Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 102 от 23.XII

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ, ОБЩИНИ И СЪДИЛИЩА

 

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

ЗАПОВЕД № РД-01-428 от 16 декември 2022 г.

На основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията и във връзка с чл. 11, ал. 1 от Постановление № 157 на Министерския съвет от 7 юли 2022 г. за определяне на органите и структурите, отговорни за изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България, и на техните основни функции нареждам:

1. Утвърждавам Методика за подбор на лица с трайни увреждания.

Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на ресорния заместник-министър.

Настоящата заповед да се доведе до знанието на ресорния заместник-министър и изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане за сведение и изпълнение.

Заповедта и Методиката за подбор на лица с трайни увреждания да се публикуват на интернет страниците на Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Фонд „Социална закрила“ и Агенцията за хората с увреждания.

Министър: Л. Лазаров

МЕТОДИКА

за подбор на лица с трайни увреждания

Глава първа

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. (1) Методиката се издава за целите на реализацията на проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“ по Националния план за възстановяване и устойчивост, част от „Следващо поколение ЕС“ (2021 – 2024 г.) от Плана за възстановяване на Европа.

(2) С методиката се определят условията, редът и методът за изготвянето на оценка за идентифициране на потребността и полезността от осигуряването на високотехнологични помощни средства (ВПС) за хора с трайни увреждания, както и начинът за прилагане на процедурите по:

1. кандидатстване, оценяване и подбор на кандидат-ползвателите на ВПС;

2. извършване на проверки за избягване на двойното финансиране на дейности в подкрепа за задоволяване на същите потребности на ползвателя на ВПС;

3. последващ мониторинг на резултатите от предоставянето на ВПС за установяване на ефективността от осигурената подкрепа по проекта и актуален социално-икономически статус на ползвателя на ВПС.

(3) Методиката има за цел установяване на ограниченията, възпрепятстващи хората с трайни увреждания да осъществяват функционалността си в ежедневните дейности, и да прецени полезността на конкретни ВПС за подобряване на тяхната независимост и пълноценното им участие в отделните сфери на обществения живот. Посредством методиката ще се направи подборът на лицата с трайни увреждания, на които да се предоставят ВПС, като се вземат предвид здравето, специфичните нужди и социално-демографските им характеристики.

Чл. 2. (1) Тази методика се основава на био-психо-социалния модел при съобразяване на Международната класификация на функционирането, уврежданията и здравето (МКФУЗ) на Световната здравна организация.

(2) Чрез модела по ал. 1 се съобразяват:

1. функционалност – за извършването на дадено действие човекът с увреждане трябва да притежава съответната функционалност на организма, в т.ч. физическа, психическа, интелектуална и сетивна функционалност, която позволява пълноценното му участие в обществения живот;

2. възможности – обкръжаващата среда не възпрепятства човека с увреждане да осъществи функционалността си чрез съответните действия;

3. воля – човекът с увреждане трябва да има желание за извършване на конкретни действия (освен ако недостатъчното желание е израз на болест или функционално нарушение).

(3) Тази методика, в съответствие с МКФУЗ, разглежда областите на живота от раздел „Дейности и участие“ и раздел „Фактори на околната среда/Външни фактори“ като области от интерес за целите на избора на конкретно ВПС за човека с трайно увреждане на базата на индивидуален подход и оценяване на индивидуалните потребности.

(4) Методиката взема предвид, че МКФУЗ обхваща по систематичен начин различни области на живота по отношение на едно и също лице с определен здравен статус, като определя:

1. функционирането като общ термин, който обхваща всички телесни функции, дейности и участие;

2. външните фактори на обкръжаващата среда, които си взаимодействат с функционирането и увреждането: факторите от обкръжението, които включват социално отношение, характеристики на архитектурната среда, законови и социални структури, климат и други.

(5) Методиката разглежда увреждането като обобщено следствие от нарушение във функционирането на човека с увреждане, което е събирателно понятие, обхващащо всички функции и структури на организма, дейности и възможности за социално приобщаване, при взаимодействието с факторите на средата.

Чл. 3. (1) Оценката по тази методика се осъществява при спазване на принципите, залегнали в МКФУЗ, и принципите по чл. 4 от Закона за хората с увреждания за постигането на:

1. прозрачност и обективност – включване и активно участие на човека с увреждане в целия процес, и по-специално използване на разбираеми и прозрачни инструменти; за целите на проследяване на резултатите е необходимо водене на прегледна документация;

2. междуинституционалност – нуждите на човека с увреждане и мерките за оказване на подкрепа трябва да се определят цялостно, като бъдат предвидени в рамките на едно общо планиране за социално приобщаване в обществото в съответствие с разпоредбите на Закона за хората с увреждания;

3. интердисциплинарност – в зависимост от конкретния случай могат да бъдат включени експерти и специалисти с различна експертиза;

4. ориентация към приемане – определянето на мерките за подкрепа да се постига по взаимно съгласие; това изисква участие на човека с увреждане в процеса чрез гарантиране на яснота и прозрачност и при съобразяване с неговите желания и цели;

5. индивидуален подход – всички стъпки в рамките на процеса при изготвяне на индивидуалната оценка трябва да бъдат персонално адаптирани към потребностите на човека с увреждане;

6. личностна ориентация – за гарантиране принципа на личностна ориентация трябва да се опознаят животът на човека с увреждане, конкретните житейски обстоятелства, както и неговият опит; всичко това следва да бъде взето предвид при определянето на потребностите и при конкретното планиране на необходимите подкрепящи мерки, както и нарушенията във функционирането и произтичащите от тях ограничения за социално, професионално и образователно приобщаване;

7. външни фактори – вземане под внимание на факторите на обкръжаващата среда при определяне на потребностите; това се отнася и за предоставянето на конкретни мерки за подкрепа и документиране на релевантните фактори и бариери в тази област;

8. целенасоченост – осигуряване на адекватна подкрепа за човека с увреждане с цел конкретно приобщаване във всекидневна и трудова и/или образователна среда.

(2) Процесът на оценка на потребността и полезността от осигуряване на ВПС е основан на прилагането на индивидуален подход съобразно целите и предпочитанията на човека с трайно увреждане и всички външни фактори на обкръжаващата го среда.

(3) Методиката определя като приложими при изготвяне на оценката следните определения от МКФУЗ:

1. дейност – изпълнението на дадена задача или действие от индивида;

2. участие – включване в житейска ситуация;

3. ограничения в дейността – затрудненията, които индивидът може да изпитва при изпълнение на дадена/и по дейност/и;

4. ограничения в участието – проблемите, които индивидът може да изпитва във връзка с извършване на дейности в житейски ситуации;

5. външни фактори – факторите на обкръжаващата среда, които обхващат физическия и социалния свят и нагласи на човека.

Глава втора

ОБХВАТ НА МЕТОДИКАТА

Чл. 4. (1) Методиката обхваща отделните етапи и процедури по оценяване на потребностите от ВПС и осъществяване на подбора на лицата, които да получат подкрепа в изпълнение на дейностите по проект „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“.

(2) Оценката по тази методика е условие за достъп до подкрепа в рамките на проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“. Тя е доброволна и се изготвя при заявено желание от страна на човека с трайно увреждане по реда на чл. 13 за осигуряване на необходимото ВПС от Списъка на високотехнологични помощни средства (приложение № 5).

(3) Оценката по тази методика има за цел да установи ефективността и полезността от осигуряване на ВПС за хора с трайни увреждания (деца и възрастни в трудоспособна възраст) съобразно заявената потребност независимо дали са учащи, заети, безработни, икономически неактивни, в случай че не са получили финансова подкрепа за задоволяване на потребност от конкретното ВПС от институция, оперираща с публични средства, за подпомагане подобряване на социално-икономическия статус, активността за социално приобщаване и създаване на по-добри възможности на водене на независим начин на живот.

Глава трета

ОРГАНИ ЗА ОЦЕНКА НА ПОТРЕБНОСТТА И ПОЛЕЗНОСТТА ОТ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ ПОМОЩНИ ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА ЗА ХОРА С ТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ

Чл. 5. (1) Оценката по тази методика се извършва от Комисия за оценка.

(2) Комисията за оценка се състои от трима членове, единият от които е и председател на комисията.

(3) Комисията за оценка се създава към регионалните дирекции за социално подпомагане към Агенцията за социално подпомагане със заповед на директора на съответната регионална дирекция.

(4) За участие в работата на Комисията за оценка могат да бъдат привлечени и външни експерти, като рехабилитатор, психолог, компетентни медицински специалисти, специалисти по помощни средства и медицински изделия и др. Те могат да присъстват по време на оценката, да консултират Комисията по оценка и да изготвят компетентни писмени становища с обективни констатации.

(5) Комисията за оценка осъществява административните процеси, свързани с осигуряване на достъпа на кандидат-ползвател до необходимото ВПС от момента на заявяване на подкрепата до насочване към фактическото предоставяне на ВПС.

(6) Комисията за оценка може да се обърне за методическа помощ и съдействие към органите по чл. 6 в зависимост от конкретни обстоятелства по разглеждани случаи.

(7) Всеки един от членовете на Комисията за оценка трябва да притежава:

1. минимум степен на образование – професионален бакалавър;

2. минимум 2-годишен опит, професионални знания, умения и компетентности в областта на социалната работа и подпомагане на деца и възрастни с увреждания.

(8) Работата на съответната Комисия за оценка се организира и ръководи от нейния председател.

Чл. 6. (1) Агенцията за социално подпомагане съвместно с екипа за управление на проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“, създаден със заповед на министъра на труда и социалната политика, оказват методическа помощ и съдействие на комисиите за оценка при работа с настоящата методика и съответните приложения към нея.

(2) За осъществяването на дейностите по ал. 1 могат да бъдат привлечени и външни експерти с цел предоставяне на експертни консултации и препоръки по отделни специфични казуси при поискване от страна на съответната Комисия за оценка.

Чл. 7. (1) Членовете на комисиите за оценка са длъжни да спазват следните етични правила:

1. професионална тайна и поверителност;

2. медицинска тайна;

3. равно третиране;

4. зачитане на вътрешно присъщото човешко достойнство и независимост;

5. окачествяване на лицата само с термини, посочени в една или повече категории на уврежданията;

6. пълно познаване на фактите със сътрудничеството и съгласието на лицата, чиято степен на функциониране се оценява и класифицира;

7. третиране на информацията, обозначена с кодове на МКФУЗ, като лична информация, предмет на общопризнати правила на конфиденциалност, съответстващи на начина, по който ще се използва;

8. избягване на отношение на предубеденост и предразсъдъци, конфликт на интереси или злоупотреба, произтичаща от неоправдано влияние на други лица за отхвърляне, пренебрегване или заобикаляне на професионалната преценка, нарушавайки принципите на обективност и безпристрастност при оценяване на лицата.

Чл. 8. (1) Агенцията за социално подпомагане обявява процедурата за подбор на кандидати за осигуряване на ВПС, съгласувано с ръководителя на проект „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“. Информация за процедурата заедно с всички документи, необходими за кандидатстването, се публикува на официалната интернет страница на агенцията.

(2) В информацията по ал. 1 се посочват:

1. начин, място и краен срок за подаване на заявления за достъп до проекта;

2. необходими документи за кандидатстване;

3. условия за допустимост;

4. друга информация, свързана с процедурата.

Чл. 9. Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Фонд „Социална закрила“ и Агенцията за хората с увреждания публикуват и поддържат на интернет страницата си информация за популяризиране на проект „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“.

Чл. 10. Организациите на и за хората с увреждания съдействат за популяризиране на проект „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“, като информират хората с трайни увреждания за възможностите за осигуряване на ВПС.

Чл. 11. Изпълнението на методиката се контролира от крайния получател по проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“ съгласно Постановление № 157 от 7 юли 2022 г. на Министерския съвет.

Глава четвърта

ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА ОЦЕНКА НА ПОТРЕБНОСТТА И ПОЛЕЗНОСТТА ОТ ОСИГУРЯВАНЕ НА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ ПОМОЩНИ ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА ЗА ХОРА С ТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ И МЕТОДОЛОГИЯ

Чл. 12. (1) Оценката на потребността и полезността от осигуряване на ВПС за хора с трайни увреждания се извършва чрез оценка по категории (кодове) от раздел „d“, включително преценени с оглед оценка по категории (кодове) от раздел „e“ на МКФУЗ.

(2) Оценката по ал. 1 има за цел да определи потребността и пригодността на хората с трайни увреждания към дадено ВПС, както и потенциалните им ползи върху дейностите и участието в обществения живот с фокус към подобряване на функционалността в образователната или трудовата дейност.

Чл. 13. (1) Изготвянето на оценката на потребността и полезността от осигуряване на ВПС обхваща следните етапи за кандидат-ползвателя:

1. Подаване на Заявление за оценка по образец (приложение № 1) в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес на човека с трайно увреждане. Документите може да се подават лично, с писмо с известие за доставяне (обратна разписка) чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път съгласно изискванията на Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 г. относно електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни трансакции на вътрешния пазар и за отмяна на Директива 1999/93/ЕО (OB, L 257/73 от 28 август 2014 г.) и на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги.

2. Към Заявлението за оценка по т. 1 се прилагат следните документи:

а) експертно решение на Териториално-експертната лекарска комисия (ТЕЛК) или Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК) с определена 50 и над 50 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност;

б) писмено задание на квалифициран медицински специалист или на лице с подходяща професионална квалификация, с което се определят специфичните проектни характеристики на изделието и предназначението му за употреба от конкретен пациент и за което той носи отговорност съгласно § 1, т. 23 от ДР на Закона за медицинските изделия, в случаите на заявена потребност за осигуряване на изделие, изработвано по поръчка;

в) документ, удостоверяващ, че лицето е физически и психически годно да управлява вертикализираща електрическа инвалидна количка или електрически мотор за инвалидна количка, в случаите на заявена потребност за осигуряване на такива високотехнологични изделия;

г) други документи (медицински или относими към ползването на конкретното ВПС, за ползване на услуги, за съответни трудови характеристики и т.н.) по преценка на лицето, които дават по-голяма яснота за неговото здравословно, функционално състояние и възможностите му за интегриране в социална, трудова и/или образователна среда.

3. Оценката на потребността и полезността от осигуряване от ВПС се изготвя по искане на:

а) човека с трайно увреждане или упълномощено от него лице;

б) родителя (осиновителя), настойника или попечителя на човека с трайно увреждане;

в) лице, на което са възложени грижи за дете с трайно увреждане по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето;

г) ръководителя на социалната или интегрираната здравно-социална услуга за резидентна грижа, която ползва дете с трайно увреждане.

(2) Всяка дирекция „Социално подпомагане“ организира дейността за изпращане на документите по ал. 1, т. 1 и 2 до Регионалната дирекция за социално подпомагане в съответната област по настоящия адрес на кандидат-ползвателя в срок до края на деня, следващ деня на подаване на документите. Когато този ден е неработен, документите се изпращат най-късно в първия работен ден.

(3) До изготвянето на оценка на потребността и полезността от осигуряване на ВПС, съответно до подбор по реда на тази методика, се допускат единствено кандидат-ползватели, които попадат в обхвата по чл. 4, ал. 3. В случаите, когато кандидат-ползвател е извън обхвата по чл. 4, ал. 3, Комисията за оценка го уведомява за установена недопустимост за участие в проекта.

Чл. 14. (1) Оценката се изготвя в срок до 30 дни от подаване на заявлението по чл. 13, ал. 1, т. 1.

(2) Комисията за оценка може да изиска от лицето да отстрани установени пропуски или да предостави допълнителна информация в рамките от 7 дни. В този случай срокът по ал. 1 спира да тече до отстраняване на пропуските.

(3) Комисията за оценка провежда заседания за разглеждане на постъпилите случаи, по време на които интервюира лицата. Комисията за оценка заседава в пълен състав на място или дистанционно чрез средства за видеоконферентна връзка, ако това предпочитание е посочено в Заявлението по чл. 13, ал. 1, т. 1.

(4) При изготвянето на оценката Комисията за оценка:

1. попълва Карта за оценка (приложение № 2) въз основа на заявените от лицето данни в Заявлението, вкл. въпросника за самооценка (приложение № 1) и констатациите, направени по време на интервюто;

2. използва информация от експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК с цел установяване на принадлежността на кандидата към групата на лица с трайни увреждания и функционалните затруднения, свързани със здравословното състояние/увреждането, съобразно резултатите от медицинската експертиза;

3. изисква допълнителна информация (ако е необходимо).

(5) Извършването на дистанционно интервю, включително подготовката на членовете на Комисията за оценка, които го организират и провеждат, и средствата за видеокомуникация, следва да отговаря на следните изисквания:

1. участие на всички членове на Комисията за оценка при провеждане на интервюто;

2. участие на човека с трайно увреждане или неговия законен представител/упълномощено от него лице (когато е необходимо);

3. прилагане на принципите и изискванията за защита на личните данни.

(6) Всеки един от членовете на Комисията за оценка може да задава въпроси на лицето по време на интервюто или да проверява отделни обстоятелства, свързани с оценката.

Чл. 15. (1) Комисията за оценка събира, обработва, съхранява и използва информация за целите на оценяването и подбора по тази методика в Интегрираната информационна система на Агенцията за социално подпомагане. В тази система се създава електронно досие на човека с трайно увреждане, заявил изготвяне на оценка за осигуряване на ВПС.

(2) Входящата документация, която постъпва в Комисията за оценка, включително допълнително изисканите документи и данни, заедно с информацията и документацията, създадени в процеса на извършването на оценката, формират досието на лицето с трайно увреждане по ал. 1.

(3) За изготвянето на оценката Комисията за оценка има право на безвъзмезден достъп до данни, обработвани и администрирани от други публични органи или структури, съгласно изискванията за защита на личните данни.

Чл. 16. (1) Финалният етап на процеса на оценка по тази методика включва издаването на Експертна препоръка по образец (приложение № 4) от Комисията за оценка, в която се посочва обстоятелството за одобрение/неодобрение на кандидат-ползвателя, в зависимост от изпълнението на условията по чл. 22, ал. 1.

(2) Експертна препоръка се издава в срок до 7 дни след извършване на интервюто с кандидат-ползвателя, като:

а) се подписва от всеки един от членовете на Комисията за оценка;

б) подлежи на одобрение от всички членове на Комисията за оценка;

в) в случай на липса на единодушие решението за одобрение се взема с обикновено мнозинство;

г) в случай на неодобрение задължително се посочват кратки мотиви за отказа от предоставяне на съответното ВПС.

(3) Срокът по ал. 1 може да бъде удължен по преценка на Комисията за оценка, ако е необходимо оказването на методическа помощ и съдействие от органите по чл. 6.

(4) Комисията за оценка уведомява писмено лицето в 7-дневен срок от датата на издаване на експертната препоръка.

(5) Срокът на валидност на експертната препоръка с одобрение е до приключване на основните дейности по проект „Предоставяне на високотехнологични помощни средства за лица с трайни увреждания“ съобразно динамиката на увреждането и възможностите за възстановяване.

Чл. 17. (1) Методиката в съответствие с МКФУЗ използва два основни раздела на класификацията на първо ниво:

а) дейности и участие – различните категории са описани с кодове „d“;

б) фактори на обкръжаващата среда – различните категории са описани с кодове „e“.

(2) Методиката използва за целите на оценката кодове от група „d“, които се преценяват през оценката по кодове от група „e“.

Чл. 18. (1) За целите на оценката по тази методика в съответствие с МКФУЗ се възприемат следните инструменти и тяхното съдържание:

1. скали;

2. определители;

3. външни фактори.

(2) Скалите са инструменти, които дават възможност два от компонентите, класифицирани в МКФУЗ („Дейности и участие“ и „Външни фактори“), да бъдат изразени в количествена форма, като съществуването на проблем означава наличие на увреждане, ограничение или препятствие.

1. За да могат количествените показатели да се използват по универсален начин, се прилагат стандартизирани въпроси и определители, като трябва да се изберат подходящите определящи думи, в зависимост от съответната класификационна област.

2. Настоящата методика въвежда в съответствие с МКФУЗ използването на скала (таблица 1), която дава количествен израз на увреждането, ограничението на трудоспособността, проблемите, свързани с ефективността или препятствието:

Таблица 1

Скала

Степен на ограничение

0

НЯМА ограничение – лицето не изпитва затруднения.

1

ЛЕКО ограничение – налице е затруднение през по-малко от 25% от времето, с поносима за лицето интензивност, наблюдавано рядко през последните 30 дни.

2

УМЕРЕНО ограничение – налице е затруднение през по-малко от 50% от времето, с интензивност, затрудняваща ежедневните дейности на лицето, наблюдавано от време на време през последните 30 дни.

3

ТЕЖКО ограничение – налице е затруднение през повече от 50% от времето, с интензивност, частично нарушаваща ежедневните дейности на лицето, наблюдавано често през последните 30 дни.

4

ПЪЛНО ограничение – налице е затруднение през повече от 95% от времето, с интензивност, напълно нарушаваща ежедневните дейности на лицето, наблюдавано ежедневно през последните 30 дни.

8

Неуточнено – наличната информация е недостатъчна за определяне степента на изпитваното ограничение.

9

Неприложимо – прилагането на конкретен код е неподходящо.

 

3. За определяне влиянието на външните фактори методиката въвежда използването на скала (таблица 2) за обозначаване на степента на положителното влияние на средата чрез фактори, наречени „фасилитатори“, или степента на отрицателното влияние чрез фактори – „препятствия“. Двете категории използват скалата от 0 до 4, но фасилитаторът се обозначава със знак плюс, а препятствието – със знак минус. Външните фактори се обозначават по отношение на всеки код поотделно, ако е целесъобразно.

Таблица 2

Скала

Степен на влияние

Препятствия

Фасилитатори

0

НЯМА препятствие

НЯМА фасилитатор

1

ЛЕКО препятствие

ЛЕК фасилитатор

2

УМЕРЕНО препятствие

УМЕРЕН фасилитатор

3

ТЕЖКО препятствие

ЗНАЧИТЕЛЕН фасилитатор

4

ПЪЛНО препятствие

ПЪЛЕН фасилитатор

 

(3) Определителите по отношение на списъка от показатели за дейности и участие са:

1. Определител за ефективност, който описва дейностите на човека в неговото настоящо обкръжение (включва фактори на заобикалящата среда (препятствия и фасилитатори) в случаите, в които те реално оказват влияние върху функционалността на човека, вкл. когато човек реално използва например помощни средства, асистенти и други, за да изпълнява определени действия или задачи), в т.ч. като „участие в житейска ситуация“ или „преживян опит“ в реална среда.

2. Определител за функционална активност, който описва индивидуалните способности на човека да изпълнява дадена задача или да извършва определено действие. Този определител показва най-високото възможно ниво на функциониране на човека в дадена област и в определен момент, без въздействието на факторите на заобикалящата среда (препятствия и фасилитатори).

(4) При определянето на необходимостта от осигуряване на ВПС се използват:

а) първоначална оценка на основата на „определителя за функционална активност“ чрез кодове от група „d“;

б) втора оценка на основата на определителя за „ефективност“ чрез същите кодове „d“, но пречупени през влиянието на избраното ВПС, които играят ролята на външни фактори на заобикалящата среда „е“;

в) трета оценка, засягаща само онези „d“, които претеглят през влиянието на други, различни от ВПС, съществуващи индивидуални външни фактори на заобикалящата среда „е“.

(5) Външните фактори (фасилитатори и препятствия), различни от ВПС, съгласно настоящата методика могат да бъдат оценявани като:

1. подпомагащи (фасилитатори) – когато настоящата заобикаляща среда позволява на човека да използва дадено ВПС и то да води до „ефективност“, по-висока от неговата „функционална активност“;

2. препятстващи (препятствия) – когато настоящата заобикаляща среда не позволява на човека да използва дадено ВПС и „функционалната активност“ на човека не се различава от неговата „ефективност“.

Чл. 19. (1) Оценката по тази методика се извършва чрез попълване на Карта за оценка (приложение № 2).

(2) Картата за оценка обхваща 23 кода от раздел „d“ на МКФУЗ, попадащи в глави: d1 Учене и прилагане на наученото; d2 Общи задачи и предизвикателства; d3 Комуникация/общуване; d4 Мобилност; d7 Междуличностни взаимодействия и отношение; d8 Основни области от живота, d9 Общност, социален живот и гражданска активност. Всички 23 кода подлежат на оценка.

(3) Картата за оценка включва и кодове от раздел „e“ на МКФУЗ, попадащи в главите: е1 Продукти и технологии и е3 Подкрепа и отношения с други хора. По преценка на оценителите и при подадена информация от оценяваните лица могат да бъдат използвани и фактори от други групи „е“.

(4) Изборът на кодове от група „е“ се извършва въз основа на информацията, предоставена от оценяваното лице чрез попълнените от него въпроси за самооценка в приложение № 1.

Чл. 20. (1) По настоящата методика потребността и полезността от осигуряването на дадено ВПС се изчислява като процентна разлика между първоначално калкулиран Коефициент на функционалност и работоспособност на основата на определителя „функционална активност“ (Кфафр) по всяко едно от включените функции от група „d“ и калкулиран Коефициент на функционалност и работоспособност (Кефр) при използване на конкретно ВПС.

(2) Калкулирането на Коефициента на ограничена функционалност и работоспособност на основата на определителя „функционална активност“ (Кфафр) се осъществява, както следва:

а)

 

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

където:

Кфафр е Коефициент на ограничена функционалност и работоспособност, калкулиран на основата на определителя „функционална активност“;

dj – стойността на оценката по всеки един от използваните кодове от група „d“, в интервал от 0 до 4;

Max dj – максималната стойност по всеки един от кодовете от група „d“, равна на 4;

n – броят на използваните кодове от група „d“;

б) Коефициентът на ограничена функционалност и работоспособност по буква а) се калкулира на основата на определителя „функционална активност“ и се определя като отношение на сумата на индивидуалните оценки на всеки един от използваните кодове от група „d“ и сумата на тяхната максимална стойност, като се използва „определителят за функционална активност“.

(3) Калкулирането на Коефициент на ограничена функционалност и работоспособност (Кефр), калкулиран на основата на определителя „ефективност“ с помощта на конкретното ВПС, се осъществява, както следва:

а)

 

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

където:

Кефр е Коефициент на ограничена функционалност и работоспособност, калкулиран на основата на определителя „ефективност“;

dej – стойността на оценката по всеки един от използваните кодове от група „d“, в интервал от 0 до 4 с помощта на конкретното ВПС;

Max dj – максималната стойност по всеки един от кодовете от група „d“, равна на 4;

n – броят на използваните кодове от група „d“;

б) Коефициентът на ограничена функционалност и работоспособност по буква а) се калкулира на основата на определителя „ефективност“ с помощта на конкретното ВПС и се определя като отношение на сумата на индивидуалните оценки на всеки един от използваните кодове от група „d“ при използването на конкретното ВПС и сумата на тяхната максимална стойност, като се използва „определителят за функционална активност“.

(4) Калкулирането на полезността на ВПС (UВПТСк) се осъществява, както следва:

 

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

където:

UВПТСк е Полезността на к-тото ВПС;

Кфафр – Коефициент на ограничена функционалност и работоспособност, калкулиран на основата на определителя „функционална активност“;

Кефр – Коефициент на ограничена функционалност и работоспособност, калкулиран на основата на определителя „ефективност“ с помощта на конкретното ВПС.

(5) Оценката по кодовете от група „d“ се прави с помощта на помощни въпроси и определители от 0 до 4, посочени в документ „Помощни инструменти и въпроси за оценка“ (приложение № 3).

Чл. 21. (1) Комисията за оценка прави преценка само за онези кодове от група „d“, в които е констатирана положителна промяна на функционалността и работоспособността, като за целта се оценяват ефективността и полезността на съответните кодове от група „d“ спрямо съществуващи фасилитатори или препятствия по кодове от група „е“ по смисъла на чл. 19, ал. 3 и включени в приложение № 3 към настоящата методика.

(2) Оценките по кодовете от група „е“ се използват с цел да се прецени дали съществуват външни фасилитатори и/или препятствия, които да ограничат или подпомогнат ефективността и полезността на съответните ВПС. Насочеността е към установяване на външните фактори, които значително подпомагат изпълнението на съответните функции според очакваното качество, което дава предимство на лицето при подбора.

(3) Оценката по кодовете от група „e“ се извършва на основата на степените на въздействие, описани в помощните матрици за оценка, представени в приложение № 3. Всеки включен в оценката външен фактор „е“ следва да бъде описан с цифрови стойности и в текстова форма и в полетата за коментари в Картата за оценка (приложение № 2). Общата цифрова стойност на кодовете от група „e“ представлява сбор от цифровите стойности на всеки външен фактор на заобикалящата среда (съобразно идентифицираните препятствия и/или фасилитатори), включен в оценката.

(4) Изборът на кодове от група „е“, чието влияние е целесъобразно да бъде проследено в хода на оценката, се извършва по преценка на Комисията за оценка по време на интервюто съобразно помощните въпроси, посочени в приложение № 3, както и въз основа на информацията, предоставена в приложение № 1 от оценяваното лице.

Чл. 22. (1) Дадено ВПС може да бъде препоръчано при следните две условия:

1. Коефициентът за полезност UВПТСк показва намаляване на степента на ограничена функционалност и работоспособност, и

2. преценката по чл. 21 не показва наличието на сериозни препятствия от групата „е“, които да повлияят на ефективността и полезността при използването на съответното ВПС и да не са силно ограничаващи лицето до степен, в която не може да изпълнява съответните функции или може, но с много влошено качество.

(2) На всеки кандидат-ползвател може да бъде предоставено само едно ВПС от приложение № 5, в случай че отговаря на условията по ал. 1 и има издадена експертна препоръка с одобрение по чл. 16.

Глава пета

ПРОЦЕДУРА НА ПОДБОР

Чл. 23. (1) Процедурата на подбор по настоящата методика се състои в извършването на класиране измежду всички кандидат-ползватели с издадена експертна препоръка с одобрение по чл. 16, за да се определят лицата, на които да се предоставят съответните ВПС в изпълнение на основните дейности по проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“.

(2) Подборът започва след финалния етап на процеса на оценка по тази методика и приключва със съставянето на списъците по чл. 24, ал. 2 и 3.

(3) Подборът на кандидат-ползвателите по ал. 1 се извършва от Агенцията за социално подпомагане на централно ниво съвместно с екипа за управление на проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“, създаден със заповед на министъра на труда и социалната политика, използвайки функционалностите на интегрираната информационна система на Агенцията за социално подпомагане.

Чл. 24. (1) Подборът по чл. 23, ал. 3 се извършва на база изчислената полезност на конкретното ВПС (UВПТСк) спрямо степента на ограничена функционалност и работоспособност на кандидат-ползвателите по възходящ ред. При получен равен резултат относно полезността на конкретно ВПС предимство има кандидатът с по-висока обща цифрова стойност на външните фактори на заобикалящата среда. При последващ равен резултат се взема предвид хронологичния ред на заявлението за оценка.

(2) След приключване на подбора по ал. 1 лицата се включват в списъци на одобрените ползватели по видове ВПС и се насочват към съответните изпълнители по проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“.

(3) В случай че оценените лица с издадена експертна препоръка с одобрение са повече на брой от разполагаемия ресурс за финансиране на ВПС, се изготвят списъци на чакащите по видове ВПС и потребностите им се удовлетворяват при обективна възможност и наличие на финансов ресурс или отпадане от участие на одобрени ползватели.

(4) Списъците по ал. 2 и 3 се изпращат до комисиите за оценка. Анонимизирани списъци се публикуват на официалната интернет страница на Агенцията за социално подпомагане и на Министерството на труда и социалната политика.

(5) Всяка Комисия за оценка предприема действия за уведомяване на лицата, включени в списъците по ал. 2 и 3, и съдейства за насочването им за фактическото предоставяне на съответните ВПС.

Чл. 25. (1) Фактическото предоставяне и финансиране на ВПС за хората с трайни увреждания се осъществява въз основа на сключен договор между крайния получател на проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“ и избран/и изпълнител/и след проведена открита процедура по реда на Закона за обществените поръчки за възлагане на обществени поръчки.

(2) Предоставянето на ВПС за хората с трайни увреждания се осъществява до изчерпване на наличния финансов ресурс по проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“.

Глава шеста

ПРОЦЕДУРИ ЗА ИЗБЯГВАНЕ НА ДВОЙНО ФИНАНСИРАНЕ И ЗА ПОСЛЕДВАЩ МОНИТОРИНГ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ВПС ЗА ХОРАТА С ТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ

Чл. 26. (1) Комисията за оценка е длъжна да следи за спазването на изискването за избягване на двойно финансиране въз основа на декларираните данни в заявлението по чл. 13, ал. 1, т. 1.

(2) Преди издаването на експертната препоръка с одобрение по реда на чл. 16 Комисията за оценка извършва проверка за двойно финансиране.

(3) Едни и същи разходи за обезпечаване на дейностите по предоставяне на ВПС не могат да се финансират едновременно от държавния бюджет и от бюджета на Общността или друга донорска програма.

(4) Ползвател на ВПС не може да получава друга подкрепа за задоволяване на същите потребности, финансирана по друг проект, програма или каквато и да е друга финансова схема, произлизаща от държавния бюджет, бюджета на Общността или друга донорска програма.

(5) Първоначалните проверки започват след подаване на заявлението по чл. 13, ал. 1, т. 1 и приключват преди издаване на експертната препоръка.

(6) При осъществяване на проверката за двойно финансиране комисията може да изисква данни, обработвани и администрирани от други публични органи или структури, съгласно изискванията за защита на личните данни и в съответствие с изискванията за комплексно административно обслужване при необходимост.

Чл. 27. (1) Екипът за управление на проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“, създаден със заповед на министъра на труда и социалната политика, съвместно с партньорите по проекта, разработва процедура на дейности за последващ мониторинг и проследяване на постигнатите резултати от осигуряването на ВПС по този проект съобразно заложените цели.

(2) За извършване на дейностите по ал. 1 се използва Интегрираната информационна система на Агенцията за социално подпомагане и може да се изискват данни, обработвани и администрирани от други публични органи или структури.

Чл. 28. За всички неуредени положения от настоящата методика се прилагат разпоредбите на действащото българско законодателство, на приетите и одобрени документи, свързани с изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост.

ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА

§ 1. По смисъла на тази методика:

1. „Хора с трайни увреждания“ са лица с трайна физическа, психическа, интелектуална и сетивна недостатъчност, която при взаимодействие с обкръжаващата ги среда би могла да възпрепятства тяхното пълноценно и ефективно участие в обществения живот, и на които медицинската експертиза е установила вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност 50 и над 50 на сто (по смисъла на § 1, т. 2 от допълнителната разпоредба на Закона за хората с увреждания).

2. „Затруднение“ е усещане за дискомфорт, болка или забавяне, необходимост от допълнително усилие или промяна в обичайния начин за извършване на дейност.

3. „Високотехнологични помощни средства“ са всички устройства, приспособления, изделия и софтуер, произведени посредством високи технологии и стандарти за качество, предназначени да повишат загубена или увредена функция/ограничена функционалност на човека и да създават повече възможности за самообслужване, извършване на трудова, обучителна/образователна и друга дейност.

4. „Двойно финансиране“ са едни и същи разходи за идентични или сходни дейности да се финансират едновременно от държавния бюджет и от бюджета на Общността или друга донорска програма.

5. „Трудоспособна възраст“ е времето от 16-годишна възраст до навършване на възрастта по чл. 68, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване.

6. „Икономически неактивни лица“ са лица на възраст от 16 до 65 навършени години, които не са осигурени по чл. 4 и 4а и не са осигурители по чл. 5 от Кодекса за социално осигуряване, не са регистрирани в системата на Агенцията по заетостта като търсещи работа лица и не са във формално образование или обучение (по смисъла на § 1, т. 3а от допълнителните разпоредби на Закона за насърчаване на заетостта).

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 2. В срок до 6 месеца от влизането в сила на методиката екипът за управление на проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“, създаден със заповед на министъра на труда и социалната политика, съвместно с партньорите по проекта, разработват и приемат процедурата по чл. 27, ал. 1.

§ 3. Методиката се приема на основание чл. 11, ал. 1 от Постановление № 157 на Министерския съвет от 7 юли 2022 г. за определяне на органите и структурите, отговорни за изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България, и на техните основни функции.

§ 4. Указания за неуредените с методиката въпроси се дават от министъра на труда и социалната политика.

§ 5. Методиката влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Приложения

1. Заявление и въпросник за самооценка – приложение № 1;

2. Карта за оценка – приложение № 2;

3. Помощни инструменти и въпроси за оценка – приложение № 3;

4. Експертна препоръка – приложение № 4;

5. Списък на високотехнологични помощни средства – приложение № 5.

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

8135

 

МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ

ЗАПОВЕД № ЗМФ-1294 от 12 декември 2022 г.

На основание чл. 64, ал. 3 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица утвърждавам образец на служебна бележка по чл. 45, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица за 2022 г. съгласно приложението.

На основание чл. 64, ал. 4 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица заповедта и приложението към нея подлежат на обнародване в „Държавен вестник“.

Министър: Р. Велкова-Желева

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

8214

ЗАПОВЕД № ЗМФ-1373 от 16 декември 2022 г.

На основание чл. 64, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица и чл. 7, ал. 1 от Закона за корпоративното подоходно облагане утвърждавам образец на декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци съгласно приложението.

На основание чл. 64, ал. 4 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица и чл. 7, ал. 1 от Закона за корпоративното подоходно облагане заповедта и приложението към нея подлежат на обнародване в „Държавен вестник“.

Министър: Р. Велкова-Желева

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

8215

ЗАПОВЕД № ЗМФ-1374 от 16 декември 2022 г.

На основание чл. 64, ал. 3 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица утвърждавам образец на служебна бележка по чл. 45, ал. 5 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица съгласно приложението.

На основание чл. 64, ал. 4 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица заповедта и приложението към нея подлежат на обнародване в „Държавен вестник“.

Министър: Р. Велкова-Желева

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

8216

 

ЗАПОВЕД № ЗМФ-1375 от 16 декември 2022 г.

На основание чл. 64, ал. 3 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица утвърждавам образец на служебна бележка по чл. 45, ал. 7 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица съгласно приложението.

На основание чл. 64, ал. 4 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица заповедта и приложението към нея подлежат на обнародване в „Държавен вестник“.

Министър: Р. Велкова-Желева

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

8217

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ЗАПОВЕД № СОА22-РД09-3005 от 5 декември 2022 г.

В изпълнение на Решение № 677, прието на заседание на Столичния общински съвет, проведено на 21.07.2022 г., протокол № 60, точка 141 от дневния ред, прието по доклад № СОА22-ВК08-9861/1/15.07.2022 г., и на основание чл. 44, ал. 1, т. 1 и 7 и ал. 2 от ЗМСМА, чл. 24, чл. 310, ал. 5, чл. 320, ал. 1 и 3 от ЗПУО, чл. 12, ал. 1 и 4 от ЗОС и чл. 12, ал. 1 от Наредбата за общинската собственост

I. X.X. детска градина № 122 със седалище и адрес: гр. София, район „Люлин“, ул. Полк. X.X. № 5.

II. Нареждам:

1. Общинска детска градина № 122 да осъществява функциите и дейността си в двуетажна сграда за образование с идентификатор 68134.4360.349.1, намираща се в поземлен имот с идентификатор 68134.4360.349, УПИ VIII – училище, кв. 11, м. Ж.к. Люлин – 6 м. р., с административен адрес: гр. София, район „Люлин“, ул. Полк. X.X. № 5.

2. Предучилищното образование в Общинска детска градина № 122 да се осъществява при целодневна, полудневна, почасова или самостоятелна организация.

3. Общинска детска градина № 122 да прилага система на делегиран бюджет като третостепенен разпоредител с бюджет.

4. Да се осигурят необходимите щатни бройки и бюджет за разкриване на две яслени и осем градински групи в Общинска детска градина № 122 чрез държавните стандарти за съответните делегирани от държавата дейности с натуралните стойностни показатели от Министерството на образованието и науката и чрез бюджета на Столичната община.

5. Предоставям безвъзмездно за управление на Общинска детска градина № 122 следния общински имот съгласно акт за публична общинска собственост № 10099, съставен на 1.06.2020 г., одобрен от кмета на район „Люлин“, утвърден от кмета на Столичната община, вписан в Службата по вписванията – София, вх. рег. № 44594/14.08.2020 г., акт № 12, том СXI, имотна партида 6875544, и акт № 10294 за поправка на акт за публична общинска собственост № 10099/1.06.2020 г., съставен на 2.11.2022 г., одобрен от кмета на район „Люлин“, утвърден от кмета на Столичната община, вписан в Службата по вписванията – София, вх. рег. № 87452/21.11.2022 г., акт № 187, том CCXIV, имотна партида 154115:

Поземлен имот с идентификатор 68134.4360.349 с площ 8257 кв. м по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-14 от 6.03.2009 г. на изпълнителния директор на АГКК, за който е отреден урегулиран поземлен имот VIII – училище, кв. 11 по регулационния план на гр. София, м. Ж.к. Люлин – 6 м. р., одобрен с Решение № 41 по протокол № 32 от 10.12.2001 г. на Столичния общински съвет, заедно с построената в имота двуетажна сграда за образование с идентификатор 68134.4360.349.1, която съгласно геодезическо заснемане, изготвено от „ГИС – София“ – ЕООД, е със застроена площ 1828 кв. м, а по разрешение за строеж „Реконструкция на сграда и възстановяване на основното й предназначение на детска градина за 10 групи и 10 броя детски площадки“ № 193/1.09.2021 г., издадено от главния архитект на Столичната община, сградата е със застроена площ 1807,35 кв. м и РЗП 2718,05 кв. м.

6. Възлагам на директора на дирекция „Образование“ – Столична община, да предприеме необходимите действия за обнародване на настоящата заповед в „Държавен вестник“.

7. Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Чрез АИССО заповедта да се насочи на директора на дирекция „Образование“ – за сведение и изпълнение, а на заместник-кмета на Столичната община в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ – за контрол.

Чрез СЕОС с придружително писмо от заместник-кмета на Столичната община в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ заповедта да се изпрати на кмета на район „Люлин“ – за сведение и изпълнение.

Кмет: Й. Фандъкова

8207

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС

ЗАПОВЕД № РД-09-56 от 15 декември 2022 г.

На основание § 4к, ал. 6 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, чл. 28б, ал. 8 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, протокол от 28.07.2021 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-159 от 19.07.2020 г. на областния управител на област Бургас, и протокол от 13.04.2022 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-80 от 4.04.2022 г. на областния управител на област Бургас, одобрявам плана на новообразуваните имоти в М 1:1000 и регистъра към него на земеделски земи, предоставени за ползване на граждани въз основа на актовете по § 4 от ПЗР на ЗСПЗЗ, за местност Айва дере, землище на с. Росен, община Созопол, област Бургас, който е изложен в административната сграда на Община Созопол.

Заповедта да се разгласи чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез два централни ежедневника, в интернет страницата на областната администрация – Бургас, в интернет страницата на Община Созопол, както и да се обяви на подходящи места с публичен достъп в сградите на Община Созопол и Кметство с. Росен.

Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти и регистъра към него могат да се подават от заинтересуваните лица чрез областния управител пред Районния съд – Бургас, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“.

Областен управител: М. Нейкова

8152

 

ЗАПОВЕД № РД-09-57 от 15 декември 2022 г.

На основание § 4к, ал. 6 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, чл. 28б, ал. 8 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, протокол от 28.07.2021 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-159 от 19.07.2020 г. на областния управител на област Бургас, и протокол от 13.04.2022 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-80 от 4.04.2022 г. на областния управител на област Бургас, одобрявам плана на новообразуваните имоти в М 1:1000 и регистъра към него на земеделски земи, предоставени за ползване на граждани въз основа на актовете по § 4 от ПЗР на ЗСПЗЗ, за местност Кошарите, землище на с. Росен, община Созопол, област Бургас, който е изложен в административната сграда на Община Созопол.

Заповедта да се разгласи чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез два централни ежедневника, в интернет страницата на областната администрация – Бургас, в интернет страницата на Община Созопол, както и да се обяви на подходящи места с публичен достъп в сградите на Община Созопол и Кметство с. Росен.

Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти и регистъра към него могат да се подават от заинтересуваните лица чрез областния управител пред Районния съд – Бургас, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“.

Областен управител: М. Нейкова

8153

 

ЗАПОВЕД № РД-09-58 от 15 декември 2022 г.

На основание § 4к, ал. 6 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, чл. 28б, ал. 8 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, протокол от 28.07.2021 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-159 от 19.07.2020 г. на областния управител на област Бургас, и протокол от 13.04.2022 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-80 от 4.04.2022 г. на областния управител на област Бургас, одобрявам плана на новообразуваните имоти в М 1:1000 и регистъра към него на земеделски земи, предоставени за ползване на граждани въз основа на актовете по § 4 от ПЗР на ЗСПЗЗ, за местност Росенец, землище на с. Росен, община Созопол, област Бургас, който е изложен в административната сграда на Община Созопол.

Заповедта да се разгласи чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез два централни ежедневника, в интернет страницата на областната администрация – Бургас, в интернет страницата на Община Созопол, както и да се обяви на подходящи места с публичен достъп в сградите на Община Созопол и Кметство с. Росен.

Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти и регистъра към него могат да се подават от заинтересуваните лица чрез областния управител пред Районния съд – Бургас, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“.

Областен управител: М. Нейкова

8154

 

ЗАПОВЕД № РД-09-59 от 15 декември 2022 г.

На основание § 4к, ал. 6 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, чл. 28б, ал. 8 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, протокол от 28.07.2021 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-159 от 19.07.2020 г. на областния управител на област Бургас, и протокол от 13.04.2022 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-80 от 4.04.2022 г. на областния управител на област Бургас, одобрявам плана на новообразуваните имоти в М 1:1000 и регистъра към него на земеделски земи, предоставени за ползване на граждани въз основа на актовете по § 4 от ПЗР на ЗСПЗЗ, за местност Куш бунар, землище на с. Росен, община Созопол, област Бургас, който е изложен в административната сграда на Община Созопол.

Заповедта да се разгласи чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез два централни ежедневника, в интернет страницата на областната администрация – Бургас, в интернет страницата на Община Созопол, както и да се обяви на подходящи места с публичен достъп в сградите на Община Созопол и Кметство с. Росен.

Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти и регистъра към него могат да се подават от заинтересуваните лица чрез областния управител пред Районния съд – Бургас, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“.

Областен управител: М. Нейкова

8155

ЗАПОВЕД № РД-09-60 от 15 декември 2022 г.

На основание § 4к, ал. 6 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, чл. 28б, ал. 8 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, протокол от 28.07.2021 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-159 от 19.07.2020 г. на областния управител на област Бургас, и протокол от 13.04.2022 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-10-80 от 4.04.2022 г. на областния управител на област Бургас, одобрявам плана на новообразуваните имоти в М 1:1000 и регистъра към него на земеделски земи, предоставени за ползване на граждани въз основа на актовете по § 4 от ПЗР на ЗСПЗЗ, за местност Голям Росен баир, с. Атия, землище на гр. Черноморец, община Созопол, област Бургас, който е изложен в административната сграда на Община Созопол.

Заповедта да се разгласи чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез два централни ежедневника, в интернет страницата на областната администрация – Бургас, в интернет страницата на Община Созопол, както и да се обяви на подходящи места с публичен достъп в сградите на Община Созопол, Кметство с. Атия и Кметство гр. Черноморец.

Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти и регистъра към него могат да се подават от заинтересуваните лица чрез областния управител пред Районния съд – Бургас, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“.

Областен управител: М. Нейкова

8156

 

ОБЩИНА ГУРКОВО

РЕШЕНИЕ № 433 от 16 септември 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 136, ал. 1 във връзка с чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – Гурково, одобрява изменение на действащия общ устройствен план (ОУП) на община Гурково в частта му за ПИ с идентификатор 18157.268.7 (предишни поземлени имоти по ОУП на община Гурково с идентификатори 18157.268.3, 18157.268.5 и 18157.268.6), местност Стопански двор, по КККР на гр. Гурково, като имотът се отреди за „Жилищна устройствена зона с малко етажно застрояване – Жм“.

Председател: Г. Гочев

8118

 

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ

РЕШЕНИЕ № 922 от 30 ноември 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 11, чл. 27, ал. 3 от ЗМСМА, чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, чл. 5, ал. 2 във връзка с чл. 5, ал. 1, т. 11 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет – Кюстендил, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация общинският съвет реши:

Одобрява проекта за частично изменение на общ устройствен план на община Кюстендил в обхвата ПИ 41112.18.272, местност Оризарско гумно, по КККР на землището на гр. Кюстендил за промяна предвиждането на ОУПОК за територията на ПИ 41112.18.272 по КККР от територия „за земеделски нужди“ в територия с устройствени показатели „за предимно производствена зона (ПП)“ при нормативи съгласно чл. 25 от Наредба № 7 от 22.12.2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони.

Решението подлежи на оспорване пред Административния съд – Кюстендил, по реда на чл. 215, ал. 1 от ЗУТ.

Председател: Ив. Андонов

8162

 

ОБЩИНА МЪГЛИЖ

РЕШЕНИЕ № 619 от 24 ноември 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – Мъглиж, реши:

Одобрява частично изменение на общ устройствен план (ОУП) на община Мъглиж в частта му за ПИ с идентификатор 87212.25.87 в землището на с. Ягода, община Мъглиж, като вместо сегашното отреждане „За алтернативно земеделие“ за имота се установи „Предимно производствена и складова устройствена зона (Пп)“ – за изграждане на складова база за строителни материали със следните устройствени показатели:

– плътност на застрояване – до 80%;

– коефициент на интензивност на застрояване – до 2,5;

– плътност на озеленяването – 20%;

– характер на застрояване – нискоетажно, с височина до 10 м.

Устройствените показатели не надвишават нормативните показатели съгласно Наредба № 7 за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони.

Председател: Ст. Христов

8119

 

РЕШЕНИЕ № 621 от 24 ноември 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – Мъглиж, реши:

Одобрява частично изменение на общ устройствен план (ОУП) на община Мъглиж в частта му за ПИ с идентификатор 49494.624.36, местност Лагера, в землището на гр. Мъглиж, община Мъглиж, като вместо сегашното отреждане „Земеделска устройствена зона“ за имота се установи „Предимно производствена и складова устройствена зона (Пп)“ – за изграждане на фотоволтаична централа със следните устройствени показатели:

– плътност на застрояване – до 80%;

– коефициент на интензивност на застрояване – до 2,5;

– плътност на озеленяването – 20%;

– характер на застрояване – свободно, нискоетажно, с височина до 10 м.

Устройствените показатели не надвишават нормативните показатели съгласно Наредба № 7 за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони.

Председател: Ст. Христов

8120

 

ОБЩИНА С. НИКОЛА КОЗЛЕВО, ОБЛАСТ ШУМЕН

РЕШЕНИЕ № 110 от 30 ноември 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА във връзка с чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – с. Никола Козлево, реши:

Одобрява проект за изменение на общия устройствен план на община Никола Козлево във връзка с инвестиционно намерение за изграждане на „Вятърен парк за производство на електрическа енергия – Ружица“ в обхват:

– поземлени имоти в землището на с. Ружица с идентификатори: 63269.16.73, 63269.16.75, 63269.18.84, 63269.18.80, 63269.21.16, 63269.43.22, 63269.14.7, 63269.39.36, 63269.41.36, 63269.12.5, 63269.29.12, 63269.45.3, 63269.12.33;

– поземлени имоти в землището на с. Вълнари с идентификатори: 12509.60.6, 12509.63.2, 12509.72.1;

– поземлени имоти в землището на с. Никола Козлево с идентификатори: 51651.13.24, 51651.20.40;

– поземлени имоти в землището на с. Хърсово с идентификатори: 77582.9.15, 77582.40.1, 77582.1.5, 77582.37.1;

– поземлени имоти в землището на с. Църквица с идентификатори: 78656.13.30, 78656.12.5, 78656.13.20;

– поземлени имоти в землището на с. Крива река с идентификатори: 39760.13.38, 39760.11.145, 39760.28.14;

– поземлени имоти в землището на с. Красен дол с идентификатори: 39548.32.20, 39548.35.39, 39548.46.81, 39548.53.57, 39548.41.40, 39548.26.41, 39548.24.81, 39548.26.84, 39548.24.22, 39548.24.28, 39548.11.1, 39548.44.36, 39548.14.1, 39548.44.116, 39548.44.117, 39548.46.83, 39548.46.84, 39548.59.1, 39548.24.80.

Председател: Н. Реджеб

8163

 

РЕШЕНИЕ № 111 от 30 ноември 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА във връзка с чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – с. Никола Козлево, реши:

Одобрява проект за изменение на общия устройствен план на община Никола Козлево във връзка с инвестиционно намерение за „Изграждане на Вятърна електроцентрала Пет могили“ в обхват:

– поземлени имоти в землището на с. Пет могили с идентификатори: 56071.20.16, 56071.26.15, 56071.19.46, 56071.29.29, 56071.24.1, 56071.26.38, 56071.16.13, 56071.29.6, 56071.31.44, 56071.39.49, 56071.39.50, 56071.38.35, 56071.16.26, 56071.31.5, 56071.15.51, 56071.15.48, 56071.32.42, 56071.33.8, 56071.51.3, 56071.52.7, 56071.54.23, 56071.13.38, 56071.13.39, 56071.70.10, 56071.69.6, 56071.21.7 и 56071.25.8;

– поземлени имоти в землището на с. Векилски с идентификатори: 10330.10.79, 10330.19.59 и 10330.11.93.

Председател: Н. Реджеб

8164

33. – Министърът на енергетиката на основание постъпило заявление за проучване на подземни богатства във връзка с чл. 39, ал. 1, т. 3 от Закона за подземните богатства открива производство по предоставяне на разрешение за проучване на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 6 от ЗПБ – скалнооблицовъчни материали, в площ „Роса“, разположена в землището на с. Долен, община Сатовча, област Благоевград, описана със следните гранични точки в координатна система БГС 2005, кадастрална:

Х (m)

Y (m)

Контур 1

1.

4609581.2

367724.3

2.

4609430.3

367939.3

3.

4609304.8

368990.0

4.

4609090.7

368985.7

5.

4608853.0

368821.4

6.

4608424.4

368349.4

7.

4608307.7

368300.6

8.

4608323.0

368181.3

9.

4608621.0

367943.7

10.

4608757.5

367939.1

11.

4609008.6

368010.3

12.

4609160.6

367979.1

Изключена площ

13.

4609274.3

368427.7

14.

4609278.6

368493.8

15.

4609232.8

368567.7

16.

4609103.1

368554.5

17.

4609102.9

368438.5

18.

4609109.0

368392.6

19.

4609180.9

368320.3

20.

4609222.1

368349.4

Контур 2

1.

4611397.9

369894.6

2.

4610931.8

370742.6

3.

4610566.1

370809.8

4.

4610119.0

370275.8

5.

4609905.3

370126.1

6.

4609603.7

369966.0

7.

4609418.9

369682.1

8.

4609521.3

369635.3

9.

4609433.5

369398.1

10.

4609327.2

369265.6

11.

4609408.2

369071.2

12.

4609721.1

369021.9

13.

4609808.3

369222.7

14.

4609954.6

369332.8

15.

4609934.5

369567.3

16.

4610162.9

369452.8

17.

4610101.4

369685.4

18.

4610200.0

369801.5

19.

4610628.5

369879.7

20.

4611073.0

369786.3

 

8131

21. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) съобщава, че е издал Заповед № РС-78 от 14.12.2022 г. за допълване на Разрешение за строеж № РС-48 от 7.07.2021 г. (ДВ, бр. 59 от 2021 г.) за обект: Основен ремонт (рехабилитация) на път ІІ-53 „Поликраище – Елена – Сливен“ от км 34+400 до км 46+290 и от км 72+200 до км 87+301, с обща дължина 26,991 км, области Сливен и Велико Търново, с въвеждане на етапност на изграждане, както следва: първи етап: Основен ремонт (рехабилитация) на път ІІ-53 „Поликраище – Елена – Сливен“ от км 34+400 до км 46+290, област Велико Търново; втори етап: Основен ремонт (рехабилитация) на път ІІ-53 „Поликраище – Елена – Сливен“ от км 72+200 до км 87+301, област Сливен. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ заповедта подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

8117

2. – Висшият адвокатски съвет съобщава, че по дисциплинарно дело № 21/2022 г. по описа на Висшия дисциплинарен съд за извършени дисциплинарни нарушения на адвокат X.X.X., член на Софийската адвокатска колегия, вписан с личен номер 1600408910 в регистъра на адвокатите, е наложено дисциплинарно наказание по чл. 133, ал. 1, т. 4 от ЗАдв – „Лишаване от право да упражнява адвокатска професия“, за срок от 3 (три) месеца.

8167

2а. – Висшият адвокатски съвет съобщава, че по дисциплинарно дело № 26/2022 г. по описа на Висшия дисциплинарен съд за извършени дисциплинарни нарушения на адвокат X.X.X., член на Софийската адвокатска колегия, вписан с личен номер 1000673010 в регистъра на адвокатите, е наложено дисциплинарно наказание по чл. 133, ал. 1, т. 4 от ЗАдв – „Лишаване от право да упражнява адвокатска професия“, за срок от 3 (три) месеца.

8168

3. – Висшият адвокатски съвет съобщава, че на основание чл. 133, ал. 1, т. 4 от Закона за адвокатурата с решение по д.д. № 9/2022 г. на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия – Бургас, X.X.X. – адвокат от Адвокатската колегия – Бургас, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок от три месеца.

8169

3а. – Висшият адвокатски съвет съобщава, че на основание чл. 133, ал. 1, т. 4 от Закона за адвокатурата с решение по д.д. № 10/2022 г. на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия – Бургас, X.X.X. – адвокат от Адвокатската колегия – Бургас, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок от три месеца.

8170

3б. – Висшият адвокатски съвет съобщава, че на основание чл. 133, ал. 1, т. 4 от Закона за адвокатурата с решение по д.д. № 11/2022 г. на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия – Бургас, X.X.X.-X. – адвокат от Адвокатската колегия – Бургас, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок от три месеца.

8171

16. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, офис Благоевград, на основание чл. 253 от ДОПК с постановление за възлагане на недвижим имот С220001-091-0001255/07.11.2022 г. възлага на „Форест Консулт Инженеринг“ – ЕООД, ЕИК 206853669, следния недвижим имот: широколистна гора с КИД 52218.33.16, с площ 5750 кв. м, намираща се в гр. Априлци, община Априлци, област Ловеч, местността Робовото, кв. Зла река, граници на имота: 52218.33.1; 52218.33.17; 52218.33.19; 52218.33.15, трайно предназначение на територията: горска, с начин на трайно ползване: дървопроизводителна гора. Собствеността преминава у купувача от датата на постановлението за възлагане на недвижимия имот, а именно – 7.11.2022 г.

8212

4. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Велико Търново, дирекция „Събиране“, отдел „Публични вземания“, на основание чл. 239, ал. 2 от ДОПК с постановление за възлагане на недвижими имоти с изх. № С220004-091-0000972/01.09.2022 г., издадено от публичен изпълнител при ТД на НАП – Велико Търново, възлага на „Осцеола“ – ЕООД, ЕИК 104637020, адрес: Велико Търново, ул. Ниш № 3, следния недвижим имот: урегулиран поземлен имот с идентификатор 10447.132.18 и № 132018 по картата на възстановената собственост на землището на града, представляващ широколистна гора с площ 4,500 дка в местност Блатото, гр. Велико Търново, община Велико Търново, област Велико Търново, при граници № 132024 – широколистна гора на X.X.X., № 132025 – широколистна гора на X.X.X., № 132016 – широколистна гора на наследници на Пенчо, Димитър, Илия, Парашкева, Тодора, № 132022 – широколистна гора на наследници на X.X.X., № 132023 – широколистна гора на МЗГ – НУГ. Имотът е образуван от имот № 132017, придобит с н.а. № 831, том 5, рег. № 7101, дело № 572 от 2004 г., вписан с вх. № 3424 от 4.06.2004 г., акт № 7, том 11, дело № 2306/2004 г., партидна книга 21, 218 стр., при Службата по вписванията – Велико Търново. Собствеността преминава у купувача от датата на постановлението и същото подлежи на вписване от съдията по вписванията при районния съд по местонахождението на имота. Постановление за възлагане № С220004-091-0000972/01.09.2022 г. е вписано в Службата по вписванията – Велико Търново, на 27.09.2022 г. с акт 180, том 20, вх. рег. № 7635 от 27.09.2022 г., дв. вх. рег. № 7630 от 27.09.2022 г.

8213

14. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Пловдив, офис Пазарджик, на основание чл. 239, ал. 2 от ДОПК с постановление № С220013-091-0001418/09.12.2022 г. възлага на „Алвин Инвест“ – ЕООД, ЕИК 206586981, адрес: Пловдив, ул. Арчарица № 2а, следния недвижим имот: поземлен имот, КИД 55302.108.418, с площ 5174 кв. м, означен с кадастрален № 108418 по картата на възстановената собственост за землището на гр. Панагюрище, който имот се намира в бившия Стопански двор на ДЗС Панагюрище, м. Дойчева чешма; имотът е образуван от имот № 108411; поземлен имот с кадастрален № 108418 по картата на възстановената собственост за землището на гр. Панагюрище, идентичен с парцел II в кв. 3 по регулационния план на бившия Стопански двор на ДЗС Панагюрище; носители на други вещни права: Община Панагюрище – сервитут, площ 5174 кв. м, намиращ се в гр. Панагюрище, община Панагюрище, област Пазарджик, ул. Георги Бенковски № 75 – имотът се намира в бившия Стопански двор на ДЗС Панагюрище, м. Дойчева чешма, с граници съгласно кадастралната карта с данни от КРНИ, актуална към 5.10.2018 г., съседи: 55302.108.453; 55302.108.382; 55302.108.505; 55302.108.379; 55302.108.521; 55302.108.448; 55302.108.498; 5302.108.439, придобит с нотариален акт констативен нотариален акт за право на собственост върху недвижим имот № 41, том V, pег. № 5638, нот. дело № 629 от 2007 г. Собствеността преминава у купувача от датата на постановлението и същото подлежи на вписване от съдията по вписванията при Агенцията по вписванията по местонахождението на имота.

8211

23. – Химикотехнологичният и металургичен университет – София, обявява конкурси за: главни асистенти по: 4.6. Природни науки, математика и информатика (Информатика) – един; 5.10. Химични технологии (Химична технология на влакнестите материали) – един; доценти по: 3.7. Администрация и управление (Организация и управление на производството (по отрасли) – един; 5.2. Електротехника, електроника и автоматика (Индустриална електроника) – един; професори по: 5.9. Металургия (Металознание и термична обработка на металите) – един; 5.10. Химични технологии (Технология на електрохимичните производства) – един, всички със срок 2 месеца от обнародването на обявата в „Държавен вестник“. Документи – в ХТМУ, бул. Климент Охридски № 8, сграда „А“, етаж 2, кабинет 205, тел.: 81 63 120 и 81 63 136.

8114

29. – Медицинският университет „Проф. д-р X.X.“ – Варна, обявява конкурси за заемане на академични длъжности, както следва: професор: област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки, специалност „Физиология“ – един за нуждите на Катедра „Физиология и патофизиология“, Факултет „Медицина“; допълнителни условия по конкурса: кандидатите да имат придобита специалност „Физиология“ и да не се прилага изискването от приложение № 1 на ПРАС на МУ – Варна, за област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика – сумата от точките за група показатели Е да е 150, без да важи изискването 100 т. от показател 13; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Клинична хематология“ – един, 0,5 щатна длъжност за нуждите на Втора катедра по вътрешни болести, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за Клиника „Клинична хематология“ към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.2. Електротехника, електроника и автоматика, специалност „Биомедицинска техника и технологии“ (българоезично обучение) – един за нуждите на Катедра „Медицинска апаратура, електронни и информационни технологии в здравеопазването“, Факултет „Обществено здравеопазване“; допълнителни условия по конкурса: да не се прилага изискването на чл. 137, ал. 1, т. 6 от ПРАС на МУ – Варна, и сумата от точките за показателите от т. 16 до т. 28 за област на висше образование 5. Технически науки да е 150, без да се прилага изискването повече от 80 т. да е от показател 17; доцент: област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки, специалност „Вирусология“ – един, 0,5 щатна длъжност за нуждите на Катедра „Микробиология и вирусология“, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за Лаборатория по вирусология към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Очни болести“ – един, 0,5 щатна длъжност за Катедра „Очни болести и зрителни науки“, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за „СБОБАЛ – Варна“ – ЕООД; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Неврохирургия“ – един, 0,5 щатна длъжност за нуждите на Учебен сектор „Неврохирургия“, Катедра „Неврохирургия и УНГ болести“, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за Клиника „Неврохирургия“ към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Съдебна медицина“ – един, 0,5 щатна длъжност за нуждите на Катедра „Обща и клинична патология, съдебна медицина и деонтология“, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за Клиника „Съдебна медицина“ към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Кардиология“ – един, 0,5 щатна длъжност за нуждите на Учебен сектор „Кардиология“, Първа катедра по вътрешни болести, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за нуждите на Клиника по кардиохирургия към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Ушно-носни-гърлени болести“ – един, 0,25 щатна длъжност за нуждите на Учебен сектор „Ушно-носно-гърлени болести“, Катедра „Неврохирургия и УНГ болести“, Факултет „Медицина“, и 0,75 щатна длъжност за Отделение УНГ към МБАЛ „Света Анна – Варна“ – АД; главен асистент: област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Вътрешни болести“ – един, 0,5 щатна длъжност за нуждите на Катедра „Пропедевтика на вътрешните болести“, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за Клиника „Вътрешни болести“ към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Нефрология“ – двама, по 0,5 щатна длъжност за нуждите на Учебен сектор „Нефрология, хемодиализа и токсикология“, Втора катедра по вътрешни болести, Факултет „Медицина“, и по 0,5 щатна длъжност за Клиника „Нефрология и диализа“ към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Неврохирургия“ – един, 0,5 щатна длъжност за Учебен сектор „Неврохирургия“, Катедра „Неврохирургия и УНГ болести“, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за Клиника „Неврохирургия“ към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки, специалност „Микробиология“ – един, 0,5 щатна длъжност за нуждите на Катедра „Микробиология и вирусология“, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за Лаборатория по микробиология към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Акушерство и гинекология“ – един, 0,5 щатна длъжност за Катедра „Акушерство и гинекология“, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за Отделение „Патологична бременност“ към СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ – ЕООД – Варна; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Ревматология“ – един, 0,5 щатна длъжност за нуждите на Учебен сектор „Ревматология“, Първа катедра по вътрешни болести, Факултет „Медицина“, и 0,5 щатна длъжност за Клиника по ревматология към УМБАЛ „Света Марина“ – ЕАД – Варна; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Фармакология (вкл. фармакокинетика и химиотерапия)“ – един за нуждите на Катедра „Фармакология и клинична фармакология и терапия“, Факултет „Медицина“; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ (БЕО и АЕО) – един за нуждите на Катедра „Социална медицина и организация на здравеопазването“, Факултет „Обществено здравеопазване“; област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.7. Администрация и управление, специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство (в здравеопазването)“ (БЕО) – един за нуждите на Учебен сектор „Здравен мениджмънт, здравна и лекарствена политика“, Катедра „Икономика и управление на здравеопазването“, Факултет „Обществено здравеопазване“; допълнителни условия: кандидатите трябва да притежават ОНС „доктор“ по специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство (в здравеопазването)“ в област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.7. Администрация и управление; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.3. Фармация, специалност „Технология на лекарствата с биофармация“ (БЕО) – един за нуждите на Учебен сектор „Помощник-фармацевт“, Медицински колеж – Варна; допълнителни изисквания: придобита ОНС „доктор“ по „Фармакология (вкл. фармакокинетика и химиотерапия)“; придобита ОКС „магистър“ по специалност „Фармация“; придобита специалност „Технология на лекарствата с биофармация“; преподавателски стаж – 5 години; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.4. Обществено здраве, специалност „Управление на здравните грижи“ (БЕО) – един за нуждите на Катедра „Здравни грижи“, Филиал Велико Търново; допълнително условие: кандидатите да притежават професионална квалификация по специалност „Медицинска сестра“; област на висше образование 4. „Природни науки, математика и информатика“, професионално направление 4.1. Физически науки, специалност „Медицинска физика“ – един за нуждите на Катедра „Физика и биофизика“, Факултет „Фармация“; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.2. Дентална медицина, специалност „Дентална имплантология“ – един за нуждите на Катедра „Пародонтология и дентална имплантология“, Факултет „Дентална медицина“; област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.2. Дентална медицина, специалност „Орална хирургия“ – един за нуждите на Катедра „Орална хирургия“, Факултет „Дентална медицина“. Срокът за подаване на документите е 2 месеца от датата на обнародване на обявата в „Държавен вестник“. За справки и документи – Медицински университет – Варна, ул. Марин Дринов № 55, отдел „Кариерно развитие“, ет. 3, стая 320, тел.: 052/677-055 и 052/677-156.

8099

36. – Аграрният университет – Пловдив, обявява конкурси за заемане на академичната длъжност доцент: в област на висше образование 6. Аграрни науки и ветеринарна медицина, професионално направление 6.1. Растениевъдство, научна специалност „Общо земеделие (хербология)“ – един; в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.4. Науки за земята, научна специалност „Екология и опазване на екосистемите“ – един, двата със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в университета, отдел „Човешки ресурси“ – тел. 654 4274.

8130

59. – Институтът по биофизика и биомедицинско инженерство при БАН, София, обявява конкурс за академичната длъжност главен асистент в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки (Биофизика), за нуждите на секция „Електроиндуцирани и адхезивни свойства“ към института със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в канцеларията на института, София, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 105.

8160

288. – Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН – София, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в професионално направление 2.1. Филология, научна специалност „Общо и сравнително езикознание“, за нуждите на Секцията по компютърна лингвистика, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в канцеларията на института, бул. Шипченски проход № 52, бл. 17, ет. 5, стая 504, тел. 02/872-23-02.

8071

299. – Институтът по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН – София, обявява конкурси за заемане на академичната длъжност главен асистент в област 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки: по научна специалност „Антропология“ (01.06.01) – един за нуждите на Националния антропологичен музей към ИЕМПАМ – БАН; по научна специалност „Биохимия“ (01.06.10) – един за нуждите на секция „Патология“, двата със срок за подаване на документите 2 месеца от датата на обнародването в „Държавен вестник“. Документи – на адрес: София, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 25, ет. 2, стая № 209, тел. 02/979 23 11.

8161

851. – Институтът по металознание, съоръжения и технологии с Център по хидро- и аеродинамика „Акад. X.X.“ – БАН – София, обявява конкурс за заемане на академична длъжност главен асистент по научна специалност „Материалознание и технология за машиностроителните материали“ в научна област 5. Технически науки, професионално направление 5.6. Материали и материалознание – един за нуждите на Научна секция № 6 „Високопорести метални материали“ към института, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се приемат в института, София, бул. Шипченски проход № 67 – отдел „Организация и управление на човешките ресурси“, тел. 02/4626228.

8166

70. – Институтът по полимери при БАН – София, обявява конкурс за доцент по професионално направление 4.2. Химически науки (полимери и полимерни материали) – един за научно направление „Полимери за алтернативна енергия и защита на околната среда“, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в канцеларията на института, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 103А, тел. 979-22-09.

8113

403. – Националният център по заразни и паразитни болести – София, обявява конкурс за академична длъжност доцент в област на висшето образование 7. Здравеопазване и спорт в професионално направление 7.1. Медицина по научната специалност „Епидемиология“ (03.01.29) – един за нуждите на отдел „Епидемиология“ на НЦЗПБ, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи и справки в „Човешки ресурси“ на НЦЗПБ, София 1504, бул. Янко Сакъзов № 26, тел. за справки: 9446-999, в. 321.

8127

27. – Столичната община на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 849 по протокол № 65 от 10.11.2022 г. на Столичния общински съвет (СОС) е одобрен подробен устройствен план – изменение на план за регулация на м. Гр. Банкя, кв. 94, УПИ „за лесопарк“, образуване на нов УПИ II-3334 „за къща за гости“, номериране на останалата площ от УПИ „за лесопарк“ в УПИ I „за лесопарк“, кв. 94а (нов); изменение на план за улична регулация за откриване на нова задънена улица от о.т. 160в (нова) до о.т. 160д (нова) и план за застрояване (ПЗ) за УПИ II-3334 „за къща за гости“, кв. 94а (нов), м. Гр. Банкя, район „Банкя“. Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“. Жалбите се подават в Район „Банкя“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община.

8121

23. – Столичната община на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 855 по протокол № 65 от 10.11.2022 г. на Столичния общински съвет (СОС) е одобрен подробен устройствен план – изменение на план за регулация (ИПР) на УПИ XII-147, кв. 8, м. В.з. Градоман, район „Банкя“, и план за регулация и застрояване (ПРЗ) на ПИ с идентификатор 02659.2190.907 по КККР на гр. Банкя за създаване на нов УПИ XXI-907 „за ЖС“, кв. 8, и план за улична регулация от о.т. 17в – о.т. 34е (нова) – о.т. 34ж (нова) и задънена улица от о.т. 34ж (нова) до о.т. 34з (нова), м. В.з. Градоман, район „Банкя“. Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“. Жалбите се подават в Район „Банкя“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от дирекция „Правно-нормативно обслужване“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община.

8122

7. – Община Белослав на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 457 по протокол № 38 от 8.12.2022 г. на Общинския съвет – Белослав, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Трафопост тип МКТП 100 kVА, 20/0,4 kV в УПИ 032007, масив 32 (предходен план) – ПИ 27125.32.7), по КККР на с. Езерово, община Белослав, област Варна, м. Кариерата, и електрозахранването му с кабелна линия (КЛ) 20 kV от съществуващ СРС на ВЕЛ 20 kV извод „Хидрострой“, с обща дължина 195 м.л.“. Одобреният проект е изложен на работно място в стая № 204 в ТСУ и е публикуван в сайта на Община Белослав. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Белослав, пред Административния съд – Варна.

8093

9. – Община Благоевград на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на кабелна линия НН до поземлен имот с идентификатор 04279.1.16, местност Баларбаши-15.2 по КККР на Благоевград, с трасе и сервитут, засягащи и ограничаващи ползването на имот с идентификатор 04279.1.46 (полски път – общинска собственост) и 04279.1.47 (местен път – общинска собственост). Проектът се намира в стая 219 в сградата на Община Благоевград. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Благоевград.

8084

10. – Община Благоевград на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на нов водопровод PE DN 90 от съществуващ водопровод РЕ DN 90 до имот с идентификатор 24367.114.205 по кадастралната карта на землище с. Дъбрава, община Благоевград, с трасе и сервитут, засягащи и ограничаващи ползването на имоти с идентификатори 24367.49.378 (за селскостопански, горски, ведомствен път – общинска собственост), 24367.49.5 (лозе – общинска собственост), 24367.49.367 (за селскостопански, горски, ведомствен път – общинска собственост), 24367.114.366 (за селскостопански, горски, ведомствен път – общинска собственост), 24367.114.208 (пасище, мера – общинска собственост) по кадастралната карта на землище с. Дъбрава, община Благоевград, и имоти 78.160 (дере, овраг, яма – общинска собственост), 78.1869 (трайни насаждения – частна собственост), 78.957 (за селскостопански, горски, ведомствен път – общинска собственост) и 78.1876 (трайни насаждения – ползвател Община Благоевград) по плана на новообразуваните имоти на землище с. Дъбрава, община Благоевград. Проектът се намира в стая№ 219 в сградата на Община Благоевград. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Благоевград.

8209

22. – Община Бургас на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 43-16 от 29.11.2022 г. на Общинския съвет – Бургас, е одобрен подробен устройствен план – план за улична регулация (ПУП – ПУР) за утвърждаване на трасе на нова обслужваща улица с о.т. 1 – о.т. 2 – о.т. 3 – о.т. 4 за осигуряване на транспортен достъп до поземлени имоти в устройствена зона 07079/11 съгласно действащ ОУП на гр. Бургас, съгласно приложените проекти, които са неразделна част от решението. Подробният устройствен план – ПУР касае инвестиционен проект в процес на сертифициране за инвестиция клас А пред Българската агенция за инвестиции, което изисква бързо административно обслужване, съобразно разпоредбите на Закона за насърчаване на инвестициите. Своевременното процедиране на плана ще даде възможност за стартиране на реализирането на инвестицията, свързана с развиване на производство и откриване на работни места, безспорно в голям обществен интерес, поради което на основание чл. 60, ал. 1 от АПК се допуска предварително изпълнение на решението. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ чрез Общинския съвет – Бургас, пред Административния съд – Бургас, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

8206

19. – Община Велико Търново на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – план за регулация и застрояване (ПРЗ) при следните условия: 1. в обхвата на ПИ с идентификатори 20242.83.923 и 20242.83.333 по КККР на гр. Дебелец, улица с о.т. 344а – 345а – 363 – 361 – 360 – 358 по ПУП на гр. Дебелец, община Велико Търново; 2. с цел промяна предназначението на земеделската земя за неземеделски нужди и включване в строителните граници на гр. Дебелец на ПИ с идентификатор 20242.83.923 и част от ПИ с идентификатор 20242.83.333 по КК и КР на гр. Дебелец; създава се нов УПИ II-83, 923, кв. 144А по имотните граници на ПИ с идентификатор 20242.83.923 по КККР на гр. Дебелец, за който се определя конкретно предназначение „за жилищни нужди и обществено обслужване“ и режим на устройство и застрояване в съответствие с устройствена зона „жилищна зона с преобладаващо застрояване с малка височина и плътност“ (Жм). Изготвени са план-схеми за водоснабдяване и електроснабдяване на новообразувания УПИ II-83, 923, кв. 144А, м. Папик, гр. Дебелец. Проектът се намира в кметство гр. Дебелец, стая № 8. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до кмета на община Велико Търново в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

8190

49. – Община Видин на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен окончателен проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация и застрояване (ПРЗ) за преструктуриране на ж.к. Васил Левски. Като граници територията на ж.к. Васил Левски е заключена между следните улици: бул. Панония, ул. Широка, ул. Цар Симеон Велики и ул. Акад. X.X.. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с предложения проект в сградата на Община Видин и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

8193

19. – Община Добрич на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 40-31 от 29.11.2022 г. на Общинския съвет – Добрич, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за линеен обект на техническата инфраструктура извън границите на населени места и селищни образувания за ПИ 72624.905.600 и 72624.905.611 за обект: „Трасе за водопровод до ПИ 72624.905.374 в местност Гаази баба в землището на гр. Добрич“. Одобреният проект е изложен на работно място № 8 в Центъра за услуги и информация при Община Добрич от 8 до 17 ч. и публикуван в сайта на Община гр. Добрич/Обяви и съобщения/Съобщения по устройство на територията. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Добрич, пред Административния съд – Добрич.

8123

19а. – Община Добрич на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 40-32 от 29.11.2022 г. на Общинския съвет – Добрич, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за линеен обект на техническата инфраструктура извън границите на населени места и селищни образувания за ПИ 72624.176.101 в землището на гр. Добрич за обект: „Осигуряване на транспортен достъп до ПИ 72624.176.104 в землището на гр. Добрич“. Одобреният проект е изложен на работно място № 8 в Центъра за услуги и информация при Община Добрич от 8 до 17 ч. и публикуван в сайта на Община гр. Добрич/Обяви и съобщения/Съобщения по устройство на територията. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Добрич, пред Административния съд – Добрич.

8124

98. – Община Ивайловград на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ и чл. 61 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) съобщава, че е изработен проект за изменение на подробен устройствен план ПУП – ПР (план за регулация), като се променя дворищната регулация в кв. 12 между УПИ I-69 и УПИ II-68 за училище, УПИ I-69 се преотрежда за Оо (обществено обслужване). Отпада нереализираната улица от о.т. 4 до о.т. 47 и улица от о.т. 45 до о.т. 37 и се променя регулацията на УПИ I-69 от кв. 12 и УПИ VIII-80 от кв. 9 по ПУП на с. Кобилино, ЕКАТТЕ 37410, община Ивайловград. Проектът е изложен за разглеждане в стая 304 в сградата на общинската администрация, както и публикуван на интернет страницата на Община Ивайловград. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация – Ивайловград.

8094

1. – Община Казанлък на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на електропровод за захранване на поземлен имот (ПИ) 35167.103.23 с начин на трайно ползване (НТП) „овощна градина“, собственост на X.X.X.. Същото преминава през ПИ 35167.124.37 – „селскостопански, горски, ведомствен път“, и ПИ 35167.505.7860 – „за друг вид застрояване“, всички в местност Кайнаклъка, землището на гр. Казанлък. Дължината на трасето е 104,886 м и площ на сервитута 104,84 кв. м. В едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да разгледат проекта в стая № 18 на Община Казанлък и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта на основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ.

8174

1. – Община Куклен на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица за Решение № 629, взето с протокол № 57 от 25.11.2022 г. на Общинския съвет – Куклен, за ПУП – парцеларен план за обект: „Реконструкция на съществуващ водопровод за захранване на „КЦМ“ – АД, от вододайна зона „Говедарника“ при км 0+200 при общински път за гр. Куклен, община Куклен, област Пловдив“. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване чрез Общинския съвет – Куклен, пред Административния съд – Пловдив, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

8087

3. – Община Куклен на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица за Решение № 628, взето с протокол № 57 от 25.11.2022 г. на Общинския съвет – Куклен, за ПУП – парцеларен план за обект: „Уличен водопровод в ПИ 18277.2.281 за захранване на УПИ I-13, 14 жил. застр. (ПИ с и.д. 18277.2.1009), местност Св. Влас, землище с. Гълъбово, община Куклен, област Пловдив“. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване чрез Общинския съвет – Куклен, пред Административния съд – Пловдив, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

8086

52. – Община Омуртаг на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (план за елементи на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии) за обект „Допълнително водоснабдяване на с. Чернокапци, община Омуртаг“. Трасето на водопровода преминава през: ПИ № 81147.13.1, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: частна, вид територия: земеделска, НТП: нива; ПИ № 81147.13.2, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: пасище; ПИ № 81147.13.13, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: общинска публична, вид територия: земеделска, НТП: дере; ПИ № 81147.13.18, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: държавна публична, вид територия: територия, заета от води и водни обекти, НТП: водно течение, река; ПИ № 81147.14.2, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: пасище; ПИ № 81147.14.13, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: гори и храсти в земеделска земя; ПИ № 81147.14.16, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: гори и храсти в земеделска земя; ПИ № 53062.16.1, община Омуртаг, с. Обител, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: пасище; ПИ № 53062.16.21, община Омуртаг, с. Обител, вид собственост: общинска публична, вид територия: земеделска, НТП: дере; ПИ № 53062.16.22, община Омуртаг, с. Обител, вид собственост: държавна публична, вид територия: територия, заета от води и водни обекти, НТП: водно течение, река; ПИ № 81147.17.13, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: гори и храсти в земеделска земя; ПИ № 81147.18.7, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: пасище; ПИ № 81147.18.12, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: частна, вид територия: земеделска, НТП: нива; ПИ № 81147.18.13, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: нива; ПИ № 81147.18.25, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: гори и храсти в земеделска земя; ПИ № 81147.19.1, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: пасище; ПИ № 81147.19.2, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: частна, вид територия: земеделска, НТП: нива; ПИ № 81147.19.4, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: частна, вид територия: земеделска, НТП: нива; ПИ № 81147.19.5, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: частна, вид територия: земеделска, НТП: нива; ПИ № 81147.19.6, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: пасище; ПИ № 81147.19.7, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: частна, вид територия: земеделска, НТП: пасище; ПИ № 81147.19.8, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: общинска публична, вид територия: земеделска, НТП: селскостопански, горски, ведомствен път; ПИ № 81147.21.1, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: пасище; ПИ № 81147.21.7, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: общинска публична, вид територия: земеделска, НТП: селскостопански, горски, ведомствен път; ПИ № 81147.22.1, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: стопанисвана от общината, вид територия: земеделска, НТП: нива; ПИ № 81147.22.2, община Омуртаг, с. Чернокапци, вид собственост: общинска публична, вид територия: земеделска, НТП: селскостопански, горски, ведомствен път. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация. Проектът е изложен за проучване в сградата на общинската администрация – гр. Омуртаг, ет. 2, стая № 17.

8085

65. – Община Пазарджик на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява, че е изработен проект на ПУП – парцеларен план за трасе на водопровод, захранващ ПИ 55155.24.220, за който има обособен УПИ I-220-101 в местност Баждар дъмга по КККР на землище гр. Пазарджик, община Пазарджик. Проектното трасе на водопровода се предвижда да започне от съществуващ уличен водопровод в ПИ 55155.24.96 (пред ПИ 55155.24.204), тръгвайки на североизток, пресича последователно ПИ 55155.24.96; 55155.22.129; 55155.22.279 и се разполага в ПИ 55155.22.128, тръгвайки на североизток, след което пресича ПИ 55155.22.279 и се установява в ПИ 55155.22.129 и след около 7 м чупи на югозапад и достига до ПИ 55155.24.96, след което чупи на югоизток, преминавайки по съществуващ мост, чрез окачване на него и продължава в същата посока в границите на ПИ 55155.24.96, след което чупи на изток, като преминава през ПИ 55155.24.83 и достига ПИ 55155.24.101, собственост на възложителя. Сервитутът на водопровода ще бъде по 0,60 м от двете му страни. Общата дължина на проектното трасе е около 288 м. Засегнатата площ е около 350 кв. м, като цялата площ на сервитутната зона обхваща имоти общинска собственост. Проектът е изложен в Община Пазарджик, ет. 5, стая № 501. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения до общинската администрация.

8201

66. – Община Пазарджик на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява, че е изработен проект на ПУП – парцеларен план за трасе на КЛ 20 kV от нов стълб, монтиран в оста на ВЛ 20 kV „Зеленчукови градини“, ПИ 46749.114.56 до нов БКТП в УПИ ХХХV-131 – цех за дървопреработване и склад (ПИ 46749.201.131), местност Юрията по КККР на землище с. Мало Конаре, община Пазарджик. Проектното трасе на кабелната линия се предвижда да започне от нов стълб, монтиран в оста на ВЛ 20 kV на ПИ 46749.114.56 в посока юг, като след около 85 м проектното трасе чупи на запад, пресичайки ПИ 46749.114.127 (НТП – напоителен канал), и продължава в същата посока в границите на ПИ 46749.114.44 (НТП – изоставена орна земя) и след около 120 м трасето чупи на север, попадайки в обхвата на ПИ 46749.201.171 (НТП – местен път), и достига до крайната си цел УПИ ХХХV-131 – цех за дървопреработване и склад (ПИ 46749.201.131), местност Юрията по КККР на землище с. Мало Конаре, община Пазарджик. Дължината на проектното трасе е около 236 м. Засегнатата площ е около 474 кв. м, общинска публична собственост. Във връзка с чл. 7, ал. 2 от Наредба № 16 от 2004 г. за сервитутите на енергийните обекти сервитутът на електропровода е намален на 1 м от двете му страни със съгласието на носителя на сервитутни права. Проектът е изложен в община Пазарджик, ет. 5, стая № 501. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения до общинската администрация.

8202

1. – Община Перник на основание чл. 28б, ал. 4 от ППЗСПЗЗ съобщава, че е изработен проект за изменение на плана на новообразуваните имоти в местността Над тунела в землището на с. Радуй, община Перник, приет с протокол № 15-1 от 11.11.2022 г. на комисията, назначена със Заповед № 1883 от 6.12.2019 г. на кмета на община Перник, за поземлен имот ПИ 37 и ПИ 50. На основание чл. 28б, ал. 5 от ППЗСПЗЗ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени искания и възражения по проекта и придружаващата го документация до кмета на община Перник. За справки: ет. 12, стая № 7.

8194

5. – Община Перник на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите страни, че с Решение № 1029 от 27.10.2022 г. на Общинския съвет – Перник, е одобрен проект за подробен устройствен план – план застрояване (ПУП – ПЗ) на част от поземлен имот с идентификатор 05760.114.266 за обект: „Базова станция № PER0108.A000-BOSNEK в поземлен имот с проектен идентификатор 05760.114.1008 – „за телекомуникационно съоръжение“, в местност Ридо по кадастралната карта и кадастралните регистри на с. Боснек, община Перник“. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

8197

8. – Община Перник на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен проект за изменение на подробен устройствен план – план за регулация и план за застрояване (ПУП – ПР и ПЗ) на част от кв. 46 и 47 и на улици с ос.т. (о.т.) 200 – о.т. 210 и о.т. 200 – о.т. 199 по регулационния план на с. Дивотино, община Перник, като с плана за регулация се променят трасетата на улици с о.т. 200 – о.т. 210 и о.т. 200 – о.т. 199 по нови о.т. 1290 – о.т. 1293, като преминават по северните имотни граници на поземлени имоти (ПИ) 665, ПИ 666, ПИ 667 и ПИ 671. Променя се регулацията на УПИ І-665, УПИ ІІ-666, УПИ ІІІ-667 и УПИ IV-671 по имотните граници на поземлени имоти (ПИ) 666, 667 и 671 в кв. 46, при което се изменя регулацията на УПИ І-665 и УПИ ІІ-669 в кв. 47. Променя се регулацията на УПИ VIII-679 и се образува нов УПИ IX в кв. 46. С плана за застрояване се определят зони за свободно застрояване в новообразуваните УПИ І-665, УПИ ІІ-666, УПИ ІІІ-667 и УПИ IV-671 в кв. 46 с показатели за нискоетажно жилищно застрояване и устройствена зона Жм. В едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация. Проектът се намира в сградата на общинската администрация – Перник, ет. 12, стая № 6, сл. тел. 076/684-260.

8195

21. – Община Перник на основание чл. 28б, ал. 4 от ППЗСПЗЗ съобщава, че е изработен проект за изменение на плана на новообразуваните имоти в местността Караджинец в землището на с. Студена, община Перник, приет с протокол № 15-2 от 11.11.2022 г. на комисията, назначена със Заповед № 1883 от 6.12.2019 г. на кмета на община Перник, за поземлени имоти ПИ 18 и ПИ 95. На основание чл. 28б, ал. 5 от ППЗСПЗЗ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени искания и възражения по проекта и придружаващата го документация до кмета на община Перник. За справки: ет. 12, стая № 7.

8196

5. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с ал. 2 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е внесен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Нова кабелна линия 1 kV за външно ел. захранване на „Жилищна сграда, сондажен кладенец, подземна помпена станция и резервоар за ППН в границите на застрояване, дълбочина до 20 м“ в УПИ 001089 – жилищно строителство, масив 1, местност Алчака, ПИ с идентификатор 53833.1.182 по КК на с. Оризари, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 53833.501.525, 53833.1.85 и 53833.1.75 по кадастралната карта на землище с. Оризари, община „Родопи“. Дължината на трасето е 146 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с предложения ПУП – ПП в сградата на Община „Родопи“ и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

8179

6. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с ал. 2 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е внесен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Захранваща кабелна линия 0,4 kV за „Фотоволтаична централа 99,82 kWp“, намиращ се в ПИ с идентификатор по КК 03304.2.201, местност Тировете, землище с. Белащица, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 03304.2.201, 03304.2.202, 03304.2.1331 и 03304.2.1332 по кадастралната карта на землище с. Белащица, община „Родопи“. Дължината на трасето е 139,57 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с предложения ПУП – ПП в сградата на Община „Родопи“ и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

8180

25. – Община Русе на основание чл. 30 от ЗПСК обявява, че през декември 2022 г. е извършена продажба на помещение с площ 49 кв. м, с търговско предназначение, разположено в сграда с идентификатор 503.724.1 в кв. 56, цялата със застроена площ 79 кв. м, от които помещение с площ 49 кв. м и навес с площ 30 кв. м, по плана на с. Червена вода, община Русе, предмет на АОС № 5895/20.05.2009 г. Продадено по реда на чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК на „Миравест“ – ЕООД, ЕИК 205220842, със седалище и адрес на управление област Русе, община Русе, с. Червена вода, ул. Витоша № 48, представлявано от X.X. – управител с ЛНЧ 7609055544, притежаващ Разрешение за пребиваване № 701207549, издадено на 10.03.2022 г. в София, с адрес на местоживеене област Русе, община Русе, с. Червена вода, ул. Витоша, с достигната цена 25 170 лв., платени на 5.12.2022 г.

