Новини

Изпрати статията по email

"Предизвикай: Вещното право!" - всички постановления и тълкувателни решения по Закона за собствеността от последните 60 години

01 октомври 2019

 

Една от най-систематизираните поредици със съставител Стоян Ставру, представяща най-новите и провокативни решения на ВКС, се обогати с луксозното издание на "Предизвикай: Вещното право!".

В него се съдържат 68 постановления и тълкувателни решения на Върховния съд и на Върховния касационен съд, постановени във връзка със Закона за собствеността.

"Тълковникът" съдържа актове от период от близо 60 години, които са систематизирани съобразно главите на ЗС. Актовете са оформени и по традиционния за поредицата "Предизвикай: Съдебната практика!" начин - с ясно открояване на поставения пред съда въпрос и на дадения отговор.

В това издание от поредицата е добавен и богат инструментариум за ориентиране и работа със съдебната практика.

Заповядайте и на официалната премиера на изданието, която ще се проведе от 18:30 ч. на 8 октомври 2019 г. в Нова конферентна зала на СУ "Св. Климент Охридски". Специално участие в нея ще вземат съдия Светлана Калинова,  д-р Ивайло Костов и  д-р Делян Недев, а в рамките на събитието ще бъде представена и цялата поредица. Входът е свободен, очакваме ви!

Събитието се провежда със съдействието на Културен център на СУ "Св. Климент Охридски".

Поредицата "Предизвикай: Съдебната практика!" стартира през 2018 г. и включва два вида сборници със съдебна практика: годишни сборници ("годишници") и тематични сборници ("тематичници"). И двата вида представят актове (решения и определения) на ВКС, постановени по реда на чл. 290 ГПК.

Символ на поредицата е спиралата. По траекторията на спиралата правото може както да се "развива" - по смисъла на чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК, така и да се "натяга и разтяга" - подобно на пружина, даваща импулс за движение.

 

Обратно