Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 94 от 4.X

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И МЕЖДУНАРОДНИЯ ЦЕНТЪР ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА МИГРАЦИОННАТА ПОЛИТИКА (УТВЪРДЕНО С РЕШЕНИЕ № 688 ОТ 21 ДЕКЕМВРИ 1998 Г. НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ. В СИЛА ОТ 25 ЮНИ 1998 Г.)

 

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И МЕЖДУНАРОДНИЯ ЦЕНТЪР ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА МИГРАЦИОННАТА ПОЛИТИКА

(УТВЪРДЕНО С РЕШЕНИЕ № 688 ОТ 21 ДЕКЕМВРИ 1998 Г. НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ. В СИЛА ОТ 25 ЮНИ 1998 Г.)

ИЗДАДЕНО ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Обн. ДВ. бр.94 от 4 Октомври 2002г.

Правителството на Република България и Международният център за разработване на миграционната политика, наричани по-нататък "страни",

Загрижени от необходимостта за предприемането на по-нататъшни мерки по отношение на миграцията, убежището и граничния контрол,

се споразумяха за следното:


Член 1

Целта на това споразумение е да подпомага сътрудничеството между страните.

Това споразумение съдейства за разширяване обмена на информация по миграционни въпроси, хармонизирането на миграционната политика на Република България с тази на страните от ЕС и укрепването на Будапещенския процес за борба срещу неконтролираната миграция.


Информационен обмен и други форми на сътрудничество

Член 2

Страните си предоставят периодично статистически данни, отнасящи се до международната миграция, убежището и граничния контрол, както и документи, отнасящи се до законодателството в посочените по-горе области, и си обменят информация за участие в съответни курсове, срещи, семинари и конференции.

Страните си оказват съдействие при организирането и провеждането на съответни курсове, срещи, семинари и конференции.

При обмена на статистическа информация страните спазват съответните законови разпоредби относно защитата на личните данни.


Секретариат на Будапещенската група

Член 3

Правителството на Република България може да използва функциите на Международния център за разработване на миграционната политика като секретариат на Будапещенската група. Международният център за разработване на миграционната политика по молба на правителството на Република България подпомага правителството на Република България в подготовката на документи и срещи в контекста на дейността на Будапещенската група.


Компетентни органи за изпълнението на това споразумение

Член 4

За изпълнението на това споразумение компетентните органи за правителството на Република България са Министерството на вътрешните работи, Министерството на външните работи, Министерството на правосъдието и правната евроинтеграция, Националното бюро за териториално убежище и бежанците и Националната служба по заетостта.

За изпълнението на това споразумение компетентният орган за Международния център за разработване на миграционната политика е самият Международен център за разработване на миграционната политика.


Общи и заключителни разпоредби

Член 5

Това споразумение се сключва за неопределен срок.

Всяка от страните може временно да спре действието на това споразумение с писмено уведомление. Спирането влиза в сила от датата на получаване на уведомлението или от друга дата, посочена в него. Страните взаимно се уведомяват за отменянето на основанията за спирането на споразумението и възстановяването на неговото действие.

Всяка от страните може да прекрати това споразумение с писмено уведомление. Прекратяването влиза в сила след период от 90 дни, който започва да тече от първия ден на месеца, следващ месеца, през който другата страна е получила писменото уведомление за прекратяване.

Това споразумение може да бъде изменяно и допълвано по взаимно съгласие на страните, изразено в писмена форма.

Това споразумение влиза в сила в деня на подписването му от страните.

Това споразумение е подписано във Виена на 25 юни 1998 г. в два еднообразни екземпляра, всеки един на български и английски език, като и двата текста имат еднаква сила.


Промени настройката на бисквитките