Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 102 от 12.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 389 ОТ 10 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЛИКВИДАЦИОННА КОМИСИЯ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ЛИКВИДАЦИЯТА НА ЗАКРИТОТО МИНИСТЕРСТВО НА ИНВЕСТИЦИОННОТО ПРОЕКТИРАНЕ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 389 ОТ 10 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЛИКВИДАЦИОННА КОМИСИЯ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ЛИКВИДАЦИЯТА НА ЗАКРИТОТО МИНИСТЕРСТВО НА ИНВЕСТИЦИОННОТО ПРОЕКТИРАНЕ

В сила от 12.12.2014 г.

Обн. ДВ. бр.102 от 12 Декември 2014г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Ликвидационната комисия за извършване на ликвидацията на закритото Министерство на инвестиционното проектиране е в състав, определен със заповед на министър-председателя.

(2) Председател на комисията е главният секретар на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


Чл. 2. (1) Комисията по чл. 1 в едномесечен срок от влизането на постановлението в сила:

1. да уреди въпросите, свързани с имуществото, правата и задълженията на министерството, и да изготви начален и краен ликвидационен баланс;

2. да изготви протоколи-описи на имотите и движимите вещи, предоставени за управление на закритото министерство;

3. да предаде архива на министерството съгласно Закона за Националния архивен фонд;

4. да закрие ползваните от министерството банкови сметки;

5. да оформи счетоводните документи, свързани с разходите на закритото министерство;

6. да извърши и други необходими дейности, свързани с ликвидацията.

(2) Председателят на комисията:

1. представлява комисията по време на ликвидацията и оформя всички документи, свързани с нейното извършване;

2. упражнява правата на орган по назначаването по смисъла на Закона за държавния служител, съответно на работодател по смисъла на Кодекса на труда, по отношение на служителите в закритото Министерство на инвестиционното проектиране;

3. може да сключва договори с външни експерти, когато това се налага в изпълнение на функциите на комисията.

(3) Комисията представя заключителен доклад и отчет за работата си на министъра на регионалното развитие и благоустройството.


Чл. 3. Служебните и трудовите правоотношения със служителите от закритото Министерство на инвестиционното проектиране се уреждат при условията и по реда на чл. 106, ал. 1, т. 1 от Закона за държавния служител, съответно чл. 328, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда. До приключване на ликвидацията служителите могат да преминат в друга администрация при условията и по реда на чл. 81а от Закона за държавния служител.


Чл. 4. Ведомостите на закритото министерство се предават за съхранение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


Чл. 5. Имотите - държавна собственост, и движимите вещи на закритото Министерство на инвестиционното проектиране се ползват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на функциите на министерството до предоставянето им при условията и по реда на Закона за държавната собственост.


Чл. 6. Всички открити от министъра на инвестиционното проектиране и непрекратени към момента на влизане в сила на постановлението процедури по Закона за обществените поръчки се довършват от министъра на регионалното развитие и благоустройството.


Чл. 7. (1) Разходите по ликвидацията, включително за обезщетенията по Закона за държавния служител и Кодекса на труда, са за сметка на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на инвестиционното проектиране за 2014 г.

(2) Разходите по ликвидацията и дължимите обезщетения по чл. 222, ал. 1 от Кодекса на труда и по чл. 106, ал. 2 от Закона за държавния служител на служителите от закритото Министерство на инвестиционното проектиране, чиито трудови или служебни правоотношения са прекратени, се изплащат чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството след одобряване от председателя на ликвидационната комисия.


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


§ 2. Постановлението се приема във връзка с Решение на Народното събрание от 7 ноември 2014 г. за приемане структурата на Министерския съвет на Република България (ДВ, бр. 93 от 2014 г.).


Промени настройката на бисквитките