8095

71. – Община Сандански на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че Общинският съвет – Сандански, с Решение № 270 от 24.11.2022 г. одобрява подробен устройствен план (ПУП) – план за изменение на улична регулация (ПУР) в обхват частта от о.т. 67 до о.т. 90 през кв. 1, 3, 10, 17 и 21 по плана на същото село, като отпада уличната регулация в обхват частта от о.т. 67 – о.т. 66 – о.т. 65 – о.т. 64 – о.т. 63 – о.т. 75 – о.т. 76 – о.т. 89 – о.т. 88 – о.т. 90 и образува нова улица по съществуваща улица и огради на поземлените имоти с о.т. 65а – о.т. 65б – о.т. 63б – о.т. 63а – о.т. 75а – о.т. 75б – о.т. 75в – о.т. 76б – о.т. 76а – о.т. 89а – о.т. 89б – о.т. 88д – о.т. 88г – о.т. 88в – о.т. 88б – о.т. 88а – о.т. 90а, през кв. 1, 3, 10, 17 и 21 по регулационния план на с. Златолист, община Сандански, област Благоевград. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението може да се обжалва в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

8096

50. – Община Свиленград съобщава, че на основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ, чл. 21, ал. 7 във връзка с ал. 1 от ЗОС, решение на ОЕСУТ, прието с протокол № 13 от 9.11.2022 г., с Решение № 1099 от 30.11.2022 г. на Общинския съвет – Свиленград, е одобрен проект за изменение на ПУП – план за регулация на улица между о.т. 4011 и о.т. 4015 по ПУП – ПУР на Свиленград, кв. 322, м. Речни лозя, за осигуряване на достъп по ПИ с идентификатор 65677.701.8403 по КК на Свиленград, като се предвижда задънена улица с о.т. 4015а – 4015б. Неразделна част от настоящото решение е приложеният проект за изменение на подробен устройствен план – план за регулация. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ чрез Общинския съвет – Свиленград, пред Административния съд – Хасково, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

8186

95. – Община Симитли на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект на подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираната територия за обект: „Електрозахранващ кабел 20 kV от ел. подстанция 110 kV до имот с идентификатор № 40052.1.162 по КККР на с. Крупник, община Симитли“, с обща дължина на трасето 44,1 м. Документацията по изработения проект е на разположение всеки работен ден в стая № 305 в сградата на Община Симитли. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до Община Симитли.

8157

99. – Община Симитли на основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и чл. 129, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) съобщава, че с Решение № 710, прието с протокол № 73 от 25.10.2022 г. на Общинския съвет – гр. Симитли, област Благоевград, е одобрен подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на техническата инфраструктура за промяна предназначението на имоти с проектни идентификатори 66460.375.33 и 66460.375.34, м. Кантона, землище на гр. Симитли, представляващи част от имот с идентификатор 66460.375.538 (местен път) и имот с идентификатор 66460.375.550 (селскостопански път), местност Кантона, землище гр. Симитли, община Симитли. Трасето за осигуряване на транспортен достъп чрез път с трайна настилка в участъка до имот с идентификатор 66460.375.30, м. Кантона, гр. Симитли. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението може да бъде обжалвано чрез Община Симитли пред Административния съд – Благоевград.

8158

24. – Община Сливен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за линейните обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за трасе на ел. кабел 20 kV от ЖР стълб № 13 на ВЛ „Феникс“, ПС „ТЕЦ Сливен“, намиращ се в регулационните граници на гр. Сливен, до ПИ 67338.99.138, отреден „за електроенергийно производство“ и преминаващ през ПИ 67338.99.89 с НТП – „за местен път“, и ПИ 67338.99.2 с НТП – „за селскостопански, горски, ведомствен път“, общинска собственост, всички в местност Кише дермен, землище гр. Сливен. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

8198

24а. – Община Сливен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за линейните обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за трасе на ел. кабел 1 kV от ТП/БКТП „Свобода“, КЛ/ВЛ „Свобода, ПС „Речица“, намиращ се в регулационните граници на гр. Сливен, до ПИ 67338.800.9, отреден „за енергопроизводство и склад“ и преминаващ през ПИ 67338.800.8 с НТП – „пасище“, собственост на физическо лице, и ПИ 67338.800.10 и ПИ 67338.800.11 с НТП – „за селскостопански, горски, ведомствен път“, общинска собственост, всички в местност Драката, землище гр. Сливен – кв. Речица. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

8199

64. – Община гр. Стамболийски, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите страни, че с Решение № 160 от 28.11.2022 г. на Общинския съвет – гр. Стамболийски, се променя Решение № 106 от 29.08.2022 г., като допуска отстраняването на явна допусната грешка в диспозитива на решението, като същото следва да се чете, както следва: „Одобрява проект за изменение на ПУП – ПРЗ в обхват УПИ I – озеленяване, лятно кино, търговия и църква, кв. 43а по плана на гр. Стамболийски, с който се предвижда: Разделяне на УПИ I – озеленяване, лятно кино, търговия и църква, кв. 43а по плана на гр. Стамболийски, на два нови самостоятелни урегулирани поземлени имота – УПИ I – озеленяване, лятно кино и търговия, и УПИ II – църква и озеленяване, в кв. 43а. Създава се нова улица с нови осови точки т. 390а и т. 390б, като се образува нов кв. 43б и нов УПИ I – озеленяване, кв. 43б. За новообразуваните урегулирани поземлени имоти се предвижда запазване на съществуващото застрояване – лятно кино, незавършен строеж на православен храм и двуетажна масивна сграда със смесено предназначение и ново свободно застрояване в рамките на контура, очертан с червена прекъсната линия и коти в черен цвят. Предвижда се устройствена зона „Оз“, чиято територия се устройва съгласно чл. 32 от Наредба № 7 за ПНУОВТУЗ.“ В останалата си част Решение № 106, взето с протокол № 9 от 29.08.2022 г., остава непроменено. Настоящото решение е неразделна част от Решение № 106, взето с протокол № 9 от 29.08.2022 г. на Общинския съвет – гр. Стамболийски. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението може да бъде обжалвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Стамболийски, до Административния съд – Пловдив.

8205

67. – Община Троян на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 809 от протокол № 36 от 2022 г. на Общинския съвет – Троян, е одобрен проект за частична промяна на зона в общ устройствен план на община Троян за имоти с идентификатори 44241.178.18 и 44241.178.19 по КККР на с. Ломец от „обработваеми земеделски земи – ниви“ в „терени за промишлени и складови обекти (Пп)“ и подробен устройствен план – план за застрояване и регулация за частично изменение на плана за регулация и застрояване с цел промяна на предназначението на земеделски земи за неземеделски нужди на имоти с идентификатори 44241.178.18 и 44241.178.19 по КККР на с. Ломец, като имот с идентификатор 44241.178.18 се присъединява към УПИ І-20, 21, 22, 23, 39, 41, 61 – „за производствени и складови нужди“ (имот с идентификатор 44241.178.68), и се обособява нов УПИ І-68, 18 – „за производствени и складови нужди“, запазва обособената устройствена зона „предимно производствена зона – Пп“ с показатели: плътност на застрояване – до 80 %; коефициент на интензивност – до 2,5; минимална озеленена площ – 20 %; застрояване – свободно. За имот с идентификатор 44241.178.19 се обособява УПИ ІІ-19 с устройствена зона „предимно производствена зона – Пп“ с показатели: плътност на застрояване – до 80 %; коефициент на интензивност – до 2,5; минимална озеленена площ – 20%; застрояване – свободно. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от датата на обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да обжалват плана чрез органа, издал акта, пред Административния съд – Ловеч. Планът е изложен в сградата на Община Троян, ет. 2, стая № 31.

8182

77. – Община Тутракан на основание чл. 128, ал. 1 и 2 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица по смисъла на чл. 131 ЗУТ, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – изменение на ПУР (план за регулация само на улици и на поземлени имоти за обекти, публична общинска собственост) на гр. Тутракан – ІІ етап. Териториалният обхват на проекта е северната част на града, представляваща кадастрален район 500 по КККР на гр. Тутракан, който на север граничи с река Дунав, на изток – с гробищен парк, територии по § 4, на юг – улиците X.X., Сакар планина, Беласица, Братя Мавродинови, Катюша, Вежен, X.X., територии по § 4, и на запад – територии по § 4, или квартали: 2, 3, 4, част от 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, част от 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, част от 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, част от 27, 36, 37, част от 39, 40, 40а, 41, 42, 43, 44, 45, 46 и част от 47 от действащия регулационен план на гр. Тутракан, одобрен със Заповед № 270 от 12.04.1976 г. на ОНС – Силистра. Не се предвижда проектиране на нови улици. На реализираните по регулационния план улици максимално да се запазят имотните граници по КККР. Плановете и придружаващата ги документация са изложени в сградата на общинската администрация – Тутракан, ул. Трансмариска № 31, стая № 13, ет. 2. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

8200

75. – Община Търговище на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 18 по протокол № 44 от 29.11.2022 г. на Общинския съвет – Търговище, е одобрен проект на ПУП – парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура за обект: „Кабелна линия СрН към поземлени имоти с идентификатори 20050.12.54 и 20050.12.55 в землището на с. Давидово, община Търговище“, с който се засягат: поземлен имот с идентификатор 20050.12.58 и улица с осови точки 96 – 93, с. Давидово – общинска публична собственост; и поземлени имоти с идентификатори 20050.12.54 и 20050.12.55 (собственост на заявителя). Дължината на проектния електропровод е 346,40 м. Необходимите сервитути са определени съгласно Наредба № 16 от 2004 г. за сервитутите на енергийните обекти, като: за участъка на трасето в урбанизираната територия е по 1,5 м от едната страна на оста на трасето и 0,6 м от другата (към сградите); по 2,0 м от двете страни на оста на трасето (за участъка от електропровода извън урбанизираната територия на с. Давидово). На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Общинския съвет – Търговище, пред Административния съд – Търговище.

8181

19. – Община Хисаря на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ уведомява заинтересуваните лица по чл. 131 от ЗУТ, че във връзка с Решение № 644, взето с протокол № 39 от 18.10.2022 г., и Решение № 631, взето с протокол № 38 от 27.09.2022 г. на ОбС – Хисаря, с Решение № 191, взето с протокол № 34 от 24.11.2022 г. от ЕСУТ при Община Хисаря, е допуснат за съобщаване проект за ПУП – специализирана план-схема за елемент на техническата инфраструктура за трасе на външно кабелно захранване КНН (0,4 kV), започващо от УПИ XIV-ТРП, преминаващо по улици с о.т. 92-37-36-35-34 в регулационните граници на населеното място за захранване на обект: „Фотоволтаична централа 180 kWp“, с местонахождение УПИ XI-142 и УПИ XII-142, кв. 17 по плана на с. Красново, община Хисаря, област Пловдив, съгласно линии и надписи в червен цвят за трасето на външното кабелно захранване в приложения проект. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Хисаря.

8203

20. – Община Хисаря на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 661, взето с протокол № 40 от 22.11.2022 г. на Общинския съвет – Хисаря, е одобрен проект за ПУП – план-схема за трасе на оптична кабелна линия от съществуваща шахта до базова станция № 3064 на ул. Хан Кубрат № 14, гр. Хисаря, община Хисаря, област Пловдив, започващо от източния тротоар на бул. Генерал Гурко при о.т. 319, с пресичане на бул. Генерал Гурко, преминаващо по ул. Хан Кубрат с о.т. 313-311-312-319 до ПИ 77270.503.3135 (ж.к. Мургаш), гр. Хисаря, община Хисаря, област Пловдив, съгласно пунктири в син цвят за трасето в приложения проект. Решението може да бъде обжалвано на основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Хисаря до Административния съд – Пловдив.

8204

18. – Община Ямбол на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява, че във връзка с издадена Заповед № ДС-04-00007 от 8.11.2022 г. на областния управител на област Ямбол за разрешение изработването на подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план за обект на техническата инфраструктура, разположен на територията на повече от една община, е изработен проект на ПУП – парцеларен план за обект: „Трасе на подземен ел. провод СрН 20 kV за „АТМ – България“ от ПИ 80217.21.484 по КККР з-ще с. Чарган до ПИ 87374.522.208 – Подстанция Ямбол по КККР Ямбол“ в землищата на гр. Ямбол, с. Чарган и с. Могила, община „Тунджа“, област Ямбол. Трасето на обекта на територията на община Ямбол преминава през поземлени имоти с идентификатори: 87374.23.163, 87374.23.213, 87374.23.216, 87374.23.260, 87374.24.145, 87374.24.163, 87374.25.250, 87374.522.1, 87374.522.192, 87374.522.194, 87374.522.196, 87374.522.197, 87374.561.106 по КККР на гр. Ямбол. Проектът за ПУП – парцеларен план е изложен за разглеждане в Община Ямбол, стая 302. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта в частта му на територията на Община Ямбол до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

8191

53. – Община с. Лесичово, област Пазарджик, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 425, взето с протокол № 55 от 30.11.2022 г. на Общинския съвет – с. Лесичово, е одобрен проект на ПУП – парцеларен план за трасе на електропровод 1 kV от съществуващ трафопост ТП/БКТП „ТП Стопански двор“, извод възлова станция Сарая Драгор, КЛ/ВЛ СОЛ Парк Драгор, п/ст Септемврийци, до регулацията на с. Памидово, община Лесичово, като преминава през ПИ 55275.14.1 (пасище, мера – общинска собственост) успоредно на източната граница и завива на запад до регулационната линия на селото, с дължина 57,60 м. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване пред Административния съд – Пазарджик. Жалбите и протестите се подават чрез Общинския съвет – с. Лесичово, в 30-дневен срок от обнародване на решението в „Държавен вестник“.

8173

Върховният касационен съд, гражданска и търговска колегия, на основание чл. 289 от ГПК съобщава на интересуващите се страни, че в открито съдебно заседание през февруари 2023 г. ще се разгледат посочените по-долу дела по отделения и дати, както следва:

НА 2.02.2023 Г. ОТ 10,30 Ч.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 2644/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 217/2021 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. и X.X.X., в качеството им на синдици на „КТБ“ – АД (в несъстоятелност), София, ул. Граф Игнатиев 10, срещу „Вили Вист“ – ЕАД, с изпълнителен директор X.X.X., Бургас, ж. к. Победа, ул. Индустриална 47, и трета страна „Първа инвестиционна банка“ – АД, София, бул. Драган Цанков 37.

НА 13.02.2023 Г. ОТ 9 Ч.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, първи състав, 1314/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2077/2020 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X., Карлово, ул. Теофан Райнов, ж. блок 10, срещу X.X.X., Карлово, ул. Яне Сандански 15, ет. 1; X.X.X., Карлово, ул. Иван Лазаров 6; X.X.X., Карлово, ул. Калофер войвода 5; X.X.X., Бургас, ж. к. Зорница 47, вх. 1, ет. 3, ап. 7; X.X.X., Карлово, ул. Генерал Карцов 67, ет. 2, ап. 13; X.X.X., Пловдив, ул. Кедър 2, ет. 8, ап. 24; X.X.X., Карлово, ул. Парчевич 42; X.X.X., Карлово, ул. Калофер войвода 5.

Второ гражданско отделение, първи състав, 1528/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2658/2020 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Васил Левски 82, вх. А, първи надпартерен етаж, вдясно, срещу X.X.X., София, ж. к. Люлин, бл. 387, ет. 5, ап. 23.

Второ гражданско отделение, първи състав, 1545/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2482/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Московска 3, офис 5; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Московска 3, офис 5; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Московска 3, офис 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Архимандрит Филарет 10, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Христо Попович 37, ет. 1, офис 1; X.X.X. чрез адвокат Бердж Хаджолян, Варна, ул. Цар Асен 11А; X.X.X. чрез адвокат Бердж Хаджолян, Варна, ул. Цар Асен 11А; X.X.X. чрез адвокат Бердж Хаджолян, Варна, ул. Цар Асен 11А; X.X.X., Варна, ул. Доктор Петър Берон 24, ет. 2, ап. 4; X.X.X., Варна, ул. Доктор Петър Берон 24, ет. 2, ап. 4; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Христо Попович 37, ет. 1, офис 1, и трета страна X.X.X., Варна, ул. Веслец 43, ет. 2; X.X.X.-X., Варна, ул. Кап. Рончевски 6, ет. 4, ап. 11.

Второ гражданско отделение, първи състав, 1726/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2397/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Драгоман 40, ет. 4, срещу X.X.X.-X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Велико Христов 37, ет. 1.

Второ гражданско отделение, първи състав, 1949/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 455/2021 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X., София, кв. Орландовци, ул. Иван Попов 23, срещу Столична община – София, район „Сердика“, бул. Княгиня Мария-Луиза 88.

Второ гражданско отделение, първи състав, 2282/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 537/2021 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Цар Симеон Първи 6А, ет. 1, срещу Община Варна, бул. Осми приморски полк 43, Варна.

НА 13.02.2023 Г. ОТ 10 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, втори състав, 5039/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 197/2021 по описа на Окръжен съд Шумен, подадена от „Титан БКС“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., Варна, ул. Дрин 10, ет. 1, ап. 60, срещу X.X.X., Шумен, ул. Неофит Бозвели 9, ет. 2, ап. 3.

Четвърто гражданско отделение, втори състав, 5044/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 9801/2020 по описа на Софийски градски съд, подадена от Амит Щайнхарт чрез адвокат X.X.X., София, ул. Лайош Кошут 9, ап. 16, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Петър Парчевич 41, ет. 1, ап. 2.

Четвърто гражданско отделение, втори състав, 1910/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 233/2021 по описа на Окръжен съд Велико Търново, подадена от „Енерго – Про Продажби“ – АД, Варна, бул. Владислав Варненчик 258, Варна Тауърс-Г, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.-Ташкова, Велико Търново, ул. Хан Аспарух 2А.

Четвърто гражданско отделение, втори състав, 2093/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1270/2021 по описа на Апелативен съд София, подадена от Мустафа Халил Шукри чрез адвокат Есен Фикри, София, ул. Три уши 6А, бл. 5, ет. 2, офис 10, срещу Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2.

НА 13.02.2023 Г. ОТ 10,30 Ч.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 2383/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 134/2021 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от „Лев Инс“ – АД, София, бул. Симеоновско шосе 67А, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Самуил 38, ап. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Самуил 38, ап. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Самуил 38, ап. 2.

Първо търговско отделение, 855/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2638/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от ЗК „Лев Инс“ – АД, София, бул. Симеоновско шосе 67А, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен Първи, ет. 2; Гаранционен фонд, София, ул. Граф Игнатиев 2, ет. 4; X.X.X. чрез адвокат X.X., Павликени, пл. Свобода 24, ет. 1, и трета страна ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.

Първо търговско отделение, 945/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 466/2021 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Четвърти януари 36, ет. 5, офис 4, срещу ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс груп“ – АД, София, пл. Позитано 5.

НА 14.02.2023 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, трети състав, 566/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 241/2021 по описа на Окръжен съд Разград, подадена от Ирфан Федаил Мехмед чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Сливница 6А, ет. 5, офис 9, срещу Адем Федаил Мехмед чрез адвокат X.X.X., Разград, бул. България 13А, партер; Сениха Федаил Исмаил чрез адвокат X.X.X., Разград, бул. България 13А, партер; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Разград, бул. България 13 А, партер; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Разград, бул. България 13А, партер.

Първо гражданско отделение, трети сътав, 1892/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1567/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Петър Енчев 7, срещу X.X.X.-X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Цар Симеон Първи 6, вх. А.

Първо гражданско отделение, трети състав, 1983/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 645/2021 по описа на Окръжен съд Добрич, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Балчик, ул. Георги Бенковски 26, срещу X.X.X.-X. чрез адвокат X.X.X., Велико Търново, ул. Цанко Церковски 38В, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Балчик, ул. Марин Дринов 4.

Първо гражданско отделение, трети състав, 2127/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 793/2021 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Маестро Г. Атанасов 81, срещу държавата, чрез министъра на регионалното развитие и благоустройството, София, ул. Св. св. Кирил и Методий 17 – 19, и трета страна Столична община, София, ул. Московска 33.

Първо гражданско отделение, трети състав, 2447/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 9491/2020 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X.-X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Три уши 6А, ет. 2, офис 9, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Лавеле 11, ет. 2, ап. 4.

Първо гражданско отделение, трети състав, 2518/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 444/2021 по описа на Окръжен съд Габрово, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Ловеч, ул. Търговска 22, ет. 4, кантора 409, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Габрово, пл. Възраждане 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., Ловеч, ул. Търговска 22, ет. 4, кантора 409; X.X.X. чрез адвокат X.X., Ловеч, ул. Търговска 22, ет. 4, кантора 409; „Вива кредит“ – ООД, чрез адвокат X.X.X., София, ул. Триадица 6, ап. 104.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, трети състав, 809/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1575/2021 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Ильо войвода 4, срещу X.X.X., Смолян, ул. Боровец 16; X.X.X., Смолян, ул. Боровец 16.

Второ гражданско отделение, трети състав, 928/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 406/2021 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X., Казанлък, ул. 23 пехотен Шипченски полк 26, ет. 3; „Капрони“ – АД, Казанлък, ул. Генерал Столетов 45, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Хан Аспарух 60, ет. 3.

Второ гражданско отделение, трети състав, 1428/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1606/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Сливница 2 – 6, офис 208; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Сливница 2 – 6, офис 208, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Алеко Константинов 17б, партер.

НА 14.02.2023 Г. ОТ 10 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, трети състав, 2738/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 11317/2021 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Цар Шишман 5, вх. А, ет. 1 (надпартерен), срещу Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ чрез X.X.X. с процесуален представител X.X.X., София, ул. Дякон Игнатий 9.

Четвърто гражданско отделение, трети състав, 3024/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 13313/2021 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 28, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Ал. Пушкин 5.

Четвърто гражданско отделение, трети състав, 3092/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 17/2022 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2; X.X.X., Димитровград, ул. Цар Борис Първи 5, офис 12.

НА 15.02.2023 Г. ОТ 10 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, първи състав, 1519/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 433/2021 по описа на Окръжен съд Ловеч, подадена от Община Троян чрез адвокат X.X.X., Ловеч, ул. Търговска 21, ет. 2, офис 207, срещу „Евромекс“ – ООД, чрез адвокат X.X.X., Ловеч, ул. Търговска 21.

Първо гражданско отделение, първи състав, 1806/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2715/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X., Варна, ул. Ген. Столетов 15, ет. 1, ап. 15; X.X., Варна, ул. Генерал Столетов 15, вх. В, ет. 1, ап. 15; X.X.X., Варна, ул. Илинден 2, вх. В, ет. 6, ап. 12, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Калофер 2а; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Габрово 2, вх. А, ет. 3.

Първо гражданско отделение, първи състав, 1849/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1461/2021 по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от „Дорослава Строй“ – ООД, чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Сердика 2Б, ет. 1, срещу „Спортелит“ – ЕАД, чрез адвокат X.X., Несебър, к. к. Слънчев бряг, X.X. бряг, офис сграда „Каравел“, партер, офис 2.

Първо гражданско отделение, първи състав, 2017/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 444/2021 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Смолян, бул. България 26А, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Кърджали, ул. Републиканска 26, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Кърджали, ул. Републиканска 26, ет. 2; X.X.X., Смолян, бул. България 51, ап. 4; X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Бузлуджа 11, ет. 2, офис 8 – 9; X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Бузлуджа 11, ет. 2, офис 8 – 9; X.X.X., Пловдив, ул. Митрополит Натанаил 7, ет. 2; X.X.X., Пловдив, бул. Свобода 30, ет. 8, ап. 24; X.X.X., Пловдив, бул. Свобода 30, ет. 8, ап. 24.

Първо гражданско отделение, първи състав, 2130/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 227/2021 по описа на Окръжен съд Добрич, подадена от Държавен културен институт „Културен център – Двореца“ чрез адвокат X.X.X., Добрич, ул. Методи Кусевич 4, срещу Софийски университет „Св. X.X.“ чрез адвокат X.X.X., Варна, бул. Владислав Варненчик 52, ет. 2, ап. 203.

Първо гражданско отделение, първи състав, 2297/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 16/2022 по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Сливен, ул. Г. С. Раковски 1, ет. 1, ап. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Сливен, ул. Г. С. Раковски 1, ет. 1, ап. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Гурко 9, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Гурко 9, ет. 1.

НА 15.02.2023 Г. ОТ 11 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, пети състав, 4496/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1301/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от „Енерго – Про Продажби“ – АД, чрез адвокат X.X., Варна, бул. Мария Луиза 21, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Георги Живков 22 (партер).

НА 16.02.2023 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, втори състав, 1761/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2099/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Вълчи дол, ул. Христо Смирненски 23, срещу Община Девня чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Бдин 14А, ет. 2.

Първо гражданско отделение, втори състав, 1843/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 292/2021 по описа на Окръжен съд Търговище, подадена от Сдружение на ловците и риболовците в Попово чрез адвокат X.X.X., Попово, ул. Ал. Стамболийски 6, срещу „Елена Груп“ – ЕООД, чрез адвокат X.X.X., Попово, ул. Кирил и Методий 3.

Първо гражданско отделение, втори състав, 1898/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2438/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат Ганка Трендафиловоа, Варна, бул. Сливница 100-А, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X.-X., Варна, ул. Поп Харитон 22.

Първо гражданско отделение, втори състав, 2272/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2467/2020 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X.-X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Мали Богдан 9; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Мали Богдан 9, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Опълченска 24, ет. 4; X.X.X. чрез особен представител X.X.X., Пловдив, ул. Никола Войводов 2; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Стефан Веркович 3, ет. 1, офис 13; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Мали Богдан 9, ет. 3; X.X.X., с. Царацово, област Пловдив, ул. Стефан Караджа 19; X.X.X., Пловдив, ул. Вечерница 11, бл. 29, вх. Г, ет. 2, ап. 16; X.X.X., Пловдив, ул. Кичево 30, ет. 7, ап. 27; X.X.X., София, бул. Александър Стамболийски 127, вх. А, ет. 2, ап. 6; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Опълченска 24, ет. 4; X.X.X.,Пловдив, бул. България 134, ет. 4, ап. 46; X.X.X., с. Белащица, област Пловдив, ул. Възраждане 11, ет. 2, ап. 4; X.X.X., Първомай, кв. Любеново, ул. Братя Миладинови 45; X.X.X., Пловдив, ул. Пробуда 12; X.X.X., Пловдив, ул. Бъндерица 12, вх. А, ет. 3, ап. 9; X.X.X., Пловдив, ул. Бъндерица 12, вх. А, ет. 3, ап. 9; X.X.X., Пловдив, ул. Дарвин 7; X.X.X., Пловдив, ул. Дарвин 1; X.X.X., Пловдив, ул. Дарвин 7, ет. 2; X.X.X., Пловдив, ул. Дарвин 7, ет. 1; X.X.X., Пловдив, ул. Дарвин 7, ет. 2; X.X.X., Пловдив, ул. Дарвин 7; X.X.X., Пловдив, бул. Цариградско шосе (Независимост) 72, ет. 8, ап. 30; X.X.X., с. Калековец, област Пловдив, ул. Цар Иван Асен Втори 17; X.X.X., с. Царацово, област Пловдив, ул. Трети март 14; X.X.X., София, ул. Шести септември 13, вх. Б, ет. 2, ап. 6; X.X.X., София, ул. Шести септември 13, вх. Б, ет. 2, ап. 6; X.X.X. чрез законен представител Мелиса Адел Айзъкс чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Йордан Йовков 31, ет. 3; X.X.X., Пазарджик, ул. Яков Матакиев 74, вх. А, ет. 2, ап. 4; X.X.X., Пловдив, бул. Княгиня Мария Луиза 32; X.X.X., Пловдив, бул. Княгиня Мария Луиза 32; X.X.X., с. Калековец, област Пловдив, ул. Цар Иван Асен Втори 17; X.X.X., с. Калековец, област Пловдив, ул. Цар Иван Асен Втори 17; X.X.X., с. Калековец, област Пловдив, ул. Цар Иван Асен Втори 17; „Сенсор Д“ – ООД, чрез адвокат X.X.X., Пловдив, бул. Марица 154, вх. А, ет. 10; X.X.X.X., София, ж. к. Овча купел 1, бл. 409, вх. А, ет. 2, ап. 2; X.X.X., с. Царацово, област Пловдив, ул. Трети март 16; X.X.X., с. Царацово, област Пловдив, ул. Трети март 16.

Първо гражданско отделение, втори състав, 2279/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 23/2021 по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от „Орко“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Шести септември 38, ет. 2, офис 4, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Бургас, ул. Сливница 31, ет. 1.

Първо гражданско отделение, втори състав, 2353/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 521/2021 по описа на Окръжен съд Ловеч, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Ловеч, ул. Стефан Караджа 3, ап. 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Ловеч, ул. Никола Петков 1А; „Турист Тръст“ – ЕООД, София, ул. Никола Тесла 3, ет. 9, Бизнес център БСР.

Първо гражданско отделение, втори състав, 2502/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2392/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от Столична община, София, ул. Московска 33, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, бул. Витоша 1А, Търговски дом.

НА 16.02.2023 Г. ОТ 10 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, четвърти състав, 1026/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 318/2021 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от „Фронтекс интернешънъл“ – ЕАД, чрез процесуален представител X.X., София, ул. Хенрик Ибсен 15, ет. 6, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Житен пазар 9.

Трето гражданско отделение, четвърти състав, 1537/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 497/2021 по описа на Окръжен съд Ловеч, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Христо Белчев 2, четвърти полуетаж, офиси 4 и 6, срещу „Крис Фешън Индъстрийс“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Клокотница 2А, Бизнес център, ет. 1, офис 4.

Трето гражданско отделение, четвърти състав, 1635/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 464/2021 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Благоевград, ул. Шар планина 14, ет. 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Благоевград, ул. Д-р X.X. 28.

Трето гражданско отделение, четвърти състав, 1922/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1760/2021 по описа на Окръжен съд Стара Загора, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Патриарх Евтимий 66, вх. Б, ет. 3, ап. 18, срещу „Ай Би Джи“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., Стара Загора, бул. X.X.X. 31, вх. Г, ет. 1, ап. 2.

НА 20.02.2023 Г. ОТ 10,30 Ч.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 2321/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2517/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална здравноосигурителна каса чрез процесуален представител X.X., Пазарджик, ул. Единадесети август 2, срещу „Многопрофилна болница за активно лечение – Уни Хоспитал“ – ООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 27.

Първо търговско отделение, 2322/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 301/2021 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от „Захарен комбинат Пловдив“ – АД, чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Петко Каравелов 2А, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X.-X.-Салвадор, Варна, ул. Андрей Сахаров 2, ет. 2, административен офис Гранд Мол; X.X.X. чрез адвокат X.X.X.-X.-Салвадор, Варна, ул. Андрей Сахаров 2, ет. 2, административен офис Гранд Мол.

Първо търговско отделение, 2637/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1020/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез своята майка и законен представител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Македония 12, ет. 3, срещу ЗД „Бул Инс“ – АД, чрез адвокат X.X., София, бул. Джеймс Баучер 87, ет. 2.

НА 21.02.2023 Г. ОТ 9 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, пети състав, 4662/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 320/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от „Енерго – Про Продажби“ – АД, чрез адвокат X.X., Варна, бул. Мария Луиза 21, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Сливница 66.

Трето гражданско отделение, пети състав, 1509/2022 по описа на Четвърто гражданско отделение, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2011/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от „Летище Пловдив“ – ЕАД, чрез адвокат X.X., Варна, бул. Владислав Варненчик 106, офис 3, срещу Министерство на транспорта и съобщенията, София, ул. Дякон Игнатий 9; „Фрапорт Туин Стар Еърпортмениджмънт“ – АД, Варна, Летище Варна; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ж. к. Владислав Варненчик, бл. 214, вх. 1, ет. 7, ап. 28.

Трето гражданско отделение, пети състав, 1811/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 527/2021 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от „Водоснабдяване и канализация – Добрич“ – АД, чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Добри Войников 9 – 13, срещу „Албена“ – АД, чрез адвокат X.X., София, бул. Цар Освободител 8, и трета страна Община Балчик, Балчик, пл. Двадесет и първи септември 6; Асоциация по водоснабдяване и канализация – Добрич, чрез адвокат X.X.-Бухчева, Добрич, ул. Независимост 5.

Трето гражданско отделение, пети състав, 2604/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 12966/2021 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Летище София“ – ЕАД, чрез адвокат X.X., София, ул. Иван Денкоглу 2, ет. 1, офис 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Лавеле 18-А, ап. 10.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 2709/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 328/2021 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от ЗК „Лев Инс“ – АД, чрез адвокат X.X., Пловдив, пл. Кочо Честименски 2Б, ет. 1; Гаранционен фонд чрез адвокат X.X., Пловдив, бул. Шести септември 161, вх. В, ет. 1, ап. 16, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Четвърти януари 34, ет. 3, офис 8, и трета страна X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Маринковица 2Б; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Маринковица 2Б; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Маринковица 2Б; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Маринковица 2Б; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Маринковица 2Б; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Маринковица 2Б.

Второ търговско отделение, 2731/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 43/2021 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Хан Аспарух 60, ет. 3; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Хан Аспарух 60, ет. 3, срещу ЗД „Евроинс“ – АД, София, бул. Христофор Колумб 43.

НА 21.02.2023 Г. ОТ 10,30 Ч.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 2118/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2499/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Осогово 32 – 34, ет .2, офис 0201, срещу „Партньори“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 36, ет. 2.

Второ търговско отделение, 180/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1644/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Граф Игнатиев 14, ет. 1, срещу ЗД „Бул Инс“ – АД, чрез адвокат X.X., София, бул. Джеймс Баучер 87, и трета страна X.X.X., София, ж. к. Люлин 1, бл. 015, вх. Г, ап. 65.

НА 22.02.2023 Г. ОТ 9 Ч.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 2739/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 303/2021 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Агромонтаж“ – ЕООД, с управител Горан Йованович чрез адвокат X.X.-Димитрова, София, бул. Черни връх 47, ет. 4, Бизнес център „Витоша“, срещу X.X.X. – синдик на „Прима Транс Сол“ – ЕООД, София, бул. Витоша 1А, Търговски дом, кантора 364; „Прима Транс Сол“ – ЕООД, София, ул. Дедеагач 11А, ап.12.

НА 22.02.2023 Г. ОТ 10 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, втори състав, 650/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 634/2021 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от Дирекция „Национален парк Пирин“, представлявано от директор X.X., чрез адвокат X.X., Банско, ул. Бъндерица 8; X.X.X. чрез адвокат X.X., Сандански, ул. Македония 38.

Трето гражданско отделение, втори състав, 765/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 103/2021 по описа на Окръжен съд Враца, подадена от „Тролейбусен транспорт – Враца“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., Враца, бул. Никола Войводов 3, вх. А, ап. 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Ангел Кънчев 2, ет. 2, стая 202.

Трето гражданско отделение, втори състав, 1257/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 257/2021 по описа на Окръжен съд Шумен, подадена от „Енерго-Про продажби“ – АД, чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Съединение 119А, офис 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Владислав Варненчик 16А, ет. 1, ап. 7.

Трето гражданско отделение, първи състав, 1490/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1488/2021 по описа на Окръжен съд Стара Загора, подадена от „Холдинг Загора“ – ООД, чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, ул. Хаджи X.X. 119, ет. 3, офис 6, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, ул. Хаджи X.X. 89, ет. 4, офис 2; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, ул. Хаджи X.X. 89, ет. 4, офис 2; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, ул. Хаджи X.X. 89, ет. 4, офис 2, и трета страна ЗАД „Армеец“ – АД, София, район „Средец“, ул. Стефан Караджа 2.

Трето гражданско отделение, първи състав, 1611/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1828/2021 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от „Електроразпределение Юг“ – ЕАД, Пловдив, ул. Христо Г. Данов 37, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Хан Кубрат 8, ет. 1, ап. 3.

Трето гражданско отделение, втори състав, 1621/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 520/2021 по описа на Окръжен съд Враца, подадена от Община Оряхово чрез адвокат X.X., София, ул. Лавеле 18, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Оряхово, сграда Ловен дом, ет. 2.

Трето гражданско отделение, първи състав, 1710/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 454/2021 по описа на Окръжен съд Габрово, подадена от ПРБ – Окръжна прокуратура – Габрово, Габрово, пл. Възраждане 1; X.X.X.-X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Цар Асен 8, ет. 1, ап. 3.

Трето гражданско отделение, първи състав, 1735/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1790/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Братя Шкорпил 12, срещу „Електроразпределение Север“ – АД, Варна, бул. Владислав Варненчик 258, Варна Тауърс – Г.

Трето гражданско отделение, първи състав, 1785/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 526/2021 по описа на Окръжен съд Шумен, подадена от Регионална инспекция по околната среда и водите – Шумен, Шумен, ул. Съединение 71, ет. 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Петър Парчевич 31, вх. А, ап. 13.

Трето гражданско отделение, първи състав, 1941/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2133/2021 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Парижка комуна 2, ет. 2, срещу „Агрополихим“ – АД, чрез юрисконсулт X.X.X., Девня, Промишлена зона; ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ – ЕАД, чрез юрисконсулт X.X.-Попова, София, ул. Света София 6.

НА 22.02.2023 Г. ОТ 10,30 Ч.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 2255/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1169/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ж. к. Люлин, бл. 385, вх. А, партер, срещу ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“, София, пл. Позитано 5.

Второ търговско отделение, 2643/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 237/2021 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от Юсуф Рушид Юсуф чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Съединение 119, ет. 2; Рамадан Мехмед Рамадан чрез адвокат X.X., София, ул. Христо Белчев 2, полуетаж 4, офис 4, срещу ЗАД „Алианц България“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Шести септември 51, ет. 2.

Второ търговско отделение, 2691/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 5813/2018 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 9, офис 4, срещу „ЗАД ОЗК – Застраховане“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Кадемлия 1, ет. 1, и трета страна X.X.X., Лом, ул. Неофит Рилски 3.

НА 23.02.2023 Г. ОТ 9 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, четвърти състав, 1937/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 601/2021 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Халил Ефенди 13, офис 4, срещу Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2.

Четвърто гражданско отделение, четвърти състав, 2042/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1718/2021 по описа на Окръжен съд Стара Загора, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики 117 А, ап. 4, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Цар Асен 1, ет. 2; X.X.X. чрез майка си и законен представител X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Цар Асен 1, ет. 2, и страна Дирекция „Социално подпомагане – Стара Загора“, Стара Загора, ул. Стефан Караджа 8.

Четвърто гражданско отделение, четвърти състав, 3551/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2703/2021 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Братя Пулиеви 4, ет. 1, офис 101, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X.- Георгиева, Пловдив, ул. Йоаким Груев 38, ет. 2, и страна Дирекция „Социално подпомагане – Пловдив“, отдел „Закрила на детето“, Пловдив, бул. Руски 13; Дирекция „Социално подпомагане – Варна“, отдел „Закрила на детето“, Варна, ул. Георги Раковски 62.

НА 23.02.2023 Г. ОТ 10,30 Ч.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 2369/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 662/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Лиел Констракшън“ – ЕООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Люлин планина 22, вх. Б, срещу Община Перник чрез адвокат X.X., Перник, ул. Черешово топче 2.

Първо търговско отделение, 2663/2021, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 992/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Джи пи груп“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 27, срещу „Дисси“ – ЕООД (в ликвидация), чрез адвокат X.X., София, ул. Три уши 6, административна сграда, ет. 2.

НА 27.02.2023 Г. ОТ 9 Ч.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 66/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2434/2020 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Рила Ферм“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, пл. Македония 1, ет. 18; РПК – Рила, гр. Рила, ул. Христо Смирненски 5.

Първо търговско отделение, 173/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 311/2021 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от ЗАД „Армеец“ – АД, София, ул. Стефан Караджа 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Драган Цанков 23, вх. А, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Драган Цанков 23, вх. А, ет. 2.

Първо търговско отделение, 1439/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3192/2021 по описа на Апелативен съд София, подадена от „ДЗИ – Общо Застраховане“ – ЕАД, София, бул. Витоша 89Б, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Веслец 6, ет. 3, ап. 8.

Първо търговско отделение, 1476/2022, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 966/2021 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от ЗАД „ДаллБогг: Живот и Здраве“ – АД, София, ул. Г. М. Димитров 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Стара Загора, ул. Хаджи X.X. 89, ет. 4, офис 2.

8172

Административният съд – Благоевград, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че по оспорване със Заповед № ОА-АК-307 от 13.10.2022 г. на областния управител на област с административен център Благоевград против Решение № 332 от протокол № 14 от 16.09.2022 г. на Общинския съвет – Благоевград, с което се приема Община Благоевград да сключи договор за финансиране на допустим проект с ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ в ролята му на Фонд за градско развитие – Юг, действащ чрез „Обединена българска банка“ – АД, и „Фонд за устойчиво градско развитие“ – ЕАД, по силата на който да поеме дългосрочен дълг до 17 348 339 лв. с цел реализация на проект „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“, допустим за финансиране чрез комбинирана подкрепа между финансов инструмент и безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, приоритетна ос 1, при параметри на дълга съгласно решението, е образувано адм. д. № 900/2022 г. по описа на Административния съд – Благоевград, и е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 20.01.2023 г. от 10,30 ч.

8208

Административният съд – Силистра, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Окръжната прокуратура – Силистра, на разпоредбите на чл. 5, ал. 1, т. 4 и 5 и чл. 18, ал. 1, т. 2 в частта „…до 31 октомври на предходната година…“ от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите на територията на община Алфатар, приета с Решение № 375 по протокол № 043 от 30.11.2018 г. на Общинския съвет – Алфатар, с последващи изменения и допълнения, както и че по повод на оспорването е образувано адм. д. № 191 по описа за 2022 г. на Административния съд – Силистра.

8080

Административният съд – Сливен, на основание чл. 181, ал. 1 от АПК съобщава, че в Административния съд – Сливен, е постъпило оспорване от прокурор при Окръжната прокуратура – Сливен, на Правила за обслужване на потребителите на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, гр. Сливен, утвърдени от директора на РБ „Сава Доброплодни“ – Сливен, по което е образувано адм. д. № 450/2022 г. по описа на Административния съд – Сливен, което е насрочено за разглеждане за 1.02.2023 г. от 14 ч.

8081

Административният съд – Смолян, на основание чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм. д. № 368/2022 г. по протест на прокурор при Окръжната прокуратура – Смолян, срещу разпоредбите на чл. 4, ал. 1, т. 4 и 5 и чл. 25, ал. 3 в частта „когато не се плаща таксата“ от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в община Чепеларе, приета с Решение № 219 по протокол № 22 от 26.02.2021 г., изменена/допълнена с Решение № 283 по протокол № 27 от 29.07.2021 г., Решение № 312 по протокол № 29 от 30.09.2021 г., Решение № 407 по протокол № 38 от 19.05.2022 г. и Решение № 461 по протокол № 44 от 29.09.2022 г. на Общинския съвет – гр. Чепеларе, насрочено за 18.01.2023 г. от 14 ч.

8079

Административният съд – Стара Загора, на основание чл. 181 във връзка с чл. 188 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от X.X.X.-X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X. и X.X.X. за отмяната на чл. 10, ал. 1 и чл. 11, ал. 1 от Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на община Стара Загора, приета от Общинския съвет – Стара Загора, по което е образувано адм. д. № 812/2022 г. по описа на Административния съд – Стара Загора, насрочено за 23.02.2023 г. от 10,30 ч.

8133

Административният съд – Хасково, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжната прокуратура – Хасково, с който се оспорва разпоредбата на чл. 20, ал. 4, в частта „... в срок до 31.10 на предходната година...“ и т. 27 от приложение № 2 към чл. 28 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ивайловград, по който е образувано адм. д. № 1133/2022 г. по описа на Административния съд – Хасково, насрочено за 8.02.2023 г. от 10,30 ч.

8098

Варненският районен съд, 52 състав, призовава X.X.X., гражданин на Република Бразилия, роден на 9.07.1981 г., сега с неизвестен адрес, като ответник по предявения от X.X.X.-X. иск с правно основание чл. 49 от СК по гр. д. № 12812/2022 г. по описа на ВРС, 52 състав, като указва на същия, че следва да се яви в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ в деловодството на Варненския районен съд, за да получи препис от книжата по гр. д. № 12812/2022 г. по описа на ВРС, 52 състав (исковата молба и приложенията, както и Разпореждане № 44964 от 8.12.2022 г.), на основание чл. 131 ГПК. При неявяване исковата молба ведно с приложенията ще се считат за редовно връчени и на ответника ще бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

8116

Кубратският районен съд призовава X.X., родена на 12.03.1987 г., гражданка на Република Турция, в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“ (чл. 48, ал. 1 от ГПК) да се яви в деловодството на съда за получаване на преписи от исковата молба, подадена от X.X.X., по гр. д. № 629/2022 г. по описа на Районния съд – гр. Кубрат, I състав. Указва на ответницата X.X., в случай че в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“ не се яви в деловодството на съда за получаване на преписи от исковата молба и приложенията, ще й бъде назначен особен представител на разноски на ищеца. Указва на ответницата X.X., че съгласно чл. 40 от ГПК страната, която живее или замине за повече от един месец в чужбина, е длъжна да посочи лице в седалището на съда, на което да се връчват съобщенията – съдебен адресат, ако няма пълномощник по делото в Република България. Същото задължение имат и законният представител, попечителят и пълномощникът на страната. Когато лицата по чл. 40, ал. 1 от ГПК не посочат съдебен адресат, всички съобщения се прилагат към делото и се смятат за връчени. Съгласно чл. 41 ГПК страната, която отсъства повече от един месец от адреса, който е съобщила по делото или на който веднъж й е връчено съобщение, е длъжна да уведоми съда за новия си адрес; същото задължение имат и законният представител, попечителят и пълномощникът на страната, а според чл. 41, ал. 2 от ГПК при неизпълнение на задължението по чл. 41, ал. 1 от ГПК всички съобщения се прилагат към делото и се смятат за връчени.

8082

Плевенският районен съд, 12-и граждански състав, призовава ответника Войчех Суровиец, роден на 7.04.1972 г., гражданин на Република Полша, в момента с неизвестен по делото адрес, в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ да се яви в Плевенския районен съд, стая 114, за връчване на препис от искова молба ведно с приложенията по гр. д. № 5230/2022 г. на ПлРС. Гражданско дело № 5230/2022 г. на РС – Плевен, е образувано по предявен от X.X.X.иец иск с правно основание чл. 49 от СК. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще му назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

8083

Районният съд – Сливница, V граждански състав, призовава X.X.X. с последен адрес гр. София, ж.к. Хаджи Димитър, бл. 100, вх. А, ет. 01, ап. 001, община Столична, област София (столица), сега с неизвестен адрес, да се яви в съда като ответница по гр. д. № 20221890100314/2022 г., заведено от X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., за получаване на искова молба с приложения по чл. 131 от ГПК. Ответницата да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК.

8151

Софийският районен съд, ІІІ гражданско отделение, 141-ви състав, по гр.д. № 26073/2017 г. призовава в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ Ги Мари Де Кастро Брандо с адрес в Бразилия, ДФ-71617-991, Алтиплано Лесте 53, Лаго сул, да се яви в канцеларията на Софийския районен съд, ІІІ гражданско отделение, 141-ви състав, София, бул. Цар Борис ІІІ № 54, за да получи препис от исковата молба и приложенията, подадена от „Топлофикация София“ – ЕАД. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще й назначи особен представител.

8183

Софийският районен съд, 149 състав, призовава в 2-седмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ Хироюки Инаба, гражданин на Япония, без регистрация и постоянен адрес в Република България, с неизвестен адрес в чужбина, да се яви в канцеларията на Софийския районен съд, трето гражданско отделение, 149 състав, София, бул. Цар Борис III № 54, за да получи препис от исковата молба и приложенията по гр. д. № 59915/2022 г., подадена от X.X.X., с правна квалификация чл. 49 СК и да подаде писмен отговор, както и да посочи съдебен адрес. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще му назначи особен представител.

8184

Софийският районен съд, 54 състав, уведомява бенефициерите на наследството на X.X.X., родена на 30.09.1954 г., руска гражданка, починала на 11.03.2021 г., че по заявление на X.X.X. е образувано ч. гр. д. № 48751/2022 г. с искане за издаване на европейско удостоверение за наследство на X.X.X. по реда на Регламент (ЕО) № 650/2012 г. на Европейския парламент и на Съвета от 4 юли 2012 г. относно компетентността, приложимото право, признаването и изпълнението на решения и приемането и изпълнението на автентични актове в областта на наследяването и относно създаването на европейско удостоверение за нас- ледство (регламента), като им указва, че могат да бъдат изслушани пред съда за установяване на обстоятелствата (елементите), подлежащи на удостоверяване в удостоверението за наследство съгласно чл. 68 от регламента, както и че в едномесечен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“ могат да заявяват пред съда по посоченото ч. гр. д. правата си по отношение на наследственото имущество.

8185

Софийският районен съд, ГО, 78 състав, призовава X.X.X., с адрес: София, ул. Ами Буе № 61, ет. 5, ап. 11, и X.X.X., с адрес: София, ул. Ами Буе № 61, ет. 5, ап. 11, сега с неизвестен адрес, да се явят в Софийския районен съд – бул. Цар Борис ІІІ № 54, в едномесечен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“ като ответници по гр.д. № 46768/2022 г., заведено от „Топлофикация София“ – ЕАД. Ответниците да посочат съдебен адрес за призоваване, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК (стар ГПК).

8189

Окръжният съд – Пловдив, търговско отделение, на основание чл. 679, ал. 2 от Търговския закон призовава кредиторите на „Хюманита“ – АД – в несъстоятелност, ЕИК 204352129, да се явят по ч.т.д. № 636/2022 г., ХVІІІ състав, за съдебно заседание на 14.02.2023 г. в 11 ч. за разглеждане на подадена молба за отмяна на решения на събрание на кредиторите на „Хюманита“ – АД – в несъстоятелност, проведено на 7.11.2022 г. по т.д. № 45/2021 г. по описа на Окръжния съд – Пловдив, търговско отделение, ХІІ състав.

8078

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на сдружение „Асоциация на горските фирми в България“ – София, на основание чл. 26, ал. 1 от ЗЮЛНЦ и чл. 15 от устава свиква общо събрание на асоциацията на 9.02.2023 г. (четвъртък) в 13 ч. в административната сграда на Българска стопанска камара – Съюз на Българския бизнес, в София, ул. Чаталджа № 76, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността на асоциацията; 2. приемане на основни насоки и програма за дейността на асоциацията за периода 2023 г. – 2025 г.; 3. приемане на изменения и допълнения в устава; 4. освобождаване на управителния съвет поради изтичане на мандата и на членовете на управителния съвет от отговорност; 5. избор на управителен съвет; 6. избор на председател на управителния съвет; 7. разни. При липса на кворум събранието ще се проведе един час по-късно на същото място и при същия дневен ред.

8092

1. – Управителният съвет на сдружение „Българска асоциация по клинична имунология“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 24.02.2023 г. в 14,30 ч. в София, Аула на Клиника по нервни болести при УМБАЛ „Александровска“, ул. Св. X.X. № 1, при следния дневен ред: 1. отчет на дейността на управителния съвет за 2022 г.; 2. финансов отчет за 2022 г. и проектобюджет за 2023 г.; 3. избор на управителен съвет; 4. избор на председател на сдружението; 5. програма за дейността на сдружението през 2023 г.; 6. разни. В зависимост от пандемичната обстановка в Република България събранието може да се проведе в онлайн форма.

8072

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Руски културно-информационен клуб в Благоевград“ на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 7.9 от устава свиква общо събрание на сдружението на 19.02.2023 г. от 10 ч. на адреса на управление: Благоевград, ул. Цар Симеон № 10В, при следния дневен ред: 1. приемане на промени в устава на сдружението; 2. прекратяване на членството в сдружението на негови членове; 3. освобождаване на стария и избиране на нов състав на управителния съвет; 4. освобождаване на стария и избиране на нов председател на сдружението; 5. разни. При липса на кворум събранието ще се проведе един час по-късно (11 ч.) на същото място и при същия дневен ред.

8115

1. – Адвокатският съвет на Адвокатската колегия – Бургас, на основание чл. 81, ал. 2 във връзка с ал. 1 от ЗА свиква на 28 и 29.01.2023 г. в 8,30 ч. редовно годишно общо събрание на адвокатите при Адвокатската колегия – Бургас, в Бургас, ул. Александровска № 21, хотел „България“, зала 1, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на адвокатския съвет през 2022 г.; 2. доклад на контролния съвет за 2022 г.; 3. отчет на дисциплинарния съд за 2022 г.; 4. приемане бюджета на съвета на АК за 2023 г.; 5. обсъждане на предложението на Адвокатския съвет – Бургас, за даване на общото събрание на мандат за закупуване за нуждите на АК – Бургас, на подходящ офис, при параметри и условия, определени по преценка на адвокатския съвет, с оглед възможностите и нуждите на колегията; 6. избор на делегати за общото събрание на адвокатите в страната през 2023 г.; 7. разни. При липса на кворум на основание чл. 81, ал. 4 от ЗА събранието ще се проведе в 9,30 ч. същия ден, на същото място и при същия дневен ред независимо от присъстващите членове на колегията.

8129

126. – Адвокатският съвет на Адвокатската колегия – Габрово, на основание чл. 81, ал. 2 от ЗА свиква общо събрание на адвокатите при Адвокатската колегия – Габрово, на 28.01.2023 г. в 9,30 ч. в ресторант „Балкан“, ул. Емануил Манолов № 14, при следния дневен ред: 1. разглеждане отчета за дейността на адвокатския съвет през отчетната 2022 г. и вземане на решения по него; 2. разглеждане доклада на контролния съвет; 3. разглеждане отчета на дисциплинарния съд; 4. приемане на бюджета на колегията за 2023 финансова година; 5. избиране на делегати за общото събрание на адвокатите в страната. При липса на кворум на основание чл. 81, ал. 4 от ЗА събранието ще се проведе същия ден в 10,30 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите членове на колегията.

8112

Промени настройката на бисквитките