Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 37 от 17.V

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, ДОВЕЛИ ДО СПИРАНЕ НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ОТ ООО "ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ", И ПРОВЕДЕНАТА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА АЛТЕРНАТИВНИ ДОСТАВЧИЦИ ОТ "БУЛГАРГАЗ" - ЕАД

 

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, ДОВЕЛИ ДО СПИРАНЕ НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ОТ ООО "ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ", И ПРОВЕДЕНАТА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА АЛТЕРНАТИВНИ ДОСТАВЧИЦИ ОТ "БУЛГАРГАЗ" - ЕАД

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.37 от 17 Май 2022г.

Народното събрание на основание чл. 79, ал. 1 и 3 от Конституцията на Република България и чл. 36 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Създава Временна комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от ООО "Газпром Експорт", и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от "Булгаргаз" - ЕАД.

2. Временната комисия се състои от 14 народни представители, избрани на паритетен принцип - по двама от всяка парламентарна група.

3. Избира ръководство и състав на Временната комисия, както следва:

Председател: Даниел Павлов Митов

Членове: Радослав Стефанов Рибарски

Васил Стефанов Стефанов

Делян Александров Добрев

Станислав Димитров Анастасов

Рамадан Байрам Аталай

Драгомир Велков Стойнев

Владимир Маринов Маринов

Иво Георгиев Атанасов

Снежанка Райчова Траянска

Владислав Панчев Панев

Ивайло Николаев Мирчев

Ангел Жеков Георгиев

Цончо Томов Ганев.

4. Временната комисия установява всички факти и обстоятелства, свързани със спирането на газовите доставки от ООО "Газпром Експорт" и проведената процедура от "Булгаргаз" - ЕАД, по осигуряване на алтернативни доставки на природен газ.

5. Разглежда и анализира документите, свързани с установяването на съдържанието, страните и предмета на приетите и подписани документи от страна на "Булгаргаз" - ЕАД, БЕХ - ЕАД, Министерството на енергетиката и Министерския съвет относно спирането на газовите доставки и избора на алтернативни доставчици.

6. Временната комисия изготвя доклад за резултатите от работата си и установените факти и обстоятелства.

7. Временната комисия се избира за срок от 1 месец.

-------------------------

Решението е прието от 47-ото Народно събрание на 11 май 2022 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките