Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 9 от 27.I

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 17 ОТ 2004 Г. ЗА ЛИЦЕНЗИРАНЕ НА ПРЕВОЗИ НА ТОВАРИ ПО ВЪТРЕШНИ ВОДНИ ПЪТИЩА (ДВ, БР. 94 ОТ 2004 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 17 ОТ 2004 Г. ЗА ЛИЦЕНЗИРАНЕ НА ПРЕВОЗИ НА ТОВАРИ ПО ВЪТРЕШНИ ВОДНИ ПЪТИЩА (ДВ, БР. 94 ОТ 2004 Г.)

ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА

Обн. ДВ. бр.9 от 27 Януари 2006г.

§ 1. В чл. 6 се създава ал. 3:

(3) По изключение при възникване на обстоятелствата по ал. 1 превозвачът може да упражнява правата по издадената му лицензия и в случай че назначи лице, което не отговаря на условието за професионална компетентност по чл. 4, ал. 1, но което е имало най-малко три години практически опит в ежедневното осъществяване на дейността по извършване на превози на товари по вътрешните водни пътища."


§ 2. Създава се § 1а:

"§ 1а. Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация" изпраща на Европейската комисия информация за нормативните актове, включително и за техните изменения и допълнения, въвеждащи изискванията на Директива № 87/540 за достъпа до занятието на превозвач на стоки по вода в националния и международния транспорт и за взаимното признаване на дипломи, удостоверения и други свидетелства за признаване на това занятие."


§ 3. Навсякъде думите "министъра на транспорта и съобщенията" се заменят с "министъра на транспорта".


§ 4. Параграф 3 изменя така:

"§ 3. Разпоредбите на чл. 4, ал. 3, чл. 7, 10, 13, 25 и § 1а влизат в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз."


Промени настройката на бисквитките