструкции; стоманени и комбинирани мостове) към катедри: „МДПК“ по Метални конструкции – 1 бр. редовна форма и 1 бр. задочна форма, „Масивни конструкции“ – 1 бр. редовна форма

2

1

Строителни материали и изделия и технология на производството им

2

Строителна механика, съпротивление на материалите и теоретична механика към катедра „Строителна механика“ по Строителна механика

1

1

Автоматизация на инженерния труд и системи за автоматизирано проектиране (в строителство)

1

1

Организация и управление на производството (строителство)

2

Проектиране, строителство и поддържане на железни пътища и съоръжения

1

1

Проектиране, строителство и поддържане на улици, автомобилни пътища и съоръжения

1

1

Транспортни съоръжения

1

1

Земна основа, фундиране и подземно строителство

1

Водоснабдяване и канализация

1

Хидротехническо строителство

1

Хидромелиоративно строителство

1

Инженерна хидрология, хидравлика и водно стопанство

1

Обща, висша и приложна геодезия, кадастрални и геоинформационни системи към катедра „Висша геодезия“ – 1 бр.

1

Общо:

19

6

 

В срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“ кандидатите подават следните документи: 1. заявление до ректора на УАСГ; 2. автобиография; 3. диплома за придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ с приложението и нотариално заверено копие от нея; кандидатите трябва да са завършили магистърски специалности, съответстващи на направлението, в което обучава факултетът, обявил конкурса; 4. лица, притежаващи дипломи за висше образование, издадени от чуждестранни висши училища, задължително преминават в УАСГ през процедура съгласно Наредбата за държавните изисквания за признаване на придобито висше образование и завършени периоди на обучение в чуждестранни висши училища, като след признаването могат да кандидатстват за обучение в докторска степен; 5. други документи, удостоверяващи техните интереси и постижения в съответната научна област; 6. квитанция за платена такса от 105 лв. (таксата се заплаща в касата на счетоводството на УАСГ – ректорат, заден двор, или по банков път). Подаването на документи става в съответните факултети, както следва: Архитектурен факултет – корпус А, нова сграда, ет. 2, каб. 209, тел. 963 52 45, вътр. 789, заместник-декан по учебната дейност; Хидротехнически факултет – корпус А, нова сграда, ет. 2, каб. 203, тел. 963 52 45, вътр. 772 или 696, заместник-декан по учебната дейност; Строителен факултет – корпус Б, нова сграда, ет. 3, каб. 314, тел. 963 52 45, вътр. 372, заместник-декан по учебната дейност; Факултет по транспортно строителство – корпус Б, нова сграда, ет. 3, каб. Б 11, тел. 963 52 45, вътр. 421, заместник-декан по учебната дейност; Геодезически факултет – ректорат, ет. 2, каб. 207, тел. 963 52 45, вътр. 275, заместник-декан по учебната дейност.

1824

3. – Югозападният университет „X.X.“ – Благоевград, в съответствие с Решение № 437 от 2.06.2021 г. на Министерския съвет преобявява конкурси за приемане на редовни и задочни докторанти за учебната 2021 – 2022 г. (приложението). В срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“ кандидатите подават следните документи: 1. заявление до ректора за участие в конкурса (свободен текст); 2. автобиография (европейски образец); 3. диплома за завършена образователно-квалификационна степен „магистър“ и приложението към нея (ксерокопие и оригинал); 4. удостоверение за признато висше образование, ако дипломата е издадена от чуждестранно висше училище; 5. мотивационно писмо за участие в конкурса (свободен текст); 6. медицинско свидетелство; 7. други документи, удостоверяващи интересите и постиженията им в съответната научна област; 8. документ за платена такса за участие в кандидатдокторантския конкурс 100 лв. – плащането се извършва в „Общинска банка“ в Първи учебен корпус. Всички документи се представят приложени в папка. Документите се приемат в стая 106, ректорат, тел. 073/588 566.

Приложение

Шифър

Области на висше образование, професионални направления и докторски програми

Форма на

обучение

р.о.

з.о.

брой места

брой места

1.

Педагогически науки

1.2.

Педагогика

Теория на възпитанието и дидактика

1

1

Специална педагогика

1

1

Социална педагогика

1

1

Предучилищна педагогика

1

1

Начална училищна педагогика

1

1

Методики на обучението в началните класове (Методика на обучението по родинознание и природознание)

1

Методики на обучението в началните класове (Методика на обучението по математика)

1

Педагогически технологии в детската градина (Педагогически технологии за овладяване на околната действителност)

1

Педагогически технологии в детската градина (Педагогически технологии за овладяване на родния език)

1

1

1.3.

Педагогика на обучението по...

Теория и методика на физическото възпитание и спортната тренировка

1

Методика на обучението по музика

1

Методика на обучението по техника и технологии

1

1

2.

Хуманитарни науки

2.1.

Филология

Български език

1

История на българската литература (Възрожденска литература)

1

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Британска литература)

1

Фолклористика и етнология

1

Английски език

1

Немски език

1

Руска литература

1

Теория и практика на превода (руски език)

1

2.2.

История и археология

Документалистика, архивистика, палеографика, историография и източникознание (историография)

1

Документалистика, архивистика, палеографика, историография и източникознание (архивистика)

1

История на България (Нова и най-нова българска история)

2

История на България (Средновековна българска история)

1

Средновековна обща история

1

Нова и най-нова обща история (Най-нова обща история)

1

Стара история и тракология

1

2.3.

Философия

История на философията

1

Съвременни философски теории

1

3.

Социални, стопански и правни науки

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Социология

1

Теория и история на културата

3

3.2.

Психология

Педагогическа и възрастова психология

3

Трудова и организационна психология

2

3.3.

Политически науки

Политология

1

3.4.

Социални дейности

Организация и управление на социалните дейности

1

1

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Връзки с обществеността

1

Приложение на новите информационни технологии в PR

1

1

3.6.

Право

Право на Европейския съюз

1

Нотариално право

1

1

Теория на държавата и правото. Политически и правни учения

1

1

Конституционно право

1

Застрахователно право

1

1

Римско право

1

3.7.

Администрация и управление

Организация и управление извън сферата на материалното производство (мениджмънт на публичната сфера)

2

1

3.8.

Икономика

Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка

1

1

Организация и управление извън сферата на материалното производство (социално-културната сфера)

1

1

3.9.

Туризъм

Икономика и управление на туризма

2

1

4.

Природни науки, математика и информатика

4.4.

Науки за земята

Природна география

1

4.6.

Информатика и компютърни науки

Информатика

1

5.

Технически науки

5.2.

Електротехника, електроника и автоматика

Електронизация

1

5.3.

Комуникационна и компютърна техника

Компютърни системи, комплекси и мрежи

1

1

7.

Здравеопазване и спорт

7.4.

Обществено здраве

Логопедия

1

Кинезитерапия

2

8.

Изкуства

8.3.

Музикално и танцово изкуство

Теория и практика на изпълнителското изкуство

1

Хореография

1

8.4.

Театрално и филмово изкуство

Кинознание, киноизкуство и телевизия

2

Общо:

62

21

 

1779

46. – Бургаският свободен университет обявява конкурси по чл. 67, ал. 1, т. 1 от КТ за заемане на академичните длъжности: професор по професионално направление 1.2. Педагогика (Предучилищна педагогика и артпедагогика) – един; доцент по професионално направление 3.8. Икономика (Счетоводство и финансови анализи) – един, двата със срок 3 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в университета, Бургас, ул. Сан Стефано № 62, стая 206, тел. 056/900-486.

1818

26. – Столичната община на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 54 по протокол № 46 от 27.01.2022 г. на Столичния общински съвет (СОС) е одобрен проект за изменение на план за улична регулация на м. Кв. Вердикал между о.т. 45в и о.т. 47 за създаване на задънена улица от о.т. 47а (нова) до о.т. 47б (нова) и свързаното с това изменение на контактен УПИ XIV-167 от кв. 9, м. Кв. Вердикал, и план за регулация и застрояване за поземлен имот с идентификатор 02659.2196.2166 по кадастралната карта, създаване на нови УПИ XXV-2166 – „за ЖС“, УПИ XXVI-2166 – „за ЖС“, и УПИ XXVII-2166 – „за ЖС“, кв. 9, м. Кв. Вердикал, район „Банкя“, заедно с план-схема по чл. 108 от ЗУТ по част „Водоснабдяване и канализация“ в обхвата на плана. Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“. Жалбите се подават в Район „Банкя“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от дирекция „Правно-нормативно обслужване“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община.

1777

63. – Столичната община на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава проект за подробен устройствен план – изменение на план за регулация за трасето на „Трети метродиаметър на Софийски метрополитен“ между МС – 2ІІІ и МС – 3ІІІ, кв. 1, 2, 2а, 15 от м. Левски-зона В, кв. 24а от м. Левски-зона Г, в граници от ул. Рилска обител до ул. Поручик X.X., който е изложен в Район „Подуяне“. Заинтересуваните могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта на основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Район „Подуяне“.

1776

36. – Община Белица на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен проект за изменение на ПУП – план за регулация и застрояване на УПИ XXI-678 и УПИ XXII, кв. 23 по ПУП – ПР на с. Краище, община Белица, одобрен с Решение № 114 по протокол № 9 от 26.09.2011 г. на Общинския съвет – Белица, и образуване на нов УПИ XXVII, кв. 23, по имотни граници на ПИ № 39270.1.825, № 39270.1.739, № 39270.1.985 и № 39270.1.1603 по КККР на с. Краище, община Белица, одобрени със Заповед № РД-18-22 от 19.04.2011 г. на и.д. на АГКК – София. Новообразуваният УПИ ХХVІІ, кв. 23, е с предназначение „За автосервиз и складове“ с площ 713 кв. м. Приобщените към него имоти и части от имоти са, както следва: ПИ № 39270.1.825 с площ 356 кв. м, собственост на X.X.X.; ПИ № 39270.1.739 с площ 200 кв. м, собственост на X.X.X.; ПИ № 39270.1.985 с площ 67 кв. м, собственост на X.X.X.; ПИ № 39270.1.1603 с площ 90 кв. м, собственост на Община Белица. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Белица, с адрес: ул. Георги Андрейчин № 15, Белица 2780.

1816

75. – Община гр. Белово, област Пазарджик, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че във връзка с Решение № 332 от 18.02.2022 г. на Общинския съвет – гр. Белово, е изработен и приет проект за:

1. ПУП – ПП „Нов временен МКТП 630 kVA, 20/0.4 kV и кабелни линии СрН 20 kV за временно ел. захранване“ за строеж: „Селище на строители“, в ПИ 14163.16.19, м. Друма по КККР, за който съответства регистър № 1;

2. ПУП – ПП „Нов временен МКТП 630 kVA, 20/0.4 kV и кабелни линии СрН 20 kV за временно ел. захранване“ за строеж: „Начало тунел – Т11“, в ПИ 14163.14.44, м. Поличката по КККР, за който съответства регистър № 2;

3. ПУП – ПП „Нов временен МКТП 630 kVA, 20/0.4 kV и кабелни линии СрН 20 kV за временно ел. захранване“ за строеж: „Край тунел – Т11“, в ПИ 14163.49.108 по КККР, за който съответства регистър № 3;

4. ПУП – ПП „Нов временен МКТП 630 kVA, 20/0.4 kV и кабелни линии СрН 20 kV за временно ел. захранване“ за строеж: „Начало тунел – Т12“, в ПИ 66319.11.207 по КККР, за който съответства регистър № 4;

5. ПУП – ПП „Нов временен МКТП 630 kVA, 20/0.4 kV и кабелни линии СрН 20 kV за временно ел. захранване“ за строеж: „Край тунел – Т12“, в ПИ 66319.4.313 по КККР, за който съответства регистър № 5;

6. ПУП – ПП „Нов временен МКТП 630 kVA, 20/0.4 kV и кабелни линии СрН 20 kV за временно ел. захранване“ за строеж: „Тунел – 13, изход“, в ПИ 48903.34.185 по КККР, за който съответства регистър № 6.

Проектът се намира в общинската администрация, ет. 2, стая № 12. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да разгледат и направят писмени предложения, възражения и искания по проекта.

1804

76. – Община гр. Белово, област Пазарджик, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че във връзка с Решение № 342 от 18.02.2022 г. на Общинския съвет – гр. Белово, е изработен и приет проект за ПУП – ПП в границите на урбанизираната територия за елементи на техническата инфраструктура – укрепителни и отводнителни мероприятия за „Укрепване на свлачища № PAZ 04.14163-01, № PAZ 04.14163-02, № PAZ 04.14163-03 в кв. 25, 26, 27 и 28 в с. Габровица, община Белово“. Проектът се намира в общинската администрация, ет. 2, стая № 12. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да разгледат и направят писмени предложения, възражения и искания по проекта.

1805

168. – Община Благоевград на основание чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 150, ал. 6 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 59 от протокол № 3 от 25.02.2022 г. на Общинския съвет – Благоевград, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на техническата инфраструктура „Водоснабдяване – водопроводно отклонение“ за обект: „Жилищни сгради“, в имот с идентификатор 04279.310.4 по кадастралната карта на Благоевград, с трасе и сервитут, засягащи имот с идентификатор 04279.310.1 (горска територия – частна държавна собственост) по кадастралната карта на Благоевград, като съставна част от комплексен проект за инвестиционна инициатива. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Благоевград, пред Административния съд – Благоевград.

1781

4. – Община Велико Търново на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 877 от 24.02.2022 г. на Великотърновския общински съвет е одобрен проект за частично изменение на подробен устройствен план – план за регулация и застрояване в обхвата на урегулирани поземлени имоти (УПИ) XXI – За сервиз за автогуми (имот с идентификационен номер 10447.503.174), УПИ I (имот с идентификационен номер 10447.503.78) и УПИ XXVII – За обществено обслужване, спорт и атракции (имот с идентификационен номер 10447.503.314), кв. 138 по ПУП на гр. Велико Търново, община Велико Търново, заедно с изготвените към него план-схеми. На основание чл. 215 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Великотърновския общински съвет пред Административния съд – Велико Търново.

1778

53. – Община Две могили, област Русе, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – изменение на план за улична регулация от о.т. 31 до о.т. 69 и изменение на план за регулация за УПИ III в кв. 82 по плана на с. Баниска, община Две могили. Проектът се намира в общинската администрация, отдел УТС. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до кмета на община Две могили в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

1815

1. – Община Девня на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че са изработени проект на подробен устройствен план – парцеларен план и план-схема за електроснабдяване към действащия ПУП – ПР на кв. Река Девня, гр. Девня, като част от комплексен проект за инвестиционна инициатива по чл. 150 от ЗУТ за обект: „Изграждане на кабелна захранваща линия НН 1 kV за нуждите на стационарна контролна единица АУЗПТ/СКТ № 1007 на Път А2 „Варна – Провадия“ км 399+950, попадаща в землището на гр. Девня, община Девня, част от електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (Тол) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка)“, в ПИ 20482.305.68, 20482.305.70, 20482.304.375 и 20482.304.25 по кадастралната карта на гр. Девня. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общината.

1806

93. – Община Добричка, област Добрич, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура – линеен обект извън границите на урбанизираните територии за обект: „Захранващ водопровод за ПИ № 03860.38.56 през ПИ № 03860.38.51, местен път, и ПИ № 03860.38.173, селскостопански път, в землището на с. Бенковски, община Добричка“. Проектът за ПУП – парцеларен план е изложен за разглеждане в Община Добричка, стая № 229 в сградата на администрацията. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

1784

580. – Община Камено на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава за изработен проект на подробен устройствен план – парцеларен план за обект на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за обект: „Трасе на захранващ водопровод до ПИ с идентификатор 35883.7.56 по КККР на землището на гр. Камено, местност Дере арас, община Камено“. Проектът е изложен в Община Камено (техническа служба). На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

1787

1. – Община Кюстендил на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 676 от 24.02.2022 г. на Общинския съвет – Кюстендил, е одобрен подробен устройствен план – план за регулация и план за застрояване по чл. 16 от ЗУТ за територията на м. Белия камък, землище гр. Кюстендил. Територията на обекта е, както следва: юг – земеделска територия до границата на землище гр. Кюстендил и землище с. Слокощица; север – земеделска територия от гробищен парк до границата на землище гр. Кюстендил; изток – земеделска територия до границата на землище с. Слокощица; запад – земеделска територия от границата на землище гр. Кюстендил до гробищен парк. Одобрява схемите по чл. 108, ал. 2 от ЗУТ в горния обхват. Възложител на проекта е Община Кюстендил. Решението подлежи на оспорване пред Административния съд – Кюстендил, по реда на АПК и по реда на чл. 45, ал. 4 и 5 от ЗМСМА.

1825

14. – Община Кюстендил на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 677 от 24.02.2022 г. на Общинския съвет – Кюстендил, е одобрен проект за изменение на подробен устройствен план – план за регулация в обхвата на УПИ VI – „комплексно жилищно строителство“, в кв. 175, УПИ VIII – „за читалище, градско казино, експониране на археология и парк, ритуален дом и площад“, в кв. 176, и кв. 289 – „бизнес център“, по плана на ЦГЧ на гр. Кюстендил за: изменение границите на УПИ VI – „комплексно жилищно строителство“, в кв. 175 от плана в съответствие с имотните граници на ПИ 41112.503.826, като се създава нов УПИ VI-826 – „за жилищно строителство“; образуване на нов УПИ VII – „за многофункционален център, библиотека, детска площадка, експониране на археология и парк“, от заличените поради отпаднала необходимост улица с о.т. 39 – о.т. 40 и кв. 289 – „бизнес център“, както и освободената площ от УПИ VI, кв. 175; образуване на нови УПИ с регулационни граници в съответствие с кадастралните граници на поземлените имоти от КККР, както следва: за УПИ ІІ-2615, 2616, се образуват нови УПИ ІІ-831, 832; за УПИ ІІІ-2613 се образува нов УПИ ІІІ-829; за УПИ V-2612 се образува нов УПИ V-827. Възложител на проекта е Община Кюстендил. Решението подлежи на оспорване пред Административния съд – Кюстендил, по реда на АПК и по реда на чл. 45, ал. 4 и 5 от ЗМСМА.

1826

5. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с ал. 2 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е внесен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Нова кабелна линия 20 kV“ от същ. ЖР № 11, ситуиран в имот 38.319, с. Брестник, м. Мистроповите от ВЛСН „Браниполе“ по плана на с. Брестник, община „Родопи“, до същ. ЖР № 11-2, намиращ се в м. Герена, с. Браниполе, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 06447.38.83, 06447.38.317, 06447.38.319, 06077.20.40, 06077.20.42, 06077.20.59 и 06077.20.76 по кадастралната карта на землище с. Брестник и с. Браниполе, община „Родопи“. Дължината на трасето е общо 254 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с предложения ПУП – ПП в сградата на Община „Родопи“ и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

1786

99. – Община Съединение на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че с Решение № 10, взето с протокол № 3 от 24.02.2022 г. на Общинския съвет – Съединение, е одобрен проект за ПУП – ПП за обект: „Проектиране и изграждане на независимо електрозахранване на отдалечен обект ДПРМП“, в землището на с. Малък чардак, община Съединение, област Пловдив, с трасе на новата подземна кабелна линия средно напрежение 20 kV от съществуващ ЖР в ПИ 46944.24.1 до съществуващ трафопост, намиращ се в ПИ 46944.24.21 в землището на с. Малък чардак. Засегнатите имоти от последващи аварийни строително-монтажни дейности са със следните идентификатори: 46944.24.21, 46944.24.17, 46944.24.213, 46944.24.235, 46944.24.7, 46944.26.190, 46944.24.185, 46944.24.6, 46944.24.5, 46944.24.234, 46944.24.2, 46944.24.1. Сервитутната линия е с ширина от два метра – от двете страни на подземния кабел. Съгласно чл. 215 от ЗУТ решението подлежи на обжалване пред Административния съд – Пловдив, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

1827

Пловдивският районен съд, ІІ бр. състав, съобщава на Ерджан Арък, с неизвестен адрес, че следва да се яви в деловодството на Районния съд – Пловдив, ІІ бр. състав, в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ и да получи съдебните книжа като ответник по гр. д. № 17761/2021 г. по описа на Районния съд – Пловдив, ІІ бр. състав, заведено от X.X.X. за развод, с оглед депозиране на писмен отговор по чл. 131 от ГПК. Ако въпреки публикацията ответникът не се яви в съда при разглеждане на делото, съдът му назначава особен представител.

1817

Благоевградският окръжен съд обявява, че има образувано гр. д. № 239/2019 г. по искова молба с ищец – Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), БУЛСТАТ 129010997, с адрес за призоваване: София, пл. Света Неделя № 6, и ответници: X.X.X., ЕГН **********, с адрес: Петрич, ул. Александър Стамболийски № 57, X.X.X., ЕГН **********, с адрес: Петрич, ул. Александър Стамболийски № 57, и „Интер Фууд – 2014“ – ЕООД, с ЕИК 203027175, с адрес: Петрич, ул. Александър Стамболийски № 57, с правно основание чл. 153, ал. 1 от ЗПКОНПИ и цена на иска: 257 995,73 лв., с което се иска отнемане в полза на държавата на имущество на стойност 257 995,73 лв. от X.X.X., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: Петрич, ул. Александър Стамболийски № 57, X.X.X., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: Петрич, ул. Александър Стамболийски № 57, и „Интер Фууд – 2014“ – ЕООД, ЕИК 203027175, със седалище и адрес на управление в Петрич, ул. Александър Стамболийски № 57, както следва:

На основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********:

– Сумата в размер на 50 лв., представляваща левовата равностойност на 50 дружествени дяла в размер от капитала на „Интер Фууд – 2014“ – ЕООД, ЕИК 203027175.

На основание чл. 142, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН ********** и от X.X.X., ЕГН **********:

– Лек автомобил марка „Опел“, модел „Астра“, рег. № Е9676КМ, рама № W0L0AHL0875184584, двигател № Z19DTH17250350, цвят – черен металик, дата на първа регистрация 3.07.2007 г., придобит от X.X.-Петкова с договор от 8.10.2013 г. Пазарна стойност към настоящия момент 4000 лв.

На основание чл. 142, ал. 2, т. 4 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********:

– Сумата в размер на 50 лв., представляваща левовата равностойност на 50 дружествени дяла от капитала на „Ирис Дент – Д-р X.X.-Петкова – индивидуална практика за първична извънболнична дентална помощ – лекар на дентална медицина“ – ЕООД.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********:

– Сумата в общ размер на 17 850 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 53 CRBA 9898 4001 0459 85, открита в „Юробанк България“ – АД (тогава „Алфа банк“ – АД).

– Сумата в общ размер на 3552 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 55 BPBI 8898 4001 0459 85, открита в „Юробанк България“ – АД.

– Сумата в общ размер на 2735,22 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 89 BPBI 9920 1030 0597, открита в „Юробанк България“ – АД.

– Сумата в общ размер на 8065,71 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в левове № 5414 920300597 010, открита в „Юробанк България“ – АД.

– Сумата в общ размер на 5000 лв., представляващи получени парични средства от трети лица по банкова сметка в левове IBAN BG 50 RZBB 9155 1065 753 110, открита в „Райфайзенбанк България“ – ЕАД.

– Сумата в общ размер на 769,13 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в евро IBAN BG 11 RZBB 9155 1465 753 100, открита в „Райфайзенбанк България“ – ЕАД.

– Сумата в общ размер на 25 400 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в левове IBAN BG 25 UNCR 9660 1020 337 410, открита в „УниКредит Булбанк“ – АД.

– Сумата в общ размер на 53 704,25 лв., представляваща получени парични средства от трети лица по банкова сметка в левове IBAN BG 25 UNCR 9660 1020 337 410, открита в „УниКредит Булбанк“ – АД.

– Сумата в общ размер на 2444,11 лв., представляваща получени парични средства от трети лица чрез Money Gram.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 2 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********:

– Сумата в размер на 500 лв., представляваща пазарната стойност на лек автомобил, марка „Фиат“, модел „Пунто“, рег. № Е4845КН, рама № ZFA18800000170065, към датата на отчуждаване.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 4 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********:

– Сумата в общ размер на 1336,68 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в евро с IBAN BG 41 CRBA 9898 2030 0806 97, открита в „Юробанк България“ – АД (тогава „Алфа банк“ – АД).

– Сумата в общ размер на 12 866,06 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 04 BPBI 7922 1047 3227 01, открита в „Юробанк България“ – АД.

– Сумата в общ размер на 852 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 74 BPBI 7922 1047 3227 02, открита в „Юробанк България“ – АД.

– Сумата в общ размер на 1709,27 лв., представляваща получени парични средства от трети лица чрез „Уестърн Юнион“.

– Сумата в общ размер на 40 357,86 лв., представляваща погашения по кредит от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 05 STSA 9300 00 13910285, открита в „Банка ДСК“ – ЕАД.

– Сумата в общ размер на 19 245,50 лв., представляваща погашения по кредит от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 05 STSA 9300*00 13910285, открита в „Банка ДСК“ – ЕАД.

– Сумата в общ размер на 36 086,76 лв., представляваща погашения по кредит от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 05 STSA 9300 00 13910285, открита в „Банка ДСК“ – ЕАД.

– Сумата в общ размер на 6990,80 лв., представляваща получени парични средства от трети лица по банкова сметка в левове с IBAN BG 05 STSA 9300 00 13910285, открита в „Банка ДСК“ – ЕАД.

– Сумата в общ размер на 2077,13 лв., представляваща погашения по кредит от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 42 STSA 9300 00 16284179, открита в „Банка ДСК“ – ЕАД.

– Сумата в общ размер на 1185,26 лв., представляваща погашения по кредит от титуляря по банкова сметка в левове с IBAN BG 25 STSA 9300 00 21489020, открита в „Банка ДСК“ – ЕАД.

– Сумата в общ размер на 959,64 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в левове IBAN BG 97 RZBB 9155 1072 198 011, открита в „Райфайзенбанк България“ – ЕАД.

– Сумата в общ размер на 6658,25 лв., представляваща погашения по кредит от титуляря по банкова сметка в левове с № 8002 31000 527230, открита в „ОББ“ – АД.

– Сумата в общ размер на 50 лв., внесени от титуляря по банкова сметка в левове с № 433250923165808, открита в „ОББ“ – АД.

На основание чл. 145, ал. 2 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 2 от ЗПКОНПИ от „Интер Фууд – 2014“ – ЕООД, ЕИК 203027175:

– Лек автомобил марка „Рено“, модел „Лагуна“, рег. № Е2129КР, рама № VF1KG19B633479117, двигател № без номер, цвят – черен, дата на първа регистрация 14.04.2005 г., придобит на 14.08.2014 г. от „Интер Фууд – 2014“ – ООД. Пазарна стойност към настоящия момент 3500 лв.

Гражданско дело № 239/2019 г. по описа на Окръжния съд – Благоевград, е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 15.06.2022 г. от 13,30 ч. в Окръжния съд – Благоевград, и третите лица, които претендират самостоятелни права върху имуществото, могат да предявят съответния иск до приключване на съдебното дирене в първата инстанция.

1812

Варненският окръжен съд, гражданско отделение, обявява, че е образувано гр. д. № 2659/2018 г. по предявен от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество с БУЛСТАТ 129010997, чрез председателя, с адрес за призоваване: Варна, ул. Алеко Константинов № 17, ет. 1, срещу X.X.X., ЕГН **********, с постоянен адрес: Варна, ул. Петко Напетов № 59, и настоящ адрес: Варна, ж.к. Трошево № 50, ет. 6, ап. 32, и X.X.X., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: Силистра, ул. Здравец № 1, иск с правно основание чл. 74, ал. 1 от ЗОПДНПИ (отм.) във връзка с § 5, ал. 1 от ПЗРЗПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на имущество и суми на обща стойност 232 788,42 лв., както следва:

На основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X.:

– лек автомобил, марка „Деу“, модел „Ланос“, рег. № В 1950 НА, рама № KLATF08CEXB369173, двигател № A13SMS075879B, дата на първа регистрация 28.07.1999 г., придобит с договор за покупко-продажба на МПС от 28.02.2012 г.

На основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 1 и чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X.:

– сума в размер на 100 лв., представляваща равностойността към датата на отчуждаване на дружествените дялове от капитала на „Марто и Нели 2012“ – ЕООД, ЕИК 202161940, със седалище и адрес на управление: Варна, ул. Петко Напетов № 59;

– сума в размер на 5000 лв., представляваща равностойността към датата на отчуждаване на дружествените дялове от капитала на „Крис 11“ – ООД, ЕИК 200586729, със седалище и адрес на управление: Варна, ул. Петко Напетов № 59;

– сума в размер на 1000 лв., представляваща равностойността към датата на отчуждаване на дружествените дялове от капитала на „Бохеми МП“ – ООД, с ЕИК 203279201, със седалище и адрес на управление: Варна, ул. Пробуда № 235;

– сума в размер на 92 000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на недвижим имот, намиращ се във Варна, ул. Цар Иван Страцимир № 67, ет. 5, ателие № 5, с ид. 10135.1501.107.4.11 по кадастралната карта на гр. Варна, с предназначение – ателие за творческа дейност, с обща застроена площ 64,36 кв. м, който се състои от едно помещение – ателие, с площ 16,5 кв. м, таванско помещение с площ 4,5 кв. м, баня-тоалетна, коридор и два балкона, заедно с 24 кв. м идеални части от поземления имот, в който гореописаната сграда е построена, целият с площ 261 кв. м, отчужден с нотариален акт № 96, том I, рег. № 5990, дело № 85 от 23.04.2014 г.;

– сума в размер на 12 000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „Мерцедес“, модел „ЦЛК 270 ЦДИ“, рег. № В8105НА, рама № WDB2093161F046018, двигател № 61296730236022, дата на първа регистрация 27.02.2003 г., отчужден с договор за покупко-продажба на МПС от 16.07.2013 г.

На основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X.:

– сума общо в размер на 52 750,97 лв., представляваща внесени средства от трети лица по банкова сметка № BG25UNCR70004522095194 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

На основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 5 и чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X.:

– сума в размер на 22 000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на недвижим имот, намиращ се в Добрич, ж.к. Север 2, ул. Калиакра № 54, блок 3, а именно: жилище – апартамент № 94, ет. 6, с ид. 72624.606.458.94 по кадастралната карта на гр. Добрич, състоящ се от стая, коридор, сервизни помещения и балкон с обща застроена площ 26 кв. м, ведно с прилежаща изба с площ от 2,65 кв. м, отчужден с нотариален акт № 120, том I, рег. № 941, дело № 65 от 25.02.2013 г.;

– сума в размер на 2500 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Голф“, рег. № В 1336 КМ, рама № WVWZZZ1JZXW255766, двигател № AKL194022, дата на първа регистрация 13.10.1998 г., отчужден с договор за покупко-продажба на МПС от 3.09.2010 г.;

– сума в размер на 10 000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка „Ауди“, модел „А 6“, рег. № В9899РС, рама № WAUZZZ4F36N023927, двигател № BLB094441, дата на първа регистрация 17.06.2005 г., отчужден след проверявания период.

На основание чл. 63, ал. 2, т. 5 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X.:

– сума в размер на 4500 лв., представляваща внесени средства по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 14 RZBB 91554096607416 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X., нетрансферирани по други банкови сметки и непреобразувани в друго имущество;

– сума в размер на 600 лв., представляваща внесени от трето лице средства по разплащателна сметка в левове с IBAN BG 02 RZBB 91554496607405 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X., нетрансферирани по други банкови сметки и непреобразувани в друго имущество;

– сума в размер на 29 337,45 лв., представляваща предоставени и невъзстановени заемни средства съгласно нотариален акт за учредяване на договорна ипотека № 16, том II, рег. № 3268, дело № 192 от 1.10.2009 г.

Производството по делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 15.07.2022 г. от 10,30 ч. на основание чл. 153, ал. 2 от ЗПКОНПИ.

Указва на заинтересованите лица, че могат да предявят своите претенции върху описаното имущество и суми най-късно до деня, предхождащ деня на насроченото първо съдебно заседание, т.е. до 14.07.2022 г.

При неподаване на претенции в срок същите няма да бъдат разгледани от съда.

1822

Софийският градски съд, гр. отделение – първоинстанционни състави, 15 състав, на основание чл. 76, ал. 1 от ЗОПДНПИ уведомява, че има образувано гр. д. № 11883/2020 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) срещу X.X.X., ЕГН **********, за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, описано, както следва:

Имущество, предмет на искането:

1. На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 5000 лв., представляваща стойността на отчуждените 500 дружествени дяла от капитала на „Топливо груп“ – ЕООД, в ликвидация, ЕИК 200063508;

– сумата в размер 5000 лв., представляваща стойността на отчуждените 500 дружествени дяла от капитала на „ЕВ-Мар – Транс“ – ЕООД, в несъстоятелност, ЕИК 160062356.

2. На основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 10 лв., представляваща равностойността на наличните 10 дружествени дяла, представляващи 100 % от капитала на „Инпулсия“ – ЕООД, ЕИК 203636169.

3. На основание чл. 145, ал. 2 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от „Спешъл Пропъртис ЛТД“ (Special Properties Ltd.), рег. № 184686:

– сумата в размер 2 199 000 лв., представляваща 4398 броя обикновени, поименни, налични акции по 500 лв. с право на глас от капитала на „Спешъл Инвест“ – АД, ЕИК 204356679;

– сумата в размер 49 500 лв., представляваща равностойността на 99 бр. обикновени, налични акции с право на глас от капитала на „Спешъл Инвест“ – АД, ЕИК 204356679.

4. На основание чл. 145, ал. 2 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от „Спешъл Пропъртис България“ – ЕООД, ЕИК 204259917:

– сумата в размер 500 лв., представляваща равностойността на 1 бр. обикновени, налични акции с право на глас от капитала на „Спешъл Инвест“ – АД, ЕИК 204356679.

5. На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 23 000 лв., представляваща пазарната стойност на отчужденото движимо имущество;

– сумата в размер 130 евро с левова равностойност 254,26 лв., получена през 2018 г. от X.X. чрез системи за бързи разплащания на „Юробанк България“ – АД;

– сумата в размер 5000 евро с левова равностойност 9779,15 лв., получена през 2011 г. от X.X. чрез системи за бързи разплащания на „Интернешънъл Асет Банк“ – АД;

– сумата в размер 152 940 лв., внесена по сметка № 23479690 в „Банка ДСК“ – ЕАД, от X.X. в периода 2016 г. – 2018 г.;

– сумата в размер 50 лв., внесена по сметка № 23825841 в „Банка ДСК“ – ЕАД, през 2016 г. от X.X.;

– сумата в размер 6 059 700 лв., изтеглена в брой в периода 2016 г. – 2019 г. от X.X. от банкова сметка № 23825833 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр „Спешъл Пропъртис ЛТД“ (Special Properties Ltd.), рег. № 184686;

– сумата в размер 603 302,50 лв., внесена в брой от X.X. по банкова сметка № 23825833 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр „Спешъл Пропъртис ЛТД“ (Special Properties Ltd.), рег. № 184686.

6. На основание чл. 151 във връзка с чл. 145, ал. 2 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от „Спешъл Пропъртис ЛТД“ (Special Properties Ltd.):

– сумата в размер 5 050 392,10 лв., получена от „ТМН“ – ООД, и Адвокатско дружество „Карадалиев и партньори“ и наредена по сметки на „Инпулсия“ – ЕООД, „Техноинвестмънтс“, „Праймедия“ – ЕООД, „Спешъл Пропъртис България“ – ЕООД, от банкова сметка № 23825833 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр „Спешъл Пропъртис ЛТД“ (Special Properties Ltd.), рег. № 184686.

7. На основание чл. 145, ал. 2 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от „Спешъл Пропъртис ЛТД“ (Special Properties Ltd.):

– сумата в размер 2000 лв., представляваща равностойността на 2000 дружествени дяла по един лев всеки от тях от капитала на „Спешъл Пропъртис България“ – ЕООД, ЕИК 204259917.

8. На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– сумата в размер 10 000 лв., внесена по сметка № 24477279 в „Банка ДСК“ – ЕАД, през 2018 г.

Определя едномесечен срок считано от датата на обнародване на обявлението в „Държавен вестник“, в който трети заинтересовани лица, претендиращи самостоятелни права върху имуществото – предмет на отнемане, могат да встъпят в делото, като предявят претенциите си пред СГС.

Съдът определя дата на първото открито съдебно заседание за 13.05.2022 г. от 10,15 ч.

1809

Софийският градски съд, гражданско отделение – първоинстанционни състави, 15 състав, на основание чл. 76, ал. 1 от ЗОПДНПИ уведомява, че има образувано гр.д. № 5738/2021 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) срещу X.X.X., ЕГН **********, за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, описано, както следва:

Имущество, предмет на искането:

І. На основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. с цена на иска 254 539 лв.:

50 дружествени дяла с номинална стойност 50 лв. от капитала на „Арт Брадърс“ – ЕООД, ЕИК 201748714, със седалище и адрес на управление: София, район „Триадица“, ж. к. X.X., бл. 137, вх. А, ап. 18, представлявано от X.X.X.;

50 дружествени дяла с номинална стойност 5000 лв. от капитала на „Би Енд Ес Ви“ – ЕООД, с ЕИК 200076352, със седалище и адрес на управление: София, район „Витоша“, кв. Павлово, бул. Александър Пушкин № 29, представлявано от X.X.X.;

5 дружествени дяла с номинална стойност 10 лв. от капитала на „Феникс 2012“ – ЕООД, с ЕИК 201671355, със седалище и адрес на управление: Благоевград, бул. Св. св. Кирил и Методий № 2, представлявано от X.X.X.;

100 000 дружествени дяла с номинална стойност 200 000 лв. от капитала на „Бул Транс 2011“ – ЕООД, с ЕИК 201626016, със седалище и адрес на управление: Благоевград, ул. Арсений Костенцев № 23, представлявано от X.X.X.;

50 дружествени дяла с номинална стойност 5000 лв. от капитала на „Флеш Ем Джи“ – ЕООД, с ЕИК 131401540, със седалище и адрес на управление: София 1606, район „Сердика“, ул. Будапеща № 90, ет. 3, представлявано от X.X.X.;

2 дружествени дяла с номинална стойност 2 лв. от капитала на „Трейд-Комерс-78“ – ЕООД, с ЕИК 201516694, със седалище и адрес на управление: София, ж.к. Бъкстон 11, ет. 5, ап. 22, представлявано от X.X.X.;

50 дружествени дяла с номинална стойност 5000 лв. от капитала на „Зора София“ – ЕООД, с ЕИК 175240836, със седалище и адрес на управление: София, район „Младост“, ж. к. Младост 1, бл. 74, вх. 2, ет. 5, ап. 109, представлявано от X.X.X.;

5 дружествени дяла с номинална стойност 50 лв. от капитала на „Медия-Ево“ – ЕООД, с ЕИК 201750996, със седалище и адрес на управление: София, район „Студентски град“, кв. Витоша, ул. Професор X.X. № ЗД, вход В, ап. 3, представлявано от X.X.X.;

300 дружествени дяла с номинална стойност 300 лв. от капитала на „ЙАС трейдинг“ – ЕООД, с ЕИК 201019856, със седалище и адрес на управление: София, район „ Триадица“, ж. к. Стрелбище, ул. Нишава № 131, вх. Б, ет. 1, представлявано от X.X.X.;

100 дружествени дяла с номинална стойност 5000 лв. от капитала на „Стандарт – X.X.“ – ЕООД, с ЕИК 130071965, със седалище и адрес на управление: София, община „Изгрев“, ул. Елемаг № 17, бл. 308, ет. 11, ап. 51, представлявано от X.X.X.;

50 дружествени дяла с обща номинална стойност 5000 лв. от капитала на „Диа – Инженеринг“ – ЕООД, с ЕИК 131148717, със седалище и адрес на управление: София, кв. Орландовци, ул. Нашо Бончев № 26, представлявано от X.X.X.;

250 дружествени дяла с номинална стойност 2500 лв. от капитала на „Моника 02“ – ООД, с ЕИК 104605834, със седалище и адрес на управление: Стражица, ул. Дончо Узунов № 10, вх. Б, представлявано от X.X.X.;

10 дружествени дяла с номинална стойност 10 лв. от капитала на „ХХХ-Мода-Нет.Ком“ – ЕООД, с ЕИК 202170544, със седалище и адрес на управление: София, ул. Кукуряк № 23, представлявано от X.X.X.;

50 дружествени дяла с номинална стойност 5000 лв. от капитала на „Хаус Системс 2002“ – ЕООД, с ЕИК 131209547, със седалище и адрес на управление: София, ж.к. Красно село, бл. 210, вх. Б, ет. 3, ап. 25, представлявано от X.X.X.;

100 дружествени дяла с номинална стойност 5000 лв. от капитала на „Нео Пламбор 2016“ – ЕООД, с ЕИК 200770490, със седалище и адрес на управление: София, район „Красно село“, ул. Бузлуджа № 36, представлявано от X.X.X.;

50 дружествени дяла с номинална стойност 5000 лв. от капитала на „Пе Ва Мит 2017“ – ЕООД, с ЕИК 130516454, със седалище и адрес на управление: Варна, ул. Морска сирена № 24, ет. 11, ап. 63, представлявано от X.X.X.;

100 дружествени дяла с номинална стойност 100 лв. от капитала на „Ибис Трейд“ – ЕООД, с ЕИК 202357533, със седалище и адрес на управление: София 1480, район „Триадица“, ж. к. X.X., ул. Бурел № 56, ет. 1, ап. 1, представлявано от X.X.X.;

50 дружествени дяла с номинална стойност 5000 лв. от капитала на „Интерекоинтелект“ – ЕООД, с ЕИК 175228264, със седалище и адрес на управление: гр. Банкя, район „Банкя“, бул. Варна № 41, собственост на X.X.X.;

50 дружествени дяла с номинална стойност 50 лв. от капитала на „Кристал 2018“ – ЕООД, с ЕИК 205081951, със седалище и адрес на управление: София, район „Възраждане“, ул. Лом № 1, представлявано от X.X.X.;

6000 дружествени дяла с номинална стойност 6000 лв. от капитала на „Алекто 2000“ – ООД, с ЕИК 130145796, със седалище и адрес на управление: София, кв. Банишора, ул. Странджа № 13, представлявано от X.X.X.;

2 дружествени дяла с номинална стойност 2 лв. от капитала на „Арис 2007“ – ЕООД, с ЕИК 200906232, със седалище и адрес на управление: София 1510, район „Подуяне“, ж. к. Хаджи Димитър, бл. 106, вх. Б, ет. 3, ап. 36, представлявано от X.X.X.;

200 дружествени дяла с номинална стойност 200 лв. от капитала на „РениСю“ – ЕООД, с ЕИК 202112808, със седалище и адрес на управление: София, район „Подуяне“, ж. к. Хаджи Димитър, бл. 106, вх. Б, ет. 3, ап. 36, представлявано от X.X.X.;

10 дружествени дяла с номинална стойност 10 лв. от капитала на „Арагон 91“ – ЕООД, с ЕИК 201890158, със седалище и адрес на управление: София, район „Подуяне“, ж. к. Хаджи Димитър, бл. 128, вх. А, ет. 3, ап. 12, представлявано от X.X.X.;

5 дружествени дяла с обща номинална стойност 5 лв. от капитала на „МД Проджект Консултинг“ – ООД, с ЕИК 202794928, със седалище и адрес на управление: София, ж. к. Люлин, бл. 508, вх. А, ет. 8, ап. 31, представлявано от X.X.X.;

50 дружествени дяла с номинална стойност 50 лв., представляващи 100 % от капитала на „Фрейт Партнер“ – ЕООД, с ЕИК 203976556, със седалище и адрес на управление: с. Юруково, община Якоруда, област Благоевград, представлявано от X.X.X.;

10 дружествени дяла с номинална стойност 100 лв., представляващи 100 % от капитала на „Уестърн Трейд“ – ЕООД, с ЕИК 205099216, със седалище и адрес на управление: София, ж. к. Сухата река – 1517, бл. 2, вх. В, ет. 2, ап. 6, представлявано от X.X.X.;

сумата в размер 100 лв. за придобиването на 100 дружествени дяла от капитала на „Орто Проект“ – ООД, подлежи на отнемане в полза на държавата на основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ.

ІІ. На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. с цена на иска 9132,69 лв.:

сумата в размер 500 лв., представляваща равностойността на отчуждените 50 дружествени дяла от капитала на „Стейбли“ – ЕООД, подлежи на отнемане в полза на държавата на основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ;

сумата в размер 5000 лв., представляваща равностойността на отчуждените 100 дружествени дяла от капитала на „Солотекс“ – ЕООД, подлежи на отнемане в полза на държавата на основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ;

сумата в размер 3632,69 лв., представляваща получен паричен превод чрез WESTERN UNION през 2013 г.

Определя едномесечен срок считано от датата на обнародване на обявлението в „Държавен вестник“, в който трети заинтересовани лица, претендиращи самостоятелни права върху имуществото – предмет на отнемане, могат да встъпят в делото, като предявят претенциите си пред СГС.

Съдът определя дата на първото открито съдебно заседание за 10.06.2022 г. от 11 ч.

1813

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на сдружение „Академичен хор „X.X.“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ, устава на сдружението и решение на УС на САХАМ от 8.03.2022 г. свиква общо събрание на 12.05.2022 г. от 18 ч. в сградата на НСД, София, пл. Народно събрание № 10, ет. 3, зала 404, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад на диригента, отчетен доклад на УС, отчетен доклад на касиера; 2. предложения за изменение на устава, в т.ч. промяна числеността и преконфигуриране на УС; 3. избор на нови членове за УС; 4. разни. Присъствието на всички членове е желателно, като представянето чрез пълномощни се осъществява при следния ред: попълнени с три имена и ЕГН от упълномощителя; попълнени поне две имена на упълномощения; собственоръчен подпис; до три пълномощни към гласуващ редовен член на състава; представяне на пълномощните на протоколиращия събранието за нанасяне в списъка на присъстващите преди започване на събранието.

1803

1. – Управителният съвет на Културен клуб на великотърновци, живущи в София, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на клуба на 18.05.2022 г. в 17 ч. в помещението на клуба на адрес: София, ул. Граф Игнатиев № 24, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад за дейността на клуба за 2020 – 2021 г.; 2. доклад на председателя на контролния съвет за дейността и финансовата част на клуба за 2020 – 2021 г.; 3. обсъждане и приемане на промени в устава на Културния клуб на великотърновци, живеещи в София; 4. приемане бюджета на клуба за 2022 г.; 5. избор на нов управителен и контролен съвет. Поканват се всички членове на клуба да присъстват на събранието. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ то се провежда един час по-късно при наличността на явилите се членове независимо от броя им.

1820

5. – Управителният съвет на сдружение „Волейболен клуб „Импулс“ – Долна Оряховица, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 23 от устава на сдружението свиква годишно общо събрание на 10.05.2022 г. в 17,30 ч. в пресцентъра на спортна зала „X.X.“ – Горна Оряховица, ул. Васил Априлов № 26, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността за 2021 г., финансов план и насоки за развитие през 2022 г. на ВК „Импулс“; 2. приемане на ГФО за 2021 г.; 3. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час, след което се провежда на същото място, при същия дневен ред и се счита законно колкото и членове да се явят.

1819

1. – Управителният съвет на „Сдружение за етнокултурен и фолклорен обмен Мераклии 2013“ – гр. Септември, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква редовно общо събрание на 30.04.2022 г. от 18 ч. (с резервна дата 7.05.2022 г. от 18 ч.) в сградата на Народно читалище „Пробуда 1935“, ул. Княз Борис І № 73, гр. Септември, при следния дневен ред: 1. запознаване на членовете на ОС за: внезапната смърт на председателя X.X.X. на 16.12.2021 г., свиканото извънредно ОС на 28.01.2022 г. и избор на нов член на УС и председател на УС, потвърждаване на всички действия, извършени от УС и новия председател; 2. освобождаване членовете на управителния съвет на „Сдружение за етнокултурен и фолклорен обмен Мераклии 2013“ и освобождаване от отговорност същите; 3. приемане на нов устав на „Сдружение за етнокултурен и фолклорен обмен Мераклии 2013“; 4. избиране нов управителен съвет на сдружението за нов 5-годишен мандат; 5. разглеждане и приемане на ГФО за 2021 г. и годишен доклад за дейността за 2021 г.

1823

Промени настройката на бисквитките