Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 96 от 2.XII

ПРАВИЛНИК ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДЕЙНОСТТА НА ИНСПЕКТОРАТА КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ И ЗА ДЕЙНОСТТА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА И НА ЕКСПЕРТИТЕ (ДВ, БР. 103 ОТ 2016 Г.)

 

ПРАВИЛНИК ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДЕЙНОСТТА НА ИНСПЕКТОРАТА КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ И ЗА ДЕЙНОСТТА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА И НА ЕКСПЕРТИТЕ (ДВ, БР. 103 ОТ 2016 Г.)

В сила от 02.12.2022 г.
Издаден от Инспектората към Висшия съдебен съвет

Обн. ДВ. бр.96 от 2 Декември 2022г.

§ 1. В чл. 50, ал. 1, т. 1 се създава буква "е":

"е) отчетите по чл. 52а, ал. 2 в срока по чл. 52б, ал. 1;".

§ 2. В глава пета се създава раздел I"а" с чл. 52а и 52б:

"Раздел І"а"

Процедура за приемане на образци за отчитане приключването на делата и преписките в установените срокове от съдилищата, прокуратурите и следствените органи и публикуване на резултатите от приключените дела

Чл. 52а. (1) Инспекторатът приема образци за периодично отчитане приключването на делата и преписките в установените срокове от съдилищата, прокуратурите и следствените органи.

(2) Съдилищата и Прокуратурата на Република България отчитат дейността си по разгледаните и приключените дела и преписки за календарна година, като отчетите се предоставят на Инспектората до 15 март на следващата календарна година.

(3) Образците по ал. 1 се публикуват на интернет страницата на Инспектората.

Чл. 52б. (1) До 15 април на всяка календарна година звено "Аналитично" изготвя анализ на отчетите, постъпили от съдилищата и Прокуратурата на Република България.

(2) Анализът за резултатите от приключените дела и преписки се публикува на интернет страницата на Инспектората."

Заключителни разпоредби

§ 3. Този правилник влиза в сила от датата на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките