Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 63 от 6.VIII

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ, ОБЩИНИ И СЪДИЛИЩА

 

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ЗАПОВЕД № РД-01-334 от 25 юли 2022 г.

На основание чл. 11, ал. 1, т. 2 от Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите нареждам:

Утвърждавам Кодекс за професионална етика на помощник-фармацевтите съгласно приложението.

Министър: А. Сербезова

КОДЕКС

за професионална етика на помощник-фармацевтите

Въведение

Професията на помощник-фармацевта е регулирана професия на територията на Република България и нейното упражняване е свързано със спазване на изискванията на чл. 4 от Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите (ЗСОМСААМСЗПФ), Закона за висшето образование (ЗВО), Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ) и подзаконовите нормативни актове по тяхното прилагане.

Помощник-фармацевтът е длъжен да упражнява професията си в рамките на своите компетенции и да оправдава доверието, което му се предоставя.

Правилата за професионална етика, регламентирани в този кодекс, са задължителни за всички помощник-фармацевти, упражняващи професията.

Раздел I

Общи положения

Чл. 1. Помощник-фармацевтът участва в предоставянето на информация на пациентите съобразно своите компетенции и стриктно спазвайки законодателството на Република България.

Чл. 2. (1) Помощник-фармацевтът трябва да изпълнява функциите си честно и почтено и по този начин да защитава достойнството на професията.

(2) Помощник-фармацевтът трябва да спазва научните принципи, принципите на етиката и деонтологията и правилата на този кодекс.

Чл. 3. Помощник-фармацевтът трябва да спазва изискванията за работно облекло, външен вид и приветливост при изпълнението на професионалните си задължения.

Чл. 4. Помощник-фармацевтът е длъжен да познава и спазва своите професионални права и задължения, произтичащи от ЗЛПХМ и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, ЗСОМСААМСЗПФ, нормативните актове в областта на здравеопазването, Устава на Българската асоциация на помощник-фармацевтите (БАПФ) и този кодекс.

Чл. 5. Помощник-фармацевтът има право да откаже изпълнение на професионалните си задължения в случаи на пряка заплаха за здравето и живота му, както и при заплаха от нарушаване на законите в Република България.

Раздел II

Отношения между помощник-фармацевта и пациента

Чл. 6. При изпълнение на задълженията си помощник-фармацевтът трябва да се въздържа от всякакви действия, които могат да доведат до:

1. незаконно практикуване на професията;

2. лична облага;

3. извършване на измама или манипулиране на пациентите;

4. участие в нелоялна конкуренция.

Чл. 7. Помощник-фармацевтът оказва уважение към пациента, без да го дискриминира по какъвто и да било признак. Той трябва да предприема всякакви действия, които спомагат, но и да се въздържа от всякакви действия, които могат да засегнат живота и здравето на пациента.

Чл. 8. Помощник-фармацевтът трябва да упражнява професията си в интерес на пациента и в рамките на задълженията и компетентността си съгласно закона, научните принципи и добрите професионални практики. За тази цел той трябва да бъде информиран и да подобрява уменията си чрез продължаващо обучение.

Чл. 9. Помощник-фармацевтът е длъжен да спазва правилата за защита на личните данни на пациента и няма право да ги предоставя на трети лица, с изключение на случаите, посочени в закон или подзаконов нормативен акт.

Раздел III

Отношения между помощник-фармацевтите

Чл. 10. (1) Помощник-фармацевтите си дължат морална и професионална помощ.

(2) Забранява се оклеветяването, злословенето и злепоставянето на колега чрез изказвания и разпространяването на невярна и недоказана информация за него.

(3) Лични разногласия между помощник-фармацевтите не могат да бъдат предмет на публични полемики.

Чл. 11. В интерес на пациентите помощник-фармацевтите трябва да работят, спазвайки принципите на колегиалността, екипността и доверието.

Чл. 12. Помощник-фармацевтът трябва да уважава и да отдава внимание на колегите си независимо от ранга, образованието или квалификацията им и да спазва йерархията в структурата/организацията, в която работи.

Чл. 13. Помощник-фармацевтът трябва да уважава и зачита действията на колегите си, свързани с изпълнение на ЗСОМСААМСЗПФ, Устава на БАПФ и решенията на органите на БАПФ.

Чл. 14. (1) Споровете от етичен, съсловен и деонтологичен характер между помощник-фармацевти се отнасят до Комисията по професионална етика към съответната регионална колегия на БАПФ, в която членува помощник-фармацевтът, който подава сигнала.

(2) Комисията по професионална етика към Българската асоциация на помощник-фармацевтите има право да се самосезира за всеки известен й случай на спор по ал. 1.

Раздел IV

Отношения между помощник-фармацевта и останалите специалисти от екипа, с които работи

Чл. 15. Помощник-фармацевтът трябва да поддържа професионалната си компетентност.

Чл. 16. Помощник-фармацевтът трябва да се въздържа от действия или коментари, които биха уронили честта и достойнството на екипа, в който работи.

Чл. 17. Помощник-фармацевтът трябва да уведомява своевременно другите отговорни лица и институции за обстоятелства, които могат да поставят живота на пациента в опасност.

Раздел V

Отношения между помощник-фармацевтите и обществото

Чл. 18. Помощник-фармацевтът осъществява дейности по информираност относно здравословния начин на живот и обществената хигиена.

Чл. 19. Помощник-фармацевтът осъществява дейности по предоставяне на информация с цел опазване на общественото здраве.

Чл. 20. Помощник-фармацевтът съдейства за развитието на професията.

Чл. 21. Помощник-фармацевтът не трябва с поведението си да уронва престижа на професията, на съсловната организация и на колегите си.

Раздел VI

Информация

Чл. 22. Българската асоциация на помощник-фармацевтите има право да предоставя при поискване от трети лица и при законен повод информация, свързана със своите членове. Информацията трябва да е обективна и под никаква форма да не дава предимства на един член пред друг.

Чл. 23. Българската асоциация на помощник-фармацевтите създава и поддържа регистри съгласно ЗСОМСААМСЗПФ. Информацията се събира и актуализира само въз основа на подадената от всеки член писмена информация.

Чл. 24. (1) Подаването на невярна и/или подвеждаща информация е в разрез с етичните норми и се счита за нарушение, което подлежи на санкциониране.

(2) Алинея 1 се отнася както за подаване на информация за поддържане на публичния регистър на БАПФ, така и за предоставянето й на трети лица.

Чл. 25. Всеки член може да предоставя на БАПФ информация, която представлява интерес за членовете й.

Чл. 26. Членовете на БАПФ не са длъжни и от тях не може да се изисква информация, която може да представлява търговска тайна за тях или свързани с тях лица.

Чл. 27. Всеки член на БАПФ трябва да уведомява съсловната организация, ако му е известна информация, която накърнява интересите на БАПФ или на нейните членове.

Чл. 28. Чрез своите действия и изказвания помощник-фармацевтът няма право да уронва авторитета на други членове на БАПФ.

Чл. 29. Помощник-фармацевтът носи лична отговорност за своите действия, изказвания и публични изяви, свързани с дейността на БАПФ и нейните членове, които не са предварително съгласувани с Управителния съвет на БАПФ.

Раздел VII

Комисии по етика

Чл. 30. (1) Контролът за спазването на този кодекс се осъществява от Конгреса на БАПФ.

(2) Разрешаване на възникнали по приложението на кодекса спорове се осъществява от Комисията по професионална етика на БАПФ, както и от комисиите по етика към регионалните колегии на БАПФ.

Чл. 31. (1) Комисията по професионална етика на БАПФ дава задължителни тълкувания по прилагането на този кодекс.

(2) Комисиите по чл. 30, ал. 2 разглеждат жалби/сигнали, свързани със спазването на този кодекс и Устава на БАПФ.

(3) Комисиите по чл. 30, ал. 2 приемат правилник за дейността си.

Чл. 32. Всеки заинтересован член може да внесе жалба/сигнал в комисиите по чл. 30, ал. 2.

Чл. 33. (1) Комисиите по чл. 30, ал. 2 разглеждат жалбите/сигналите по реда на чл. 42 от ЗСОМСААМСЗПФ и се произнасят с мотивирано становище най-късно в едномесечен срок от постъпването им. Анонимни жалби/сигнали не подлежат на разглеждане.

(2) При установено неспазване на този кодекс комисиите по чл. 30, ал. 2 налагат наказания по реда на чл. 41 от ЗСОМСААМСЗПФ и Устава на БАПФ.

(3) Нарушенията по ал. 2 се установяват по реда на чл. 43 и сл. от ЗСОМСААМСЗПФ.

Заключителни разпоредби

§ 1. Кодексът е приет на основание чл. 11, ал. 1, т. 2 от ЗСОМСААМСЗПФ от Първия конгрес на БАПФ на 6.06.2019 г. и се публикува на интернет страницата на БАПФ.

§ 2. Предложения за промени в кодекса се изпращат в писмена форма до Комисията по професионална етика на БАПФ.

§ 3. Промени в кодекса могат да се правят от Конгреса на БАПФ.

4926

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

ЗАПОВЕД № З-ЦУ-1345 от 22 юли 2022 г.

На основание чл. 8, ал. 4 от Данъчно-осигурителения процесуален кодекс (ДОПК) във връзка с т. III.2 от Заповед № ЗЦУ-1739 от 20.12.2017 г. на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) нареждам:

1. В приложение № 1 към Заповед № ЗЦУ-1739 от 20.12.2017 г. на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите да се впишат следните задължени лица, за които Териториална дирекция (ТД) на НАП „Големи данъкоплатци и осигурители“ (ГДО) е компетентна, съгласно т. II от заповедта:

1184

148022630

ПЛАНЕКС ВАРНА ЕООД

1185

103109995

ПЛАНЕКС ЕЛЕМЕНТ ЕООД

1186

206818846

ПОЛИМИКС ВАРНА ЕООД

1187

121732428

КОРТЕВА АГРИСАЙЪНС БЪЛГАРИЯ ЕООД

 

2. Заповедта влиза в сила от 1.08.2022 г. и допълва Заповед № ЗЦУ-1739 от 20.12.2017 г. на изпълнителния директор на НАП.

Настоящата заповед следва да се сведе до знанието на всички заинтересовани служители за сведение и изпълнение.

На основание чл. 8, ал. 4 от ДОПК заповедта следва да се обнародва в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: Р. Спецов

4914

 

ОБЩИНА БУРГАС

РЕШЕНИЕ № 39-10 от 28 юни 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 127, ал. 1, 3 и 6 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 от ЗУТ Общинският съвет – Бургас, одобрява проект за изменение на ОУП на гр. Бургас в обхват на устройствена зона 8/Пп, част от територията на ПЗ „Север“, гр. Бургас, с който УПИ IX-1654 и УПИ XIII-20, кв. 60 по плана на ПЗ „Север“, гр. Бургас (ПИ с идентификатори 07079.3.1654 и 07079.3.1655 по КККР на гр. Бургас) се включват в обхвата на устройствена зона 16/Смф по ОУП на гр. Бургас с допустими градоустройствени показатели за застрояване, както следва: височина над 15,00 м, плътност до 60%, Кинт. до 4,0 и озеленяване – мин. 20%, и за устройствена зона 16/Смф се допълват действащите правила и нормативи, като при изготвяне на ПУП за имоти в територията задължително се отразява функционалното зониране на имота и се представя РУП, с който се определя точното разположение и очертанието на сградите и минималните разстояния между тях и до имотните граници, в т.ч. и през улиците.

Председател: С. Турманова

4863

ОБЩИНА КАМЕНО

ЗАПОВЕД № РД-09-871 от 26 юли 2022 г.

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл. 310, ал. 5 от Закона за предучилищното и училищното образование и решение на Общинския съвет – гр. Камено, по т. 8 от дневния ред на заседанието му от 30.06.2022 г., обективирано в протокол № 32, нареждам:

1. Считано от 15.09.2022 г. да се закрие изнесената група в с. Винарско на Детска градина – с. Кръстина, община Камено.

2. Сградният фонд и материално-техническото оборудване на закритата група да се предостави за ползване и занапред на ДГ – с. Кръстина.

3. Задължителната документация на закритата група в с. Винарско на ДГ – с. Кръстина, да остане на съхранение в ДГ – с. Кръстина.

4. Трудовите правоотношения с персонала на закритата група в с. Винарско на ДГ – с. Кръстина, да бъдат уредени при условията на чл. 328, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда.

5. Финансовите задължения на закритата група в с. Винарско на ДГ – с. Кръстина, се поемат от бюджета на дейност „Просвета“.

Заповедта да се доведе до знанието на директора на посоченото детско заведение за сведение и изпълнение.

Контрола по изпълнение на заповедта възлагам на X.X. – началник дейност „Просвета“.

Заповедта да се обнародва в „Държавен вестник“.

Заповедта влиза в сила от 15.09.2022 г.

За кмет: Т. Терзиева

4795

 

ОБЩИНА ЛОЗНИЦА

РЕШЕНИЕ № 278 от 29 юни 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 134, ал. 1, т. 1 и 2 и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – Лозница, одобрява изменение на общия устройствен план на община Лозница в обхвата на следните поземлени имоти:

– поземлен имот с идентификатор 35715.25.443, област Разград, община Лозница, с. Каменар, м. Яса Козу, вид собственост: стопанисвано от общината, вид територия: земеделска, категория 9, НТП: пасище, площ 258,023 дка, стар номер 000443, Заповед за одобрение на КККР № РД-18-837 от 23.03.2018 г. на изпълнителния директор на АГКК;

– поземлен имот с идентификатор 35715.26.445, област Разград, община Лозница, с. Каменар, м. Кьоклюк Овасъ, вид собственост: стопанисвано от общината, вид територия: земеделска, категория 9, НТП: пасище, площ 377,269 дка, стар номер 000445, Заповед за одобрение на КККР № РД-18-837 от 23.03.2018 г. на изпълнителния директор на АГКК;

– поземлен имот 10759.72.338, област Разград, община Лозница, с. Веселина, м. Кеклик, вид собственост: стопанисвано от общината, вид територия: земеделска, категория 9, НТП: пасище, площ 81,109 дка, стар номер 000338, Заповед за одобрение на КККР № РД-18-834 от 23.03.2018 г. на изпълнителния директор на АГКК;

– поземлен имот с идентификатор 10759.72.339, област Разград, община Лозница, с. Веселина, м. Кеклик, вид собственост: стопанисвано от общината, вид територия: земеделска, категория 0, НТП: скали, площ 36,203 дка, стар номер 000339, Заповед за одобрение на КККР № РД-18-834 от 23.03.2018 г. на изпълнителния директор на АГКК;

– поземлен имот с идентификатор 47038.14.225, област Разград, община Лозница, с. Манастирско, м. Тюлю Кору, вид собственост: стопанисвано от общината, вид територия: земеделска, категория 0, НТП: друг вид земеделска земя, площ 2,940 дка, стар номер 000225, Заповед за одобрение на КККР № РД-18-841 от 23.03.2018 г. на изпълнителния директор на АГКК.

Председател: И. Ахмедов

4915

33. – Българската народна банка на основание чл. 49, ал. 1, т. 2 от Закона за БНБ обнародва:

Месечен баланс на управление „Емисионно“ към 29.07.2022 г.

Активи

Хил. лв.

Парични средства и предоставени

 

депозити в чужда валута

43 312 492

Монетарно злато и други

 

инструменти в монетарно злато

4 431 395

Инвестиции в ценни книжа

15 255 530

Всичко активи

62 999 417

Пасиви

 

Банкноти и монети в обращение

25 924 056

Задължения към банки

17 486 716

Задължения към правителството

 

и бюджетни организации

8 603 169

Задължения към други депозанти

1 847 164

Депозит на управление „Банково“

9 138 312

Всичко пасиви

62 999 417

Подуправител на БНБ:

Гл. счетоводител на БНБ:

Р. Миленков

Т. Цветкова

Месечен баланс на управление „Банково“ към 29.07.2022 г.

Активи

Хил. лв.

Злато и други благородни метали

51 489

Вземания от правителството

 

на Република България

0

Капиталови инвестиции и квота

 

в МВФ

2 135 167

Дълготрайни материални и

 

нематериални активи

133 360

Други активи

21 520

Депозит в управление „Емисионно“

9 138 312

Всичко активи

11 479 848

Пасиви

 

Кредити от МВФ

0

Задължения към международни

 

финансови институции

5 765 345

Други пасиви

657 152

Всичко задължения

6 422 497

Основен капитал

20 000

Резерви

5 208 494

Неразпределена печалба

-171 143

Всичко собствен капитал

5 057 351

Всичко пасиви

11 479 848

Подуправител на БНБ:

Гл. счетоводител на БНБ:

Н. Стоянова

Т. Цветкова

4912

34. – Българската народна банка на основание чл. 35 от Закона за БНБ и методика, приета с Решение № 149 от 16.12.2004 г., изм. с решения № 118 от 26.11.2015 г. и № 37 от 16.03.2017 г. на Управителния съвет на БНБ, обявява основен лихвен процент (проста годишна лихва) в размер 0,00 на сто, считано от 1 август 2022 г.

4913

19. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, дирекция „Събиране“, отдел „Публични вземания“, на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот с изх. № С220022-091-0000856/28.07.2022 г. възлага на X.X.X. с ЕГН **********, адрес: София, ул. Гургулят № 16, ап. 3, следните недвижими имоти: 1. земеделска земя, тип гора, КИД 30048.102.69, съгласно нотариален акт – имот № 102069 по картата на възстановената собственост на землището на с. Завала, община Брезник, с площ по нотариален акт 34,200 дка и 34 194 кв. м по скица, представляващ залесена територия, намираща се в местността Китка; съгласно скица – поземлен имот с трайно предназначение на територията – горска, начин на трайно ползване – друг вид дървопроизводителна гора; граници съгласно нотариален акт: имоти с № 102068 – залесена територия; № 102070 – залесена територия; № 102072 – залесена територия; № 102073 – залесена територия, граници съгласно скица: имоти с идентификатори: 30048.102.73; 30048.102.70; 30048.102.68; 30048.102.96; 2. земеделска земя, тип гора, КИД 30048.102.28, съгласно нотариален акт – имот № 102028 по картата на възстановената собственост на землището на с. Завала, община Брезник, площ по нотариален акт 34,600 дка и площ по скица 34 594 кв. м, представляващ широколистна гора, намираща се в местността Китка; съгласно скица – поземлен имот с трайно предназначение на територията – горска, начин на трайно ползване – широколистна гора; граници съгласно нотариален акт: имоти с № 102026 – широколистна гора; № 102038 – залесена територия; № 102031 – залесена територия; № 102030 – залесена територия; № 102033 – залесена територия; № 102024 – широколистна гора; № 102025 – широколистна гора; граници съгласно скица: имоти с идентификатори: 30048.102.31; 30048.102.38; 30048.102.39; 30048.102.26; 30048.102.25; 30048.102.24; 30048.102.33; 30048.102.30.

4927

249. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Велико Търново, на основание чл. 239, ал. 2 от ДОПК с постановление за възлагане на недвижим имот с изх. № С220004-091-0000832/18.07.2022 г. възлага на „Акаунт инвест контрол“ – ЕООД, ЕИК 204243382, следния недвижим имот: жилище, апартамент с площ 82,70 кв. м, КИД 10447.502.12.7.1 по КК и КР на града, на едно ниво, състоящ се от дневна с кухненски бокс, спалня, баня – тоалетна, килер, входно антре и тераса, при съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж – 10447.502.12.7.28, 10447.502.12.7.29 и 10447.502.12.7.2, под обекта – 10447.502.12.7.26, над обекта – 10447.502.12.7.4 и 10447.502.12.7.3, с прилежащи части: 3% идеални части, равняващи се на 10,59 кв. м от общите части на сградата, заедно с 11/2724 идеални части от поземлен имот с идентификатор: 10447.502.12 по КК и КР на града, с площ 2724 кв. м, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване, номер по предходен план: 5054038, кв. 545, парцел I-4038, при съседи: 10447.502.37, 10447.502.14, 10447.502.230, 10447.502.13, 10447.502.211, намиращ се във Велико Търново, ул. Полтава № 3, вх. О, ет. 1, ап. 01-6. Собствеността преминава у купувача от датата на постановлението и същото подлежи на вписване от съдията по вписванията при районния съд по местонахождението на имота.

4774

831. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Велико Търново, офис Враца, на основание чл. 239, ал. 2 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот изх. № С220006-091-0000808/11.07.2022 г. възлага на „СК Енерджи 2022“ – ООД, ЕИК 206954045, със седалище и адрес на управление: София, ул. Майор X.X. № 22 – 24, ет. 1, ап. 1, представлявано и управлявано от X.X.X., следния недвижим имот: урегулиран поземлен имот с идентификатор 47714.500.1819 в гр. Мездра, западна промишлена зона, с площ 3099 кв. м по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-1097 от 11.05.2018 г. на изпълнителния директор на АГКК, а по документ за собственост – с площ 3102 кв. м, намиращ се в гр. Мездра, ул. Христо Ботев № 104, област Враца, с граници: имоти с идентификатори 47714.500.1817, 47714.500.1818, 47714.500.1260, 47714.500.2076, 47714.500.1228, 47714.1.103, 47714.500.8002 и 47714.500.2436, за сумата 14 100 лв. Собствеността преминава у купувача от датата на постановлението и същото подлежи на вписване от съдията по вписванията при районния съд по местонахождение на имота.

4775

607. – Минно-геоложкият университет „Св. X.X.“ – София, на основание Решение № 363 на Министерския съвет от 1.06.2022 г. и в съответствие със Закона за развитие на академичния състав в Република България обявява прием за редовни и задочни докторанти за учебната 2022 – 2023 г., както следва:

Шифър

Професионални направления и докторски програми

ОНС доктор

редовно

задочно

1

2

3

4

4.4.

Науки за земята

Методи и техника на геоложките изследвания

1

-

Инженерна геология

1

-

Хидрогеология

1

-

Петрология

1

-

5.2.

Електротехника, електроника и автоматика

Автоматизация на производството (по отрасли)

2

-

Електроснабдяване и електрообзавеждане (по отрасли)

2

-

5.7.

Архитектура, строителство и геодезия

Подземно строителство

1

1

Техника и технология на взривните работи – производство на взривни материали

1

Маркшайдерство

1

-

Обща, висша и приложна геодезия

1

-

5.8.

Проучване, добив и обработка на полезните изкопаеми

Открит и подводен добив на полезни изкопаеми

1

1

Геология и проучване на полезни изкопаеми

1

1

Техника и технология на взривните работи

-

1

Техника на безопасността на труда и противопожарна техника (по отрасли)

1

1

Механизация на мините

1

1

Разработка и експлоатация на нефтени, газови и газокондензатни находища

2

-

Общо

18

6

 

Срокът за подаване на документи е 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. За справки и подаване на документи: МГУ „Св. X.X.“, ректорат, канцелария на сектор „Следдипломна квалификация“, ет. 3, стая № 79, тел.: (02) 80-60-209, 0879 807 913; e-mail: ani.stefanova@mgu.bg. Лице за контакт: д-р инж. X.X..

4928

13. – Техническият университет – София, обявява конкурси за главни асистенти по професионални направления: 5.3. Комуникационна и компютърна техника, специалност „Системи с изкуствен интелект“ – един, към катедра „Програмиране и компютърни технологии“ – ФКСТ; 4.5. Математика, специалност „Математическо моделиране и приложение на математиката“ – един, към катедра „Математически анализ и диференциални уравнения“ – ФПМИ; 5.2. Електротехника, електроника и автоматика, специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане на промишлеността“ – един, към катедра „Електротехника, електроника и електротранспорт“ – ЕФ; 5.2. Електротехника, електроника и автоматика, специалност „Електроенергетика – производство и разпределение“ – един, към катедра „Електроника и електроенергетика“ – ТК – София; всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в Техническия университет – София, във факултетните канцеларии на: ФКСТ – каб. 1443а, тел. 02/965 25 13; ФПМИ – каб. 2228а, тел.: 02/965 33 79; ЕФ – каб. 12222, тел.: 02/ 965 23 70; ТК – София – каб. 2307Б, тел. 02/965 36 43.

4941

741. – Медицинският университет – София, Фармацевтичен факултет, с решения на Академичния съвет (протоколи № 21 от 29.03.2022 г. и № 23 от 19.05.2022 г.) обявява следните конкурси за: доцент – един, в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.3. Фармация, научна специалност „Фармацевтична химия“ за нуждите на катедра „Фармацевтична химия“ на Фармацевтичния факултет при МУ – София; професор – един, в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.3. Фармация, научна специалност „Фармацевтична химия“ за нуждите на катедра „Фармацевтична химия“ на Фармацевтичния факултет при МУ – София. В двумесечен срок от обнародването на обявата в „Държавен вестник“ кандидатите могат да подават заявление и документи във Фармацевтичния факултет, ул. Дунав № 2, 1000 София, стая № 125. За справки – тел. 02 987 98 74, http://mu-sofia.bg/.

4861

24. – Тракийският университет – Стара Загора, обявява конкурси за прием на редовни и задочни докторанти по държавна поръчка за учебната 2022 – 2023 г. съгласно Решение № 363 от 1.06.2022 г. на Министерския съвет по следните докторски програми:

Области на висше образование, професионални направления и докторски програми

Форми на обучение

редовна

задочна

1. Педагогически науки

1.2. Педагогика

Теория на възпитанието и дидактика – ПФ

6

6

Специална педагогика – ПФ

1

1

Методика на обучението по математика в предучилищното образование и в начален етап на основната образователна степен – ПФ

1

1

4. Природни науки, математика и информатика

4.3. Биологически науки

Ботаника – АФ

2

-

Екология и опазване на екосистемите – АФ

2

-

Генетика – МФ

1

Биохимия – МФ

1

5. Технически науки

5.1. Машинно инженерство

Технология на шевното производство – ФТТ

1

-

5.2. Електротехника, електроника и автоматика

Автоматизирани системи за обработка на информация и управление (по отрасли) – ФТТ

1

-

5.4. Енергетика

Отопление, вентилация, климатизация – ФТТ

1

5.12. Хранителни технологии

Технология на животинските и растителните мазнини, сапуните, етеричните масла и парфюмерийно-козметичните препарати – ФТТ

1

Технология на храните – ФТТ

1

5.13. Общо инженерство

Технология на млякото и млечните продукти – АФ

1

-

6. Аграрни науки и ветеринарна медицина

6.3. Животновъдство

Говедовъдство и биволовъдство – АФ

1

Овцевъдство и козевъдство – АФ

1

Специални отрасли (коне, буби, зайци, промишлен дивеч, пчели и др.) – АФ

2

Рибовъдство, рибно стопанство и промишлен риболов – АФ

1

2

6.4. Ветеринарна медицина

Ветеринарна микробиология – ВМФ

-

1

Фармакология – ВМФ

1

-

Ветеринарна хирургия – ВМФ

1

-

Ветеринарно-санитарна експертиза – ВМФ

1

1

Паразитология и инвазионни болести на животните и човека – ВМФ

1

-

Акушерство и гинекология на животните и болести на новородените животни – ВМФ

1

1

Патология на животните – ВМФ

5

1

Морфология – ВМФ

1

1

7. Здравеопазване и спорт

7.1. Медицина

Имунология и алергология – МФ

1

-

Обща хирургия – МФ

1

-

Неврохирургия – МФ

1

-

Акушерство и гинекология – МФ

-

1

Професионални заболявания – МФ

1

-

Общо за ТрУ

40

16

 

В срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“ кандидатите подават следните документи: 1. заявление до декана за участие в конкурса с избор на чужд език за изпит по него (по образец от сайта на университета – www.uni-sz.bg), заведено в деловодството на факултета; 2. автобиография (европейски формат) със задължително посочени електронен адрес и телефон за връзка; 3. диплома с приложението (оригинал или нотариално заверено копие) за придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ или академична справка за завършена образователно-квалификационна степен „магистър“ за кандидатите, които нямат изготвена диплома (оригинал или нотариално заверено копие); 4. диплома с приложението (оригинал или нотариално заверено копие) за придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър“; 5. удостоверение за признато висше образование, ако дипломата е издадена от чуждестранно висше училище; 6. кандидати, които са завършили чуждестранни висши училища, признати по законодателството на съответната държава, могат да кандидатстват за докторанти, след като придобитото висше образование им бъде признато по процедурата „За признаване от Тракийския университет на придобита в чужбина степен на висше образование“; кандидатите прилагат и решението на комисията; 7. други документи, удостоверяващи интересите и постиженията им в съответната научна област; 8. документ за платена такса за кандидатстване в размер, определен с РМС № 283 от 5.05.2022 г.; таксите за кандидатстване и обучение на докторантите са поместени в сайта на ТрУ. Подаване на документи във: Медицински факултет – Научен отдел – Стара Загора, ул. Армейска № 11, тел. 042/664468; Аграрен факултет – стая № 410, тел. 042/699387; Ветеринарномедицински факултет – Научен отдел, тел. 042/699506; Педагогически факултет – Научен отдел, Стара Загора, ул. Армейска № 9, тел. 042/613758; Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол, ул. Граф Игнатиев № 38, тел. 046/669181.

4888

359. – Шуменският университет „X.X.X.“ обявява конкурси за: професор по: област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.4. Социални дейности (Социални и културни аспекти на регионалното развитие) – един, със срок 3 месеца от обнародването в „Държавен вестник“; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.5. Математика (Теория на вероятностите и математическа статистика) – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“; доцент по: област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.5. Математика (Математически анализ) – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“; главен асистент по: област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.2. Педагогика (Социална и специална педагогика) – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в ректорската канцелария на ШУ, Шумен, ул. Университетска № 115, корпус 1, каб. 107. За информация: тел. 054/830 495, вътр. 321; GSM 0899 901943.

4862

76. – Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – София, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по професионално направление 3.8. Икономика (Одит и сигурност) – един, със срок 3 месеца от обнародване на обявата в „Държавен вестник“. Справки и документи: ВУЗФ, София, кв. Овча купел, ул. Гусла № 1, тел. 02/4015829.

4780

48. – Висшето транспортно училище „Tодор Каблешков“ – София, обявява конкурс за професор, област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника (Компютърни комуникации и мрежи) – един, със срок 3 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в деловодството на ВТУ „X.X.“, София, кв. Слатина, ул. Гео Милев № 158, тел.: 02/9709209, 0889239922.

4860

54. – Националният археологически институт с музей – Българска академия на науките – София, обявява четири конкурса за академична длъжност главен асистент: два по направление 2.2. История и археология (специалност „Праистория“) за нуждите на Секция за праистория, профил „Неолит“; един по направление 2.2. История и археология (специалност „Археология“) за нуждите на отдел „Фондове“, профил „Културата през Римската епоха в българските земи (I – IV в.)“; един по направление 2.2. История и археология (специалност „Археология“) за нуждите на Секция за средновековна археология, профил „Ранносредновековна българска археология (VІІ – ХІ век)“. Конкурсите са със срок за подаване на документи 2 месеца от обнародването им в „Държавен вестник“. Документи: в НАИМ – БАН, София, ул. Съборна № 2, тел. (02) 988 24 06.

4779

730. – Институтът за гората – БАН, София, обявява конкурс за академична длъжност главен асистент в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки, научна специалност „Екология и опазване на екосистемите“ – двама, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“ Документи – в Института за гората – БАН, София, бул. Св. X.X. № 132.

4881

479. – Институтът за исторически изследвания при БАН – София, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по професионално направление 2.2. История и археология, научна специалност „История на България“ (Българската дипломация (1879 – 1944) за нуждите на секция „Нова българска история“ със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Условията за участие в конкурса са определени в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и за заемане на академични длъжности в Института за исторически изследвания при БАН. Документи – в отдел „Човешки ресурси“ на института: 1113 София, бул. Шипченски проход № 52, бл. 17, ет. 3, стая 319, тел.: 0899 09 02 16; 02 979 63 84.

4929

479а. – Институтът за исторически изследвания при БАН – София, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност главен асистент по професионално направление 2.2. История и археология, научна специалност „История на България“ (Българо-югославски социално-икономически паралели до средата на ХХ век) за нуждите на секция „История на българския национален въпрос“ със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Условията за участие в конкурса са определени в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и за заемане на академични длъжности в Института за исторически изследвания при БАН. Документи – в отдел „Човешки ресурси“ на института: 1113 София, бул. Шипченски проход № 52, бл. 17, ет. 3, стая 319, тел.: 0899 09 02 16; 02 979 63 84.

4930

479б. – Институтът за исторически изследвания при БАН – София, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност главен асистент по професионално направление 2.2. История и археология, научна специалност „История на България“ (България, Латинската империя и Папството) за нуждите на секция „Средновековна история“ със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Условията за участие в конкурса са определени в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и за заемане на академични длъжности в Института за исторически изследвания при БАН. Документи – в отдел „Човешки ресурси“ на института: 1113 София, бул. Шипченски проход № 52, бл. 17, ет. 3, стая 319, тел.: 0899 09 02 16; 02 979 63 84.

4931

379. – Институтът по математика и информатика при БАН – София, обявява конкурс за главен асистент в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.5. Математика, научна специалност „Алгебрична геометрия“ (Пространства от дъги на многообразия, топология на допълненията на многообразия) – един, за нуждите на ИМИ – БАН, със срок 2 месеца от обнародването на обявата в „Държавен вестник“. Документи – в отдел „Човешки ресурси“ на института, София, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 8, тел. 02/979-28-05.

4932

6. – Община Рила на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект на подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация (ПР) и план за застрояване (ПЗ) – окончателен, на населено място Рилски манастир, община Рила, област Кюстендил, в обхвата на поземлени имоти с идентификатори, както следва: 62685.60.1, 62685.60.2, 62685.60.3, 62685.60.4, 62685.60.5, 62685.60.6, 62685.60.7, 62685.60.8, 62685.60.9, 62685.60.10, 62685.60.11, 62685.60.12, 62685.60.13, 62685.60.14, 62685.60.15, 62685.60.16, 62685.60.17, 62685.60.18, 62685.60.21, 62685.60.48, 62685.60.49, 62685.60.51, 62685.60.52, 62685.60.53, 62685.60.54, 62685.60.19, 62685.60.20, 62685.60.22, 62685.60.23, 62685.60.24, 62685.60.25, 62685.60.26, 62685.60.27, 62685.60.29, 62685.60.30, 62685.60.31, 62685.60.32, 62685.60.33, 62685.60.34, 62685.60.44, 62685.60.48, 62685.60.55, 62685.60.56, 62685.60.57, 62685.60.58, 62685.60.59, 62685.60.60, 62685.60.62, 62685.60.63, 62685.60.64, 62685.60.70, 62685.60.72, 62685.60.73, 62685.60.75, по кадастралната карта и кадастралните регистри на ман. Рилски манастир, община Рила, област Кюстендил. Проектът на ПУП – ПР и ПЗ – окончателен, е представен в общинската администрация – гр. Рила, към заявление вх. № УС-02-03-22/8.04.2022 г. от Адрианополски епископ Евлогий – игумен на Рилската света обител, и е изложен за разглеждане в отдел „УТРХД“ в сградата на Община Рила, гр. Рила, пл. Възраждане № 1. Възложител на проекта на ПУП – ПР и ПЗ, е Рилска света обител, представлявана от Адрианополски епископ Евлогий – игумен. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта на ПУП – ПР и ПЗ – окончателен, на населено място Рилски манастир до общинската администрация – гр. Рила, община Рила, гр. Рила, пл. Възраждане № 1, или чрез ел. поща: rilamunicipality@gmail.com.

4766

2. – Община Севлиево, област Габрово, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 122 от 30.06.2022 г. (протокол № 6) на Общинския съвет – Севлиево, е одобрен ПУП – парцеларен план за обект: „Кабел НН за външно ел. захранване на ППС № 3669 на „Цетин България“ – ЕАД, в ПИ 66216.257.44, с. Сенник, м. Пампиля, община Севлиево“, с обхват на проекта: ПИ 66216.217.608 (държавна частна собственост), ПИ 66216.130.18 (общинска публична собственост), ПИ 66216.130.606 (общинска публична собственост), ПИ 66216.217.608 (държавна частна собственост), ПИ 66216.257.39 (държавна частна собственост), ПИ 66216.257.619 (общинска публична собственост) и завършва в ПИ 66216.257.44 по КККР на с. Сенник, община Севлиево.

4777

17. – Община Сливен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за линейните обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за изместване на трасе на съществуващ електропровод 110 kV от ВЛ „Петрол“ и преминаващ и засягащ със своя сервитут следните имоти извън урбанизираната територия: ПИ 67338.76.1 с НТП „за селскостопански, горски, ведомствен път“, ПИ 67338.76.29 с НТП „нива“, ПИ 67338.76.30 с НТП „нива“, ПИ 67338.76.25 с НТП „овощна градина“, ПИ 67338.76.21 с НТП „друг вид нива“ и ПИ 67338.76.14 с НТП „за електроенергийно производство“, всички в з-ще на гр. Сливен. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

4866

17а. – Община Сливен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за линейните обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за трасе на електропровод 110 kV от съществуваща подстанция в ПИ 67338.605.163, Сливен, до ПИ 67338.76.14, отреден „за фотоволтаична централа“, местност Сливенски кър, з-ще на гр. Сливен, и преминаващ и засягащ със своя сервитут следните имоти извън урбанизираната територия: ПИ 67338.76.1 с НТП „за селскостопански, горски, ведомствен път“, ПИ 67338.76.29 с НТП „нива“, ПИ 67338.76.30 с НТП „нива“ и ПИ 67338.76.25 с НТП „овощна градина“, всички в з-ще на гр. Сливен. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

4867

37. – Община Смолян обявява на заинтересуваните лица, че на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ с Решение № 900 на Общинския съвет – Смолян, взето на заседанието му, състояло се на 30.06.2022 г., протокол № 36, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за обект: „Кабелно електрозахранване на съоръжения и обекти в местност Карлък, землище гр. Смолян, землище с. Стойките, землище с. Солища, землище с. Мугла, община Смолян“, с трасе, преминаващо през поземлени имоти с идентификатори 67653.169.17, 67653.169.24, 67653.169.26, 67653.169.29, 67653.169.30, 67653.169.33, 67653.169.34, 67653.169.38, 67653.169.40, 67653.169.41, 67653.169.49 и 67653.169.53 в землището на гр. Смолян; 69345.18.507, 69345.19.24, 69345.19.76, 69345.19.88, 69345.19.91, 69345.19.150, 69345.19.152, 69345.19.154, 69345.19.158 и 69345.19.160 в землището на с. Стойките; 68000.6.76 в землището на с. Солища и 49285.232.13 в землището на с. Мугла. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица по чл. 131 от ЗУТ могат да обжалват решението пред Административния съд – Смолян, чрез Общинския съвет – Смолян, бул. България № 12, Смолян.

4765

147. – Община Твърдица на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура за обект: „Реконструкция на път Т-1 от местност Циганска поляна до хижа „Чумерна“ – втори етап“. Подробният устройствен план – парцеларен план обхваща следните имоти по КККР на гр. Твърдица: ПИ с идентификатор 72165.632.96 – местен път, и ПИ с идентификатори 72165.632.575, 72165.632.576, 72165.632.577, 72165.632.578, 72165.632.579, 72165.632.580, 72165.632.581, 72165.632.582, 72165.632.583, 72165.632.587, 72165.632.588, 72165.632.589, 72165.632.590, 72165.632.591, 72165.632.592, 72165.632.593, 72165.632.594, 72165.632.595, 72165.632.599 – горска територия. Проектът е изложен за разглеждане в сградата на Община Твърдица. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за ПУП до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

4896

133. – Община Шумен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план по чл. 110, ал. 1, т. 5 от ЗУТ за участъка извън урбанизираната територия за обект: „Присъединяване на Фотоволтаичен парк в поземлени имоти с идентификатори 35969.4.279 и 35969.4.282 по КККР на с. Каменяк, община Хитрино, област Шумен, към преносната електрическа мрежа“. Трасетата на новите електропроводи преминават през имоти в землището на с. Велино, община Шумен. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с предложения проект в сградата на Община Шумен и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

4794

75. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на подземен ел. кабел НН 1 kV с дължина 6 м от БКТП Бояджик 3 в ПИ 05952.48.26 – частна собственост, с НТП – нива, през поземлен имот с идентификатор ПИ 05952.48.65 – публична общинска собственост, с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път, до УПИ ХIV-14 в кв. 27 по ПУП на с. Бояджик, община „Тунджа“, област Ямбол. Проектът за подробен устройствен план е на разположение на заинтересуваните лица в отдел „Благоустройство“ на общината. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

4793

Върховният административен съд на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от „ТЮФ Инженеринг“ – ЕООД, представлявано от X.X.X., на § 23, т. 1, буква „б“ от Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № Н-32 на МТИТС (ДВ, бр. 38 от 8.05.2018 г.), чл. 38, ал. 1 в частта „и знак за периодичен преглед за проверка техническа изправност на ППС“ от Наредба № Н-32 от 16.12.2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства, издадена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, чл. 9, ал. 9 от Наредба № Н-32 на МТИТС в частта „Изискванията, на които трябва да отговарят софтуери, осигуряващи електронен обмен на резултатите от измерванията към информационната система по чл. 11, ал. 3, се определят със заповед на изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация“, по което е образувано адм. д. № 4083/2022 г., насрочено за 5.10.2022 г., 14 ч., първа зала на съда.

4859

Административният съд – Велико Търново, на основание по чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест на X.X. – и.д. прокурор в Окръжната прокуратура – Велико Търново, против разпоредбите на чл. 4, ал. 1 в частта „събирането, транспортирането“, чл. 12 в частта „събирането и транспортирането“, чл. 44 в частта „събиране“, чл. 45 в частта „събиране и транспортиране“ и чл. 47 в частта „събиране и транспортиране“ от Наредба № 3 за управление на отпадъците на територията на община Златарица, приета с Решение № 367 от 30.06.2017 г. на Общинския съвет – Златарица, с искане за тяхната отмяна и като нищожни разпоредбите от раздели Х „Контрол на дейностите по управление на отпадъците“ и XI „Административнонаказателни разпоредби“ от същата наредба с искане за обявяването им за нищожни. Образувано е адм. д. № 520/2022 г. по описа на Административния съд – Велико Търново. Заинтересованите страни могат да се присъединят към оспорването до първото съдебно заседание. Делото е насрочено за 21.10.2022 г. от 11 ч.

4808

Административният съд – София-град, съобщава, че по адм. д. № 10524/2021 г. е постъпила жалба на X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X. и X.X.X. срещу Заповед № РД-01-856 от 19.10.2021 г. на министъра на здравеопазването, насрочено за 14.10.2022 г. от 15 ч. Лицата, които имат правен интерес, могат да се присъединят към оспорването или да встъпят като страна наред с административния орган в едномесечен срок от деня на обнародването в „Държавен вестник“, като подадат заявление до съда с приложени към него преписи за другите страни в производството.

4809

Районният съд – Бургас, XX граждански състав, призовава X.X.X., гражданин на Руската федерация, роден на 8.02.1978 г., без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България, в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ да се яви в канцеларията на съда, гражданско отделение, гр. Бургас, ул. Александровска № 101, ет. 3, Съдебна палата, за да получи препис от исковата молба, подадена от „Водоснабдяване и канализация“ – ЕАД, ЕИК 812115210, в която са предявени искове за осъждане на ответника да заплати на ищеца сумата 66,90 лв., дължима за потребена студена вода за периода от 14.09.2018 г. до 12.11.2019 г., сумата 16,27 лв. обезщетение за забавено плащане за периода от 25.08.2019 г. до 17.04.2022 г. ведно със законната лихва от подаване на исковата молба до изплащането. По посочената искова молба е образувано гр.д. № 2457/2022 г. по описа на БРС, по което X.X.X. е ответник. В случай че ответникът не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще му назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

4811

Районният съд – Бургас, гражданска колегия, LIX състав, съобщава на ответника X.X.X., ЕГН **********, с постоянен адрес: гр. Завет, ул. Родопи № 10, област Разград, и с неизвестно фактическо местопребиваване в чужбина, за заведеното срещу него от ищцата X.X.X., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител X.X.X., ЕГН **********, гр. д. № 857/2022 г. по описа на Районния съд – Бургас, за присъждане на родителските права, определяне местоживеенето, режима на лични отношения и издръжката на детето X.X., като му указва, че в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви, респ. – да изпрати свой упълномощен процесуален представител, в деловодството на Районния съд – Бургас, за връчване (получаване) на исковата молба и приложенията към нея.

4882

Районният съд – Момчилград, гражданска колегия, призовава X.X.X., роден на 26.01.1933 г. или 24.04.1933 г., X.X.X. (Халилова), родена на 13.11.1934 г., X.X.X., роден на 15.11.1939 г., X.X.X., родена на 3.03.1944 г., и X.X.X., родена на 2.06.1915 г., които понастоящем са с неизвестен адрес, да се явят в съда в двуседмичен срок считано от обнародването в „Държавен вестник“ като заинтересовани страни по гр.д. № 286/2022 г., по описа на МРС, заведено от РП – Кърджали, ТО – гр. Ардино, против ОС „Земеделие“, гр. Кърджали, по чл. 147, ал. 2 във връзка с чл. 16, ал. 1, т. 1, чл. 146, т. 4 и 5, чл. 149, ал. 5 АПК и чл. 14, ал. 1, т. 1 във връзка с ал. 3 от ЗСПЗЗ, за връчване на жалба. При неявяване на заинтересованите лица или упълномощени от тях лица в указания срок съдът ще им назначи особен представител и делото ще се гледа при условията на чл. 48 ГПК.

4813

Новозагорският районен съд, І състав, призовава Димитриос Хамзас – гражданин на Република Гърция, роден на 30.05.1979 г., без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България и с неизвестен адрес в чужбина, в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ да се яви в Районния съд – Нова Загора, на адрес: гр. Нова Загора, ул. Александър Стамболийски № 1, салон „Клиенти“, гише „Гражданско деловодство“, за да получи препис от исковата молба с приложенията, подадена от X.X.X. с правно основание чл. 49, ал. 1 от СК, по която е образувано гр.д. № 852/2022 г. по описа на НЗРС, по която той е ответник. В случай че ответникът не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще му назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

4799

Районният съд – Пловдив, гражданско отделение, ХІІ граждански състав, указва на ответницата по гр.д. № 20215330105460/2021 г. Марине Григорян, че следва да се яви в деловодството на Районния съд – Пловдив, ХІІ гр. състав, в едноседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“, за да получи препис от исковата молба и приложенията ведно с указанията по чл. 131, ал. 1 от ГПК, тъй като в противен случай ще й бъде назначен особен представител по делото.

4883

Софийският районен съд, ІІІ ГО, 81-ви състав, съобщава за гр.д. № 31869/2021 г., образувано по заявление за издаване на европейско удостоверение за наследство по Регламент (ЕС) № 650/2012 на Европейския парламент и на Съвета, депозирано от заявителя X.X.X. като наследник (дъщеря) на X.X.X., роден на 30.09.1961 г. в гр. София, България, починал на 7.12.2020 г. в гр. София, България, с декларирана цел на ползване на удостоверението – за удостоверяване на наследствени права по отношение на имуществото на починалото лице на територията на ФР Германия и на територията на Република България. Софийският районен съд указва на бенефициерите възможността им в едноседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ да депозират по делото писмени становища по искането.

4810

Софийският районен съд, І гражданско отделение, 34 състав, призовава по гр.д. № 15161/2013 г. в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ X.X.X., родена на 26.03.1964 г., гражданка на Руската федерация, с неизвестен адрес в Република България, да се яви в канцеларията на Софийския районен съд, І гражданско отделение, 34 състав, София, бул. Цар Борис ІІІ № 54, за да получи препис от исковата молба и приложенията, подадена от X.X.X.. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще й назначи особен представител.

4812

Софийският градски съд с решение от 19.03.2013 г. на основание чл. 17, ал. 1, т. 8 от ЗПП вписва промени по ф. д. № 11650/2002 г. за политическа партия с наименование „Национално движение за спасение на Отечеството“, както следва: Заличава досегашния състав на Изпълнителния комитет на политическа партия „Национално движение за спасение на Отечеството“ и вписва нов Изпълнителен комитет на политическа партия „Национално движение за спасение на Отечеството“ в състав: председател – X.X.X., заместник-председател – X.X.X., заместник-председател – X.X.X., секретар – X.X.X., член – X.X.X., член – X.X.X., член – X.X.X.. Заличава от досегашния състав на Централния съвет на политическа партия „Национално движение за спасение на Отечеството“ X.X.X., като съставът на Централния съвет на политическа партия „Национално движение за спасение на Отечеството“ е следният: X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X.. Партията се представлява от председателя X.X.X..

4885

Софийският градски съд с решение от 16.01.2014 г. на основание чл. 17, ал. 1, т. 8 от ЗПП вписва промени по ф.д. № 11650/2002 г. за политическа партия с наименование „Национално движение за спасение на Отечеството“: Заличава досегашния състав на Централния съвет на политическа партия „Национално движение за спасение на Отечеството“. Вписва нов Централен съвет на политическа партия „Национално движение за спасение на Отечеството“ в състав: X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X.. Председател на Централния съвет (ЦС) е X.X.X.. Заличава досегашния състав на Изпълнителния комитет на политическа партия „Национално движение за спасение на Отечеството“. Вписва нов Изпълнителен комитет на политическа партия „Национално движение за спасение на Отечеството“ в състав: председател – X.X.X., заместник-председател – X.X.X., заместник-председател – X.X.X., секретар – X.X.X., член – X.X.X., член – X.X.X.. Партията се представлява от председателя X.X.X..

4886

Софийският градски съд с решение от 22.12.2021 г. на основание чл. 17, ал. 1, т. 8 от ЗПП вписва промени по ф. д. № 11650/2002 г. на ПП „Национално движение за спасение на Отечеството“, приети на редовен конгрес на партията, проведен на 9.10.2021 г., както следва: Заличава досегашния състав на Централния съвет. Вписва нов състав на Централния съвет: X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.. Заличава досегашния състав на Изпълнителния комитет. Вписва нов състав на Изпълнителния комитет: председател – X.X.X.; заместник-председател – X.X.X.; секретар – X.X.X.. Заличава досегашния състав на Централната контролно-ревизионна комисия. Вписва нов състав на Централната контролно-ревизионна комисия: председател – X.X.X.; заместник-председател – X.X.X., и секретар – X.X.X.. Вписва нов председател и представляващ – X.X.X.. Вписва избран почетен председател – X.X.X..

4887

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на сдружение „Клуб по динамична стрелба „ВИП Оръжейни Комплекси“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 16.09.2022 г. в 10 ч. в седалището на сдружението в гр. София, район „Студентски“, бул. Г. М. Димитров № 51, при следния дневен ред: 1. промяна на наименованието и устава на сдружението; 2. разни.

4935

1. – Управителният съвет на сдружение „Асоциация на лекарите хомеопати в България – асоцииран член на Българския лекарски съюз“ – София, на основание чл. 26, ал. 1 ЗЮЛНЦ и чл. 18 от устава на сдружението свиква редовно годишно общо събрание на членовете на сдружението на 20.09.2022 г. от 18 ч. на адреса на управлението: София, ул. Иларион Макариополски № 2, при следния дневен ред: 1. приемане на отчета на управителния съвет за дейността на сдружението през 2021 г.; 2. приемане на годишния финансов отчет на сдружението за 2021 г.; 3. приемане на решение за освобождаване от отговорност на председателя и членовете на управителния съвет на сдружението за дейността им през 2021 г.; 4. вземане на решение за промяна в начина на свикване на общо събрание на сдружението; 5. вземане на решение за промяна в устава на сдружението с оглед промяна в начина на свикване на общо събрание на сдружението; 6. разни. Общото събрание е законно, ако присъстват 1/2 от членовете на сдружението. При липса на кворум провеждането се отлага с един час при същия дневен ред и на същото място, като събранието се провежда независимо от броя на явилите се членове. Материалите по посочения дневен ред са достъпни на адреса на сдружението.

4936

1. – Управителният съвет на сдружение „Таекуондо – Клуб „Спарта – София“, стил СФТ“ – София, на основание чл. 23 от устава на сдружението и чл. 26, ал. 1 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на 23.09.2022 г. в 19 ч. във физкултурния салон на 28 СОУ „X.X.“ – София, бул. Възкресение № 60, при следния дневен ред: 1. освобождаване на член на УС и от отговорност; 2. избиране на нов член на УС; 3. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието да се проведе същия ден в 20 ч., на същото място и при същия дневен ред.

4945

16. – Управителният съвет на Съюза на енергетиците в България (СЕБ) – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 16, ал. 1 от устава на съюза свиква Двадесет и трета национална конференция на СЕБ на 6, 7 и 8.10.2022 г. в конферентна зала „Оборище“ на хотел „Лайт“, София, ул. Веслец № 37, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет и съюза; 2. отчет за финансовата дейност на съюза; 3. изменение и допълнение на устава; 4. избор на управителен съвет; 5. основни насоки и програма за дейността на СЕБ; 6. бюджет на СЕБ; 7. разни. Начало на заседанието на 6.10.2022 г. (четвъртък) – 10 ч.

4934

33. – Управителният съвет на сдружение „Фридрих Шилер“ за разпространение и подпомагане на изучаването на немски език и култура в Република България, София, на основание чл. 33 от устава свиква отчетно общо събрание на сдружението на 15.10.2022 г. (събота) от 8,30 ч. в аулата на Лесотехническия университет, София, ж.к. Дървеница, бул. Климент Охридски № 10, при следния дневен ред: 1. промени в устава и правилника на сдружението; 2. освобождаване на членовете на УС и КС; 3. избор на членове на УС и избор на председател на УС; 4. избор на членове на КС и избор на председател на КС; 5. членски внос и финансово състояние на сдружението; 6. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 34 от устава на сдружението събранието ще се проведе същия ден от 9,30 ч., на същото място и при същия дневен ред.

4942

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Спортен клуб по лека атлетика ВАЯ 94“ – Бургас, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 26.10.2022 г. в 18 ч. в Бургас в залата на стадион „Долно Езерово“ при следния дневен ред: 1. отчет на УС на СНЦ „Спортен клуб по лека атлетика ВАЯ 94“; 2. избор на нови ръководни органи на СНЦ „Спортен клуб по лека атлетика ВАЯ 94“; 3. разни. Поканват се всички членове на сдружението да вземат участие в общото събрание. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч., на същото място и със същия дневен ред.

4937

X.X.X. – ликвидатор на СНЦ „Крез рали тийм“, Пазарджик – в ликвидация, на основание чл. 14, ал. 4 от ЗЮЛНЦ и чл. 30, т. 1 от устава на сдружението свиква общо събрание на членовете на сдружението на 6.10.2022 г. от 17 ч. в Пазарджик, ул. Гаврил Кръстевич № 34, при следния дневен ред: 1. приемане на годишен отчет на ликвидатора; 2. разглеждане и приемане на начален баланс на сдружението към момента на прекратяване на дейността и доклада към него; 3. приемане на ликвидационен баланс и пояснителен доклад към баланса; 4. разпределяне на имуществото; 5. освобождаване от отговорност на ликвидатора; 6. вземане на решение за заличаване на сдружението. При липса на необходимия кворум на основание чл. 20 от устава и чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието да се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите членове на сдружението.

4889

6. – Управителният съвет на сдружение „Делта Картинг Спорт“ – Клуб по картинг, Пловдив, на основание чл. 26, ал. 3 от ЗЮЛНЦ и чл. 8 от устава на сдружението свиква общо събрание на членовете на сдружението на 9.09.2022 г. от 10 ч. в Пловдив, ул. Братия № 8, при следния дневен ред: 1. приемане на доклада за дейността за 2021 г. на управителния съвет и ГФО за 2021 г.; 2. приемане на нов устав без промяна в наименованието, седалището и адреса на управление, целите, средствата за постигането им, предмета на дейност и предмета на допълнителна стопанска дейност; 3. с оглед предвиденото в приетия съгласно т. 2 от дневния ред устав конституиране на нов управителен орган на сдружението – управител на мястото на досегашния управителен съвет и избор на управител на сдружението; 4. освобождаване на членовете на управителния съвет от отговорност за дейността им като членове на управителния орган на сдружението за 2021 г.; 5. прекратяване правомощията на управителния съвет и съответно на неговите членове и респективно освобождаване на X.X.X. от поста му на председател на управителния съвет, X.X.X. – от поста му на заместник-председател на управителния съвет, и X.X.X. от поста му на заместник-председател на управителния съвет; сдружението ще се управлява и представлява от лицето, избрано за управител; 6. разни. Поканват се всички членове на сдружението да участват в общото събрание. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 9, ал. 9, изр. 2-ро от устава на сдружението общото събрание се отлага с един час, след което ще се проведе на същото място и при същия дневен ред и ще се счита за законно независимо от броя на явилите се членове. Поканата и писмените материали по дневния ред са на разположение на членовете на сдружението на адреса му на управление: Пловдив, ул. Братия № 8, считано от датата на обнародване на настоящата покана в „Държавен вестник“, като при поискване от член на сдружението ще му се предоставят безплатно.

4722

1. – Председателят на „Европейски моден съвет“ – Пловдив, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно общо събрание на страните членки, представлявани от техните национални председатели на неправителствените организации за мода и дизайн или упълномощени от тях лица на 10.09.2022 г., петък, от 11 ч. в гр. Клуж-Напока, Румъния, ЕС, конферентна зала на Грандхотел „Напока“, на адрес: ул. Оставиан Гога № 1, 400698 Клуж-Напока, област Трансилвания, Румъния, ЕС, при следния дневен ред: 1. доклад на председателя на Президентския съвет на EFC за периода 2007 – 2022 г.; 2. промени в устава на Европейски моден съвет; 3. избори с 5-годишен мандат (2022 – 2027 г.) за следните ръководни длъжности: 3.1. президент на Президентския съвет на EFC с 1-ви върховен представител по външните работи на EFC и 1 зам.-председател; 3.2. президент на Надзорния съвет на EFC, зам.-председател на Надзорния съвет с една държава членка и седалище в страна член с онлайн контрол на банковата сметка на ЕМС; 3.3. президент на Европейската изпълнителна комисия за мода (EFEC) с избор на брой сектори за управление, членове на EFEC като модни комисари и седалище в страна член; 3.4. моден прокурор и президент на правния комитет със седалище в страна член; 3.5. президент на Зона „Европейска седмица на модата“, вицепрезидент и седалище измежду страните членки; 3.6. президент на Европейския борд за инвестиции в модата (EFIB), вицепрезидент с регионални членове, по един за Северна, Северозападна, Североизточна, Южна, Югозападна, Югоизточна и Централна Европа, и континентални, по един за Близкия изток, Азия, Русия, Австралия и Океания, Африка, Южна и Северна Америка; 3.7. председател на Етичната комисия на EFC, вицепрезидент и още един член от страна член; 3.8. почетен президент на EFC, почетни членове и държави членки; 4. валидиране на план-графиците 2023 – 2030 г. за Европейска седмица на модата & награди (организирана веднъж годишно във всяка столица на управляващите страни – членки на EFC) и за Европейска столица на модата с домакин в 3 страни – членки на EFC; 5. други. Поканват се националните президенти или упълномощени от тях лица, представляващи модните организации на страните – членки на ЕМС, да присъстват и вземат активно участие. При липса на кворум събранието ще се проведе същия ден, при същия дневен ред и място с един час по-късно от предварително обявения и в този случай всички взети решения ще бъдат валидни независимо от броя на реално присъстващите делегати, който трябва да е с представители на не по-малко от три страни членки. При невъзможност за лично присъствие или изпращане на упълномощен представител модната организация, представляваща своята страна член в Президентския съвет на ЕМС, но при налични и предварително посочени уважителни причини до 24 часа преди датата и часа на ОС, може да участва и онлайн в събранието. При онлайн присъствие и участие се изисква допълнително да бъдат изпратени с нотариална заверка на подписа на гласуващия представител от страна член резултатите от гласуването му по всяко едно от взетите решения и изпратени в оригинал на адреса на управление на Президентския съвет на ЕМС.

4733

Промени настройката на бисквитките